Találatok a következő kifejezésre: Van egy már több (522 db)

Tisztelt Olvasók! Van egy lakásom, édesanyámnak özvegyi haszonélvezeti joga van. Én már több mint 7éve nem lakok ott, de tartozás van a lakáson, amit én úgy tudtam meg, hogy egyik napról a másikra inkasszálták a számlám!?

Minden egyes adósságot rajtam akarnak behajtani (ami több millió forint).Jelenleg munkanélküli vagyok,52ezer forint a munkanélküli segélyem, de még ezt sem kapom meg, mivel zárolták a számlám. Kérdéseim: A munkanélkülib?l is levonhatnak? Mit tehetnék a haszonélvezeti joga ellen, megtámadhatom, egyebek? Jogosan járt el a végrehajtó, hogy az én számlámról akarja levonni, miközben én csak tulajdonos vagyok, és édesanyám nevére jönnek a csekkek, tehát végülis ? az üzembetartó, vagy már nem is tudom, hogy mi a helyes megfogalmazása.

Legjobb válasz: mindig a tulajon hajtják be és a fizut és 1éb jövedelmed asszem 40%ig vonhatnak...sztem nem nagyon tudsz semmit tenni...

mindig a tulajon hajtják be és a fizut és 1éb jövedelmed asszem 40%ig vonhatnak...sztem nem nagyon tudsz semmit tenni...
Szia! megkérdezhetem, pont került-e az ügy végére és hogy milyen úton tudtál elindulni? úgy néz ki, egészen hasonló helyzetbe kerültünk mi most :-(((
A kérdező hozzászólása: 1000%, hogy én vagyok a kizárólagos tulajdonos, õ pedig a haszonélvezõ, ezt biztosra tudom, mert kb. 1éve vásároltam ki a féltestvéremet a lakásból, mivel ezelõtt, az övé volt lakás fele, és ennek révén esett errõl szó. Anyukám pedig nem elfelejtette odaadni a levelet, direkt nem szólt, mert azt hitte, hogy én annyira buta vagyok, hogy nem veszem észre, hogy nem tudok pénzt levenni a számlámról... Hihetetlennek tartom, hogy a saját anyám így kiszúrjon velem, de természetesen utána járok mindennek, megkeresem a közös képviselõt, végrehajtót, stb. Csak az a baj, hogy õ ebben nem segít nekem, teljesen magamra kell hagyatkoznom, ezért kérdezõsködök, mert még sosem voltam ilyen helyzetben. Nagyon hálás vagyok a tanácsokért, és a további meglátásokat is szívesen fogadom:D
Ja, és még annyi, hogy megnézném a helyedben, mert a késõbbiekben fontos lehet: biztos, hogy a lakás 1/1 tulajdonosa vagy, és nem csak 1/2, és anyukád a másik 1/2 tulajdonos - és a te 1/2 részeden haszonélvezõ? (Öröklésnél leggyakrabban így van, persze lehet kivétel.)
Semmi baj, csak azért írtam le helyesen, hogy jobban utána tudj esetleg nézni. :) Én a helyedben felhívnám a végrehajtót, és érdeklõdnék, hogy pontosan milyen ügyben, kinek a kérésére, mennyit, stb. hajtanak végre. Csodálom, hogy nem kaptál levelet róla, szerintem anyukád átvette, csak elfelejtette neked odaadni. Azt mindenképp el kéne olvasni, illetve van rajta egy ügyszám, a végrehajtót azzal lehet keresni. (Haszonélvezeti jogát nem támadhatod meg anyukádnak, de ez független a végrehajtástól.)
A kérdező hozzászólása: Elnézést a rossz szóhasználatért, de még sosem inkasszózták a számlám, ezért nem tudtam a helyes kifejezést. A tanácsokat mindenesetre köszönöm, legalább egy kicsit okosabb lettem én is az ilyesfajta dolgokban, hisz még csak alig múltam 21 éves, ezáltal nem vagyok járatos az ilyen végrehajtós sztorikban
Nem "inkasszálják", hanem INKASSZÓZZÁK. Egyébként kizárólag az adós tulajdonában lévõ dologra vezethetnek végrehajtást, vagy ha a bíróság mondja ki, hogy 3. személy a tulajdonában lévõ dologra vezetett végrehajtást tûrni köteles. A kérdés ugye az, hogy a felhalmozódott tartozás kinek a "tulajdona". Ez a körülmények teljes körû vizsgálatával állapítható meg, azt tanácsolom, hogy fordulj ügyvédhez. (Az, hogy kinek a nevére jönnek a számlák, még egy dolog, de a Ptk. rögzíti, hogy a haszonélvezõ és a tulajdonos milyen módon osztoznak a terheken - ezt kell figyelembe venni.)
