Találatok a következő kifejezésre: Van egy shar (13 db)

Szombaton érkezik egy másik shar pei kan kutyus hozzánk aki most 4éves, nekünk van egy shar pei szuka kutyusunk akivel még nem tudom, hogy hogyan szoktassam össze őket. Adnátok ötleteket hogy ne menjenek egymásnak és hogy ugymond"szeressék"egymást?

Legjobb válasz: Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).

Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).
A kérdező hozzászólása: megpróbálom mindenképp. az õ érdekében, bár a szívem szakad meg ha egyedül kell hagynom.köszönöm a választ
A kérdező hozzászólása: még egy kérdés. decemberben egy új családtag érkezik, egy kicsi Bullterrier személyében. a kutyánk minden kis kutyával elvan, hagyja, hogy lógjanak rajta. láthatóan máshogy viselkedik velük, mint a vele egy súlycsoportban lévõkkel. Szerintetek tuti nem lesz akkor baj?
szia! ha ennyire kis serulkeny a lelke hogy nem szeret egyedul es be pisil szerintem amig nem szokja meg ezt a helyzetet addig nem lenne szabad masik kis kutya melle. probaljatok meg addig meg tanitani arra hogy mindig vissza jossz ha elmesz. ezt ugy csinald hogy elmesz 5 perc mulva vissza mesz juti fali ha nem sir .. aztan fokozatosan noveled az idodot de a masik kutya szerintem nem jo otlet . barmennyire szeretned. Az o lelke nagyon labilis nem biztos hogy jot tenne neki.
Ti neveltétek ilyenre. Az élet nem habostorta. Bizony a kutyának ki kell bírni egyedül a kutyának egy normális idõt (tehát azért nem két napot) egyedül, mert az élet nem körülötte forog, és mert a gazda ÉRTE is dolgozik! Elsõ naptól arra kellett volna szoktatni hogy megtanuljon egyedül lenni, elfogadja hogy neked jogod van bármikor elmenni. Lehet a falkavezérséggel is gond van ha nem fogadja el hogy te elmész. Sok ilyen kérdés volt már és nagyon jó válaszok vannak, szerintem keress rá.
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is, hogy válaszoltál... igazából ezt én is tudom, hogy már kis korában erre kellett volna nevelni, de édesanyám... -.- folyamatosan máshogy csinált mindent... mondjuk ki elkényeztette... :S pedig a kutyának is jobb lenne ha nem így lett volna...

Van egy Sharkoon Vaya házam, alsótápos, és a tápot úgy raktam bele, hogy a ventije felfele néz. Ez baj, vagy nem sok jelentősége van?

Legjobb válasz: Lefelé nézzen, de porszûrõ legyen alatta. Olvasd át ezt a cikkemet: http://rendszerigeny.hu/?p=15411 Pont ilyenekrõl írtam benne.

Lefelé nézzen, de porszûrõ legyen alatta. Olvasd át ezt a cikkemet: http://rendszerigeny.hu/?p=15411 Pont ilyenekrõl írtam benne.
A kérdező hozzászólása: okés lehet hogy az lesz köszönöm a válasozkat!
A kérdező hozzászólása: de nme katasztrófa ha felfele néz? csak mert annyira nem hevülnek a cuccok, és elég poros helyen van ahhoz, hogy teleszívja magát porral, ha lefele néz. Szóval mi a véleményetek?
Hát nem katasztrófa, de lefelé kellene annak nézni. Én a helyedben vennék alá egy párszáz Forintos porszûrõt és meg van oldva.


Van egy shar pei kutyam, nagyon el kezdett hullani a szore, jellemzo erre a fajtara is a tavaszi vetkozes?

Legjobb válasz: Miért, szerinted ennek nem kell követni az idõjárás változást?

Miért, szerinted ennek nem kell követni az idõjárás változást?
igen jellemzõ. A shar pei amúgy is a bõr és szõrproblémák állatorvosi lova. rendszeresen távolítsd el a kihullott szõrt a redõk közül is, nehogy problémát okozzon.

Van egy shar-pei lány kutyánk, 1, 5 éves. Mostanában sokat rázza a fejét. Ezt miért teszi?

Rendszeresen takaritjuk a fülét.

Legjobb válasz: Valószínû a tisztítás ellenére be lehet gyulladva a füle. Elvinném dokihoz a helyedben.

