Találatok a következő kifejezésre: Van egy teknosom (63 db)

Van egy teknősöm aki 2 éve van nálam, de lehet kb.3-3, 5 éves a teknős, és gond van a páncéljával?

Észrevettem nemrég,hogy néhol a páncélja széle felvált egy ilyen hártyaszerű izévé,és nem tudom hogy ez normális vagy vmi betegség lehet,mit adjak neki (kaját,cseppet) amitől javulhat??

Legjobb válasz: vidd el orvoshoz. az én teknõsömnek felpuhult a páncélja, amire a doki mondta, hogy tipikus teknõs betegség, adott neki egy szurit, és utána jobban lett.

vidd el orvoshoz. az én teknõsömnek felpuhult a páncélja, amire a doki mondta, hogy tipikus teknõs betegség, adott neki egy szurit, és utána jobban lett.
sok kálcium és napfény mellett hosszútávon javulhat a helyzet
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :) Egyébként miben van kálcium, amit egy teknõs megeszik?
Kígyoknál ez légzési proléma .
A kérdező hozzászólása: de ez teknos
De mind2 hüllõ ! Csak segíteni próbáltam .
A kérdező hozzászólása: AMUGY KOSZI DE MA SEMMI BAJA!

Van egy teknősöm, esténként mindig zörög a terráriumában, nagyon idegesít mit tegyek vele?

Nincs szívem másnak oda és csak az én szobámban fér el. Nem akarom eladni sem.

Legjobb válasz: Ha az üvegen zörög ragaszthatnál a páncéljával egy magasságba az üvegre egy szivacs csíkot.

Ha az üvegen zörög ragaszthatnál a páncéljával egy magasságba az üvegre egy szivacs csíkot.
Nekem soha nem zörögnek (nekem kettõ van) de ha mégis akkor adok nekik egy kis kaját
A kérdező hozzászólása: de nem csak úgy kaparássza hanem mászkál a kövön (elég nagy kb 15 cm hosszú)és ezzel mintha egy szikla gördülne a másikon, persze nem olyan hangos, épp csak annyira, hogy felébresszen vagy megzavarjon az alvásban.
tegyél kispárnát a fejedre!
Az én teknôsöm is ezt csinálja , és sajnos amikor rájön akkor nehez megfékezni abban, hogy tovâbbra is kaparjon. Ha teljesen fénymentesen be tudsz sötétíteni, akkor el fog menni ô is aludni. Nálam ez az egyetlen módszer vált be. Ha megetettem utana folytatta és attól csak még inkább feléledt, szerintem az nem jó módszer, de én is kísérleteztem vele egy darabig, mire valami hatásos lett. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen:) )


Begyulladt a szeme, vidd el állatorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: holnap úgy is megyek a kutyát oltatni akk elviszem õt is ilyenkor mit kap különben tablettát vagy mit?
teknõsöknél nagyon gyakori a szemgyulladás, szemcseppet fog kapni, egyébként bármilyen kisállatboltban lehet venni, de persze a legbiztosabb, ha állatorvos mond véleményt :)
A kérdező hozzászólása: ok köszi
szemgyulladás oka lehet a piszkos víz vagy a rossz táplálás is (!), ha ezekkel nálad minden rendben, akkor az okát nem tudom :) szemcseppel általában meg szokott gyógyulni

Van egy teknősöm, 9 hónapja vettük. Azóta szárított halat kap, és csak egyszer kapott fagyasztottat. A kérdés és a bővebb kifejtés lent (? )

mivel nincs fagyasztónk, nem vettem fagyasztott halat. illetve egyszer vettem, de a sima h?t?be raktam és nem a fagyasztóba..gondolhatjátok, hogy 1 hét alatt milyen szag lett. anyu kidobta, és megtiltotta hogy mégegyszer ilyet vegyek. melyik tápot eszi meg a ti tekn?sötök? szerintetek baj, ha csak szárított halat kap?

