Találatok a következő kifejezésre: Van egy törpe (41 db)

Van egy törpe nyuszim, és két napja vakargatja a fülét, eddig nem csinálta, 6 hetes és félek, hogy valami baja lett vagy csak lehet, hogy ki van száradva a bőre?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak piszkos a füle. Kukucskálj bele, esetleg próbáld meg kitisztítani egy fülpucoló pálcikával.

Lehet, hogy csak piszkos a füle. Kukucskálj bele, esetleg próbáld meg kitisztítani egy fülpucoló pálcikával.

Lassan megszületik első babám és van egy törpe tacsim, aki utálja az egész lépcsőházat és a gyerekeket sem szereti sajnos, meg úgy álltalában a családon kívül sem rajong senkiért. Lesz gond a baba születése után vele? .

Tapasztalatokat várnék. Nem szeretnék megválni t?le

Legjobb válasz: Orra koppintás? Hááát....én ha kutya lennék, biztosan ilyen cselekedetre még agresszívabb lennék... De van egy mûsor a spektrum tv-n amely csomó problémás kutyát mutat be és hogy hogyan lehet õket kezelni, trükkök, ötletek, járókelõkkel szemben, otthoni csíntevésekre...stb, és még pénzbe se kerül :) Egy fiatal nõ (kb 50kg-os de tiszta energiabomba, szokta megnevelni a nála néha kb 1,5x nehezebb kutyákat, néha kicsit vicces is) A címe:"A póráz két végén" bõvebb infó: http://port.hu/a_poraz_ket_vegen_it_s_me_or_the_dog/pls/fi/f..

