Találatok a következő kifejezésre: Van egy náthám, (13 db)

Fertőzhetnek még ilyenkor? Vendégek jönnének ma hozzánk, múlt hét elején kezdődött a betegségük, nátha, torokfájás. Most már csk az orruk folyik. Van egy 5 hónapos babám, miatta nem tudom, hogy jó-e, ha jönnek.

Legjobb válasz: Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..

Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..
Akár nátha, akár baci vagy vírus, az 1 hét alatt átment rajtuk. Tudod gyógyszerrel 1 hét, nélküle 7 nap... Szóval: egy 5 hónapos baba nem újszülött, nem kell és nem is szabad mindentõl óvni. Ha bementek egy boltba, ott is elkaphat bármit, de akár a védõnõnél is... gondolom ott se kérsz másoktól bizonyítványt arról, hogy egészséges.:D Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak! Majd a 2. babánál már eszedbe se fog jutni, hogy ilyenen filózz.. a nagyot viszed oviba, õmeg szépen hazavisz mindent... Gondolom, jártok emberek közé, apa dolgozik... ennyi erõvel ott is összeszedhettek bármit... Ha meg te betegszel meg netán, nem költözöl el, maradsz egy légtérben a kicsivel, mindentõl úgyse tudod, nem is kell megóvni...

Miért van az, hogy a babákat csak akkor oltják be ha teljesen egészséges? Ha van egy kis nátha akkor miért nem lehet?

Legjobb válasz: Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.

Hogy ne terhelje a beteg szervezetet még az oltási reakció is.
A kis náthából még bármi lehet és ha már amúgy is beteg akár csak nátha, sokkal megterhelõbb még + 1 oltás. Meg ha belázasodik pl. akkor nem tudod, hogy az oltás miatt vagy esetleg komolyabb lett a kis nátha.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.
Persze, hogy lehet.Az nekem is használt.
Terheseknek egyedül a Tantum Verdet ajánlják.


Van egy kis náthám és hőemelkedésem. Mit csináljak, hogy holnapra elmúljon?

Legjobb válasz: Neocitran forró italpor este lefekvés elõtt minél forróbb annál jobb. Én volt, hogy + 1 kalmopyrint is bevettem mellé. Be az ágyba nyakig betakarózva és reggelre remélhetõleg kizzadod. Amúgy ha napi 3x szeded, 2 nap alatt elmúlik.

Neocitran forró italpor este lefekvés elõtt minél forróbb annál jobb. Én volt, hogy + 1 kalmopyrint is bevettem mellé. Be az ágyba nyakig betakarózva és reggelre remélhetõleg kizzadod. Amúgy ha napi 3x szeded, 2 nap alatt elmúlik.

25 hetes terhes vagyok. Van egy 14 éves cicánk. Pár napja erősen folyik az orra, köhög és prüszköl. Lehet macska nátha. Ártalmas lehet rám és a babámra nézve? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum),megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.

Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum), megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.
Állatorvoshoz vidd el és kérdezd meg.

Meddig tart a babáknál a nátha? Már lassan egy hete szivom a 2 hós babám orrát, mindig tele van neki meg tüsszög. Mikor megy át rajta?

Legjobb válasz: Sós orrspray,sok orszívás,párologtatás,a felsõ teste legyen megemelve alvásnál(ágy lába alá könyv),Oscillococsinum,hurutoldó szirup,nyugodt,meleg otthoni környezet,de azért szellõztetni kell.Akár 14 napig is eltart mire a vírusos nátha elmúlik.Mi 10 nap után most kezdünk jobban lenni(az egész család elkapta).

Sós orrspray, sok orszívás, párologtatás, a felsõ teste legyen megemelve alvásnál(ágy lába alá könyv), Oscillococsinum, hurutoldó szirup, nyugodt, meleg otthoni környezet, de azért szellõztetni kell.Akár 14 napig is eltart mire a vírusos nátha elmúlik.Mi 10 nap után most kezdünk jobban lenni(az egész család elkapta).
szia, bébi luffal kenegetsd a hátát, recept nélkül kaphato, és minél többet szivod az orrát annál több termelödik, sose szivd ki kopp üresre a kis orrát, csak annyit amennyit muszáj, hogy ne szörcsögjön.
Az én babám is 2 hós volt, mikor elszor náthás lett, kb 10nap, max. 2 hét alatt ment át rajta. Használtuk a porszívos orrszívot meg orrcseppeket. Arra figyelj, hogy a NEM tengervizes orrcseppeket (pl Nasivin) szunet nélkul max 1 hétig ajánlott használni, mert aztán elmélyíthetik még az orrdugulást.
Szia! Az én 2 hónapos kisfiam is már 9 napja beteges. Láza szerencsére már nincs, az elején volt egy kicsi, de még mindig óránként szívom az orrát, Stérimar orrspray, SALVUS víz ínhaláláshoz. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :)

Kb. egy hónappal ezelőtt megfáztam és le is zajlott egy hagyományos nátha egy-két hét alatt, amiből azonban a köhögés megmaradt és az istennek se múlik el. Az orvos azt mondta, hogyha nincs láz akkor ne törődjek vele! Nem dohányzom. Van tippetek?

