Találatok a következő kifejezésre: Van egy pár és egy (1300 db)

Miért van az, hogy van egy pár és az egyikük ragaszkodik a másikhoz, viszont a másik már nem boldog vele, és mégis beletörődik az amelyiknek így jó hogy együtt legyenek. Ez nem megalázó? Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: En is igy voltam az exemmel. Nem mertem szakitani, de aztan addig-addig amig (o ugy gondolja, hogy o rugott ki) szakitottunk :)) Igy 5 eve boldog vagyok, nelkule :))

En is igy voltam az exemmel. Nem mertem szakitani, de aztan addig-addig amig (o ugy gondolja, hogy o rugott ki) szakitottunk :) ) Igy 5 eve boldog vagyok, nelkule :) )
Nagyon tisztességtelen dolog valakivel szánalomból sajnálatból együtt maradni.Szeretõt tartani mellette pedig egyenesen undorító.Ha nem boldog egy kapcsolat le kell ülni egymással megbeszélni és külön kell válni bármennyire fájdalmas akkor is.Persze ez csak akkor mûködhet így ennyire tisztán ha 2 emberrõl van szó.Ha már gyerekek is vannak akkor bonyolultabb a dolog, jól meg kell gondolni mit tesz az ember, elsõsorban rájuk kell tekintettel lenni és utána magunkra.Ha már évtizedes kapcsolatról beszélünk akkor esélyt kell adni rendbe hozni.Ennyi idõ alatt bármilyen jó kapcsolat is elszürkülhet megkophat.De ha a felek intelligensek megoldják, fõleg ha gyerekeik is vannak.
Szia! Az már úgy nem kapcsolat ; és aki beletörõdik ebbe az vagy gyáva , vagy szereti kínozni magát.(ismertem ilyent is) Ha már nem jó egy kapcsolat, ott lépni kell.
Elég önzõ dolog is.
Akárhogy is, de vannak olyan kapcsolatok, házasságok, hogy a válás, vagy különköltözés anyagi problémákat szõne, vagy a gyermekelhelyezési gondok, amit senki sem akar. Így inkább maradnak a rossz kapcsolatban, házasságban és ilyenkor történik meg általában a félrelépés. Ez kényszer, de elég sok van ilyen és inkább tûrnek még évekig.:(
Imádkozhatsz...:) ))amúgy meg semmit.
Olyan mindegy lényeg egészséges legyen!ismim most veszítette el kisbabáját...csak párnapot lehetett vele:(((
4-es válaszolóval értek egyet. Ez kizárólag a férjedtõl függ.. Még szoktak vmi Jónás naptárral szórakozni, ahol a hold állásából számolgatnak, gondolom mondanom sem kell, hogy mennyi a valóságtartalma...
Azt biztos Te is tudod, hogy BIZTOSRA, ebben nem lehet menni. Viszont elvileg, ha csak ovulációd elõtt 3 nappal "csináljátok":) , akkor valószínûbb, hogy lány lesz, mert a "lány spermiumok" lassabbak, de tovább élnek, így ovulációkor valószínûsíthetõ, hogy azok fognak ott várakozni az érett petesejtre.Itt egy kalkulátor is ehhez: http://www.babasmamas.hu/kalk.php Sok szerencsét és boldogságot kívánok, majd számolj be, hogy sikerült, már ha úgy döntötök, hogy alkalmazzátok az általam leírt módszert!:)
ez nem kötekedés. Értelmes, felnõtt, gyermekvállalásra érett nõ tudja, hogyan lesz a kisbaba és mitõl függ a neme. Az örökbefogadás az biztos.
És ha kisfiú lesz? Csak mert biztos módszer nincs.
Közöd a férjeddel, hogy kizárólag X kromoszómát tartalmazó spermiumokat termeljen ezentúl. Más módszer nincs.
A legtöbb, amit tehetsz, hogy ezzel a gondolkodással még kicsit elhalasztod a gyerekszülést.
A magzat nemének megválasztása Az X- és az Y-kromoszómát hordozó hímivarsejtek között az alaki eltérések mellett egy további különbség is tapasztalható. A kétféle típusú spermium felszíni töltése is eltér egymástól, így a sejteket elektromos erõtérbe helyezve eltérõ irányba kezdenek vándorolni (a felszíni töltéskülönbségek alapján történõ szétválogatást elterjedten alkalmazzák például az állattenyésztésben). Embereknél szintén lehetséges az eltérõ típusú kromoszómákkal rendelkezõ spermiumok mesterséges úton történõ szétválogatása: egyes országokban (például Spanyolország, Ausztrália és az angolszász országok egy része) már engedélyezettek ezek az eljárások. Az egyik mintában ilyenkor lényegesen több az Y-, a másikban pedig az X-kromoszómát hordozó spermiumok száma: az eljárással körülbelül 80 százalékos hatásfokkal különíthetõek el a fiú vagy lány utódok létrehozására alkalmas hímivarsejtek, vagyis tízbõl nyolc esetben határozható meg elõre a fejlõdõ magzat neme. Amint látod Magyarországon nem igen tudsz mit tenni, de nem is értem a kérdést..még más országokban sem biztos a dolog, mit vársz Magyarországtól? Esetleg 30-50 év múlva lenne értelme egy ilyen kérdésnek, most csak annyit kívánok, hogy örülj, ha várandós leszel és akár fiú akár lány örüljetek, szeressétek...