Orra koppintás? Hááát....én ha kutya lennék, biztosan ilyen cselekedetre még agresszívabb lennék... De van egy mûsor a spektrum tv-n amely csomó problémás kutyát mutat be és hogy hogyan lehet õket kezelni, trükkök, ötletek, járókelõkkel szemben, otthoni csíntevésekre...stb, és még pénzbe se kerül :) Egy fiatal nõ (kb 50kg-os de tiszta energiabomba, szokta megnevelni a nála néha kb 1, 5x nehezebb kutyákat, néha kicsit vicces is) A címe:"A póráz két végén" bõvebb infó: http://port.hu/a_poraz_ket_vegen_it_s_me_or_the_dog/pls/fi/f..
Nekünk egy önfejû cicánk van. Gondban leszünk mi is, de majd úgy alakítjuk a dolgokat hogy õ se érezze magát elhanyagolva, és szokjon hozzá az új családtaghoz. Nehéz lesz , de türelemmel megoldjuk.
OFF egy kicsit, de a 11:11-re válasz: Nekünk volt egy németjuhászunk. Apám rendszeresen verte szerencsétlent. Ha elõtte ment és útban volt a kutya, akkor jó nagyot belerúgott (de úgy hogy visított egyet), ha rosszat csinált akkor szintén egy jó nagyot papuccsal rávert, vagy azzal ami a keze ügyében volt. De legtöbbször megrugdosta. Sokszor volt, hogy úgy elkapta apámat a hév, hogy a kutyán vezette le. Tény, hogy nagyon engedelmes volt neki. Ahogy te is írtad, elég volt csúnyán ránézni, a kutya már ment is a helyére. Sokszor volt, hogy én mentem oda és védtem meg a kutyát, hogy ne bántsa, mert elegem volt abból ahogy veri...Hozzáteszem, hogy engem is ugyanúgy megvert ha rossz voltam. Volt, hogy engem is megrúgott, megvert, hajamat cibálta stb. Azóta már egyikük sem él... Mikor ilyeneket olvasok összeszorul a gyomrom, hogy azt a szerencsétlen kutyát mennyire megverte apám. Pedig annyira alázatos, hûséges kutya volt. Lehet, hogy ha nem veri meg annyira, akkor nem lett volna ilyen, hanem õ lett volna a fõnök. Nem tudom van-e igazság abban, hogy veréssel érdemes nevelni....Mondjuk az állatorvos is azt mondta, hogy ha rossz az új kutyánk, akkor csapjunk oda neki egy padló darabbal...(Ezen pislogtam nagyokat) Szerintem elõször érdemes mással próbálkozni. A kérdésre a válasz: hozzá kell valahogy szoktatni a kutyát ahhoz, hogy elfogadja azt, hogy a baba ugyanolyan mint te. Õ is felette áll....
Kedves 11:11! Téged gyerekkorodban seprûnyéllel, vagy nadrágszíjjal vertek? És van saját gyereked? És azt is szoktad verni??? És mivel???? Seprûnyél, szíj, fakanál? Mit szólnál hozzá, ha egyszer a családod összebeszélne, és azt mondanák, hogy oké, rosszul áll a szemed? Na akkor adjunk neki, aztán szarrá vernének!
Nekünk volt egy kuvaszunk régen. Nagynéivel éltünk aki nem szerette a szertelen kölyköt. Párszor belerúgott. Nagykorában a kuvazs megtámadta... Apukámnak teljesen szót fogadott... Szóval ennyit a verésrõl.. Az más ha néha megráncigálod a grabancát, vagy adsz neki egy taslit. Néhány kutyának használ, ezt ki kell tapasztalni. Kedves kérdezõ, neveljétek meg a kutyázokat! A tacskó elég makacs fajta, többször hallottam hogy irányítja a tanácsot! Rengeteg kutyás könyv van, videó, tv mûsor errõl! Azt tudnod kell, hogy a kutyának rossz így élni! Tegyétek a dolgokat rendbe minnél hamarabb és akkor nem lesz gond. Emellett majd a gyereket is meg kell nevelni hogy mti szabad a kutyával. De nem is muszáj nekik imádni egymást. Modnjuk ha öröklött dologról van szó akkor nem sok esélyed van. Nézz utána honnan van a kutya, milyen szülei voltak. Vihetitek iskolába is.
AZ elején meg kell kicsit nevelni majd, hogy tudja, nem ugathatja meg, nem moroghat stb. Nem kell megverni csak az orrára ütni, pont elég lesz!
Még annyit tennék hozzá. Két kutyám van, az egyikre 2, a másikra 3 éve nem kellett kezet emelni. Az elején eldöntöttük ki a fõnök, és minden rezdülésemet figyeli. Hajnalban elkezd vonyítani, kinyitom az ablakot, és egyetlen egyszer kell szólnom, hogy helyedre, és csend van.
Mindjárt jönnek a sötétek és elmondják, hogy a kutya családtag, és inkább ne szülj gyereket, de isten ments, hogy ráemeld a kezed. Nekem az a véleményem, a kutya az kutya. Meg kell nevelni, fegyelmezni kell. Ha nem ért a szép szóból, vagy az utasításból, akkor elõ jó kis szilvafa vesszõt, vagy seprûnyelet és el kell a pofáját kenni. Gyorstalpaló kurzus, hogy jobban megakarjon a gazdi igényeinek felelni. Mindenkinek jobb, ha beilleszkedik a társadalomba. Neked is, mert nem ugrik neki a szomszédgyereknek, nem kell miatta szégyenkezni, és nem kell tartanod, hogy megharap valakit, és a végén el kell altatni.
Persze könnyebb a szerencsétlen, láncravert, nem nevelt, kutyát bántani! A gazda meg majd vesz másikat! Igen a kutya olyan gonoszu és úgy utál téged hogy széttép. Nem a rossz idegrendszere, rossz tapasztalatok miatt! Ne aggódj, az ilyen szerencsétleg állatok gazdáját szivesen lelõném! Csak az emberek olyan önteltek és lusták, hogy egyszerûbb a "gyilkos fegyvert elkobozni" mint helyrehozni a dolokat. Remélem nem gonodoltad komolyan, hogy nem érted miért nem a gazdát bántják ha õ s hibás... Mert nagyon durva tévképzeteid vannak ha a kutyát hibáztatod. Õ csak elsült. De a gazda nyomja meg a ravaszt.
"Ne aggódj, az ilyen szerencsétleg állatok gazdáját szivesen lelõném! Csak az emberek olyan önteltek és lusták, hogy egyszerûbb a "gyilkos fegyvert elkobozni" mint helyrehozni a dolokat. Remélem nem gonodoltad komolyan, hogy nem érted miért nem a gazdát bántják ha õ s hibás... Mert nagyon durva tévképzeteid vannak ha a kutyát hibáztatod. Õ csak elsült. De a gazda nyomja meg a ravaszt." Na ezért írtam azt, hogy akkor miért a kutyát altatják el? Miért nem a gazdáját? És az irományodból sem derül ki...