Úgy nézem kedves mama felhalmozott egy "kisebb" fajta adósságot. Végrehajtó meg (szokás szerint) legkisebb ellenállás felé ment.
A kérdező hozzászólása: Válasz a kérdésekre: "A fõ kérdés, hogy anyukád ott lakik-e." - Igen, édesanyám az említett lakásban él, sosem lakott máshol, mióta az eszemet tudom, mindig az õ nevére jöttek a csekkek. Nem tudom pontosan, de valószínûleg, ahol most dolgozik, nincs bejelentve, ez lehet az oka, hogy tõlem vonják. " Az õ nevén vannak a dolgok, amikbõl fogyaszt (gáz, villany, stb.), nem Te vagy az adós. Honnét ered az adósság? Rezsitartozásból?" - Ami most végrehajtásra került, és ami miatt inkasszálták a számlám, az egy 325.700Ft-os közös költség... Viszont, mint kiderült, a gáz-víz, egyebek sincs fizetve, csoda, hogy azért még nem vettek elõ. " Egyaltalan hogy jutottak el a Te szamladig? És kinek adtal a szamlara inkasszó jogot?" - A legszebb az egészben, hogy senkinek nem adtam inkasszó jogot, egyik napról a másikra derült ki. Kedden tudtam fizetni a kártyámmal, szerdán reggel már nem engedte. Csütörtökön bementem a bankba, és ott derült ki. Fogalmam sincs, hogyan jutottak el az én számlámig. "A pillanatnyi megoldás az, hogy postán kéred a munkanélküli kifizetését és nem számlára." - Természetesen egybõl betelefonáltam a munkanélkülibe, hogy módosítsam az utalást, de a hölgy azt mondta, hogy a következõt (tehát a decemberit), már nem tudom módosítani, mindenképp utalni fogják, csak az utána lévõt tudom postán kérni. Ami csak fél hónap, mert, 01.18.-ig kapom a segélyt. Az igazság az, hogy a decemberi munkanélkülim 33%-tól elbúcsúzhatok...
Egyaltalan hogy jutottak el a Te szamladig? És kinek adtal a szamlara inkasszó jogot?
"Minden jövedelembõl vonhatnak 33 %-ot." Az öregsegi nyugdijminimum összegéig! Tehat a 28500 Ft az mar erinthetetlen.
"Jogosan járt el a végrehajtó, hogy az én számlámról akarja levonni, miközben én csak tulajdonos vagyok, és édesanyám nevére jönnek a csekkek" Szerintem nem. Az õ nevén vannak a dolgok, amikbõl fogyaszt (gáz, villany, stb.), nem Te vagy az adós. Honnét ered az adósság? Rezsitartozásból?
A fõ kérdés, hogy anyukád ott lakik-e. Amennyiben igen, õt illeti az ingatlan minden terhe és haszna. Ezt törvény mondja ki. A haszonélvezetet nem tudod megtámadni; erõsebb a tulajdon jognál. Ha az édesanyád nevére mennek a csekkek, miért nem lehet tõle levonni a tartozást? Nincs jövedelme? Ha nem állsz a sarkadra, tõled vonják, vagyis attól, akitõk van mibõl. Minden jövedelembõl vonhatnak 33 %-ot.
A kérdező hozzászólása: Azért köszönöm
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem zárult le az ügy, de már nem érdekel, nem idegesítem ezen magamat, annyit sikerült intéznem, hogy végre rá tudtam venni "édesanyámat", hogy adjuk el a lakást. Jelenleg ez a helyzet, úgyhogy neked is sok kitartást, én már beletörõdtem. Az inkasszó pedig úgy oldódott meg, hogy már nem kapom a munkanélkülit, úgyhogy nincs mibõl levonniuk, de legalább a legutolsót már postán kaptam:D

Mitol van hanyingerem mar tobb mint egy hete?

Legjobb válasz: Lehet, hogy benyeltél egy makacs vírust vagy baktériumot, ami most ott tanyázik a gyomrodban. Többféle "járvány" is van mostanában, lehet, hogy az egyiknek estél "áldozatul". Néhány nap diéta, sok vitamin és jobban leszel (remélem).

