Találatok a következő kifejezésre: Van egy staffordshire terrierem, (13 db)

S. O. S. Van egy staffordshire terrierem és egy Bull terrierem, mindkettő szuka, és elég gyakran összeverekednek. Egyébként 7 hónaposak. Hogyan lehetne összeszoktatni őket, van rá valamilyen módszer? Egyiktől sem szeretnék megválni.

Legjobb válasz: Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)

Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)
nem kell félteni õket. Héthónaposan nem tudnak ártani egymásnak, és a rangsor lesz eldöntve. Sztem a staffi fog nyerni. Nem az ivartalanítás a megoldás. Játszál velük, vidd õket futni, így nem lesz idejük harcot vívni egymással. Nekem egy 10 hónapos amstaffom van, és napi mozgásigénye, 20 km. Bicaj mellett. Mutatsz róla képet? Bocs Róluk.
A kérdező hozzászólása: Hello "második". Jövöhéten tudok képet küldeni.
a kupírozás, mikor levágják a fülét
Elolvastam a standardot. A fülnél azt írja, hogy kupírozva vagy kupírozatlanul és hozzáteszi, hogy az utóbbit kell elõnyben részesíteni, majd leírja, milyennek kell a kupírozatlan fülnek lennie. Na, hogy ez a jogszabály szempontjából mit jelent, lehet vitatkozni, de nekem az a meglátásom, ha a standard is a vágatlan fület preferálja, akkor a kupírozás nem fajtajelleg. Ergo: a törvény szerint tilos. Lehet, hogy feketén egy doki levágná ugyan, de ez elég fájdalmas a kutyának és az emberek számára sokkal félelmetesebb is a vágott fülû kutya. Úgyhogy szerintem ne vágasd le.
elõzõ vok: én sem értem, miért kell leszavazgatni, de ha valaki erre élvez, csinálja csak.
Ahogy leírtad ezt jogszabály tiltja, max akkor lehetséges ha a standard elõírja.
Nem értem, miért írnak ide azok, akik nem értenek a kutyákhoz. Kölyök korban lehet kupíroztatni, ez kb 15-20 ezerbe kerül. Altatással történik, állatorvos által, és elvileg a kiskutya semmit nem érez belõle. Nem tiltják Mo-n, külföldön(No, Anglia pl) már tiltják a kupíroztatást és a farokvágást is. Utána merevítõt kell hordania, de errõl majd z állatorvos részletesen fel fog világosítani. A kutya fülét pedig ápolni kell utána. Elõfordulhat, hogy nem sikerül a fülkurtítás, ilyen is van...ha már túl lesztek rajta, küldhetek egy videót, hogyan kell helyesen bekötözni a kiskutya fülét. Ha van még kérdésed, írj bátran!
Nekünk is staffink van és 3 hónapos, párommal gondolkozunk rajta hogy megcsináltassuk e vagy sem. A lényeg hogy olyan állatorvossal csináltasd meg aki ért ehhez a fajtához, mert ha elcseszi undorítóan néz ki. És ne lézerrel csináltasd meg neki mert olxan lesz mintha patkány rágta volna meg. Ha bárki megkérdezi hogy miért van levágva, válasz: kiskorában az anyja kitépett véletlen egy darabot a fülébõl vagy összeverekedtek a kicsik és kiharapták neki. És hát ugye hülyén néz ki hogy csak az egyik füle lenne kupirozva ezért a másikat is kellett. Mennyi idõs a kutyusod? Mutatsz róla képet?
hû, ezt a kérdést rossz helyre tetted fel, meg fognak kövezni :D amúgy elméletileg az állatvédelmi tv-ben tiltják, viszont van benne kiskapu, és ezért megcsinálják a dokik, de 3 hónapos kora elõtt csináltasd
nem vágom miért kell leszavazni a választ, így van ahogy leírtam!
Mi a csuda az a kupiroztatás??????
Az állatvédõk nagyrészt az emberi hülyeségektõl védik az állatokat. Õk nem foglalkoznak a farokkurtítással és kupírozással, hisz ennél jóval nagyobb bajok vannak. Ha ennyi lenne az összes feladatuk, akkor nem léteznének a gyepik és menhelyek sem. A farokkurtítás és kupírozás csak egy divat, ami jórészt nem az állat érdekeit képviseli.
Nem a mûtét maga fájdalmas, hanem az utókezelés, ez az egy baj van az egésszel. Na meg az, hogy ma már, mikor a kutyafajtákat rég nem az erdeti céljukra használják, felesleges.
Nagyon fajinak a képek!!!!:) :) Mindkettõtöké!Én megcsináltatnám a helyedben!
