Találatok a következő kifejezésre: Van egy macskam, (263 db)

Van egy macskám és szeretnék egy cocker spánielt. Szerintetek össze fognak veszni?

A macskám egy 2 éves lány házi macska,most lesz egy cocker spánielem.A spániel is kb.2 éves.Szerintetek össze fognak veszni?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy voltak nevelve. A macska közelében volt-e kutya, és fordítva. Össze lehet szoktatni õket akkor is, ha nem, de több idõt kell egyszerre velük tölteni. 3 spanim van, és egy macskám, néha együtt alszanak, és rendszeresen megnyalogatják a macsekot, viszont majdnem együtt nõttek fel. Fél éves volt a kutya, mikor idekerült a picicica. A spánielek legtöbbje barátkozós kutya, csak eleinte azért figyelj rájuk.

Attól függ, hogy voltak nevelve. A macska közelében volt-e kutya, és fordítva. Össze lehet szoktatni õket akkor is, ha nem, de több idõt kell egyszerre velük tölteni. 3 spanim van, és egy macskám, néha együtt alszanak, és rendszeresen megnyalogatják a macsekot, viszont majdnem együtt nõttek fel. Fél éves volt a kutya, mikor idekerült a picicica. A spánielek legtöbbje barátkozós kutya, csak eleinte azért figyelj rájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!:) Remélem az enyémek is szeretni fogják egymást:)
Kinn lesznek vagy benn lakásban? A spani vadászkutya, tehát lehet, hogy rámoccan a cicusra..de ha eleinte töltessz velük egy kis idõt, lehet, hogy összeszoknak. Az én spanóm mostmár játszótársnak tekinti a törpenyulamat. :)
A kérdező hozzászólása: Bérházban lakunk így benn lesznek :) .Köszönöm az eddigi válaszokat.=)
A kérdező hozzászólása: Ja..a macska közelében nem volt kutya =). A kutyust még nem ismerem.=)
Sok sikert. :) Az elején biztos félni fog a macsek, a kutyának meg ez tetszeni fog, és üldözõbe veszi majd. Boldog Karácsonyt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :D Neked is =)
szia! Nekem volt egy kandúrom, az a c spánielem imádta! Nyalogatta a sebeit, összebújtak. Öröm volt õket nézni. Nekünk a kutyus volt meg elõbb, meg a cica mamája. Együtt nõttek fel, ha meglátták egy mást rohantak oda :) ). Sokan elcsodálkoztak ezen, fõleg, hogy mind a kettõ fiú volt

Pénteken kapok egy kutyát, de már van egy macskám, aki nagyon harcos, harap, nekünkugrik néha, de nem erősen. A kiskutyával hogy tudnám összeszoktatni? Lakásban lakunk és ha jól meglesznek, megtarthatom a cicámat?

Legjobb válasz: a kiskutya kelekótya nem ismeri még hogy a macskának hegyes körmei vannak ami még a szemét is kitudja kaparni. a kutyát fogd le, simogasd és hogyd a macska közelítsen. ez egy hosszadalmas folyamat lesz. közelebb is viheted a macskához a kutyát, had szagolgasák egymást. ha nem vagytok ott csak is külön helyiségbe rakjátok öket.

a kiskutya kelekótya nem ismeri még hogy a macskának hegyes körmei vannak ami még a szemét is kitudja kaparni. a kutyát fogd le, simogasd és hogyd a macska közelítsen. ez egy hosszadalmas folyamat lesz. közelebb is viheted a macskához a kutyát, had szagolgasák egymást. ha nem vagytok ott csak is külön helyiségbe rakjátok öket.
nálunk is volt gond az elején(kölyök németjuhász, rajongásig elkényeztetett házicica)voltak balhék, amíg a kutya kicsi volt, amikor viszont megnõtt, már átvette az irányítást, néha együtt alszanak, ha egyet nyávog a cica a kutya már rohan oda hozzá bevédeni:) remélem megtartod a cicát, és nem kell mennie a háztól a kutya miatt:(
A kérdező hozzászólása: anyukámék el akarták adni a cicámat, mert hogy harapós, meg akkor legyen kutya...de tegnap elejtettem anyának hogy jaj, az a kis plusz kaja a macseknak elfér a kutya mellett és mondta hogyha összeszoktatom õket, akkor nem gáz...csak én attól félek hogy neki fog menni a kutyusnak a cicám...másfél hónapos beagle-border collie keverék kutyám lesz, az meg tényleg nem bántaná a világért se szerintem a macsekot...csak a drága cicukám néha úgy nekiugrik a lábamnak csak úgy, kedvtelésbõl, hogy azért félek...
A kérdező hozzászólása: ja és az mennyire gáz hogy lakásban lakunk és mindeketten itt lesznek bent?ha nem vagyunk itthon esetleg akkor balhézni fognak?
A kérdező hozzászólása: ja és nem fogja kikapni a majdnem egy éves macsek a pici kutya szemét?
Szerintem a kutyus elõbb-utóbb meg fogja tanulni, hogy a cica nem játék, meg hogy nem játékos. Valószínûleg békén hagyja majd. A macska nem hiszem hogy direkt nekimenne. Ha meg igen, rúgd seggbe, de úgy hogy jól meglepõdjön. Majd csak megtanulja, hogy neki sem lehet mindent... Legfeljebb nem lesznek akkora barátok.
A kérdező hozzászólása: erre kíváncsi leszek, mert egyszer jött be szétnézni a szomszéd kutyája és úgy fújt a macskám hogy csak na...de utána leült és messzirõl nézték egymást...beagle-border collie keverék kiskutyát kapok, az meg ugye nem agresszív kutya egyik se, szóval, remélem a macska nem kapja szét a kiskutyát elsõ adandó alkalommal..

A családban folyamatosan konfliktus van egy macska miatt! Mit tegyünk?

A két nagyobbik lányom (12 és 8 évesek) már nagyon régóta akartak macskát. A tesómék macskái most ellettek, és mi is kaptunk egy kölyköt. A lányok gondozzák, szeretik, játszanak vele, DE ez a macska borzalmas. A házba nem engedem bejönni, de folyton belóg. Tiszta szőr minden. Múltkor a tálalószekrények egyikében találtam meg a macskát, azt hittem, ott ülök seggre. A kert tiszta macskaszar. A legkisebb lányom, mióta itt van a macska, tüszög. A férjem nemrég kiverte a balhét. Nem elég, hogy a macska fölmászik a kocsik tetejére, úgy kell onnan lerángatnunk, még az autóba is bemászik. Van egy cabrionk, a férjem múltkor azzal ment dolgozni. De itt hagyott valamit, visszajött, a kocsit letette a kertbe, a tetejét sem csukta vissza. Mire visszament az autóhoz, a macska ott kaprta a bőrülést. A férjem majdnem a kerítéshez vágta a macskát. Meg a szomszédok is panaszkodtak a macskaszarra. Mondtuk a két nagyobb lánynak, hogy macska nem maradhat sokáig, hű, na azt a reakciót. Folyamatosan balhéznak azóta, veszekednek velünk, látványosa utálnak minket, a kishúgra is mérgesek, mert "minden miatta van". De a macska akkor sem maradhat, hát a legkisebb lányom köpni-nyelni nem tud az allergiától, plusz még a többi dolog. De én békességet akarok, mi legyen?

Legjobb válasz: 1. Macska csak az udvaron lehet. Így nem lesz mindenhol szõr, a lányod sem tüsszög. 2. Pár ezerért van macskakakiltató, kis doboz, bele homok, a macskát meg beleszoktatni, hogy oda járjon.

