Találatok a következő kifejezésre: Van egy literes (175 db)

Van egy 3 és egy 5 literes vödröm, hogy tudok belőle 4 litert csinálni?

Nem jó szemmértékre kimérni kiöntögetni lehet. az osztályból senki nem tudja a tanár pedig nem mondja meg, de én kíváncsi vagyok :D

Legjobb válasz: Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.

Megtöltöd a 3 literest majd beleöntöd az 5 literesbe. Mégegyszer megtöltöd a 3 literest majd beletöltöd az 5 literesbe (ahol már van 3 liter) az 5 literesbe márcsak 2 liter fér, ezért a 3 literesben marad 1 liter. Kiöntöd az 5 literesbõl a vizet, beleöntöd a megmaradt egy litert majd majd hozzáöntesz még 3 litert.
Tiszta Die Hard :)

Van durván 180 liter szilva cefrém, 30 liter alma, 150 körte és 60 vegyes. Mennyi pálinka jőn ki belőle? Egyik havernak van egy 5 literes főzője, mennyi ideig tartana vele?

Legjobb válasz: 5 literes fõzõvel egy évszázadba.Nekünk 30 literes van,abba megy bele 22 liter,mert nem szabad bele tenni többet.80 liter körtébõl lett 6 liter.100 liter cseresznyébõl lett 9 liter.40 liter málnából lett 1 liter.

5 literes fõzõvel egy évszázadba.Nekünk 30 literes van, abba megy bele 22 liter, mert nem szabad bele tenni többet.80 liter körtébõl lett 6 liter.100 liter cseresznyébõl lett 9 liter.40 liter málnából lett 1 liter.
Ha nem cukroztad, akkor nagyjából 14-16 liter szilva, 2-3 liter alma, 12-13 liter körte és 4-6 liter vegyes az, amire számíthatsz. Mivel minden kifõzés 5-7 órát vesz igénybe, naponta 2-szer lehet lefõzni és az is durva, 5 literes edénybe 3, 5 litert rakhatsz, nyilván külön fõzöd le a cefréket az 92 lefõzés összesen, az 41 nap, vagyis 6 hét ha minden nap kétszer lefõzöl. Eddig nem lehet tárolni a cefrét, szóval 5 literessel nem fogod tudni az összes cefrét lefõzni. Legközelebb ezen elõre gondolkozz el.
Általában ha nincs a cefre cukrozva, akkor olyan 8%-ot lehet számolni. Én a 70 literes dupla falu, szigetelt fõzõmbe 60-at teszek és egy nap hármat simán lepörgetek. Törkölybõl 5 a rekord. Az öt literes , gondolom kuktával kb jövõ ilyenkorra végzel is. :D
A kérdező hozzászólása: a szilva és a körte az meg van cukrozva. most azon gondolkodunk hogy csinálunk egy nagyobb fõzõt. tudnátok tanácsot mondani hogyan kezdjünk neki és mibõl?
Hát ez azért nem olyan egyszerû. Vagy keresel valakit, aki jártas ebben, mármint a gyártásban, vagy inkább vegyél készen, megbízható, minõségi fõzõt. Lehet hogy kicsit húzós, de megéri. Ajánlom a következõ fórumot, ha esetleg nem ismered, de ha itt nem találsz megoldást, akkor sehol: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007484 Olvasgass. :)
nekem is volt 5 literes fõzõm hát azal semire nem megy az ember én átalakitodtam 20 literesre és ha kreativak vagytok me lehet csinálni hüjeség venni 100 meg 200 ezerért ha esetleg ötlet érdekel azt privátba
200 liter körül már kifõzik a Nádas plinkafõzdében is Gyarmaton, lehet jobban jársz.

Van egy 120 literes akváriumom és most van benne 1 hónapja a víz amikor takarítom akkor a 22 halamnak elég lesz egy 20 literes akvárium?

Legjobb válasz: Nem. Azért 22 halnak kicsit furcsa egy 20 literes akváárium, nem gondolod? De miért is kéne kivenned õket a takarításhoz? Kevés kivételtõl eltekintve, teljes vízcserét nem csinálunk, és lehetõleg a legkisebb bolygatással kell takarítani az akváriumot.

