Találatok a következő kifejezésre: Van egy lassan (456 db)

Van egy lassan fél éves kis sándor papagájom, és egy 2 éves nimfám, aki fiú, a kissanyiról nem tudni a nemét. Miért csinálja ezt vele a nimfám?

El?ször is, panelban lakom, de a 2 madár külön szobai röpdében van. Elég sokat kint vannak napközben, a kis sándor kézzel nevelt, vele nincs nagy baj, eltekintve, hogy egy ördögfióka :-)

Legjobb válasz: Szerintem csak szimpi neki :) van olyan nimfa, amelyik a saját gazdájának udvarol... mondjuk az enyém special a macskának danolászik...lökött madarak XD

Szerintem csak szimpi neki :) van olyan nimfa, amelyik a saját gazdájának udvarol... mondjuk az enyém special a macskának danolászik...lökött madarak XD
Madaraknál elsõ tény a gondolatmenetükrõl: pár kell nekik. Második tény: ha nincs saját fajtából társ, akkor jó lesz szinte bármilyen másik papagáj. Harmadik tény: ha nincs semmilyen másik papagáj, akkor jó lesz társnak az ember is. Negyedik tény: ha nincs papagájtárs, de van tükör, még az is elõrébb kerül a rangsorban az embernél, mert azt hiszik, élõ fajtárs. És a nemük mindegy, ha nincs ellenkezõ nemû, beérik az azonos nemûvel is, csak legyen hozzájuk hasonló. Ha ekkora helyük van, szerezz be egy társat nekik, mielõtt szerencsétlen nimfa súlyosabb sérüléseket szerezne, vagy elfertõzõdne egy sebe. Nem fog leállni, társas lény, szüksége van valakire, még akkor is, ha az bántja õt.
ui.: ez nem minden fajtára képezhetõ le ennyire, de esetedben ez így mûködik.
A kis sanyit tekinti a társának és udvarol neki hogy meghódítsa és a párja legyen. Valahogy ijeszd el tõle mindig. Bár errõl nehéz leszoktatni õket de valahogy mégis szoktasd le vagy legalább kitartóan próbálkozz. Nem tudod megoldani hogy ne lássák egymást akkor se amikor röpdéjükben vannak és akkor se amikor kint? Ha nem látná pár hét, hónap után talán befejezné és elkezdene a fajtársával foglalkozni.
Ú. Ezer bocsánat, van fajtársa. Valahogy megoldani esetleg, hogy felváltva jöhessenek ki? Vagy térelválasztani, ha már úgyis övék az egész szoba?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajna, mivel elég kicsi a szobám, + van még egy terráriumom 2 tengerimalaccal, így nagyon nem tudom különválasztani õket, mert perpill egymáson van a 2 kalit. Fent van a sanyi, alatta a 2 nimfa. Reggel, mikor a sanyi mozgolódik, hallja az érintett nimfám, és éktelen rikkantásokba kezd, pedig hát ugye nem látja. Szal nekem õk nem tenyészmadarak, hanem szimplán házikedvenc, de ha ez még sokáig így megy tovább, lehet hogy kénytelen leszek venni neki egy párt. Szerdán hozok egy hullámost, hátha azzal el lesz, már volt korábban 2, és nagyon jól elvoltak. Ha az sem, hát akkor passz. Amúgy madárb*zikkal szívesen felvenném a kapcsolatot :) :D
A kérdező hozzászólása: igen, kényes téma :D tényleg, most jut eszembe, hogy szegény nimfám annyira próbálkozott, hogy 2 napig nem volt hangja :( :D annyit dalolt össze-vissza :D kamillateát itattam vele, meg letakartam, kamillával gõzöltem pár percig, így rendbejött :) mikor odakapott neki, hogy vérzett a kis lába, eddig szerencsére, mindig sikerült rácsempésznem egy kis betadine-t, miközben az assztalomon játszó sanyinak énekelt, akkor még a kezemen is hajlandó megülni, ha közel van a sanyihoz :D és ilyenkor nem veszi észre :) de nem mehet ez az örökkévalóságig ://

Van egy lassan 5 hónapos Pekingi Palotakutyám, de miért csinálja ezeket?