1. Macska csak az udvaron lehet. Így nem lesz mindenhol szõr, a lányod sem tüsszög. 2. Pár ezerért van macskakakiltató, kis doboz, bele homok, a macskát meg beleszoktatni, hogy oda járjon.
Egy macskát is kell nevelni... Egyrészt vegyetek neki alomtálcát. Ez havonta egy ezres körüli kiadás. Rá lehet szoktatni. Másrészt ha valami rosszat csinál akkor http://img02.taobaocdn.com/bao/uploaded/i2/646751223/T2snpBX.. lefújjátok vízzel, nagyon hatásos. Nekem is van szobacicám, de jól van nevelve, soha nem tett tönkre bútort, mindig az alomtálcájába ürít. (pedig õ totálisan benti macska, szóval nem is megy ki) Amúgy a kicsilányt meg vigyétel el allergia vizsgálatra, mertha tényleg allergiás akkor csak kint lehet macska, vagy még ott se. És nem értem, hogy a szomszédok miért panaszkodnak a macskaszarra? Azért ez nem kutya, hogy mindenhova odapottyant. Meg bejárnak a kertetekbe?
Három cicánk van, kinti és benti. Allergiát a gyerek kinõheti, (orvos mondta) mert hozzászokik a szervezete. Gondolom, gyerek cicák, és ilyenkor még csinálnak károkat. Autót bezárni, mi sem hagyjuk az ablakot sem lehúzva. Ennyi erõvel bemegy a légy, darázs, bármi. Macsek öntörvényû, de taníthatók. Szekrény ajtót ne hagyd nyitva, szeretik az eldugott helyeket. Ha olyan helyre mennek, ahová nem kellene, vízzel lespriccelem õket. Nem mennek többet oda, legalábbis, amikor látom. Macska kakit elkaparják, megtanulják. Ennyi erõvel a szomszéd macska is intézheti ott a dolgát. Macsekot meghagynám, a gyerekek is tanulnak felelõsséget, és ha a szívükhöz nõtt, borzasztó lenne elvenni tõlük. Te meg legyél óvatosabb, tanítsd a dögöt, ügyelj, ne csináljon kárt. Kis macska olyan mint a gyerek. Éretlen, játékos. Ahogy idõsödik úgy lenyugszik, késõbb, nagy korában pedig a nap 90%-át végig henyéli. Jó az alvókája.
Én nagy macskarajongó vagyok, a mostani cicusom már 18 éves. Szerintem nincs nagyobb öröm egy macskánál, rengeteg szeretetet ad.Ha öregszik akkor már kevesebb gond lesz vele, a macska meg gyorsan felnõ.Ha ivarérett lesz akkor vigyétek el állatorvoshoz és ivartalanítsátok.Sokkal kezelhetõbb cicus lesz és nem kap el különbözõ betegségeket.Egy macska tartása sok türelemmel jár, de bõven megéri mert kompenzálja a cicus.
Rosszul nevelitek a macskát. Igen, nevelni kell. Házat be kell zárni, ne legyen tárva-nyitva az ajtó, autó ugyanez. Milyen idõs? Nem lehet, hogy túl korán került el az anyjától? 8 hetesnek legalább kell lennie ahhoz, hogy ne hiányolja az anyját. Ráadásul a macskának is van jelleme, lehet, hogy õ érzékenyebb, hiányoznak neki a többiek, és így jön ki rajta. A szõrével is kezdeni kéne valamit, ennyire nem szabadna, hogy hulljon. A macska nem játék, hogy dobáljátok, meg nem maradhat! Tessék beszerezni egy könyvet, hogy hogyan kell nevelni. És fõleg ne legyetek agresszívek vele, mert a macska nem érti, hogy mi a baj. A lélek szót hallottad már? A macskának is van. És neked? Gond van vele, hát eldobjuk? Javaslok családi programot is: leülünk a gyerekkel és együtt foglalkozunk a macskával: játszunk vele, gondozzuk ésatöbbi. Az allergiára nem tudok mit mondani, az orvos majd megmondja. El is múlhat, gyógyszerrel, gyógynövénnyel karban tartható, végsõ esetben a gyerek kerülje a macskával való kontaktust (udvaron ez megoldható). Télen is kint lehet a macska, nálunk is mindig kint van, addigra nõni is fog, nem fog megfagyni. Ki lehet neki alakítani egy kis kuckót, régi ruhával, faforgáccsal, ahova elbújhat. Ha van kutya, próbáljátok meg összeszoktatni õket (könyvekben vannak jó tippek, macskaszagú holmi a kutyához kezdetben és fordítva, így megszokják egymást). Az én macskám odabújik a kutyához, így melegítik egymást, amikor fáznak.
macska kakitlató, és macska szõr kefe! a macska gondozásában nagy szerepet játszik az, hogy a macska szõrét rendszeresen kikeféljük....
"Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket." Ugyan már... amíg kicsi a macska, meg kell nevelni (nekünk van jelenleg 3, nem mennek fel soha az asztalra, székre, csak 1 fotel van ahova mehetnek, ezt tudják jól. Az alom használatára meg kell tanítani.) de egy felnõtt macskával már nem kell 0-24 óráig foglalkozni. Etetés, kis játék, aztán kész, ha kint van, elfoglalja magát. A mi macskáink is elvannak magukban, nem is igényelnek többet, nem igazán jönnek oda hozzánk. Van mellettük 2 kutyánk, foglalkozunk mindegyikkel, mégis van idõnk dolgozni/tanulni. Neveljétek meg a cicát amíg fiatal, aztán nem lesz gond vele.
Gondoltam én is rá, hogy leírom a macskaápolás ilyen esetekre vonatkozó elõírásait. Kizárt, hogy õk ezeket megcsinálnák, mikor még az alap dolgokkal sem törõdnek.
Egy súlyos allergia tényleg elképzelhetõ, hogy arra kényszeríti az embert, hogy elajándékozza a kedvencét, ezt elismerem. Bár van, amikor az is elég lenne, ha nem engedik be a házba. Ami engem itt ledöbbentett, pl.: "Tiszta szõr minden....A kert tiszta macskaszar....Mire visszament az autóhoz, a macska ott kaprta a bõrülést. A férjem majdnem a kerítéshez vágta a macskát." Könyörgöm, hány évesek vagytok a férjeddel? Öt-hat? Mert már egy ilyen idõs gyerek is felelõsebb állattartó, mint ti. Kíváncsi vagyok, mit gondoltatok, mikor macskát vettetek? Hogy nem játszik, nem hullik a szõre, nem kakil, csak ott ül egész nap egy párnán, mint egy dísz? Összetévesztitek a plüssmacskával! Mondjuk élõ állatot nem is lett volna szabad magatokhoz vennetek már eleve! Megértem én, hogy allergiás a kislány, de ettõl függetlenül nagy hibát követtetek el, mikor felvállaltatok egy állatot, mert az állat felelõsséggel jár, amit nem gondoltatok át. Így most ez rossz lesz az állatnak, rossz lesz a lányoknak. Sajnos még mindig gyerekesen fogod fel "De én békességet akarok, mi legyen?" Ahogy az elõbb is írtam: komoly bocsánatkérés! Nem bújhatsz ki örökké a felelõsség alól, ha valami hülyeséget csinálsz, ami aztán másoknak is érzelmi problémát okoz, fõleg, ha a gyerekeidrõl van szó! Ideje felnõnöd és felelõsségteljes emberként viselkedned! A férjedrõl nem is beszélve, akinek nincs annyi esze, hogy lecsukja a kocsi tetejét ha tudja, hogy a macska bemászik, sõt még a macskától várná el, hogy több esze legyen, mint neki (lehet, hogy több is van) és mérgében a kerítéshez vágná. Ilyet én büntetnék, ha állatot tart. Hagyjátok meg az állattartást legközelebb az állatbarátoknak, kérlek!