Nem. Azért 22 halnak kicsit furcsa egy 20 literes akváárium, nem gondolod? De miért is kéne kivenned õket a takarításhoz? Kevés kivételtõl eltekintve, teljes vízcserét nem csinálunk, és lehetõleg a legkisebb bolygatással kell takarítani az akváriumot.
120 literbe olyan bazi nagy halak nem igen vannak... Hát addig amíg kitakarítod addig elég(max 1óra...) De remélem nem tervezed az egész vizet lecserélni, elég csak hetente 20%-ot nem havonta az egészet, azt nem nem szabad hanem TILOS! A 20litert meg az eddigi "használt" vizzel töltsd fel.:)
Elvileg elég, ha nem túl nagy halak. Azt a másfél-két órát kibírják, de egy levegõztetõ azért nem árt. De azt nem értem, hogy egy hónap után miért kell még takarítani ? Ez a halmennyiség kb megfelel az öt literre egy hal szabálynak, bár én inkább 8-10 literre számolok. Ha csak nincs valami durva szennyezõdés, vagy nitrit, nitrát, ammónia dúsulás akkor ne "takarítsd", mert csak a baktériumflórát teszed tönkre, és lõttek a biológiai egyensúlynak. Az enyém 200 literes, hat afrikai sügér és két algaevõ van benne. Két éve a víz kémiailag tökéletes. Az aljzatról havonta összeszedem a növényi törmeléket, kb félévente 30-40 liter vízcsere és soha nem büdös, vagy zavaros a víz. Alapszabály: megfelelõ halmennyiséggel a nagyobb medencét ritkábban takarítsd !
De mért nem csinálod, hogy benne hagyod a halakat, ha algás az üveg azt letörlöd egy szivaccsal, vagy pengével is lehet vakargatni az üveget. Az alját meg egy csõvel porszívózgatod. Nem tudom elképzelni 1 hónap alatt hogy lesz annyira koszos, hogy ne legyen elég csak így tisztítani. Én sokszor még az aljzatcserét is meg tudom oldani a halak kihalászása nélkül. Le lehet szívni a talajt is egy csõvel nagytakarításnál.
A kérdező hozzászólása: De ha kitakaritom nem fognak meghalni a halak?
Miért halnának meg? Normális akváriumot nem kell teljesen , , kitakarítani" max néhány évente vagy ha pl. át kell helyezni az akváriumot. Fõleg nem mindenféle vegyszerrel. 2 hetente csinálj részleges vízcserét, kb. 30 litert, de ez alap, ezt biztos tudod. Az algát, elhalt növényi részeket távolítsd el és ennyi. Ez kéthetente fél órás mûvelet. Egyébként milyen halaid vannak? Milyen a szûrõd? Üdv,

Van egy 21 literes akváriumom. Szeretnék bele rakni egy két élőlényt. Milyet ajánlotok, milyen összeállítások legyenek?

hal,más él?lények és növényeket illet?en is vev? vagyok a válaszokra. szép színes legyen és ne legyen kényes a nagy h? szabályozásra.

Legjobb válasz: "Garnéláink számára a legjobb egy 40-50 literes akvárium. Kisebb akváriumban is lehet tartani õket, de akkor sokkal jobban figyelni kell, mert a kisebb víztömeget nehezebb egyensúlyban tartani. Ennél nagyobb akvárium csak azért nem célszerû, mert ezek a kis állatok elég aprók, és nem igazán fogjuk látni õket, de természetesen nagyon jól fogják érezni magukat a sok száz literes szép növényes akváriumban!" http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/14/garnelas-akvarium/ http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/16/red-cherry-garnela/

"Garnéláink számára a legjobb egy 40-50 literes akvárium. Kisebb akváriumban is lehet tartani õket, de akkor sokkal jobban figyelni kell, mert a kisebb víztömeget nehezebb egyensúlyban tartani. Ennél nagyobb akvárium csak azért nem célszerû, mert ezek a kis állatok elég aprók, és nem igazán fogjuk látni õket, de természetesen nagyon jól fogják érezni magukat a sok száz literes szép növényes akváriumban!" http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/14/garnelas-akvarium/ http://szentgyo.wordpress.com/2009/01/16/red-cherry-garnela/
Ha tapasztalt akvarista vagy, úgy az elõzõ válaszoló megadta a jó választásokat. Ha nem vagy az, minimum 60 liter, mert ez jóformán csak szaporító akváriumnak jó.
5 db guppi vagy 5 db neon hal vagy 5 db bármilyen kis méretû hal. Vagy 2 db aranyhal. Igénytelensége miatt ajánlom a fodros vizikalász nevezetû növényt. Mivel nagyon kicsi az akváriumod, ezért ne tegyél bele sok élõlényt, ne zsúfold tele, mert abból csak baj lehet: hal halálozás, sok kaki, túlzott algásodás...
A kérdező hozzászólása: hát köszönöm szépen és akkor most mit kezdjek az akváriumommal? csak garnélákat rakjak bele? mivel nincs pénzem egy 50 liter körüli akváriumra meg nagy hely sincs a lakásba ezért csak ez van régrõl akkor most mit csináljak?
Szerintem gyûjts egy nagyobb akváriumra. Havonta biztos félre tudsz tenni egy kis pénzt. És inkább késõbb legyen egy halak számára élhetõ méretû akváriumod, mint most azonnal egy kicsi, amiben csak szenvednének. 1 bettát mondjuk belerakhatsz a 21 literesbe szerintem. Meg amiket korábban írtam, de tény, hogy nem ideális a halak számára egy ilyen kicsi akvárium. Második hozzászóló voltam.
bocsi, elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: le mondtam a halakról majd egyszer ha lesz sok pénzem.. viszont mi lenne ha valami mást tartanák benne? pl. garnélákat?
Paradicsom, paprika, bors, retek, répa, és egy tehén feldarabolva.
Garnéláknak jó ez az akvárium, ha jól megszûrõd és odafigyelsz a vízre. Halakat hosszú távon nem tudnál életben tartani ekkora helyen, meghát inkább börtönbe, mint akváriumba zárnád õket.

