Találatok a következő kifejezésre: Van egy már (8129 db)

A pc-mbe 4 ram foglalat van, egy már foglalt tehát ott van egy 2 gigás ddr2-es 800mhz-es ram benne, akkor a további 3 üres ramfoglalatba, tehetek még 2 gigás ramokat fejenként?

Legjobb válasz: Attól függ hogy a gép/alaplap meg engedi-e esetleg nem tudod az alaplap nevét? Mert akkor többet tudok mondani.

Attól függ hogy a gép/alaplap meg engedi-e esetleg nem tudod az alaplap nevét? Mert akkor többet tudok mondani.
keress rá az alaplap típusára és nézd meg, mennyi memóriát képes kezelni. Elképzelhetõ, hogy csak 4 gb -ot kezel.
A kérdező hozzászólása: Hewlett-Packard HP Compaq dc5850 Microtower Ez a pontos típusa az alaplapomnak
A kérdező hozzászólása: Raktam bele egy másik 2 gigás ramot amit vettem egy sráctól neten, tehát az is 2 giga (elvileg 800mhz) ddr 2-es, ...beletettem a ramot másodiknak az enyém mellé és nem mûködött...a monitor be se kapcsoltõle.Kipróbáltam úgy is hogy az én ramomat kivettem és beletettem szimplán csak azt, és mégsem mûködik.Most akkor mi a baj? 2 dolog lehet a hiba: Vagy azhogy nem 800 megaherces a srác ramja, vagy az hogy szar a ramja. Valamit segítsetek már.Köszönöm.Helóztok.
inkább az utóbbi, mármint, hogy gatya a RAM
8 gb-ig bõvíthetõ
A kérdező hozzászólása: tehát 8 gigáig bõvíthetõ...ennek örülök.De írt vissza nekem a srác újra, és tuti hogy nem rossz a ramja.Ezt írta: "http://www.memoryc.com/computermemory/ddr2ram/2gbelixirpc264.. itt eggy link a ramomról, tessék, ez 800mhz es tuti az alaplapod 667 mhz est kezel gyárilag de a gyengébb 800mhz esek is elindulnak benne hát ez sajana ez a ram az erõsebb verzio és ezért nem megy!"
A kérdező hozzászólása: Mit szóltok?
A kérdező hozzászólása: Amit két hozzászólásommal feljebb írtam idézõjelbe, azt a srác írta nekem a saját ramjáról, ami már nálam van, hisz megvettem, de nem mûkszik.Mit szóltok tényleg 667mhz-st kezel a gépem?

Alkotmányjogi kérdés (jogforrási hierarchia) : mi van akkor, mikor van egy már meglévő alacsonyabb szintű jogforrás (pl. önkormányzati rendelet), majd később születik egy vele ellentétes magasabb szintű jogforrás (pl. törvény)?

A jogforrási hierarchia elvileg megköveteli, h az alacsonyabb szintű jogforrás nem lehet ellentétes a magasabb szintűvel. Ezért ha az alacsonyabb szintű jogforrás keletkezik később, annak tekintettel kell lennie a magasabb szintűekre. De mi van ha a keletkezési sorrend megfordul, és az alacsonyabb születik meg először, majd a magasabb szintű? Ilyenkor a magasabb szintűnek kell tekintettel lennie az alacsonyabb szintűre, vagy az alacsonyabbat kell módosítani a később születű magasabb szintűnek megfelelően?

Legjobb válasz: Jogállam --> jogalkotási alapelvek --> kellõ felkészülési idõ --> tv. hatályba lépése elõtt módosítani kell az önkormányzati rendeletet

Jogállam --> jogalkotási alapelvek --> kellõ felkészülési idõ --> tv. hatályba lépése elõtt módosítani kell az önkormányzati rendeletet
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Az önkormányzati rendelet a megalkotásakor érvényes, hatályos, alkalmazandó. Ha utólag alkotnak a jogforrási hierarchiában magasabb szinten elhelyezkedõ jogszabályt, az önkormányzati rendelet érvényes, hatályos és nem alkalmazandó lesz. Azért hatályos, mert nem történt a Jat. szerinti hatályvesztés, hatályon kívül helyezés. Tehát mindenképpen az önkormányzati rendeletnek kell "tekintettel lennie" a magasabb szintû jogszabályra.

Van egy már lassan 5 éves Intel Inside Pentium 4-es HP Számítógépem amiben 2, 79 Ghz, 256 Mb Ram, 40 Gb HDD van, valyon mennyire érné meg felturbózni?

Az is érdekelne,hogy mennyiért lehetne bele Max. 2Gb Ram-ot és Max 160-200 Gb,(de lehet kisebb,de szerintem nincs) HDD-t.Szerintetek megérné?Mert amúgy egy jó HP gép.Válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Így elsõ nekifutásra szerintem semennyire, vagy legalábbis erõsen gazdaságtalan lenne. No meg az is kérdés, egyáltalán mibõl mennyi fér bele, mit tud lekezelni. A HP oldalán meg lehet nézni, hogy a gépnek mi a gyári paramétere, és a leírásban ott lesz, hogy mibõl mi a maximum, amit le tud kezelni. Ehhez szükség van a szériaszámra és a gép part number-ére (S/N és P/N).

