Találatok a következő kifejezésre: Van egy már régebben (50 db)

Szerintetek jogosult vagyok igénybe venni az állami támogatást LTP esetén, ha van már régebben volt egy megtakarításom, ami lejárt, felhasználtam és felvettem kamattámogatott ft hitelt rá, amit még jelenleg is fizetek?

Azt tudom, hogy 2 lakástakarék-pénztáram egyszerre nem lehet, mert csak egy után jár állami támogatás. Na de ha már lezártam a lakástakarékpénztáram és most nyitnék másikat, akkor erre kapok állami támogatást, ha az el?z? megtakarításom után igénybe vettem a kamattámogatott hitelrészt és ezt még fizetem?

Legjobb válasz: Igen, jogosult vagy az állami támogatásra. A már lejárt szerzõdésed - ha jól értelek - már hitelszámla, tehát másik megtakarítási (lakás-takarék) számlát bátran köthetsz. Ha van még kérdések ltp-vel kapcsolatban ne kímélj, már 7 éve ezzel foglalkozom.

Igen, jogosult vagy az állami támogatásra. A már lejárt szerzõdésed - ha jól értelek - már hitelszámla, tehát másik megtakarítási (lakás-takarék) számlát bátran köthetsz. Ha van még kérdések ltp-vel kapcsolatban ne kímélj, már 7 éve ezzel foglalkozom.
Ha pl. ma lejár egy megtakarításod, más holnaptól egy új számla égisze alatt jogosult vagy újra az állami támogatásra. Lehet egyébként több szerzõdésed, ha kedvezményezettet adsz meg rajtuk. Kedvezményezett csak egyenesági hozzátartozó lehet.
Akkor ebben az esetben az Utolsótól kérdeznék!:) Lehet több lakástakarékom csak családtag nevén.Ezt késõbb hogyan tudom Én felhasználni?Vagy csak olyan családtag nevére érdemes kötni saját részre ltp-t, akivel együtt fogok élni a lakáscélban?:) Remélem érthetõ a dilemmám.
Ha minden igaz, akkor értem a kérdést. Mivel családon belül (nem háztartáson) a szerzõdések összevonhatók, nem feltétlenül szükséges, hogy olyan személyek legyenek bevonva, akikkel együtt fogsz lakni. De mindenképpen az a legjobb, ha a szerzõdõ te vagy és szerzõdésenként mást adsz meg kedvezményezettnek.
Ilyen esetben (tehát ahogy javasoltad, hogy a szerzõdõ Én legyek) a kedvezményezettnek milyen jogai vannak? Továbbá olyan infód van, hogy LTP kötésénél mennyit keres kb. "rajtam" egy ügyitézõ? Köszönöm!
Ja és egyébként köszönöm, értetted a kérdést!:)
A kedvezményezettnek joga van igénybe venni az állami támogatást, illetve a szerzõdés lejártakor joga van nyilatkozatban lemondani róla a szerzõdõ javára. A személyi bankár rajtad nem keres, hiszen tõled egy fillért sem fogadhat el, (csak a számlanyitási díjat, illetve maximum két havi megtakarítást vehet át elismervény ellenében) az elvégzett munkáért a Fundamenta fizeti.

Van egy lány aki nagyon tetszik már kétszer találkoztunk, még régebben mondta h nem lehet közöttünk semmi . Szerintetek lehet közöttünk több is barátságnál?

Mára már barátként kezel néha szokott olyanokat írni hogy pl:türelem rózsát terem, meg hogy barátság fiú és lány között egy id? után átalakul. Annyit még hozzáf?zök az el?z?khöz, hogy naponta több órát msn ezünk, minden nap.

Legjobb válasz: Ne reménykedj...Nálatok a barátság már átalakult, mert Te többet akarsz...Ne hagyd, hogy egy lány elvegye a fiatalságodat, keress egy olyan lányt, akinek vagy annyira fontos, hogy többet is akar tõled egy szimpla barátságnál!!! Ne tedd tönkre magad...Hidd el, ha folytatod az erõlködést, pár év múlva egy lúzernek fogod érezni magad, mert össze akartál vele jönni, törõdtél foglalkoztál vele ápoltad a lelkét és folyamatosan növelted az önbizalmát, magadat meg a sárba taszajtottad miatta... Felejtsd el, az ilyen lányok meg sem érdemlik a törõdést!!! Csak hülyét csinálsz magadból!!!

