Találatok a következő kifejezésre: Van egy literes akváriumom (68 db)

Van egy kicsike akváriumom, kb.2 literes, hogy tisztítsam?

Nincs benne semilyen sz?r?,két halacska van benne.Elég szivaccsal kisuvickolni hetenként?Vagy mit ajánlotok?

Legjobb válasz: Annyit tennék még hozzá az elõttem leírtakhoz, hogy a friss klóros víz esetleg árthat a halnak, így 1-2 nappal a teljes vízcsere elõtt, hagyd állni a csapvizet egy tálban vagy befõttesüvegben.

Annyit tennék még hozzá az elõttem leírtakhoz, hogy a friss klóros víz esetleg árthat a halnak, így 1-2 nappal a teljes vízcsere elõtt, hagyd állni a csapvizet egy tálban vagy befõttesüvegben.
Lehet kapni olyan adalékot állatkereskedésekben, ami a csapvizet azonnal alkalmassá teszi a halak számára, megköti a klórt, értékes vitaminokat tartalmaz, ilyen pl. a Sera Aqua Safe, 100 ml 800-900 Ft körül van, de nem kell belõle sok! Ha ezt használod, nem kell elõtte állni hagyni a vizet, + stresszoldó is van benne így a halak nem szenvedik meg annyira a vízcserét. Alga elleni tablettát is használhatsz, úgy tisztább marad az akvárium.
de lehet kapni olyan állatot (nem tudom a nevét sajnos) ami a falra tapad és megeszi az algát így tisztítja az akváriumot...
Szia. Hétközben 1x cseréld le a viz felét, hétvégén pedig vedd ki a halakat, cseréld le teljesen a vizet, és az üveget is mosd le. Szerintem igy tiszta marad a viz, és vizszürõ sem kell :)
A kérdező hozzászólása: köszi!

Van egy 70 literes édesvizi akváriumom amit átszeretnék alakítani tengerivé. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?