A kérdező hozzászólása: Nem kellene kötekedni "kedves" második válaszoló! Párom szeretne egy kislányt én meg azt szeretném ha teljesülne a vágya.
Génmanipuláció? Bár az sem 100%, csúszhat bele hiba...
bár amúgy most tényleg, komolyan a gyerek nemétõl teszitek függõvé a gyerekvállalást? ez gáz!
03:56 Az intelligensebbje nem! Ne általánosíts, és kikérem magamnak, hogy egy kalap alá veszel a naiv libákkal.
Megkérdõjeleznék sok-sok dolgot, bizalmatlanná lennék.De esélyt adnék a magyarázatnak, sõt , ha õ velem akarná folytatni, akkor ragaszkodnék a magyarázathoz.
Lenne egy tippem, hogy ha megkérdezed, hogy miért nem mesélt róluk, akkor azt fogja mondani, hogy: "mert nem kérdezted", vagy mert "ha tudtad volna akkor soha nem jártunk volna". Ha ezt a választ kapnám, akkor már nem azon gondolkoznék, hogy miért nem mondta el, és hogy miért viselkedik így, hanem azon, hogy érdemes-e így folytatni? Gondolom az is képbe jöhet, hogy szeretett volna "még egy esélyt kapni az élettõl", de a gyerek nem olyan, hogy valaki lemegy a közértbe és "vesz egyet"....ahhoz két ember kell, nemde? Jah, hogy nem akart gyereket, csak úgy becsúszott? Hát akkor is az õ "hibája", hiszen megtehette volna hogy védekezik, nemde? Jah, hogy az meg gáz ha a pasi védekezik? Hát akkor menjen a fenébe - szerintem. Amúgy azt vettem észre, hogy az ilyen pasik abszolút kerülik a felelõsséget, mindig mindent rád fog hárítani és a titok ami kiderült nagyban elõre vetíti a kapcsolatotok jövõjét: Vajon hány gyereke van még rajta kívül, akirõl nem tudsz? Vajon Veled/Veletek is így fog bánni (hogy [email protected] majd a fejetekre?) És azt hogy ez már a hazugság körébe tartozik-e, hát én azt mondanám, hogy eléggé vékony vonal van a két fogalom között, de személyesen én ezt már annak venném. Amúgy fizet gyerektartást, vagy valamit?
Gondolom nyomós oka van rá, hogy miért nem mondta el. Ennek függvényében lehetséges. Gyerektartást fizet, találkozni szokott a fiúval? Ha erre a két kérdésre igen a válasz, azért ezt titkolni nem fair.
Elõször nyilván nagyon dühös lennék rá, de aztán elgondolkoznék, hogy ennyi éven át miért nem mert bennem annyira megbízni, hogy ezt a lelki terhet megossza velem? Üljetek le és beszéljétek meg. Lehet, hogy lesz elfogadható magyarázata, bár az én bizalmamat valószínûleg már nem tudná visszanyerni.
A megfelelõ indokkal el tudnám viselni, hiszen kettõnk közt például a kommunikáció nagyon jó, mindent megbeszélünk egymással, úgyhogy úgy vélem, hogy ha egy ilyen kiderülne, akkor megfelelõ magyarázata lenne a dolgokra. Nem lennék mérges, biztos meglenne az oka rá. Persze ha hülyeségeket mondana és megváltozna a természetes amiatt, mert kiderült a titka és nem viselkedne többé úgy, mint eddig, akkor valószínûleg azt mondanám, hogy ez így nekem már nem kell.
Miért veled ezt történt?
Nem hazudott a párod Ha rákérdeztél volna , hogy van exfeleséged meg egy fiad és azt mondja nem akor hazudott volna
dehogy hagynod ott kedves utolsó, a nõk ragaszkodnak a h*lyékhez, bunkókhoz.
08:36 vagyok. Budapest, de nem ugyanaz a szitu, csak hasonló. 10 év után derültek ki hasonlóan meglepõ dolgok.
Ha így nem is kérdezek rá, de azért szerintem 10 év alatt a volt kapcsolatok is szóba kerülnek, akkor itt már csak elmondja, hogy jaa, igen, egy feleségem is volt.
A kérdező hozzászólása: 08.36os hol laksz? lehet hogy ismered te is
