Találatok a következő kifejezésre: Van egy malacom (37 db)

Hol érdemes tengerimalacot venni? Tenyésztőnél vagy kisállatkereskedésben? Ti hazavinnétek egy malacot, ha nem engedik a szüleitek, de a másik malacnak szüksége van rá?

Legjobb válasz: Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.

Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.
Elsõ kommentelõnek: a tengerimalac társas lény, nem ártana, ha végre az a köztudatba kerülne. Régen sokkal kevesebbet lehetett tudni róluk. Nem kell feltétlenül tenyésztõtõl venned, de több állatkereskedést érdemes megnézni, és onnan választani, ahol jól tartják a malacokat, hímek, nõstények külön vannak, van elõttük víz, zöldség v széna stb. Csak akkor vigyél haza malackát, ha utána biztos, hogy a szüleid elhamarkodottan nem teszik ki vagy ilyesmi. Örülök, hogy szeretnél új társat neki, próbáld meg rávenni a szüleidet nyugodtan érvelve, esetleg mutass nekik honlapokat pl. a gemon.ro-t, ami nagyon alapos és szakszerû. (Te tudod, hogy mit szólnak, ha hazaviszed és úgy látják meg, hisz már van egy, akkor már igazán mindegy h egy vagy kettõ, de a malackád sokkal boldogabb lesz.)
Legyél te az a barát :) vedd ki naponta 2-szer 3-szor egy félórára de NE hagyd egyedül de kiveheted õt többre is órákra és akkor nem kell sûrûn kivenni játsszál vele és nem lesz magányos és hipp-hopp elfelejti a elhunyt barátját :) B.U.É.K.
Nem. Honnan tudod hogy szüksége van rá a másiknak? Nekem is csak 1db tengeri malacom volt igaz kicsit többet kell vele foglalkozni de nem lesz semmi baja. Az enyém 10 évig megvolt és nem lett stresszes vagy hasonlók. Amúgy egy állatkereskedésbõl is simán jó ahol rendesen tisztán tartják õket. Az enyém is onnan volt.
A kérdező hozzászólása: Azért van szüksége másik malackára, hogy túl jusson a másik halálán. :( Sokan írták, hogy szüksége van egy másik barátra.
nekem mar volt ugy az agy ala dugtam anyukam eszrevette oszt mondta hogy vigyem el otthonrol és hazudtam hogy abaratnom elviszi de maradhatott nalunk még 1 napig masiknap elmondtam az igazat és mégis megtartottuk nagy nehezen de mar meghalt, sokat kaptam veszekedtek de nem oltek meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Boldog újévet mindenkinek!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nektek is!! Azt tudom, hogy nem fogják ki rakni, mert szeretik az állatokat. De nem nagyon merek haza vinni egy állatkát, csak úgy, hogy mondom nekik, hogy ne lepõdjenek meg, ha haza viszek egyet. xd Apukámnak már mondtam, azt mondta, hogy akkor kinn fogok vele aludni, de tudom, hogy ezt nem tenné meg. De anyukámtól jobban tartok, mert ha ezt mondanám neki tuti, hogy ordibálna. :// De muszáj õket erre felkészítenem. A Virágért mindent megteszek ( tengerimalacom ). :DD
nem értitek meg h egy malacnak kell egy másik malac társ ha most nem veszel neki egy másikat akkor nehezebben emészti meg a másik halálát és akkor meg még stresszesebb lesz és depressziós is

Szerintetek hol érdemes körülnéznem ha ketreccel együtt szeretném egy cocát? Már van egy lány malackám Ö 1, 5 éves és Zizi a neve mellé szeretnék barátnőt. Hogy ne legyen egyedül de kicsi ketrecem van két malacnak ezért lenne jó ha ketreccel lenne?

Legjobb válasz: Én malacot tenyésztõtõl vennék, ketrecnek meg utánanéznék neten, valami használt ketrec biztos van feleannyiért, mint állatkereskedésben... Ott ha jól tudom 10esnél kezdõdnek a kétmalacos méretek...