Legjobb válasz:
Kedves kerdezo! Ha gondolod tudok kerdesedben valaszt adni, megbizhato biztos valaszt, legyen az barmilyen kerdes edes vagy tengeri akvariumrol! A halasboltokban sokszor eltulozzak a tengeri akvarisztika felteteleit, de annek csak a fele igaz. Mondjuk nem olcso hobby! 8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon... Megtudod valositani!! Sajnos nagyon kicsi az akvariumod 70liter= 18 U.S. Gallon... Ebben a kis akvariumban sok halat majd nem tarthatsz mivel ezeknek a halaknak is hasonlo szokasaik vannak az afrikai teruletvedo sugerekhez a 2. ok mert ha megbetegednek a zsufoltsag miatt, nagyon draga a kezelese! Zsufolt akvariumban 99%-ban uti fel a fejet a nehezen gyogyithato dara kor! Kovetkezok a lepesek: Halasboltban vasarolt (nem tobol) hozott jominosegu tengeri akvariumba valo homok. Ez azert fontos mert az akvariumod megepitese utan, idovel ebben a homokban jotekony hatasu bakteriumok elnek majd. 2. lepesben nagyonfontos jominosegu elokovet vasarolnod! Ebbol minnel tobb van annal jobb! Ez azert fontos, mert az elokovek foglyak vegezni a viz szureset nagyreszt!! 3. lepes Venned kell egy protein skimmert azaz feherje lehabozo... Ez azert fontos mert a vizben felgyulemlett karos anyagot ez fogja eltavolitani! A szuro akvarium lenne a legtokeletesebb a tengeri akvarium szuresehez, de ha nemcsinalsz akkor egy kulso szuro is megteszi, de a vizfelszinek minden felekeppen mozognia kell! 4. lepes: a megvilagitas! Ha korallokat is szeretnel tartani akkor femhalogen egot ajanlok kek neoncsovel vegyitve...ha nemszeretnel korallokat akkor szinte mind1 de en akkor is azt ajanlom, hogy legalabb 2 neoncso villagitson egy kek szinnel es egy feher szinnel.. min. 70-110 watt kozott ajanlott 70 literes akvarium tetejere! Hangsulyozom! En a szuroakvariumot javaslom a Fo akvariumod melle, mert ez 97%-kal jobban tisztitja a vizet es a tengeri akvarium jol szurtsege a legfontosabb tenyezo a hosszantarto eletbentartas erdekeben!!! Ha nemtudod hogyan kezdj a szuroakvariumhoz ,akkor irj batran, amiben tudok szivesen segitek. Ha tovabbi kerdesed van, szivesen valaszolok. Sok sikert!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kerdezo! Ha gondolod tudok kerdesedben valaszt adni, megbizhato biztos valaszt, legyen az barmilyen kerdes edes vagy tengeri akvariumrol! A halasboltokban sokszor eltulozzak a tengeri akvarisztika felteteleit, de annek csak a fele igaz. Mondjuk nem olcso hobby! 8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon... Megtudod valositani!! Sajnos nagyon kicsi az akvariumod 70liter= 18 U.S. Gallon... Ebben a kis akvariumban sok halat majd nem tarthatsz mivel ezeknek a halaknak is hasonlo szokasaik vannak az afrikai teruletvedo sugerekhez a 2. ok mert ha megbetegednek a zsufoltsag miatt, nagyon draga a kezelese! Zsufolt akvariumban 99%-ban uti fel a fejet a nehezen gyogyithato dara kor! Kovetkezok a lepesek: Halasboltban vasarolt (nem tobol) hozott jominosegu tengeri akvariumba valo homok. Ez azert fontos mert az akvariumod megepitese utan, idovel ebben a homokban jotekony hatasu bakteriumok elnek majd. 2. lepesben nagyonfontos jominosegu elokovet vasarolnod! Ebbol minnel tobb van annal jobb! Ez azert fontos, mert az elokovek foglyak vegezni a viz szureset nagyreszt!! 3. lepes Venned kell egy protein skimmert azaz feherje lehabozo... Ez azert fontos mert a vizben felgyulemlett karos anyagot ez fogja eltavolitani! A szuro akvarium lenne a legtokeletesebb a tengeri akvarium szuresehez, de ha nemcsinalsz akkor egy kulso szuro is megteszi, de a vizfelszinek minden felekeppen mozognia kell! 4. lepes: a megvilagitas! Ha korallokat is szeretnel tartani akkor femhalogen egot ajanlok kek neoncsovel vegyitve...ha nemszeretnel korallokat akkor szinte mind1 de en akkor is azt ajanlom, hogy legalabb 2 neoncso villagitson egy kek szinnel es egy feher szinnel.. min. 70-110 watt kozott ajanlott 70 literes akvarium tetejere! Hangsulyozom! En a szuroakvariumot javaslom a Fo akvariumod melle, mert ez 97%-kal jobban tisztitja a vizet es a tengeri akvarium jol szurtsege a legfontosabb tenyezo a hosszantarto eletbentartas erdekeben!!! Ha nemtudod hogyan kezdj a szuroakvariumhoz , akkor irj batran, amiben tudok szivesen segitek. Ha tovabbi kerdesed van, szivesen valaszolok. Sok sikert!
Viszont a kevés hal, az tényleg csak kevés hal legyen. 1, max. 2. Szóval ha te vagy, aki azt kérdezgeti, mit rakhat a bohóchal mellé, és 70 literben gondolozol, akkor semmit. De még bohóchalat sem, inkább egy kis korallsügeret, kis poroszhalat például. Az oci mellett úgyis az lenne, hogy jaj, vegyünk neki még anemónát is, a némóban is az volt. Annak aztán végképp nem elég semmilyen tekintetben az akváriumod. Egy üres akvárium nem drága, egy tengeris berendezéshez képest végképp elenyészõ az ára. Jó ötlet volna egy nagyobbat venni. Az élõlények igényei, és a stabilitás mellett az esztétikát is nézve. Ilyen kicsibe nem tudsz szép szirtet építeni, mert a normális métetû kövek ormótlanok lennének benne. Ha kicsiket pakolsz bele, akkor meg kb olyan, mintha ott se lenne. Max kocka akváriumokat lehet szépen beépíteni kis méretben.
Ezt én is csak megerõsíteni tudom.