"te nem kedveled õket, nem lógsz velük minden nap." És mi van az újszülöttel? Õ hogyan lógjon velük egész nap? Hm? félreérted, nem rólam van szó, és nem is rólad, hanem a kérdés feltevõjérõl, és a leendõ csemetéjérõl... "Ha már nem tudsz mást akkor ilyen szépek kell írni" ????? Esetleg odafigyelhetnél a helyesírásra.... "És ez neked biztos fáj, különben nem érdekelt volna hogy imádom a kutyákat. " Igazat megvalva, még most sem érdekel -különösen, hogy hogyan érzel a kutyákkal kapcsolatosan...nem is kérdeztem, és nem is voltam rá kíváncsi... "Szegény vagy ha neked nincs valamid amiért ennyire lelkesedhetsz. De ha van akkor meg maradj csöndben, mert ugyanúgy bármi bajod lehet tõle. " Van és mérlegelni az elõnyöket, hátrányokat veszélyeket és a lehetõségeket a legbölcsebb dolog! A kérdés feltevõjérõl van szó, aki szeretne elõvigyázatos lenni. Mivel ebben az esetben minimum 3 szereplõs (õ, a kisgyerek, és a kutya) a történet -szerintem -nem csak a jó dolgokat kell felfedni elõtte, hanem az általad nem igen preferált -árnyoldalakat is.
Azért a kutyát altatják el mert õ támadt. Mert õ a "veszélyes" (az sosincs a hírekben hogy egyedül hagyták a gyerekkel, hogy bántották a suhancok és nem tudott elmenkülni, hogy láncra volt kötve!)! Mert az emberek többsége nem ért a kutyákhoz, mert akkor tudnák, hogy az állatban nincs gonszság, hogy ilyen tettet véghez vigyen! Mert az emberek szeirnt többet ér egy társuk mint egy kutya. Mert félnek hogy beteg. Mert ha túl durva az eset akkor lehet hogy idegrendszeri, amit nem lehet meggyógyítani. Mert azt hiszik hogy a kutya a hibás, noha máskor meg csak egy koszos állatnak tartják, de ilyenkor meg felruházzák emberi gonoszsággal és bûnösséggel, ahhoz bezzeg van elég okos. Csak az baj, hogy ez nem így van. A gazdája meg vesz egy másik kutyát és kezdi elölrõl. Mert ez egyszerûbb megoldás!
Természetesen nincs gyerekem. Viszont a család nem csak azt jelenti ahol van. Mi ketten a párommal vagyunk egy CSALÁD! Azon kívül magam is voltam gyerek, nagy családban nõttem fel, és most is van számtalan gyerek a nagy családban. De ez MIND NEM SZÁMÍT. Mert ha nem örökölt rosszat a kutyád és rendesen van nevelve akkor tök mindegy hogy egyedül élsz vagy 10 gyerekkel, a kutya jól fog viselkedni! Azon kívül nem mentéség hogy valaki terhes, mert a kutya nevelésére akkor kell venni a fáradtságot amikor megérkezik a családba! Nem amikor a gyermek jön! akkor talán ezt a részt kiemelném. Elnézést hogy elírok. Megint ez más nem akkor ebbe kapaszkodunk bele. Ha nem érdekel hogy érzek az állatok iránt akkor miért mondod hogy szerinted lenézem õket?
meg ezt a részt Hogy azt már ne is említsem, hogy nem adtam a kérdezõnek olyan tanácsot melyben pofonra bíztattam volna. A te másik vitapartnerednek aki veri a kutyáit, annak az írására reagáltam, hogy azért egy kis ráncigálás nem árt, de amit õ mond az már állatkínzás.
Kedves kérdezõ, neveljétek meg a kutyátokat! A tacskó elég makacs fajta, többször hallottam hogy irányítja a családot! Rengeteg kutyás könyv van, videó, tv mûsor errõl! Azt tudnod kell, hogy a kutyának rossz így élni! Tegyétek a dolgokat rendbe minnél hamarabb és akkor nem lesz gond. Emellett majd a gyereket is meg kell nevelni hogy mit szabad a kutyával. De nem is muszáj nekik imádni egymást. Mondjuk ha öröklött dologról van szó akkor nem sok esélyed van. Nézz utána honnan van a kutya, milyen szülei voltak. Vihetitek iskolába is. Pontosan hol is van itt - elsõ tanácsomban (a többi nem neki szólt hanem neked) - a verésre bíztatás?
ha megszületett a trónörökös akkor mutassátok meg egyböl a kutynak hagy szagolgassa körbe és ennyi de 3 ev alatt csak ismeritek már a kutyátokat! Majd látjátok hogy hogy reagál az új jövevényre:)
a kutyát fegyelmezni kell! elsõ a gyerek! a barátnõméknek is volt egy tacsija, undok egy jószág volt, nem fogadta el a babát(meg senkit sem a gazdáján kívül) így el kellett takarítani a háztól. még szerencse, sose csíptem, pedig szeretem a kutyákat, nekem is van, akit IMÁDOK, velünk alszik, de ha lesz babám és nem látok más megoldást gondolkodás nélkül a gyerek érdekeit fogom nézni!Szóval jól gondold meg.
Ja amíg a következõ kutya a fejedet tépi le. :) Mert elég okos vagy itt magyarázni de ennyit nem tudtál elérni... :) Aztán meg vigyázz le ne fejeld a rejtvényfejtésre használt tollad. :)
És tudod nekem legalább van hivatásom, hobbim! Van szenvedélyem! Ha abba halok bele akkor is! Én nem vagyok ilyen gyáva, hogy egy db kutya miatt megfosztom magam ettõl a jótól... Én nem fogom a háztartásban végezni, önmegvalósítás összeomlásának helyrehozásaként kölyköket büfiztetve, mert vannak valakik akikért élek! És ez neked biztos fáj, különben nem érdekelt volna hogy imádom a kutyákat. Szegény vagy ha neked nincs valamid amiért ennyire lelkesedhetsz. De ha van akkor meg maradj csöndben, mert ugyanúgy bármi bajod lehet tõle. :)