Egyáltalán akkor mi a fenéért hoztatok macskát? Atyaég és ilyenek gyerekeket vállalnak. Ha õk is elkezdenek rosszul viselkedni akkor lecseréled õket? Tudod még a nagyobbik is csak most kezd kamaszodni. A legrosszabb még hátravan
"A macska mindenképp menni fog, ezt már akkor eldöntöttem, mikor kiírtam a kérdést. A kérdés az, hogy a két gyerekkel mit tegyek?" Semmit, mert nekik van igazuk. Egy élõlényt nem dobálunk ide-oda. Ha eleve nem bírod a macskákat és a férjed sem bírja, nem kellett volna magatokhoz venni egyet, hogy a lányaid megszeressék, aztán meg elszakítsd tõlük. Lehetne kinn tartani a cicát és megértetni a gyerekekkel, hogy a kicsi allergiája miatt fokozott óvatosság szükséges! De itt a leginkább arról van szó, hogy neked és a férjednek eleged van a cicából és a könnyebb megoldást választod. Ismétlem: ilyen hozzáállással nem szabadna állatot vállalni! Nem szeretheti mindenki a macskákat, ezt meg lehet érteni, de ha ennyire irritál, akkor nem kell odavinni egyet a gyerekeknek, akik viszont késõbb megszeretik. Az állat nem játék! Felelõtlen voltál és buta. Most viseld a következményeit, nézz szembe a gyerekeid haragjával és kérj bocsánatot, ismerd be a hibádat!
32-es vagyok. A gyógyszerekrõl annyit hogy van mikor az sem segít hiába szedem. A portól fulladok be a legjobban meg a libatolltól, de a macskaszõrtõl is eléggé. Gyógyszer ide oda, amikor úgy ég a szeme az embernek órákon át hogy nyitvatartani alig tudja és már fáj a tüdeje annyit trüsszög tõle, akkor nehéz ám nem idegesnek lenni. Hugom meg direkt rátett mindig... Aki nem allergiás nemfogja megérteni milyen kellemetlen egy dolog
Ha a lányod allergiás a macskaszõrre, akkor az õ érdekei az elsõdlegesek. Egész életemben súlyosan allergiás voltam rá én is, nem nõttem ki, nem használ rá semmilyen gyógyszer, és az sem megoldás, ha kertben van a macska. Bárhol megérzem a macskaszõrt, akár kint akár bent, akkor is, ha a macskát még nem is látom, tudom hogy van. Nem teheted ki a lányodat ennek, nekem az egész gyerekkoromat tönkretette, hasonló okokból, csak nekem a bátyám hisztizett hogy legyen macska, és az én szüleim voltak annyira hülyék, hogy rám erõltették a dögöt, mert hogy majd úgyis megszokom. Megértem az állatbarátokat is, de a macska sosem lesz olyan fontos mint az ember saját gyereke, és ha választani kell hogy melyikük szenvedjen, akkor evidens hogy a macska repül.
#32, ha így áll a helyzet, akkor jogosan balhézhatsz - a húgoddal. A macska viszont nem tehet róla.
Na, az allergia elég fontos infó, meg kellett volna említened. De akkor se a macskát kellett volna dobálni, hanem a tesónak elmagyarázni, ha sokadszor fordult elõ, akár le is szidni (elvégre az egészségedrõl van szó).
Nem értem én se miért írtad ki a kérdést, hogy értesd meg a gyerekekkel, mit vársz, ezt úgyse fogod megúszni sírás, harag, fájdalom nélkül. Úgy látom nem alkalmazod a gyerekeid nevelésében a következetességet.Beleegyeztél, a gyerekeid szívéhez nõtt, megszerették most meg elveszed tõlük.Erre mindig emlékezni fognak majd.Persze jó indokaid vannak miért, igaz ezek áthidalható dolgok lennének, de a kompromisszumok, megoldások, hogy mindenkinek jó legyen Téged úgyse érdekelnek.A lényeg, hogy elhúzzon a macska.Akkor meg mire vársz?Minél több ideig vársz a gyerekeknek annál rosszabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Jaj, látom megtalált minden macskafanatikus... Akik ráadásul azt sem tudják, mi fán terem az allergia (kedves valahányadik válaszoló, a homepátia nem két perc alatt hat, ezt vésd az eszedbe, ráadásul nem is igen jó az allergiára). Nos, a macska az egy MACSKA. Nem egyenértékû egy emberrel, számomra legalábbis egyáltalán nem. Senki ne várja, hogy a macska érdekeit elõbbre helyezem a lányom érdekeinél (miben fogadunk, hogy a válaszadók többségének nincs is gyereke?). És bármilyen furcsa is egyeseknek, ahhoz sem vágok jó képet, hogy egy macska felbojgatja a napi rutint. Nem tudom, ti pl. mit szólnátok, ha összekarcolná a BMW-t a macska (igen, mi ilyen szívtelenek vagyunk, még a kocsit is többre tartjuk az állatnál) Nem az volt a kérdés, hogy a macskával mit csináljak. Azt én is tudom. Nem is azt kértem, hogy hibáztassatok vagy felelõsségre vonjatok. Hanem segíséget, hogy a CSALÁDI BÉKÉvel mi legyen. Azt nem nagyon kaptam.
Akkor nagyon sokan nagyon hülyek vagyunk, mert a kérésed nekem egyértelmûen a macskára irányult. Mivel a családi békével mit kell tenni, azt nem kell kérdezni, hanem megteremteni vagy megtartani kell. Ahhoz pedig, hogy ez mûködjön, a macskával kell kezdnei valamit. Az allergia része már az én válaszom után jóval derült ki. É. Megértem, hogy úgy érzed, hogy nem volt jõ döntés a macska, viszont azt nem értem, hogyha van egy ilyen probléma, asaját gyerekeiddel ezt miért nem tudod megbeszelni? 12 és 8 évesek, az egyikük még szenved is tõle. El lehet szépen magyarázni, hogy sajnos az egészségére ártalmas, így nem maradhta az állat...stb Egy a baj, hogy a macska nem igazán emiatt megy, hanme minden más miatt én ezt érzem, a többi válaszadõ nevében nem nyilatkozhatom. A kérdésed valahol provokatív, ert ha felteszed a kérdést úgy Hogy van egy cicátok, aki sok bosszúságit okoz, fõleg azt, hogy kiderült a gyereked allergiás rá, ezért nem tartjátok meg, hogyan adagold a gyerekeidnek úgy, higy ne haragudjanak, az megt más. De te jotttél, hogy miatta veszekedtek, összekarcol ezt, azt, bemászik...stb... Ha a családi béke nem áll stabilan egy macska miatt, akkor megnéznélek titeket akkor amikor kamaszodnak a yerekeitek. Az nagy menet, az én szüleimnél is majdnem válás lett, (igen ott is volt már egy alap dolog, ami feszültségmentesen nem kozott gondot, de amúgy...hajjaj, ....de így legalább megoldották) Tehát csúnya a hozzáállásod ehhez a kérdéshez, ehhez nem kell macskafannak lenni. Remelem tanulsz az esetbõl, és ha utálsz valamit, akkor nem vállalod be, fõleg, hgy az a te felelõsséged onnantól, mivel te vagy a felnõtt...
egy elszánt ember + légpuska + ásó = Boldogság :D