Az elso inditasnal nefelejtsd el felszerelni es beintitani a feherje lehabozot sem! Fontos! Ennek a fontossaga a kovetkezo: a tengerben vannak karos anyagon nitrit, nitrat, foszfor, stb ebben segit a habozo... A tengerbol a felszinre szallnak ezek a karos anyagok es ahogy a tenger mozog es hullamzik a part kozeleben habokat csinal amit kihord a tengerpartra ezek a habok alltal tisztitva onnmagat... A feherjehabolo ugyanezt a feladatot latja el...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kezdonek kis akvariumot ajanlok... Keves hal, 1-2 korall 3-4 csiga(konnyen szaporodik) 1 rak...tokeletes arany konnyen fenttarthato biologiai egyensuly! Ez a legfontosabb, hogy az akvariumban meglegyen az egyensuly! Ezt az elejen nem irtam le elnezest! Pedig ez a legfontosabb! Biologiai egyensulyt az akvariumban ugy tudsz kialakitani a kegkonnyebben, hogy bekevered a vizet a soval, beleteszed a tengeri homokot, elrendezed benne az élõköveid sajat izlesednek megfeleloen, a viz minosege miutan bekeverted 0, 024 sotartalom mellett a kegmegfelelobb, de ez egy hónapon keresztul valtozni fog kb. 1-1, 5 honap utan all be! Addig elolenyt telepiteni szigoruan tilos! Csak homok, ko ennyi... Miutan eltendezted az elokoveket felszereled a lampat az akvariumodra es elinditod az akvariumod... Teljesen ugy nap mint nap mint ha lenne benne hal, koral, csiga stb.. A lampat minimum 8-10 orat kell egetned napnta! Ez minimum! Elkezd benne kialakulni az elet amit szabadstemmel nemfogsz latni pl tengeri csillag, bakteriumok stb... 1 honap mulva ha megfelelo a viz szrusege, allaga stb telepithedet az elso elolenyed! Egyszerre csak egyet nemszabad terhelni az akvariumot! Minden honapban veszel bele egy elolenyt az elobb leirtak kozul, az tokeletes! Egyenlore ennyit ez csak az akvarium elso indutasa. Majd ha tobbet szeretnel tudni pl vizcserek az akvariumban vagy betegseg, kezeles, akvarium indutas, telepites menete stb. Irj batran. A nagy akvariummal, nyugodtan folytathatod ha kicsivel sikerrel jarsz.
A 8 evet meg a 7 evet meg hol eltem es mit dolgoztam nem azert irtam mindenki alltal is jol lathato kozossegoldalra, hogy en ezzel dicsekedek!!! Azert tettem, hogy a kerdezot biztositsam arrol, hogy nemcsak a hasamra utok es beszelek nagy hulyeyeget es aztsem tudom mit beszelek!!! Ne ercse felre senki!
Tisztelt Reptoid! Magyarba osszesen van vagy 6-7 jominosegu tengeri akvarisztikaval foglalkozo uzlet gondolom en... Ott meg minden sarkon! Erthetobb nagyobb kereslett tobb tudast, hozzaertest kovetel az ottelok szamara.. 97% pedig tengeri tesztek alapjan jott ki!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt remélem tudod, hogy a trópusi tengeri akváriumodba nem mindenféle tengerbõl és óceánból jönnek a halak. Az a hely, ami Amerikához legközelebb van, és tipikusan élõlényeket gyûjtenek be akváriumhoz, az Hawaii. Ez még nyugati parttól is jóval messzebb van, mint Magyarországhoz a Vörös-tenger, ami szintén fontos begyûjtõhely. A keleti parton pedig a hûvös Atlanti óceán van, na onnan sem kapsz halakat az akváriumodba. Szóval ha a fizika távolságot nézzük, akkor is bõven jobban ál Magyarország és Európa, mint Amerika. Azt belevehetnénk, hogy Európa partvonala sokkal tagoltabb, mint Amerikáé, szóval még több ember kerülhetne közelebb a sósvízhez, de sajnos ennek semmi értelme. A hollandoknál nagyobb kereskedõket nem ismerek a világon tengeris élõlényeket illetõen, de persze Amerikában is lehet nagy piac, de hogy szakmai tudást alapozzunk erre, annak megint nincs sok értelme sajnos. Mondjuk én már egy 1-5-2 éve nem igazán tengerizek, de ha ezt is beleszámítom, nálam is megvan a 7 év, lol
A kérdező hozzászólása: Reptoid, szerintem a válaszoló úgy értette, hogy Ameika eleve egy tengerpartos hely, és ott nagyobb a kereskedelem ezekkel a halakkal, többesz ott a tapasztalat, sõt még salyàt környezetüket is megnézhetik azoknak a halaknak. A hét év foglalkozás meg pláne sok tapasztalatot jelent.
Ha jót akarsz a halaidnak, elõbb veszel 1 nagyobb akváriumot, most kiadás, de megtérül idõvel, mert a kicsivel mindig több a baj (betegségek, tisztítás).
Milyen más élõlényt akarsz benne tartani? Mert pusztán a bohóchalaknak egy fémhalogén izzó felesleges. De ekkora méretben még acroporáknak is, simán fénycsõvel bevilágítható.
Alapvetõen egyetértek azzal, amit írtál, de ezen kiégtem: "8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon.." És ha hármat foglalkozol kint vele, akkor még kevesebbet tudnak az itthoniak? Vagy pont többet? Nem látom az összefüggést. Azt pedig fõleg nem értem, miért tudnának a magyarok kevesebbet az amerikaiaknál. Mintha nem lenne lehetõség beszélni bárkivel bármirõl a mai világban. A szûrõakváriumos 97% hogyan jött ki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Biztos fogok még kérdezni, valahogy tényleg úgy érzem jobban hiszem el itt ezeket mint amit az állatkereskedésben eltúloznak...persze h sok minden kell, de azért szerintem is néha túlzásba tudnak esni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " Az elso inditasnal nefelejtsd el felszerelni es beintitani a feherje lehabozot sem! Fontos! Ennek a fontossaga a kovetkezo: a tengerben vannak karos anyagon nitrit, nitrat, foszfor, stb ebben segit a habozo... A tengerbol a felszinre szallnak ezek a karos anyagok es ahogy a tenger mozog es hullamzik a part kozeleben habokat csinal amit kihord a tengerpartra ezek a habok alltal tisztitva onnmagat... A feherjehabolo ugyanezt a feladatot latja el..." Szûz anyám borogass... Õszintén remélem, hogy nem te reprezentálod az amerikai szaktudást (tudom, hogy nem...), mert ennyi hülyeséget 3 sorban... Kérdezõ: Felejtsd el kérlek a GYIK-ot, ha komolyan gondolod az akvarisztikát. [link] Ez egy szakmai fórum, csak ezzel foglalkozik sok hozzáértõ emberrel és boltossal. Ide menj át, olvass, tanulj, kérdezz. Jobban jársz.