A kérdező hozzászólása: annyira nem ismerem a részleteket, a barátnõm mesélte, hogy náluk ez történt... nem pont 10 éve vannak együtt, pontosan nem tudom, talán 12-13, de így egyszerûbb volt leírni. és azt sem tudom, tartja e a fiúval a kapcsolatot. oké, nem hazugság, de azért nem sok mindenkinek jut eszébe, rákérdezni, hogy nincs-e véletlen egy eltitkolt volt feleséged és egy fiad? szerintem egy kapcsolatban alap, hogy ilyeneket tudnak egymásról
sokat elmond a fickóról is ez a dolog... bár ha mondjuk az asszony lépett le, és teljesen eltiltotta volna a gyereket az exférjétõl, akkor részben meg tudnék bocsájtani. de még ha fájt volna is a párodnak a történet, legalább egy mondatban megemlíthette volna. én is ismerek egy embert, aki nem mondta el a lányának soha, h volt egy elõzõ felesége. a csaj vmi eldugott iratokból jött rá 15 évesen. na, az milyen szép???
Azt még hozzátenném, ha esetleg a gyerekével ezalatt semmit nem törõdött, akkor ez alap feltétel lenne nálam, hogy megbocsássak, ha rendezi végre az apai kötelességeit.Itt nem csak a gyerektartásra gondolok.
Ez nekem elég abszurd szituáció, nehéz elképzelni magam benne.Ugyanis, ha valakivel 10 éve együtt vagyok, akkor biztosan ismerem már a szüleit, testvéreit, barátait.Kizártnak tartom, hogy soha senki, még csak véletlenül sem szólja el magát vagy jegyzi meg, hogy a páromnak volt egy elsõ felesége.Pláne akkor kerülhet ez szóba, ha mi is házasságot tervezünk. Valamiért úgy gondolom, hogy ennek nyoma is kell, hogy maradjon.Egy fénykép, egy levél, egy hivatalos irat.Ha együtt élünk egy-egy pakolásnál csak elõ kerül valami. Ami pedig a legfontosabb, hogy 10 év alatt miért nem jutunk el arra a szintre, hogy mindenki õszintén tudjon mesélni a múltjáról. Meghallgatnám az érveit, de haragudnék nagyon és magamra is, hogy milyen kapcsolatot sikerült kialakítanom, amiben egy ekkora dolog titokban kellett, hogy maradjon.
Otthagynám, egyértelmû. Bizalom nulla a részérõl. Te nem tehetsz róla, vannak ilyen sunyi férfiak. Sajnálom szerencsétlen gyerekét, gondolom nem tartotta vele a kapcsolatot, és nem fizetett utána semmit, különben nem tudta volna eltitkolni elõled. Kivéve, ha külön kasszán vagytok. De még ha fizetett is, foglalkozni tutira nem foglalkozott a gyerekével. Aki ilyen durván képes ignorálni a gyerekét, az sza.r ember, semmi jóra ne számíts vele kapcsolatban. Ha majd úgy hozzák az érdekei, veled is pont úgy fog viselkedni, mint a volt feleséggel és a gyerekkel.
Hú, az az érzésem, hogy ezt a férfit én is ismerem...szintén 10 éve..
Engem nem zavarna. Mondjuk az is számítana, hogy hogyan derülne ki. Ha végül elmondta volna magától, akkor nem érdekelne, de ha valamivel lebukik, és úgy derül ki, akkor igen. Hisz akkor akár másban is hazudhat, csak nem derült ki. De amúgy csak megkérdezném tõle, hogy látogatja-e a fiát, fizet-e gyerektartást, stb...
7:44-es vagyok: A gyereket nem olvastam el, az már durva....
Nem hiszem, hogy el tudnám viselni, mondjuk ez a körülményektõl is függ. A bizalmam valószínûleg oda lenne... 10 év nagyon-nagyon hosszú idõ! Kíváncsi vagyok, miért nem mondta el eddig?!
Én semmiképp nem reagálnék rosszul, mert ez már nem olyan életbevágó, mint pl. 10 éven át drogozott. Az én érzéseim nem változnának.
Rossz apa, hazug, nagy játékos, hogy ezt megcsinálta, el is vált, talán még férjnek sem volt jó. megalázna azzal, h ezt teszi. nem bízik bennem. egyelõre ennyi ok jutott eszembe. miért is maradnék vele??? hacsak, nincs valami olyan nyomós oka arra, hogy ezt tette, ami az egészet megváltoztatja. de nem tudok olyan dolgot elképzelni, ami miatt ez megbocsátható. mi lehetne az?
Hát én nem is az eltitkoláson akadnék ki, hanem azon, hogy akkor nem törõdik a saját gyerekével?? Akkor mit lehet várni tõle egy másik kapcsolatba is! Szerintem ugyanezt !!
A kérdező hozzászólása: Jah, akkor nem egyedi eset.. amúgy mi nagykanizsaiak vagyunk


