Találatok a következő kifejezésre: Van egy rövidszőrú, (6 db)

Gondolom kan. Kb. 60cm.
A kutya méretét pontosan elég nehéz megmérni, centiket lehet tévedni egy rossz beállítással, vagy rossz mérõeszközzel. Egyébként felnõttkori méretét nem három évesen, hanem kb. 10-12 hónapos korára már eléri. Egy átlagos szuka magyar vizsla méret 57-58 cm, a standard szerinte 54-60 cm. Ettõl eltérõ is lehet, jellemzõen nem törzskönyvezett kutyáknál fordul elõ nagyon extrém méret (túl kicsi, vagy túl nagy). Törzskönyvezett kutyáknál a tenyésztésbe vétel feltétele a tenyészszemle, melynek során a mértre is figyelmet fordítanak. A standardtól +/- 2 cm-rel lehet eltérni, ezért, ha két, tenyészthetõ minõségû kutya párosításából születnek a kölykök, akkor kisebb az esélye, hogy felnõttkori méretük eltér a standardtól. Ha valóban jól mérted a kölyök marmagasságát, akkor felnõttkori mérte 56-57 cm körül várható, de mint ahogy az leírták, növendék kutya méretébõl helytelen messzemenõ következtetéseket levonni.
Nem jelent semmit a mostani mérete. A kutyák növekedési üteme nem egyforma.
A kérdező hozzászólása: szuka kutyus
standard szerint: http://www.kennelclub.hu/fajtak/k8_hu.html Méret Marmagasság: Kanok: 58-64 cm Szukák: 54-60 cm Súly: Kanok: 24-30 kg Szukák: 22-26 kg

Van egy labrador és rövidszőrű németviszla keverék kutyánk. Bár a labrador jobban látszik rajta. Folyton ugrál és nagyon energikus. össszevisssza ugrik és szaladgál de a legrossszabbb mikor ugrál. Hogyan tudnám lenyugtatni valalhogy?

hiába viszem erd?be otttis szaladgál sétálni is viszem jól is kap kaját szal nemtudom mi a problem.:S

Legjobb válasz: napi 4 óra séta pórázon megnyugtatja, illetve ha van valamilyen szabályrendszer amihez alkalmazkodhat...a kutyának nem egy liberális, demokratikus életvitelre van szüksége, nem elsõdlegesen az össze-vissza szaladgára!

napi 4 óra séta pórázon megnyugtatja, illetve ha van valamilyen szabályrendszer amihez alkalmazkodhat...a kutyának nem egy liberális, demokratikus életvitelre van szüksége, nem elsõdlegesen az össze-vissza szaladgára!
Nincs lemozgatva, se nevelve. Ha nem nézel rá, nem mukkansz meg, és elfordulsz, amikor ugrik, akkor le fog róla szokni. Idõ kell hozzá, és tényleg az, hogy nem figyelsz rá.
A kérdező hozzászólása: de azabaj hogy sétálni aliglehetvinni.:S érted?rángatugrál meg szaladgálna:SS
akkor hívjatok egy szakembert otthonra, vagy menjetek kutyasuliba-normális sétáltatás nélkül nem fog változni a helyzet, sõt csak rosszabb lesz!

Surgos! Van egy harom eves ivartalanitott kan brit rovidszoru cicank. Egy hete kaptunk egy 9 hetes kis kan cicat. Eddig semmi baj nem volt, de ma egyszeruen elkezdte "levadaszni". Miert csinalja?

Eloszor felt a nagy a kicsitol, majd szep lassan szagolgatni kezdtek egymast, egyutt ettek, aludtak es elkezdtek jatszani is. Minden a legnagyobb rendben volt. Tegnap este egy kicsit durvabb volt a jatek, de akkor meg nem gyanakodtunk semmire. Ma azonban teljesen elszabadult a pokol, elloki es elkezdi harapni a hasat (persze azonnal odafutunk szetvalasztani), a kicsi nem is nyavog hanem sikit felelmeben/fajdalmaban, ilyet meg sosem hallottam. Nagyon megijedtunk, de a kicsi nem fel tole, mert jatszana vele tovabb, de azota megint megtortent, es nem merjuk egyedul hagyni oket mostmar. Miert csinalja ezt a nagy cicank? Meg akarja olni? Mit tegyunk? Lakasban elunk, kicsukni nem tudjuk, max a kisszobaba, ha nagyon szukseges. Olyan elszomorito :(