Legjobb válasz: én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.

én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.
Nálam mindegy egyes náthánál így van, meggyógyulok, de még sokáig köhögök. Nem tudom mitõl lehet, az orvos azt mondja ne foglalkozzak vele, majd elmúlik.
nekem is köhögés marad utoljára. Egyszer csak elmúlik. Ha súlyosbodik menjél másik orvoshoz, vagy tüdõszûrésre. Egybként meg a szojkásos köhögés elleni cuccokat vedd a gyógyszertárban, vagy próbálj ki vmi újat. Vagy egy csomó vény nélküli cucc erre.:)
Nekem is volt ilyen, hogy legalább 1 hónapig köhögtem, de a majorannás tea segített. Nem a legjobb az íze, de attól felköhögtem és elmúlt egy hét alatt.

Elkaptunk egy jó kis náthát. Szívom az orrát, de valami katasztorális. Másnál is van így? Hogy kivitelezitek? (2 éves)

Legjobb válasz: Az enyém 10 hós, most elõször lett náthás. Az elsõ szívásnál olyan hisztirohamot kapott, hogy fél óráig hüppögött utána. Aztán nagyon sírt minden szívásnál, de pár nap alatt kezdte elfogadni, és ha éppen jó pillanatban kaptam el, volt hogy nem is sírt. Mivel le kellett fognom, azt csináltam, hogy letettem egy pelust (lehet törölközõ is) téglalap alakban a földre, mindkét karjára ráhajtottam, és a hajtást betettem a teste alá, így a kezét leszorítja a pelus, azt nem kell fogni. (a technikát a dokitól lestem el)

Az enyém 10 hós, most elõször lett náthás. Az elsõ szívásnál olyan hisztirohamot kapott, hogy fél óráig hüppögött utána. Aztán nagyon sírt minden szívásnál, de pár nap alatt kezdte elfogadni, és ha éppen jó pillanatban kaptam el, volt hogy nem is sírt. Mivel le kellett fognom, azt csináltam, hogy letettem egy pelust (lehet törölközõ is) téglalap alakban a földre, mindkét karjára ráhajtottam, és a hajtást betettem a teste alá, így a kezét leszorítja a pelus, azt nem kell fogni. (a technikát a dokitól lestem el)
Az enyém is taknyos most. :( 13 hós. Elõször befújok Neki (fekvõ helyzetben) Sterimarral, aztán ölbe veszem, egy karommal leszorítom a két kezét, a fejemmel meg a fejét nyomom oldalra, hogy ne tudja forgatni. Aztán meg jöhet az orrcsepp fekve megint.
mi is most fáztunk meg. 17 hós, hát az elsõ orrszívás brutál volt. nagyon sírt utána is sokáig. ráadásul énis megfáztam, szóval együtt kínlódunk, ma elkezdtett köhögni is. az elsõ pár alkalom után már nem sírt annyira, de most ugy csinálom, hogy elõtte leszívhatja a az én orromat, (persze nem hagyom hjöjjön ki vmi, addig nem teheti be az orromba), utána lecserélem a fejet, és jöhet az övé...igy elviselhetõbb, utána nem sír. utolsó válaszolótól megkérdezhetném, milyen orrcseppet használ?? mert nekem van itthon Tobrex, anno irta fel a dr.nõ, de bontatlan. viszont a dokinõval nem tudok ma bizto beszélni, cseppentsek neki vagy vagy ne??? (bocsi az offért) B.
12.58-as vagyok. Én a dikert csecsemõknek való Nasivint használom a Srácomnál.
Az én fiam is náthás(22 hós) már lassan 2 hete most már kezd elmulni õ se szerette eleinte le kellet fogni, most már odamegy a porszívóhoz és bedugja az orrába, simán megcsinálja magának....

Van akit ilyenkor ér el egy jó kis tavaszi nátha?

Van még valaki, aki így járt, és most is épp zsepihegyekben ül, takaróba csomagolva, mellette teával, lázmérővel és gyógyszerrel?

Legjobb válasz: Jelen.

Jelen.
Csatlakozom :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!