Találatok a következő kifejezésre: Van egy társam (150 db)

Érvek ellenérvek arra, hogy a Napnak van egy társa, vagy egy óriás bolygó elnyújtott pályán kering a Naprendszerben és időközönként közel kerülnek hozzánk és problémát okoznak?

Engem nem érdekel a 2012-es világvége, hülyeségnek tartom, már rég láthattuk volna közeledni, meg már most hatással lenne ránk, szóval tényleg tudományosan kérdezném.

Legjobb válasz: Jó eséllyel már ismernénk. Az elképzelés egyébként a kihalások ~260My periódusú ciklusából származik, azonban eddig azt hiszem, egynek a kozmikus okáról van bizonyítékunk, és még az sem teljesen biztos. Ráadásul a kihalási ciklusok nem igazán szabályos periodicitásúak, szóval ez egy hipotézis. Apropó, vajon milyen messze van az a csillag, aminek 260My a keringési ideje? 407363,611249652 AU, azaz kb. 6 fényévre keringene tõlünk. Ha így lenne, akkor a teljes Szíriusz-rendszer is a halmazhoz tartozna, arról viszont tudjuk, hogy nincs így. Eleve, ilyen távolságban a Nap gravitációja már elhanyagolható a galaktikus környezethez képest.

Jó eséllyel már ismernénk. Az elképzelés egyébként a kihalások ~260My periódusú ciklusából származik, azonban eddig azt hiszem, egynek a kozmikus okáról van bizonyítékunk, és még az sem teljesen biztos. Ráadásul a kihalási ciklusok nem igazán szabályos periodicitásúak, szóval ez egy hipotézis. Apropó, vajon milyen messze van az a csillag, aminek 260My a keringési ideje? 407363, 611249652 AU, azaz kb. 6 fényévre keringene tõlünk. Ha így lenne, akkor a teljes Szíriusz-rendszer is a halmazhoz tartozna, arról viszont tudjuk, hogy nincs így. Eleve, ilyen távolságban a Nap gravitációja már elhanyagolható a galaktikus környezethez képest.
Egy ilyen csillag vagy akármi más elég erõsen jelenlévõ gravitációs "anomáliát" okozna nálunk, amit nem tudnánk hová tenni. Tulajdonképp a Pluto nevû exbolygót is a Neptunusz fura pályája miatt találták meg, mert úgy gondolták kell ott lenni valaminek, ami a tömegével befolyásolja a pályáját.. Akármi is keringene ilyen nagy pályán, fel kellene tételezni egy bazi nagy vonzóerõt közte és a nap között; ez pedig hatással lenne minden további bolygóra is a naprendszerben.
ha lenne, már megtalálták volna.

Van egy 3 hónapos kisnyuszim. Szeretném, ha lenne társa, jó választás mellé egy lány kis nyuszi? Vagy inkább fiú? Miért?

Legjobb válasz: nagyon ritka hogy két ivaros nyuszi megvan egymással, persze vannak kivételek de mi van ha már késõn jössz rá hogy nem te vagy az a kivétel, fiú lány szaporodik, lány lány/ fiú fiú harcol a területért, a bakok még össze vissza fognak mindent pisilni, egy ivaros bak is jelöl mindent nehogy kettõ.. szóval ha mindenképpen akarsz társak akkor csak ivartalanítottan fognak együtt megélni békésen, azt pedig 6-8 hónapos korában lehet elvégezni, mármint a mûtétet :) olvastam már olyat is hogy babanyuszikon megmutatkozott a területvédés valamint a párzani akarás jele, pedig õ még honnan tudná hogy mifán terem az :)