Csak azt tudnám melyik utókezelés fájdalmas? A varratszedés? Vagy micsoda? A staffok fülét az esetek 99%-ában nem kell kötni, mert feláll magától. A hosszú fülû fajtáknál pl dog, dobi kicsit hosszadalmas az utókezelés, de nem fáj annyira mint pl agy baleset utáni utókezelés! Én is levágatnám a helyedben:)
Állatvédelmi törvény szerint tilos, hisz a standard nem írja elõ. Tehát büntethetõ. Ráadásul az sem véletlen, hogy egy állatok védelmére hozott törvénykönyvben benne van. Az a célja, hogy az állatot védje. Nekem eszembe sem jutna, hogy megcsináltassam, mert nem a kutyám mások szerinti szépsége a legfontosabb, hanem õ maga.
Büntethetõ... Szerintem nem ezzel kellene törõdni, hanem inkább egészen más állatokkal(mondjuk a cigányokkal). Nem az az állatkínzás ha egy normális körülmények közt élõ kutyának levágját fülét és/vagy farkát... Van olyan fajta ami így esztétikus(nem csak szerintem). Ez az állatvédõk marhasága, az a baj hogy átesnek a ló túlsó oldalára....
A kérdező hozzászólása: Felébredt! (-: http://kep.ivpicture.hu/186860.jpg http://kep.ivpicture.hu/186864.jpg Hirtelen ennyit csináltam róla, mert nem ért rá, és ment zúzni egy kicsit. :D
ez lemaradt:) http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0833_www.kepfeltoltes.. Jah és nem a mi kutyánk volt bika befogó hanem régen ezt a fajtát erre is használták(mielött valaki nem ismeri ezt a fajtát).
:) Futni a mienk is nagyon imád bár nemcsoda hisz régen bikák befogására és munkakutyának is használták. Nagyon nagy energiája van. Mienkrõl itt van pár kép. A füle olyan mint egy denevérnek:D http://kepfeltoltes.hu/090916/DSCF0825_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/090916/DSCF0825_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0854_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0857_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: Majd mutatok képet róla, csak most alszik, majd ha felébred akkor picit pózoltatom.:) 8 hetes a drága :D Nagyon kis majom tud lenni! (-: Sokat játszik, és már kezd futni is mellettem. Sokat járok futni ki mezõre-erdõbe, és õ is majd jön velem. Persze még nem bírja, de nem is baj kis távokat már olyan aranyosan vágtat le. Jó húsban van, és a tappancsa a földre érve olyan mint egy kis ló. :D:D
19:33-as vagyok. Köszönöm a magyarázatot! Néztem most képeket errõl a fajtáról szerintem szebb ha kupiroztatva van a füle. Ez olyan mint a dobermanoknál.Azok is attól olyan szépek, hogy kupiroztatva van a fülük!
Kupirozás ugyan olyan mûtétnek minõsül mint bármi más, nem fáj jobban neki. Utolsó! nem mutatta meg a doki hogy kell? Lézerrel vágták neki vagy szikével? Mennyi idõs? Képet mutatsz így vágott fülel ha pici még?:)
nekem küldhetnél videót hogy hogy kell kötözni, mert elég furcsin áll neki :D olyan, mintha ki lenne fordulva a füle, tudod mikor így a cicáknál is kifordul, na olyan, és csak valahogy visszakéne pattintani, de nem vágom hogy kell kötözni, szóval ha küldenél képet megköszönném :)
A kérdező hozzászólása: Nem én szavaztam le! Én köszönöm a válaszokat! A kupirozás az egy régi õsi eljárás volt a kutyák hatékonyabb vadászásának elérése végett. Mivel ez nekem fontos ezért szeretném ezt kihasználni. DE!!!!!! Nem verekedtetem!!!!! Mielõtt valami kis túlbuzgó mócsing hszelõ rácuppan a témára!
Tudod milyen szar amikor a kutyának hónapokon keresztül kötözni kell a farka végét, mert nagy örömében elveri és szétreped, szétcsattan? Vagy az amikor a hatalmas lobogó fülek a játékos harapástól is könnyen sérülnek aztán a kutya megrázza a fejét és fröcsög a vér? Egy jó tenyérnyi fület hogy kötsz be? Szerintem ezen is el kellene gondolkodni, nem mindig azt nézni mennyire rossz szegénykének az altatásban végzett fül vagy farokkorrekció...