Valószínû a tisztítás ellenére be lehet gyulladva a füle. Elvinném dokihoz a helyedben.
Én is fülproblémára gondolok, és mihamarabb orvoshoz vinni!
Szerintem is fülprobléma. Lehet kapni az állatorvosnál (legalábbis a miénknél) fültisztító folyadékot, ami feloldja a fülzsírt. Be kell önteni a fülébe és megdörzsölni, ez a gyulladásokra is szokták ajánlani.
Nekem a kutyám is mindig rázta a fejét, aztán rájöttünk hogy a füüle sebes (megharapta a másik kutyu) Távol tartottuk a kutyátol aztán elmúlt neki és nem rázza foj ton a fejét

Van egy 2 éves Shar-pei kutyusom. Eddig nagyon szép és egészséges volt. De most a megszokott duci, húsos pofija, beesett lett, mintha megnyúlt volna az orra. Valaki találkozott már ilyen problémával?

Legjobb válasz: Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?

Nekem egy éves a shar pei kutyám, és azt vettem észre, hogy nagyon hamar meglátszik rajta 1-2 kiló változás is. Van amikor éppen hiszti van és 3-4 napig nem hajlandó megenni a tápot és lemegy egy kis husi a csípõje egybõl szebb lesz és a szeme is, mert nem lóg le annyira a bõr. Arra is gondolok, hogy esetleg van benne más fajta is és most jönnek ki a jegyei a keveréknek? Nem értek hozzá annyira, lehet hogy ez két éves korában már nem is lehetséges. Étvágya rendben van?
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy fajtiszta, az nem lehet probléma. Az étvágyát illetve, lehet most a hideg miatt picit kevesebbet eszik. De nagyon sokat szaladgál, játszik a másik kutyánkkal. Azt viszont ma vettem észre, hogy van az orrán egy kis dudor, ami puha. Eddig is ráncos volt a pofija is, de most sokkal több lett a ránc az arcán, csak nem olyan húsos. Nem tudom mi lehet az oka ennek a változásnak.

Hurghada Sharm El Sheikh Soma Bay Marsa Alam A felsorolt helyek közül, hová érdemes menni májusban? Hőmérséklet milyen? Még tunézia is érdekelne. Melyik a jobb hely? Ahol már van egy kis élet májusba!

Legjobb válasz: Májusban és egész évben bátran mehetsz Egyiptomban jó idõ lesz.Tunéziában nem. Ha szeretsz jókat enni,búvárkodni,piramisokat nézni akkor iràny Egyiptom.Még a derikig érõ vizben is annyi csodát láttam,amit még sehol másutt.Bohoc hal,korall,szinesebbnél szinesebb halak,még ráját is láttam ,igaz azt a mélyebb vizekben.Tunéziában csak rohadt krumplit és banán héjat láttam a vizben,élõlényt egyet sem.

Májusban és egész évben bátran mehetsz Egyiptomban jó idõ lesz.Tunéziában nem. Ha szeretsz jókat enni, búvárkodni, piramisokat nézni akkor iràny Egyiptom.Még a derikig érõ vizben is annyi csodát láttam, amit még sehol másutt.Bohoc hal, korall, szinesebbnél szinesebb halak, még ráját is láttam , igaz azt a mélyebb vizekben.Tunéziában csak rohadt krumplit és banán héjat láttam a vizben, élõlényt egyet sem.
Egyiptom sokkal jobb mint Tunézia! Sokkal szebb és érdekesebb, és sokkal jobb idõ van májusban. Én Hurghadában voltam, igaz ott augusztusban, akkor nagyon meleg volt. Tunéziában viszont voltam májusban is, és akkor volt egy pár nap, amikor meg lehetett fagyni. Esett az esõ folyamatosan, és fújt a hideg szél. kb.17 fok volt. De utána melegre fordult az idõ. De Egyiptom sokkal jobb hely. Az elõzõ válaszoló jól leírta a különbséget.
Hurgada homokos part, Sharm...korallok, molora bemenetel a vízbe....Tunézia budos...oda ne menj, csak a hotel részénél tiszta a part, mellette már kosz.
szia... en Marsa Alamban voltam (Abu dabbab - solymar)hotelben... gyonyoru hely, tengerpart... csak ajanlani tudom, mert majusban mar meleg van

Van egy fél éves shar pei-i kutyám és kunkorodik a farka ez mért van? Nagyobb korában ki egyenesedik?

Legjobb válasz: ki felejtettem azt hogy ezeknek a fajtáknak alapból ijen a farkuk?