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.

Van egy 120 literes akváriumom és most van benne 1 hónapja a víz amikor takarítom akkor a 22 halamnak elég lesz egy 20 literes akvárium?

Legjobb válasz: Nem. Azért 22 halnak kicsit furcsa egy 20 literes akváárium, nem gondolod? De miért is kéne kivenned õket a takarításhoz? Kevés kivételtõl eltekintve, teljes vízcserét nem csinálunk, és lehetõleg a legkisebb bolygatással kell takarítani az akváriumot.

Nem. Azért 22 halnak kicsit furcsa egy 20 literes akváárium, nem gondolod? De miért is kéne kivenned õket a takarításhoz? Kevés kivételtõl eltekintve, teljes vízcserét nem csinálunk, és lehetõleg a legkisebb bolygatással kell takarítani az akváriumot.
120 literbe olyan bazi nagy halak nem igen vannak... Hát addig amíg kitakarítod addig elég(max 1óra...) De remélem nem tervezed az egész vizet lecserélni, elég csak hetente 20%-ot nem havonta az egészet, azt nem nem szabad hanem TILOS! A 20litert meg az eddigi "használt" vizzel töltsd fel.:)
Elvileg elég, ha nem túl nagy halak. Azt a másfél-két órát kibírják, de egy levegõztetõ azért nem árt. De azt nem értem, hogy egy hónap után miért kell még takarítani ? Ez a halmennyiség kb megfelel az öt literre egy hal szabálynak, bár én inkább 8-10 literre számolok. Ha csak nincs valami durva szennyezõdés, vagy nitrit, nitrát, ammónia dúsulás akkor ne "takarítsd", mert csak a baktériumflórát teszed tönkre, és lõttek a biológiai egyensúlynak. Az enyém 200 literes, hat afrikai sügér és két algaevõ van benne. Két éve a víz kémiailag tökéletes. Az aljzatról havonta összeszedem a növényi törmeléket, kb félévente 30-40 liter vízcsere és soha nem büdös, vagy zavaros a víz. Alapszabály: megfelelõ halmennyiséggel a nagyobb medencét ritkábban takarítsd !
De mért nem csinálod, hogy benne hagyod a halakat, ha algás az üveg azt letörlöd egy szivaccsal, vagy pengével is lehet vakargatni az üveget. Az alját meg egy csõvel porszívózgatod. Nem tudom elképzelni 1 hónap alatt hogy lesz annyira koszos, hogy ne legyen elég csak így tisztítani. Én sokszor még az aljzatcserét is meg tudom oldani a halak kihalászása nélkül. Le lehet szívni a talajt is egy csõvel nagytakarításnál.
A kérdező hozzászólása: De ha kitakaritom nem fognak meghalni a halak?
Miért halnának meg? Normális akváriumot nem kell teljesen , , kitakarítani" max néhány évente vagy ha pl. át kell helyezni az akváriumot. Fõleg nem mindenféle vegyszerrel. 2 hetente csinálj részleges vízcserét, kb. 30 litert, de ez alap, ezt biztos tudod. Az algát, elhalt növényi részeket távolítsd el és ennyi. Ez kéthetente fél órás mûvelet. Egyébként milyen halaid vannak? Milyen a szûrõd? Üdv,