Van egy 70 literes édesvizi akváriumom amit átszeretnék alakítani tengerivé. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?

Legjobb válasz:
Kedves kerdezo! Ha gondolod tudok kerdesedben valaszt adni, megbizhato biztos valaszt, legyen az barmilyen kerdes edes vagy tengeri akvariumrol! A halasboltokban sokszor eltulozzak a tengeri akvarisztika felteteleit, de annek csak a fele igaz. Mondjuk nem olcso hobby! 8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon... Megtudod valositani!! Sajnos nagyon kicsi az akvariumod 70liter= 18 U.S. Gallon... Ebben a kis akvariumban sok halat majd nem tarthatsz mivel ezeknek a halaknak is hasonlo szokasaik vannak az afrikai teruletvedo sugerekhez a 2. ok mert ha megbetegednek a zsufoltsag miatt, nagyon draga a kezelese! Zsufolt akvariumban 99%-ban uti fel a fejet a nehezen gyogyithato dara kor! Kovetkezok a lepesek: Halasboltban vasarolt (nem tobol) hozott jominosegu tengeri akvariumba valo homok. Ez azert fontos mert az akvariumod megepitese utan, idovel ebben a homokban jotekony hatasu bakteriumok elnek majd. 2. lepesben nagyonfontos jominosegu elokovet vasarolnod! Ebbol minnel tobb van annal jobb! Ez azert fontos, mert az elokovek foglyak vegezni a viz szureset nagyreszt!! 3. lepes Venned kell egy protein skimmert azaz feherje lehabozo... Ez azert fontos mert a vizben felgyulemlett karos anyagot ez fogja eltavolitani! A szuro akvarium lenne a legtokeletesebb a tengeri akvarium szuresehez, de ha nemcsinalsz akkor egy kulso szuro is megteszi, de a vizfelszinek minden felekeppen mozognia kell! 4. lepes: a megvilagitas! Ha korallokat is szeretnel tartani akkor femhalogen egot ajanlok kek neoncsovel vegyitve...ha nemszeretnel korallokat akkor szinte mind1 de en akkor is azt ajanlom, hogy legalabb 2 neoncso villagitson egy kek szinnel es egy feher szinnel.. min. 70-110 watt kozott ajanlott 70 literes akvarium tetejere! Hangsulyozom! En a szuroakvariumot javaslom a Fo akvariumod melle, mert ez 97%-kal jobban tisztitja a vizet es a tengeri akvarium jol szurtsege a legfontosabb tenyezo a hosszantarto eletbentartas erdekeben!!! Ha nemtudod hogyan kezdj a szuroakvariumhoz ,akkor irj batran, amiben tudok szivesen segitek. Ha tovabbi kerdesed van, szivesen valaszolok. Sok sikert!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kerdezo! Ha gondolod tudok kerdesedben valaszt adni, megbizhato biztos valaszt, legyen az barmilyen kerdes edes vagy tengeri akvariumrol! A halasboltokban sokszor eltulozzak a tengeri akvarisztika felteteleit, de annek csak a fele igaz. Mondjuk nem olcso hobby! 8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon... Megtudod valositani!! Sajnos nagyon kicsi az akvariumod 70liter= 18 U.S. Gallon... Ebben a kis akvariumban sok halat majd nem tarthatsz mivel ezeknek a halaknak is hasonlo szokasaik vannak az afrikai teruletvedo sugerekhez a 2. ok mert ha megbetegednek a zsufoltsag miatt, nagyon draga a kezelese! Zsufolt akvariumban 99%-ban uti fel a fejet a nehezen gyogyithato dara kor! Kovetkezok a lepesek: Halasboltban vasarolt (nem tobol) hozott jominosegu tengeri akvariumba valo homok. Ez azert fontos mert az akvariumod megepitese utan, idovel ebben a homokban jotekony hatasu bakteriumok elnek majd. 2. lepesben nagyonfontos jominosegu elokovet vasarolnod! Ebbol minnel tobb van annal jobb! Ez azert fontos, mert az elokovek foglyak vegezni a viz szureset nagyreszt!! 