Így elsõ nekifutásra szerintem semennyire, vagy legalábbis erõsen gazdaságtalan lenne. No meg az is kérdés, egyáltalán mibõl mennyi fér bele, mit tud lekezelni. A HP oldalán meg lehet nézni, hogy a gépnek mi a gyári paramétere, és a leírásban ott lesz, hogy mibõl mi a maximum, amit le tud kezelni. Ehhez szükség van a szériaszámra és a gép part number-ére (S/N és P/N).
ha bemész az elsõ infóbaboltba akkor jóeséllyel hozzádb*sznak valami 6 éve ott porosodó eladhatatlan vackot.. kb.5000-6000FT/GB DDR RAM a vinyó meg használtan kb.5-10k
A kérdező hozzászólása: Jobb a helyzet, mert elfogadta a régi Ramomat így 512MB van benne és az Ubuntu is szépen elfut rajta.De attól még érdekelne a felújítás is, mert Idézek egy válaszolót:"HP a legkirályabb gép. megéri felújítani, és is ezt tettem, és nagyon jól megy."
A kérdező hozzászólása: De az még mindig érdekelne mennyi lenne a RAM meg a HDD.Arra is válaszolnátok?
Ez a legújabb Ubuntu: http://ubuntu.hu/ubuntu1204lts Nekem ennél gyengébb gépen (10 éves IBM 256 MB RAM) kiválóan fut az Ubuntu.
A kérdező hozzászólása: Egyébként pontos típust nem tudok, de egy compaq-ról lenne szó.
Csak nem egy d330-as asztali? Én is 1 olyan akarok.
HP a legkirályabb gép. megéri felújítani, és is ezt tettem, és nagyon jól megy..
A kérdező hozzászólása: Igazából nem a géppel van baj, csak a ram, mert HDD is mehetne még bele, csak a ramot le kellett csökkenteni így most gyenge, de amúgy 512 Mb volt benne, HDD-nek meg van 3 hely benne.
Raknék rá Puppy Linuxot, aztán lehetne még pár kellemes éve.
Mivel ddr1-es ram-od van, ugyanilyennel kell bõvítened, ez kb 7-10k 1gb én külsõ vinyót vennék. Toshibát már kapsz10k-ért, 250 gb-osat . Szval 20k-ból megvan :)


Van egy marék kb.8 centi hosszú orvosi platinacsavarom. Ezek állítólag nagyon drágák, nagybátyám traumatologós volt, az ő hagyatékában találtuk. Mit lehetne velük tenni? Érnek egyáltalán valamit?

Legjobb válasz: Biztos vagy benne, hogy az platina, vagy csak úgy gondolod abból, hogy az emberek azt mondják operáció után? Orvosi fémként általában különféle nikkel-kobalt ötvözeteket használnak, amelyek nem lépnek reakcióba az emberi szövetekkel. Használnak ritkán valóban paltinát is, de azokat nem valószínû, hogy megtaláltad volna. Elég értékesek hozzá, hogy ne lehessen csak úgy egy orvosnál.

Biztos vagy benne, hogy az platina, vagy csak úgy gondolod abból, hogy az emberek azt mondják operáció után? Orvosi fémként általában különféle nikkel-kobalt ötvözeteket használnak, amelyek nem lépnek reakcióba az emberi szövetekkel. Használnak ritkán valóban paltinát is, de azokat nem valószínû, hogy megtaláltad volna. Elég értékesek hozzá, hogy ne lehessen csak úgy egy orvosnál.
Nagyon valószínû, hogy az elõzõ válaszolónak igaza van. De ha szeretnél meggyõzõdni róla, hogy mi ez, vidd el egy ötvöshöz, vagy ékszerészhez, aki készít is dolgokat, és gyorsan meg fogja mondani azt is, hogy platina-e, s ha igen, azt is, hogy mennyit ér. Ebben a szakmában alapkövetelmény a diszkréció, nem fog feljelenteni.(bár, ha valóban platina, akkor a rokonod törvénytelenül jutott hozzá, mert az efféle szigorú nyilvántartásba van véve, és a betegekbõl szinte minden esetben kioperálják-akibõl nem, arról is nyilvántartás van, és halálakor a boncolásnál kell elszámolni vele)
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van, hogy tök ciki, de ez biztos, hogy ez platina.... Nem vagyok rá büszke, hogy ilyen van itthon, de tudom, hogy valódi. Arra is gondoltam, hogy beviszem a kórházba (nem oda, ahol az öreg dolgozott), de félek, hogy akkor én kerülök bajba.
Az árak itt vannak: http://www.v-pearl.hu/rates.aspx? Írd be a google-ba, hogy platina felvásárlás.
A kérdező hozzászólása: Na jól beégtem. kiszaladtunk anyám nõvérével a Tesco üzleteknél az ékszerboltba és kiröhögtek, hogy ez csak orvosi nemes ötvözet, vagy mi. Na mindegy akkor nem ebbõl gazdagszunk meg, de tényleg azt hittem, hogy igazi. nem értem, akkor miért kellett rejtegetni.
Sejtettem, hogy csak orvosi fém lesz. Jól írták, hogy a platinát még temetés elõtt kiszedik az elhunytakból és külföldre is csak úgy lehet vele utazni, ha kitölt elõtte valamilyen nyilatkozatot az illetõ... Ezek nagyon pontosan vannak és voltak nyilvántartva, szóval kizárt, hogy valaki sikkaszthatott belõle. Csupán abból gondoltad, hogy platina, mert rejtegette az öreg?
A kérdező hozzászólása: igen, abból gondoltam. meg úgy is néz ki, legalábbis a filmekben ilyen volt a platina

Van egy már régota zavaro kérdésem, és idegesit, nem tudom megfejteni. Segitene valaki?

17éves vagyok,egy iskolába járok egy ...nem szeretnék senkit csufolni,de egy csunya,kovér lánnyal,aki már 2éve fogyozik,de nagyon rossz az alakj.Szintén ugyanennyi éves.Csunya,viszont ugymond szép barátnoi vannak,akik divatoznak,buliznak stb..és persze ez a lány mindenben koveti oket,divatos cuccai vannak,pasizni akar.Itt kezdodik a dolog:nagyon sok fiunak tetszem,sokan szeretnének velem járni,utánam néznek .... és ez a lány,akinek mindenki hisz,mivel minden helyeshez,széphez benyalja magát,nagyon ronda dolgokat terjeszt rolam,hazudozik ,kitalál mindent,és MINDENKI elhiszi ezt.Mindig figyel,les engem,a ruhám arcom,testem már nagyon régota...nagyon zavar.Már nagyon rossz hirek terjengenek rolam,és nem tudom ezeket kezelni.Sose reagálok rájuk,ugy teszek,mintha meg sem hallottam volna .Miért csinálja ezt CSAKIS velem?Mit tegyek?Mi baja?