Minek öltözzön be holnap egy 16 eves fiu? (van egy parokam es lehetöleg egyszerü legyen)

Sajnos muszaly beöltözni valaminek holnap az iskolaban...Van valami ötletetek ? (Magas vagyok,kek szemü,rövid haj) mi illene hozzam ?

Legjobb válasz: haha nehogymár 16 évesen kötelezzék a diákokat arra hogy beöltözzenek.mégilyet...

haha nehogymár 16 évesen kötelezzék a diákokat arra hogy beöltözzenek.mégilyet...
de milyen parókád van?
Öltözz egy 16 éves fiúnak parókában.
*egy
menj úgy, ahogy szoktál. ha megkérdezik, mi vagy, lehetsz: -civil ruhás rendõr -rebellis -különc -csendes õrült vagy ahanyszor hozzad szolnak, mondd azt, hogy raesett "a fejemre esz tegla", de semmi mast. ha visszakerdeznek, akkor is. igy nem kell kitalalnod jelmezt. remelem sokat segitettem, sok sikert! :D
Kecske?
Ha nagyon nem akarsz beöltözni, akkor az a legjobb, ha csinálsz kartonból ilyen zorró maszkot, meg ha van kalapod azt is felveheted hozzá.Így lesz jelmezed, viszont nem fogod kínosan érezni magadat.Esetleg csinálj a szemedre ilyen fekete mütyürt, ami a kalózoknak szokott lenni vagy vegyél fel egy feket csukjás pulcsit, meg csinálj kartonból kaszát és te lehetsz a halál.Ezek még ilyen lightosabbak, mert gondolom, hogy nem szivesen öltöznél pl utcalánynak, ahogy itt valaki tanácsolta.:D
Öltözz nudistának! Nem kell jelmez!
Öltözz be utcalánynak! Parókád megvan hozzá, egy miniszoknyát kérj anyudtól vagy nõvéredtõl. Nem az a fontos, h jól nézz ki benne, senki sem arra kíváncsi úgy se! :D
A legegyszerûbb valami szóviccnek öltözni, mondjuk "dugóhúzó", és madzagra kötsz magad után egy dugót.