3. lepes Venned kell egy protein skimmert azaz feherje lehabozo... Ez azert fontos mert a vizben felgyulemlett karos anyagot ez fogja eltavolitani! A szuro akvarium lenne a legtokeletesebb a tengeri akvarium szuresehez, de ha nemcsinalsz akkor egy kulso szuro is megteszi, de a vizfelszinek minden felekeppen mozognia kell! 4. lepes: a megvilagitas! Ha korallokat is szeretnel tartani akkor femhalogen egot ajanlok kek neoncsovel vegyitve...ha nemszeretnel korallokat akkor szinte mind1 de en akkor is azt ajanlom, hogy legalabb 2 neoncso villagitson egy kek szinnel es egy feher szinnel.. min. 70-110 watt kozott ajanlott 70 literes akvarium tetejere! Hangsulyozom! En a szuroakvariumot javaslom a Fo akvariumod melle, mert ez 97%-kal jobban tisztitja a vizet es a tengeri akvarium jol szurtsege a legfontosabb tenyezo a hosszantarto eletbentartas erdekeben!!! Ha nemtudod hogyan kezdj a szuroakvariumhoz , akkor irj batran, amiben tudok szivesen segitek. Ha tovabbi kerdesed van, szivesen valaszolok. Sok sikert!
Viszont a kevés hal, az tényleg csak kevés hal legyen. 1, max. 2. Szóval ha te vagy, aki azt kérdezgeti, mit rakhat a bohóchal mellé, és 70 literben gondolozol, akkor semmit. De még bohóchalat sem, inkább egy kis korallsügeret, kis poroszhalat például. Az oci mellett úgyis az lenne, hogy jaj, vegyünk neki még anemónát is, a némóban is az volt. Annak aztán végképp nem elég semmilyen tekintetben az akváriumod. Egy üres akvárium nem drága, egy tengeris berendezéshez képest végképp elenyészõ az ára. Jó ötlet volna egy nagyobbat venni. Az élõlények igényei, és a stabilitás mellett az esztétikát is nézve. Ilyen kicsibe nem tudsz szép szirtet építeni, mert a normális métetû kövek ormótlanok lennének benne. Ha kicsiket pakolsz bele, akkor meg kb olyan, mintha ott se lenne. Max kocka akváriumokat lehet szépen beépíteni kis méretben.
Ezt én is csak megerõsíteni tudom.
Az elso inditasnal nefelejtsd el felszerelni es beintitani a feherje lehabozot sem! Fontos! Ennek a fontossaga a kovetkezo: a tengerben vannak karos anyagon nitrit, nitrat, foszfor, stb ebben segit a habozo... A tengerbol a felszinre szallnak ezek a karos anyagok es ahogy a tenger mozog es hullamzik a part kozeleben habokat csinal amit kihord a tengerpartra ezek a habok alltal tisztitva onnmagat... A feherjehabolo ugyanezt a feladatot latja el...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kezdonek kis akvariumot ajanlok... Keves hal, 1-2 korall 3-4 csiga(konnyen szaporodik) 1 rak...tokeletes arany konnyen fenttarthato biologiai egyensuly! Ez a legfontosabb, hogy az akvariumban meglegyen az egyensuly! Ezt az elejen nem irtam le elnezest! Pedig ez a legfontosabb! Biologiai egyensulyt az akvariumban ugy tudsz kialakitani a kegkonnyebben, hogy bekevered a vizet a soval, beleteszed a tengeri homokot, elrendezed benne az élõköveid sajat izlesednek megfeleloen, a viz minosege miutan bekeverted 0, 024 sotartalom mellett a kegmegfelelobb, de ez egy hónapon keresztul valtozni fog kb. 1-1, 5 honap utan all be! Addig elolenyt telepiteni szigoruan tilos! Csak homok, ko ennyi... Miutan eltendezted az elokoveket felszereled a lampat az akvariumodra es elinditod az akvariumod... Teljesen ugy nap mint nap mint ha lenne benne hal, koral, csiga stb.. A lampat minimum 8-10 orat kell egetned napnta! Ez minimum! Elkezd benne kialakulni az elet amit szabadstemmel nemfogsz latni pl tengeri csillag, bakteriumok stb... 1 honap mulva ha megfelelo a viz szrusege, allaga stb telepithedet az elso elolenyed! Egyszerre csak egyet nemszabad terhelni az akvariumot! Minden honapban veszel bele egy elolenyt az elobb leirtak kozul, az tokeletes! Egyenlore ennyit ez csak az akvarium elso indutasa. Majd ha tobbet szeretnel tudni pl vizcserek az akvariumban vagy betegseg, kezeles, akvarium indutas, telepites menete stb. Irj batran. A nagy akvariummal, nyugodtan folytathatod ha kicsivel sikerrel jarsz.
A 8 evet meg a 7 evet meg hol eltem es mit dolgoztam nem azert irtam mindenki alltal is jol lathato kozossegoldalra, hogy en ezzel dicsekedek!!! Azert tettem, hogy a kerdezot biztositsam arrol, hogy nemcsak a hasamra utok es beszelek nagy hulyeyeget es aztsem tudom mit beszelek!!! Ne ercse felre senki!
