Találatok a következő kifejezésre: Van egy staffordshire (23 db)

S. O. S. Van egy staffordshire terrierem és egy Bull terrierem, mindkettő szuka, és elég gyakran összeverekednek. Egyébként 7 hónaposak. Hogyan lehetne összeszoktatni őket, van rá valamilyen módszer? Egyiktől sem szeretnék megválni.

Legjobb válasz: Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)

Talán az ivartalanítás, nekem 2 kanom van és õk is verekedtek, de 7 hónaposan bõven belefér, épp a rangsort próbálják eldönteni, most nálunk már egy éve nincs vita, max összemorgás, de semmi több, ha nálatok eldõl a rangsor ott sem lesz gond, de én úgy tudom, hogy az ivartalanítás be szokott válni. :)
nem kell félteni õket. Héthónaposan nem tudnak ártani egymásnak, és a rangsor lesz eldöntve. Sztem a staffi fog nyerni. Nem az ivartalanítás a megoldás. Játszál velük, vidd õket futni, így nem lesz idejük harcot vívni egymással. Nekem egy 10 hónapos amstaffom van, és napi mozgásigénye, 20 km. Bicaj mellett. Mutatsz róla képet? Bocs Róluk.
A kérdező hozzászólása: Hello "második". Jövöhéten tudok képet küldeni.

Az egyik kutyás barátomnak van egy staffordshire-je?

az a neve hogy,Borgó Borgónak csak a két els? lábán van farkasköröm,de soha nem is volt a hátsón hallottatok mér ilyet? Mit?l lehet?

Legjobb válasz: Az elsõ lábakon nem farkasköröm van, hanem az ötödik ujj. Amikor mászik valahova, azzal is tud kapaszkodni.

Az elsõ lábakon nem farkasköröm van, hanem az ötödik ujj. Amikor mászik valahova, azzal is tud kapaszkodni.
A kérdésed miért kérdés?...egyébként ez attól lehet, hogy a kutyáknak az elsõ két lábán van farkasköröm!
A mellsõ lábain minden kutyának van és nem farkaskörömnek hívják. A hátsó lábon pedig kevés kutyának van, általában eltávolítják. Egy-két fajtánál van az hogy a fajtajellegbe tartozik és ott elvárják. De ez nagyon kevés fajta. Bocs hogy ezt mondom de nem igaz hogy ennyit nem tud az aki kutyát látott már valaha...
A hátsó lábán nem is kell farkaskörömnek lennie!!!!!!
Mert a szelekció útján sikerült elsorvasztani.

Van egy Staffordshire-Boxer keverék kutyám 4 hónapos! Ahol lakok van egy elég gáz környék ahol gyakran belém kötnek! Hogy tudom úgy megnevelni a kutyám hogy védjen meg? Hogy segítsen valahogy?

Legjobb válasz: Járj el vele kutyaiskolába (kb. 1 éves korától kezdik el a komoly kiképzést, addig nagyrészt játék) De tudd, hogyha megharap valakit, szinte biztos, hogy el fogják altatni. Tehát jobban jársz, ha a kutya testi ereje lesz az elrettentés, és nem uszítod senkire.