Van egy kis kutyusom, amerika staffordshire terrier és staffordshire bullterrier másnéven (angol stafford) keverék. Hogy fog kinézni? Melyik fajtára fog jobban hasonlitani?

Legjobb válasz: Attol fugg hogy kire utott,ha az amstaff-ra akkor magasabb hosszabb orru,ha a sztaffordshire bullterierre akkor kisseb rovidebb orru,amugy nem tok mindegy olyan hasonlo az a ket fajta

Attol fugg hogy kire utott, ha az amstaff-ra akkor magasabb hosszabb orru, ha a sztaffordshire bullterierre akkor kisseb rovidebb orru, amugy nem tok mindegy olyan hasonlo az a ket fajta
biztos hogy szép lesz :) küldj képet
Nem adtak, mert egy mocskos szaporítótól vetted. Így a helyes.
Ha nem mindegy hogy fog kinézni, miért szaporított, keverék kutyát vettél?
Nem tudtad, hogy keverék... Nem adtak tk-et a kölyökhöz, nyilván tudtad ebbõl, hogy nem fajtatiszta! Ugyan!
A kérdező hozzászólása: Azért mert nem tudtam hogy keverek.
Fényképet tegyél fel róla!
mert?
A kérdező hozzászólása: Igen, anyukajaro hasonlit, de a mérettol felek :)
A kérdező hozzászólása: nem vagyok rád kivancsi bratye;)
szerintem arra fog jobban hasonlítani amelyik megszülte
A kérdező hozzászólása: mindenki mondja hogy tiszta anja :) , és nem tök mindeggy.....mert a staff bulterrier sokkal kisebb mint az amstaff
A kérdező hozzászólása: Nem adtak, mert egy ismerostol vettem...
Nekem is pont ilyen kutyám van, õ 3éves.Mérete az amstaff alsó határán van, a pofija inkább , angolos'.Nagyon jó testfelépítésü, ha gondolod teszek fel róla képet.


