Találatok a következő kifejezésre: Van egy macskam, milyen (14 db)

Van egy macskám, milyen fajta lehet? Úgy hoztuk el egy volt osztálytársamtól, ők is úgy fogadták be előtte. Érdekel milyen fajtáról van szó.

Ricky-t 6 hetesen hoztuk el és már az elején is vadabb és önfejűbb volt mint bármely eddigi macskám. Nem az a tipikus bújós, magát eldobós, dagasztva ébresztős. Míg ki nem herélték, 8-10 hónaposan folyamatosan nyávogott és rohangált a lakásban, kint imád lenni, ha behívom nem is foglalkozik velem. Folyamatosan harap, de ha olyanja van (mostmár golyók nélkül) odafekszik a mellkasomra és dorombol + alszik rajtam. Még csak 5 kilós, de gyönyörű.

Legjobb válasz: Páromnak ugyanilyen cicája van. Az övé "kerti vegyes" szerintem neked is házi macskád van (Felis silvestris catus). Amúgy nagyon aranyos! :)

Páromnak ugyanilyen cicája van. Az övé "kerti vegyes" szerintem neked is házi macskád van (Felis silvestris catus). Amúgy nagyon aranyos! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, utánanézek, lehet megtudok kicsit többet Róla :)
Õ egy házi macska. Nagyon korán választottátok el az anyjától, 6 hetesen, azért lehet az, hogy nem olyan bújós. 12 hetes koráig az anyjával kellett volna maradnia, addig tanítja meg neki az anyja az alapvetõ viselkedési szabályokat. Ha úgy fogadták be, akkor gondolom nem volt meg az anyja, így más lehetõse nem volt. 8-10 hónaposan azért nyávogott, mert rajta volt a párzás, de azt helyesen tettétek, hogy ki lett ivartalanítva :) Egyébként nagyon aranyos macska :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Nem tudom mennyi idõt töltött az anyukájával, a testvérei bújósak voltak és nyugodtak, õ meg ment össze vissza, nem állt meg, nem foglalkozott senkivel sem. De szeretem a kihívást, úgyhogy Õt hoztam el.
Európai rövidszõrû. A köznyelvben "házi".
Házi cica
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Õ akkor is az én vadállat kedvencem.
A kérdező hozzászólása: De amúgy nem hat nála az, ha a nyakán összefogom a bõrt, pedig az összes macskám (4) eldobta magát tõle...

Kutyát szeretnék, van egy 7 éves macskám, milyen fajtát válasszak?

Azért vagyok bizonytalan a fajtával kapcsolatban, mert volt német juhászunk aki a cicámmal nevelkedett, kiskorában nem nagyon törődött a cicuval, de felnőttként féltékeny lett és bár sosem bántotta, azért az udvarból elkergette. Golden retriever, ír szetter, francia bulldog? Róluk mit gondoltok? Más ötletek? Egyáltalán van kutya-macska barátság? Saját tapasztalatok?

Legjobb válasz: Igazából szerintem szinte mindegy milyen fajtát választasz, csak elsõ perctõl úgy kell nevelni, hogy tisztelje a macskát. Azt, hogy a macska mennyire szokná meg, nem tudom megmondani :) A macsokhoz nem értek annyira.

Igazából szerintem szinte mindegy milyen fajtát választasz, csak elsõ perctõl úgy kell nevelni, hogy tisztelje a macskát. Azt, hogy a macska mennyire szokná meg, nem tudom megmondani :) A macsokhoz nem értek annyira.
5 éves volt a cicám amikor egy staffordshire terrier kölyök került a családba elvoltak mint a "rossz" testvérek:) néha a legnagyobb békében aludtak szinkronban vagy játszottak néha a kutya piszkálta a macskát néha fordítva de a lényeg hogy sosem bántotta õt
Mi a tizenéves macskáinkhoz vettünk egy kutyát, még kölyökkutya volt, de egybõl kergette, ugatta, bántotta a macskákat! Ennek már 2 éve, és a mai napig nem tudtak megbékélni egymással. Egyik macskám kiköltözött az utcára, a másik szívósabb, nem hagyja magát. Én azt tanácsolom, hogy egy kisebb testû kutyát vegyél, ha nem akarod a cicát elvadítani!
Nekünk ír szetterünk van. Nagyon aranyos. Pont ma történt, hogy a szomszédban megjelent egy hatalmas macsek. Egy ideig figyelte a kutyám, de a végén ráse morgott hanem elment szunyókálni :) Ha az ír szetter mellett döntesz, akkor írj tudok ajánlani egy kennelt. Onan hoztuk az én kutyámat is. Pont most tervezett az E alom. Szóval csak írj, ha érdekel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) a golden retriever mellett döntöttem, elképesztõen édes kutya. A cicám egyenlõre tart tõle, de szerintem rendben lesz. :)
2 napja kérdezted, hogy milyen fajta legyen és ma már ott van a kutya? az igen.
A kérdező hozzászólása: nem két napja jutott eszembe, hogy kutyát szeretnék
én sem ezt írtam.
a szomszédunk goldija együtt alszik a macskájukkal, meg délután is együtt pihennek összebújva.


Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.

Miert veszelyes macskat tartani ha babat varunk? Nekem van egy nagyon ari kis macsekom, imadom, 3 honapja probalkozunk picibabon. Metarthanom a macsekomat? Milyen veszellyel jar?

Igazabol hazi cica, de kerteshazban lakunk, igy wc-ni kintre jar, de nem sokat van kint.

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan megtarthatod :):) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :):)

Szia! Nyugodtan megtarthatod :) :) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :) :)
Már bocsánat én még nem írtam ide de ezt a hangnemet még olvasóként is kikérem magamnak!!!Hogy jössz te ahhoz, hogy így kioktass egy jó szándékú hozzászólót, aki tényszerûen elmondta, mire kell figyelni egy macskánál, ha babát akar???Az jobb ha azt mondod neki, nyugi nem lesz semmi baj?
Úgy látszik, van aki csak kötözködni jár ide... Nekem is volt cicám, kedves kérdezõ, és van 2 egészséges gyermekem! :)
nekem anno amikor vizsgálaton voltam a doki azt mondta h a macskaszõrre alergiás vagyok és könnyen elvetélhetek de én ebbe nem hiszek nyugodtan tartsd meg
20:19 jó nagy bunkó vagy!
20:16!Te tényleg azt gondolod, hogy egy veszett férges dögöt tart a házban?Gondolom nem és azt is, hogy nincs baja! A toxoplazmozison már rég túlestél!Ne hallgass a burokban lévõ és gyermeküket ott nevelõ szupi anyucikra!!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt mindenkinek! De azzal egyetertek, hogy nem kell a masikat leszolni, mert leirta amit gondol, es tud! De akkor megnyugodtam, hogy megtarthatom! :) Minden renbe vele!

Vadászgörényt szeretnék, de. Anyum nem engedi. Milyen tanácsot tudtok adni, hogy sikerüljön meggyőzni? Mindig is voltak állataink: kutya, macska, (2) hörcsög is volt - most is van egy kutya és egy macska.

Szeretnék vadászgörényt (2-t, n?stényeket), de anyukám nagyon ellenzi. Viszont úgy nem szeretném odavinni, hogy ne engedje meg. Mutattam már neki egy videót róla, hogy tudnak játszani: akkor már nyugodtabban mondta, hogy nem kell, de aranyosnak tartotta. Pedig amikor állatorvoshoz vittük a kutyákat, ott szaladgált pórázon egy vadászgörény, akkor meg: -Jaj, de aranyos.

Legjobb válasz: A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.