Legjobb válasz: Büntesd meg! Ostorral csapj oda te állatt

Büntesd meg! Ostorral csapj oda te állatt
Vágd le a fejét!!
Ne bántsd a barmot, nem tehet róla. Hagyd a fenébe... akik ismernek és a barátaid azok úgyis tudják az igazat, a többi pedig le van sajnálva :)
Ne foglalkozz vele!
Tépd meg!
T
Leszbikus és bejössz neki... eltakarítja az udvarlóid, aztán lecsap rád. Félnék tõle...
Ó a nõi lélek olyan titokzatos, kifürkészhetetlen? Szerintem nagyon szépnek tart Téged. Nagyon szeretne olyan szép lenni mint Te. Azért les annyit. De a sokadik próbálkozás után sem tud még lefogyni sem. Ez annyira elkeseríti, hogy a dühét rád vetíti ki. Rajtad akar bosszút állni, amiért õ ennyire csúnya, Te pedig nem. Már az a tény is alátámasztja ezt az elméletet, hogy a szép emberek társaságát keresi. Azért mert közéjük akar tartozni. Azzal ha megvered még jobban magadra haragítod. Ez ellen csak úgy tudnál védekezni, ha olyan kínos megalázó helyzetbe hoznád, aminek köszönhetõen elfordulnának tõle a barátai. Így magára maradna és már nem tudna neked ártani. Vagy bírd ki azt az 1-2 évet míg Különvállnak az útjaitok. Neked boldog sikeres életed lesz, már csak azért is mert szép vagy. Õ meg élheti a magányos nyomorult életét tovább és másokat hibáztathat érte.
Szerintem meg vond kérdõre. Mikor kettesben vagytok, olyan dühvel hogy majd szét robbansz. Ha erre nem lennél képes, akkor kérj meg valakit hogy ijesszen így rá és szedje ki belõle hogy mi a francért csinálja ezt.
A leszbikus sztorit komolyan gondoltam. Vagy csak egyszerûen irigy rád...
Talán kérdezd meg tõle? Valami oka csak kell, hogy legyen. Amúgy szerintem féltékeny, és azért csinálja. De beszéld meg vele. Legyél jó fej.
A kérdező hozzászólása: De miért csinálja????Én semmit nem ártok senkinek!
A kérdező hozzászólása: 1. , 2. :D
Igen. Biztosan irigyel téged hogy jó tested van, neki meg nincsen. De tök mindegy, én nem hiszek a pletykáknak, intrikáknak. Gondolom a barátaid sem, vagy ha mégis inkább ezeknek hisznek anélkül hogy az igazságtartalmáról meggyõzõdnének, akkor nem a barátaid.

Nagyon utálom már a férjemet, és sajnos vele van egy csodálatos egyéves kislányunk. Õ nagyon ragaszkodik hozzá, de természetesen anyaként én is. Mekkora esélyem van megkapni a "nevelési jogot", ha ki akarok menni egy másik pasihoz Hollandiába? Köszi.

Legjobb válasz: Értem én a problémát. Van egy férjed, aki hülye. Van egy pici gyereketek is, aki tovább ront a helyzeten. Közben lett egy új, vélhetõen jobb pasid. Megesik az ilyen. De gondold végig az õ szempontjából is... Van egy felesége, aki hülye. Van egy gyereke is, akit szeret és emiatt nem küld el. A feleségét már egy külföldi csávó kúrogatja, akihez ki akar költözni. És vinni akarja a gyerekét is. Mégis milyen választ vársz? :-) A véleményem, hogy most már éppen itt az ideje, hogy a gyerek szemszögébõl nézd a történetet és kizárólag az õ érdekében dönts!