Mit tanácsoltok? Van most egy párom és egy másik fiúnak is bejövök.

Szeretem a páromat de nem vagyok szerelmes. A másik fiúval még akkor találkoztunk amikor még nem volt meg a párom és olyan bizalom alakult ki amilyenbe rég nem volt részem. Mióta van kapcsolatom a sráccal megromlott a viszonyunk. Mit kezdjek vele? Mit csináljak, hogy mindenkinek jó legyen?

Legjobb válasz: Tarts meg mindkettõt... Reklám:

Tarts meg mindkettõt... Reklám:
Így kell két szék közül a pad alá esni...
Sajnos választanod kell, akármennyire is rosszul hangzik. Mérlegelj! Ki a fontosabb? Olyan megoldás meg nincsen ilyen helyzetben, ami mindenkinek jó lenne. Sajnos választanod kell. De amúgy voltam már ilyen helyzetben, és tényleg nem könnyû :/
ebbõl egyikkel se fogsz sokat járni.
Gondolom azért romlott meg a viszonyotok a másik sráccal, mert megtudta hogy összejöttél egy másikkal- ez szerintem érthetõ. Ha pedig nem vagy szerelmes a mostani párodba, akkor szerintem te is tudod a választ! Szakítani kell, mert nem szép dolog a hitegetés. És ha nem is jössz össze a másik sráccal, akkor sincs semmi, lehet neked sem ártana egy kis egyedüllét. Én annyit tudok tanácsolni, hogy szakíts a mostanival ha nem vagy szerelmes (az lenne egy kapcsolat alapja) és óvatosan kezd felvenni a kapcsolatot a másikkal:) Sok sikert, kitartás!
A kérdező hozzászólása: idõ kell, hogy valakivel szerelembe zavarodjak
A kérdező hozzászólása: köszi a használható gondolatokat

Tapasztalt Anyukak! Akinek van egy iskolas es egy par honapos babaja, hogy oldjatok meg azt hogy a nagyobbal is tudjatok foglalkozni?

Ertem itt foleg a tanulasban valo segitseget.Sokszor szegennyel mar nincs turelmem,utana meg lelkiismeretfurdalasom van...Szerencse hogy imadja a kistesot es nem feltekeny..

Legjobb válasz: Hát nehéz volt...Volt,h a férjem babózott én a nagyobbikkal foglalkoztam.. de volt,h fordítva(még nagyon pici volt inkább ez volt a jellemzõ) Én azt mondom,h szerencse hogy a nagyobbik fiú lett:) Sok apás progit találtunk.foci,karate..stb:) De amúgy valahogy mindig fordítottam idõt a "nagy" fiamra is:)

Hát nehéz volt...Volt, h a férjem babózott én a nagyobbikkal foglalkoztam.. de volt, h fordítva(még nagyon pici volt inkább ez volt a jellemzõ) Én azt mondom, h szerencse hogy a nagyobbik fiú lett:) Sok apás progit találtunk.foci, karate..stb:) De amúgy valahogy mindig fordítottam idõt a "nagy" fiamra is:)
Egy párhónapos még sokat alszik délután, olyankor tudsz foglalkozni a nagyobbal.
A kérdező hozzászólása: Harom honapos es kb.haromszor egy egy fel orat alszik...pont akkor amikor a naggyal kene foglalkozni akkor van ebren

Mi lehet a probléma? Van egy pár hullmámos papagályom elmultak már egy évesek az odu felrakása előtt kapták a lágyeleséget felraktam az odut de már eltelt 2 hét és semmi néha a tojó beugrik de ki is jön! Lesz ebből még költés vagy kizárva?

színűk nem tulságosan eltérő!