Van egy 21 literes akváriumom. Szeretnék bele rakni egy két élőlényt. Milyet ajánlotok, milyen összeállítások legyenek?

hal,más él?lények és növényeket illet?en is vev? vagyok a válaszokra. szép színes legyen és ne legyen kényes a nagy h? szabályozásra.

Legjobb válasz: "Garnéláink számára a legjobb egy 40-50 literes akvárium. Kisebb akváriumban is lehet tartani õket, de akkor sokkal jobban figyelni kell, mert a kisebb víztömeget nehezebb egyensúlyban tartani. Ennél nagyobb akvárium csak azért nem célszerû, mert ezek a kis állatok elég aprók, és nem igazán fogjuk látni õket, de természetesen nagyon jól fogják érezni magukat a sok száz literes szép növényes akváriumban!" http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/14/garnelas-akvarium/ http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/16/red-cherry-garnela/

"Garnéláink számára a legjobb egy 40-50 literes akvárium. Kisebb akváriumban is lehet tartani õket, de akkor sokkal jobban figyelni kell, mert a kisebb víztömeget nehezebb egyensúlyban tartani. Ennél nagyobb akvárium csak azért nem célszerû, mert ezek a kis állatok elég aprók, és nem igazán fogjuk látni õket, de természetesen nagyon jól fogják érezni magukat a sok száz literes szép növényes akváriumban!" http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/14/garnelas-akvarium/ http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/16/red-cherry-garnela/
Ha tapasztalt akvarista vagy, úgy az elõzõ válaszoló megadta a jó választásokat. Ha nem vagy az, minimum 60 liter, mert ez jóformán csak szaporító akváriumnak jó.
5 db guppi vagy 5 db neon hal vagy 5 db bármilyen kis méretû hal. Vagy 2 db aranyhal. Igénytelensége miatt ajánlom a fodros vizikalász nevezetû növényt. Mivel nagyon kicsi az akváriumod, ezért ne tegyél bele sok élõlényt, ne zsúfold tele, mert abból csak baj lehet: hal halálozás, sok kaki, túlzott algásodás...
A kérdező hozzászólása: hát köszönöm szépen és akkor most mit kezdjek az akváriumommal? csak garnélákat rakjak bele? mivel nincs pénzem egy 50 liter körüli akváriumra meg nagy hely sincs a lakásba ezért csak ez van régrõl akkor most mit csináljak?
Szerintem gyûjts egy nagyobb akváriumra. Havonta biztos félre tudsz tenni egy kis pénzt. És inkább késõbb legyen egy halak számára élhetõ méretû akváriumod, mint most azonnal egy kicsi, amiben csak szenvednének. 1 bettát mondjuk belerakhatsz a 21 literesbe szerintem. Meg amiket korábban írtam, de tény, hogy nem ideális a halak számára egy ilyen kicsi akvárium. Második hozzászóló voltam.
bocsi, elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: le mondtam a halakról majd egyszer ha lesz sok pénzem.. viszont mi lenne ha valami mást tartanák benne? pl. garnélákat?
Paradicsom, paprika, bors, retek, répa, és egy tehén feldarabolva.
Garnéláknak jó ez az akvárium, ha jól megszûrõd és odafigyelsz a vízre. Halakat hosszú távon nem tudnál életben tartani ekkora helyen, meghát inkább börtönbe, mint akváriumba zárnád õket.

