Találatok a következő kifejezésre: Van egy shar pei (9 db)

Szombaton érkezik egy másik shar pei kan kutyus hozzánk aki most 4éves, nekünk van egy shar pei szuka kutyusunk akivel még nem tudom, hogy hogyan szoktassam össze őket. Adnátok ötleteket hogy ne menjenek egymásnak és hogy ugymond"szeressék"egymást?

Legjobb válasz: Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).

Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).
A kérdező hozzászólása: megpróbálom mindenképp. az õ érdekében, bár a szívem szakad meg ha egyedül kell hagynom.köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: még egy kérdés. decemberben egy új családtag érkezik, egy kicsi Bullterrier személyében. a kutyánk minden kis kutyával elvan, hagyja, hogy lógjanak rajta. láthatóan máshogy viselkedik velük, mint a vele egy súlycsoportban lévõkkel. Szerintetek tuti nem lesz akkor baj?
szia! ha ennyire kis serulkeny a lelke hogy nem szeret egyedul es be pisil szerintem amig nem szokja meg ezt a helyzetet addig nem lenne szabad masik kis kutya melle. probaljatok meg addig meg tanitani arra hogy mindig vissza jossz ha elmesz. ezt ugy csinald hogy elmesz 5 perc mulva vissza mesz juti fali ha nem sir .. aztan fokozatosan noveled az idodot de a masik kutya szerintem nem jo otlet . barmennyire szeretned. Az o lelke nagyon labilis nem biztos hogy jot tenne neki.
Ti neveltétek ilyenre. Az élet nem habostorta. Bizony a kutyának ki kell bírni egyedül a kutyának egy normális idõt (tehát azért nem két napot) egyedül, mert az élet nem körülötte forog, és mert a gazda ÉRTE is dolgozik! Elsõ naptól arra kellett volna szoktatni hogy megtanuljon egyedül lenni, elfogadja hogy neked jogod van bármikor elmenni. Lehet a falkavezérséggel is gond van ha nem fogadja el hogy te elmész. Sok ilyen kérdés volt már és nagyon jó válaszok vannak, szerintem keress rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is, hogy válaszoltál... igazából ezt én is tudom, hogy már kis korában erre kellett volna nevelni, de édesanyám... -.- folyamatosan máshogy csinált mindent... mondjuk ki elkényeztette... :S pedig a kutyának is jobb lenne ha nem így lett volna...

Van egy shar pei kutyam, nagyon el kezdett hullani a szore, jellemzo erre a fajtara is a tavaszi vetkozes?

Legjobb válasz: Miért, szerinted ennek nem kell követni az idõjárás változást?

Miért, szerinted ennek nem kell követni az idõjárás változást?
igen jellemzõ. A shar pei amúgy is a bõr és szõrproblémák állatorvosi lova. rendszeresen távolítsd el a kihullott szõrt a redõk közül is, nehogy problémát okozzon.


Van egy shar-pei lány kutyánk, 1, 5 éves. Mostanában sokat rázza a fejét. Ezt miért teszi?

Rendszeresen takaritjuk a fülét.

Legjobb válasz: Valószínû a tisztítás ellenére be lehet gyulladva a füle. Elvinném dokihoz a helyedben.

Valószínû a tisztítás ellenére be lehet gyulladva a füle. Elvinném dokihoz a helyedben.
Én is fülproblémára gondolok, és mihamarabb orvoshoz vinni!
Szerintem is fülprobléma. Lehet kapni az állatorvosnál (legalábbis a miénknél) fültisztító folyadékot, ami feloldja a fülzsírt. Be kell önteni a fülébe és megdörzsölni, ez a gyulladásokra is szokták ajánlani.
Nekem a kutyám is mindig rázta a fejét, aztán rájöttünk hogy a füüle sebes (megharapta a másik kutyu) Távol tartottuk a kutyátol aztán elmúlt neki és nem rázza foj ton a fejét

Egy Shar-pei kutyusom van most 10 hónapos, kislány! Hogyan tanítsam meg rendesen sétálni, mert nagyon húz és minden kutyához és emberhez oda megy! Valakinek valami ötlet? Mit tegyek?