Tisztelt Reptoid! Magyarba osszesen van vagy 6-7 jominosegu tengeri akvarisztikaval foglalkozo uzlet gondolom en... Ott meg minden sarkon! Erthetobb nagyobb kereslett tobb tudast, hozzaertest kovetel az ottelok szamara.. 97% pedig tengeri tesztek alapjan jott ki!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt remélem tudod, hogy a trópusi tengeri akváriumodba nem mindenféle tengerbõl és óceánból jönnek a halak. Az a hely, ami Amerikához legközelebb van, és tipikusan élõlényeket gyûjtenek be akváriumhoz, az Hawaii. Ez még nyugati parttól is jóval messzebb van, mint Magyarországhoz a Vörös-tenger, ami szintén fontos begyûjtõhely. A keleti parton pedig a hûvös Atlanti óceán van, na onnan sem kapsz halakat az akváriumodba. Szóval ha a fizika távolságot nézzük, akkor is bõven jobban ál Magyarország és Európa, mint Amerika. Azt belevehetnénk, hogy Európa partvonala sokkal tagoltabb, mint Amerikáé, szóval még több ember kerülhetne közelebb a sósvízhez, de sajnos ennek semmi értelme. A hollandoknál nagyobb kereskedõket nem ismerek a világon tengeris élõlényeket illetõen, de persze Amerikában is lehet nagy piac, de hogy szakmai tudást alapozzunk erre, annak megint nincs sok értelme sajnos. Mondjuk én már egy 1-5-2 éve nem igazán tengerizek, de ha ezt is beleszámítom, nálam is megvan a 7 év, lol
A kérdező hozzászólása: Reptoid, szerintem a válaszoló úgy értette, hogy Ameika eleve egy tengerpartos hely, és ott nagyobb a kereskedelem ezekkel a halakkal, többesz ott a tapasztalat, sõt még salyàt környezetüket is megnézhetik azoknak a halaknak. A hét év foglalkozás meg pláne sok tapasztalatot jelent.
Ha jót akarsz a halaidnak, elõbb veszel 1 nagyobb akváriumot, most kiadás, de megtérül idõvel, mert a kicsivel mindig több a baj (betegségek, tisztítás).
Milyen más élõlényt akarsz benne tartani? Mert pusztán a bohóchalaknak egy fémhalogén izzó felesleges. De ekkora méretben még acroporáknak is, simán fénycsõvel bevilágítható.
Alapvetõen egyetértek azzal, amit írtál, de ezen kiégtem: "8 evet eltem Amerikaban es a 8 evbol 7 evet akvarisztikaval foglalkoztam, szoval ott tobbet tudnak a tengeri elolenyekrol mint Magyarorszagon.." És ha hármat foglalkozol kint vele, akkor még kevesebbet tudnak az itthoniak? Vagy pont többet? Nem látom az összefüggést. Azt pedig fõleg nem értem, miért tudnának a magyarok kevesebbet az amerikaiaknál. Mintha nem lenne lehetõség beszélni bárkivel bármirõl a mai világban. A szûrõakváriumos 97% hogyan jött ki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Biztos fogok még kérdezni, valahogy tényleg úgy érzem jobban hiszem el itt ezeket mint amit az állatkereskedésben eltúloznak...persze h sok minden kell, de azért szerintem is néha túlzásba tudnak esni...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " Az elso inditasnal nefelejtsd el felszerelni es beintitani a feherje lehabozot sem! Fontos! Ennek a fontossaga a kovetkezo: a tengerben vannak karos anyagon nitrit, nitrat, foszfor, stb ebben segit a habozo... A tengerbol a felszinre szallnak ezek a karos anyagok es ahogy a tenger mozog es hullamzik a part kozeleben habokat csinal amit kihord a tengerpartra ezek a habok alltal tisztitva onnmagat... A feherjehabolo ugyanezt a feladatot latja el..." Szûz anyám borogass... Õszintén remélem, hogy nem te reprezentálod az amerikai szaktudást (tudom, hogy nem...), mert ennyi hülyeséget 3 sorban... Kérdezõ: Felejtsd el kérlek a GYIK-ot, ha komolyan gondolod az akvarisztikát. [link] Ez egy szakmai fórum, csak ezzel foglalkozik sok hozzáértõ emberrel és boltossal. Ide menj át, olvass, tanulj, kérdezz. Jobban jársz.