Van egy 10 literes akváriumom milyen halat és menyit vegyek bele?

a következõ fajtákon gondolkoztam: guppi, betta, vörös- neonhal, papagájhal. lehet más faj is akvárium méretei 15*31*22

Legjobb válasz: 10 literes akváriumba? Semmilyet. 30 literesbe mehet 3-4 guppy, vagy 1 betta.

Növényeknek, kaktusznak...
10 literes akváriumba? Semmilyet. 30 literesbe mehet 3-4 guppy, vagy 1 betta.
Aranyhalhoz minimum 150 liter kell, meg a vitorláshoz is.
Nem én találtam ki: http://diszhal.info/Poecilia_reticulata.php http://diszhal.info/Betta_splendens.php Nem árt utána olvasni mielõtt élõlényt veszel, hogy mik az igényei.
Az állatorvos isemrõsöd nevét írd meg priviben, szívesen megérdeklõdöm a szakmai álláspontját errõl a témáról.
Ez a baj, hogy sok ilyen ember van! Számos hasonszõrût ismerek én is (sajnos), ettõl még nem nekik van igazuk.
A kérdező hozzászólása: ja csak ott a bibi mikor megvettem a papagájokat meg a kalitkát a állatorvos ismerösöm is mondta hogy böven elég az 4 papagájnak is
Ha te nem érzed a fonák helyzetet, amely szerint két sándor papagáj egy 1x1x1 méteren él, akkor az a te bajod, pontosabban azé a két szegény madáré.
A kérdező hozzászólása: azt mondod hogy a két nagy sándor papagájomnak azért vegyek egy kocka alakú ketrecet mert a mostani henger alakú és a teteje meg félgömb egyébként meg 1 m3
A törvény nem vicc, pont az ilyenek miatt vezették be, nagyon helyesen!
A kérdező hozzászólása: Na vicc ez a törvény, vehetnék egy új kalitkát a papagájaimnak(mostani 1 m3-es) mivel félig gömb alakú, vagy így tél elött kikelenne raknom a mukosaimat az udvarra, mert a törvény szerint nem tartható már a lakásba.
ez még a csigáknak is kicsi, meg a garnéláknak is. vitorlásnak minimum 200 liter, aranyhalnak minimum 250 liter kell
A nagysándor nem kalitkamadár, röpdét igényel. Ha meg baxol a törvényre is akkor igazán nem tudunk mit tenni. Rettenetesen önfejû vagy és csak a saját érdekeidet tartod szem elõtt. Komolyan minek teszed fel a kérdést hogyha csak a helyeslõ választ fogadod el?
Ne vitatkozzatok már vele, a falnak beszéltek...
10 literesbe semmit nem lehet tartani. az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy gyorsan adja el õket olyan helyre, ahol értenek a témához. állatkínzók...
1 hím és 2 nõstény betta vagy 3-4 guppi vagy 3-4 platti:) a guppinak tuti hogy jó mert én is egy 10 l aksiban tartottam õket és szaporodtak is.de a betta is fog szaporodni úgy is ha veszel 1 hímet meg 1-2 nõstényt....
10 literes aksiban nem jó tartani vitorláshalakat mert megdöglenek azoknak minimum 70 liter kell, de próbálkozhatsz számi harcoshalon.
A guppi olyan 40literre van a betta az nem mehet bele a neonhal pedig 60-70liter a minimum halat nem de Garnélát esetleg de nem biztos.Nekem 20literes akváriumban 7db garnéla van.
mondjuk én tuti ültetnék bele kaktuszt. a tetjére meg a kérdés feltevõjét :) :) :) :) szóval ez tényleg vicc kell legyen, 10 litebe halat tenni... lehetetlen dolog ez.
10 literes üvegben pedig kovászos uborkát szoktam tartani, nem állatot.
A kérdezõ sajnos nincs tisztában a fészkelés fogalmával sem (felhívta figyelmemet a fészkelõ hely nagyságára, az oldalon, amit linkeltem neki). Jáj, nagyon nehéz ez. Engedélyhez kötném az állattartást, komolyan. Szegény papagájok, bakker.
Tudjátok van, hogy egy ember okosabb száznál. Meg van, amikor valaki úgy érzi. Az már a szomorúbb...
30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani. talán nem ártott volna utánanézni mielõtt itt kérdezgetsz.
Ez ugye most nem komoly? Illegális és/mert állatkínzás!
Ez annyira tipikus, és szélsõséges, hogy 99% hogy kamu, és provokáció!
TE biztos jobban tudod mint az oldal szerkesztõje: http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php
Akkor gyõzködd csak magad! Az állatkereskedésbe csak ideiglenesen vannak, fiatal egyedek, amit hosszab-rövidebb ideig elviselnek. Egy kifejlett vitorlás legalább 15 cm magas, és több mint 10 cm hosszú.