Én malacot tenyésztõtõl vennék, ketrecnek meg utánanéznék neten, valami használt ketrec biztos van feleannyiért, mint állatkereskedésben... Ott ha jól tudom 10esnél kezdõdnek a kétmalacos méretek...
Nekem van egy 1 év körüli lány malackám, hatalmas ketrecben odúval, wc-velés sajnos meg kell válnom tõle. Budapesten lakom. Ha érdekel, írnék privátot. Nem értem, miért ragaszkodik mindenki a tenyésztõkhöz.
A kérdező hozzászólása: [email protected] az email címem.Nekem Budapest mesze van ugyan de lehet hogy össze tudjuk hozni valahogy! Kérlek küldj nekem pár képet a malackádról.
Az én malacomat is Zizinek hívják!.. És õ is kislány.. ;)


Van egy nöstény malackám és egy hímmel van egy ketrecben lehet hogy vemhes és jó az hogy ha sokat iszik de a hím meg nem?

Legjobb válasz: A vemhes nõstény malacka sokat iszik, úgyhogy ez szerintem természetes. Arra vigyázz, hogy fialás után (még jobb lenne, ha elõtte) rögtön tedd külön a hímtõl, különben újra párzik vele. Aztán hónapokig kell pihentetni a nõstényt, mivel nagyon megviseli a szervezetét a vemhesség. Nekem sajnos így pusztult el egy malackám, hogy túl sokszor fialt egymás után. :(

A vemhes nõstény malacka sokat iszik, úgyhogy ez szerintem természetes. Arra vigyázz, hogy fialás után (még jobb lenne, ha elõtte) rögtön tedd külön a hímtõl, különben újra párzik vele. Aztán hónapokig kell pihentetni a nõstényt, mivel nagyon megviseli a szervezetét a vemhesség. Nekem sajnos így pusztult el egy malackám, hogy túl sokszor fialt egymás után. :(
Ivartalaníttasd mindkettõt, de legalább az egyiket, mert bizony újra és újra vemhesülni fog a nõstény. Gondolom nem vagy tenyésztõ, vagy hozzáértõ személy, ezért ez a pihentesd a nõstényt dolog itt nem válik be, egyszer kell csak hogy komplikáció legyen, és annyi a kölyköknek, vagy az anya malacnak, vagy sajnos mindenkinek.
Elõzõ vagyok Szerintem vigyétek el egy állatorvoshoz a nõstényt, hogy megmondja tényleg vemhes-e, ha nem, akkor az áll fenn amit az elõzõben írtam- ha igen, akkor kérdezzétek ki az állatorvost hogy mire kell figyelni, a neten felkereshetsz tenyésztõket is, biztos mondanak infókat.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok elöször is köszönöm szépen aranyosak vagytok! Háátcsak tudjátok elöször kaptam a hímet sokat törödtem vele de akkor is vágyot egy társaságra igy hát elmentem az állatkereskedésbe mondtam van egy hím malacom szeretnék neki venni egy társat mondta hogy himet ne hogy vegyek mert megölik egymnást igy hát nösténymaradt..amugy már láccik a hasán hogy vemhes.És muszály elmenni vele az orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: De hogy ha megszétválasztom öket akkor sirnak.. Buta volnam hogy elsönek nem nöstényt vettem.!!
Próbáld meg valamilyen ráccsal ketté osztani a ketrecet és akkor úgy együtt vannak és lehet akkor nem fognak sírni.
A kérdező hozzászólása: Sziaa..Köszii ez jó ötlet....és ugy megis elhet a nöstény vagy akkor inkább rakjam külön akváriumba és a hím maradjon a ketrecben aztán majd miután leellet rakjam visszaaa..de akkor már ugy fogom hogy ott lesz a rács mert olvastam hogy nem tesz jót a többszöri ellés.:S

Hogy tudnám a 5 hónapos perzsa macskám megnevelni hogy mit szabad és mit nem? Mert van egy tengeri malacom és mindig beugrik hozzá .