nagyon ritka hogy két ivaros nyuszi megvan egymással, persze vannak kivételek de mi van ha már késõn jössz rá hogy nem te vagy az a kivétel, fiú lány szaporodik, lány lány/ fiú fiú harcol a területért, a bakok még össze vissza fognak mindent pisilni, egy ivaros bak is jelöl mindent nehogy kettõ.. szóval ha mindenképpen akarsz társak akkor csak ivartalanítottan fognak együtt megélni békésen, azt pedig 6-8 hónapos korában lehet elvégezni, mármint a mûtétet :) olvastam már olyat is hogy babanyuszikon megmutatkozott a területvédés valamint a párzani akarás jele, pedig õ még honnan tudná hogy mifán terem az :)
szerintem ne azonos nemû nyulat vegyél!
Attól függ, hogy a mostani nyuszid milyen nemû.
Ivartalanított nyuszik talán el vannak egymással.
A nyuszik nagyon boldogak egyedül is. Ha mindenképp szeretnél mellé másikat, akkor az egyik legyen ivartalanítva, különben jönnek a kisnyuszik, de ezt hagyd meg a hozzáértõ tenyésztõknek.
A kérdező hozzászólása: Lány nyuszim van, és azt olvastam, hogy ha lány nyuszi van, akkor melle inkább lany vegyek, mert a természetben nem verekszenek a , , anya, , nyuszik. Elvan maga is, meg játszik, de olyan szep kint is a mezon latni, ahogy 2 nyuszó játszik :/ Szeretném, ha az enyém is ilyen boldog lenne :)
a három hónapos elvileg lány nyuszi nem biztos hogy 3 hónap múlva is lány lesz :) a szobanyuszik nem társas lények, vagy is hogy téged is elfogad ugyan olyan társnak, te leszel a "falkavezér" ha nem kényezteted el nagyon :) én pont a nõstényekrõl hallottam hogy mivel anya ösztön van bennük a területüket jobban védik harapással morgással mint a bakok..
Tengeri malac, azzal nincs gond, és jól eljátszanak :)

Van egy tengerimalacom aki 7hónapos lesz 21. én és még nincsen társa (2hetesen vettük)?

Amint már mondtam vettük 2 hetesen és az a problémám hogy még nincsen társa! Mi lenne a teend? Venni hozzá egy másik tengerimalacot ha igen akkor menyi id?set? Vagy születne neki kicsije és azzal élne és milyen feltétel kel a szüléséhez meg hogy történik nem hal bele vagy valami? Ez lenne az els? és nagyon izgulok léci csak értelmes emberek írjanak! El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: igen, nagyon jól jönne mellé egy társ, 7 hónaposan a legjobb korban van ahhoz, hogy egy "friss hús" kerüljön hozzá. vegyetek tenyésztõtõl (nem állatkereskedésbõl!) egy vele AZONOS nemû, 5-6 hetes kismalacot, és alaposan kérdezzétek ki a tenyésztõt, hogy mit javasol összeszoktatásra.

igen, nagyon jól jönne mellé egy társ, 7 hónaposan a legjobb korban van ahhoz, hogy egy "friss hús" kerüljön hozzá. vegyetek tenyésztõtõl (nem állatkereskedésbõl!) egy vele AZONOS nemû, 5-6 hetes kismalacot, és alaposan kérdezzétek ki a tenyésztõt, hogy mit javasol összeszoktatásra.
Vegyél hozzá társat.Ne szaporítsd ha nem muszáj! ne maradjon magányos. Ha szaporítani akarod, akkor már amúgy is vennél hozzá társat, tehát ezt nem értem, hogy minek akarnád szaporítani.Amúgy is magas a terhességi kockázat veszélye. Biztosan hallottál már a terhességi toxikózisról. Szerintem vegyél hozzá egy másik nõstény malackát(vele egykorút), hidd el boldog lesz úgy is.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy segítettetek és nem tudtok ajánlani Hajdú Bihar megyében tenyészetett? ahol simaszõrûket tenyésztenek? esetleg az a forgós malackák :D


Ha van barátja, akkor semmit. Várj.
A vízlépcsõk hiánya gazdasági, kereskedelmi, energetikai és környezeti kárt okoz az országnak - mondta Bencsik Attila, a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének elnöke a Napi Gazdaságnak. hirdetés A lap szerdai számában arról ír, hogy a szakember tanulmánya szerint az elmúlt tíz évben átlagosnak tekinthetõ a Dunán 2009-ben mért 2, 5 méteres vízállás, a folyam hazai szakasza emiatt évente csak 180-270 napon át hajózható az elõírt 2, 5 méteres merüléssel, míg ez Ausztriában a vízlépcsõk segítségével 350 napon át tart. Bencsik Attila számítása szerint a magyar szakaszon az említett okból az áruszállító hajók kevesebb terhet vihetnek, ami 2009-ben például 27, 4 millió euró veszteséget jelentett, a teljes árumennyiség 73 százaléka export volt, így a nem megfelelõ hajózhatóság a magyar exportáru versenyképességét egy év alatt 20 millió euróval rontotta.
:D
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyon humoros...