A kérdező hozzászólása: ki felejtettem azt hogy ezeknek a fajtáknak alapból ijen a farkuk?
A standard szerint: FAROK : A tûzésnél a farok vastag, és a farkvég felé elhegyesedõ. A farok nagyon magasan tûzött, igen jellemzõ a fajtára a farok tartása lehet : magasra ívelt, szorosan kunkorodó, a hátára vagy oldalára hajló. Csonka farok vagy a farok hiánya nem kívánatos.
Igen , nekik így áll a farkuk.
Ajánlom, hogy keress rá a google-ban a kutyád fajtaleírására. Ha az ember kutyát választ. általában elõtte megismeri a fajtát.
OMG Olvass már utána mit tartasz !!!!!!
aZ EGY ÉDES KURTA FARKÚ KISMALAC:) ))nA DE TÉNLEG....szégyellhetnéd magad, hogy még a kutyád fajtáját sem ismered..milyen gazda lesz így belõled??
Shar-Pei-ed van es nemtudsz rola semmit?:O(OMG!) Nekem is az van de en mielott megvettuk volna alaposon utannaneztem...!

Van egy VW Sharan 2.8 benzines automataváltós autóm! Mennyi váltóolaj van benne?

Szeretném leengedni, mert a váltó kicsit megadta magát.

Legjobb válasz: Nem valószinû, hogy a gyakori kérdéseket böngészõk közül sokan fejbõl vágnák a kért adatokat. Szerintem kérdezz inkább olyan topicon, ahol kifejezetten ez a téma! Pl: http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9117.. Vagy a Google-on keress rá a típusra, ill. annak adataira!

Nem valószinû, hogy a gyakori kérdéseket böngészõk közül sokan fejbõl vágnák a kért adatokat. Szerintem kérdezz inkább olyan topicon, ahol kifejezetten ez a téma! Pl: http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9117.. Vagy a Google-on keress rá a típusra, ill. annak adataira!
A kérdező hozzászólása: SENKI NEM TUDJA???HAHÓÓÓÓ
ATF II- es jelzésû Agip vagy Shell olaj jó lesz bele.
Bocs! Most látom a kérdés a mennyiségre, nem a milyenségre vonatkozott. Hát, az egy ilyen nagy motornál( nagyobb váltó is) kb 5 liter. Az enyémen van olajszintjelzõ pálca, lehet ellenõrizni elegendõ-e a mennyiség. Hogy lehet egy ilyen drága autónál ellenõrizhetetlen módon legyártani a váltót?

Van egy kölyök shar pei kutyám, és szinte minden nap hány. Már állatorvosnál is voltunk, de azt mondta hogy nincs vele semmi baj. Mi lehet a baja? Talán beteg?

Legjobb válasz: Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -,házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)

Ez így nagyon kevés információ. Egy csomó dolgot kellene még tudni ahoz, hogy tanácsot tudjunk adni. Mennyi idõs állatról beszélünk? Mikor hány? ( evés elõtt, után, közben) Mit hány? ( táplálékot, habot, vizet, sárga nyúlós trutyit) Hányszor eteted naponta? Mikor eszik? Mit eszik? ( pontosan! táp - milyen: márka, életkori megkülönböztetés stb -, házi koszt ) Amivel nem árthatsz: három napig etesd fõtt rizssel - ezt hagyd "taknyosra", amihez SOVÁNY és csont nélküli! húst fõzöl.Hagyd teljesen kihûlni, mert melegen hasmenése lesz tõle.( Keverhetsz hozzá adagonként egy teáskanál búzacsírát is ) Három PICI porcióban kapja meg az eledelét. Ettõl elméletben ha nem fertõzéses eredetû hányás abba fog maradni. ui: ha 16 év alatt vagya "receptet" mutasd meg ayukádnak, õ érteni fogja. :)
szia!nekem is egy 8 hónapos shar-pei-em van, és mikor túl zsírosat eszik vagy túl sokat akkor szokott hányni, de ha az orvos mondta hogy nincs gond akkor ne aggódj!
Ez tényleg nem sok információ...De ha az orvos azt mondta hogy nincs baja akkor még nehezebb megmondani, mivel õ az orvos, viszont azis lehet, HOGYHA KERTES HÁZBAN laktok, a mamám kutyájánál is így volt, hogy az udvarban a vakondokat megölte és a vakondok betegséget is hordozhatnak(ki tudja hogy milyen trutyit esznek, és szednek fel ösze-vissza)és a mamám kutyája mindig attól lett rosszul hogy szétszette az állatot megnyalogadta (lehet hogy evett is belõle)és ezúttal hányt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!