Egy Shar-pei kutyusom van most 10 hónapos, kislány!Már most 22kg és egyre nehezebb vissza fognom!Meg azzal sem tudok mit kezdeni hogy oda engedem más kutyákhoz és egyfolytában ugat szünet nélkül és más kutyákat ez felidegesít így senkivel nem tud játszani rajtam kívül! Nem bántja őket csak ugat!

Legjobb válasz: Kutyaiskolába kellene menni, ahol találkozhat a fajtársaival, miközben téged megtanítanak a kutyanevelésre.

Kutyaiskolába kellene menni, ahol találkozhat a fajtársaival, miközben téged megtanítanak a kutyanevelésre.
A kérdező hozzászólása: Gondolkoztam már kutyaiskolán, de nagyon sokba kerül és amúgy mindent megtudtam neki már tanítani!Ül, fekszik, marad, pacsi és minden egyebet, de a séta nem megy!Ezért az egy dologért sok lenne annyi pénzt kiadni!
Hát nem csak a sétát írtad. Kapásból 3 problémát soroltál fel: - húz - ugatja a többi kutyát - "senkivel nem tud játszani rajtam kívül" (szocializálatlan) A húzás még csak-csak megoldható otthon is, de a szocializálatlanságát te magad nem tudod megoldani. Ha meg tudnád, akkor nem került volna ilyen állapotba. Gyanítom, hogy vannak egyéb problémák is a kapcsolatotokban, csak esetleg azokat még nem vetted észre. A húzásról való leszoktatáshoz nézd meg az elsõ adást: http://www.egyikkutyamasiknem.hu/adasok.php
A kérdező hozzászólása: Más probléma nincs vele(velünk), szocializálva van!Játszik más kutyákkal kergeti õket, meg ugrálnak, meg minden csak hogyha megállnak akkor elkezd ugatni és egy idõ után zavarja a másik kutyát!De köszi a tippeket.

Van egy 2 éves Shar-pei kutyusom. Eddig nagyon szép és egészséges volt. De most a megszokott duci, húsos pofija, beesett lett, mintha megnyúlt volna az orra. Valaki találkozott már ilyen problémával?

Legjobb válasz: Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?

Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy fajtiszta, az nem lehet probléma. Az étvágyát illetve, lehet most a hideg miatt picit kevesebbet eszik. De nagyon sokat szaladgál, játszik a másik kutyánkkal. Azt viszont ma vettem észre, hogy van az orrán egy kis dudor, ami puha. Eddig is ráncos volt a pofija is, de most sokkal több lett a ránc az arcán, csak nem olyan húsos. Nem tudom mi lehet az oka ennek a változásnak.

Van egy fél éves shar pei-i kutyám és kunkorodik a farka ez mért van? Nagyobb korában ki egyenesedik?

Legjobb válasz: ki felejtettem azt hogy ezeknek a fajtáknak alapból ijen a farkuk?

A kérdező hozzászólása: ki felejtettem azt hogy ezeknek a fajtáknak alapból ijen a farkuk?
A standard szerint: FAROK : A tûzésnél a farok vastag, és a farkvég felé elhegyesedõ. A farok nagyon magasan tûzött, igen jellemzõ a fajtára a farok tartása lehet : magasra ívelt, szorosan kunkorodó, a hátára vagy oldalára hajló. Csonka farok vagy a farok hiánya nem kívánatos.
Igen , nekik így áll a farkuk.
Ajánlom, hogy keress rá a google-ban a kutyád fajtaleírására. Ha az ember kutyát választ. általában elõtte megismeri a fajtát.
OMG Olvass már utána mit tartasz !!!!!!
aZ EGY ÉDES KURTA FARKÚ KISMALAC:) ))nA DE TÉNLEG....szégyellhetnéd magad, hogy még a kutyád fajtáját sem ismered..milyen gazda lesz így belõled??
Shar-Pei-ed van es nemtudsz rola semmit?:O(OMG!) Nekem is az van de en mielott megvettuk volna alaposon utannaneztem...!

Van egy kölyök shar pei kutyám, és szinte minden nap hány. Már állatorvosnál is voltunk, de azt mondta hogy nincs vele semmi baj. Mi lehet a baja? Talán beteg?