7 hetes kora óta velem és a családommal él. Lehet már tanítani? Tegnap este megpróbáltam az \\\\\\'Ül\\\\\\' parancsot tanítani neki, mára már nagyon ügyesen megy neki, jutalomfalat nélkül is. Ez azt jelenti hogy jól tanul?

Legjobb válasz: A kiskutyát onnantól kell nevelni, hogy hozzátok kerül! Persze nem nehéz dolgokra, hanem hogy visszajöjjön, a nevére, hogy menjen a helyére, hogy nem szabad, hogy utdjon pórázon menni, hogy ne egyen amíg nem engeded. Ha ilyen gyorsan tanul akkor okos kiskutya. :) Azért remélem, hogy eddig is tanult valamit nem csak el volt kényeztetve. :) Szerintem teljesen jól viszed le, sok ember nem tenné ezt meg! :) Vannak kutyák (és fajták) akik nehezebben tanulnak szobatisztaságot. Nem lehet hogy kicsi a doboz? Vagy valami miatt nem akar belemenni? Lehet zavarja a pereme? Szerintem csak így értette meg a feladatot. Már ez is nagy szó. Kérj meg néhány ismerõs, amikor jön, hogy ne foglalkozzanak a kutyával, egyszerûen csináljanak úgy mint aki ott sincs! Amikor megnyugszik, akkor lehet üdvözölni. Te pedig dicsérd meg ha jelez, de ha többet akar, akkor szólj rá. Ismertesd meg sok emberrel. Olvasd el Jan Fennel könyvét!