A kérdező hozzászólása: akkor menj be egy állat kereskedésbe és nézd meg hogy mondjuk egy 60 literes akváriumba ott van 100 neonhal vagy 50-60 guppi, esetleg még 20-30 vitorlás hal
Azért mert azok az igényei. Te is elvagy száraz kenyeren nem?
A kérdező hozzászólása: nem értem miért kéne 30 literes akvárium 3-4 guppinak vagy egy bettanak (hozzá teszem az állat kereskedések nagyon gyakran whiskys pohár méretû valamibe tartják.
A kérdező hozzászólása: aranyhal
A kérdező hozzászólása: akkor minek árulnak 3-4 literes akváriumokat? Porfogonak a szekrény tetejére?
Az a baj, hogy szerintem nem. Önfejûségbõl kifog nyírni pár szerencsétlen halat...
Ha állatkínzás a cél, azt veszel bele, amit akarsz. Az állatkereskedésben tárolják a halakat, nem tartják. A két fogalom között nagy különbség van, amit ha nem látsz, felesleges gyõzködni bármirõl is.
Sórákot azt igen.
egy állatkereskedésben tárolják, ami egy kész kínzókamra a halaknak. akik megveszik õket, kötelességük velük jól bánni. 10 literes akiban pedig semmit nem lehet tartani.
Kezdõknek garnélához is inkább 20 liter ajánlatos.
10 literben azért már lehet növényezni, garnéla is mehet bele, persze hal semmiképp sem.
"lenne" helyett "kellene"
Tegyél bele szürkeharcsát, esetleg busát, azoknak pont elég 10 liter. :) Legalább annyira, mintha neked is elég lenne, ha mondjuk a retyóban lenne egy négyzetméteren laknod... :) :) :) Komolyra fordítva: az állatvédelmi törvény is meghatározza a minimum méretet, és a 10 liter halak számára asszem még a büntethetõ kategória. Azt tényleg csak növényegnek (nem vizi!) találták ki, vagy ceruzatartónak. 30 literes alatt nehogy halat tegyél bele!
Egy rendes felszereltségü kis akváriumot 10-12000 forintból ki lehet hozni. Ennyitöl nem fog megszakadni a családi kassza, ha mégis, akkor ne tarts halat. A TÖRVÉNY is tiltja 30 liter alatti akváriumban való haltartást. A 3-4 litereseket cukornak, növénynek és sóráknak árulják.
Néha már fárasztó dolog ezeket a kezdõket gyõzködni. 1-2 szer még van kedve az embernek, de századszorra már nem.
Ha nagy rajt szereted akkor azokat amiket írtál. Én egy pár vitorlás halat vennék bele. Esetleg valami algaevõt.
Nem az nem baj ha túl sok az oxigén inkább az a baj hogy durva áramlás lehet az akváriumodban amit nem minden hal szeret.
A kérdező hozzászólása: annyira nem vészes a porlasztóson vissza lehet venni amugy levegõ pumpát nem mindig kapcsolom be ...
nincs olyan, hogy túl sok oxigén. ezt nem lehet porlasztóssal megoldani. milyen a belsõ szûrõd?
Olyan nincs, hogy sok az oxigén, mert eléggé korlátozott az oldhatósága.
Nem az oldhatóság korlátozott, (bizonyos mennyiség után persze, mindennek van korlátja) hanem az korlátozza, hogy légköri oxigént pumpálsz a vízbe. A vízben alapból annyi az o2, amennyi a légkörbõl beoldódik, ha használódik az o2, akkor a vízfelszín mozgatásával, vagy bármi egyéb módszerrel meg lehet gyorsítani, hogy visszaálljon az eredeti mennyiség, a levegõ o2 szintjének a mennyisége. De annál több nem tud belemenni, nincs honnan. A levegõben is 21% o2 van, ez nem tud több lenni. Úgy lehetne túladagolni, ha tiszta oxigént pumpálnál bele, és egy hatékony diffúzorral oldanád be a vízbe. De így 26 légpumpát is üzemeltethetsz, azzal max stabilabban tartod a gázokat a vízben, több nem lesz benne.
25 fokon maximálisan 8.2 mg/liter oxigén képes beoldódni a vízbe a levegõbõl. Ez nem ártalmas semmilyen esetben. Ennél több csak akkor lehet, ha oxigénpalackot kötsz az akváriumra.
Ezért baromság az oxigénnel dúsított ásványvíz :D
Oké, hogy a halaknak a vízbõl kerül a szervezetükbe az oxigén. De hát kérem szépen. Ki engedi meg magának, hogy azt a pár plusz levegõvételt inkább vízben oldott formájában vigye be? Tök baromság ez a dúsított víz....