Járj el vele kutyaiskolába (kb. 1 éves korától kezdik el a komoly kiképzést, addig nagyrészt játék) De tudd, hogyha megharap valakit, szinte biztos, hogy el fogják altatni. Tehát jobban jársz, ha a kutya testi ereje lesz az elrettentés, és nem uszítod senkire.
Majd ha már kicsit "idõsebb" lesz menj vele kutyasuliba, ott megtanítják erre! http://videa.hu/videok/allatok/argosz-boxer-kikepzes-kutya-k.. Nézd 1:27-nél
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :) Egyéb ötleteket is megköszönnék ha valaki tudna még mondani valamit :)
A kérdező hozzászólása: Na ez tetszik :) köszi a választ! Nemis az volt a szándékomban, hogy jól megtépje õket :D csak jól ilyessze meg!Mert ha egyedûl vagyok és egy ember kostólgat az nem olyan nagy gáz de ha többen vannak akkor a kutyámra is kéne figyelni, hogy ne csak ott álljon!Meg egyedûl kisebb az esélye, hogy nyerek vagy kiszabadulok! Köszi a választ
A kérdező hozzászólása: Akkor bízok a kutyámban :) vagy majd ha megtehetem akkor majd elviszem kutyaiskolába... :) azért megtudom védeni magam annyira nem vészes a helyzet csak valamikor arra viszem a kutyát és akkor jön rájuk a keménykedhetnék és nem szeretnék a kutyámra is felügyelni, legalább pár ugatást vagy morgást adjon ki és már elõnyben vagyok :) köszi a válaszokat :)
Amit az elõttem levõ írt a szájkosaras dologról nem rossz ötlet , csak annyi a bökkenõ hogy azt megtanítani a kutyának nem 1-2 hét , míg az ugatást 1 hét alatt is meg lehet neki tantani akár.Am ha a kutya nem került még olyan helyzetbe , hogy meg kelljen védeni a gadát nem biztos hogy ha belédkötnek , akkor a védelmedre fog kelni(eddig az öv. foglalkozásokon ezt tapasztaltam , mikor a segéd közelít felé a kutya húzódik be a gazda mögé/mellé , mivel fél). Az ugatás sztem annyiból lenne jó , ha gon van akkor mégsem csak 1 helyben áll a kutya , hanem hangot ad ki , morog/ugat és szerintem ez eég is az "ellenfélnek".Veled szemben természetesen nem úgy ugat , mint máskra , de ha tudja h azt várod tõle h ugasson amikor kötekednek , sztem más hangszínnel fogja ugatni az illetõt mint téged.
Szerintem meg van hogy nem elég ha csak ugat a kutya. Olyan kiképzõt kell választani ahol az éles helyzeteket is tudjátok gyakorolni. Nekem annyiból szerencsém van a kutyámmal, hogy szinte alig kellett vinni öv. képzésre. Mégis amikor éles szituba kerültem, és nem volt elég, hogy a kutya támadólag lépett fel a póráz végérõl ( ugatott tombolt ), nem kellett neki egyszer se mondani ( jeleztem neki ), hogy kapja el a fickó karját amikor az meg akart ütni....
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat :) mostmár van kiinduló pontom :)
Azt sose feledd, szájkosár viselés van elõírva szinte mindenhol. De jó kiképzõvel a teljesen kezelhetõ kutyádat meg lehet tanítani kosaras munkára. Egy jó technikát elsajátított kutya a fém kosárral bõven elég.
Még csak annyit tennék hozzá, hogy a kutyasuliban kérd a váltott karra fogatást. Ami annyit jelent, hogy kettõ vagy három segéd támadja a kutyát védõkarral. Mikor az egyikre ráfog a kutya, mindjárt ott a másik segéd és a kutyának át kell váltani az éppen támadó segédre.