A kiskutyát onnantól kell nevelni, hogy hozzátok kerül! Persze nem nehéz dolgokra, hanem hogy visszajöjjön, a nevére, hogy menjen a helyére, hogy nem szabad, hogy utdjon pórázon menni, hogy ne egyen amíg nem engeded. Ha ilyen gyorsan tanul akkor okos kiskutya. :) Azért remélem, hogy eddig is tanult valamit nem csak el volt kényeztetve. :) Szerintem teljesen jól viszed le, sok ember nem tenné ezt meg! :) Vannak kutyák (és fajták) akik nehezebben tanulnak szobatisztaságot. Nem lehet hogy kicsi a doboz? Vagy valami miatt nem akar belemenni? Lehet zavarja a pereme? Szerintem csak így értette meg a feladatot. Már ez is nagy szó. Kérj meg néhány ismerõs, amikor jön, hogy ne foglalkozzanak a kutyával, egyszerûen csináljanak úgy mint aki ott sincs! Amikor megnyugszik, akkor lehet üdvözölni. Te pedig dicsérd meg ha jelez, de ha többet akar, akkor szólj rá. Ismertesd meg sok emberrel. Olvasd el Jan Fennel könyvét!
Ha látod hogy bent végzi a dolgát akkor szidd le eréjesen(csak akkor szidd le ha rajtakapod, ne ordibálj vele de szigoruan mond neki hogy NEM!)És ha látod hogy pisilni kakilni készül(a tálcát szimatolja stb) akkor vidd le azonnal és ha lent elvégzi a dolgát akkor simogasd meg és éresztesd vele hogyjót csinált.Már 3 hónapos korában is lehetett volna tanitani.Ha van valami kérdésed a tanitáassal kapcsolatban akkor irj privit.Ugatással csináld azt hogy ha valaki kopog és elkezd ugatni akkor mond neki hogy Csend! és ha elhalgatott akkor jutalom falat és simogatás(De csak is akkor ha elhallgatott)Ezt nem egybõl érti meg de egy idõvel megérti hogy kap valamit ha csöndben van.De ha ez se akkor ha tudod hogy valaki jön akkor zárd külön egy másik szobába és csak akkor engedd ki ha elhallgatott.Ha van valami kérdésed irj nkem.
A kérdező hozzászólása: Le szidom ha bent végzi a dolgát, tudja hogy nem szabadni mert utána egybõl elbújik és általában olyan helyre csinálja ahol nehezebben látom meg. Amikor odalenn végzi a dolgát mindig megdicsérem :) Majd késõbb írok ha lesz valami, köszi ^^ Rendben, megpróbálom, és ha sikerrel járok hálám üldözni fog :D Köszönöm még 1x. :)
Ha a dobozba végzi a dolgát és látod akkor is dicsérd meg. Nekünk valami hihetetlenül lele kiképzõnk volt, aki úgy tanította, hogy kb rá kell vetõdni a kutyára, amikor valami jót csinál, úgy érzi leginkább hogy ügyes volt, és boldog lesz hogy örömet okozhat neked. No és igen, nálunk ez tökéletesen bejött. Ha bepisilt, mindig néztem rá csúnyán és mutattam a pisire, hogy mit csinált. Értette hogy rosszat tett, hisz már bújt is el, aztán amikor kellett neki, és kikéredzkedett, akkor nagy vigyorral dicsértem, hogy milyen okos kutya, õ pedig elégedetten ment a dolgára hatalmas "vigyorral" szintén :) Ha ugat az ajtóban, akkor ültesd le, és ha elcsendesedik, jutifalat és nagy dicséret. Aztán jöhet be a vendég. Ha neki ront, akkor vidd át egy másik helységbe és mond eréjesen, hogy "ott marad" (persze ehhez tudnia kell a vezényszót)... egy idõ után úgy is odasündörög hozzátok :) Érdemes egy rokonnal, vagy barátnõvel gyakorolni a folyamatot, csöngetéstõl a nappaliban beszélgetésig :) Így ha többször egymás után elismétlitek, és ugyanúgy viselkedik õ is meg te is, akkor talán elõbb felfogja a kis buksijával. (Fontos hogy a rokont ne vagy csak távolról ismerje)
5 hónaposan a kutyád egyáltalán nincs megnevelve. Pont ezért utálják az emberek a kis mitugrászokat. A tiéd az a fajta aki egyszer majd rátámad egy nagyobb kutyára és vége lesz, mint a botnak, hogy finoman fogalmazzak. Nem házi patkányról beszélünk, bár méretben hasonló.. A kutyát meg kéne nevelni és neked kellett volna utána járni még mielõtt elhozod, hogy hogyan. kutya.hu kutyapszichológia.hu
Nagyon hosszú a duma, nem olvastam el, pedig kutyaidomár-pszihológus vagyok. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. -.-
A kérdező hozzászólása: Természetesen azóta nevelem, amint szólok neki hogy (Pamacs) vagy kiejtem a nevét és nem is hívom már rohan hozzám, a helyére megy amikor azt mondom neki és gyönyörûen megy pórázon :) Egyáltalán nem kényeztetem el, tudja hogy hol a helye, rendesen viselkedik de persze még kölyök vannak rossz pillanatai neki is. A doboz nagyobb nála, ami hozzá volt perem direkt levettem róla. Mostanában azért bele is pisil de van amikor félresikerül neki. Mire hazaértem 2x belepisilt már :) Rendben, ezeket még megteszem, köszönöm szépen a válaszod és sokat segítettél :) 2. válaszolónak pedig inkább nem mondok semmit sem mert egyáltalán el se olvasta szerintem a válaszom, nem itt kell leszólni a kisebb kutyákat, nem megy neki a nagyobb kutyáknak. képzeld el van egy Rottweilerünk is, nagyon szépen eljátszanak és szeretik egymást. Máshol próbálkozz.

Van egy lassan 2 éves albínó patkányom, és pár napja vettem észre, hogy a hátán egy ponton nincs szőr. Aggódnom kéne? Vagy vigyem el állatorvoshoz, és ő többet tud mondani? Akivel történt már ilyen, kérem segítsen.

Legjobb válasz: A vedlésnél ki jött egy csomó és azt látod.A ketrecben vakarja a hátát,hogy szõrt eltávolítsa magának. Szerintem semmi baja.De ha nagyon aggódsz vidd el dokihoz.