Én vagyok az egyetlen, akinek a macskája elkaparja maga után a dolgát, és még télen is kint van? 12 éves lesz lassan és semmi baja, szóval...
Na, természetesen nem válaszolt. De neki a családi béke a szent, aha.
#50, tudod, mi békén hagyhatjuk - meg õ is megteheti, hogy átugrik válaszokat - a valódi kérdés az, hogy majd ha õ 70-80 évesen azon fog rinyálni, hogy nincs, akitõl egy pohár vizet kérjen, akkor vissza fog-e emlékezni ezekre a döntéseire. (saját anyámból kiindulva nem hiszem)
de miért karcolná össze a BMW-t? Nekem is vannak macskáim és gyerekem is. Még soha nem tettek tönkre semmit. Soha nem ettek bele a kajába... Az, hogy mindent összeszõröz az hozzá van a macskához. az ember is hullajtja a haját. Egyszerûen nem tudom megérteni, hogy minek az ilyen embernek egyáltalán állat? A kérdezõ mint kiderült egy agyhalott, aki egy kérdést sem tud feltenni normálisan.
Nem hagyjuk békén, mert egy idióta és nem is fogja fel, mi a baj vele, miért támadja szinte mindenki. A lányai nem rinyáltak, hanem kérték, minden gyerek kér ezt-azt. Sõt, egy normális szülõ magától is hoz 1-2 állatot a házhoz, ahol kert is van, mert a gyereknek jót tesz, ha gondoskodhat róluk, ezzel is tanul. Kivéve, ha a gyereknek nem kell, vagy allergiás lesz, de utóbbit nem lehet elõre tudni általában. Sõt, ebben a helyzetben sem tudjuk, hogy az-e, mivel a gyerek nem volt orvosnál nagy valószínûséggel.
A kérdezõt hagyjátok békén. A lányai rinyáltak érte így jártak.
Ennyire nem lehet sötét egy felnõtt ember!!! Mit gondoltál, hogy a macska leül egy helybe és olyan mint egy csinos váza? Nekünk a lakásba számtalan dolgot tönkretett a macska, de tudtuk , hogy a macskatartásnak ez velejárója. Ezzel számolni kell az elején, ezért van szükség a nevelésre, hogy rendet tanuljon. Ha te elõre tudtad hogy, nincs idõd a macskával foglalkozni, minek vittétek oda?? Akit nem érdekel a macskatartás az minek tart macskát? Ez nem csak egy használati tárgyacska mint a BMW, hogy leb.aszod az udvarra és minden oké.
Ha valaki fél attól, hogy valami össze lesz karmolva, lesz kaki, lesz szõr és nem bírja a macskákat sem õ, sem a férje olyannyira, hogy mérgükben legszívesebben a kerítéshez vágnák, mi a jó francért vesz MACSKÁT (de ha már vesz, akkor mi a jó francért nem tudja lecsukni annak a nyûves kocsinak a tetejét)? Ja, persze, a lányok kedvéért! Nem tudom, lehet velem van a gond, de én ha állatot akarok, elõször utánajárok, mivel jár, mik a szükségletei, nekem mit kell nyújtanom neki és ha tudom, hogy nem lesz jó helye annak az állatnak nálunk, a vele járó dolgokat nem tudjuk majd viselni (mert ezt azért lehet tudni), akkor NEM VESZEK, akkor sem, ha a gyerek szerint cuki. Tádáááááám! :) Jó, a lányod allergiás, nem marad a cica, keress neki JÓ, SZERETÕ gazdit, ha lehet, hozzátok közel (ha már így [email protected], szánj rá kis energiát, legalább a gyerekek miatt) mondd el a lányoknak, hogy sajnos nincs más megoldás, de a cicának jó helye, jó dolga lesz, õk meg meglátogathatják, ha akarják. Ettõl függetlenül biztos haragudni fognak rád, amit meg is érdemelsz mert ne haragudj, hülyeséget csináltál ezzel a macskabeszerzéssel.
Ja, elfelejtettem valamit: itt javasolták, hogyan kellett volna feltenni a kérdést. Tuti, hogy akkor nem szidtak volna annyira. Nem csoda, ha az allergiát csak kifogásnak érzem, neked nem ez az igazi problémád.
Te nagyon hülye lehetsz, ha nem érted. Elõzõ válaszoló: nekem is (és biztosan sokaknak még) úgy jött le, hogy a macska bármit csinálhat, akkor is egy rossz dög, akinek takarodnia kell, mert anyuci nem képes elviselni. Kérdezõ: leírtuk néhányan, hogy mit csinálj a családi békéért. Arra miért nem reagálsz? Leírom megint: leülsz a gyerekekkel (nem az udvaron szólsz oda nekik), hogy sajnos a kicsi allergiája miatt a cicát vissza kell vinni, te szerettél volna a kedvükbe járni, de nem tudhattad elõre, hogy allergiás lesz a kicsi. Bocsánatot kérni. Sajnálom szót használni. Kedvesen, nyugodtan beszélni, õszintének tûnni. Karmolást, szõröket, házba való bejárkálást meg se említeni (normális embernél ez nem lenne ok ugyanis, mert ezek miatt nevelné, nem eldobná, ne húzd a gyerekeket még ezzel is). Könnyen lehet, hogy a gyerekek elkezdenek pityeregni. Könnyeket letörölni. Felajánlani valamilyen más állatot, könyvet, kirándulást (állatkert elég nyerõ lehet). Mindezek mellett is könnyen lehet, hogy dühösek lesznek egy ideig. Ne hisztizz velük emiatt, ne morogj rájuk, fogadd el, mert jogos. Ha nem így teszel, hanem ilyen fennhéjázó stílusban beszélsz velük, mint velünk, ha szidod a macskát, ha elintézed annyival, hogy "elegem van, a macska repül", neadjisten a tudtuk nélkül viszed el, garantálni tudom neked, hogy ezt még akár évek múlva is a fejedhez vágják, ha van egy kis vita vagy hasonló szituáció. Nagyon erõsen javaslom azt is, hogy a gyerekekkel együtt vidd vissza a macskát, így biztosan lehetnek benne, hogy nem a patakba ölted bele (mert én errõl egyáltalán nem vagyok meggyõzõdve). Nem, nincs gyerekem, de én voltam gyerek! És az egyik kutyánkat a tudtom nélkül vitték el (akkor voltam kb. 5-6 éves, nem emlékszem, hogy beteg volt-e), a mai napig emlékszek arra, hogy milyen rosszul esett, hogy még el se tudtam búcsúzni tõle. Na, itt egy válasz, kíváncsi vagyok, fogsz-e reagálni...
Allergiás vagyok rá trüsszögök fél napig a macskától. A kert nagy állat ide nemjön be ezt szüleim is közölték vele. Hugomat nem érdekelte, a macskája így járt.
30-as, nem vagy normális. Élõlényt nem dobálunk. Nem összeszedni kell, hanem kialakítani egy helyet, és a macskát oda szoktatni. Ezzel a gyereket is neveled, nem csak a macskát.
Sok gyökér hagyjátok békén a kérdezõt. Én megértelek. Gyûlölöm a macskákat hugom macskája egyszer jött be a házba 5m-t repült úgy hajítottam ki. Szerencsére most nincs. Lányaidnak mndmeg hogy vagy minden nap összeszedik a szart utána vagy lemondanak a macskáról.
"Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket. A kérdés inkább az (lehet, hogy nem jól tettem fel), hogy mit tegyek a lányokkal, akik nem bírják elfogadni...." Nézd Kérdezõ (#9), a valóság az, hogy ilyen módon semmit sem tudsz tenni... most úgyis neked lesz igazad hatalmi szóval, a jövõ az meg a jövõ... annak pl. hogy anyám nálam manapság egy pohár vízért se túl nagy sikerrel aspirálna, vastagon ott van az okai között mások mellett pár ilyen "állatos ügy" IS az anno gyerekkoromból...
