Találatok a következő kifejezésre: Van egy nyomtatóm, (125 db)

Van egy nyomtatóm, amit a PC-re kötöttem és ezt megosztottam. Hogy csináljam meg, hogy a macbookomon is lehessen használni? (wifi)

Legjobb válasz: Hozz létre otthoni hálózatot és oszd meg a nyomtatót.minden hálózaton lévõ gépnek látnia kell.

Hozz létre otthoni hálózatot és oszd meg a nyomtatót.minden hálózaton lévõ gépnek látnia kell.
Routerre nem lehet rákötni?

új gépem van, windows-7, van egy Lexmark nyomtatóm, de nem tudom a win-7-el használni, állítólag, ha felteszek egy win xp-3-at, akkor menni fog, igaz ez? Vagy cseréljem le a nyomtatót is.

Legjobb válasz: Megnézed, hogy a nyomtató gyártó oldalán van-e driver a nyomtatódhoz Win7-re vagy Vistára. Ha nincs akkor vagy cserélsz nyomtatót vagy oprendszert...

Megnézed, hogy a nyomtató gyártó oldalán van-e driver a nyomtatódhoz Win7-re vagy Vistára. Ha nincs akkor vagy cserélsz nyomtatót vagy oprendszert...
Hát le tudod tölteni csak 5GB (a LINUX) azon menni fog!
A kérdező hozzászólása: Köszike, szerintem lecserélem a nyomtatót.


Van egy HP 2620 All-in-one nyomtatóm, ami egyszerûen nem nyomtat. Mi a teendõ?

Új nyomtató, amikor bekapcsoltam autómatikusan nyomtatott egy tesztlapot, majd be is szkenneltem, minden mûködött. Beolvasás is jó, de a nyomtatás nem. Rámegyek a nyomtatásra, betölti, megjelenik a kis nyomtató ikon a tálca jobb alsó sarkában 1-2 mp-ig és annyi. Megnyitom a várólistát, semmit sem ír. Mintha elvégezte volna a dolgát, pedig semmi. Mindent csinál csak nem nyomtat. Mit tudok tenni? Cd-vel is próbálkoztam újra, de 1 hete vettem, mindent telepítettem, Windows XP-m van. Több nyomtató is van telepítve, kiválasztottam a mostanit és semmi. Már mindennel próbálkoztam.

Legjobb válasz: Start menü-Beállítások-Nyomtatók és faxok. Itt válaszd ki a nyomtatódat, katt rá jobb egérgombbal, és a legördülõbõl válaszd a Tulajdonságokat. A megjelenõ ablakban kattints a tesztoldal nyomtatására. Ha rendben kinyomtatja, akkor maga a nyomtató jó, illetve jól van telepítve. Ez esetben máshol, valahol annál a programnál kell keresni a hibát, amibõl nem megy a nyomtatás. Ha már a tesztoldalt sem nyomtatja ki, akkor vagy a nyomtatónál, vagy a csatlakoztatásánál, vagy a telepítésnél keresni a hibát.

Start menü-Beállítások-Nyomtatók és faxok. Itt válaszd ki a nyomtatódat, katt rá jobb egérgombbal, és a legördülõbõl válaszd a Tulajdonságokat. A megjelenõ ablakban kattints a tesztoldal nyomtatására. Ha rendben kinyomtatja, akkor maga a nyomtató jó, illetve jól van telepítve. Ez esetben máshol, valahol annál a programnál kell keresni a hibát, amibõl nem megy a nyomtatás. Ha már a tesztoldalt sem nyomtatja ki, akkor vagy a nyomtatónál, vagy a csatlakoztatásánál, vagy a telepítésnél keresni a hibát.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomtatta ki a tesztoldalt. Akkor elõször próbálkozzak másik USB-kábellel?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát igen. Vagy a telepítés (utána nem jó helyen keresi a gép a nyomtatót), vagy a csatlakoztatás körül lehet a gond. A legtöbb nyomtató (például a HP-knek szinte mindegyike) már telepítés közben ellenõrzi, hogy jó-e a kommunikáció a gép és a nyomtató között. Legcélszerûbb az lenne, hogy az eszközkezelõben eltávolítani a nyomtatót, ha fent van, akkor a vezérlõpult - programok eltávolításánál a nyomtató programját is. Majd a nyomtató csatlakoztatása elõtt újra telepíteni a hozzá adott lemezrõl. Csak akkor csatlakoztasd a nyomtatót, amikor a program kéri. Jónak kell annak lenni, csak valami nem jó sorrendben került feltelepítésre. Például (legalábbis ami HP-vel eddig találkoztam) ki kell választani menet közben, hogy milyen módon van csatlakoztatva a nyomtató (ma már általában USB). A végén, ha minden jól sikerült, az adott nyomtató automatikusan alapértelmezett lesz, a tesztoldalt pedig kinyomtatja, de nem "magától", hanem a vezérlõprogramból.
A kérdező hozzászólása: Töröltem minden nyomtatót, majd az újat újra telepítettem. Minden mûködik, szkenner, másolás csak a nyomtatás nem. Fax is van rajta, de nem hiszem, hogy az miatt nem mûködik, mert kihagytam a faxbeállításokat. Semmi hibát nem jelez és a tesztoldalt nem csak úgy önmagától nyomtatta ki, hanem én választottam ki a nyomtatón, mert gép nélkül is lehet használni, még sudokut és labirintust is lehet nyomtatni csak azt nem amit én akarok. Sem Word-bõl, sem Jegyzettömbõl nem nyomtat, sem képet, sem mást. Valami más ötlet?
Ilyen esetekben a nyomtatóról való mûveleteket el kell felejteni, hiszen nem a készülékkel, hanem annak a számítógéppel való kommunikációjával van baj. Még mindig csak azt tudom mondani, hogy vagy a csatlakoztatással, vagy a telepítéssel nincs rendben valami.

