Találatok a következő kifejezésre: Van egy literes akváriumom. Az (25 db)

Van egy 54 literes akváriumom. Az ekkora akváriumokban általában 3-4 havonta cserélnek vizet. Nekem kb. hetente, vagy 2 hetente kell, mert algás, és büdös, miért?

Van vízsz?r?m,és algaev?im is,akkor mégis miért koszolódik el olyan hamar?

Legjobb válasz: Gond lehet a víz minõségével, vagy a világítással.

Gond lehet a víz minõségével, vagy a világítással.
Egy 54 literes akváriumba max 5 halat ajánlanak, ha sok a hal akkor sokkal gyorsabban koszolódik a víz. Fontos a víz hõmérséklete is, minél melegebb annál gyorsabban bomlanak benne a hulladékok. Illetve, ha átmenõ fény éri az akváriumot attól nagyon algásodhat. Próbálj meg metilénkéket tenni bele, az fertõtlenít egy kicsit, de a túl gyakori használata annak sem túl egészséges.
Túl sokszor cserélsz vizet!!! Minden héten csak 10%-ot szabad lecserélni. Nekem 1 éve mûködik, és még mindig nem büdös!!! Az alga ellen végy algairtót és nem lesz vele gondod. A barna szín egyébként azt jelenti, hogy sötét az akvárium és világítással lehet rajt javítani. A zöldnél túl sok napfény éri és ezért algásodik. A szûrõt max kéthavonta pucold ki langyos vízben!!! A benne lévõ baktériumok tisztitják a vizet.
A szûrõt a levett vízben mosd ki például, mert a klóros csapvíz megöli a hasznos bacikat.
Szia mi ma vesszük meg az 54 liter-es akváriumot. Nagyon jó barátunk egy másik állat kereskedésben dolgozik õ azt mondta 18-20 hal lehet ebben az akváriumba ( nekünk neonhalunk ilyen fekete /Nem tudom a nevét/ algaevõ, és egy csiga lesz). Nekünk azt mondta hogy õ úgy szokta tisztítani az akváriumait (vannak 54 liter-esnél nagyobbak is) 2hetente ki szedi a növényeket, fûtõt le mossa langyos vízzel, közbe kicsit fel kavarja a sódert hogy a kajamaradék ki jöjjön, miközben lemossa a kiszedett dolgokat, addig leülepszik a sóder tetejére az alga leszippantja onnan amennyi vízet leszippantott anyit tölt vissza de ugyan olyan melegségût mint az akváriumban van visszarakja növényeket meg amit kiszedett másnapra kristáj tiszta lesz az akvárium

Van egy 135 literes akváriumom. Az jó, ha veszek bele két darab 350 liter/óra teljesítményű belső szűrőt, vagy inkább egy 450 l/ó-sat vegyek? Melyik a jobb?

Konkrétabban az lenne a kérdésem, hogy több szűrő teljesítménye egy akváriumban összeadódik-e?

Legjobb válasz: minimum 600l/h-s legyen de egy ekkora akváriumhoz illik külsõszûrõt venni

minimum 600l/h-s legyen de egy ekkora akváriumhoz illik külsõszûrõt venni
Én vennék egy olyan külsõt, hogy ne kelljen mellé belsõ.
Az akvárium szûrés bonyolultabb történet. nagyon sok függ a szûrõtérfogattól. Minél nagyobb a szûrõtérfogat annál jobb. Erre törekedj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tehát jobb kettõt venni (igazából kettõt kapok egy áráért, ezért kérdezem). A takarítás nem okoz nagy gondot. Utolsó kommentelõ ezt hogy érted? Ha 0, 4 liter alatt van akkor már nem is jó akármennyi is van belõle?
Szia. Nekem is 135 literes van és egy eiheim pick up 2012 van benne. Semmi kép se vegyél olyan szûrõt amelyiknek kisebb a szûrõtérfogata ennél. Egyébként sosem lesz tiszta a vized.
Egy egyszerû külsõ szûrõ is elég (700-800l/h)
Ha lesz külsõ, akkor elég 1 belsõ. Egy nagyobb fajta. Egyébként igen összeadódik, de 2 350-es együtt sem elég külsõ nélkül. 2 450-es már inkább elvinné, de jobb lenne egy külsõ, meg egy belsõ.
Úgy is lehet, de neked lesz több melód ha több szûrõt kell takarítani. Könnyebb dolgod lenne 1 nagyobb belsõszûrõvel + egy külsõ szûrõvel.
A kérdező hozzászólása: Természetesen az is lesz! Akkor a kettõ 350-es meg egy külsõ szûrõ tökéletes lenne?
egy képet nem tud valaki betenni hogy hogy kell majd ezt összerakni?