Értem én a problémát. Van egy férjed, aki hülye. Van egy pici gyereketek is, aki tovább ront a helyzeten. Közben lett egy új, vélhetõen jobb pasid. Megesik az ilyen. De gondold végig az õ szempontjából is... Van egy felesége, aki hülye. Van egy gyereke is, akit szeret és emiatt nem küld el. A feleségét már egy külföldi csávó kúrogatja, akihez ki akar költözni. És vinni akarja a gyerekét is. Mégis milyen választ vársz? :-) A véleményem, hogy most már éppen itt az ideje, hogy a gyerek szemszögébõl nézd a történetet és kizárólag az õ érdekében dönts!
téged még az izgat, hogy fizetned kell-e a gyerektartást?ha el is váltok odaadnád a kisgyereked az apjának és te mennél külföldre?szép, mondhatom.
Remélem nem sok esélyed van elvenni az apjától, akinek ugyanannyi joga va na gyerekéhez...
A múlt most teljesen mindegy szerintem. A férjed is válni akar, vagy csak te? Hogy viszonyul õ ehhez az egészhez? Mivel kicsi a gyerek, valószínüleg neked ítélik, de kivinni nem fogod tudni, ha nem írja alá az apa, és mért írná alá? nem megoldhaltó, hogy a másik "pasi" jöjjön Magyarországra? Egyébként gondold végig. Egyszer már felrúgtad az életed egy férfi miatt. Gyereked született. Annyira nem ismerted a férfit, hogy nem láttad elõre, hogy nincs jövõtök, el fogtok válni, pláne, hogy szabályosan utálod. Megtennéd mégegyszer? Most már a kicsire is kell gondolnod, nem cska magadra. Az õ életét is felforgatnád? És ha hirtelen (mondjuk 1-2 év után) ezzel az új pasival is ez történik? Akkor külföldön egy pici gyerekkel mihez kezdesz?
Nem akarlak minõsíteni.Csak arra kellett a férjed, hogy gyereked legyen tõle? Felelõtlen vagy a kicsivel szemben és a férjeddel pedig szemét.Ha a bíróságok igazságosan akarnának ítélni, az apjának ítélnék.Õ tisztességesebben feltudná neveleni, mint te.Még házasságban élsz, de már másik pasid van?Ilyent tisztességes nõ, és fõleg anya nem csinál.Ki nem engedik a gyereket veled, de ha kivinnéd, mi a biztosíték arra, hogy azt a pasast is nem fogod majd útálni? Akkor mit teszel, mibõl élsz, hogy neveled a gyereked? Igaz, Hollanidában van kereslet bizonyos szakmában a nõknek.
Nem feltétlen magyar írhatta, hanem egy olyan ember, akibe van még becsületesség. Ami belõled hiányzik, csitrikém.
szia! A kislanyt csak az apjabeleegyezesevel (alairasaval viheted ki kulfoldre(sajnos) Egyutt erzek veled...Enis megutaltam a parom sajnos sokszor mar nem tudom mit tegyek.miis kulfoldon lakunk.., egyenlore felek elkoltozni, de majd az elet hozza remelem.Sok szerencset az utaxzashoz meg a kislanyhoz!!!
Nem sok. Ha a férjednek van egy kis esze, akkor nála helyezik el. Ha mégis neked ítélik, akkor is kell a beleegyezõ nyilatkozata, hogy külföldre vihesd, amit nem fog aláírni - teljesen jogosan. Két éve nem tudtad, hogy két év múlva annyira fogod utálni, hogy elhagyd? :-o
A kérdező hozzászólása: Magyarul semmi esélyem a lányom nélkül távozni.. .Vagy a gyerek vagy külföld... Ha viszont külföldet választom, kell-e gyerektartást fizetnem? (a múlton tényleg ne rágódjunk. Ha tudtam volna, hogy így érzek ma, valószínûleg nem hagytam volna, hogy gyereket csináljon nekem... Sajnos sokat változott negatív irányba. Talán a gyerekkel járó stressz hatására. Nem tudom...)
A kérdező hozzászólása: húú, ezt az utolsó kommentet csak magyar írhatta :-) nem véletlenül akarom itt hagyni ezt a negatív energiát.

Van egy barátom, aki úgymondván depis. Most segítséget kért tőlem, hogy segítsek neki rendbe hozni az életét újra, már Drog! -ozik, vagdossa magát, és ivott is. A barátait elveszítette. Mivel kezdjem?

Legjobb válasz: Hát nehéz út vár rá, valóban borzalmasak a megvonási tünetek, nekem is volt egy hasonló haverom. Aztán a következõ szörnyûség majd az lesz, amikor elviszed a megfelelõ adiktológiai helyre, és ott meg attól függõen adnak neki X mennyiségû akármit, hogy aznap mennyire tömi meg az orvos zsebét. Ezt is tõle tudom, undorító. Tény, hogy egyedül nem megy, ez amolyan alapelv, de persze tudni kéne mirõl van szó pontosan, na meg aztán ha olyanaz eset, akkor akár életveszéllyes állapotba is kerülhet a megvonás miatt. DE tudok ellenpéldáról is, amikor már a 20-dik orvosban csalódva anyuci és lánya elhatározták, hogy a lány anyuici segítségével szokik le és sikerült. Hát nézd, felelõtlenség lenne bármit tanácsolni anélkül, hogy tudnánk pontosan mi mennyi, de egy biztos: nagyon nehéz, szóval sok erõt! Sajnos a magyar társadalom ezt még nem tudja betegségként kezelni, csak megvetéssel, na ezzel meg aztán mindent elér, csak segítséget nem nyújt, ez is egy tény. Van egyébként számos úgymond leszoktatóhely az országban, de annyira nem ismerem õket, hogy ajéánljam bármelyiket is. Egyiket ismerem csak jobban, na azaok jajde jónak tartják magukat, de aztán semmirõl nem szól minthogy azt hiszem 10 vagy 12 napos leszoktató kúra, már amit õk annak neveznek, több mint 1 millió Ft szállodai körülmények közöt, ennyi. Állami elvonóba menni úgymond az meg hát .. kétesélyes. Sok sikert! Nem lesz könnyû dolgotok, de egy biztos: ha maga mellett tudhat téged mint barátot, az már önmagában egy nagy segítség! Tamás