NA MOSTMÁR ELÉG LEGYEN! Senki nem beszélt verésrõl csak az egyik vitapartnered! Én indokolt esetben törénõ negatív megerõsítésrõl beszéltem, ami lehet egy pofon, tasli, ijesztõ zaj csapása stb! Tanulj meg olvasni! És ha én nem beszéltem rogókról meg mifenékrõl akkor te se hozd szóba, mert semmi köze a kutyákhoz! Meg oroszlánok meg hiúzok mi? Nézz már utána és kiderül hogy mit beszélsz! Öszön az alapja a szexnek, viszont én nem vagyok kutya aki fel nyársalja magát a kerítésre a szex miatt! A kutya amikor tüzel akkor csinálja és kész! Érted? Nem érdekli ha beteg, ha nincs gadzája, ha a kölykei meghalnak! És a kan is ilyen. Ha ott a tüzelõ szuka akkor csinálja! Azért tudodén itt van egy kis különbség. Lehet hogy alapja az ösztön de én tudok gondolkozni, hogy most nem, mert nincs gumi, vagy mert a vonaton vagyunk! Én azért csinálom hogy élvezzem a szerelmemmel. A kutya nem szerelmes és fáj is neki legtöbbször! Erre egy kutya nem képes mert nem is kell neki annak lennie. Szóval ne lehet hogy te egynlõ szinten vagy a kutyával, de én nem, ebben a témában nem! És ha én úgy döntök, hogy nem szülök akkor nem fogok szülni (fajfentartás), ellenben a kutyával! Ja én nem fogom fûvel-fával csinálni, mint egy kutya. Lehet hogy te ilyen vagy de mindenki. Látom a piramist, alul vannak az alapvetõ dolgok. Ennem muszáj ha meg akarom valósítani a dolgokat, csakhogy nem ezért élek, és nem azért hogy szaporodjak. Azon kívül ez csak egy elképzelés mint írja, nem biztos hogy így is van, nem egy általános szabály. Érdekes mégis te vagy az akit megharapott egy kutya :D Engem meg még soha, pedig többel találkoztam mint, hiszen te nem kedveled õket, nem lógsz velük minden nap. És mint már mondtam a saját kutyáimon kívül csak kutyás helyeken, táborokban, iskolában találkozom más kutyákkal. És nem a pusztában élek hanem egy vasútállomás mellett egy nagy városban, szal nemh iszem hogy megvadult falkák mászkálnának feltûnés nélkül. :) Szal ez így nem fog összejönni. :) Amúgy az ilyen undokságot megérzik a kutyák, szal vigyázz velük továbbra is. :D Ha már nem tudsz mást akkor ilyen szépek kell írni. De sajnos több kutyám, mások kutyái, képzettségem, okos emberek, elismerései, kutyás versenyek eredményei nem téged igazolnak. :) Én nem kiönyvbõl tanultam kutyázni, azokat csak utána olvaastam el és nem három kutyán alkalmaztam.
Ja amúhgy mégegy érdekesség, hogy nem szeretem a szelíd kutyákat. Az az elvem hogy mindnekit szeressen a saját kutyája, nem bírom a mindnekit imádó kutyákat. Értelemszerûen az enyémek sem ilyenek. Nálam elvárás hogy mással ne foglalkozzon a kutya és ha az illetõ gyanús akkor ne gondolkozzon. Szal én más kutyájával nem nagyon foglalkozok és elvárom hogy kérdés nélkül az enyémmel sem foglalkozzanak. Csak arról jutott eszembe, hogy azt fogom-e mondani a gyereknek hogy "ez szelíd kutya". :D
A kérdező hozzászólása: Én is a megoldásra törekszem, mert a gyerek mellett erre a kutyusra vágytam már 3éve, a szívem szakad hacsak arra gondolok, hogy nincs velünk.
Miért nem szeret ez a kutya senkit?Hogy került hozzátok? Menhejröl? Szerintem a babát nem fogja bántani.Én tudok olyan kutyárol amelyik Kis hilyán mindenkit szét akart tépni és a kisbabának mágis megmentette az életét.Lehet a babád lessz az egyetlen ember akit szeretni fog.Mindenesetre tartsátok szemmel a kutyát, Az állat mégiscsak állat marad.És ne üssétek meg mert akkor azt hiszi hogy a baba miatt bántok így vele és akkor azért fogja a babát utálni.Fontos , amikor mi hazahoztuk a kislányomat akkor hagytuk hogy a kutyánk megszagolja és azóta is jó barátok, a kicsi fiammal ugyanugy.Kell adni esélyt a kutyusnak hogy megismerje a babát.
Nézd, 11:11. Nem Veled van a gondunk, csak azzal, hogy különbözõek vagyunk, máshogy látjuk a dolgokat. Lehet, hogy nálad bejött a verés, de lehet hogy másnál pont az ellenkezõjét váltaná ki, és remélem Te is tudod, hogy egy kisgyerek magatehetetlen, fõleg ha nem tudja, hogyan viselkedhet egy kutyával. Én régebben rüheltem a kutyákat, macskákat, de amióta láttam a TV-ben azt a mûsort, amit már a legelején is írtam, már nem annyira írtózom tõlük. Pl, ott láttam, hogy ha sétálni viszed (mivel annak ellenére, hogy van kenel, meg minden egyéb, kell neki séta) és ha a járókelõket megugatja, akkor csak simán meg kell fordulni a kutyával és elindulni az ellenkezõ irányba, se egy pofon, se egy pórázvég, és ezt addig ismételni ameddig ugatja a sétálókat. Ennyire egyszerû, és a kutya még tisztelni is fog érte! Nem pedig megfélemlítve fogja leélni az életét. Gondolom munkahelyeden / sulidban / otthon sem szereted, ha állandóan szekálnak, b*sztatnak. Így van az állatokkal is.
Hogy a vezérnek fizikailag erõsebbnek kell lennie, az marha nagy tévedés. Egy nagytestû kutya ellen Fekete Lászlónak se volna sok esélye, ha fizikailag kellene megmérkõzniük. Épphogy soha az életben nem szabad eljutni addig, hogy erre kerüljön a sor. (Mármint fizikai erõpróbára). Egyébként kutyák közt még vadon élõ kutyafalkákban sem feltétlen a legerõsebb a vezér. Nyugodt, magabiztos, következetes ember, ha tisztában van néhány alapvetõ szabállyal, remekül uralhat tíz dogot is, akkor is, ha õ maga csak ötven kiló.
16.30-as vagyok továbbra is. Szóval a kutyaverést ajánlóknak: simán elõfordulhat ám, hogy egy domináns kutya, akit eccerrecsak így "meg akarnak nevelni", a gazdája ellen fordul. Hiszen épp az a baj, hogy domináns - tehát nem fogja eltûrni, hogy egy rangban alatta álló (jelen esetben akár a gazda) rátámadjon. Ne tanácsoljatok ilyet, mert nagy baj lehet belõle.