Ha eldöntötted, minek tetted fel a kérdést? Add tovább, kényelembõl, nem törõdve a gyerekeid lelki világával. Hadd tanulja meg, ami nem kell, eldobjuk továbbadjuk, nem kell a felelõsség egy másik érzõ lény miatt. Ne sírj, ha majd beraknak egy szociális otthonba, mert nem viselkedsz öreg korodra rendesen... Ha úúútálod a macskát, minek hoztad el, minek egyeztél bele?? Most meg kidobnád....:(
Igen, a másik macska mellé jó ötlet (fõleg testvér). De ha mennie kell: legalább vissza menjen az anyjához, a testvéreihez, ne idegenekhez (elég sokkot okoztatok már ti neki a kiabálással, hurcolással). A gyerekekkel leülni és szépen megbeszélni, hogy ez nem megy, miért nem megy, bocsánatot kérni (!!!!!!), amiért csalódást okoztok nekik. Arra számíts, hogy legalább egy ideig haragudni fognak a gyerekek rátok, abszolút jogosan. Nem elég, hogy csalódást okoztok a gyereknek, felelõtlenek is vagytok (egy gyereket is így dobálnátok, nem tetszik a szeme színe, hát kicserélem?). A problémákat meg kéne oldani. Ez esetben megtanulni együtt élni a macskával és fõleg megtanulni nevelni.
Akkor viszont nem értem a kérdést. Ha így is, úgy is, mennie kell, akkor keress neki egy olyan gazdát aki törõdik vele.
Érdemes lenne még egy macskát hozni hozzá, egy macska nem macska, együtt jobban ellennének.
12 évesen igenis elég nagy a neveléshez. Iskolaidõre meg a nagy mánia szerintem elmúlik, megszokják (csak azért ne unják meg). Még egyszer mondom, a macska nem dobálnivaló játék!
A kérdező hozzászólása: Én viszont nem vagyok macskarajongó, sõt, nem is szertem a macskákat. Viszont úgy voltam vele, hogy a gyerekekért elviselem. Viszont az allergia nem fog elmúlni, csak mert a macska a kertben van. A gyerekek szemmel láthatóan nem tudják megnevelni, csak gondozni, nekem meg se idõm, se kedvem. A férjemet a hányinger fogja el a macska gondolatától is. Tehát egyértelmû, hogy nem maradhat. Különben is jön majd a suliidõ, temérdeknyi tevékenységgel, nem szertném, ha a macska elvonná a figyelmüket. A kérdés inkább az (lehet, hogy nem jól tettem fel), hogy mit tegyek a lányokkal, akik nem bírják elfogadni, hogy vissza fogjuk adni a macskát a tesóméknak.
Nálunk volt több cica is. Nevelni kell... Én simán a lakásban hagyhattam a makát amíg kiszaladtam, a nagy tál hússal, még a székre sem mászott, sõt az egyterü alsószinten csak a járólapos rész mehetett. )ezek mind az életem során tartott 6 macskára igaz volt) Viszont az utolsõ cica sok bosszúságot okozott. Lepisilte a téli krumplit, bemászott a kocsicsomagtartóba, ott is jelõlt...stb...ráadásul a kornyéken valaki lgpuskával vadászott rá (egy füle ellõve, fél szemü lett...stb) Végül elajándékoztuk, vagyis édesapa elvitte a munkahelyére, ami egy telephely volt, igaz, apa már nem dolgozik ott, de a macskának királyi helye van, nagy területe, isteni kaja, sok szeretet, még saját fb profilja is van... Ha nem tudjátok nevelni, akkor addig kell rábízn másra amíg kicsi. Vagy megtanulni a nevelését de sürgõsen...
Meg lehet tanítani macskaalomra is. Mikor látod, hogy végezné a dolgát megfogod és a macskaalomba teszed. Egy idõ után megtanulja.
A kérdező hozzászólása: A macska átjár a szomszéd kertbe.
Ezt nagyon elrontottátok! Elõre kellett volna gondolkodni, mert ez nem így megy, hogy felelõtlenül bevállaltok egy macskát (vagy bármilyen állatot), aztán ha nem megy minden simán, akkor megszabadultok tõle. Milyen példa ez a lányaitoknak? A házba hogy szökik be? Nekünk is van kinti macskánk, de eszébe nem jutna belógni. A tieteket nem lehet, hogy párszor direkt engedték be a lányok, és ezért megszokta hogy bemehet? Talán itt is a vízipisztoly a legcélravezetõbb. Az udvar tiszta [email protected] Füvesített udvarotok van? Ha igen, kell neki egy homokos rész ahol tud kaparni, DE amúgy meg roppant egyszerû: minden nap össze kell szedni. Ha a lányok cicát akartak, akkor szépen minden nap fogják a zacskót, és felszedik a macskaszart. A kocsira terítsetek ponyvát, a vízipisztolyos trükk pedig itt is érvényes. Az állattartáshoz mindenképp kell tolerancia és türelem, de nektek úgy látszik egyik sincs. Talán jobb is, ha olyan helyre kerül a cica ahol szeretik és foglalkoznak vele. Nálatok egyértelmûen azért alakult így, mert [email protected] rá!
Ha eldöntötted én sem értem a kérést... Mi voltunk az elajándékozók, se mi sem a bosszúság miatt tettük, csak õ pint olyan volt, hanem a légpuska miatt:(...hiszen 4 évig küzdöttünk a nevelésével, , , Ha a gyerekedet nem tudod megnevelni azt is beadod az intézetbe? (Tudom nem egy kalap a kettõ, csak, azért írtam, hogy prõbálj kicsit belegondolni.hogy nem lehet a felelõsség elöl elfutni. Hiába 12 éves a nagyobb, és valamennyire nár tudna nevelni, de még mindig nem elég nagy hozzá, kell a szülõi, tehát a ti támogatásotok. Ráadásul ezzel a gyerekekbe azt neveled bele, hogy nem teszünk a problémák megoldásáért, hanem arrébbtoljuk... Hiába. A gyererek kapták, es hiába 12 éves
Ha valaki allergiás a családból a macskaszõrre, akkor nem lehet macskát tartani, sem bennt, sem kinnt. Aki nem ezt mondja az nem tudja mit beszél. Szerintem ülj le a lányokkal egy nyugodt pillanatban megbeszélni, hogy ez így nem mehet tovább. Elég nagyok már ahhoz, hogy megértsék, hogy ha a testvérük allergiás arról nem õ tehet.
Nekem is volt cicám, de nem volt tele szõrrel a lakás...mégis milyen fajta? Ha pedig alapból nem kedveled a macskát, minek vitted oda...hogy örüljenek a gyerekek, aztán x idõ után el is viszed. Ha az enyémet elvitték volna, miután megkapom, hisztiztem volna :S Szerintem rá kéne bízni a gyerekekre a cicanevelést, és nem beengedni a lakásba.