A vedlésnél ki jött egy csomó és azt látod.A ketrecben vakarja a hátát, hogy szõrt eltávolítsa magának. Szerintem semmi baja.De ha nagyon aggódsz vidd el dokihoz.
Más elváltozást is látsz a bõrön? Sokat vakarózik? Ha igen, akkor vidd dokihoz mert lehet parazita vagy brõgomba. Amúgy valószínû, hogy csak nagyon erõsen mosakodott vagy vakarta meg magát és kicsit kuhullott ott a szõre. Nameg ugye ahogy öregszik, a bundája se lesz már olyan szép, tömmöt ésrendezett mint régen, de ez normális :)

Van egy lassan 7 éves yorki fiú kutyusunk Junior, aki most költözött velünk emeletes lakásba. Hogyan lehet őt leszoktatni arról, hogy a lakásba vizeljen és jelölgesse a bútorokat?

Kiegészítő információ, hogy a kutya eddig kertes házban lakott, ahol könnyebb volt kimennie, ráadásul az előző gazdija megengedte neki, hogy a konyhába pisiljen, amit mi itt nem szeretnénk. Hétköznap 2-3 alkalommal tudjuk levinni, de van hogy a séta után nem sokkal (pl. hétvégén, amikor 4x is levisszük) bepisil megint. Reggelente szinte mindig találunk vizelet nyomokat, pedig 7 körül már lent nyomulunk vele.

Legjobb válasz: A jelölgetés dominancia probléma. Ezen felül ugyan úgy kell szobatisztaságra szoktatni, mint egy kölyök kutyát. Annyival sokkal nehezebb lesz nektek, hogy az, hogy a lakásban is üríthet már rögzült viselkedés nála, de nem lehetetlen a megoldás. Legyetek résen, ha látjátok, hogy ürít vagy csak jelöl, akkor tiltani, esetleg büntetni kell, ha pedig kint végzi el a dolgát, utána mindig nagy öröm legyen, játék, esetleg jutifalat. Türelemre szükségetek lesz, de idõvel tisztázódni fog benne a szabály.

A jelölgetés dominancia probléma. Ezen felül ugyan úgy kell szobatisztaságra szoktatni, mint egy kölyök kutyát. Annyival sokkal nehezebb lesz nektek, hogy az, hogy a lakásban is üríthet már rögzült viselkedés nála, de nem lehetetlen a megoldás. Legyetek résen, ha látjátok, hogy ürít vagy csak jelöl, akkor tiltani, esetleg büntetni kell, ha pedig kint végzi el a dolgát, utána mindig nagy öröm legyen, játék, esetleg jutifalat. Türelemre szükségetek lesz, de idõvel tisztázódni fog benne a szabály.
Az eddigiekhez azt tenném hozzá, hogy esetleg vehettek egy szobakennelt, hogy megkönnyítsétek az átszokást. Egyik kutya sem szeret maga alá csinálni, abban valószínû tartogatni fogja, úgyhogy éjszaka, meg amikor nem tudtok rá figyelni, akkor is kontroll alatt lehet. Egyébként legyen lent minél többször, eleve három, idõben jól elosztott séta a minimum egy lakáskutyának, pláne, hogy ilyen kicsi. Valószínû nem is tudja tartogatni tizenórákig (pici kutyának pici hólyagja van), de ha mégis, az okozhat késõbb például vizelettartási problémákat, ami viszont sehogy nem oldható meg szoktatással.
Nehéz ügy lesz. A napi 2-3 alkalom nem jó (a 2 kevés), 3-szor kellene levinni és ráadásul mindig ugyanabban az idõpontban (ha csak pár percre is). A hétvégi bepisilés azért lehet, mert bár többször leviszitek, de gondolom nem ugyanakkor, mint hét közben.
Ivartalanításon nem gondolkoztok? Nem 100% garancia, de valószínûleg segítene a helyzeten.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, nagyon köszönjük az eddigi válaszokat, sok hasznos ötlet érkezett. Reméljük sikerül megoldani a problémát.