Van egy WIFI hálózatom + egy nyomtatóm amin van hálózati csatl. Lehetőség. Szeretném lehetővé tenni hogy minden gép aki a hálózatra fellép tudjon nyomtatni. Hogyan lehet ezt megvalósítani, direkt kapcsolat nyomtató és router között vagy printserver?

Legjobb válasz: Ahogy szeretnéd. 1. Rákötöd a gépre majd megosztod a nyomtatót, viszont ilyenkor csak akkor tudsz nyomtatni, ha be van kapcsolva a számítógép is. 2. Szimplán rákötöd a hálózati eszközre, általában egybõl mûködik is. Amúgy biztosan adnak hozzá használati utasítást ahol minden le van írva, vagy a gyártó honlapjáról letölthetõ.

Ahogy szeretnéd. 1. Rákötöd a gépre majd megosztod a nyomtatót, viszont ilyenkor csak akkor tudsz nyomtatni, ha be van kapcsolva a számítógép is. 2. Szimplán rákötöd a hálózati eszközre, általában egybõl mûködik is. Amúgy biztosan adnak hozzá használati utasítást ahol minden le van írva, vagy a gyártó honlapjáról letölthetõ.
Kábelesen rá kell kötni a WiFi hálózat egyik szórójára (router vagy access point), onnantól automatikusan mûködnie kell, hacsak nincs a nyomtatón valamilyen biztonsági beállítás (általában nem szokott lenni).

Hogyan nézzem meg, hogy a nyomtatóm patronjaiba mennyi festék van? Egy HP nyomtatóm van de a HP szolgáltató központ ikonra kattintva nem jelenik meg semmi csak egy fekete ablak

Legjobb válasz: Nem profi megoldás, de meg kell kézzel rázni. Lehet érezni, ha lötyög benne a cucc. (persze csak a patront rázogasd, ne az egész nyomtatót ! DD)

Nem profi megoldás, de meg kell kézzel rázni. Lehet érezni, ha lötyög benne a cucc. (persze csak a patront rázogasd, ne az egész nyomtatót ! DD)

Van egy Canon Pixma mp190-es nyomtatóm, és a windows nem akarja mindig felismerni? !

Újra raktam az xp-t, a nyomtató driver-t, mégis néha nem ismeri fel, ilyenkor kábelek ki,be,driver meginnt fel majd egyszer jó lesz max. 2 napig:S.MI lehet a gond?

Legjobb válasz: Lehet, hogy hibás az USB portos, az USB kábel, vagy rosszabb esetben akár maga a nyomtató vagy az alaplap. Ha tudod, nézd meg más gépen, hogy felismeri-e rendesen, ha igen, akkor valószínû az USB port a ludas. Ha ott sem, akkor vagy a kábel, vagy a nyomtató.

Lehet, hogy hibás az USB portos, az USB kábel, vagy rosszabb esetben akár maga a nyomtató vagy az alaplap. Ha tudod, nézd meg más gépen, hogy felismeri-e rendesen, ha igen, akkor valószínû az USB port a ludas. Ha ott sem, akkor vagy a kábel, vagy a nyomtató.
A kérdező hozzászólása: Kösz, remélem csak a kábel rossz! üdv.

Van egy HP Deskjet D2460-as nyomtatóm, de néhány napja nem tudok nyomtatni vele. Mi lehet a nyomtatómmal?

Ráklikkelek hogy nyomtatás, és csak berakja abba a nyomtatásra váró mappábaés aztán semmit nem csinál, még tesztoldalt sem tudok vele nyomtatni. Mi lehet a baja?...hogy tudnám megoldani?

Legjobb válasz: Telepítsd újra a nyomtató drivereket a gyári lemezérõl.

Telepítsd újra a nyomtató drivereket a gyári lemezérõl.
Lehet, hogy amikor nyomtattál, (korábban), és rákattintottál a "felfüggesztés"-re. Ez egy fordítási hiba, ilyenkor a nyomtatóval való kapcsolatát szünteti meg a gép. Ilyenkor vezérlõpultban a nyomtatóknál jobbklikk a nyomtatóra, és ujrainditás.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, újratelepítettem, utána sem volt jó, majd megnésztem a felfüggesztést, és ott tényleg a teljes nyoomtatás ezzel a nyomtatóval fel volt függesztve
Ha van várólista, töröld! Ha egyetlen hibás dokumentum megakasztja a nyomtatást, a többi "nem tudja kikerülni". Tehát addig nem lehet nyomtatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!