A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.
nekünk is volt nem büdös elég játékos sztem naon ari
Tényleg nem büdösek, csak ha megijednek. Alapjáratok nagyon tiszta állatok!
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem.
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem. De szerintem ha lenne, 2 hét alatt nem lehetne levakarni róluk... :)
Ja, és ismerõsömék nem tudják összeengedni õket a macskákkal.
Még valami:akkor nem harap, és nem bánt ha elég idõt foglalkozol vele és van türelmed rá megtanítani.Egyébként gyorsan tanul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszolónak: én is ezeket olvastam :) A felelõsségemmel szerintem nincs baj, hiszen akármi baja volt a kutyánknak/ macskánknak mindig én szóltam, hogy vigyük el állatorvoshoz. Anyum meg gyakran csak legyintett én meg addig-addig erõsködtem, amíg végül elvittük az állatokat: így menekült meg az egyik tacskónk a patkányméreg általi haláltól... Tenyészteni nem szeretném, ezért gondoltam 2 nõstényre :) Illetve tudom, hogy sok idõt igényel: az egyetem mellett lesz idõm rá. Ráadásul ugye anyagilag a barátommal finanszíroznánk, ez még jobban megnövelné a felelõsségtudatom (ami szerintem így is megfelelõ).
Nekem kb 3hete van vadászgörim.Nagyon harapott amikor megvettük...8 hetes volt.Sok-sok türelemmel megtanítottam, hogy nem harapunk...ma már jókat játszunk, és igaz, hogy nagyon okos állat!!!!
Támadások elkerülése végett kell vewnni NÕSTÉNY görit.. :) Az az 1 dolog nemtetzsik bennük, h ha megijeszted õket akkor beszarnak XD
Nem is tudtam, hogy van sampon görénynek. Megmondom a férjemnek, de már vettünk egy vadászkutyát. A szaglása minden embernek más, lehet, hogy a kérdezõ bírja a görény szagát, de az anyukája nem. Meg kell tõle kérdezni.
A kérdező hozzászólása: A barátommal együtt intéznénk a pénzügyeket, mivel ketten szeretnénk csak a barátom anyukája irtózik az ilyen állatoktól, ezért szeretném nálunk. Volt már egyszerre 2 kutyánk, 3 macskával fûszerezve :D Kutyát meg õ is nagyon akart, sõt akarta nagyon a tacskót. A cserébe felajánlok valamit, elég nehéz még pluszt ajánlani: fõzök, takarítok, mosogatok, mosok. Még mit ajánljak? :D A görény eleve az én felelõsségen lesz...
ez egy nem túl okos kisragadozó, miért akarsz ilyet tartani? nincs több értelme mint egy tengerimalacnak. Ha mindenképen állatot akarsz miért nem inkább normálisat?
Mért szeretnél? Koszos, büdös, stb..
http://www.goreny.hu/?view=heading;30 Elméletileg jól jöhetnek kutyákkal és macskákkal is, érdemes lehet ezt hangoztatni. Meg édik a görények, bár én sem tartanék. Maradok a hagyományosabb háziállatoknál.
Én így tudtam, hogy nem büdösebb, mint egy macska, vagy höri, vagy bármi más. Jó, van jellegzetes szaguk, ugyanúgy, mint más állatoknak is. Csak tisztán kell tartani a ketrecét, és gondozni kell.
És mit mond miért nem akarja? Már van egy kutyátok nem lehet hogy a pénzügyileg ez pont elég nekik? Vagy pl a kutyával sem foglalkozol és rámaradna ez is? Lehet más kisállatot jobban szeretne?
volt hörcsögöm és az sokkal de sokkal büdösebb vt mint a göri:-S azért van büdös egy görénykiállításon, mert a görény ha megied, ezzel védekezik, h büdöset bocsájt ki !! alapból nem büdös!!
Nem büdös, ha kiszedik azt a mirigyét, amibõl a szag árad. Én már láttam, barátságos, mozgékony, aranyos. Valószínûleg már kicsit sok lenne a kutya, macska mellé. Márcsak azért is mert mindenhova bemegy és nagyon sok figyelmet igényel. Próbálj meg valamit felajánlani cserébe! Megcsinálsz vmit, amire megkérnek vagy ilyesmi. A meggyõzés nehéz:D
A kérdező hozzászólása: Nem büdös! A kutyának rosszabb szaga van ha megázik! A szag nekem okoz gondot, mivel járok lovagolni :) Voltam nem rég a Camponában és ott érdeklõdtem még. Ott is azt mondták, hogy nincs szaga. Sima állatszaga van.
Mért büdös? MERT NEM MOSDATJÁK! A vadászgöréyt mindennap fürdetnikell :D lehet hozzá venni külön fürdõszert is..nagyon élvezik az enyéim! :D
Nem szabat minden nap fürdetni semmiképp!! Nézz utána!
Nem szarnak be, büzzentenek de a háziasított görény nagyon ritkán büzzent, a szag meg gyorsan kiszellõztethetõ.Egyébként a nõstényeket ivartalaníttatnod kell ha nem akarod pároztatni, mert a tüzelés párzás nélkül nem múlik el ha nem párzik túltüzel és meghal:S

Milyen nemû yorki kutyust vegyek? Van egy 7 éves kan sziámi cicám! A macska ivartalanítva van!

Legjobb válasz: Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)

Nekem volt szukám és vannak kanjaim most. Szerintem mindegy :)
Teljesen mind1, a neveléstõl függ.A kutyát is ivartalanítva könnyebb dolgod lesz.

Ha egy macska megeszik valamit, amit nem kéne, mikor lehet tudni, hogy bélelzáródása van? Milyen tünetekkel jár?

1 hete evett meg egy gumit! De ugyanolyan a viselkedése,széklete,mint máskor!

Legjobb válasz: Ha egy hete tortent az eset, akkor mar semmi baj nem lehet, az mar atment rajta.