Legjobb válasz: Szia! A teknõsöknek nagyon fontos a fagyasztott hal, mondhatni az a legfontosabb, az étkezésük 95%-át kellene kitenni, mint a természetben. A szárított halban kb. nincs semmi, az ilyen tápokkal etetett teknõsök kb. 2-3 év alatt hiánybetegek lesznek (hólyagos szemek, páncéldeformálódás, fertõzések), ezért érdemes beszereznetek fagyasztót, vagy hûtõtáskát, esetleg a szomszédhoz bepakolni, amíg nem lesz fagyasztótok. (?)

Szia! A teknõsöknek nagyon fontos a fagyasztott hal, mondhatni az a legfontosabb, az étkezésük 95%-át kellene kitenni, mint a természetben. A szárított halban kb. nincs semmi, az ilyen tápokkal etetett teknõsök kb. 2-3 év alatt hiánybetegek lesznek (hólyagos szemek, páncéldeformálódás, fertõzések), ezért érdemes beszereznetek fagyasztót, vagy hûtõtáskát, esetleg a szomszédhoz bepakolni, amíg nem lesz fagyasztótok. (?)
A kérdező hozzászólása: a sima hûtõbe be tudnám csomagolni, de ott meg gondolom megromlana.
Már lehet némelyik állatosboltbanélõ halat venni a teknõsnek! Csak belerakod a vízbe és a teknõs megeszi és eljátszogat vele!
A szárított hal nem megfelelõ táplálék. Jó esetben 1-2 év múlva hiánybetegség miatt elpusztulhat a teknõsöd. Ha nincs fagyasztó, vegyél neki élõ halat. Vadássz neki szöcskét, vigyél állatkereskedésben kapható bogárlárvát neki és adj almát, barackot, banánt, epret... valami gyümölcsöt. Én néha csirkemellett is adok, egy pici csirke májat, de ezek csak a változatosságot szolgálják, az igazi táplálék minden étkezésnél 95% (nem szárított) hal. tegnap például fagyasztott hal + pár szem szõlõ + 2 cikk barack volt a kaja.
Az ékszerteknõs helyes táplálásának fõbb alapszabályai közül az egyik legfontosabb, hogy ne legyen egyoldalú az etetése. Nagyon fontos tápanyagot tartalmaz a hal, a csiga (házzal vagy ház nélkül), a giliszta, a szúnyoglárva, a vízibolha és a tubifex egyaránt. Ezen fehérjeforrások közül úgy válogassunk, hogy figyelembe vesszük az állat méretét, ugyanis egy kifejlett ékszerteknõst vízibolhával jóllakatni képtelenség. Szívesen fogyasztják még a kagylókat, garnélarákot, tengeri halat, pulyka-, és marhahúst is. Vigyázat! A kereskedelemben kapható teknõstakarmány kizárólag táplálék-kiegészítõként adható! a kifejlett állat élelmének nagy részét növényi táplálék tegye ki. Itt is az elsõ szempont a változatosság! Szívesen fogyasztja az átokhínárt, a pongyolapitypangot, a parajt - ebbõl keveset -, banánt, káposztalevelet. Joggal teszi fel a gazdi a kérdést, hogy mennyit kell ennie egy teknõsnek. Erre egyszerû a válasz. Egyszerre mindig csak annyit adjunk, amennyit pár percen belül elfogyaszt, ezért inkább naponta kétszer kis adagokat adjunk, mint egyszer egy nagyot. Tévhit, hogy a teknõsnek elég egyszer vagy kétszer ennie egy héten. Az így táplált állatoknál igen hamar jelentkezik a vitaminhiányos állapot, illetve az alultápláltság tünetegyüttese. Helyesen úgy etetjük a teknõst, ha hetente körülbelül 2 böjti napot tanunk.