Legjobb válasz: Szia! Bizony, a cicák pontosan tudják, hogy a gazdi mit enged meg és mit nem. Nálunk a kettõs nevelés is csodálatosan látszik: a cica a férjem jelenlétében véletlenül se közelítené meg az ágyat, de reggel, amint a férjem kimegy a fürdõszobába már is ott ül a fejem mellett és engedélyt kér egy finom mau-val, hogy felugorjon, begömbölyödjön a hasamhoz és begyûjtse a reggeli simit. A rafinált kis jószág fél füle a fürdõ ajtaján van és amint nyílik az ajtó, már ugrik is ki az ágyból, mintha soha nem járt volna ott. Ami tengeri malacot illeti: valószínüleg egy "fedõ" a terráriuma tetejére megoldaná a gondodat. A cica nem nagyon bírható jobb belátásra, ha magára hagyod a tengeri malacoddal valószínüleg mindig be-be fog hozzá ugrani.

Szia! Bizony, a cicák pontosan tudják, hogy a gazdi mit enged meg és mit nem. Nálunk a kettõs nevelés is csodálatosan látszik: a cica a férjem jelenlétében véletlenül se közelítené meg az ágyat, de reggel, amint a férjem kimegy a fürdõszobába már is ott ül a fejem mellett és engedélyt kér egy finom mau-val, hogy felugorjon, begömbölyödjön a hasamhoz és begyûjtse a reggeli simit. A rafinált kis jószág fél füle a fürdõ ajtaján van és amint nyílik az ajtó, már ugrik is ki az ágyból, mintha soha nem járt volna ott. Ami tengeri malacot illeti: valószínüleg egy "fedõ" a terráriuma tetejére megoldaná a gondodat. A cica nem nagyon bírható jobb belátásra, ha magára hagyod a tengeri malacoddal valószínüleg mindig be-be fog hozzá ugrani.
Szia. Csatlakoznék közvetlen elõttem íróhoz, én is egy "fedõt" javasolnék a terráriumra, mert sztem azért ugrik be a cicád, mert szeret minél körülzártabb térben aludni és el lenni, valamint azért, mert gondolom forgács van bent a röfinek, és az a cicusnak egy nagyon kényelmes meleg fekhely, na a lakótársról ne is beszéljünk... Szerezzetek rá tetõt, és szóljatok rá a cicusra párszor erélyesen, hogy nem szabad, vagy ha már erre sem hallgat, ijesszetek rá egy kicsit egy "siccinnennel", és legközelebb kétszer is meggondolja, oda megy-e.
Hát egy macska nem olyan nevelhetõ, mint pl. egy kutya. Sokkal önfejûbb. Nekem van egy 7 éves macskám, aki mindíg felugrik az ágyra. Ilyenkor mindíg kiabálunk vele, és lezavarjuk. Már megtanulta hogy nem szabad, de ha õrizetlenül hagyjuk mindíg felugrik. Aztán ha hallja a lépteinket, már ugrik is le. Ezzel azt akarom mondani, hogy talán megérti, hogy mit nem szabad neki, de mivel ünfejû állat, valószínüleg megpróbálja akkor, mikor nem vagy ott.
Tedd a malacodat egy ketrecbe. Az a malacnak is baráti, és a macska sem tud beugrani hozzá. Meg hát egy macska ragadozó, még jó, hogy beugrik a rágcsáló mellé, örülj, hogy még van malacod!
A kérdező hozzászólása: Hát nem úgy tûnik mint aki bántani akarná, inkább lefekszik mellé és szunyál a malaccal, amúgy meg az akvárium nagyon nagy és nem tudom honnan szerezzek akkora fedõt :S
Üvegesnél tudsz rá vágatni üveglapot hozzá :) nekem pl a halakkal van így a cica miatt.. csak én le is vellukszoltam a szélét h cicabiztos legyen:) esetleg, hogy a levegõ ne szoruljon be ilyen tyúkhálót is lehet kapni és azt fakeretbe fogatni és úgy rátenni :) de szerintem is a ketrec lenne a legjobb, az én hörimnek is az volt anno. nekem pl a halakkal van így a cica miatt.. csak én le is vellukszoltam a szélét h cicabiztos legyen:)
Az lehet, hogy még nem bántja a malacot, de késõbb talán igen! (bár a perzsacicák igen lusta jószágok...) A ketrecet meg nem azért írtam, hogy nem lenne esetleg elég mozgástere a malacnak, hanem azért, mert abból jobban érhetik az ingerek! És szabadabbnak érezheti magát, meg nem csak mindig felülrõl érkeznek számára a dolgok... De ha nem akarsz ketrecet (aláírom, nem vmi olcsó) akkor meg erõsíts egy szúnyoghálót vagy vmi ilyesmit a terrárium tetejére!