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.
Nem az nem baj ha túl sok az oxigén inkább az a baj hogy durva áramlás lehet az akváriumodban amit nem minden hal szeret.
A kérdező hozzászólása: annyira nem vészes a porlasztóson vissza lehet venni amugy levegõ pumpát nem mindig kapcsolom be ...
nincs olyan, hogy túl sok oxigén. ezt nem lehet porlasztóssal megoldani. milyen a belsõ szûrõd?
Olyan nincs, hogy sok az oxigén, mert eléggé korlátozott az oldhatósága.
Nem az oldhatóság korlátozott, (bizonyos mennyiség után persze, mindennek van korlátja) hanem az korlátozza, hogy légköri oxigént pumpálsz a vízbe. A vízben alapból annyi az o2, amennyi a légkörbõl beoldódik, ha használódik az o2, akkor a vízfelszín mozgatásával, vagy bármi egyéb módszerrel meg lehet gyorsítani, hogy visszaálljon az eredeti mennyiség, a levegõ o2 szintjének a mennyisége. De annál több nem tud belemenni, nincs honnan. A levegõben is 21% o2 van, ez nem tud több lenni. Úgy lehetne túladagolni, ha tiszta oxigént pumpálnál bele, és egy hatékony diffúzorral oldanád be a vízbe. De így 26 légpumpát is üzemeltethetsz, azzal max stabilabban tartod a gázokat a vízben, több nem lesz benne.
25 fokon maximálisan 8.2 mg/liter oxigén képes beoldódni a vízbe a levegõbõl. Ez nem ártalmas semmilyen esetben. Ennél több csak akkor lehet, ha oxigénpalackot kötsz az akváriumra.
Ezért baromság az oxigénnel dúsított ásványvíz :D
Oké, hogy a halaknak a vízbõl kerül a szervezetükbe az oxigén. De hát kérem szépen. Ki engedi meg magának, hogy azt a pár plusz levegõvételt inkább vízben oldott formájában vigye be? Tök baromság ez a dúsított víz....

(normális válaszokat kérek) Van egy 112 literes akváriumom este elkezdett belőle csöpögni a viz (az alján) mitől lehet ez? , Ha az akváriumomba belecsöppen egy pötty faragaszto lesz valami baja halaknak?

Legjobb válasz: Valahol elengedte a sziló. Legjobb lenne azonnal leereszteni, mert akár szét is nyílhat. Aztán meg kell keresni a hiba okát, talán elég csak egy csík sziló belülre, de lehet, hogy újra kell ragasztani legalább azt az oldalt. Egy pötty faragasztótól még nem valószínû, hogy lesz baja a halaknak, de nem elképzelhetetlen. Tudni kellene, hogy milyen alapú. Ha valami gyantás cucc, akkor nem okoz gondot.

Valahol elengedte a sziló. Legjobb lenne azonnal leereszteni, mert akár szét is nyílhat. Aztán meg kell keresni a hiba okát, talán elég csak egy csík sziló belülre, de lehet, hogy újra kell ragasztani legalább azt az oldalt. Egy pötty faragasztótól még nem valószínû, hogy lesz baja a halaknak, de nem elképzelhetetlen. Tudni kellene, hogy milyen alapú. Ha valami gyantás cucc, akkor nem okoz gondot.
Ha a faragasztónál arra a fehér trutyira gondolsz az feloldódik a vízben és igen lesz bajuk tõle a halaknak. Vegyél FBS szilikont és azzal javítsd ki belülrõl, miután leengedted a vizet.
Mitõl cseppen az akváriumba faragasztó?

Fogtam 3 kis csapó sügért amik nem nyelték be a horgot és teljesen jól vannak. Van egy 120 literes akváriumom abba szeretném őket belerakni, annyira szépek. Mit kell tudni az akváriumi tartásáról?

Legjobb válasz: Hideg víz kell nekik, max. 20 fokos. Erõs szûrés, nem árt egy kis vízáramlás és sok buborék. Elég agresszív halak, lehet hogy idõvel bunyó lesz a 120 literben, ez nagyon kicsi hely idõsebb halaknak. Fagyasztott haleleséggel lehet õket etetni.

Hideg víz kell nekik, max. 20 fokos. Erõs szûrés, nem árt egy kis vízáramlás és sok buborék. Elég agresszív halak, lehet hogy idõvel bunyó lesz a 120 literben, ez nagyon kicsi hely idõsebb halaknak. Fagyasztott haleleséggel lehet õket etetni.

Van egy 40 literes akváriumom amiben van pár hal de még szeretnék bele venni kis vitorláshalakat azok kb 3 hónapig kibírják benne mert utána szeretnék venni egy nagyobb kb 100 literes akit és hogy mien gyorsan nőnek ezek?