Van egy 10 literes akváriumom milyen halat és menyit vegyek bele?

a következõ fajtákon gondolkoztam: guppi, betta, vörös- neonhal, papagájhal. lehet más faj is akvárium méretei 15*31*22

Legjobb válasz: 10 literes akváriumba? Semmilyet. 30 literesbe mehet 3-4 guppy, vagy 1 betta.

Növényeknek, kaktusznak...
10 literes akváriumba? Semmilyet. 30 literesbe mehet 3-4 guppy, vagy 1 betta.
Aranyhalhoz minimum 150 liter kell, meg a vitorláshoz is.
Nem én találtam ki: http://diszhal.info/Poecilia_reticulata.php http://diszhal.info/Betta_splendens.php Nem árt utána olvasni mielõtt élõlényt veszel, hogy mik az igényei.
Az állatorvos isemrõsöd nevét írd meg priviben, szívesen megérdeklõdöm a szakmai álláspontját errõl a témáról.
Ez a baj, hogy sok ilyen ember van! Számos hasonszõrût ismerek én is (sajnos), ettõl még nem nekik van igazuk.
A kérdező hozzászólása: ja csak ott a bibi mikor megvettem a papagájokat meg a kalitkát a állatorvos ismerösöm is mondta hogy böven elég az 4 papagájnak is
Ha te nem érzed a fonák helyzetet, amely szerint két sándor papagáj egy 1x1x1 méteren él, akkor az a te bajod, pontosabban azé a két szegény madáré.
A kérdező hozzászólása: azt mondod hogy a két nagy sándor papagájomnak azért vegyek egy kocka alakú ketrecet mert a mostani henger alakú és a teteje meg félgömb egyébként meg 1 m3
A törvény nem vicc, pont az ilyenek miatt vezették be, nagyon helyesen!
A kérdező hozzászólása: Na vicc ez a törvény, vehetnék egy új kalitkát a papagájaimnak(mostani 1 m3-es) mivel félig gömb alakú, vagy így tél elött kikelenne raknom a mukosaimat az udvarra, mert a törvény szerint nem tartható már a lakásba.
ez még a csigáknak is kicsi, meg a garnéláknak is. vitorlásnak minimum 200 liter, aranyhalnak minimum 250 liter kell
A nagysándor nem kalitkamadár, röpdét igényel. Ha meg baxol a törvényre is akkor igazán nem tudunk mit tenni. Rettenetesen önfejû vagy és csak a saját érdekeidet tartod szem elõtt. Komolyan minek teszed fel a kérdést hogyha csak a helyeslõ választ fogadod el?
Ne vitatkozzatok már vele, a falnak beszéltek...
10 literesbe semmit nem lehet tartani. az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy gyorsan adja el õket olyan helyre, ahol értenek a témához. állatkínzók...
1 hím és 2 nõstény betta vagy 3-4 guppi vagy 3-4 platti:) a guppinak tuti hogy jó mert én is egy 10 l aksiban tartottam õket és szaporodtak is.de a betta is fog szaporodni úgy is ha veszel 1 hímet meg 1-2 nõstényt....
10 literes aksiban nem jó tartani vitorláshalakat mert megdöglenek azoknak minimum 70 liter kell, de próbálkozhatsz számi harcoshalon.
A guppi olyan 40literre van a betta az nem mehet bele a neonhal pedig 60-70liter a minimum halat nem de Garnélát esetleg de nem biztos.Nekem 20literes akváriumban 7db garnéla van.
mondjuk én tuti ültetnék bele kaktuszt. a tetjére meg a kérdés feltevõjét :) :) :) :) szóval ez tényleg vicc kell legyen, 10 litebe halat tenni... lehetetlen dolog ez.
10 literes üvegben pedig kovászos uborkát szoktam tartani, nem állatot.
A kérdezõ sajnos nincs tisztában a fészkelés fogalmával sem (felhívta figyelmemet a fészkelõ hely nagyságára, az oldalon, amit linkeltem neki). Jáj, nagyon nehéz ez. Engedélyhez kötném az állattartást, komolyan. Szegény papagájok, bakker.
Tudjátok van, hogy egy ember okosabb száznál. Meg van, amikor valaki úgy érzi. Az már a szomorúbb...
30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani. talán nem ártott volna utánanézni mielõtt itt kérdezgetsz.
Ez ugye most nem komoly? Illegális és/mert állatkínzás!
Ez annyira tipikus, és szélsõséges, hogy 99% hogy kamu, és provokáció!
TE biztos jobban tudod mint az oldal szerkesztõje: http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php
Akkor gyõzködd csak magad! Az állatkereskedésbe csak ideiglenesen vannak, fiatal egyedek, amit hosszab-rövidebb ideig elviselnek. Egy kifejlett vitorlás legalább 15 cm magas, és több mint 10 cm hosszú.
A kérdező hozzászólása: akkor menj be egy állat kereskedésbe és nézd meg hogy mondjuk egy 60 literes akváriumba ott van 100 neonhal vagy 50-60 guppi, esetleg még 20-30 vitorlás hal
Azért mert azok az igényei. Te is elvagy száraz kenyeren nem?
A kérdező hozzászólása: nem értem miért kéne 30 literes akvárium 3-4 guppinak vagy egy bettanak (hozzá teszem az állat kereskedések nagyon gyakran whiskys pohár méretû valamibe tartják.
A kérdező hozzászólása: aranyhal
A kérdező hozzászólása: akkor minek árulnak 3-4 literes akváriumokat? Porfogonak a szekrény tetejére?
Az a baj, hogy szerintem nem. Önfejûségbõl kifog nyírni pár szerencsétlen halat...
Ha állatkínzás a cél, azt veszel bele, amit akarsz. Az állatkereskedésben tárolják a halakat, nem tartják. A két fogalom között nagy különbség van, amit ha nem látsz, felesleges gyõzködni bármirõl is.
Sórákot azt igen.
egy állatkereskedésben tárolják, ami egy kész kínzókamra a halaknak. akik megveszik õket, kötelességük velük jól bánni. 10 literes akiban pedig semmit nem lehet tartani.
Kezdõknek garnélához is inkább 20 liter ajánlatos.
10 literben azért már lehet növényezni, garnéla is mehet bele, persze hal semmiképp sem.
"lenne" helyett "kellene"
Tegyél bele szürkeharcsát, esetleg busát, azoknak pont elég 10 liter. :) Legalább annyira, mintha neked is elég lenne, ha mondjuk a retyóban lenne egy négyzetméteren laknod... :) :) :) Komolyra fordítva: az állatvédelmi törvény is meghatározza a minimum méretet, és a 10 liter halak számára asszem még a büntethetõ kategória. Azt tényleg csak növényegnek (nem vizi!) találták ki, vagy ceruzatartónak. 30 literes alatt nehogy halat tegyél bele!
Egy rendes felszereltségü kis akváriumot 10-12000 forintból ki lehet hozni. Ennyitöl nem fog megszakadni a családi kassza, ha mégis, akkor ne tarts halat. A TÖRVÉNY is tiltja 30 liter alatti akváriumban való haltartást. A 3-4 litereseket cukornak, növénynek és sóráknak árulják.
Néha már fárasztó dolog ezeket a kezdõket gyõzködni. 1-2 szer még van kedve az embernek, de századszorra már nem.
Ha nagy rajt szereted akkor azokat amiket írtál. Én egy pár vitorlás halat vennék bele. Esetleg valami algaevõt.

