Találatok a következő kifejezésre: Van egy kutyám és (476 db)

Ha van egy kutyám és elmegyek a családommal nyaralni 1 hétre a kutyát nem tudom itthon hagyni ugye?

Legjobb válasz: Hát egy hétig nem fogja bírni étel,ital nélkül. Fõleg víz nélkül,ebben a nagy melegben. Még ha ilyenkor nem is játszik vele senki az nem olyan nagy probléma,de a víz,meg a kaja az fontos. Nem tudsz valakit megkérni hogy egy nap egyszer/kétszer menjen át megetetni és friss vizet adni neki? Vagy javasolhatom a panziókat is,vannak megfizethetõk,amiben benne van a kaja (de ha akarsz viszel saját kaját)és séta is,meg játék a többi kutyával. Jó mondjuk az olcsóság relatív,de napi 1500-3000 Ft között ha jól tudom már lehet találni.

Hát egy hétig nem fogja bírni étel, ital nélkül. Fõleg víz nélkül, ebben a nagy melegben. Még ha ilyenkor nem is játszik vele senki az nem olyan nagy probléma, de a víz, meg a kaja az fontos. Nem tudsz valakit megkérni hogy egy nap egyszer/kétszer menjen át megetetni és friss vizet adni neki? Vagy javasolhatom a panziókat is, vannak megfizethetõk, amiben benne van a kaja (de ha akarsz viszel saját kaját)és séta is, meg játék a többi kutyával. Jó mondjuk az olcsóság relatív, de napi 1500-3000 Ft között ha jól tudom már lehet találni.
Kizárt dolog!!!!Még ha adsz is neki egy halom ételt és vizet akkor is történhet vele valami.Olyan ismerõsödet kérj meg aki lelkiismeretesen elmegy és ellátja a kutyát.
Nálunk ilyenkor ideköltözik egy rokon vagy barát hozzánk és úgy megyünk nyaralni.
A kérdező hozzászólása: szomszédok szoktak nálunk mindig átjönni csak pl mi van ha mozgékony nagyon a kutyám?
Ennyit ki kell bírnia. Utána ha hazajöttök becsületesen le kell mozgatni.
A kérdező hozzászólása: meglesz, köszi :)
Én biztos nem mennék nyaralni a kutyám nélkül.
Egyszer hagytam a kutyát másokra amig nyaratlam: mire az egyik reggel jöttek etetni a kutya sehol nem volt (se kiásni nem tudta magát se átugrani a kerítést!) cak egy marék (7 és fél db) Andaxint találtak.... Elõtte pár héttel próbálta kissebségi kölyök lefújni gáz spray-al (nem hagytam). Azóta SOHA NEM HAGYOM ITTHON A KUTYÁT!!!!!!
06:28-s Meg lett a kutya?

Vadászgörényt szeretnék, de. Anyum nem engedi. Milyen tanácsot tudtok adni, hogy sikerüljön meggyőzni? Mindig is voltak állataink: kutya, macska, (2) hörcsög is volt - most is van egy kutya és egy macska.

Szeretnék vadászgörényt (2-t, n?stényeket), de anyukám nagyon ellenzi. Viszont úgy nem szeretném odavinni, hogy ne engedje meg. Mutattam már neki egy videót róla, hogy tudnak játszani: akkor már nyugodtabban mondta, hogy nem kell, de aranyosnak tartotta. Pedig amikor állatorvoshoz vittük a kutyákat, ott szaladgált pórázon egy vadászgörény, akkor meg: -Jaj, de aranyos.

Legjobb válasz: A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.