Lehet, hogy benyeltél egy makacs vírust vagy baktériumot, ami most ott tanyázik a gyomrodban. Többféle "járvány" is van mostanában, lehet, hogy az egyiknek estél "áldozatul". Néhány nap diéta, sok vitamin és jobban leszel (remélem).
Hm...jó kérdés... Igazából utána jártam, sokat keresgéltem az interneten, több könyvet is fellapoztam, szóval jó sok idõt áldoztam arra, hogy a problémádra választ találjak, és hát... arra jutottam...hogy neked hányingered van.
A kérdező hozzászólása: Mar tobb mint egy hete van hanyigerem es tuti hogy nem vagyok terhes, akkor mitol van?
A kérdező hozzászólása: ohh koszi, errol magarol is rajottem :D :D
Na, még valami eszembe jutott: nekem egyszer azért volt állandó hányingerem, mert epehólyag-gyulladásom volt. Semmi más tünettel nem járt, mindent kivizsgáltak rajtam és végül nyelettek velem egy szondát, így derült ki a baj. Kaptam rá antibiotikumot és egy hét múlva kutya bajom sem volt. Ha néhány nap alatt nem javul a helyzet, menj el a háziorvosodhoz! Biztosan van még vagy 100 más lehetséges oka is.
Nekem a stressz okoz tartós hányingert :S de magne b6-tal mostanában nincs nyoma sem :)

Van aki már több mint egy éve él szexuális életet, és még nem szakadt ki a gumi soha?

Azoktól kérdezem akik gumit használnak szal nem kell bele kötni hogy : "hát nekem nem szakadt ki mivel tabis vagyok " jóóó ?:D

Legjobb válasz: Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.

5 éve használunk Durex óvszert a párommal, de soha nem szakadt ki..
Mi a párommal több mit 20 évig használtuk és egyetlen egyszer se szakadt el (és nem is lettem terhes, kivéve, amikor akartuk a gyerekeket). Szerintem ha jó minöségüt vesztek, és rendesen - elöirás szerint - használjátok, akkor igen megbizható.
Én még csak 8 hónapja élek nemi életet de nekünk sem szakadt ki egyszer sem, még a rosszabb minõségû sem. Szerintem is megbízható akkor ha jól használja az ember, tényleg becsúzhat hibás is, de azért általában nem szakad ki.
Én 3 éve élek, és nálunk sem szakadt még ki soha... Igen elõfordulhat hogy a 10ezerbõl, pont az az egy hibás kerül hozzád, de akkor is tudsz még mit tenni... Inkább gumi mint semmi, szerintem alapjáratok megbízhatóak.
Nekem majdnem 1 év után szakadt ki. És TUDJUK használni kedves elsõ válaszoló. Van aki tényleg a használattal cseszi el, de vannak gyártási hibásak, ez tény. A továbbiakban ez csak matematika, valószínûségszámítás, hogy mennyi az esély, hogy hozzád kerül. Attól, hogy valaki mákos volt 4 évig, és számára elképzelhetetlen, attól mással még megtörténhet, hogy a márkás óvszer kiszakad, mert hibás. Még a bioszkönyvemben is benne van. Na mindegy...
kedves 3. válaszoló! az oldal nem errõl szól, hogy beszólogassunk a másiknak. a kérdezõ választ vár, nem pedig offolt hozzászólásokat. ismerem a biológia könyvet sõt a matematikát is. attól, hogy hozád került egy hibás darab, jól modnták elõttem az egy a többtízezerhez...az, hogy azt írtam, hogy tudni kell használni, van rá okom. elég ha csak nap mint nap felnézek az oldalra és tizenévesek paráznak a gumi miatt, mert még nem tudják használni... bocsánat a kérdezõtõl ezért a hsz-ért, tudom, nem témába vág, nem is szokásom reflektálni mások kommentjére, de most nem bírtam szó nélkül hagyni... üdvözlettel az elsõ válaszoló
lassan 4 éve élek nemi életet, gumival, még sosem szakadt. a titka: tudni kell használni és nem hõbörögni, hogy " fúúúj gumiii" 20/L
Én mindig Durexet használok, elsõsorban Select-et, de még 1 sem szakadt ki eddig:) )
egy régebbi barátommal rendszeresen kiszakadt :( de vele azért, mert túl vastag volt neki és nem bírta a strapát az óvszer
Mi is a párommal több mint egy éve élünk szexuális életet, sokszor bedurvulunk :D de sose szakadt még ki, nem jött le, mindig a helyén maradt :D Tudni kell használni.
Mi öt évig védekeztünk gumival, soha nem szakadt ki. Tényleg tudni kell használni.
:(
Volt ilyen idõszakom..túl sok a stressz és a düh, vagy fáradság miatt. Sírd ki magad , adj ki minden fájdalmat (ordíts ha kell, ne hagyd abba míg úgy nem érzed h elég) ..vagy szarj le mindent. vagy mind2
A kérdező hozzászólása: köszi. majd megpróbálom.