Ha egy hete tortent az eset, akkor mar semmi baj nem lehet, az mar atment rajta.
Semmi baja, ne félj, gumitól amúgy is ritka... Bágyadt, lázas (nem mindig )és folyamatosan hány. Az utóbbi nagyon jellegzetes. Kutyáknál gyakoribb, mert azok minden [email protected] megesznek. Dió, kavics, barackmag....
Basszus, most válaszoltam a másik kérdésedre. HAGYD MÁR ABBA!INNEN SENKI NEM TUDJA MEGRÖNTGENEZNI4! Lehet h elakadt, lehet h kijött, lehet h még benne van de nem akadt el, az is lehet h megemésztette és az is h a következõ pillanatban lesz tõle bélelzáródása......
Amugy a macska megemeszti a befottes gumit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kedves válaszokat....eddig, 3 évig én vittem állatorvoshoz, oltások, féregtelenítés, ivartalanítás, minden, most ez a probléma és a szüleimre nem számíthatok...egyébként pedig akkor ha nagy lenne a baj, már lenne valami tünete.... ja és messze van az állatorvos, kész kínszenvedés berakni és elvinni, de ezt is csak kifogásnak veszitek, úgyhogy köszi és sziasztok!
ezt nem csak kifogásnak vesszük hanem nyafogásnak IS
A kérdező hozzászólása: már beszéltem az állatorvossal és megoldódott a dolog....

Pontosan milyen jelei vannak annak ha egy macska megveszett?

A macskám már napok óta elég furán viselkedik : folyton úgy nyavicskol mintha a farkát húznák és forog vagyis kergeti a farkát vagy mi. Nagyon aggódom érte, mert ? a legkedvesebb macskánk.

Legjobb válasz: szia ! a kanciknak van farkuk tövében valami mirigyféle, és ha az begyullad nagyon zavarhatja szegényt.ha simogatod és nem hagyja, hogy közelíts a farkához illetve a háta tövéhez, biztos ez a bibi.orvos tudja kitisztítani.

szia ! a kanciknak van farkuk tövében valami mirigyféle, és ha az begyullad nagyon zavarhatja szegényt.ha simogatod és nem hagyja, hogy közelíts a farkához illetve a háta tövéhez, biztos ez a bibi.orvos tudja kitisztítani.
Azért az lenne a minimum, hogy beoltatjátok mindenre, nem csak veszettség ellen, hanem kombinálttal is. Ha annyira szeretitek. Meg persze ivartalaníttatjátok is. Ha már elmaradtak az oltásai, akkor most hogy baj van vele, itt a remek alkalom, hogy dokihoz vidd és õ majd sort keríthet az elmaradt oltásokra is.
Nyáladzik és rátámad mindenre: emberre, gazdára, állatra. Nincs vmi seb a farkán, a szõr alatt dróthurok csak nem látod?
Igy elsore, ha nosteny macska, nem lehet hogy egyszeruen bagzik? (tuzel).
habzik a szaja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de azért légyszi válaszoljon már valaki arra amit kérdeztem.
Tuti, hogy nincsen megveszve, mivel akkor már menekülni kellene elõle, mivel agresszívvé és támadó magatartásúvá válna. Egyébként csak akkor tudna megveszni, ha megharapná egy veszet állat pl. róka, kutya, görény stb. Amúgy szerintem vidd el az orvoshoz, pláne ha õ a legkedvesebb macskád.
A kérdező hozzászólása: Õ egy kan macska és nem bagzik, csak úgy sehol semmi és elkezdi produkálni a fent irtakat.
habzik a szája, mindenre ráugrik, és agresszív, a pupillái tágak, bajszai elõremerednek. :)

Milyen parfümnek van a fehér dobozán egy macska?

Így tudtam csak megtudakolni a hugomnak milyen parfüm kell ajándékba, de a nevét nem tudjuk, csakhogy macska van rajta. Aki tudja legyen szíves megírni a nevét a parfümnek. Köszönöm!

Legjobb válasz: Menj be egy Douglasbe, egyzserûbb lenne szerintem.

Menj be egy Douglasbe, egyzserûbb lenne szerintem.
Cat Deluxe esetleg?
Pussy Deluxe? Nekem olyan volt és asszem fehér macska van a dobozán:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, de pont azért kérdeztem, hogy melyik parfümnek van macska a dobozán, mert ezt az infót kaptam az illetõtõl, akinek szánom karácsonyi ajándékként. Sajnos már õ sem emlékszik a nevére, csak hogy macska van rajta. Köszönöm a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!