Legjobb válasz: Hát megnõni olyan hamar nem fognak, viszont nagyon könnyen agresszívak lesznek ilyen kis helyen, én a halaid érdekében megvárnám, azt a 3 hónapot. Az akvarisztika türelem játék:)

Hát megnõni olyan hamar nem fognak, viszont nagyon könnyen agresszívak lesznek ilyen kis helyen, én a halaid érdekében megvárnám, azt a 3 hónapot. Az akvarisztika türelem játék:)
Ez egy értelmes válasz volt.Egyetéertek!Várj!É mi van ha közbe jön valami, és nem lesz 3 hóünap mulva se akv.?Várj!!!
Való igaz, én is azt mondom, várd meg azt a 3 hónapot. De azt tudnod kell, hogy a vitorláshalak tartása 100 literes akváriumtól kezdõdik, de úgy, hogy abban az akváriumban (mármint a 100 literesben)CSAK õk vannak. Ugyanis párválasztó halak - ami miatt legalább 6 db-ot kell venned belõlük -, és az úszóik növekedéséhez is hely kell. Én a helyedben nagyobb akváriumban gondolkodnék (legalább 150 liter) - már ha mindenáron vitorlásokat akarsz,
Ne vegyél most vitorlásokat! Ha normális ütemben tudnak fejlõdni, akkor hamar kinövik a 40 literes akváriumot. Jó étvágyú, gyorsan növõ fajta a vitorlás.
pézsmateknõnek elég
Élõt
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces második
A kérdező hozzászólása: Sárgafülû ékszerteknõsnek kicsi ez az akvárium?
Szia! Teknõs tartása esetén nem az a lényeg, hogy az akvárium hány literes. A minimális méretek: Hossza: a teknõs hátpáncéljának a 3x-osa Szélesség? A teknõs hátpáncéljának a 2x-ese A benne lévõ tiszta vízmagasság (az esetleges aljzat nélkül) a teknõs hátpáncélja szélességének 1, 5x-ese. De ezek abszurd minimális méretek. Teknõs tartása esetén arra kell törekedni, hogy a körülmények, a lehetõségek, és a zsebpénz alapján ennél lehetõleg minél nagyobb életteret tudjunk biztosítani neki(k). Célszerûbb olyan akváriumot választani a teknõsnek, amelyik 30-50 cm-nél nem magasabb, viszont az alapterülete nagyobb. Ha csak a minimális méretre "gazdálkodunk", akkor cca. évente ki lehet nagyobbra cserélni az akváriumot.
sárgafülûnek kicsi.

Az egyik osztálytársam holnap ajándékozza oda nekem a teknősét. Van egy 20 literes akváriumom de nincs vizmelegitőm (sok ablak van a szobába). A teknős úgy 5-6cm-es lehet meg fog maradni?

Legjobb válasz: Nem hiszem, egy ilyen kis teki még nagyon érzékeny, ennél jóval felkészültebben kéne tartani. Pl olyan akvárium, amiben tud úszni, tud napozni is, tehát száraz rész is van, kell melegítõ lámpa, UV lámpa, vízszûrõ... Meg arra is készülhetsz, hogy egy felnõtt teknõsnek kell egy minimum egy 1,5 négyzetméter alapterületû akvaterrárium. A jelenlegi kb 0,08 négyzetméter, csak hogy tudd mihez viszonyítani.

Nem hiszem, egy ilyen kis teki még nagyon érzékeny, ennél jóval felkészültebben kéne tartani. Pl olyan akvárium, amiben tud úszni, tud napozni is, tehát száraz rész is van, kell melegítõ lámpa, UV lámpa, vízszûrõ... Meg arra is készülhetsz, hogy egy felnõtt teknõsnek kell egy minimum egy 1, 5 négyzetméter alapterületû akvaterrárium. A jelenlegi kb 0, 08 négyzetméter, csak hogy tudd mihez viszonyítani.
Nekünk nem volt melegítõnk, télen radiátoron tartottuk az akváriumot, nyáron napoztak és hosszú évekig éltek.
Cseréld ki a gyújtógyertyákat.
Szerinted ebben a topikban van bárki, aki meg tudja különböztetni a guppit az alganyalótól? Szerintem állíts szelephézagot.
Ha a két fentebb lévõ hozzászóló tanácsa nem válik be, akkor szinte biztos, hogy a vízhõfokjeladó a rossz.
Kategória: Közlekedés » Közlekedésbiztonság Szerintem termosztát gond lesz... :D
Azért ülnek az akvárium alján, mert rettentõen túl van telepítve. Xifónak, algaevõnek legalább 100 liter kéne, guppinak se ártana 40 liter. Nem a víz hõfokával van baj, hanem azzal hogy rosszul tartod õket. Add el õket minél hamarabb mert az akváriumodban csak garnélákat és csigákat lehet tartani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! megoldódott a gond, hirtelen hõfõk változás... az akva át lett varriálva kaptam egy 350 literes akváriumot vettem bele sok más fajta halat a kis akvában 2 gõte van már csak! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!