Legjobb válasz: Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -,házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)

Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -, házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)
szia!nekem is egy 8 hónapos shar-pei-em van, és mikor túl zsírosat eszik vagy túl sokat akkor szokott hányni, de ha az orvos mondta hogy nincs gond akkor ne aggódj!
Ez tényleg nem sok információ...De ha az orvos azt mondta hogy nincs baja akkor még nehezebb megmondani, mivel õ az orvos, viszont azis lehet, HOGYHA KERTES HÁZBAN laktok, a mamám kutyájánál is így volt, hogy az udvarban a vakondokat megölte és a vakondok betegséget is hordozhatnak(ki tudja hogy milyen trutyit esznek, és szednek fel ösze-vissza)és a mamám kutyája mindig attól lett rosszul hogy szétszette az állatot megnyalogadta (lehet hogy evett is belõle)és ezúttal hányt

Mit tehetnék? Van egy 1 éves shar-pei kutyusom. Imádom, de nagyon rossz.

Nem szeret senkit csak engem és a családomat. Az idegeneknek mindig a fenekébe harap. Ha valaki jön mindig ki kell kötni valahova. Sétálni sem lehet vele, mert elhúz. Próbálom nevelni, de egyszerűen nem hallgat rám.

Legjobb válasz: Nem a kutya rossz,hanem a gazdája.Ez a kutya neveletlen.Nincs megnevelve,nem tudja hol a helye,és nincs falkavezér.Vigyétek el kutya iskolába amíg még nem késõ.Elõbb-utóbb valaki fel fog titeket jelenteni a kutya harapás miatt.Vagy olyan alakkal találkoztok aki dühében képes lesz megrugdosni vagy megmérgezni a kutyátokat.Sajnos volt már rá példa..