Ne reménykedj...Nálatok a barátság már átalakult, mert Te többet akarsz...Ne hagyd, hogy egy lány elvegye a fiatalságodat, keress egy olyan lányt, akinek vagy annyira fontos, hogy többet is akar tõled egy szimpla barátságnál!!! Ne tedd tönkre magad...Hidd el, ha folytatod az erõlködést, pár év múlva egy lúzernek fogod érezni magad, mert össze akartál vele jönni, törõdtél foglalkoztál vele ápoltad a lelkét és folyamatosan növelted az önbizalmát, magadat meg a sárba taszajtottad miatta... Felejtsd el, az ilyen lányok meg sem érdemlik a törõdést!!! Csak hülyét csinálsz magadból!!!
Játszik veled, miközben jól mulat az erõlködéseiden...
Nem akarlak megbántani, de a lány burkoltan visszautasít. Nem gáz, hogy azért próbálkozol csak ne az legyen a vége, hogy a barátság tényleg átalakul, de nem "szerelemmé" hanem épp az elenkezõjévé. Ha idõt kér add meg neki, vagy észre veszi, hogy kellesz neki vagy keress mást.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
felejtõs, mindenképp.

Van egy fontos kérdésem. A férjem régebben drogozott ez károsíthatta a spermiumának a minõségét? Illetve már régóta próbálkozunk a babával és még mindig nem jött össze valami tanács hogy tudnék könnyen teherbe esni!?

Legjobb válasz: Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.