Legjobb válasz: Ú, nagyon durván hangzik, sose hallottam ilyet. Mikor szétválasztottátok, nem dorgáltátok meg? Vagy nem lehet h féltékeny a kicsire, nem foglalkoztatok túl sokat vele? Valami olyan kéne amire a nagy megijed, ha ilyet csinál, pl vízzel spiccelés vagy nem tudom :( Megértem, mi is most akarunk hozni egy kicsit, én is ilyenektõl tartok :( Esetleg ha más nem állatorvossal nem beszélsz h miért lehet? Nincs jobb ötletem :(

Ú, nagyon durván hangzik, sose hallottam ilyet. Mikor szétválasztottátok, nem dorgáltátok meg? Vagy nem lehet h féltékeny a kicsire, nem foglalkoztatok túl sokat vele? Valami olyan kéne amire a nagy megijed, ha ilyet csinál, pl vízzel spiccelés vagy nem tudom :( Megértem, mi is most akarunk hozni egy kicsit, én is ilyenektõl tartok :( Esetleg ha más nem állatorvossal nem beszélsz h miért lehet? Nincs jobb ötletem :(
A kérdező hozzászólása: Veletlenul epp holnap megyunk allatorvoshoz, meg fogjuk feltetlen kerdezni. Szerintem is feltekeny, de direkt sokat olelgetem, meg puszillgatom, meg velunk alszik, nehogy ejszaka megtamadja. Nem tudom, esetleg macska tenyeszto valaki? Valaki segitsen, mert mndkettot nagyon szeretjuk, es nem akarjuk a kicsit elajandekozni.
Az bizony elõfordulhat, hogy féltékeny a kicsire, ha többet foglalkoztok vele. Nálunk is volt ilyen eset, bár nem ennyire durva. Attól kezdve sosem "felejtettük" el, hogy az öreg is ott van. Sokan "jajj de cuki" alapon sokkal többet foglalkoznak a kiscicákkal, mint az öregekkel.
Védi a területét. nekünk is volt 1 kan kiscicánk és állandóan üldözte a felnõtt lánycicánkat, kergette , üldözte. ez náluk terület védést jelent.
két kan macskát nem szerencsés együtt tartani, fõleg nem lakásban.
Nem jó párosítás. Két fiú cica együtt. A nagyobb macska félti a területét. El fogja üldözni, vagy meg is öli.


Mit használtál rajta, neospomatot?Az mi a "radai rosseb"?
A kérdező hozzászólása: Neostomosan :D Csak elirtam bocsi:D
Ismerõsöm csivavája is nagyon vedlik, a fürdetés kicsit meggyorsítja a folyamatot, de nem a Neostomosan miatt. Nem kell aggódni, normális.

A rövidszőrű kutyámnak télen, nyáron hullik a szőre. Elég sokat kell utána takarítani. Ezzel nincs semmi gond, csak az, hogy babánk van és egy légtérben vannak. Mit lehetne ellene tenni? Felsöprök 5 perc múlva már találok kutyaszőrt a padlón

A kutyust nem szeretném elajándékozni ez miatt, úgy hogy ezeket a tanácsokat nem kérem. Köszönöm.

Legjobb válasz: milyen gyakran fürdeted,fésülöd? havaonta 1x lehet fürdetni,csak fontos,hogy minõségi termékeket használj(tehát nem fressnapfos,tescos Bobi,Panzi stb..)hanaem pl. az itt kaphatók: www.zanni.hu én is itt vásárolok. naponta érdemes átkefélni,illetve a fent említett boltban tudnak segíteni,sokféle homeopátiás,egyéb készítményük van,szinte minden problémára,szerintem menj el,vagy hívd fel õket.

milyen gyakran fürdeted, fésülöd? havaonta 1x lehet fürdetni, csak fontos, hogy minõségi termékeket használj(tehát nem fressnapfos, tescos Bobi, Panzi stb..)hanaem pl. az itt kaphatók: http://www.zanni.hu én is itt vásárolok. naponta érdemes átkefélni, illetve a fent említett boltban tudnak segíteni, sokféle homeopátiás, egyéb készítményük van, szinte minden problémára, szerintem menj el, vagy hívd fel õket.
Segíthet, ha veszel egy sûrûbb mûanyagkefét, vagy kutyasimogató kesztyût, és azzal reggelenként odakint végigkeféled a kutyát. Utána már nem fog annyira hullani a szõre.
Szerinted mit lehetne tenni??? Semmit... A rövid szõrû kutyáknak hullik a szõrük, ez van. Ezt a kutya megvétele elõtt kellett volna végiggondolni.
A kérdező hozzászólása: Nem vettem, hanem kaptam, és nem segítettél semmit. :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Mindenképp kipróbálom. Hátha segít.
Ellenõriztetni kell a bûzmirigyét a dokival, attól is hullik a szõre ha tele van. Vehetsz még vitamint, ami a bõrére és szõrére való(Lavet pl:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!