29-30 hetesen c2000-es értékkel mennyit pihiztetek? Főleg, ha már van egy v. több gyerkőc is?

Tudom, hogy mit jelent, a doki semmi extrát nem mondott a magnéziumon kívül, csak úgy érdekelnek a személyes tapasztalatok.

Legjobb válasz: én 22 hetes korom ota 2000 vagyok,vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget,na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett,de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit,mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km

én 22 hetes korom ota 2000 vagyok, vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget, na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett, de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit, mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km
Szia! Nekem 30 hetesen c2100 volt az érték. Az orvos semmit nem mondott, ugyhogy a neten jártam utána mit is jelent, itt tudtam meg hogy nem ártana pihenni. Babám még nincs, ugyhogy könnyebb volt a helyzet, apuci is többet besegitett, de azért nem feküdtem egész nap. Most 36 hetes vagyok, az értékem c2000. =) Na csak lestem, hogy ez hogy lehet, szóval abban van valami, hogy nem egyformán mérik. Csak tudnám, hogy melyiknek higgyek...
Én a 20. héttõl 1.5100-ás értékkel vagyok.Sokat pihenek, fekszek amikor csak tudok.Eddig két vizsgálat alkalmával nem változott az eredményem, most 31 hetes vagyok, majd két hét múlva kell mennem ismét, majd akkor kiderül.Neked ez az érték tökéletes, nekem 13 hetesen volt utoljára ennyi.
A kérdező hozzászólása: pihizek, amennyit tudok, de egyáltalán nincsenek fájdalmaim, sõt keményedésem sem igazán számottevõ.
azt tedd amit a szíved diktál!
Ezt át kell gondolnod hogy mennyire fontos számodra a mostani párod, a régi haverod és melyikkel tudod jobban elképzelni a jövõt:)
Szia!Szeretném tudni hogy hogy döntöttél, mert nekem is ez a bajom!Sajna!És nem tudom h mit tegyek!:(

16 éves vagyok és nagyon tetszik egy 21 éves srác. az a gond h már több is mint hogy csak tetszik. van esély rá hogy együtt legyünk?

találkoztunk is már és ? is bír engem csak nem lép semmit . szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: esely mindenkepp van...en 14 voltam es leallt velem egy 25 eves pasas...minden tokeletes volt,dult a love,amig ra nem jottem,h rajtam kivul masok is vannak...persze az en volt pasim kicsit zuros eletet elt...egy 20on eves mar nem csak a kezedet akarja fogni,és 14 evesen nem sokkal tobbet nyujtottam neki... igy nehany ev utan mar biztos nem mennek bele... viszont nalatok kissebb a korkulonbseg,ugyh biztos van esely....csak ugy csinald ,h u menjen utanad...ne te utana...mintha nem is lennel szerelmes,mintha nem is reszkednel erte....MOSOLY,MOSOLY,MOSOLY ÉS HIT,HIT,HIT:D:D csak pozitivan...szoritok

esely mindenkepp van...en 14 voltam es leallt velem egy 25 eves pasas...minden tokeletes volt, dult a love, amig ra nem jottem, h rajtam kivul masok is vannak...persze az en volt pasim kicsit zuros eletet elt...egy 20on eves mar nem csak a kezedet akarja fogni, és 14 evesen nem sokkal tobbet nyujtottam neki... igy nehany ev utan mar biztos nem mennek bele... viszont nalatok kissebb a korkulonbseg, ugyh biztos van esely....csak ugy csinald , h u menjen utanad...ne te utana...mintha nem is lennel szerelmes, mintha nem is reszkednel erte....MOSOLY, MOSOLY, MOSOLY ÉS HIT, HIT, HIT:D:D csak pozitivan...szoritok
Szerintem a pasik nem értékelik azt a lányt, akit egybõl megkapnak...kicsit várattas magadra, ha tettszel neki lépni fog!!!persze ez nem azt jelenti hogy legyél hideg vele...mosolyogj neki, ha úgy van intézd úgy h egy helyre menjetek pl. szórakozni esetleg hivd el sétálni vagy valami:) csak óvatosan:)
elsõként leszögezném, hogy 21 éves pasikkal vigyázni kell, fõleg ha te 16 vagy. másrészt meg igen, a lényeget megfogalmazta az elõttem szóló, hogy ne az legyen, hogy ha mondjuk megcsókol, akkor utána rögtön a nyakába ugrasz, és hagysz neki mindent, mert akkor úgy fogja gondolni, hogy könnyen megkapható vagy, és akkor ezt vagy kihasználja, vagy nem fog neki tetszeni, mert így más is ugyanilyen könnyen elvehet tõle, ha esetleg õ is többet érez feléd. kor mellesleg szerintem nem feltétlen említésre méltó, és májusban leszek 16 és 21 éves barátom van 5 hónapja. úgyhogy fizikailag lehetséges:)
A kérdező hozzászólása: köszi mindkettõtöknek:)
ha ugy gondolod h tetszik neked nyugodtan szolids le szerintem.beszelges vele , cserelj telefon szamot es legalabb egy hetig ne is keresd meg telefonon se!utana irhatsz neki egy sms-t es randit adhatsz neki de az elso lepest neki kell megtenie!ha megcsokol attol a naptol keresen o te meg tetted a rad harulo feladatot!ha jol csinalod keresni fog! Ne legy konnyu aldozat neki, n keretesd magad de csak egy bizonyos fokig! Nekem bejott es most majusban lesz az eljegyzesem!en is 16 eves voltam es o 21! Sok sikert
A kérdező hozzászólása: remélem összejön a dolog:) mindenesetre már a számcsere megvolt sõt már 2 tali is:D
na ugyes vagy csak igy tovabb! Sok sikert ! most jelen pillanatban hol tartotok?
A kérdező hozzászólása: most csütrötökön megyünk moziba:D olyan jó:)