Ha van 2 lány tengerimalacom, és szeretnék egy hímet, akkor külön tartva jó lesz neki, vagy neki is kell egy társ?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem lesz jó neki egyedül tartva, viszont fiú társsal se,ha a lányok közelében szeretnéd õket tartani! Meg fognak õrülni,amikor a lányok tüzelnek! Érezni fogják még külön szobában tartva is. Lányok közelébe nem szabad fiút tenni!

Egyáltalán nem lesz jó neki egyedül tartva, viszont fiú társsal se, ha a lányok közelében szeretnéd õket tartani! Meg fognak õrülni, amikor a lányok tüzelnek! Érezni fogják még külön szobában tartva is. Lányok közelébe nem szabad fiút tenni!
Elsõnek igaza van, viszont ha a hímet ivartalanítod akkor mehet a lányok mellé.Vagy vegyél inkább még egy lányt és akkor nem lesz gond.Nekem is 3 leányzóm van.
A kérdező hozzászólása: de szeretnék majd kis malackákat :)
Ne szaporits állatokat, ha nem értesz hozzájuk és nem vagy tenyésztõ! Amit akarsz tenni azt szaporitásnak nevezik, aminek következtében hibás, beteg, gyenge állatokat hozol létre teljesen feleslegesen! A tenyésztést bizd szakemberekre, akik fajtatiszta egészséges tengerimalacokat hoznak létre!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, ki mondta hogy felelõtlenül, nem körültekintõen és csak a haszon miatt csinálnám? nincs ilyenrõl szó. csak megkérdeztem, hogy lehet-e ilyent, vagy rossz lenne-e nekik. nem kell egybõl lekapni a fejem :)
Ha így áll a dolog akkor nem javaslom, hogy vegyél hímet, mert magában magányos lesz, állandóan együtt tartani nem lehet a lányokkal.Azt javaslom, hogy vegyél egy 4 hetes lányt és neveld föl akkor lesz kismalacod meg lesz még egy malackád.

Van egy patim és társat szeretnék neki. Két fiú nem bántja egymást?

Van egy kicsi fiú patim és társat szeretnék neki.Kis patkányokat NEM szeretnék!Így csak fiút lehet.Minél el?bb szerezzek be vagy ráér csak amikor kicsit megn?tt...?

Legjobb válasz: Jó lenne minél elõbb, mert a kölykök könnyebben összeszoknak. Ha sokáig egyedül van a patid, akkor nehezebben fogad el új társat.

Jó lenne minél elõbb, mert a kölykök könnyebben összeszoknak. Ha sokáig egyedül van a patid, akkor nehezebben fogad el új társat.
A kérdező hozzászólása: Köszi.A társa neve és a színe már megvan :)
én is elég patkány vagyok. ha akarod, küldök fotót is
Hármas kommenten behaltamxDDDDDD

Van egy fiu akivel régebben jártam utána szakítottunk mert megtudták az oszt. Társak és utána megint jártunk. Mit csináljak?

Miatta megint szakitottunk mert nem akarta, hogy mindenki tudjon róla. Szerintetek szakítsak vele vagy maradjak mellette, hátha "megváltozik"???? (Ha valakit érdekelnének a részletek akkor irjon üzit :) )

Legjobb válasz: Mivan akkor ha megtudják az osztály társak, miért kell titkolni???? hihetetlen..szégyell Téged!

Mivan akkor ha megtudják az osztály társak, miért kell titkolni???? hihetetlen..szégyell Téged!
Felejtsd el ha nem vállal fel!!!!!
Mi se vallottuk be egy jó 3 hónapig, hogy járunk, csupán a jelek utaltak rá és osztálytársnõm elkezdett faggatózni, de lekoptattam. Igazából csak nem akartunk nagy felhajtást az ügybõl azért titkoltuk.
3-as voltam: Ha jól megvagytok ez nem indok a szakításra.
Hol vagyunk, az oviban? Jajj, nehogy megtudják a haverok!!!!! Mert nyilván az õ véleményük a legeslegfontosabb a világon.... Engedd el. A problémát is, meg a fiút is. Közöld vele, hogy legközelebb akkor akarjon valamit tõled, ha felnõ annyira, hogy már nem ciki, ha jár valakivel, megfogja a kezét, és a barátai elõtt is fel mer vállalni. Te meg szépen lépjél tovább. Lehet, hogy pár év múlva benõ a feje lágya a srácnak, de addig jobb nem kezdeni az ilyen típussal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a választ!! :) )

Van ey 2 éves fiú hullámosom, és szeretnék venni neki egy társat. Lányt vagy fiút vegyek mellé? Több lent.