Van kettő szifóm (xifóm) melyek állapotosok de nem tudom mit tegyek? Mit tegyek mert van egy 10 literes akváriumom szűrő és lámpa nélkül, abba tegyem őket vagy vegyek egy kis elkerítőt amiben a kis halak eggyütt lehetnek a nagyokkal.

Legjobb válasz: Ivadékhálót vegyél szerintem és egyet tegyél bele, nézd meg hogy mennyire sodródik benne. Ha nekicsapódik a falnak, akkor inkább a 10 literesbe tedd egy hétre, és naponta csinálj a nagy akváriumból kiszedett vízzel egy kis vízcserét. De ha tud úszni akkor mehet a hálóba.

Ivadékhálót vegyél szerintem és egyet tegyél bele, nézd meg hogy mennyire sodródik benne. Ha nekicsapódik a falnak, akkor inkább a 10 literesbe tedd egy hétre, és naponta csinálj a nagy akváriumból kiszedett vízzel egy kis vízcserét. De ha tud úszni akkor mehet a hálóba.
A kérdező hozzászólása: Ok, de lehet az hogy csak fel voltak puffadva?Mert mostmár nem nagy a hasuk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megoldást, de nem találtál véletlenül valami rövidebbet, mert erre a kérdésre 4 lehetõség van: legkevesebb 9, 11, 13 és 15 lépés.
Huh! Nem teljesen értem a kérdést. Ott nem világos, hogy hol kell lenni az összes tejmennyiség felének. Feltételezem, hogy a 19 literesbe kell kimérni a felét. A 13 literesbõl átöntök 3 litert a 19 literesbe. A 7 literesbõl átöntöm a 7 litert a 19 literesbe. Így a 19 literesben, és a 13 literesben 10-10 liter tej lesz.
A kérdező hozzászólása: Az összes tejmennyiség ebben az esetben a 7+13=20 liter fele(azaz 10 liter), de nem tudod, azt hogy mennyit öntesz át, épp ez benne a lényeg(tehát nem mérhetsz ki 3 litert, csak akkor, ha a kannában 3 liter maradt, vagy ha csak 3 liter fér a másikba. Így már érthetõ?)
Minden ABC betukbol alkotott par meghataroz egy atontest. pl AB azt jelenti, hogy A-bol B-be ontunk amig B meg nem telik vagy A ki nem fogy. Ilyen betu parbol vagy 6 db. Ezekbol a parokbol alkotott sorozatok megadnak egy atontesi strategiat. n hosszu sorozatbol 6^n kulonbozo van, de nem mindnek van ertelme. Pl nem lehetnek ismetlodesek a sorozatban, es az elso elem az csak 2 kulonbozo lehet, that valojaban felso hatarnak (2/5)*5^n sokkal jobb, de meg ez is egy boseges felul becsles. Mivel 2 kulonbozo muvelet mindig lehetseges, ezert 2^n egy also becslese az ertelmes ontogetesi sorozatoknak. Egy adott sorozat vizsgalatanal meg kell allni ha egy ures edenybol probalunk atonteni valamit, ha teli edenybe probalunk onteni valamit. Ekkor a fa hibasnak minostiheto es a sorban kovetkezo fa vizsgalatara lehet atterni. Szinten meg kell allni, ha valamelyik edenyben pontosan 10 liter folyadek van, ez ugyanis egy helyes megoldast ad. Kene irni egy python scriptet a keresesre. Szelessegi keresessel Kb 100 millio sorozatot fog kelleni vegigvizsgalni mire meglesz az eredmeny.