Van egy barátnőm és már régóta beszélünk egy találkozót de sehogy sem jön össze? (többi lent)

szóval van egy barátn?m akit nagyon szeretek és sajnos még csak facebookon tudtunk sajnos beszélni mert mikkora megbeszéltünk gy találkozót addigra mindig közbe jött valami és egyik nap beszélgetünk és furcsa módon kezd el írni ami nem megszokott t?le mint írás mód. Én nagyon szeretnék vele találkozni de most kiderült hogy valaki más is a háttérben akivel már találkozott stb. és kérdezem t?le hogyha mi is találkoznánk hogy megváltozna ez erre azt feleli hogy nem tudom majd elválik. Sose volt még barátn?m tehát nem tudom mire számítsak mint a találkozón mert most mindent elintéztem SEMMI NEM AKADÁJOZHAT MEG tehát végre találkozunk bár én mé mindig félek hogy ?t fogja választani. Kérdeztem t?le hogy ? miben másabb azt írta hogy a viselkedésében kérdeztem t?le hogy szeret-e még erre azt mondta hogy igen de hogy tudom-e hogy van valaki más is akibe szerelmes vagyok mondom persze már mondtad. Kérdezem t?le hogy kit szeret jobban. Azt mondja hogy egy picit ?t jobban szereti :(

Legjobb válasz: Ti úgy "jártok", hogy személyesen még nem is találkoztatok soha? Ne számíts sokra szerintem... Amúgy baromira szemét dolog hogy a csaj több vasat tart a tûzben egyszerre, én ezt nem tûrném, már rég kidobtam volna ha ezzel jön hogy van egy harmadik. Sajnálom, de ez már veszett ügy. Keress valaki mást, és ne csak neten ismerkedj! Jobban jársz, hidd el. U.i.: a helyesírásod botrányos

Ti úgy "jártok", hogy személyesen még nem is találkoztatok soha? Ne számíts sokra szerintem... Amúgy baromira szemét dolog hogy a csaj több vasat tart a tûzben egyszerre, én ezt nem tûrném, már rég kidobtam volna ha ezzel jön hogy van egy harmadik. Sajnálom, de ez már veszett ügy. Keress valaki mást, és ne csak neten ismerkedj! Jobban jársz, hidd el. U.i.: a helyesírásod botrányos
Azt azért tisztázzuk le, hogy neked nincs barátnõd...
"SEMMI NEM AKADÁJOZHAT MEG" Legfeljebb a nyelvtan tanárod.

Mit tegyek? Van egy lány ismerősm akivel már tőbb éve barátságba vagyunk . De egy ideje már többet érzek íránta. Egyik nap haz kisértem és a házuk előtt csokolgatuk egy mást de nem voltunk jozanok. Vajon ha részegen viszonozta jozanul is viszonozná?

Mik azok a jelek hogy ha bejövök egy n?nek?

Legjobb válasz: hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D

hát igen.... de ne bízd el magad.. mert akkor csak szarabb lesz :S... vagy kérdezd meg tõle... hogy nem akar e tõled barátságnál többet... :D
Tudod az ember részegen azt mondja és/vagy csinálja, amit józanul csak gondol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!