Van egy tengeri malacom. Miért kurjongat állandóan?

Legjobb válasz: az attól függ milyen kurjongatás.ha fütyülõ hangot ad akkor olyankor kaját kér.az enyém például akkor csinálja ha kinyitom a hûtõt vagy zörög egy zacskó mert tudja hogy akkor hallja ezt mikor kaját kap.itt egy link,meg tudod hallgatni milyen hangot miért csinál:www.malacok.hu/tengerimalac-hangok.htm

az attól függ milyen kurjongatás.ha fütyülõ hangot ad akkor olyankor kaját kér.az enyém például akkor csinálja ha kinyitom a hûtõt vagy zörög egy zacskó mert tudja hogy akkor hallja ezt mikor kaját kap.itt egy link, meg tudod hallgatni milyen hangot miért csinál:www.malacok.hu/tengerimalac-hangok.htm
Szegény nagyon egyedül van. A tengerimalac szereti a társaságot. Ha nem akarsz másik malacot mellé, jól kijönnek a törpenyúllal is.
ha szabad beleszólnom eme rendkivül nehéz kérdésbe én deguk közt tartom azt is rakhatsz mellé barátom. sok szerencsét !!!! drukkolok, hogy ne vonyitson többé.
Szerintem éhes. De a tengerimalacok a kommunikáció széles spektrumával rendelkeznek. Én mindig tudtam, hogy mit akar. Simogatást, vagy hogy épp ne simogassam, vagy csak örült, hogy kiengedtem szaladgálni. Vagy valami nem tetszett neki, valamilyen hang vagy zaj.Vagy csak éppen törõdésre vágyik, de az biztos, hogyha meghallja a hangod, tudja, hogy jelezhet neked, mert figyelsz rá.

Fél éve van egy lány malacom, akinél a depresszió jelei mutatkoztak, ezért vettem mellé egy társat, aki szintén lány . Összeverekedtek és azóta egyik az egyik sarokba, másik a másikba. Mi a legegyszerűbb mód, amivel összeszoknak?

Legjobb válasz: Elõször semleges helyen találkoztak? Legjobb lenne, ha elölrõl kezdenéd egy olyan helyen elõször ahol egyik se jár, nem érzi a saját szagát (nem gondolja a magáénak a területet). Ott sok bújóval, szénakupaccal stb. Ha ott minden okés akkor mehetnek a szagtalanított ketrecbe (erre is a legjobb az ecet), de állj a ketrec mellett kezedben egy marék szénával, hogy ha megint baj lesz akkor azt dobd be közéjük, ne te nyúlj be, mert megsérülsz!

Elõször semleges helyen találkoztak? Legjobb lenne, ha elölrõl kezdenéd egy olyan helyen elõször ahol egyik se jár, nem érzi a saját szagát (nem gondolja a magáénak a területet). Ott sok bújóval, szénakupaccal stb. Ha ott minden okés akkor mehetnek a szagtalanított ketrecbe (erre is a legjobb az ecet), de állj a ketrec mellett kezedben egy marék szénával, hogy ha megint baj lesz akkor azt dobd be közéjük, ne te nyúlj be, mert megsérülsz!