Hát nehéz út vár rá, valóban borzalmasak a megvonási tünetek, nekem is volt egy hasonló haverom. Aztán a következõ szörnyûség majd az lesz, amikor elviszed a megfelelõ adiktológiai helyre, és ott meg attól függõen adnak neki X mennyiségû akármit, hogy aznap mennyire tömi meg az orvos zsebét. Ezt is tõle tudom, undorító. Tény, hogy egyedül nem megy, ez amolyan alapelv, de persze tudni kéne mirõl van szó pontosan, na meg aztán ha olyanaz eset, akkor akár életveszéllyes állapotba is kerülhet a megvonás miatt. DE tudok ellenpéldáról is, amikor már a 20-dik orvosban csalódva anyuci és lánya elhatározták, hogy a lány anyuici segítségével szokik le és sikerült. Hát nézd, felelõtlenség lenne bármit tanácsolni anélkül, hogy tudnánk pontosan mi mennyi, de egy biztos: nagyon nehéz, szóval sok erõt! Sajnos a magyar társadalom ezt még nem tudja betegségként kezelni, csak megvetéssel, na ezzel meg aztán mindent elér, csak segítséget nem nyújt, ez is egy tény. Van egyébként számos úgymond leszoktatóhely az országban, de annyira nem ismerem õket, hogy ajéánljam bármelyiket is. Egyiket ismerem csak jobban, na azaok jajde jónak tartják magukat, de aztán semmirõl nem szól minthogy azt hiszem 10 vagy 12 napos leszoktató kúra, már amit õk annak neveznek, több mint 1 millió Ft szállodai körülmények közöt, ennyi. Állami elvonóba menni úgymond az meg hát .. kétesélyes. Sok sikert! Nem lesz könnyû dolgotok, de egy biztos: ha maga mellett tudhat téged mint barátot, az már önmagában egy nagy segítség! Tamás
Nézd, ha szúrja magát, akkor ez nem úgy megy, hogy egyik napról a másikra csak úgy eldobja sajnos. Az már komolyabb dolog, igazat mond, ha azt mondja, hogy nem tudja megtenni, hogy kihagy egy adagot, mert baromi szarul lesz azonnal, szóval hidd el, ez nagyon nehéz kérdés. Én nyugati országban vettem részt ilyen ismertetõ konferencia akármin, és ott egyetlen megoldásként a nagyon lassú, lépésrõl lépésre való csökkentést tartották az egyetlen módszernek, hogy úgy le tudjon valaki jönni, hogy talán nincs annyira rosszul a megvonás miatt. Csak az a baj, hogy a visszaesési statisztika meg egy horror, mondhatni szóval, hogy nem mûködik. Hát szomorú, de ha szúrja magát, ott olyan folyamatok zajlanak le, hogy pokol lesz ha abba hagyja. Pedig abba kéne ... de eddig keveseknek sikerült ssjnos, bármit is mutatnak bizonyos kozmetikázott satisztikák .... Ezért is tartják, hog ytünetmentesnek talán lehet lenni, de ebbõl meggyógyulni soha nem lehet, ez a függõség, a vágy örökre megmarad aki tudja milyen. Hát nem vidítalak fel, de ez az igazság. Szóval ha a lépésrõl lépésre módszerrel sikerül netán ... csak azt tudom én ajánlani a saját ismereteim szerint. És idõben kellene elkezdeni, mert tudod aztán tönkre vágja az egész szervezetet, a veséktõl kezdve a szivet ... És arról nem beszélve, hogy pont egy elismerte addiktológus mondta, hogy egy hirtelen megvonás egy keményebb "tûs" drogos esetében akár az életébe is kerülhet egy infarctus formájában, szóval óvatosan szabad ezzel bánni, csak a legszomorúbb az, hogy ebben az országban tulajdonképpen nem létezik megfelelõ hely ennek a kezelésre, megoldására. Tényleg nem tudom mit csináljatok, de pár hetes radikális környezetváltás és ott pedig lépésrõl lépsére lecsökkenteni naponta amig el nem fogy, na így talán el lehet érni, hogy rossullét nélkül leálljon. Végül is a metadonnal is ezt csinálják, az egy dolog, hogy nem mûködik a módszer egyéb tényezõk miatt sajnos, de ez az egyetlen elismert módszer. Na és vigyázat, mert persze a túladagolás is egy nagy veszély, de legalább ilyen veszély a hirtelen megvonás is, egyszerûen belehal, totális keringésösszeomlás a minimum de mondom infarctus is bejöhet simán akár huszonévesen is ... Sok sikert!
Pszichoterápia.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Avval, hogy elkíséred orvoshoz és utána támogatod a gyógyulás útján. Egyedül nem fog menni, ne számíts rá. Szörnyûek a megvonási tünetek, orvosi segítség kell hozzá.
Jó, azért ezt nem lehet így leegyszerûsíteni, amíg egy füves cigirõl van szó, addig persze én se látom olyan komolynak a problémát. Na de egy masszív heroinista vagy kokainista bizony ha megvonják tõle, élertveszélyes elvonási tüneteket tud produkálni, mint pl. teljes keringésösszeomlás, szívritmus-zavarok, tehát nem egyszerû na. Tamás
A kérdező hozzászólása: hát ez így tényleg igazz, és így már akár biztos is lehetek benne, hogy akárhogy megígérte nekünk, õ attól még a hátunk mögött folytatja.... de régebben csinált olyat, hogy begyógyszerezte magát, és az orvos mondta, hogy az volt az egy szerencséje, hogy nem éhgyomorra szedte be õket! köszi szépen, így már méylyebben átdudom gondolni az egészet:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, ezt lehet hogy kipróbáljuk, köszi szépen!! A pénz meg nála nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne, mert nagyon sok pénzük van. De errõl elbeszélgetek még úgyis vele, és megpróbálom leszoktatni, ahogy csak tudom :)

Van egy fiú aki tetszik. Egyszer mondta hogy tetszem neki! nekem akkor nem tetszett. Voltunk erdei suliba és mindig velem volt. A bnőm azt mondta hogy szerinte már megint tetszem neki. mit csináljak?

14 évesek vagyunk

Legjobb válasz: Látom egész jól elbeszélgetsz magaddal, de azért itt egy történet, olvasd el, majd gondold át h mit csináljál! Fizika óra van, én mellette ülök. Nézem a fénylõ, bársonyos haját, a gyönyörû szemét, a szép kezét. Õ rámnéz, és mosolyog. De Õ nem úgy néz rám, Õ csak az úgymond "legjobb barátom". Vége az órának, vége a napnak, Õ átjön hozzám elkérni a matekfüzetem. Én odaadom neki, Õ rámmosolyog, az arcomra nyom egy puszit, és azt mondja, köszi! Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom Õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de Õ nem így néz rám és én ezt tudom. Másnap találkozunk a suliban, mellette ülök, sír... Sír, mert szakított a barátjával Én megvigasztalom, õ átölelel érzem, hogy majd kiugrik a szívem. Egy órán keresztül a karomban fekszik, aztán rámmosolyog, az arcomra nyom egy puszit és azt mondja, köszi. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barát legyünk, de õ nem így néz rám és én ezt tudom. Telnek a nap, az évek, látom hosszú talárban, az érettségin, látom, amikor átveszi a bizonyítványát. Õ rámmosolyog... Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom. Együtt megyünk a fõiskolára, de telnek az évek, és már a diplomaosztón találom magam. Õ még szebb, hosszabb és szebb a haja, az arca, gyönyörû nõ. Az utolsó nap õ rámmosolg, az arcomra nyom egy puszit. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom. Eltelik rengeteg idõ, én minden héten beszélek vele telefon. És megkapom a szörnyû hírt... Ott állok a koporsójánál, ami nyitva van, látom a fehér gyönyörû arcát. Potyognak a könnyeim. Már nem mosolyog rám, és már nem is kapok tõle puszit... El akarom neki mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ már nem tudhatja ezt. Késõbb felmegyek a szobájába, és megtalálom a naplóját, és a következõket olvasom: " Rámosolyog, az arcára nyomok egy puszit... El akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom..." Ghostrider