a kupírozás, mikor levágják a fülét
Elolvastam a standardot. A fülnél azt írja, hogy kupírozva vagy kupírozatlanul és hozzáteszi, hogy az utóbbit kell elõnyben részesíteni, majd leírja, milyennek kell a kupírozatlan fülnek lennie. Na, hogy ez a jogszabály szempontjából mit jelent, lehet vitatkozni, de nekem az a meglátásom, ha a standard is a vágatlan fület preferálja, akkor a kupírozás nem fajtajelleg. Ergo: a törvény szerint tilos. Lehet, hogy feketén egy doki levágná ugyan, de ez elég fájdalmas a kutyának és az emberek számára sokkal félelmetesebb is a vágott fülû kutya. Úgyhogy szerintem ne vágasd le.
elõzõ vok: én sem értem, miért kell leszavazgatni, de ha valaki erre élvez, csinálja csak.
Ahogy leírtad ezt jogszabály tiltja, max akkor lehetséges ha a standard elõírja.
Nem értem, miért írnak ide azok, akik nem értenek a kutyákhoz. Kölyök korban lehet kupíroztatni, ez kb 15-20 ezerbe kerül. Altatással történik, állatorvos által, és elvileg a kiskutya semmit nem érez belõle. Nem tiltják Mo-n, külföldön(No, Anglia pl) már tiltják a kupíroztatást és a farokvágást is. Utána merevítõt kell hordania, de errõl majd z állatorvos részletesen fel fog világosítani. A kutya fülét pedig ápolni kell utána. Elõfordulhat, hogy nem sikerül a fülkurtítás, ilyen is van...ha már túl lesztek rajta, küldhetek egy videót, hogyan kell helyesen bekötözni a kiskutya fülét. Ha van még kérdésed, írj bátran!
Nekünk is staffink van és 3 hónapos, párommal gondolkozunk rajta hogy megcsináltassuk e vagy sem. A lényeg hogy olyan állatorvossal csináltasd meg aki ért ehhez a fajtához, mert ha elcseszi undorítóan néz ki. És ne lézerrel csináltasd meg neki mert olxan lesz mintha patkány rágta volna meg. Ha bárki megkérdezi hogy miért van levágva, válasz: kiskorában az anyja kitépett véletlen egy darabot a fülébõl vagy összeverekedtek a kicsik és kiharapták neki. És hát ugye hülyén néz ki hogy csak az egyik füle lenne kupirozva ezért a másikat is kellett. Mennyi idõs a kutyusod? Mutatsz róla képet?
hû, ezt a kérdést rossz helyre tetted fel, meg fognak kövezni :D amúgy elméletileg az állatvédelmi tv-ben tiltják, viszont van benne kiskapu, és ezért megcsinálják a dokik, de 3 hónapos kora elõtt csináltasd
nem vágom miért kell leszavazni a választ, így van ahogy leírtam!
Mi a csuda az a kupiroztatás??????
Az állatvédõk nagyrészt az emberi hülyeségektõl védik az állatokat. Õk nem foglalkoznak a farokkurtítással és kupírozással, hisz ennél jóval nagyobb bajok vannak. Ha ennyi lenne az összes feladatuk, akkor nem léteznének a gyepik és menhelyek sem. A farokkurtítás és kupírozás csak egy divat, ami jórészt nem az állat érdekeit képviseli.
Nem a mûtét maga fájdalmas, hanem az utókezelés, ez az egy baj van az egésszel. Na meg az, hogy ma már, mikor a kutyafajtákat rég nem az erdeti céljukra használják, felesleges.
Nagyon fajinak a képek!!!!:) :) Mindkettõtöké!Én megcsináltatnám a helyedben!
Csak azt tudnám melyik utókezelés fájdalmas? A varratszedés? Vagy micsoda? A staffok fülét az esetek 99%-ában nem kell kötni, mert feláll magától. A hosszú fülû fajtáknál pl dog, dobi kicsit hosszadalmas az utókezelés, de nem fáj annyira mint pl agy baleset utáni utókezelés! Én is levágatnám a helyedben:)
Állatvédelmi törvény szerint tilos, hisz a standard nem írja elõ. Tehát büntethetõ. Ráadásul az sem véletlen, hogy egy állatok védelmére hozott törvénykönyvben benne van. Az a célja, hogy az állatot védje. Nekem eszembe sem jutna, hogy megcsináltassam, mert nem a kutyám mások szerinti szépsége a legfontosabb, hanem õ maga.
Büntethetõ... Szerintem nem ezzel kellene törõdni, hanem inkább egészen más állatokkal(mondjuk a cigányokkal). Nem az az állatkínzás ha egy normális körülmények közt élõ kutyának levágját fülét és/vagy farkát... Van olyan fajta ami így esztétikus(nem csak szerintem). Ez az állatvédõk marhasága, az a baj hogy átesnek a ló túlsó oldalára....
A kérdező hozzászólása: Felébredt! (-: http://kep.ivpicture.hu/186860.jpg http://kep.ivpicture.hu/186864.jpg Hirtelen ennyit csináltam róla, mert nem ért rá, és ment zúzni egy kicsit. :D
ez lemaradt:) http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0833_www.kepfeltoltes.. Jah és nem a mi kutyánk volt bika befogó hanem régen ezt a fajtát erre is használták(mielött valaki nem ismeri ezt a fajtát).
:) Futni a mienk is nagyon imád bár nemcsoda hisz régen bikák befogására és munkakutyának is használták. Nagyon nagy energiája van. Mienkrõl itt van pár kép. A füle olyan mint egy denevérnek:D http://kepfeltoltes.hu/090916/DSCF0825_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/090916/DSCF0825_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0854_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/090916/DSCF0857_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: Majd mutatok képet róla, csak most alszik, majd ha felébred akkor picit pózoltatom.:) 8 hetes a drága :D Nagyon kis majom tud lenni! (-: Sokat játszik, és már kezd futni is mellettem. Sokat járok futni ki mezõre-erdõbe, és õ is majd jön velem. Persze még nem bírja, de nem is baj kis távokat már olyan aranyosan vágtat le. Jó húsban van, és a tappancsa a földre érve olyan mint egy kis ló. :D:D
19:33-as vagyok. Köszönöm a magyarázatot! Néztem most képeket errõl a fajtáról szerintem szebb ha kupiroztatva van a füle. Ez olyan mint a dobermanoknál.Azok is attól olyan szépek, hogy kupiroztatva van a fülük!
Kupirozás ugyan olyan mûtétnek minõsül mint bármi más, nem fáj jobban neki. Utolsó! nem mutatta meg a doki hogy kell? Lézerrel vágták neki vagy szikével? Mennyi idõs? Képet mutatsz így vágott fülel ha pici még?:)
nekem küldhetnél videót hogy hogy kell kötözni, mert elég furcsin áll neki :D olyan, mintha ki lenne fordulva a füle, tudod mikor így a cicáknál is kifordul, na olyan, és csak valahogy visszakéne pattintani, de nem vágom hogy kell kötözni, szóval ha küldenél képet megköszönném :)
A kérdező hozzászólása: Nem én szavaztam le! Én köszönöm a válaszokat! A kupirozás az egy régi õsi eljárás volt a kutyák hatékonyabb vadászásának elérése végett. Mivel ez nekem fontos ezért szeretném ezt kihasználni. DE!!!!!! Nem verekedtetem!!!!! Mielõtt valami kis túlbuzgó mócsing hszelõ rácuppan a témára!
Tudod milyen szar amikor a kutyának hónapokon keresztül kötözni kell a farka végét, mert nagy örömében elveri és szétreped, szétcsattan? Vagy az amikor a hatalmas lobogó fülek a játékos harapástól is könnyen sérülnek aztán a kutya megrázza a fejét és fröcsög a vér? Egy jó tenyérnyi fület hogy kötsz be? Szerintem ezen is el kellene gondolkodni, nem mindig azt nézni mennyire rossz szegénykének az altatásban végzett fül vagy farokkorrekció...