Holnap jön elsőnek hozzánk a védőnő, és van egy vadászgörényem meg egy tengeri malacom, el kell hogy dugjam előle Õket, be fog szólni? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.

Nem hinném, hogy el kellene dugni õket. Nekünk kutyánk van, lakásban tartott, arra is csak annyit mondott, hogy õ is szereti az állatokat. Elõtte pedig én is gondolkoztam, hogy átviszem anyuhoz, de jobb volt hogy nem. Gondolj bele, többször is fog menni, hozzánk sokszor váratlanul, örökké úgysem dugdoshatod õket.
Én a védõnõhöz fogok kutyával beállítani:D Most megyek elõször és van egy segítõkutyám. Kórházba meg mindenhova jöhet velem, majd kíváncsi leszek akkor hogy a védõnõ mit szól hozzá a rendelõjében.
Mi lett végül?
Én ugyan még csak tanulom a védõnõi hivatást, de ha találkoznék ilyennel, akkor az elsõ kérdésem a "megsimogathatom-e" lenne :D Szerintem, ha rendesen van tisztán tartva/állatorvoshoz víve, akkor csak pozitívum lehet! Azoktól az anyukákra nézek inkább furcsán, akik a házi kedvencet elpaterolják a baba miatt, mert jaj a sterilitás (jó, persze nyilván egy koraszülött csecsemõnél ÁTMENETILEG érthetõ, de ez a ritkább eset). Szóval szerintem ne dugd el õket, hisz a családotok részei!
Nekem egy ötvenkilós németjuhász volt a lányom mellett, és nincs az a védõnõ, aki miatt eldugtam volna.
Nekünk kutyánk van (tacskó). Sosem volt vele gondja, jól elvolt vele. Rengeteg tanácsot adott a kutya vs. baba kapcsolatban is. Mai napig sokat foglalkozik mind a kettõvel :) )) A védõnõnk szerint az egyik legjobb állat a gyermek mellett a kutya több ok miatt is. pl. társas kapcsolat, finom mozgások, etc. Egyébként, ha olyan védõnõt fogsz ki, aki még a szoba falszínébe is beleköt, annál csinálhatnál bármit, semmi sem lenne jó neki .. :) )
Kertes házban lakunk, amÍg jött kiraktam õket, mert már terhesség alatt is vágta a pofákat.
Mi az a védõnõ?
nekem volt két cicám. nekik menniük kellett, de nem a baba miatt, páromnak kijött az allergiája rájuk sajnos. a dokimnak! mondtam, hogy volt két szobacicám, de már nincsenek. majdnem leharapta a fejem, hogy miért nincsenek már... :) mikor elmondtam neki párom allergiás reakcióját, akkor higgadt csak le. ha majd megszületik a baba, nagyobb lesz, és szeretne valamilyen háziállatot akkor kap valamit természetesen. én is kutya/macska mellett nõttem föl, nem tudom ez az oka, vagy más, de nagyon szeretem az állatokat.szeretném, ha a pici is ilyen lenne majd.
A kérdező hozzászólása: Hát biztos nem fogok tõle megválni, Õ is a gyerekem. Ezek szerint vannak védõnõk akik nem szeretik ha állattal van egy házban a gyerek. Igazatok van letojom, csak tegnap felidegesített ezzel. Én is kutyával, macskával nõttem fel, volt hogy be is szartak, meg is kóstoltam a kutyaszart, agyon se lehetne ütni olyan egészséges vagyok!XD Meg nyilván amíg pici baba nagyon nem engedem közel hozzá (idegeneket csípked a göri), majd ha nagyobb lesz összeszoktatom Õket