Én nem beszéltem sem verésrõl sem felnõtt 80 kg-os kutyákról. Én arról beszéltem, hogy amikor elkezded nevelni akkor nem lesz semmi baja ha egyszer-kétszer megráncigálták a grabancát, vagy a fenekére ütöttek. Mert jó esetben mire akkora lesz hogy veszélyes addigra már meg kéne hogy legyen nevelve. Egy csomó kutya kiröhög a jutifalatot kínálsz neki vagy azt mondod ejnye-bejnye, és a másik irányba elmész. Van akinek ez nem elég. Az én kutyáim is kaptak már egy-két pofont életükben, és érdekes módon sokkal engedelmesebbek és szabadabbak mint azok akik féltették a kis lelkét a kutyusnak aki közben a fejükön táncolt!
A kiskutyánál, ha nagyon rászolgál, akkor persze grabancrángatás van. A fenékre, vagy bárhová ráütéstõl lehet, hogy nem lesz baja, de haszna sem származik belõle. Másrészt kamaszként sok kutya próbálgatni kezdi a határokat, akkor is, ha kicsiként nem volt vele baj. És egy kamasz kauval testi erõpróbába bocsátkozni pl. egyesélyes. Egyébként nekem évek óta felnõttként örökbefogadott dogjaim és dogkeverékeim voltak/vannak - senki meg nem mondaná róluk, hogy szocializálatlanul nõttek fel, sõt. Pedig gondolhatod, hogy nem a fizikai erõmmel kerekedtem fölébük.
16:10 es vagyok 16:21 Azért válaszolok itt, mert eddig 3 kutyát és gazdáját ( a kettõ elválaszthatatlan) sikerült már "jó útra" térítenem :) Egyik tesóméknál volt, a másik egy jóbarátom kutyusa volt, a harmadik meg a szomszédé. Nem vagyok oda a kutyákért, ezért nem is tartom õket, de ha a testvéremhez megyek, azzal a kutyussal már szívesen foglalkozom én is :) Sokkal barátságosabb, nyitottabb lett a közvetlen családtagokra. Addig mindenkit megragadott, sétálásnál mindenkit megugatott, most már csak akkor ugrik ránk (amikor meglát), ha meg van engedve neki (bizonyos kézjel), különben lábhoz jön, és addig néz ameddig meg nem simized, ilyenkor tök cuki.... :) "egy gyenge falkavezér nem jó, hogy fogja meg pl a zsákmány" Láttál már természetfilmet? De most komolyan kérdem! Csak mert akkor megsúgom, hogy csak nagyon ritkán vadászik a falkavezér! Pl:oroszlán, hiúz... "Aki nem szereti a kutyákat az nem lehet jó ember..." Na ekkora badarságot meg ne mondj már, mert ezt mindenre rá lehet húzni! Aki a virágokat nem szereti de a kutyákat igen azzal meg mi van? Félig jó ember, vagy mi???? Nekem 6 évesen varrták vissza a csuklómat a helyére egy kutyatámadás után! Szóval ha majd Te is átéled, azt hogy leszakítja tõbõl egy kutya a kezedet - és a közelben semmi segítség, se mobiltelefon, de vérzel mint az állat - akkor írj ilyeneket ide!
Én farkasokról és kutyákról beszéltem nem oroszlánokról. "Kicsit" más a dolog. A hiúzok tudtommal magányosan élnek. Az oroszlánok falkában élnek de nem úgy mint a kutyák. A hímek nincsenek is a falkával sokszor. Csak a falka megvédése és a nemzés a dolguk. A farkasok viszont szoros kapcsolatban élnek és mindenbõl kiveszik a részük. Mindig a legjobbak a falkavezérek, és ez nem csak ahhoz kell hogy jó utódokat csináljanak, hanem hogy vezessék a falkát, és okos dolgokat találjanak ki ha arra van szükség. És sajnálom :) , de nem, ugyanúgy fogom imádni a kutyákat akkor is ha valamelyik letépi a karom. :) Egyrészt kutya nélkül nem nagyon megyek olyan helyre ahol ez megtörténhet, akkor pedig meg tudjuk magunkat védeni, négyen egy ellen csak-csak... Másrészt mivel kutyás vagyok, tisztában vagyok vele hogy akármit csinál a kutya, a gazdája a hibás. Szóval logikusabb lenne õt utálni. Nem vagyok olyan hogy hogy egy kuya miatt féljek az összes többitõl, és tapasztalatom is van, mivel kutyás vagyok, hogy kiszûrjem a veszélyes helyzeteket. Egyszer a szemem láttára kapta el a kutyám egy roti (nem azért mert nem hatékony, csak mert nem tudtam idõben elengedni), úgy rázta mint a rongyot, a kutyám meg üvöltött... Ja és az ablakból röhögtek ránk a gazdik a kölykeikkel. És láss csodát, a másik legjobb barátunk egy roti, sem én nem utálom sem a kutyám nem fél tõle pedig ugyanúgy néz ki. Sõt egy szemernyi ellenérzés nincs bennem az illetõ kutya iránt sem, ellenben a gazdáját jól feljelentettem, és a kutyának lett jó helye. És nem akarok szentimentális lenni, de ez ezerszer jobban fájt, mintha engem bántott volna, szóval velem nem fog megtörténni az ami veled...
És mi lenne ha a gyerekedet kapná/ta volna/ el az a kutya, és nem a kutyádat? Akkor is így éreznél utána? Vagy az más lenne? hogyan néznél utána a gyereked szemébe, és hogyan mondanád el a többi kutyáról, hogy "nem kell félned szelíd"? Vagy ha nem lehetne utána visszavarni a hiányzó testrészt (kéz, kar, láb)? Ha egész életében nyomorék lenne? Utána is lenne arcod azt mondani, minden egyes kutyára, hogy én imádom õket? Ha nem lenne élettapasztalatod x évesen, hanem csak 6 éves lennél, akkor minden 4 lábon mászkáló állattól félnél! Ezt tutira mondom! Persze x évtizednyi tapasztalat után már könnyû okosnak lenni, de hidd el kiskorban Te is érzékenyebb voltál, és Te is összef*stad volna magad... "Egyrészt kutya nélkül nem nagyon megyek olyan helyre ahol ez megtörténhet, akkor pedig meg tudjuk magunkat védeni, négyen egy ellen csak-csak..." És ha úgy hozza a sors, hogy egyedül vagy, kutya és jó barátok nélkül, esetleg - ne adj Isten - egy falkával szemben (otthonról kitett csoporttá álló kutyákkal szemben)? Vagy egy kisgyerekkel a karodon?
"Aztán meg vigyázz le ne fejeld a rejtvényfejtésre használt tollad. :) " Na ez ütõs volt! XD XD XD :DDDD