Van egy kis kutyusom, amerika staffordshire terrier és staffordshire bullterrier másnéven (angol stafford) keverék. Hogy fog kinézni? Melyik fajtára fog jobban hasonlitani?

Legjobb válasz: Attol fugg hogy kire utott,ha az amstaff-ra akkor magasabb hosszabb orru,ha a sztaffordshire bullterierre akkor kisseb rovidebb orru,amugy nem tok mindegy olyan hasonlo az a ket fajta

Attol fugg hogy kire utott, ha az amstaff-ra akkor magasabb hosszabb orru, ha a sztaffordshire bullterierre akkor kisseb rovidebb orru, amugy nem tok mindegy olyan hasonlo az a ket fajta
biztos hogy szép lesz :) küldj képet
Nem adtak, mert egy mocskos szaporítótól vetted. Így a helyes.
Ha nem mindegy hogy fog kinézni, miért szaporított, keverék kutyát vettél?
Nem tudtad, hogy keverék... Nem adtak tk-et a kölyökhöz, nyilván tudtad ebbõl, hogy nem fajtatiszta! Ugyan!
A kérdező hozzászólása: Azért mert nem tudtam hogy keverek.
Fényképet tegyél fel róla!
mert?
A kérdező hozzászólása: Igen, anyukajaro hasonlit, de a mérettol felek :)
A kérdező hozzászólása: nem vagyok rád kivancsi bratye;)
szerintem arra fog jobban hasonlítani amelyik megszülte
A kérdező hozzászólása: mindenki mondja hogy tiszta anja :) , és nem tök mindeggy.....mert a staff bulterrier sokkal kisebb mint az amstaff
A kérdező hozzászólása: Nem adtak, mert egy ismerostol vettem...
Nekem is pont ilyen kutyám van, õ 3éves.Mérete az amstaff alsó határán van, a pofija inkább , angolos'.Nagyon jó testfelépítésü, ha gondolod teszek fel róla képet.

Van egy 5 hónapos lassan 6 hónapos Amerikai Staffordshire terrierem és túl makacs nehéz vele bírnom amikor hívóm akkor jön csak oda mikor kedve tartja és minden kutyának erősködik így kerítésen kívül! Tanácsokat kérnék hogy hogy lenne jol nevelni?

Legjobb válasz: Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!

Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!
Hát ez a fajtával jár... De legyél nagyon határozott vele. amire egyszer nemet mondasz késöbb sem lehet (parancs nélkül persze.). Pl ugrálni az emberekre... Soha ne kiabálj, vagy verd meg! Ezek a kutyák amugyis jól bírják a fájdalmat és hiddel késõbb nem szeretnél egy agresszív kutyát, aki mindig azt figyeli mikor ütöd meg. Ha lehet ne kenelbe legyen amikor otthon vagy hanem folyamatosan melletted! lassan megszokja mit lehet és mit nem. ha rossz szólj rá hogy nem, és vidd el onnan. játsz vel sokat hogy ne legyen ereje rosszalkodni:) Amugy is kamaszodik, próbál vezér lenni, de ne hagyd, mert az TE vagy. A bizonytalanságot megérzik... szemtelenek lesznek. Nekem két pitem van, már túl vagyunk a nehezén... ti is túl lesztek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mind 2 ötöknek vannak jó tanácsai, megfogadom õket :)

Van egy 5hónapos staffordshire-argentin dog keverékem. Analfabéta, fut aztán elesik. Már most akkora, mint egy kifejlett pitbull. nemtudom milyen vérvonalból származik, agresszív lesz? Mennyit fog még nőni? Mért nem rágja meg a tápot?

Legjobb válasz: Ekkora is maradhat, meg akkora is lehet mint egy argentín dog. Agresszív csak akkor lesz ha nem neveled, ez alatt nem a verést értem, azzal nem tudod megnevelni. Max kiröhög miatta. Próbálj meg neki nagyobb köveket tenni a tálba a kajája közé, amiket nem tud lenyelni. Akkor nem fog tudni habzsolni. Vagy vegyél neki ilyen tálat : http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Slow_Feeder_Lassu_eteto_k.. . A kifejlett pitbull nem olyan nagy...egy 5 hónapos amstaff olyan 15-17 kg körül van átlagosan. Attól függ melyik szülõjére ütött. Tehetnél róla fel képet. :)