Ha nem akarsz balhés kutyát, ne domináns kölyköt válassz, és neveld tudatosan, a neme teljesen mindegy.
Nah akkor azok akik mindenképpen az ellentétes nemû kutyákat magyarázzák azok mondják már el hogy 1-2 embernek hogy lehet 4 különbözõ nemû kutyája ? ...
Sokkal meghatározóbb a kutyának az energiaszintje/jelleme mint a neme. Kan és szuka kutyák is összeverekszenek ha nagyon dominánsak. Megfelelõ tanítással és odafigyeléssel olyan kutyát választasz amit akarsz. Csak arra figyelj hogy ne legyen domináns.
Mindenképpen kant és mindenképpen ivartalanítsd õket.
szerintem nem mindegy mindenképp kan kutyust és ha lehet ivartalanítasd õket, bár ha ivartalanítatod akkor mindegy. Egyébként tüzeléskor problémák lehetnek!
Szuka mellé mindenképpen kan kölyköt vigyél. Nem mindegy milyen nemû. Ha megnõ a kicsi el kell dönteniük ki a vezér kettõjük közt. Ha kant viszel ez 5-10 perces meccs lessz, viszont ha szukát akkor akár több órás is. Ja és a szuka jóval kitartóbb, amit elkezd azt be is fejezi. Ez fajtától független mindig ellentétes nemûnek kell lenniük.
Egy fajta kutyából lehet több, de ha egy vadászkutya mellé egy terrierröl van szó akkor már nem mindegy. Pl csivava és yorkinál mi degy. Attól függ melyik fajtáról van szó. Ebbe. Az esetben egyik se egy társasági kutya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Viszont lenne még kérdésem a lógatást és a falmászást(remélem jól fejettem ki magam)mikortól lehet elkezdeni? Súlyhúzást nem akarok vele csinálni mert azok a nagyon izmos kutyák nem tettszenek, és légyszíves ne szóljatok le, hogy minek tarok ilyen kutyát ha nem értek hozzá ezt csak azért mert tudom hogy vannak ilyen emberek akik beszólogatnak. Egyébként jó hogy nem értek még hozzá mivel eddig erdélyi kopós voltam, de igyekszek elég sokat olvasgatok a neten a bull típusú kutyákról, hogy mire hozom a kicsit "tudjak mindent" :D
A kérdező hozzászólása: az ötödik és hatodik képen miért van úgy összeragasztva a staffinak a füle? http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18681
h. rózsafüle legyen

Van egy 5 hónapos lassan 6 hónapos Amerikai Staffordshire terrierem és túl makacs nehéz vele bírnom amikor hívóm akkor jön csak oda mikor kedve tartja és minden kutyának erősködik így kerítésen kívül! Tanácsokat kérnék hogy hogy lenne jol nevelni?

Legjobb válasz: Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!

Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!
Hát ez a fajtával jár... De legyél nagyon határozott vele. amire egyszer nemet mondasz késöbb sem lehet (parancs nélkül persze.). Pl ugrálni az emberekre... Soha ne kiabálj, vagy verd meg! Ezek a kutyák amugyis jól bírják a fájdalmat és hiddel késõbb nem szeretnél egy agresszív kutyát, aki mindig azt figyeli mikor ütöd meg. Ha lehet ne kenelbe legyen amikor otthon vagy hanem folyamatosan melletted! lassan megszokja mit lehet és mit nem. ha rossz szólj rá hogy nem, és vidd el onnan. játsz vel sokat hogy ne legyen ereje rosszalkodni:) Amugy is kamaszodik, próbál vezér lenni, de ne hagyd, mert az TE vagy. A bizonytalanságot megérzik... szemtelenek lesznek. Nekem két pitem van, már túl vagyunk a nehezén... ti is túl lesztek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mind 2 ötöknek vannak jó tanácsai, megfogadom õket :)

Van egy amerikai staffordshire terrierem hol dudnám felvágatni a fülét szabolcsban?

Legjobb válasz: Persze,lehet törvényeket szegni, csak van-e értelme??? Ha futkározik egy jót a kutya szabadon, az a kutya hasznára válik. Ha levágatod a fülét,az kinek jó? Csak neked,mert a kutyának nem lesz jobb. Kiállitásra sem viheted majd (ha egyáltalán törzskönyves?). Nem vagyok teljesen ellene a fülvágásnak, 20 évvel ezelõtt a mi dobermannunknak is apukám levágatta a fülét,akkor ez természetes volt,lógó fülû dobit csak német könyvekben láttunk,akkoriban kiállitáson se lehetett lógó fülût látni. De azóta változtak az idõk,én elfogadom a törvényt,mert nem látom hasznát a fülvágásnak a kutya szempontjából, ez csak a gazda örömére szolgál,mert a kutya nem megy vadászni,vagy harcolni,hogy a váágott fül védje õt.