Van egy törpe nyulam 1 évig egyedül volt, most vettem neki egy oroszlánfejű nyúlbarátot, de nagyon veszekednek. Mit csináljak velük?

Legjobb válasz: Azonos nemüek? Ha igen akkor 1-2 hétig minimum ragd õket úgy, hogy tudják egymást szagolni de ne tudjanak egymáshoz átmenni. Majd késõbb próbáld meg õket összerakni! :)

Azonos nemüek? Ha igen akkor 1-2 hétig minimum ragd õket úgy, hogy tudják egymást szagolni de ne tudjanak egymáshoz átmenni. Majd késõbb próbáld meg õket összerakni! :)
milyen nemûek?
A kérdező hozzászólása: mindkettõ lány.
nem akarlak elkeseríteni de 95% hogy buktad..azonos nemûek, fõleg lányok nem jönnek ki egymással, õk még területvédõk is.külön ketrecbe tedd õket, vagy válaszd el õket úgy h egymás mellett legyenek de legyen köztük pl egy rács amin át szagolhatják egymást, de harapni nem tudnak.ezt csináld egy két hónapig, olyan helyen engedd ki õket együtt ahol a nagy még nem volt, és mindig legyél ott amikor kint vannak, mert a nagy meg is ölheti a kicsit
igen válaszd el õket mert énis kaptam 5 megunt nyulat egybetettem õket mert már nem volt hely sehol és egy hét mulva megunták egybást elkezdtek veszekedni kiharapták egymás szõrét meg beleharapdáltak egymás orrába és utánna be se gyógyult ugyhogy levágtuk õket és csináltunk belõlük jó kis babalevest amugy ......sûltnyulat......
sztem vegyetek még 1 ketrecet és szeparáljátok el õket!! :D
Legalabb hagymasan ettetek meg ?? xD xD