Le vagyok döbbenve. Nincs gyerekem, de állataim vannak, két görény, 2 nagytestû kutya, csirkék, libák, disznók, ebbõl csak a 2 kutya van bent. Nem is gondoltam soha hogy egy védõnõnek ilyen "hatalma" van, hogy el kell adjam az állataimat ha gyereket akarok egyszer. Igazság szerint azt sem tudtam hogy váratlanul bármikor beállíthat hozzánk a védõnõ?! Ez komoly?
Ne hagyd magad. Fontos a gyerek persze, de az állatot se azért akartad amíg gyereked nem lesz aztán meg lehet eldobni. Nekem is vannak olyan családtagok akik ellenzik h kutyám van bent a lakásba de ez mind csak higénia kérdése egy kis odafigyeléssel. Kényszeríteni nem kényszeríthetnek, hogy vitesd el onnan õket és a gyerekedet sem vehetik el emiatt. Szóval csak el kell engedni a füled mellett amit beszélnek. A te gyereked a te állatod a te háztartásod senkinek semmi köze hozzá. Talán állat mellett a gyerek szocializálódik is megtanulja, hogy nem bántani kell õket hanem szeretni és gondoskodni róluk. Ne aggódj emiatt nem kell velük foglalkozni!! :)
Nekünk is volt vadászgörényünk. Én a terhesség alatt lemondtam az alom takarításáról. Késõbbre pedig a férjemre ragadt... Amúgy minden oltást megkapott, naponta volt takarítva, napközben a lakásban kószált, éjszakára volt bezárva. Három gyereket szültem mellette, de õ volt az elsõ gyerekem. Egy szó, mint száz. Pont leszartam a védõnõ véleményét. Az elsõ védõnéniket nem érdekelte, hogy van. A második finnyáskodott, hogy õ nem veszi le a cipõjét, mert görényszõrös lesz, stb... Aztán teljesen elfeledkezett a görényünkrõl.
szia! nem hiszem én sem, hogy ez bármilyen problémát okozna. mielõtt jön takarítsd ki õket és ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, eddig nem tûnik "gonosznak", csak úgy fosok mégis.Mondtam a férjemnek hogy nem kéne eldugni Õket, de mondta hogy egy kutya vagy egy macska mégiscsak más mint egy göri.:) De remélem nem fog belekötni semmibe, fõleg nem a görcimbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elment, nagyon nem tetszett neki hogy van állat.Azt mondta nem olyan helyre valóak ahol kisbaba lesz.Nem e lehetne odaadni valakinek.Mondom neki hogy nem, õk családtagok ugyanúgy.Mondja hogy Õ elhiszi, de most már a baba lesz a családtag.Meg kétszer elmondta hogy szaguk is van ezeknek.A férjemnek is mondta mikor megjött hogy el kellene vinni Õket valahova.De Õ is mondta hogy nem kell.Csak attól félek hogy beszél anyósommal errõl, és Õ majd addig megy míg nem maradhat a görényem.:( De remélem erre nem kerül sor.