Attól függ, mit használt. Van olyan kábítószer, ami még évek múlva is a szervezetben marad, és a születendõ gyermek egészségére is negatívan hathat. Gratulálok a férjedhez.
Ha szeretnél tenni valamit a babáért, akkor elõször kezdj el ciklusnaplót vezetni, rengeteg erre való program van. Talán a legegyszerûbb lenne a ciklus.hu, ez magyar. Beírhatod mikor jön meg a mensesed, tüneteket, egyebeket feljegyezhetsz. Segít belõni, hogy egyáltalán jókor vagytok-e együtt. Egyelõre tényleg nincs miért kivizsgálásokra rohangálni (hidd el, nagy macera és nem is olcsó). Addig pedig türelem. :-)
De a 9. hozzászólónak igaza van, egy sima nõgyógyászati vizsgálat és kenetvétel nem alkalmas annak a megállapítására, hogy mi az oka, ha egy pár hiába várja a gyermekáldást. De fél év után nincs okotok ilyesmkin aggódni, fõleg így, hogy nagy valószínûséggel nem havonta, hanem ritkábban tudtok olyan idõpontban együtt lenni, ami ideális lenne a fogamzás szempontjából.
még nem kell vizsgálat egyenlöre. ha eltelik 1-1, 5 év akkor kell tovább lépni. Addig is ovu tesztelj és próbáljatok meg akkor együttlenni amikor kell. Még ókorvaló együttlétböl is egészsges pároknl is csak kb 20% aze sély a babaára. Épp ezért a magyar átlag a 4 hónap amire sikerül. A meddöségin is azt mondják ha rendszeres nemi élet mellett sem jön össsze 1 év alatt akkor lehet menni vizsgálatra. Mivel ti nem tudtok egyeütt lenni mindig amikor kéne igy végképp idö kell hozzá.
Jesszusom Kérdezõ, mintha nem is olvasnád el, amit írnak neked. Minden áron vizsgálatra akarsz menni, közben pedig a legvalószínûbb probléma az, hogy nem sikerült nég jó idõben együtt lennetek. Tudod mikor van ovud? Szoktad figyelni? Mert hidd el, egy ovulációs teszt használata sokkal barátibb, mint mondjuk egy petevezeték átjárhatósági vizsgálata.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat .....számomra megnyugtató volt remélem minél hamarabb sikerül életet adnunk egy picinek :)
*Feszülj!! Fiatalok vagytok még!!Nyugi
Légy türelmes nem kell most még tovàbbi vizsgàlat majd max 2 év utàn fõleg hogy nem akkor vagytok együtt amikor akartok!!!!! Én sem rohantam dokihoz a páromnak volt egyedûl sperma vizsgàlata és ennyi.Ahogy normàlisan együtt tudtunk lenni meg is fogant a pici!!!Nyugi ne feszúl a témàra!!25hkm
A kérdező hozzászólása: kenet vizsgálat volt ..esetleg további vizsgálatra kell menni ilyen helyzetbe?
fél év után és döleg igy hogy nem tudtok akármikor együtt lenni anem kell még aggodni. Egy nögyógyász sima viszgálatból nem tudja megállapitani hogy van-e nálad gond. A nöi meddöség okai hormonálisak vagy elzáódás de ezek nem láthatóak sima viszgálattal. Tehát egy sima nögyógyászati vizsgálat nem mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Párom 28 én 25 voltam nõgyógyásznál minden rendben volt azt mondta legközelebb akkor találkozunk amikor teherbe esek :( páromnak még nem mondtam ezt a lehetõséget hogy õ is menjen el vizsgálatra félek azt mondaná hogy azt gondolom hogy miatta nem lehet babánk
Mondjuk a fogamzás szempontjából azért nem így mûködik ez a "bepótoljuk" kérdés. Ha például tegyük fel egyik héten csütörtökön van az ovulációd, akkor még akkor sincsen esélyetek a babára, ha 2-3 nap múlva reggeltõl estig szeretkeztek, mert a petesejt kb. 24 óráig életképes és megtermékenyíthetõ.
Ó hàt miért nem ez mondtad!Az én pàrom is külföldön dolgozik és sajnos nem mindig volt itthon amikor kellett volna így 1.5 év utàn jött össze a pici.Vegyél petérést jelzõ tesztet és csinàld meg majd megmutatja hogy jókor vagytoke együtt vagy a párdo esetleg itthon vane akkor.türelem!!25hkm
A kérdező hozzászólása: Már elég rég drogozott van vagy 5 éve neki körübelül fél éve próbálkozunk és még mindig semmi sajnos a szexuális együtt lét is kevesebb a megszokottnál mivel külföldön dolgozik és csak hétvégente van itthon de akkor mondjuk ugy hogy a heti adagot bepótoljuk
Persze, esely akar lehet is. De a spermiumok mindig ujratermelodnek. Igy ha rovid ideig es nem olyan jellegu drogot hasznalt, akkor nem feltetlenul karosodtak a herei es igy a spermiumtermelese teljesen normalis lehet. De ennek gyorsan a vegere lehet jarni egy spermateszttel (meddosegi kivizsgalasok kereteben...), hogy eletkepesek es eleg mozgekonyak-e, eleg magas-e a szamuk?) Miota probalkoztok? Mit jelent a probalkozas? (napi szinten szexeltek vagy csak kozepidoben probaljatok "belõni" azt a par napot?) Hany evesek vagytok? Te rendben vagy-e? (tulsúly, ciszta, policisztas ovarium, abortusz korabban...stb.stb. szoval nagyjabol barmi) Nem kell ra valaszolni, csak altalaban nagyon sok dolog allhat amögött, hogy nem jon a baba. Altalaban 6 honap az atlagos normal szexualis elet mellett a teherbeeses varhato ideje. Ha egy ev alatt nem sikerul, akkor a nõgyógyászok szerint irany az orvos es a kivizsgalas (mindket felnek, nem csak a nõnek!). Jotanacs: szex-szex-szex, allitolag a ketnaponta legyen együttlét a legideálisabb. Szex utan ne rihanj a furdobe, hanem hanyattfekves, pihenes, osszebujas (mert bar ha fellalsz nem folyik ki minden mint tudjuk, de azert igenis jobb, nem neheziteni a spermiumok dolgat:-)). Folsavat is szedhetsz (nõdoki orvoskutato ezt tartotta legfontosabbnak a teherbeeseshez es az embrio legidealisabb fejlodesehez...). Olvass utana, mert rengeteg minden van font a neten. Es hajra! Sok szerencset.
Nem valószinü hogy az okozza. A spermiumok folyamatosan temelödnek tehát ami most ott van az nem rég termelödött. Kiviszgálás mindenképp kell de épp annyi az esély rá hogy nálad van a probléma amennyi nála.
Csinàltassatok sperma tesztet.Igaza van az elsõnek.mióta próbàlkoztok!!Nàladnis lehet baj nem csak nàla!Szóval ha már 1-2 éve igy meg akkor iràny a doki!!!25hkm
ha az együttlétek idõzítésével 6 hónap után nem esel teherbe, én csak akkor mennék vizsgálatra. Normális orvos elõször a pasit küldi, mert az a vizsgálat gyakorlatilag beavatozásmentes. Aztán azután lehetne nálad is elkezdeni a kivizsgálást, elõször hormonkép, aztán a többi, ha kell. Szóval elsõ körben LH teszt. Én amúgy nem hinném, hogy csak a drogozás miatt (bár nyilván nem mindegy, hogy mit tolt és meddig) gond lenne a spermiumokkal.