Hmm ez mozaikos, tudsz linket is adni hozza? A KoMaL-t szoktam figyelni, hogy ahhoz ne adjak meg valaszt. Kar, hogy utolag nem lehet torolni amit beirt az ember. Lehet jelenteni az adminoknak ha akarod, ok el tudjak tuntetni a kerdest. Amugy meg egy masik megoldasi lehetoseg: A fenti allapotvektotokat hasznalva kiszamithato, hogy van 8*13-1 = 103 kulonbozo allapotvektor. (a 7 literes edenyben lehet 0-7 liter, a 13 literesben 0-13 liter, es olyan nincs, hogy mindkettoben 0 legyen) Ezeket egy graf pontjainak tekinthetuk es nyilat huzunk be egyik pontbol a masikba, ha 1 atontessel at lehet jutni egyik allapotbol a masikba. Ez egy 103 pontos iranyitott graf, meg pont kezelheto. Van 15 lehetseges vegallapot, amikor valamelyik edenyben: vagy a 13 literesben, vagy a 19 literesben pont 10 liter folyadek van. Van egy kezdoallapot. Kerdes az, hogy melyik a legrovidebnb iranyitott ut a kezdo allapotbol valamelyik vegallapotba. Ha programozas megoldas jar valakinek a fejeben, ez szerintem egy gyors megoldasra fog vezetni.

A tegnap szult meg a xifom . Jelenleg 35 darab kis halam van egy dobozban . Erdemes e nekik egy 3-4 literes akvariumot csinaltatni nekik?

Legjobb válasz: Elõre beszéld meg a boltban, hogy megveszik e, vagy adnak e érte mondjuk növényt, kaját ilyesmit. Mert elég szapora állatok, fillérekért veszik õket biztos helyrõl. És nem ellenõrizetlenül szaporítottakat, hanem profin tenyésztetteket, ami lényege különbség. Általában sehol nem veszik be, szóval ezt érdemes elõre tisztázni. Ha beveszik õket, akkor mondom, 1-2 cm-es korukig 30-40 literes akvárium kell nekik, nem 3-4!!! Szûrõ természetesen kötelezõ, fûtõ erõsen ajánlott. Aljzat nem föltétlenül kell, viszont legalább néhány nagyobb csomó jávai moha mindenképpen jó ha van.

Elõre beszéld meg a boltban, hogy megveszik e, vagy adnak e érte mondjuk növényt, kaját ilyesmit. Mert elég szapora állatok, fillérekért veszik õket biztos helyrõl. És nem ellenõrizetlenül szaporítottakat, hanem profin tenyésztetteket, ami lényege különbség. Általában sehol nem veszik be, szóval ezt érdemes elõre tisztázni. Ha beveszik õket, akkor mondom, 1-2 cm-es korukig 30-40 literes akvárium kell nekik, nem 3-4!!! Szûrõ természetesen kötelezõ, fûtõ erõsen ajánlott. Aljzat nem föltétlenül kell, viszont legalább néhány nagyobb csomó jávai moha mindenképpen jó ha van.
Hello! Nem akarok reklámozni, de az egyik madaras nagyáruházban vettem mûanyag átlátszó dobozt, lehet kapni több méretben, és olcsó! Nekem 30 literes van, neveldének tökéletes, egy levegõztetõ-szûrõ kell bele csak. Lehet beletenni pár szál növényt, pl vékony damillal egy kavicshoz kötve, és máris nem olyan zord a környezet. Én talajt nem rakok bele, mert így jól lehet "porszívózni" (mulmot leszedni)
Nem érdemes. Egy 30 literesben is 6-8 hétig tarthatnád õket, utána azt is kinõnék.
A kérdező hozzászólása: Nekem az a tervem hogy megnovelem 1-2 ccentire oket es utanna be adom a boltba oket igy mar erdemes e ?
A kérdező hozzászólása: Hogy erted hogy madaras nagy aruhazban az hol van ? En romaniaban lakok csikszeredaban!:)
Gondolom Auchan. De mindegy, mûanyag ládát sok helyen lehet venni.
tesco ban is lehet

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!