Mindig is szerettem volna cicat, es 10 eves koromban kaptam is. En is allergias voltam a macskaszorre, de elmult. Ha termeszetgyogyasz vagy, tudhatnal a homeopatiarol valamicsket. Es ha megsem mulna el a lanyodnak, megis mit artana a macska a kertben? Az osszes macskatol tusszog, ami elmegy a hazatok elott? Nem hiszem. Szabalyok kellenek a lanyoknak. Van cicazos ruha, amit amint beernek a hazba, atcserelnek, es kulon helyen tartjatok, amihez a kislanyod nem fer hozza (pl. masik helysegben, bezacskozva, es kulon kell mosni oket). Utana alapos kezmosas, hugit nem fogdossuk ossze szoros kezzel. En sokmindenre megtanitottam a cicamat. A gyerekeid pont megfelelo korban vannak hozza, felelossegre tanithatod oket, hogy a cicat tanitani is kell, nem eleg neki, ha kajat kap es simogatjak. Nalunk sem akarta anyukam a cicat (bar mara mar o is imadja), es megmondta, hogy nekem kell vele torodnom, etetnem, takaritanom utana, tanitanom. Ha olyan helyre vegzi a dolgat, ahova nem kene, belenyomod egy picit a fejet, hogy nem szabad. Betemeted folddel a kakijat. Lehet nem szocializalodott, tul koran elhoztatok, meg kell mutatni neki. Ha rossz helyre megy, vizipisztoly. Mielott etetitek a cicat, mondjatok egy "vezenyszot", minden etetes elott. Igy be lehet kesobb hivni a cicat. Kutyaknal csinaljak ezt, nekem most tengerimalacaim is vannak, veluk is mukodik. Mondd meg a lanyaidnak, hogy a cica akkor maradhat, ha tanitjak. A kiabalas viszont nem tanitas, attol csak megijed es bizalmatlan lesz. Utni sem szabad sohasem termeszetesen. Turelem kell hozza, de a cica okos allat, gyorsan tanul. Adj neki idot, par honapot, mielott elajandokozod. Milyen pelda lenne ez a gyerekeknek? Ha mar nem kell, vagy nem ugy mukodik valami, eldobjuk? Az en cicam mar 16 eves, nem cserelnem el semmire a vele toltott eveket. Ne foszd meg ettol a gyerekeidet. Adj egy eselyt a cicanak.
Mit gondoltál, hogy leülteted a macskát egy sarokba, és õ ott marad, mint egy dísz tárgy és akkor hú de jó, lehet benne gyönyörködni? Vagy, hogy a gyerekeid 100%osan felelõsséget tudnak majd érte vállalni ? Ku.rvára nem gondoltad át mivel jár egy háziállat tartása!!! Nekünk is van egy benti perzsánk, de én nem pazarlom az idõm arra , hogy le írjam min kéne változtatni mert páran már leírták. Másrészrõl te meg a férjed elhatároztátok, hogy utáljátok õt és mindenképpen meg akartok tõle szabadulni, így eszetekbe se jutna nevelni õt. Legközelebb plüssmacskát vegyetek a gyereknek, azzal tényleg nincs gond. 19/L
Az megoldás lehet, hogy a nagyobbik gyerek legalább látogathassa a macskát, ha nem laknak messze azok, akiktõl jött. Ugyanis oda fog ugye visszakerülni. Ahhoz képest, hogy a kérdés kiírásakor eldöntötted, hogy a macska megy, jó nagy körítést írtál. Ha allergiás a gyerek (bár orvos ezt nem mondta ki), akkor elég lett volna ennyi indokot írni, felesleges volt leírni azt is, hogy mennyire nincs agyad felnõtt létedre, hogy még az ajtót se tudod bezárni, meg a kabriót se vagytok képesek bezárni. Mi se csuknánk be a kertkaput mindig, amikor lemegyünk a kertbe, ha nem lenne kutyánk (mivel a hátsó kert maga nyitott, elkóborolhatna). Meg bezárjuk az ajtót, az ablakokon meg van (levehetõ) szúnyogháló, így se a macska, se a kutya, se légy nem jön be.
Ó, a természetgyógyászoktól mentsen meg az ég...Ti még a rákra se szednétek gyógyszert. Egyáltalán nem tilos allergiára gyógyszert szedni (legalábbis így általánosságban nem jelenthetõ ki). Itt van, hogy mit tegyél (bár már korábban írtam): a macskát vissza, ahonnan jött (nem máshova, elég sokk volt már neki rövid életében), a gyerekeknek szépen elmagyarázni és bocsánatot kérni, eltûrni, hogy egy ideig haragudni fognak, de igyekezni valami mást adni nekik. Ha természetgyógyász vagy, nyilván a gyerek nem is volt orvosnál, de jó kifogás ez arra, hogy macskautáló anyuka megszabaduljon a macskától.
A kérdező hozzászólása: Természetgyógyásznak tanultam, és szerintem ti még nem voltatok allergiások. A macska hiába van a kertben, a lányom tüsszögni fog tõle akkor is. Egyetlen megoldás, hogy nincs macska. Ezzel a gyógyszerrel meg ne jöjjetek, magyar ember hülyesége, hogy mindenre gyógyszert szed. Allergiára tilos gyógyszert!!! A macska mindenképp menni fog, ezt már akkor eldöntöttem, mikor kiírtam a kérdést. A kérdés az, hogy a két gyerekkel mit tegyek? Ezért van ebben a kategóriában.
Ha a lányaid csak fele annyira szeretik a macskákat, mint én, és te el akarnád a cicát távolítani otthonról, én meggyûlölnélek. Erre készülj fel, hogy lehet, hogy õk is így fognak reagálni. Ha nagyobb lesz a macska, nyugodtabb lesz, többet fog aludni. Az ivartalanítás is jó ötlet. Az allergiára meg ott vannak a gyógyszerek, meg kerülni kell a gyereknek a macskát. Ennyi. Itt szerintem nem ez a fõ probléma, hanem hogy te nem szereted a macskát. Ezt így nagyon elcseszted, de próbálj meg összebarátkozni vele.
Egy macskától hogy lehet MINDEN szõrõs? Bemegy a szekrénybe? Ajtó nincs? Ja, hogy megkarmolja a cabrió bõr ülését? Bocsi ez más súlyos indok!
Az allergiával kapcsolatban orvoshoz kell menni elõször, hogy õ mit mond. Azok a cikkek, amiket én olvastam errõl, azt hangsúlyozták, hogy a lakásban ne legyen a macska. A kertben szerintem attól még lehet. A kislánynak meg kell tanulnia, hogy ne nagyon érintkezzen a macskával (simogatás után rögtön mosson kezet, de ennek szerintem mindenkire evidensnek kéne lennie), és ha a macskával nem nagyon játszik, akkor a macska nem nagyon fog hozzá rohangálni, az nem olyan, mint a kutya, hogy odamegy mindenkihez. Gyógyszerekkel meg kordában tartható. Neki lehetne a feladata az, hogy a kaját adja neki oda, így gondoskodik is róla, de nem kell fogdosnia.
A macskának a történet után valóban mennie kell. Nem szabad vele kísérletezgetni, hogy kinövi-e a gyerek az allergiát. Másrészt meg a gyerekek úgysem nevelik meg, ti meg nem szeretnétek. Szerintem a legjobb megoldás a kompromisszum. Megy a macska, de kapnak helyette olyan állatot, amit a szülõk is elviselnek. (tengerimalac v hal stb...) Akkor a gyerekek is gondozhatnak állatot és talán a macska miatt sem lesznek annyira mérgesek. Nekem is van szobacicám, akit valóban meg kellett nevelni és ez nem kisgyerekeknek való feladat, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Én sem engedem meg, hogy bemenjen a házba, de valahogy mindig bekerül. A lányom meg nagyrészt a kertben van. Macskaalom nem sokat használ. Nekünk is van, de hasztalan. Meg aztán télen ígyis-úgyis a házban lenne. Igazság szerint én ki akarom rakni a macskát, de "félek"a lányaim haragjától.