Legjobb válasz: Papagáj* Kolónia madarak. Más hullámos párok ösztönzik õket a szaporodásra. Egyedül tartott pár nem biztos, hogy fog költeni. Valamint azért is jó legalább 2-3 pár, mert ha az egyik fészekaljban gebasz van, a szülõk nem etetik a kicsiket pl, akkor simán át tudod õket pakolni másik hulikhoz

Papagáj* Kolónia madarak. Más hullámos párok ösztönzik õket a szaporodásra. Egyedül tartott pár nem biztos, hogy fog költeni. Valamint azért is jó legalább 2-3 pár, mert ha az egyik fészekaljban gebasz van, a szülõk nem etetik a kicsiket pl, akkor simán át tudod õket pakolni másik hulikhoz
A kérdező hozzászólása: Szeretnék még egy párt venni de kizárólag külön helyrõl mert sajnos ezekben sem vagyok biztos hogy nem rokonok!

Van egy pár IDE merevlemezem de az alaplapomon (AsRock 970 pro3) nincs IDE csatlakozó csak SATA. Találtam pár átalakítót és a véleményetekre vagyok kíváncsi hogy ezek közül melyik a jobb és miért?

1.<[link]

Legjobb válasz: Nekem is van egy pár darab IDE merevlemezem , én ezt a Multifunkciós HDD dokkolót használom. Sokkal jobb mint a SATA ATA PATA adapter. Kicsit drágább, de jobban megéri. [link]

Nekem is van egy pár darab IDE merevlemezem , én ezt a Multifunkciós HDD dokkolót használom. Sokkal jobb mint a SATA ATA PATA adapter. Kicsit drágább, de jobban megéri. [link]
Én nem mondom, hogy nem jó az a dokkoló, és mégiscsak háromszor annyiba kerül, majdnem kapni már belõle egy 500-as új winyót. Egyébként nemhinném hogy lassulna az átalakítóval a sebesség, talán egy kicsit, de elhanyagolható, hisz itt sem az átviteli eszköz a szûk keresztmetszet, hanem maga a winyó

Nekem van egy nosteny hullamos papagajom o mar 3 honapja furcsa hangokat ad ki ejjel, legtobszor akkor ha megijed. De a tobbi esetben csak ugy elkezdi. Tarsa nincs es en ugy gondolom hogy kell neki par. Vegyek neki fiupapagajt? Valaki segitsen

Legjobb válasz: Igen, vegyél neki egy párt. Lehetõleg minél hamarabb mert a hullámos papagájoknak sajnos megvan az a tulajdonsága hogy ha nincs párjuk idõvel elpusztulnak. Ha nem akarsz másik madarat venni rakj be egy tükröt a kalitkájába, így a tükörképére hiszi majd azt hogy az a másik madár. De szerintem érdemesebb lenne még egy állat. Ez már csak a te döntéseden múlik.

Igen, vegyél neki egy párt. Lehetõleg minél hamarabb mert a hullámos papagájoknak sajnos megvan az a tulajdonsága hogy ha nincs párjuk idõvel elpusztulnak. Ha nem akarsz másik madarat venni rakj be egy tükröt a kalitkájába, így a tükörképére hiszi majd azt hogy az a másik madár. De szerintem érdemesebb lenne még egy állat. Ez már csak a te döntéseden múlik.
Nekem is van egy papagájom akinek nincs párja és már 2 éve(ritkán)csipog magában este.Van tükre kis kora óta tehát nála nem ez volt a probléma.Mi úgy hallottuk hogy a madarak is álmodnak este és a csipogás rémálom esetén fordul elõ.Sajno ebben nem vagyok biztos de lehet , hogy ez a hang mégis csak természetes.

2 fajta gekkót szeretnék egy terráriumba rakni. Milyen gekkókat lehet együtt tartani ha mindkettőből egy nőstény és egy hím van tehát összesen 4-en vannak de nem ugyanaz a fajta. (pl egy pár leopárd gekkó és még egy pár valami más)?

Legjobb válasz: Valami olyat, ami sivatagi és méretben hasonló, hogy ne nézzék kajának egymást. Pl: Albínó leopárdgekkó, Sárga leopárdgekkó, Afrikai zsírfarkú gekkó

Valami olyat, ami sivatagi és méretben hasonló, hogy ne nézzék kajának egymást. Pl: Albínó leopárdgekkó, Sárga leopárdgekkó, Afrikai zsírfarkú gekkó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!