Találatok a következő kifejezésre: Van egy náthám, és (6 db)

Van egy kis náthám és hőemelkedésem. Mit csináljak, hogy holnapra elmúljon?

Legjobb válasz: Neocitran forró italpor este lefekvés elõtt minél forróbb annál jobb. Én volt, hogy + 1 kalmopyrint is bevettem mellé. Be az ágyba nyakig betakarózva és reggelre remélhetõleg kizzadod. Amúgy ha napi 3x szeded, 2 nap alatt elmúlik.

Neocitran forró italpor este lefekvés elõtt minél forróbb annál jobb. Én volt, hogy + 1 kalmopyrint is bevettem mellé. Be az ágyba nyakig betakarózva és reggelre remélhetõleg kizzadod. Amúgy ha napi 3x szeded, 2 nap alatt elmúlik.

25 hetes terhes vagyok. Van egy 14 éves cicánk. Pár napja erősen folyik az orra, köhög és prüszköl. Lehet macska nátha. Ártalmas lehet rám és a babámra nézve? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum),megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.

Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum), megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.
Állatorvoshoz vidd el és kérdezd meg.

Egy 15 éves fiúnak mennyi c-vitaminra van szükségre (alapból, náthát és influenzát eltekintve) és menyi gyümölcsel juttathatja be a szervezetébe?

Pl.:Hány mandarint egyek, hogy meglegyen a c-vitamin szükségletem?

Legjobb válasz: Nem kell számolgatni. Ha NAPONTA megeszel 1-2 jó marék nyers gyümölcsöt (éhgyomorra) és ugyanennyi NYERS zöldséget, biztos hogy megkapod a napi vitamin mennyiséget, így a C vitamint is. Persze ennél többet szabad enni, de ez a min. kéne hogy legyen.

Nem kell számolgatni. Ha NAPONTA megeszel 1-2 jó marék nyers gyümölcsöt (éhgyomorra) és ugyanennyi NYERS zöldséget, biztos hogy megkapod a napi vitamin mennyiséget, így a C vitamint is. Persze ennél többet szabad enni, de ez a min. kéne hogy legyen.
Ha C-vitamint szeretnél szedni akkor akkor az 500 mg-osat ajánlom.Az elegendõ egy általános immmunrendszer karbantartáshoz
Nézd, ez sok mindentõl függ. Milyen levegõt szívsz, mennyi káros anyag van abban amit eszel, eleget alszol-e, szoktál-e idegeskedni, sportolsz-e valamit és ha igen milyen intenzíven, hány kiló vagy, és a cigirõl meg alkoholról nem is beszéltem, de még ezeken kívül is van 1-2 dolog amitõl függ, pl: a csapvízben is kitudja hogy mennyi vegyszer van, ami miatt még pluszban kéne C-vitamin, de 1000 mg C-vitamint nyugodtan szedhetnél naponta, sõt még többet is, egy átlagos 80 kilós ember szervezete 3000 mg C-vitamint tud még felhasználni, de ha olyan életet él valaki hogy sok cigi, alkohol, 2 liter energia ital, annak az embernek megtöbbszörözõdik a C-vitamin igénye, de mondom hogy 1000 mg C-vitamint nyugodtan szedhetsz, de annyi gyümölcsöt lehetetlenség lenne megenni hogy normális vitamin mennyiséget vigyél be a szervezetedbe, ehhez persze azt is hozzá kell tenni hogy 100 éve kb. ötszöröse volt a gyümölcsök vitamin tartalma.


Persze, hogy lehet.Az nekem is használt.
Terheseknek egyedül a Tantum Verdet ajánlják.

Kb. egy hónappal ezelőtt megfáztam és le is zajlott egy hagyományos nátha egy-két hét alatt, amiből azonban a köhögés megmaradt és az istennek se múlik el. Az orvos azt mondta, hogyha nincs láz akkor ne törődjek vele! Nem dohányzom. Van tippetek?

Legjobb válasz: én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.

én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.
Nálam mindegy egyes náthánál így van, meggyógyulok, de még sokáig köhögök. Nem tudom mitõl lehet, az orvos azt mondja ne foglalkozzak vele, majd elmúlik.
nekem is köhögés marad utoljára. Egyszer csak elmúlik. Ha súlyosbodik menjél másik orvoshoz, vagy tüdõszûrésre. Egybként meg a szojkásos köhögés elleni cuccokat vedd a gyógyszertárban, vagy próbálj ki vmi újat. Vagy egy csomó vény nélküli cucc erre.:)
Nekem is volt ilyen, hogy legalább 1 hónapig köhögtem, de a majorannás tea segített. Nem a legjobb az íze, de attól felköhögtem és elmúlt egy hét alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!