Nem a kutya rossz, hanem a gazdája.Ez a kutya neveletlen.Nincs megnevelve, nem tudja hol a helye, és nincs falkavezér.Vigyétek el kutya iskolába amíg még nem késõ.Elõbb-utóbb valaki fel fog titeket jelenteni a kutya harapás miatt.Vagy olyan alakkal találkoztok aki dühében képes lesz megrugdosni vagy megmérgezni a kutyátokat.Sajnos volt már rá példa..
Én köszönöm; végre valaki, aki nem azt próbálja bizonygatni, hogy de márpedig az õ kutyája igenis hülye és kezelhetetlen... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, végre valaki, aki normális választ ad és nem csak olt.
Egyébként ezt a cikket tudom melegen ajánlani: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Illetve sétáltatáshoz ezt dobtam össze, miután meguntam, hogy hetente le kell írnom ugyanazt valakinek :) http://akutyamindenit.blogspot.com/2012/01/10-ertekezes-pora.. Sokat segít, ha megérted, miért olyan a kutyád, amilyen, máris higgadtabban tudsz hozzáállni és jobban tudsz majd vele kommunikálni :)
Na hát akkor bár rángatózik a szemem, kénytelen vagyok azt mondani, hogy a kutyasuli.hu-t nézd meg, április végén indítanak tanfolyamot Debrecenben. Persze õk az ország legdrágább iskolája, és hát van egy fura stílusuk, de nézd meg a módszereiket, és ha neked bejön, akkor keresd meg õket, a szakértelmük ehhez valószínûleg elég lesz.
A kérdező hozzászólása: DEBRECEN.
Õrzi a házat, mert azt hiszi, hogy ez az õ feladata. Helyre kell rakni a kis fejében, a dolgot, és meg kell vele értetni, hogy ha a gazdi ott van (bárki a családból), akkor neki félre kell állnia. Merrefelé laksz egyébként?
Jól írta az utolsó.Azzal hogy rákiabálsz NEM! attól még a kutya csak azt fogja fel, hogy a falka egyik tagja labilis, és magas hangot ad ki.Számára nem vagy megfelelõ partner.Kell egy cselekedett, hogy értse mit nem lehet és mit lehet.Ezért is írtam korábban, hogy egy jó gazdinak még a "nem" szót sem kell kimondania a kutya akkor is tudja tilos csinálni azt amit csinálni akar.Ahogy elõttem is írták.Kinyújtott tenyér, vagy a nyakánál a bõrmegfogás(ahogy a kutya anyja tette kölyökkorában) vagy a nyakörv megrántása.(nem durván persze, de érezze a kutya)
A kérdező hozzászólása: Elõször azt hittem, hogy nincs hozzá szokva az idegenekhez, és azért akar mindenkibe beleharapni.De mostmár tudom, hogy ez már nem fog így magától javulni, mivel 1év alatt találkozott már pár emberrel.Az utcán senkit nem bánt, csak ha jön hozzánk valaki.
Mármint 35-50 nem egy hónap, hanem egy tanfolyam, ami nagyjából másfél hónap szokott lenni, de akkor konkrétan megtanítanak kutyázni mindenestül. Egy olyan után csak az nem bír el a kutyájával, aki nem akar, vagy elképesztõen rosszul választott kutyát.
Az nagyon a sulitól függ. Van, ami párezer havonta, de az igazán jóknál tanfolyamos rendszer van, és 35-50 ezer is lehet. Ha valami frekventáltabb helyen laksz, lehet, hogy jobban megéri házhoz hívni valakit, fõleg hogy nagyrészt otthoni problémáitok vannak, nem feladatokat kell megtanulnia a kutyának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A kutyaiskola mennyibe kerül kb.?
A "nem" szóból sem ért, ha nem kapcsolsz hozzá jelentést. Mondd egyszer határozottan és érthetõen, de nyugodtan, hogy "nem", és fejeztesd be vele a rossz viselkedést. Ezt teheted úgy, hogy eléállsz vagy elérakod a kinyitott tenyered, és ezzel szorítod hátra, vagy megrántod a nyakörvét (de úgy, hogy érezze is), a lényeg, hogy hasson. Ha idegeskedsz meg ordibálsz, nem fog rád figyelni, mert egy labilis vezetõtõl nem fogad el semmilyen utasítást.
A kérdező hozzászólása: Most ha valami rosszat csinál, akkor miért ne kiabáljak rá, hogy pl. NEM! ?! Szerintem igenis érti, csak nem akarja megcsinálni, mert makacs.Ja és nem bántom a kutyát.
Nem kell vele kiabálni. Nem értesz a kutyaneveléshez, de ezen lehet segíteni. Van szakember, szakirodalom, kutyaiskola, bár utóbbit jól meg kell válogatni, vannak olyanok, amik az otthoni problémákat le se sz*rják.
Ez most komoly??Kiabálsz a kutyáddal??Mégis miért??Szerinted tud magyarul vagy mi??Elsõként azt kéne felfognod, hogy a kiabálás csak arra jó, hogy más emberek felfigyeljenek rád, és hümmögjenek, hogy "szerencsétlen kutya" A kutya nem a kiabálásból tanul.Egy jó gazdának még hangot sem kell kiadni, elég egy jel amit mutat , és a kutya tudja mit kell csinálni.A kutya nem azt érti, hogy "-Buksi a ro**adt anyádat! Nem megmondtam, hogy fogd be és ülj le ide mellém!!" A kutya ezt ért "-"ül" -"fekszik"..ezeket nyugodt hangon, akár halkan is mondhatod.A kutyák hallása 10x erõsebb mint az emberekké.Nem a szavakat érti, hanem a hangod ejtését.A hang frekvenciáját különbözteti meg. A kiabálás, és a kutya verése felesleges módszer.Ezzel csak azt éred el, hogy a kutya semmibe vesz, nem hallgat rád, konok lesz.(Fõleg egy shar-pei ami alapjáratban is egy konok , érzelmileg labilis kutya) Vidd szakemberhez.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor egyszerûen nem tudom megnevelni?Pedig kiabálok vele, éreztetem vele, hogy ha valamit nem szabad...A kutyasuli marad?
Nem tudsz kutyát nevelni. Kérd szakember segítségét.
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok, elkanászodtak a kutyáim, én meg sajnos kiabáltam velük, amire csak mostanában jöttem rá, hogy semmi értelme. Sokszor van olyan helyzet, hogy én sem tudom, mit csináljak, ezért most inkább elviszem egy kutyasuliba, ott szakembereket lehet megkérdezni, megtanítanak mindenre. Neked is ezt javasolnám, fõleg egy ilyen makacs fajtánál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!