Melyik anime az ahol van két lány és az egyiknek van egy macska füle de nem ez a lények hanem az hogy a macska lány szétszedhetõ mint például egy Barbie baba?

Legjobb válasz: ÖÖöööö... Hát szerintem az Elfen Liedre gondolsz, de érdekes hogy így maradt meg benned :D

ÖÖöööö... Hát szerintem az Elfen Liedre gondolsz, de érdekes hogy így maradt meg benned :D
Hát tényleg érdekes, ha arról van szó és így maradt meg benne :D
A kérdező hozzászólása: igen az az köszönöm és igen elég fura vagyok :)

Van egy macskám, milyen fajta lehet? Úgy hoztuk el egy volt osztálytársamtól, ők is úgy fogadták be előtte. Érdekel milyen fajtáról van szó.

Ricky-t 6 hetesen hoztuk el és már az elején is vadabb és önfejűbb volt mint bármely eddigi macskám. Nem az a tipikus bújós, magát eldobós, dagasztva ébresztős. Míg ki nem herélték, 8-10 hónaposan folyamatosan nyávogott és rohangált a lakásban, kint imád lenni, ha behívom nem is foglalkozik velem. Folyamatosan harap, de ha olyanja van (mostmár golyók nélkül) odafekszik a mellkasomra és dorombol + alszik rajtam. Még csak 5 kilós, de gyönyörű.

Legjobb válasz: Páromnak ugyanilyen cicája van. Az övé "kerti vegyes" szerintem neked is házi macskád van (Felis silvestris catus). Amúgy nagyon aranyos! :)

Páromnak ugyanilyen cicája van. Az övé "kerti vegyes" szerintem neked is házi macskád van (Felis silvestris catus). Amúgy nagyon aranyos! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, utánanézek, lehet megtudok kicsit többet Róla :)
Õ egy házi macska. Nagyon korán választottátok el az anyjától, 6 hetesen, azért lehet az, hogy nem olyan bújós. 12 hetes koráig az anyjával kellett volna maradnia, addig tanítja meg neki az anyja az alapvetõ viselkedési szabályokat. Ha úgy fogadták be, akkor gondolom nem volt meg az anyja, így más lehetõse nem volt. 8-10 hónaposan azért nyávogott, mert rajta volt a párzás, de azt helyesen tettétek, hogy ki lett ivartalanítva :) Egyébként nagyon aranyos macska :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Nem tudom mennyi idõt töltött az anyukájával, a testvérei bújósak voltak és nyugodtak, õ meg ment össze vissza, nem állt meg, nem foglalkozott senkivel sem. De szeretem a kihívást, úgyhogy Õt hoztam el.
Európai rövidszõrû. A köznyelvben "házi".
Házi cica
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Õ akkor is az én vadállat kedvencem.
A kérdező hozzászólása: De amúgy nem hat nála az, ha a nyakán összefogom a bõrt, pedig az összes macskám (4) eldobta magát tõle...

Gondolkoztam már rajta, hogy jó lenne amerikai törpemalacot tartani de van egy macskán is. Szerintetek jó ötlet?

A macskám már lassan 4 éves, úgyhogy már nem kiscica, hogy összeszokjanak...

Legjobb válasz: A nagy macska is összeszokhat vele, inkább az a kérdés, akarsz-e egy malacformájú kutyát, merthogy a minimalac igényel annyi foglalkozást, mint egy átlagos kutya, viszont ritkasága miatt több vele a gond, pl. a sarki állatorvos biztos nem tud vele mit kezdeni, ha baja van.

A nagy macska is összeszokhat vele, inkább az a kérdés, akarsz-e egy malacformájú kutyát, merthogy a minimalac igényel annyi foglalkozást, mint egy átlagos kutya, viszont ritkasága miatt több vele a gond, pl. a sarki állatorvos biztos nem tud vele mit kezdeni, ha baja van.
A cica kint-bent? és a malac is hol lenne? mert ha 1ik benn másik kint, akkor lényegében mind1 nem? :) Ha egy helyen, akkor is te vagy a gazdi, megneveled a cicut is, h legyen befogadó :) sztem menne :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Igen. A macska kinti-benti a malacka bent lenne szerintem de ezt megoldanánk. Sajna én vidéki vagyok, ezért itt nincsen állatorvos csak a 4 km-re lévõ kis faluban. De tényleg köszönök mindent, ez sokat segített!

Azt szeretném meg tudni hogy van egy macskám és ha a barátnőm beengedi a lakásba és ha alszom a macska elkezdi nyalogatni a hajam és hogy ez miért van?

Legjobb válasz: Zselézed? Ha igen, lehet hogy az ízlik neki, mert ugye jó illata van, vagy nemtudom.

Zselézed? Ha igen, lehet hogy az ízlik neki, mert ugye jó illata van, vagy nemtudom.
Koszos és meg akar mosdatni...
Vannak macskák, amelyikek nagyon nyalósak, mások kevésbé. Nekünk volt egy macsek, elég volt, ha az orra alá tetted az ujjad, vagy a lábad, de akár a fejedet, 1-2 másodpercen belül nyalni kezdte. Más macskák meg kifejezetten "fintorognak" ettõl....
barátkozik
Nálunk a frissen mosott haj illatát imádja, nyalja a hajat, dörgölõdzik bele meg ilyenek.... Jah meg a párom Axe tusfürdõjét imádja.... Szerintem úgy mûködik hogy ami bejön nekik illat abba beledörgölõdznek, megnyalogatják. Amúgy a mi macsekunk cica létére olyan mint egy kutya, imád nyalogatni (jah és megtanítottuk arra hogy adjon puszit).
mi minden este úgy alszunk el hogy a hónaljamat nyalna a pici!néha inkább szopizásnak tûnik, egyszer kétszer kapok egy pár harapást is! És a reggelt úgy inditjuk hogy az orrát bele nyomja az én orromba és elkezdi nyalni a számat! az elején nagyon zavart, de mára már megszoktam:)

Van egy macsekom, hogy szoktassam magamhoz? Hogy szoktassam rá, hogy velem aludjon?

Az a baj h naon cuki kismacsek, simit is engedi de ha felveszem hamar ki ugrik a kezemből és elmegy... mi lehet a baj?? Ja, és emiatt aludni sem alszik annyira velem, csak ha nem vagyok ott akkor néha az ágyamban alszik.. :(( Mikor kicsi volt mindig engedte, velem aludt, volt amikor a kezemben aludt, olyan mintha a lányom lenne imádom!! Mi lehet a baj? Ha tudjátok lécci irjátok meg, köszi!! :))

Legjobb válasz: A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.