Nekem van egy hosszúszőrű tengeri malacom, de nagyon lusta nem akar csinálni semmit mit tegyek?

nincs elhizva, középméret?, nem öreg 2-év körül van. már mindent megpróbáltam hogy mozogjon kicsit. de amikor kiveszem nem mozdul, hanem csak áll, amig vissza nem rakom. kb. egy ve kaptam ismer?st?l, ugyhogy nem is mondhatom azt hogy fél. úgytudom a malacok nagyon futkározósak, nem?

Legjobb válasz: Csalogasd zöldséggel, de ne add neki azonnal hanem húzd elõtte el. Ha nem megy hagyd hogy beleharapjon egyet és csináld újra. Ha a ketrecben is csak gubbaszt lehet hogy valami baja van, nem ártana megnézetni.

Csalogasd zöldséggel, de ne add neki azonnal hanem húzd elõtte el. Ha nem megy hagyd hogy beleharapjon egyet és csináld újra. Ha a ketrecben is csak gubbaszt lehet hogy valami baja van, nem ártana megnézetni.
Szerintem félös. :) Ételel cslogasd
Nem minden malac futkos sokat. Néha megiramodnak, de utána képesek hosszan elidõzni egy helyben. A tied is többet rohangálna, ha szereznél mellé egy kisebb (ugyanolyan nemû) társat! Mikor enni adsz neki, mikor kiveszed, miközben fésülgeted mindig beszélj hozzá sokat, mert unatkozik!
A malacoknak társ kell, akkor rohangásznak! Egyedül minek rohangászni? Ha nincs társuk, lusta disznókká válnak :) Vegyél mellé egy ugyanolyan nemû társat, és megoldódik a probléma.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. :) és igazatok van, tényleg jobb lenne ha vennék mellé társat! :)
Igen, mindenképp egy társra van szüksége, és sokkal jobb lesz a kedve is! :) Többet fog futkorászni.
Igazuk van az elõttem szólóknak, hogy azonos nemû társ kell neki! Régen, amikor nem volt még tapasztalatom a tengerimalac tartásban, az elsõ malacom egyedül élte le az életét. 5 évig élt, meg nagyon sokat foglalkoztam vele, viszont sosem futkorászott, ha letettem, csak ült, vagy lefeküdt. Évekkel késõbb, mikor már minden létezõ dolgot elolvastam a helyes tengerimalac tartásról, kettõ azonos nemû malackát vettem, és hát le sem lehet õket lõni, folyamatosan futkosnak, mászkálnak, motyognak egymással. Míg az egyedül tartott malacom meg sem mukkant, csak ha kaja után visított, meg ha simogattam. Mert hát nem volt kivel beszéljen, de ha van egy társa, folyamatosan megy a motyogás, nagyon aranyosak, kéne neki egy társ. http://www.gemon.ro
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :)

Nekem van egy 7 hónapos tengeri malacom. Az utóbbi időben észre vettem, hogy többet vakarózik. Elképzelhető, hogy őt is csipkedik a szúnyogok? Vagy valami bolha féle? És ezekre van valami kezelési javaslat? Például lehet őket fürdetni?

Legjobb válasz: Nekem ugyan más állataim vannak, de gondolom malackánál is ugyanazt kell csinálni. Nézd át a szõrét, hogy nincsenek-e benne kis fekete pontszerû "koszok", ha vannak, akkor valószínûleg bolhás. Állatpatikában, vagy állatkereskedésben tudsz rengeteg ez ellen való szert venni. A fürdés szerintem nem oldja meg a dolgot, mert ha bolha, akkor az lerakta a petéit máshova is. Amúgy nem hiszem, hogy szúnyogok. Nézd át a szõrét, akármi lehet.

Nekem ugyan más állataim vannak, de gondolom malackánál is ugyanazt kell csinálni. Nézd át a szõrét, hogy nincsenek-e benne kis fekete pontszerû "koszok", ha vannak, akkor valószínûleg bolhás. Állatpatikában, vagy állatkereskedésben tudsz rengeteg ez ellen való szert venni. A fürdés szerintem nem oldja meg a dolgot, mert ha bolha, akkor az lerakta a petéit máshova is. Amúgy nem hiszem, hogy szúnyogok. Nézd át a szõrét, akármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már is nézem.
nekem hörijeim vannak. Elképzelhetõ az is-ha nem áll fenn az elõttem szóló gondolata- hogy poros a forgács amiben tartod, nekem egyszer ezért kezdett el a törpehörim vakarózni, váltottunk másik forgácsra, olyat kell keresni ami rostált. ha budapesti vagy ajánlom ezt a honlapot: ricanta.gportal.hu, én innen vettem forgácsot és bevált. Remélem csak ennyi lesz a problémád!
A kérdező hozzászólása: 11.52-nek üzenem, hogy átnéztem a szõrét és szerencsére nincsenek fekete pontok a bundájában. Norczy köszönöm a tanácsot.A cím alapján úgy látom, hogy náluk veszem én is a forgácsot. :) Ez a Kossuth téri piacnál van az árkádok alatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!