Van egy törpe schnauzer 9hónapos kutyusom. Nagyon keveset eszik. Kéne aggódnom érte?

Mint egy kisebb macska annyit eszik, inni szintén keveset szokott. Vettünk neki vitaminokat. Száraz tápot, konzervet, parizert. Mindent kipróbáltunk már, de alig eszik. Férges nem lehet, mert gyógyszert is kapott ellene. Nem néz ki alultápláltnak de hát aggódom érte..

Legjobb válasz: Ha a kutya nem sovány, akkor annyi az ételigénye, amennyit megeszik.Mozgasd többet, akkor többet fog enni. Egy kutyánál nem az adag mennyiségét kell nézni, hanem azt, milyen a kondíciója.

Ha a kutya nem sovány, akkor annyi az ételigénye, amennyit megeszik.Mozgasd többet, akkor többet fog enni. Egy kutyánál nem az adag mennyiségét kell nézni, hanem azt, milyen a kondíciója.
Jó kérdés...kergesd meg meg ilyenek és akkor kifárad!xD
Rendkívül egészséges:) Ha azt akarod, mégis, hogy ne kelljen ennyit rohangálni utána, akkor vond ki az étrenébõl az édes dolgokat. Egy idõre állj le a répával, kis jutalomfalatkákkal.
szerintem ez tök termézetes hiszen nyuszi:) örülj neki hogy nem egy lustaság :) gondolom még nagyon fiatal majd ha idõsebb lesz sokkal lustább lesz :) de többet is megtudhasz róluk itt : http://www.kisragcsalok.atw.hu ha kérdésed van találsz ott egy fórumot és írhatsz nyugottan, tuti hogy kapsz rá megfelelõ választ
Kérdezd meg esetleg az állatorvost, ha nem tud segíteni akkor naponta legalább 10-szer vedd ki és csak a kezedbe legyen, simogasd....
A kérdező hozzászólása: na, nem vagyok szociális segéd munkás. van más dolgom minthogy ezt a nyamvadt nyulat tízszer kivegyem. :'DDD

Melyik az a film, amiben van egy kislány, és van egy macskája, és egy kobold, vagy törpe meg akarja ölni a lányt, és a kobold megeszi a lány papagáját és azt hiszik hogy a macska volt?

Legjobb válasz: És asszem, hogy mindig este jön elõ a kobold, és a végén a macska belelöki a ventilátorba vagy mi, én nem láttam, csak ajánlották még régen, de már nem tudom a címét, mi lehet az? Elõre is kösz!

A kérdező hozzászólása: És asszem, hogy mindig este jön elõ a kobold, és a végén a macska belelöki a ventilátorba vagy mi, én nem láttam, csak ajánlották még régen, de már nem tudom a címét, mi lehet az? Elõre is kösz!
otthon, rémes otthon-én csak ezt az egy koboldos horrort ismerem:dd
A Hercegnõ és a Kobold Nekem ilyesmi rémlik.
Stephen King: Macskaszem tuti hogy ez az! én is már nagyon régóta kerestem, és végre megvan
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!! nagyon hálás kung fu legény vagyok, köszönöm szépen :DDDDDD Isten álddjon
haha :'D nagyon szívesen :DD

Kaptam kb 4 hónapja egy törpe hörcsögöt és elég nagy lett minden héten pucolom az akváriumát és most már 2 hete borzasztóan dögszaga van magának az állatnak mikkor az alma tök tiszta Mit tegyek h ne legyen ilyen szaga?