Van kettő szifóm (xifóm) melyek állapotosok de nem tudom mit tegyek? Mit tegyek mert van egy 10 literes akváriumom szűrő és lámpa nélkül, abba tegyem őket vagy vegyek egy kis elkerítőt amiben a kis halak eggyütt lehetnek a nagyokkal.

Legjobb válasz: Ivadékhálót vegyél szerintem és egyet tegyél bele, nézd meg hogy mennyire sodródik benne. Ha nekicsapódik a falnak, akkor inkább a 10 literesbe tedd egy hétre, és naponta csinálj a nagy akváriumból kiszedett vízzel egy kis vízcserét. De ha tud úszni akkor mehet a hálóba.

Ivadékhálót vegyél szerintem és egyet tegyél bele, nézd meg hogy mennyire sodródik benne. Ha nekicsapódik a falnak, akkor inkább a 10 literesbe tedd egy hétre, és naponta csinálj a nagy akváriumból kiszedett vízzel egy kis vízcserét. De ha tud úszni akkor mehet a hálóba.
A kérdező hozzászólása: Ok, de lehet az hogy csak fel voltak puffadva?Mert mostmár nem nagy a hasuk.

(normális válaszokat kérek) Van egy 112 literes akváriumom este elkezdett belőle csöpögni a viz (az alján) mitől lehet ez? , Ha az akváriumomba belecsöppen egy pötty faragaszto lesz valami baja halaknak?

Legjobb válasz: Valahol elengedte a sziló. Legjobb lenne azonnal leereszteni, mert akár szét is nyílhat. Aztán meg kell keresni a hiba okát, talán elég csak egy csík sziló belülre, de lehet, hogy újra kell ragasztani legalább azt az oldalt. Egy pötty faragasztótól még nem valószínû, hogy lesz baja a halaknak, de nem elképzelhetetlen. Tudni kellene, hogy milyen alapú. Ha valami gyantás cucc, akkor nem okoz gondot.

Valahol elengedte a sziló. Legjobb lenne azonnal leereszteni, mert akár szét is nyílhat. Aztán meg kell keresni a hiba okát, talán elég csak egy csík sziló belülre, de lehet, hogy újra kell ragasztani legalább azt az oldalt. Egy pötty faragasztótól még nem valószínû, hogy lesz baja a halaknak, de nem elképzelhetetlen. Tudni kellene, hogy milyen alapú. Ha valami gyantás cucc, akkor nem okoz gondot.
Ha a faragasztónál arra a fehér trutyira gondolsz az feloldódik a vízben és igen lesz bajuk tõle a halaknak. Vegyél FBS szilikont és azzal javítsd ki belülrõl, miután leengedted a vizet.
Mitõl cseppen az akváriumba faragasztó?

Fogtam 3 kis csapó sügért amik nem nyelték be a horgot és teljesen jól vannak. Van egy 120 literes akváriumom abba szeretném őket belerakni, annyira szépek. Mit kell tudni az akváriumi tartásáról?

Legjobb válasz: Hideg víz kell nekik, max. 20 fokos. Erõs szûrés, nem árt egy kis vízáramlás és sok buborék. Elég agresszív halak, lehet hogy idõvel bunyó lesz a 120 literben, ez nagyon kicsi hely idõsebb halaknak. Fagyasztott haleleséggel lehet õket etetni.

Hideg víz kell nekik, max. 20 fokos. Erõs szûrés, nem árt egy kis vízáramlás és sok buborék. Elég agresszív halak, lehet hogy idõvel bunyó lesz a 120 literben, ez nagyon kicsi hely idõsebb halaknak. Fagyasztott haleleséggel lehet õket etetni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!