Van egy csaj akivel már pár hónapja beszélünk neten. Van barátja, akivel nem épp az igazi minden. Régebben úgy volt találkozunk, de nem akar. Ha nem keresem akkor rám-rám ír. Miért?

Legjobb válasz: mert unatkozik. Nem érdekled férfiként, de valamivel el kell üsse az idõt. még nem is találkoztatok és már a barát-zónában vagy. sosem fogja hagyni hogy megdugd. A nõknek kell a személyes kapcsolat ha komoly szándékai vannak veled. Ha nem, akkor elég a virtuális is, ha éppen unatkozik. Mondd meg neki hogy szerelmes vagy belé, és szeretnél tõle többet is mint msn. De elõre megmondom hogy fog reagálni, nem fog ráérni... Nézz más puni után.

mert unatkozik. Nem érdekled férfiként, de valamivel el kell üsse az idõt. még nem is találkoztatok és már a barát-zónában vagy. sosem fogja hagyni hogy megdugd. A nõknek kell a személyes kapcsolat ha komoly szándékai vannak veled. Ha nem, akkor elég a virtuális is, ha éppen unatkozik. Mondd meg neki hogy szerelmes vagy belé, és szeretnél tõle többet is mint msn. De elõre megmondom hogy fog reagálni, nem fog ráérni... Nézz más puni után.

Keresek egy filmet, már régebben láttam és nem emlékszek a címére. Csak annyira emlékszek hogy a főhős átjut a sárgán a kereszteződésben akkor teljesül egy kívánsága. Romantikus-vígjátékról van szó. Valaki?

tudom hogy hülyén hangzik de csak erre emlékszek bel?le :D

Legjobb válasz: igaz már rég kérdezted, de szerintem erre gondolsz: http://www.port.hu/mielott_szerettel_before_you_say__i_do_/p..

igaz már rég kérdezted, de szerintem erre gondolsz: http://www.port.hu/mielott_szerettel_before_you_say__i_do_/p..

Csináltam fül piercinget egész fent (már régebben) és ahogy megérintem mintha egy kicsi dudor lenne ott (nem fáj), szerintem ennek nem kéne ott lennie ezért esetleg valaki meg-e tudná mondani, hogy ez rendben-e van vagy ha nem akkor mi a teendő?

Legjobb válasz: bent van még vagy már összeforrt? (ha összeforrt, akkor a lyuk nyoma, semmi komoly. Ha nem, akkor valami begyûlt, nekem tágító mellett van 1-2 kis góc, amik ugyanúgy nem fájnak)

bent van még vagy már összeforrt? (ha összeforrt, akkor a lyuk nyoma, semmi komoly. Ha nem, akkor valami begyûlt, nekem tágító mellett van 1-2 kis góc, amik ugyanúgy nem fájnak)
Szerintem nem itta meg a reggeli kávéját, elaludt és ezért nem szemez veled.
lehet kancsi
Hajnali 5 -kor hol szemeztek ? Szorakozohely ellöt részegen vagy a földeken a kaszálogép ellöt ? O.o mert nemtudom elképzelni hol lehet hajnali 5 kor szemezni :S
Családi kapcsolatok???
A tehenek etetése elõtt szemeztek.
Észrevett téged amúgy?
Ezt hogy képzeljem el? Este 8-tól szemeztetek hajnali 5-ig, majd elaludt?
A kérdező hozzászólása: Hajnali 5 -kor a tábortûz mellett ültünk haverokkal, és õ is ott volt!és igen észre vett nem is egyszer :) .Nem folyamatosan, és nem 8-tól, hanem észre vettem , hogy oda -oda pislant rám, próbálja elkapni a tekintetemet, amikor viszont rá éztem elfordult...