Legjobb válasz: Ööö.... Az én hörcsögeimnek csak forgács illatuk van.... Nem tudom mitõl lehet DÖG szaga... :O Él még?? XD Jó ez hülye kérdés volt, gondolom igen... De ez az egy jutott eszembe... :/

Ööö.... Az én hörcsögeimnek csak forgács illatuk van.... Nem tudom mitõl lehet DÖG szaga... :O Él még?? XD Jó ez hülye kérdés volt, gondolom igen... De ez az egy jutott eszembe... :/
Jobban járnál egy ketreccel az akvárium helyett, abban jobban szellõzik. A hörcsögöt megfürdetheted, lehetõleg valami babasamponnal, vagy sampon nélkül. Óvatosan szárítsd meg. A gyakori fürdetés nem használ neki, de elvileg nem is kellene szagának lenni, elég tiszta állat.
Nehogy megfürdesd! Megfázik és meghal! Vegyél neki egy ketrecet, és akkor nem az ammóniában szaladgál egész nap...
A törpehörcsögöknėl a himeknek erös szaguk van. Kifejlett korukban. Az aranyhörcsögnėl a nöstėnynek. Ezt tapasztalatbol mondom. Ez igy van ..
Vegyėl csincsilla homokot ės egy kis talba tedd be neki. Abba fog fürdeni'szörėt tisztitani. 2 naponta cserėld a homokot.

Az egyik törpe gurámim mindig csak egy sarokba van szinte sose úszkál. Ez baj?

Beteg vagy ez természetes náluk? egyébként nem látszik rajta semmi változás.

Legjobb válasz: Nálam a nagy melegben a legtöbb hûvösebb vizet kedvelõ hal egész nap az akvárium alján van. Ha akkor is lent van amikor nincs ilyen meleg akkor biztos beteg vagy rosszul érzi magát az adott akváriumban.

Nálam a nagy melegben a legtöbb hûvösebb vizet kedvelõ hal egész nap az akvárium alján van. Ha akkor is lent van amikor nincs ilyen meleg akkor biztos beteg vagy rosszul érzi magát az adott akváriumban.
De nagyon semerre sem úszkál? Egy helyben van? :O Az enyém ide oda úszkál, néha hullámban.. :) Lehet, hogy a nagyon nagy melegtõl van, de lehet hogy beteg.. :$
A kérdező hozzászólása: Szinte csak akkor jön ki amikor kaja van máskor csak nagyon ritkán de enni meg eszik mindíg
Valami nincs rendben. A leggyakoribb okok, vagy mérgezés, vagy betegség, vagy túl erõs víz áramlás.
Az enyém sem mozdul, biztos jól érzi magát a mélyhûtõben, betettem a nagy melegre való tekintettel. Bár kezdek kicsit aggódni, mert kajára se jön ki. ://
Az egyik? Szóval több is van. Nem véletlenül egy hím van a sarokban? Mert akkor lehet, hogy egy másik hím rivalizál vele. Hány darabod van és mi a nemek aránya? Hány literben vannak?
Elég félénk hal, sok növény kell, hogy el tudjon köztük bújni.60 literre írnak 1 párt.Ha van vmi nagyobb vagy gyorsan úszó hal is mellettük az zavarhatja õket.Vagy a többi gurámival balhéznak aztán kergetik egymást, nem tud elbújni stresszelõdik stb.Nem tudom mekkora az akvárium és hány gurámid van benne , de lehet jobb lenne ha 1 hímet meg 1 nõstényt tartanál csak.

Van egy Német törpe őz pincserem és van egy nagy púp a hátán ez mi lehet?

Orvoshoz nem akarjuk elvinni mert nincs rá most pénzünk mert építkeztünk!

Legjobb válasz: Legyen két csempével kevesebb a fürdõszobában és vidd el orvoshoz.

Legyen két csempével kevesebb a fürdõszobában és vidd el orvoshoz.
A bulldog. :) De a viccet felreteve: nem hiszem, hogy az a pup egy ejszaka alatt alakult ki nala. Hogy hogy nem kerult korabban mar orvoshoz? Az nem kifogas, hogy nincs ra penz. Ha valakinek kutyaja van, akkor a penze egy bizonyos reszet felre kell tenni direkt az ilyen esetekre. Mi lenne, ha neked lenne valami sulyos bajod de senki nem torodne vele, csak mert nincs penz. Hagynanak szenvedni. Orvoshoz menni fontosabb, mint epitkezni. Miert kezdtetek bele, ha orvosra mar nem jut?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!