Van egy Acer Aspire laptopom. Egyik napról a másikra teljesen belassult az egész gép. Már próbáltam többször is újratelepíteni, de akkor is olyan. Sőt akár a windows 7 vagy xp-t telepítem fel mindig lassan teszi fel a rendszert. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Rakj fel egy HDD Sentinel nevû programot és nézd meg a HDD lemez fizikai állapotát. Ha nagyon lassan települ fel a rendszer vagy rossz a telepítõlemezed, vagy maga az olvasófej a hibás, vagy pedig a merevlemez állapota rossz, és ezért csak lassan tud irni.

Rakj fel egy HDD Sentinel nevû programot és nézd meg a HDD lemez fizikai állapotát. Ha nagyon lassan települ fel a rendszer vagy rossz a telepítõlemezed, vagy maga az olvasófej a hibás, vagy pedig a merevlemez állapota rossz, és ezért csak lassan tud irni.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már több winyóval is meg rendszerlemezzel is. De nem csak a telepítés hanem utána mikor nagy nehezen felteszi lassú az egész.
A kérdező hozzászólása: Valaki kérem segítsen. Azt is szokta csinálni hogy ha elindítok egy exe-t akkor nagyon sokáig tölt. bevan lassúlva az egész.
milyen a konfigod?nem tul gyenge winn7 hez?
Elõször is ird le pontosan milyen konfigurációd van, utána pedig nézd meg feladatkezelõben hogy amikor nagyon sokat tölt a gép akkor mi terheli le és mit. Pl játék.exe 100%-on pöreti a CPU-t és megeszi a ramod háromnegyedét. Egyébként valszeg gyenge a konfigod, és kevés a ramod. vagy csak szimplán kevés a ramod.

Van egy Utorrent letöltő programom, csak nagyon lassan tölt le. Hogyan tudom gyorsítani a letöltést?

Legjobb válasz: Sehogy. A torrentezés márcsak ilyen. Ha nincs elég seeder/van elég de õk lassan tudnak feltölteni/nem tudsz elég seederhez kapcsolódni akkor hiába van hipergyors neted, mert úgyis lassan fog jönni.

Sehogy. A torrentezés márcsak ilyen. Ha nincs elég seeder/van elég de õk lassan tudnak feltölteni/nem tudsz elég seederhez kapcsolódni akkor hiába van hipergyors neted, mert úgyis lassan fog jönni.
használj bittorrentet
használj ncoret

A punnany dalszövegében a "Rokonokká válik az országnak lassan az egész 7 ker.! " sor értelmezhetõ e úgy, hogy a 7. ker. A zsidóságra utal (zsidónegyed) és egyre több minden a zsidók irányítása alatt van, egyre több felé vannak zsidók?

Ha nem, akkor mire utal?

Legjobb válasz: Nem kell mindenben a zsidó világárnyékkormány kezét látni. Az egész dalt értelmezd, ne egy sort, és akkor látod, hogy semmi köze ennek a zsidósághoz. Sokkal inkább a hétker bulinegyedére vonatkozik: itt lassan mindenki ismer mindenkit, mindenki dug mindenkivel (kb lyuksógorok lesznek, nem tudom, lányok esetében mi ennek a megnevezése)