Ekkora is maradhat, meg akkora is lehet mint egy argentín dog. Agresszív csak akkor lesz ha nem neveled, ez alatt nem a verést értem, azzal nem tudod megnevelni. Max kiröhög miatta. Próbálj meg neki nagyobb köveket tenni a tálba a kajája közé, amiket nem tud lenyelni. Akkor nem fog tudni habzsolni. Vagy vegyél neki ilyen tálat : http://www.petnet.hu/termek/Trixie_Slow_Feeder_Lassu_eteto_k.. . A kifejlett pitbull nem olyan nagy...egy 5 hónapos amstaff olyan 15-17 kg körül van átlagosan. Attól függ melyik szülõjére ütött. Tehetnél róla fel képet. :)
Nagy összegeket tennék rá, hogy a telefonodnak jobban utánanéztél vásárlás elõtt, mint a kutyatartásnak meg a fajtáknak. Sem a staff, sem a dogó nem házõrzõ, viszont mindkettõ tudatos és határozott nevelést igényel, ami nálatok szemmel láthatóan nincs meg. Keresd fel a Cerberos kutyaiskolát, majd õk helyreraknak titeket, ha hagyjátok.
Az "összeesés" azért van, mert nem akar kimenni. A kézrágás pedig ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a felugrálás, feldöntés. Nevelés a megoldás.
Komolyan azt várod egy 5 hónapos kutyától, hogy megfontolt legyen és õrizze a házat? Az anyukádnak és neked tanítani kell még azt a kölyköt, hogy pl ne lökjön fel senkit. Tanítani....Ami annyit jelent, sokszor, sok ideig következetesen gyakorolni, mit szabad, mit nem.
Kölyök kutya, mit vársz tõle? :D majd 2 éves kora körül kezdhet el házat õrizni. De nem is nagyon fog sztem, mert se a dogo, se a staff nem házõrzõ típus! Nekem a staffom 27 kg, szuka és 2 éves. A fellökésre pedig egy gyógymód van, meg kell nevelni. Ha ugrik lépjetek a lábára, vagy fordítsatok hátat, hogy ne érje el azt amit akar, hogy rá figyeljetek. Hagyjátok figyelmen kívül, de a család minden tagjának be kell tartani.
analfabéta, mi? tanítsd meg írni! ;)
Olvass utána a falkavezérségnek, nem fog ártani. Próbáld meg nevelni a kutyát, mert késõbb nagyobb bajok is adódhatnak. Azt a tálat, amit az elõttem lévõ linkelt, én is csak ajánlani tudom. Egyébként pedig az analfabéta jelentése: nem tud írni-olvasni. Ez még talán nem akkora probléma a te kutyád esetében, ráértek ezzel késõbb is foglalkozni, ha már megvan az alapkiképzés! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek! :) ment a zöld :) és az mért van, hogy néha beengedjük a házba, de ahol összeesik már nem kel fel többet...hiába hívom, nem jön...mikor felemelem hogy kivigyem, akkor is elhagyja a testét...meg szokott olyan is lenni, de ez RITKA eset, hogy megyek ki a kapun, és ráugrik az alkaromra és elkezdi tépni, de közben csóválja a farkát..ezt õ játszásnak veszi?
A kérdező hozzászólása: ha anyum hazajön rakok fel képet :) 15-17kg? :O az állatorvos mérte, ez 27 kg...és olyan szinten hülye, hogy anyum jön haza a mamától, azt nekiszalad és fellöki :P és házörzésre vettem...de mindenkit beenged...játékos nagyon, ezt szerettem volna elkerülni...van egy szomszéd kutya, nála kisebb vagy 20 kilóval és azzal is leáll játszani :P pedig a kutya beférne a szájába
A kérdező hozzászólása: én értelek titeket :) én akármit csinálok vele, mindennap sétáltatom, futtatom, és mégsem hallgat rám...csak az apámra...õ kutyás határõr volt a katonaságnál, nem õ viszi sétálni stb...és mégis rá hallgat...peig a kaját is én adom neki!! mért van ez?
Talán édesapád megtaníthat arra, miért is hallgat rá jobban a kutya. Hány éves vagy?
A kutya arra hallgat, akit vezetõnek tekint. Téged max. játszópajtásnak néz, nem pedig falkavezérnek, egész egyszerûen azért, mert te tudtod nélkül ugyan, de ezt kommunikálod felé.
Szia. 3 hónapos ambull is elfeküdt a lépcsõn lecsúszott és csak nézett hogy mi történt... Miért került le, aztán 4 hónaposan már nem esik-kel, kicsit hátõõ meg'emberesedett', komolyabb kinézet, okosabb és élénkebb is :D Majd kinövi, még nagyon gyerek. Agresszív akkor lesz ha úgy neveled, nem szocializálódik. A mérete meg attól függ melyik szülõtõl örökölte. Majd kiderül :) De szerintem még nõni fog. Ha habzsol akkor nem rág, errõl le kellene szoktatni hogy lassítson. (google a barátod) Legyél Te a falkavezér, tanítsd, játszani kéne vele sokat, fáraszd le agyilag, érezze hogy Neked kell engedelmeskedni.
Az argentin dog simán [email protected]ének tetteti magát, ha nem akar valamit megtenni, amit kérsz tõle... Pont ez jelzi, hogy mennyi esze van... ezért fontos, hogy megtanítsd arra, hogy te vagy a fõnök. Egy kis kitérõ: tudod, ki az igazi falkavezér? Akkor egy rövid történet. Az egyik barátomnak volt egy németjuhász kutyája. Egyszer kimentek a határba felügyelni, hogy rendesen betakarítsák a lucernát, és a srác leültette a kutyát egy helyre, és csak annyit mondott neki, hogy 'marad'. Távolabb ment, és nem figyelt a kutyára, mert tudta, hogy nincs rá szükség, a kutya ott fog maradni. Aztán jött a traktor a pótkocsival. Az okos traktoros azt hitte, hogy majd a kutya elszalad. DE neki azt mondta a gazdája, hogy 'marad', szóval ült szépen. Ha lefekszik, talán túl is élhette volna.....

Van egy 5 éves Westie szukám. Szeretnék mellé egy nagyobb testû kan házörzõt. Melyik fajtával férnének jól meg? Én az amerikai staffordshire terrierre gondoltam. Persze, kölyköt, hogy könnyebb legyen az összeszokás. Vagy vmi más fajta jobb lenne?

Legjobb válasz: Kipukkasztom a lufidat (bár megtette volna a google is, ha rákeresel): egy amstaff nem fog neked házat õrizni, meg mivel maximum kinti-benti tartásra való és éjjel túlnyomórészt bent lesz, képtelen is lenne a házõrzésre.