Szeretnék venni neki egy társat, mert majd mostanában, már nem lesz annyi szabad időm. Viszont olyan neműt szeretnék, amely felé nem nagyon érdeklődik, mert azt hallottam, hogy ha 2 papagájom van, akkor egyik sem figyel rám. És hogy a fiú vagy a lány piszkít többet? A válaszokra megy a zöld kéz.

Legjobb válasz: Társnak én nõnemût vennék, attól még ugyanolyan kedves lesz hozzád is, mi is azt vettünk anno mellé, azután tojót és lettek aranyos kispapagájok.

Társnak én nõnemût vennék, attól még ugyanolyan kedves lesz hozzád is, mi is azt vettünk anno mellé, azután tojót és lettek aranyos kispapagájok.
Bár azt mondják, 2 fiú jól megfér, de én is lányt választanék. És ne fiatalt vegyél! A párja is 2 év körüli legyen. Mindegyik piszkít sokat, mert gyors az emésztésük.
Ha hímet veszel hozzá akkor is ugyanúgy foglalkozik majd vele mint a tojóval. 2 hím is ugyanúgy eteti egyást stb..és attól ugyanúgy foglalkoznak majd veled is!
Igen 16/F
Nekem van társam, mégis nagyon vágyom rá, Õ a másik szobában, de nem foglalkozik velem hetek óta, úgyhogy tudom, mirõl beszélsz...
Igen, és valahogy nekem is most jött elõ, pedig eddig nem tartottam szügségesnek...:l :D 16/L
Jah , Én :/ . Sajna nincs párom pedig nagyon jóképû srác vagyok , izmos is , barnás bõrû sötét hajú zöld szemû, okos vagyok , vastag farkam, sõt még pénzem is van. Rosszfiús vagyok de tudok nagyon kedves is lenni. Bár általában nem. 18 /f És nincs barátnõm, és nem kamuztam, magamat írtam le külsõ vélemények által. Bár kinek mi tetszik... Engem most itt mindenki utál, szinte minden ismerõsöm , szóval egyedül vagyok és ide irogatok meg filmet nézek meg érettségire készülök. Hogy miért utálnak azt én sem tudom (najó de ) :D Szóval szerintem én minden ide írónál szánalmasabb vagyok és a legnagyobb lúzer ezen az oldalon :) Sose volt még normális barátnõm , pedig szinte minden ismerõsömnek volt már normális kapcsolata. Én nem találtam még senkit akibe úgy bele tudtam volna szeretni :/ Már le is mondtam róla , nem foglalkozom vele , majd csak befut egyszer a nagy Õ ... DE NEM MA az biztos :D
igen 16F
Az idõ nem befolyásolja. Néha meglátok egy párt, akkor eléggé barátnõ hiányom lesz. 15/F
Nagyon hiányzik egy csaj, úgy tûnik a jóképû, de csendesebb, visszafogottabb pesti srácok már nem kellenek a kutyának sem :/ 20/f
igen, nagyon szeretném már érezni a nem eljátszott õszinte szerelmet, mikor belenézve a lány szemébe, meglátom a világ összes örömét. emellett jó lenne egy igazán jó fiú barátot is találni. totál egyedül érzem magam. pedig nem vagyok sem nyomi sem kiutált, csak egyszerûen nem követem a tömeget. 19 f
Nekem idõtõl független... Annyira szeretethiányom van, hogy ha nekiállok álmodozni egy normális srácról, a sírás kerülget, mert csak a fantáziámban létezik.. A mai világban egyre inkább..:/ 15/L

Meddig él egy olyan tengerimalac, amelyik egyedül, társ nélkül van tartva? Ki tartott már egy db tengerimalacot, és írna nekem pár sort erről?