Persze, lehet törvényeket szegni, csak van-e értelme??? Ha futkározik egy jót a kutya szabadon, az a kutya hasznára válik. Ha levágatod a fülét, az kinek jó? Csak neked, mert a kutyának nem lesz jobb. Kiállitásra sem viheted majd (ha egyáltalán törzskönyves?). Nem vagyok teljesen ellene a fülvágásnak, 20 évvel ezelõtt a mi dobermannunknak is apukám levágatta a fülét, akkor ez természetes volt, lógó fülû dobit csak német könyvekben láttunk, akkoriban kiállitáson se lehetett lógó fülût látni. De azóta változtak az idõk, én elfogadom a törvényt, mert nem látom hasznát a fülvágásnak a kutya szempontjából, ez csak a gazda örömére szolgál, mert a kutya nem megy vadászni, vagy harcolni, hogy a váágott fül védje õt.
Felvágatni??? Azt nem tudom, de levágatni úgy tudom, hogy tiltja a törvény!
Sehol, 2012 szeptember 1-tõl ez tilos, büntetendõ. Normális orvos nem csinálja meg.
Tilos, és állatkínzás is.Mivel egy állat megcsonkításáról beszélünk, aminek semmilyen gyakorlati elõnye nincs, csak a hü lye embernek így tetszik jobban. TILOS! És ha az a kutya törzskönyves, akkor én maga vagyok a pápa...
hagyuk már ezt a farokvágás kupírozás hisztit.. az egyiket tiltja a törvény a másikat nem.. (valszeg ez se várat magára sokat)
Pláne akkor nem, ha a kutya már elmúlt 3 hetes.
Nem itt fogsz a kérdésedre választ találni. Kérdezd meg azokat az ismerõseidet akiknek van vágott fülû kutyája vagy éppen nem rég csináltatták. Ha nincs ilyen akkor járd körbe az orvosokat, beszélj velük személyesen. A fülvágás nem állatkínzás, az, hogy törvénytelen az egy dolog, van sok hülye törvény és sok mindenki megszegi õket. Ha törvénybe lenne foglalva, hogy soha semmilyen kutyát nem lehet pórázról elengedni akkor nem engednétek el a kutyáitokat? Hagyjuk már. Lehet lepontozni, attól függetlenül a törvény még nem lesz értelmesebb.
Sem farkat sem fület nem lehet vágatni.
Farkat vágatni lehet. Az nem csonkítás? Vagy ha a törvény nem tiltja akkor azzal nincs baj. A farokvágás kinek a hasznára van?
A kérdező hozzászólása: én ugytudom hogy felvágani lehet csak le vágni nem lehet
A kérdező hozzászólása: én ismerek ojan ember aki nemrég vágata fel csak nem árulja el hogy ki vágta fel neki
olyat is ismerek aki szokott lopni.. sõt olyat is aki kábszerezik attól még nem lehet egyiket sem....
Kérdezõ:Vajon miért nem árulja el az a valaki neked?Azért mert törvénybe ütközõ, és megbüntetnék aki csinálta.
Marha egyszerû, kérdezd meg a tenyésztõt akitõl vetted biztosan tud segíteni. Jaaaa, hogy expresszrõl, 5 ezerér', na az szívás.
Kérdezõ, mit takar az hogy "felvágatni" a fülét? Kupirozásró, esetleg levágatásról már hallottam, de ez új.
Hajdúböszörményben Törökbálinton tudok orvost írj ha érdekel
én nem eröltetném a dolgot. a kau szuka sanszos, hogy nem fogja elfogadni felnõtt korban.
A kérdező hozzászólása: Étrem háát próbálkozunk, de még nem merjük egymáshoz engedni õket...
Most nem lesz gond velük, de késõbb lehetnek gondok.
A Kaut kössétek meg és lassan szagoltassátok meg a picinek a fenekét.A kutyák igy ismerkedne. Az szinte biztos, hogy a Kaukázusi lesz a domináns.
Egy fénykép sokat segítene.
Lesznek benne pici barnas foltok, csikok. Mienk is kicsikent kek volt, mostmar vannak benne barnas csikok halvanyan. Gyonyoru igy is:-)
Enyém fekete-fehér és benne is lettek a hátán pici nagyon sötét barna foltok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon halványak ezek a foltok csak a szõre végén van. A fényképezõ nem adja vissza sajnos. Köszönöm a válaszokat.