A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.
nekünk is volt nem büdös elég játékos sztem naon ari
Tényleg nem büdösek, csak ha megijednek. Alapjáratok nagyon tiszta állatok!
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem.
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem. De szerintem ha lenne, 2 hét alatt nem lehetne levakarni róluk... :)
Ja, és ismerõsömék nem tudják összeengedni õket a macskákkal.
Még valami:akkor nem harap, és nem bánt ha elég idõt foglalkozol vele és van türelmed rá megtanítani.Egyébként gyorsan tanul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszolónak: én is ezeket olvastam :) A felelõsségemmel szerintem nincs baj, hiszen akármi baja volt a kutyánknak/ macskánknak mindig én szóltam, hogy vigyük el állatorvoshoz. Anyum meg gyakran csak legyintett én meg addig-addig erõsködtem, amíg végül elvittük az állatokat: így menekült meg az egyik tacskónk a patkányméreg általi haláltól... Tenyészteni nem szeretném, ezért gondoltam 2 nõstényre :) Illetve tudom, hogy sok idõt igényel: az egyetem mellett lesz idõm rá. Ráadásul ugye anyagilag a barátommal finanszíroznánk, ez még jobban megnövelné a felelõsségtudatom (ami szerintem így is megfelelõ).
Nekem kb 3hete van vadászgörim.Nagyon harapott amikor megvettük...8 hetes volt.Sok-sok türelemmel megtanítottam, hogy nem harapunk...ma már jókat játszunk, és igaz, hogy nagyon okos állat!!!!
Támadások elkerülése végett kell vewnni NÕSTÉNY görit.. :) Az az 1 dolog nemtetzsik bennük, h ha megijeszted õket akkor beszarnak XD
Nem is tudtam, hogy van sampon görénynek. Megmondom a férjemnek, de már vettünk egy vadászkutyát. A szaglása minden embernek más, lehet, hogy a kérdezõ bírja a görény szagát, de az anyukája nem. Meg kell tõle kérdezni.
A kérdező hozzászólása: A barátommal együtt intéznénk a pénzügyeket, mivel ketten szeretnénk csak a barátom anyukája irtózik az ilyen állatoktól, ezért szeretném nálunk. Volt már egyszerre 2 kutyánk, 3 macskával fûszerezve :D Kutyát meg õ is nagyon akart, sõt akarta nagyon a tacskót. A cserébe felajánlok valamit, elég nehéz még pluszt ajánlani: fõzök, takarítok, mosogatok, mosok. Még mit ajánljak? :D A görény eleve az én felelõsségen lesz...
ez egy nem túl okos kisragadozó, miért akarsz ilyet tartani? nincs több értelme mint egy tengerimalacnak. Ha mindenképen állatot akarsz miért nem inkább normálisat?
Mért szeretnél? Koszos, büdös, stb..
http://www.goreny.hu/?view=heading;30 Elméletileg jól jöhetnek kutyákkal és macskákkal is, érdemes lehet ezt hangoztatni. Meg édik a görények, bár én sem tartanék. Maradok a hagyományosabb háziállatoknál.
Én így tudtam, hogy nem büdösebb, mint egy macska, vagy höri, vagy bármi más. Jó, van jellegzetes szaguk, ugyanúgy, mint más állatoknak is. Csak tisztán kell tartani a ketrecét, és gondozni kell.
És mit mond miért nem akarja? Már van egy kutyátok nem lehet hogy a pénzügyileg ez pont elég nekik? Vagy pl a kutyával sem foglalkozol és rámaradna ez is? Lehet más kisállatot jobban szeretne?
volt hörcsögöm és az sokkal de sokkal büdösebb vt mint a göri:-S azért van büdös egy görénykiállításon, mert a görény ha megied, ezzel védekezik, h büdöset bocsájt ki !! alapból nem büdös!!
Nem büdös, ha kiszedik azt a mirigyét, amibõl a szag árad. Én már láttam, barátságos, mozgékony, aranyos. Valószínûleg már kicsit sok lenne a kutya, macska mellé. Márcsak azért is mert mindenhova bemegy és nagyon sok figyelmet igényel. Próbálj meg valamit felajánlani cserébe! Megcsinálsz vmit, amire megkérnek vagy ilyesmi. A meggyõzés nehéz:D
A kérdező hozzászólása: Nem büdös! A kutyának rosszabb szaga van ha megázik! A szag nekem okoz gondot, mivel járok lovagolni :) Voltam nem rég a Camponában és ott érdeklõdtem még. Ott is azt mondták, hogy nincs szaga. Sima állatszaga van.
Mért büdös? MERT NEM MOSDATJÁK! A vadászgöréyt mindennap fürdetnikell :D lehet hozzá venni külön fürdõszert is..nagyon élvezik az enyéim! :D
Nem szabat minden nap fürdetni semmiképp!! Nézz utána!
Nem szarnak be, büzzentenek de a háziasított görény nagyon ritkán büzzent, a szag meg gyorsan kiszellõztethetõ.Egyébként a nõstényeket ivartalaníttatnod kell ha nem akarod pároztatni, mert a tüzelés párzás nélkül nem múlik el ha nem párzik túltüzel és meghal:S
mert azt hiszi, hogy az FÛÛÛ
:DDDDDD
nekem is ez van, tökmindegy milyen szõnyeg. ezért 5 éve üres a padló..
A kutyák bármilyen 'fû' hatású szõnyegre rápisilnek, mivel kinézetre természetesen olyan, vagyis kiálló szálak...az szinte mindegy milyen színû, hiszen nem látják a színeket olyan élesen mint mi, fûnek tekinti.