Kipukkasztom a lufidat (bár megtette volna a google is, ha rákeresel): egy amstaff nem fog neked házat õrizni, meg mivel maximum kinti-benti tartásra való és éjjel túlnyomórészt bent lesz, képtelen is lenne a házõrzésre.
Ez mit jelent, hogy nem alkalmas téli tartásra?:D Nevetséges 8 éve kint van minden télen a staffim és semmi baja!Mekkora f4szság ez. Attól, hogy rövid szõrû nem fog megfagyni.Alkalmazkodó kutyák és találni fognak megfelelõ helyet ahol a "hidegebb" éjszakákat megoldják.Am meg ha gazdi oda figyel akkor biztosít nekik rongyokat régi párnát stb ami melegen tartja õket.Meleg vizes palack vagy lámpa is megfelel ha olyan a kenel. Ház õrzésére meg nyugodtan vegyél nagyobb testû állatot kaukázusi olvass utánna. Ne hogy megtaláld a kaukázusi medveölõt :D mert az csak egy kiff. :) Egyik cikkben azt olvastam "élete árán is megvédi gazdáját és a területét" viszont .. a gazdáján kivül felnõtt kutya korában csak 1-3 embert tûr meg maga mellett. :) Nagyon ne basztassak a szomszédaid.
A kutyák jobban figyelnek egymásra, mint az emberek, így egy nagyobb testû sem tapossa el a westiet, nyugalom :D Itt nem az a lényeg, hogy Te mit képzeltél el, hanem hogy mit tudsz megvalósítani. Sem a rottweiler, sem a staffi nem alkalmas kinti tartásra télen, és az utóbbi nem is alkalmas a házõrzésre. A rottweiler igen, de nagyon erõs kéz kell hozzá, és ha nincs kiképezve, veszélyessé válhat. Ezért terjedt el a téveszme, miszerint a rottweiler egy vadállat, ami nem igaz. Én a helyedben kaukázusiban, vagy német juhászban gondolkoznék inkább.
Még mindig nem beszéltünk arról, hogy te mit tudnál nyújtani a kutyának, pedig ez baromi fontos. Ha csak arra kell a kutya, hogy ugasson, akkor vegyél inkább riasztót vagy álkamerát, az élõlényeket meg hagyd meg azoknak, akik foglalkozni is akarnak velük. A staff meg azért nem kinti kutya, mert egyrészt a szõre sem alkalmas rá, másrészt meg annyira emberszeretõ, hogy a családtól elzárva tartani barbárság.
Boxer, Mudi, Puli, Pumi, Erdélyi kopó?
Felteszem a nagy kérdést: láttál már amstaffot? Szerinted mit csinál egy amstaff egy kertben télen, éjszaka? Súgok: megfagy. Az a nagy baj, hogy olyan kutyát, amilyet akarsz (megfelelõen játszik a westie-vel; õrzi a házat, de barátságos azokkal, akiknek te bemutatod) nem fogsz találni így készen, ezekre a kutyát nevelni, tanítani kell, megfelelõen kell tartani, kielégítve az igényeit. Ezért - ahogy akumi is leírta - MAGADNAK válassz kutyát, és neveld úgy mindkettõt, hogy kijöjjenek egymással.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok túl nagy kutyát inkább közepes termetût. Nehogy játék közben eltiporja a westiet. A sztaffi miért lenne benti kutya? Olyan kutyát szeretnék, ami nem túl nagy, de azért van tekintélye, aki nem enged be bárkit a portára, de azért barátságos természetû.
Rottweiler? Bár igaz hogy több könyvbe írja: "Elõfordulhat, hogy túlzottan igyekszik magának követelni gazdája figyelmét - fõleg akkor, ha azon más kutyával kell osztoznia." Német juhászkutya, Nagy svájci pásztorkutya (Nagy svájci havasi kutya), bár ez ritka kutyafajta, ezért drága is. Meg van még sok ilyen kutyafajta....
Miért gondoltál a staffra, ami se nem nagytestû, se nem alkalmas házõrzésre, mert egyrészt nem kinti kutya, másrészt meg imádja az embereket? Egyébként a kutyák nem rasszisták, két normálisan tartott és jól nevelt kutya ki fog jönni egymással fajtától függetlenül. De eleve ne a kutyádnak válassz kutyát, mert nem õ fog vele foglalkozni. Döntsd el, hogy melyik fajta igényeit tudnéd kielégíteni, meg melyik alkalmas egyáltalán arra, amire tartanád, mert az ilyen légbõl kapott döntéseknek általában nincs jó végük.
Van különbség az "alkalmas a kinti tartásra" és a "nem döglik bele rögtön" között, hála az égnek a gazdák túlnyomó része ezt képes felfogni is.

Van egy amerikai staffordshire terrierem hol dudnám felvágatni a fülét szabolcsban?