Mi a teknősös "játék" neve amiben van egy teknős aki kis kockákból várat tud építeni? :D

meg lehet növányeket is az épül? házhoz rakni:DD

Legjobb válasz: Comenius logo? :D

Comenius logo? :D
A kérdező hozzászólása: IGEN! köszi:DD
állllatorvos
állatorvos!
Régóta csinálja ezt? Nekem is van egy teknõsöm, és nem akart enni, akkor, amikor rosszabb lett az idõ. Hibernálódik, ez teljesen normális, bár az utóbbi idõben elég érdekes az idõjárás. Vidd el azért állatorvoshoz.
állatorvos! vitamin! jó minõségû kaja! nem száraztáp!

Heló! Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy mocsári teknősöm nem rég kaptam és hogy egy teknős elvan egy 84x41/5cm helyen elvan egy mocsári teknős?

Legjobb válasz: Kitõl kaptad? A mocsári teknõs védett állat, tilos a tartása, hacsak nincs engedélyed!

Kitõl kaptad? A mocsári teknõs védett állat, tilos a tartása, hacsak nincs engedélyed!
Heló!
Vidd el a naplás-tóba. Szerezz helyette egy pézsma teknõst, annak elég a hely.
hatósági engedély nélkül a mocsári teknõs tartása tiltott és büntetendõ! védett teknõsfajról beszélünk, egészen pontosan Magyarországon védett a többi országban nem tudom védett e...
már hogy lenne elég te
Magyarországon védett faj, tilos az otthoni tartása! Engedd szabadon egy mocsaras, tavas vidéken. A hely pedig nem elegendõ neki, mert 1.: eléggé nagyra nõnek, 2.: a természetes élõhelyüknél egy egész lakás is kisebb, nem érezné jól magát, könnyen depressziós lehet, és hamar elpusztul. Nem is értem hogy lehet ilyen állatot ajándékba adni. Engedd el.

Az egyik osztálytársam holnap ajándékozza oda nekem a teknősét. Van egy 20 literes akváriumom de nincs vizmelegitőm (sok ablak van a szobába). A teknős úgy 5-6cm-es lehet meg fog maradni?

Legjobb válasz: Nem hiszem, egy ilyen kis teki még nagyon érzékeny, ennél jóval felkészültebben kéne tartani. Pl olyan akvárium, amiben tud úszni, tud napozni is, tehát száraz rész is van, kell melegítõ lámpa, UV lámpa, vízszûrõ... Meg arra is készülhetsz, hogy egy felnõtt teknõsnek kell egy minimum egy 1,5 négyzetméter alapterületû akvaterrárium. A jelenlegi kb 0,08 négyzetméter, csak hogy tudd mihez viszonyítani.

Nem hiszem, egy ilyen kis teki még nagyon érzékeny, ennél jóval felkészültebben kéne tartani. Pl olyan akvárium, amiben tud úszni, tud napozni is, tehát száraz rész is van, kell melegítõ lámpa, UV lámpa, vízszûrõ... Meg arra is készülhetsz, hogy egy felnõtt teknõsnek kell egy minimum egy 1, 5 négyzetméter alapterületû akvaterrárium. A jelenlegi kb 0, 08 négyzetméter, csak hogy tudd mihez viszonyítani.
Nekünk nem volt melegítõnk, télen radiátoron tartottuk az akváriumot, nyáron napoztak és hosszú évekig éltek.

A szárazföldi teknősöm egyedül van egy akváriumban, és a minap tojásokat találtam nálla. Teknős tojásokat! Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Uhh...télleg? :D...nekem van 5 éve egy pr és még sosem volt tolyás...mekora a tolyás?

Uhh...télleg? :D...nekem van 5 éve egy pr és még sosem volt tolyás...mekora a tolyás?
Lehetséges persze. Nekem az ékszerteknõsöm tojt egy évben, de azóta sem. Bár korai még a tojás rakás, de valószínûleg azért mert te nem tetted el teleltetni, én meg az enyémeket nem szoktam ébren tartani, , így a görög teknõseim novembertõl, március, áprilisig alszanak, és csak utána rakja a tojásokat, és utána keltetem õket :) .
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, sokat segítettetek.. a tojások teknõs tojás méretûek :)
Ezek megtermekenyitetlen tojasok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!