Van egy kutyám és mindig rágja néha a lábát mikor fekszik a hátsó lábát rágja nem erősen csak néz és rágja miért?

Legjobb válasz: lehet allergia, bolha, vagy valami bõrbetegség. Vidd el dokihoz. Bár, lehet, hogy stresszel, régebben olvastam valahol, hogyha egy kutya ideges, akkor hajlamos arra, hogy a sajt lábát rágja. A legjobb akkor is az állatorvos.

lehet allergia, bolha, vagy valami bõrbetegség. Vidd el dokihoz. Bár, lehet, hogy stresszel, régebben olvastam valahol, hogyha egy kutya ideges, akkor hajlamos arra, hogy a sajt lábát rágja. A legjobb akkor is az állatorvos.

Az egyik barátnőm asztmás, de van egy kutyám és két macskám. Hogyan oldjuk meg az ottalvós bulit?

Legjobb válasz: Szerintem, ha nem allergiás a kutya és macskaszõrre, simán ott aludhat, de legyen kéznél az inhaláló készüléke.

Szerintem, ha nem allergiás a kutya és macskaszõrre, simán ott aludhat, de legyen kéznél az inhaláló készüléke.
A kérdező hozzászólása: Eddig egyszer ebédelt nálunk, akkor is befulladt, egybõl ki kellett mennie az udvarra, aztán ment haza.
Te nem tudsz nála aludni?
A kérdező hozzászólása: De nekem lesz a szülinapom:P
Áh értem. Akkor elõre is boldog születésnapot! Nem tudjátok megoldani, hogy ameddig ott van a barátnõd az állatok elvannak zárva valahol?
A kérdező hozzászólása: Meg tudnánk oldani, de egész nap benn vannak, normál esetben az összes állat a szobámban alszik és a szõrt nem tudom eltávolítani:(

Ha a minecraft multijában van egy kutyád és te nem vagy fenn akkor a kutyával mi lesz?

ülve van és benn van a házban

Legjobb válasz: Ugyan úgy amikor te fenn vagy csak ül.Passzívan viselkedik.

Ugyan úgy amikor te fenn vagy csak ül.Passzívan viselkedik.
Ha valaki megüti akkor azt az embert széttépi, kivéve ha a betörõ erõsebb és megöli. Szóval ha az érdekel, megtudják ölni a kutyádat.
Ha lelépsz akkor ott ül egy helyben ár vár. Én ugy szoktam hogy elrejtem :D
Ott fog ülni és várni, ha valaki megüti azt széttépi, kivéve ha a betörõ erõsebb. Szóval ha meg akarod védeni a ktyádat, akkor rejtsd el valahova és úgy lépj ki.
A kérdező hozzászólása: a betörõ nem fogja tudni megölni mert a házba nem bír bejutni levan védve

Van egy kutyám és utálja ha fésülöm. Foxi keverék és nagyon szeret játszani, de ha kezdem fésülni meg akar harapni de csak játékból. Mit tegyek hogy szép szőre legyen és engedje hogy fésülhessem?

mert már nsgyon hullámos a sz?re.