Legjobb válasz: Szia!! az én malackám is egyedül van, most egy éves. Nem hiszem hogy korábban halna meg azért mert egyedül van. Nekünk volt párja is sajnos õ meghalt terhességi mérgezésben, és fiút meg nem tûrt meg maga mellett..Szóval lányt nem akartunk mellé még1x, a fiú kiesett...így egyedül maradt. Ha jól van tartva, nem hinném hogy az egyedüllét befolyásolja a korát. Legalábbis remélem...Biztos van aki jobban tudja nálam, kiváncsi vagyok a válaszokra énis.

Szia!! az én malackám is egyedül van, most egy éves. Nem hiszem hogy korábban halna meg azért mert egyedül van. Nekünk volt párja is sajnos õ meghalt terhességi mérgezésben, és fiút meg nem tûrt meg maga mellett..Szóval lányt nem akartunk mellé még1x, a fiú kiesett...így egyedül maradt. Ha jól van tartva, nem hinném hogy az egyedüllét befolyásolja a korát. Legalábbis remélem...Biztos van aki jobban tudja nálam, kiváncsi vagyok a válaszokra énis.
A mi malackánk már 8 éves és egész életében egyedül volt. Persze mi sokat foglalkozunk vele.:)
Az én malacom, tinikoromban 7 évet élt, ami teljesen átlagos malacéknál. Egyedül volt, de szinte családtag volt, jött fõzni a konyhába, meg tévézett - persze ez neki nem is természetes, és nem is feltétlenül jó. Most is van egy jópár malackánk (10-12), de már kinti 4nm-es kifutóban, szalmabálákból épített várban laknak, nyulakkal és olyan remekül megvannak, hogy öröm nézni. Látszik, hogy ez az "igazi" élet nekik, nem egy üvegkalitka. Rohangálnak, intézkednek, ahogy az nekik jó.
Ugyan annyit él szerintem is, olyan 6-10 évig
Nekem volt egy drága malackám, õ 8 (!) évig élt, ami igen ritka malacéknál. Õ egyedül volt, mondjuk én nagyon sokat foglalkoztam vele. Szerintem az életkoruk nem függ egyébként attól, hogy mennyien vannak.
A tengerimalac társas állat, szociálisan vonzódik a fajtársakhoz. Lehet egyedül is tartani, szegény (nem tehet mást) alkalmazkodik, emiatt nem fog elpusztulni, de ez a fajta tartás nincs összhangban a természetes szükségleteivel. Mint leendõ gazdi, fontos a számodra, hogy sokáig éljen. Legyen ennyire fontos az is, hogy hogyan, milyen körülmények között. Teremts olyan feltételeket a számára, amely minél magasabb szintû jólétet biztosít neki, egyik alapfeltétele ennek a fajtárs közelsége. Kedvencként azonos nemûeket jó tartani, vedd ezt jótanácsként.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi!!! Nem szeretném mindig egyedül tartani, lesz majd társa, de most még olyan helyzetben vagyok, hogy nem tarthatok két malacot/külföld/.
Nekem eddig mindig egyedül volt a malacom. Az elsõ 5 évig élt, a második sajnos csak 1 évig mert a hátsó foga túlnõt és belenõt a húsába így vérmérgezésben meghalt (mert amikor észrevettük már késõ volt) most pedig a harmadik van, most fél éves. reméljük sokáig velünk lesz
szia az enyém 8 éve egyedül van papagájokkal (2vel)szokott játszadozni meg van óriási pöpde csnálva nekik sokat játszok vele olyan kicsi még alig nõtt igazából remélem jó sokáig élni fog:) <3
Ha egyedül van, azt szokja meg, úgy éldegél, és könnyebb magadhoz szoktatni, kisebb mutatványokra is akár. Bújócskázni szeret, alagutak, ki-bebújókák stb. Neki az a játék, nem a labda. Vagy pl az eledel megszerzése, amiért nyújtózkodni kell, kúszni-mászni érte.
Ez nem attól függ, de mindenképpen jobban érzi magát társaságban. Nekem elõször egy volt majd vetünk még egyet szaporodtak de csak az anyukát , meg a lányát tartottuk meg, de az egyik 4 évesen meghalt a másik pedig tegnap este 5 és fél évesen :'(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!