Látom egész jól elbeszélgetsz magaddal, de azért itt egy történet, olvasd el, majd gondold át h mit csináljál! Fizika óra van, én mellette ülök. Nézem a fénylõ, bársonyos haját, a gyönyörû szemét, a szép kezét. Õ rámnéz, és mosolyog. De Õ nem úgy néz rám, Õ csak az úgymond "legjobb barátom". Vége az órának, vége a napnak, Õ átjön hozzám elkérni a matekfüzetem. Én odaadom neki, Õ rámmosolyog, az arcomra nyom egy puszit, és azt mondja, köszi! Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom Õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de Õ nem így néz rám és én ezt tudom. Másnap találkozunk a suliban, mellette ülök, sír... Sír, mert szakított a barátjával Én megvigasztalom, õ átölelel érzem, hogy majd kiugrik a szívem. Egy órán keresztül a karomban fekszik, aztán rámmosolyog, az arcomra nyom egy puszit és azt mondja, köszi. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barát legyünk, de õ nem így néz rám és én ezt tudom. Telnek a nap, az évek, látom hosszú talárban, az érettségin, látom, amikor átveszi a bizonyítványát. Õ rámmosolyog... Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom. Együtt megyünk a fõiskolára, de telnek az évek, és már a diplomaosztón találom magam. Õ még szebb, hosszabb és szebb a haja, az arca, gyönyörû nõ. Az utolsó nap õ rámmosolg, az arcomra nyom egy puszit. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom. Eltelik rengeteg idõ, én minden héten beszélek vele telefon. És megkapom a szörnyû hírt... Ott állok a koporsójánál, ami nyitva van, látom a fehér gyönyörû arcát. Potyognak a könnyeim. Már nem mosolyog rám, és már nem is kapok tõle puszit... El akarom neki mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ már nem tudhatja ezt. Késõbb felmegyek a szobájába, és megtalálom a naplóját, és a következõket olvasom: " Rámosolyog, az arcára nyomok egy puszit... El akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom õt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de õ nem így néz rám, és én ezt tudom..." Ghostrider
A kérdező hozzászólása: jah, és nagyon jóban vagyok vele....bár most nem láttam ezen a nyáron!!!a kirándulás az nagyon jó volt, mert mindig velem akart lenni...de én igazából csak most nyáron jöttem rá hogy tetszik!!sajnos még csak most!mert eddig azt mondtam mindenkinek hogy nem is olyan helyes meg minden...egyszer amikor ketten voltunk, akkor azt mondta hogy tetszem neki!! de utána még egy darabig jóban is voltunk meg minden, de egy kis idõ múlva már nem is beszélgettünk..:( jah meg hát..egyszer elkértem a telefonját...(mert én is olyat szeretnék ami neki van és meg akartam nézni)és megnéztem a képeit., , , és rólam is volt egy pár képe...:) na hát...kb..ennyi..ha még szeretnétek tudni valamit..akkor írjatok..csak léccike válaszoljatok!!!köszike
A kérdező hozzászólása: jah, meg hát igazából nekem az volt az egyik legnagyobb bajom hogy õ egy kicsit alacsonyabb nálam...(akkor kb fél fejjel majdnem)de mostmár nincs olyan sok külömbség vagyis háát...kb ugyanakkorák vagyunk..:D
A kérdező hozzászólása: aha kösz
A kérdező hozzászólása: de még mindig nem nagyon tudom hogy mit csináljak!!:S
Ha tényleg nem értetted meg az elõzõ hozzászóló miért is írta Neked ezt, akkor talán soha nem is fogod tudni mi lenne a helyes...!!! persze egyszerû most azt mondani, hogy állj oda elé és mondd meg mit is érzel...de talán tényleg ezt kellene!! de legalább éreztesd vele hogy te már többet akarsz!!! mert ha túl sokat vársz elmentek egymás mellett, és majd más megmondja neki amit Te nem mersz, akkor pedig majd megbánod!!! sok szerencsét!!!
A kérdező hozzászólása: köszike:D
A kérdező hozzászólása: de mikor mondjam el neki??és személyesen?vagy inkább ne?
Hívd ki beszélgetni, és beszéljétek meg a dolgot.

Mit lehet olyankor tenni, ha kiskorú gyermeknek az anyuka becsomagol láthatások alkalmával egy levegőtisztító gépet, azonban a gép nem működik, felemelve a fedelet látszik, hogy teljesen el van vízkövesedve már, és piszkosak a gépnek a járatai?

Olyan szinten vízköves, hogy azt már mosni nem lehet...A gép paraméterei: 8 éves a gép, édesapuka vette anno a gyerk?cnek. Abszolút nem m?ködik már, lehet látni, hogy bekapcsolás után nem fújja a leveg?t. Közben szegény gyerk?c meg kéri, hogy kapcsoljuk be neki, hisz anya is beszokta kapcsolni :( Mi bekapcsoljuk ilyenkor, de tartunk attól, hogy csak nagyobb kárt okozunk azzal, hogy egy piszkos, vízköves géppel próbálunk leveg?t fujatni.