A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.
Ivartalaníttasd.
Ez hülyeség, hogy csak az elsõ alom után lehet. Nem lesz tõle semmi baja, sõt, tovább fog élni, ha ivartalaníttatod, mert akkor nem áll fenn sem az emlõ-, sem a méhrák esélye.
Ha legalább egyszer ellik akkor van esélye az emlõ daganatnak, ha nem ellik akkor tuti nem lesz beteg.
Az hogy rá tudod e szoktatni macskafüggõ. volt olyan macskám aki 10 év azaz TÍZ év után kezdett odajönni hozzám. Addig ha én nem mentem csak ült s nézett a boci szemeivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, lenne még egy bajom.. elkezdett tüzelni és állandóan nyávog, és valamiért nem eszik.. mostanában amikor nem tüzel eszik de mikor tüzel nem eszik csak nagyon picit, és ez azért aggaszt mert kb. hetente szokott nekm tüzelni, azért is mert egy ideje vettem észre mikor megázott h nagyon vékony, mert a bundája hosszu, nagy és nem látszott, csak most h megázott, és ez is nagyon aggaszt!! :/ Vagy nem kéne aggodni?? Kaját adok neki csak keceset eszik kevés szer... ://
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, de az nem jo mert anyum azt mondta h azt inkább az elsõ baba után kéne, mert ha nem lehet mell rákja is so inkább nem kockáztatok!! :) )
ahogy felveszed abban is úgy kell csinálni ha még nem, úgy csinálod, hogy "babapóz"amikor rád néz és hátal van a kezedbe (remélem érted) ez rossz pár macska utálja de van ez a "nagyfiús póz" amikor szó szerint ül, áll az egyik kezeden a másikkal meg fogod, simized ezt minden macska szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az lesz!! :DDD

Mit érdemes tartani kutyát vagy macskát? /Már van egy macskám/

Legjobb válasz: mármint a sajátját:DD a gazdiért

a bizalom általában barátság/szeretet során alakul ki szerintem.
mármint a sajátját:DD a gazdiért
Kutya és macska megfér egymás mellett, ha olyan a kutya meg a macska :) Amúgy a macsekok tényleg önzõ dögök , bár az tény, hogy ha jól bánsz vele akkor nem szökik el õ se (pont ezért :) ) , de a kutya meg tényleg meg tud védeni is. Nekünk volt amikor volt kutyánk is macskánk is úgy 3-3 felállásban :D De az is igaz, hogy egy kutya azért többet eszik mint egy macska :)
Kénytelen vagyok megcáfolni az elsõt: ha meg tudod szelidíteni a cicát, és foglalkozol vele, a cica hûséges lesz. Ha felnõtt korában veszed magadhoz, ez szinte lehetetlen. Akkor már csak szobadísz lesz, illetve ágymelegítõ. A kutya istennek nézi az embert, de még a legalávalóbb embert is, pont ezért teljesen ki van szolgáltatva neki. Nem sértõdik meg sosem, ezzel növelve azok önbizalmát, akik nem érdemlik meg a szeretetét. Bárcsak minden ember tényleg olyan lenne, amilyennek a kutyája látja õt. Ellenben a cicák megjegyzik a dolgokat. A kérdésedre a válaszom: legyen mindkettõ. Egy csomót tanulhatsz tõlük.
Én a macskára szavazok!
egyértelmûen kutya -lehet tanítani -nem csak arra van h kizabál a pénzedbõl -megvéd -bármilyen hihetetlen :szeret
a kutya feláldozná a gazdija életét is ha arra kerülne sor, bárhogy is bántak vele
Utolsó: Ez egy [email protected]ág. Csak a sok "kutyapárti" találta ki, aki bedõlt a seggnyaló, pitizõ kutyájának. Az állatok között nincs barát, fogjátok már föl!
utolsó: ajánlom figyelmedbe mondjuk ezt a videót... http://www.youtube.com/watch?v=zAy6lzFb_WU lehet barátság állat és ember között, mondjuk ha te nevelted kölyökkorától és így semmilyen körülmények között nem támadna meg.
Aranyos oroszlán. :) De honnan tudod, hogy az állat barátként tekint rá? Ez inkább bizalom. Bízik benne, mert felnevelte. A két fogalom nem ugyanaz.
a macska egy hûtlen dög (már bocsánat) a kutya sokkal hûségesebb, haszna is van legalább (házõrzõ) nem véletlen van a mondás h a kutya az ember legjobb barátja:)
a macska csak addig mutatja ki szükségét irántad, míg kaját vár tõled, utána szarik rád. megy a farka meg az ösztönei után. a kutya mindig örül neked, ahogy te is neki (jobb esetben). ha összeesnél otthon és meghalnál, a macska pár nap után (ha nem tud kijutni) elkezdeni táplálkozni belõled, mert szart se jelentesz neki. a kutya még egy hét után is melletted vonyítana, ha társra talált benned.
Én szeretem a kutyát is meg a macskát is. De. Azt tudnod kell, hogy a kutyának a gazdája, a macskának a szolgája leszel ha tartod õket.
Nekem van kutyám is macskám is. Sok macskám volt már, és eddig mindegyik megfogta az egeret a kertben, tehát nem haszontalan a cica sem. Több cikkben olvastam, hogy ha a cicát az ölünkbe vesszük, simogatjuk, annyira megnyugszunk, hogy kisebb eséllyel kapunk szívinfarktust egy stresszes munkanap végén.
Utolsó: Ez nem igaz. Nekünk 6 macskánk van és mindegyik odajön, odabújik még akkoris, ha van elõttük kaja. Volt kutyánk is. A kutya nem csinált ilyet, amíg ott volt a kaja.
Jah és még valami(amúgy én is szeretem a macskákat és a kutyákat is egyaránt). A macska viszont csak akkor megy hozzád általában, ha éhes , míg a kutya akkor is, ha pusztán csak õrül annak, hogy ott vagy :)
Utolsó elõtti: " a cica okos, ragaszkodó, lelkitárs " -Igen, ha jól bánsz vele és mindig finom kajával eteted :) -Amúgy ez a kutyára is vonatkozik, a kutya is okos, ragaszkodó és lelkitárs :) , õ viszont tényleg viszonozza is azt a szeretetet amit kap, ellentétben a macskával, náluk ez már más kérdés, típus függõ.Minden a gazdin múlik, hogy hogy neveli föl , tény, hogy ha idõsebb korban kerül az emberhez akkor nehezebb vagy szinte lehetetlen hogy teljese egy hullámhosszba kerüljetek. Nálam szerencsére még nem volt ilyen gond, hogy "idõs" korában került hozzám egy állat.
attól függ mekkora helyed van, mert a kutyának kell kert, mozgás...
Szerintem a macska jobb, mert nem eszik annyit, de a kutya az hûséges és szeret, de a macska, is!! Sztem mind a kettõ nagyon jó kit mit válall!

Van egy macskám, 3 éves, Maine Coon fajta. Utazom ki Angliába körülbelül 3-4 hónapra, és repülővel megyek. Kiszeretném magammal vinni, (saját lakásba megyek). (többi lent? )

Repül?vel utaznék ki. Nem viselné meg az utazás? Esetleg nem kapna "sokkot"? Vagy bármi ilyesmi? Mit tudtok tanácsolni?

Legjobb válasz: Angliába ki lehet vinni macskát egyátalán? (csak mert sok helyre nem lehet, pl. Ausztráliába)

Angliába ki lehet vinni macskát egyátalán? (csak mert sok helyre nem lehet, pl. Ausztráliába)
Olvasnivaló: http://csomag-kuldes.com/elo-allat-szallitas-angliaba.html 3-4 hónap miatt nem tenném ki ekkora tortúrának (nem beszélve az iszonyatos költségrõl).
Szia! En nem hoznam ki, repulovel biztosan nem. A kutyunkat mi is kocsival fogjuk kihozni, mert ugy tudom, hogy csak a poggyaszterben lehetnek boxban, talan el is kabitjak oket... Nem tennem ki a kutyamat ennek, (szerintem Te sem a cicat, azert kerdeztel) A link jo, minden rajta van. Az a 3-4 honap nem olyan sok, ha meg tudod oldani a felugyeletet, inkabb varjon meg otthon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!