Van egy bnőm már régebben is játunk de akk nem volt semmi se köztünk és most ujra összejöttünk és ez a második hét h járunk. Mért akar egyre többet?

nah szal volt egy lány akivel már régebbben is jártam és szakított mert nem volt küztünk semmi se és most ujra összejöttünk és hát puszi ölelés kézfogás ilyenek már voltak...... és hát h régebben nem volt semmi se azt most olyanokat mondanak az iskolába h ugye bár ora után 10 percet benn voltunk kettesben meg volt már egy pár huzásunk ketesben maradtunk az osztályban és most olyanokat mondanak az iskolába h én apa leszek meg h meg ? meg terhes meg h mi lesz a gyerek neve meg stb.... de persze ezeken jokat röhögünk de ?t ez egyáltalán nem zavarja néha még msn-en is mondja h ma nem volt semmi se azon kivül h átkaroltam meg h adtam neki puszit .... azt most nemtom h mit akarhat. talán már sexelni is karhat??:O de persze én ennek nagyon örülök...:D jah és én 15 vagyok ? meg 14:D jah és mikor szakított kb 1 honapot szünetetltettünk és csak msn-en beszéltünk és most vagyok vele megint a második hete:D

Legjobb válasz: Hát ha már eggyüt vagytok pl a Francia csók mehetne (nyelves dolog) szerintem lehet arra gondol ... szal probáld ki ha még nem csináltad csináld mert Fantasztikusan jó ...

Hát ha már eggyüt vagytok pl a Francia csók mehetne (nyelves dolog) szerintem lehet arra gondol ... szal probáld ki ha még nem csináltad csináld mert Fantasztikusan jó ...
szexelni? ti? na ne... ha még egymással sem vagytok tisztába, meg azzal, hogy mit akar a másik, akkor semmiképp. ennyi idõsen meg gáz, hogy nem tudsz dolgokat csinálni a barátnõddel... legyen egy kis fantáziád, könyörgöm.
elölés és puszi annyira azért nem sok :) szerintem egyszerûen tölst vele egy kis idõt... mondjuk menjetek el moziba vagy sétálni... legyel véle kicsit többet... és nem hinném hogy szexelni szeretne.. csak hogy törödj kicsit többet vele

Egy kis segítségre lenne szükségem! Keresek egy könyvet amit már régebben olvastam csak elfelejtettem a címét. Ez melyikbe van?

Ha jól emlékszem Sohonyai Edit vagy Jacqueline Wilson a szerzõ..

Legjobb válasz: Ha egy pohár koktél/gyümölcslérõl van szó. Az tuti, hogy ragad és piros, akkor Jacquline Wilson: Szerelmes lányok cím könyvében lehet, bár rég olvastam. És Sohanyai Edit könyvekbõl nem rémlik ilyen. De ki tudja. Lehet, hogy tévedek.

Ha egy pohár koktél/gyümölcslérõl van szó. Az tuti, hogy ragad és piros, akkor Jacquline Wilson: Szerelmes lányok cím könyvében lehet, bár rég olvastam. És Sohanyai Edit könyvekbõl nem rémlik ilyen. De ki tudja. Lehet, hogy tévedek.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem hogy mivel öntötte le:| abban ad egy gúnynevet a lánynak?:)
Megnézném én, ha nem lenne a könyv a drága barátnõmnél, már nem tudom mennyi ideje. Pedig elolvasnám. Erre sajnos nem emlékszem. Más valamit tudsz a történetbõl? Õszintén szólva túl régen olvastam, ezt is meg a Sohonyai Edit regényeket is. (már amit)
A kérdező hozzászólása: Igazából nem nagyon emlékszem annyira talán igen hogy ez a fiú mindig csúfolta a lányt és talán az egér vagy patkány csúfnevet adta rá

Van egy 1 éves kandúr cicám. Régebben szelid volt. Az utóbbi hetekben megfogni sem lehet ha kiengedem már mászik is a fára és megy a tetőre. Mi lehet a baja? (ivartalanitott)

Legjobb válasz: Felnõtt és nem alakult ki kellõ kötõdés. Javaslom, hogy vegyél neki macskamentát a teszkóban 330 ftért, az enyém imádja! Persze ne vidd túlzásba..az enyém mindig jönne, keresi, hogy hol van..heti egyszer-kétszer szoktam adni neki egy kicsit.

Felnõtt és nem alakult ki kellõ kötõdés. Javaslom, hogy vegyél neki macskamentát a teszkóban 330 ftért, az enyém imádja! Persze ne vidd túlzásba..az enyém mindig jönne, keresi, hogy hol van..heti egyszer-kétszer szoktam adni neki egy kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!