Az Amerikai staffordshire terrier, és az Angol Bullterrier egy "színvonalon vannak"?

Izomzatilag, erőnlétileg, gyorsaságilag? Azért kérdem, mert ezt a két kutyát annyira, hogy is írjam, mindenki mond róluk össze-vissza mindent.

Legjobb válasz: én voltam az elsõ is :)

én voltam az elsõ is :)
te normális vagy?
A kérdező hozzászólása: ?!
elõször is minden kutya egyedi. nem lehet általánosítani. erõnlét, izomzat is szubjektív. nézd meg hogy mennyi az elõírt magasságuk és súlyuk és következtess. és mi az az "egy színvonal"?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak! :) Utánanézek.
mit bírjon? énekelni? 9 hónapos kölyök a kutya. neveld, taníts. ennyi
Remélem nem a súlyhúzásra gondolsz, mert még növésben, fejlõdésben van, az ízületei nem sokat bírnak, óvni kell. Vagy mit kellene bírnia, ha nem erre gondoltál?
kedves 8-as! Már ne is haragudj, de az amstaff nem behemot, sõt kifejezetten vékony izmos testfelépitésnek kell h legyen. És nagy mozgásigénye van, sokat lehet edzeni vele, kifejezetten alkalmas sportkutyának. Viszont mint már mondtam 9 honaposan még kölyök és csak annyit szabad futtatni amennyit mgátol bir, midnig egy kicsivel többet. felnõtt korában én már nem féltem semmitõl, de addig figyelni kell. az enyém is fokozatosan lett fárasztva az elején kevesebb álloképessége volt, kevesebbet futott de honaprol honapra "belejött" és már ott tartok h alig látom lihegni akármennyit edzünk futunk vagy uszunk:)
A kérdező hozzászólása: Eltunyulni nem fogom hagyni, labdázni meg kocogni fogok vele!
A kérdező hozzászólása: Tehát alapból többet fog bírni késõbb?
Még edzeni kell. Fiatal még, ráadásul egy elég behemót kutyáról van szó, nem egy szikár, vagy legalább vékony testalkatú kutyáról aki a világból is kiszakadna. Neki sokkal nehezebb, testfelépítése miatt is hosszan futni. De talán edzésekkel elérhetõ, hogy bírja tovább, bár szerintem fölösleges erõltetni.
jah akkor igen, bár a kölyköknél azt szokták mondani h anniyt fussanak amennyit maguktol jo esik. Ha rendszeresen viszed akkor mindig egy picivel többet mehet. Egyébként másfél km az semmi:) csk ovatosan a biciklivel el ne rántson.
A kérdező hozzászólása: Nem nem, szó sincs súly húzásról, arról van szó hogy én bicajjal megyek, a kutya fut mellettem, de az is max 1, 5 km kocogás, és utánna kifullad a kutya.Ez normális dolog és majd késõbb bír többet?
Elõször is. Neveld meg. Tudja az alapvetõ parancsszavakat: És itt most az : Ül, Fekszik, marad. Sétálásnál fontos, hogy ne rohangáljon mint az eszetlen ha pórázon van, hanem nyugton jöjjön láb mellet, erre a parancsszavak a lábhoz vagy az igazodik. Jelezhetsz neki úgy, hogy az egyik combodat csapkodod. Általában a bal combot csapkodjuk a kezükkel mert azon az oldalon sétáltatjuk a kutyát, és oda akarjuk, hogy igazodjon. Vegyél szakkönyveket, mert oldalakat lehet írni a rendes nevelésrõl, ráadásul nem is tudjuk, hogy mi az amit tud a kutyát, és pontosan mit is akarsz neki tanítani. De szívesen segítek írj privit de ide is írhatsz tõlem.
9 honapos kölyköt még nem lehet huzatni v. logatni. Nem birják sem az izületei sem a csigolyái. másfél éves kortol maximum!
Fokozatosan szoktasd ahhoz, amit csinálsz, bármi is legyen az. Csodaszer nincs.
a zömök és a behemot között van különbség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!