Legjobb válasz: Az ilyen gépek rendszeres karbantartást igényelnek. Ha az ecet és a szûrõcsere nem segít, akkor újat kell venni, mondjuk karácsonyra. Lehet, hogy anya csak azért küldte el, mert tudja, hogy megnyugtatja a gyereket a hangja. Ha egészségügyi oka lenne, már rég kicserélte volna, hisz nyilván õ is tisztában van vele, hogy már nem olyan, mint fénykorában. A legegyszerûbb az lenne, ha beszélnétek az anyukájával, hogy meglepnétek a gyereket egy új párásítóval karácsonyra. Kárt szerintem nem fog okozni, ha bekapcsoljátok, ha pedig ennyi idõre rátok lett bízva a gyerek, az anyja biztos nem fog megsértõdni, ha megbeszélitek a karácsonyi ajándék kérdését. Lehet, hogy õ is le szeretné már cserélni, csak épp nem engedheti meg magának - hárman együtt egy komolyabb párásítót is tudnátok venni, ha szükséges. Egyébként télen tényleg hasznos a párásító, nekünk is van egy.

Az ilyen gépek rendszeres karbantartást igényelnek. Ha az ecet és a szûrõcsere nem segít, akkor újat kell venni, mondjuk karácsonyra. Lehet, hogy anya csak azért küldte el, mert tudja, hogy megnyugtatja a gyereket a hangja. Ha egészségügyi oka lenne, már rég kicserélte volna, hisz nyilván õ is tisztában van vele, hogy már nem olyan, mint fénykorában. A legegyszerûbb az lenne, ha beszélnétek az anyukájával, hogy meglepnétek a gyereket egy új párásítóval karácsonyra. Kárt szerintem nem fog okozni, ha bekapcsoljátok, ha pedig ennyi idõre rátok lett bízva a gyerek, az anyja biztos nem fog megsértõdni, ha megbeszélitek a karácsonyi ajándék kérdését. Lehet, hogy õ is le szeretné már cserélni, csak épp nem engedheti meg magának - hárman együtt egy komolyabb párásítót is tudnátok venni, ha szükséges. Egyébként télen tényleg hasznos a párásító, nekünk is van egy.
Azért teszi be neki/nektek, mert apa vette és anya azt hiszi, hogy apa a garancialevél és kicseréli/vesz egy másikat. Nálunk is így volt mikor a biciklivel volt baj.5 percre laknak a szerviztõl, de mindig a férjemnek kellett elintézni akármit is, mert tõle volt a bicó. Vegyetek magatoknak egy ilyen gépet anya meg hagy pakolja be a rosszat, vagy mégis próbáld meg jól kisikálni hagy vegye a lapot ha tisztán kapja vissza.
Nem nem, azt hiszi, hogy így majd vesz egy másikat!! Azért küldi, hogy hátha veszi a lapot, mert szegény egyedülálló anya nem bír venni újat. Mivel õ vette, õ gondoskodjon róla. Azért írtam a biciklis példát. Én is a gonosz mostoha voltam egy darabig, pedig nem miattam mentek szét, õ meg ...(hagyjuk.egyedül álló, de nem egyedül fekvõ, de mindig mi vagyunk a szemét alakok).
A kérdező hozzászólása: részemrõl lezártanak tekintem a kérdést, csak egy megoldás maradhat, majd mi veszünk egyet, karácsony pont kapóra is fog jönni!! Köszönöm
Szerintem is az a megoldás, hogy veszel egyet magatoknak, és ha ott van a gyerek, akkor bekpacsoljátok neki, és megmondjátok anyukának, hogy most már nem kell küldenie. Viszont ne ajándékba vedd karácsonyra, mert ha hazaviszi, akkor anyuka nem fog rá vigyázni és hasonló állapotba kerül rövid idõn belül, mint a régi.
Van eü oka a használatának, vagy "csak úgy"? Amúgy venni kell egy újat, ennyi, fõleg, ha fontos a gyereknek.
Második vagyok, csak most tudtam visszatérni. Eszembe sem jutott személyeskedni, azt gondoltam, hogy Te nagynéni vagy egy nagyobb unokatestvér vagy. Tisztában vagyok vele, hogy vannak elviselhetetlen férjek/feleségek, vagy csak egyszerûen már nem illettek egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Kedves 15-ös. Igen köszönöm szépen a választ, már utána is néztem, Szép napot
Kitisztítani, azt lehet tenni!
Miért nem kérdezed meg anyukától minek teszi be mindíg, fontos-e ez a gép, és én tennék egy kérdéstaz állapotára is, hogy anyuka szerint árthat-e a kicsinek.Ha szükséges a gép, mindenképpen, felesbe vegyetek egyet, mindkettõtöknek olcsóbb így.
Mért kell ebbõl problémát csinálni. Azért csomagolja folyton mert a gyerek napi rituáléihoz, a biztonság érzetéhez kell a gép zümmögése, elhoza az otthont. Itt a karácsony vegyetek egy újat. Az meg 2 hetente rátok sóza már bocs de túlzás ez a láthatás ilyenkor a gyereknek az apjánaál a helye ha neked kényelmetlen akkor is.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. elõször is az én dolgom lenne 2 hetente kiecetezni egy 8 éves gépet? Ami 5 éven keresztül rendelkezésére állt az anyukának? Én 3 éve vagyok együtt az apukával...mi a probléma? Ha észrevetted volna cseppet sem az anyukát szidtam, csupán aggódásomat fejeztem ki, hogy ezek szerint egy gomba és penésztenyészetet nyomatok a gyerek szobájába abban a 2 és fél napban amit kapunk az apukával...köszönöm az eddigi válaszokat.
Szép, nem akadt idõd, hogy kiecetezd? Egyedülálló anyának gondolom van elég dolga, ráérsz, hát ennyit megtehetnél. Mialatt a kérdést megírtad, végeznél is. Ennyi.Nekem inkább ez jutna eszembe, mint kérdést írni, szidatni az anyát, ha ezt látnám. Ha meg már késõ, tönkrement, vegyetek újat. Ha másképp nem akarod, legalább karácsonyra.
Én arra gondolnék, hogy a gyerek akarja magával vinni, nem anyuka tukmálja, hogy kapjon másikat. Lehet, hogy a gyereknek biztonságos érzést nyújt. Lehet, hogy a hangjára tud elaludni, vagy az anyja jut eszébe róla mit tudom én. Gondolom a biztonságot keresi, mert nem érzi nyugodtnak magát. Amúgy nem értem a kérdést se. Mi a fenéért ne lehetne használni, ha van rajta vízkõ. Ha otthon használják, gondolom nálatok se fogtok belehalni a levegõromlásba már bocsánat. Ez olyan nagyon a kákán is csomót keresek, én tökéletes rendet tartok, nálam még a lábtörlõ is patyolat, és nincs olyan gépem otthon, ami ne lenne az utolsó csavar alatt is kifogástalanul tiszta. Lehet lepontozni, rosszul vagyok az ilyen kérdezõktõl.
A kérdező hozzászólása: 8 éves gépnél azt hiszi, hogy megvan a számla és a garancia? :) Próbáltuk sikálni, semmi, képzeljetek el egy 8 éve folyamatosan nem kezelt, nem karbantartott vízköves gépet:( Ott abban már valami fekete trutymó is van :( Igen ez lesz, veszünk másikat, amint lesz erre pénzünk...
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm szépen, sajnos tényleg siralmasan néz ki a gép :( Amint lesz pénzünk, beszerzünk egy újat, néztem ezek kb. 10. körül indulnak...
Ha a gyereknek ez már rituálé és fontos, akkor venni kell egy újat. 8 évig amúgy is ritkán bírják az ilyen gépek. Az újat meg rendszeresen karbantartani, szûrõt cserélni, gombamentesíteni (mint a légkondikat lakásban vagy autóban, sok szemetet is beszívnak), vízkõteleníteni.
A kérdező hozzászólása: Kedves második. Ránk 2 hetente van "ránkbízva" a kislány, láthatás címszó alatt. Tehát elvált apuka gyermekének lennék én a gonosz bibircsókos mostohája...A részleteket nem ismerve kerüljük el a személyeskedést, és kerüljük el azt, hogy "biztos te miattad ment szét a kapcsolat", "biztos apuka így, apuka úgy". A kérdés megítéléséhez úgy vélem semmi szükség erre. Nem erre irányult a kérdésem. Konkrét kérdést tettem fel, hogy ti a mi helyünkben használnátok-e azt a gépet...
A kérdező hozzászólása: Nem igazán tudjuk, hogy van e eü oka, állítólag jót tesz a levegõnek, felfrissíti azt. De jelen esetben nem frissít semmit, maximum csak ront a levegõn. De mégis elküldi nekünk, hogy használjuk...
Nem igazán értem a kérdést. Szóval a kisgyerek rátok van bízva és az anyuka ezt csomagolja be neki, mint játékszert? Te kije vagy a történet szereplõinek?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Egy szóval sem a gyermeke értettem a sózás szót. Valamit félreértettél, a gépre értettem. Nem tudom milyen hangot ad ki a gép, és az vajon mennyire lehet megnyugtató egy gyermek számára, ugyanis a gép mér nem ad ki semmilyen hangot :( sem búgót, sem sípolót, semmilyet. :( Mint már írtam 8éves a gép, és elvan már panészesedve a járatok. Köszönöm a segítséget, fentebb már írtam, hogy meglesz oldva és már vannak is lehetõségek egy új gép beszerzésére...