Legjobb válasz: Persze,lehet törvényeket szegni, csak van-e értelme??? Ha futkározik egy jót a kutya szabadon, az a kutya hasznára válik. Ha levágatod a fülét,az kinek jó? Csak neked,mert a kutyának nem lesz jobb. Kiállitásra sem viheted majd (ha egyáltalán törzskönyves?). Nem vagyok teljesen ellene a fülvágásnak, 20 évvel ezelõtt a mi dobermannunknak is apukám levágatta a fülét,akkor ez természetes volt,lógó fülû dobit csak német könyvekben láttunk,akkoriban kiállitáson se lehetett lógó fülût látni. De azóta változtak az idõk,én elfogadom a törvényt,mert nem látom hasznát a fülvágásnak a kutya szempontjából, ez csak a gazda örömére szolgál,mert a kutya nem megy vadászni,vagy harcolni,hogy a váágott fül védje õt.

Persze, lehet törvényeket szegni, csak van-e értelme??? Ha futkározik egy jót a kutya szabadon, az a kutya hasznára válik. Ha levágatod a fülét, az kinek jó? Csak neked, mert a kutyának nem lesz jobb. Kiállitásra sem viheted majd (ha egyáltalán törzskönyves?). Nem vagyok teljesen ellene a fülvágásnak, 20 évvel ezelõtt a mi dobermannunknak is apukám levágatta a fülét, akkor ez természetes volt, lógó fülû dobit csak német könyvekben láttunk, akkoriban kiállitáson se lehetett lógó fülût látni. De azóta változtak az idõk, én elfogadom a törvényt, mert nem látom hasznát a fülvágásnak a kutya szempontjából, ez csak a gazda örömére szolgál, mert a kutya nem megy vadászni, vagy harcolni, hogy a váágott fül védje õt.
Felvágatni??? Azt nem tudom, de levágatni úgy tudom, hogy tiltja a törvény!
Sehol, 2012 szeptember 1-tõl ez tilos, büntetendõ. Normális orvos nem csinálja meg.
Tilos, és állatkínzás is.Mivel egy állat megcsonkításáról beszélünk, aminek semmilyen gyakorlati elõnye nincs, csak a hü lye embernek így tetszik jobban. TILOS! És ha az a kutya törzskönyves, akkor én maga vagyok a pápa...
hagyuk már ezt a farokvágás kupírozás hisztit.. az egyiket tiltja a törvény a másikat nem.. (valszeg ez se várat magára sokat)
Pláne akkor nem, ha a kutya már elmúlt 3 hetes.
Nem itt fogsz a kérdésedre választ találni. Kérdezd meg azokat az ismerõseidet akiknek van vágott fülû kutyája vagy éppen nem rég csináltatták. Ha nincs ilyen akkor járd körbe az orvosokat, beszélj velük személyesen. A fülvágás nem állatkínzás, az, hogy törvénytelen az egy dolog, van sok hülye törvény és sok mindenki megszegi õket. Ha törvénybe lenne foglalva, hogy soha semmilyen kutyát nem lehet pórázról elengedni akkor nem engednétek el a kutyáitokat? Hagyjuk már. Lehet lepontozni, attól függetlenül a törvény még nem lesz értelmesebb.
Sem farkat sem fület nem lehet vágatni.
Farkat vágatni lehet. Az nem csonkítás? Vagy ha a törvény nem tiltja akkor azzal nincs baj. A farokvágás kinek a hasznára van?
A kérdező hozzászólása: én ugytudom hogy felvágani lehet csak le vágni nem lehet
A kérdező hozzászólása: én ismerek ojan ember aki nemrég vágata fel csak nem árulja el hogy ki vágta fel neki
olyat is ismerek aki szokott lopni.. sõt olyat is aki kábszerezik attól még nem lehet egyiket sem....
Kérdezõ:Vajon miért nem árulja el az a valaki neked?Azért mert törvénybe ütközõ, és megbüntetnék aki csinálta.
Marha egyszerû, kérdezd meg a tenyésztõt akitõl vetted biztosan tud segíteni. Jaaaa, hogy expresszrõl, 5 ezerér', na az szívás.
Kérdezõ, mit takar az hogy "felvágatni" a fülét? Kupirozásró, esetleg levágatásról már hallottam, de ez új.
Hajdúböszörményben Törökbálinton tudok orvost írj ha érdekel
én nem eröltetném a dolgot. a kau szuka sanszos, hogy nem fogja elfogadni felnõtt korban.
A kérdező hozzászólása: Étrem háát próbálkozunk, de még nem merjük egymáshoz engedni õket...
Most nem lesz gond velük, de késõbb lehetnek gondok.
A Kaut kössétek meg és lassan szagoltassátok meg a picinek a fenekét.A kutyák igy ismerkedne. Az szinte biztos, hogy a Kaukázusi lesz a domináns.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!