Nem kell mindenben a zsidó világárnyékkormány kezét látni. Az egész dalt értelmezd, ne egy sort, és akkor látod, hogy semmi köze ennek a zsidósághoz. Sokkal inkább a hétker bulinegyedére vonatkozik: itt lassan mindenki ismer mindenkit, mindenki dug mindenkivel (kb lyuksógorok lesznek, nem tudom, lányok esetében mi ennek a megnevezése)
Szerintem a 7 szomszédos országra érti, de valóság nincs benne véleményem szerint
A kérdező hozzászólása: Igazad van, köszönöm. Az viszont baj, hogy ez jutott eszembe.
a punnany pécsi, ott a 7. ker. nem zsidó :)
09:41! Valóban baj, de erre csak azt tudom mondani: "a hiba az ön készülékében van"
Itt elég egyértelmûen a 7 kerrõl van szó. Elég sok bulihely van ott a 6-tal karöltve..
Már kaptál erre a kérdésre választ.
A dízel motorok alapból lasabban melegszenek, mert jobb a hatásfokuk mint az Otto motoroké. Ez abban tükrözõdik, hogy kevesebb hõt termel, ami ugye veszteség lenne az üzemanyag felhasználást tekintve. Ha viszont a szokásostól lassabban melegszik, akkor elsõ körben a légtelenítést nézném meg. Tekerd le a kiegyenlítõ tartály kupakját, és kerülj vele egyet. Ekkor a fûtéscsap totál legyen nyitva, egyébként nem érsz el semmit vele.Ha továbbra sem melegszik rendesen. Az F astránál a középsõ kettõ levegõbeömlõn elõfordulhat, hogy hideg levegõ jön, miközben a szélsõkön már langyos. Ez is rontja a felfûtõdést. Pattintsd ki a beömlõ rostélyt, és nyitott állapotban egy mosogató szivacsot rakj be. Amúgy a motor hõfok az melegszik rendesen? A fûtéscsap a fûtõradiátor cserekor nem lett szétszedve véletlenül?
....mármint a fûtéscsap körüli dolgok, gondolok arra, hogy esetleg a csap mozgatás rosszul lett összerakva
A kérdező hozzászólása: Középen nyomja is rendesen a hideget most akarom szét szedni azokat a nyílásokat, csak úgy simán kipattintható az a rács?a fûtéscsaphoz nem lett nyúlva csak radiátort cseréltem, nincs kizárva h baj lehet ott is habár nem érzõdik h lemaradna a bovdenrõl v ilyesmi elég szabályosan mozgatja!arra is gondoltam h neme veszíti el valahol a meleget?
középen mindig hideg vagy csak langyos lesz az astrák ilyenek még a benzines is amilyen nekem is van

Õszintén van esélyem lassan 15 évesen, egy lassan 19 évesnél?

Ja, még van egy apró gond, nem egy nyelven beszélünk. De tudnánk kommunikálni. Tudom hogy ez semmi, de többször rám köszönt már, meg mosolygott. Nagyon szívesen megismerném, illetve beszélgetnék vele, de ez nem rajtam múlik sajnos. Kíméljetek meg attól is hogy a kor nem számít. Azért számít.

Legjobb válasz: Rád köszönt? Vannak olyan népek, akiknél illik köszönni még az idegeneknek is, ha egymásra néznek véletlenül.

Rád köszönt? Vannak olyan népek, akiknél illik köszönni még az idegeneknek is, ha egymásra néznek véletlenül.
A kérdező hozzászólása: Jólvan... akkor neked nem jelent semmit ha te így gondolod!:) De nekem még jelethet.
Az egy dolog, hogy neked mit jelent és valójában mit...
A kérdező hozzászólása: Jó, egy árva szóval sem mondtam hogy jelentene valami jelentõs dolgot!:)
nálam lenne, , de ha nem beszélnél angolul akkor csak dugás max :SS f19
magyarul* nem angolul
Én tavaly áprilisban lettem 15, márciusban jöttem össze az 1. barátommal, aki szeptemberben lett 19 :) Majdnem 1 évig együtt voltunk, csak külföldre költözött, én meg ugye itthon tanulok tovább... Már 3 hónapja szakítottunk, mert így jobb volt, de még mindig hiányzik :( Szóval esélyed lehet, inkább a tanulás miatt lehetnek gondok..:S
A kérdező hozzászólása: az a helyzet, hogy õ most jött ide, mert ide szerzõdték, sportoló... és még itt lesz jó ideig

Van egy Longija lj50QT-k motor. Olyan problémám lenne hogy, berúgom a motort, a motort elindul, majd pár másodperc múlva le is áll. Ha sikerül időben ráhúzni a gázt akkor felpörög de szépen lassan leáll. Mi lehet a baja, vagy miket érdemes átnéznem?

Legjobb válasz: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.

A kérdező hozzászólása: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.
Automata szivato.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!