Van egy nimfám. Már régóta próbálkozom vele, hogy megszelídítsem, de nem megy. Ha kiengedem, akkor néha nekirepül a falnak. Valaki le tudja írni nekem, hogy hogyan menne legkönnyebben a kézhez szoktatás?

El?re is köszi a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)

Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)
Kedves elsõ válaszoló! Örökre így marad? Ilyen hülyeséget nem hallottam fõleg nimfánál! Ha fiatal 100% hogy meg tudod szelídíteni!! Én találkoztam olyannal is aki nem kézzel nevelte, hanem kirepülés után vette meg úgy 3 hónaposan, nem csinált semmit se vele csak ott volt mindig körülötte a madár 1 hónap múlva MAGÁTÓL szelíd lett!
Sajnos ha kiskorában nem szoktatták kézre, akkor lehet hogy örökre ilyen marad, nekem volt egy kecskepapagájom, 6 évig sem sikerült megszelidíteni, védte a területét, mindenkit támadott. Egyedül akkor jött oda hozzám ha beültem a szobába görögdinnyét enni, annyira szerette a magját, hogy még a tányéromra is rászállt, de simogatni sajnos soha nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Ok, Köszi.:) Attól , hogy a falnak meg , nem lesz baja?
Olvasd el a Madárka címû könyvet: http://moly.hu/konyvek/william-wharton-madarka Bár nem elsõsorban a madarakról szól, de a fiú részletes visszaemlékezései nagyon érdekesek, hasznosak lehetnek. Elgondolkodtató könyv, a madárszelídítés igen részletes és jó. Õ is kölest használt :)
Nekem is van egy papagájom.Elõször is meg kell szoknia hogy ne menjen arrébb mikor enni adsz neki. Aztán beszélni kell hozzá. mikor kiabál kiabálj neki vissza mintha beszélnél vele. Mikor eszik menj oda és bámuld és közben beszélj hozzá. Amikor te eszel mindig adj egy icipici falatott neki az ennivalódból. És ülj le elé és ahogy forgatja a fejét úgy forgasd a fejed. Ja ha meg akarod akadályozni hogy hamarosan agyrázkódása legyen akkor amikor ki engeded a ketrecbõl húzd le a redõnyt vagy függönyt..mert tudod õ nem látja az ablakot.. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!