Legjobb válasz: Szoktatás kérdése. Ne hagyd neki, hogy 'elterelje' a dolgot. Fésüld rendszeresen, és idõvel hozzászokik, hogy ez az élet része. :)

Szoktatás kérdése. Ne hagyd neki, hogy 'elterelje' a dolgot. Fésüld rendszeresen, és idõvel hozzászokik, hogy ez az élet része. :)
Erõsnek kell lenni:) de pl meg is kérhetsz valakit hogy segítsen, aki tartja a fejét és eltereli a figyelmét.

Van egy 2 és fél hónapos kis magyar vizslám. Még nincs meg a harmadik oltása, szoval más kutyákkal nem érintkezhet. Szerintetek az baj, hogy megsimogattam elötte egy másik (beoltottat) kutyát, és aztán ugy nyultam hozzá a vizslámhoz?

Legjobb válasz: Ennyire azért nem kell parázni. Van már benne oltás, tehát valamennyire védett a kutyád. A másik kutya be van oltva. Akkor mi a fene baja lehetne a kutyádnak? A cipõdön, a ruhádon sokkal veszélyesebb dolgokat hazavihetsz.

Ennyire azért nem kell parázni. Van már benne oltás, tehát valamennyire védett a kutyád. A másik kutya be van oltva. Akkor mi a fene baja lehetne a kutyádnak? A cipõdön, a ruhádon sokkal veszélyesebb dolgokat hazavihetsz.
Mégis miért ne érintkezhetne? Betegek azok a kutyák? Vagy járvány van a körnéyketeken? Én 8 hetes kora óta hordom kutyák közé, akkor már 4 napja megvolt a második oltása.

Ha van egy bankrablás és a rendőrök nyomozókutyát avatnak be, akkor igaz, hogy a kutya elveszti a szagot, ha az íllető felszállt egy buszra?

Legjobb válasz: Nem feltétlen mert az csak egy elõny lehet maximum, amint az illetõ leszállt és ha voltak szemtanúk akkor a kutya újra szagot foghat, plusz ha elkapják akkor a kutya is ráismerhet. Elég ha akkor a környéket lezárják és mindent átkutatnak. Egy kutya akkor nem fog szagot ha 20 másodpercenként váltanak a betörõk helyet így nem marad meg ott annyira a szaguk, plusz ha bepaprikázzák az egész helyiséget akkor a kutya szintén nem fog szagot.

Nem feltétlen mert az csak egy elõny lehet maximum, amint az illetõ leszállt és ha voltak szemtanúk akkor a kutya újra szagot foghat, plusz ha elkapják akkor a kutya is ráismerhet. Elég ha akkor a környéket lezárják és mindent átkutatnak. Egy kutya akkor nem fog szagot ha 20 másodpercenként váltanak a betörõk helyet így nem marad meg ott annyira a szaguk, plusz ha bepaprikázzák az egész helyiséget akkor a kutya szintén nem fog szagot.
A kutya 3 órás szagmaradványon képes elmenni, és semmivel nem lehet megtéveszteni, kivéve lassítani/elbizonytalanítani.
igen. ha a betörõ felszálla buszra, vagy kocsiba, vagy átmegy a patakon (túloldalon azért megkeresjetõ) akkor a kutya nem fogja a betörõnek a lába szagát az úton/járdán/aszfalton/földön stb. megtalálni. lagikus, nem ? a busz nem fogja a kerekével a betörõ lábszagát az úton hagyni.
A kutya lerázható, a rendõrök a célirányos lezárások miatt nem.

Folyton megy el a kutyam itthonrol, pedig mar van egy kutya a haznal es jol kijonnek. Mit csinaljak vele?

Legjobb válasz: hat nem irtad oda,hogy milyen nemu kutyaid vannak,ha a koborlos kutya kan es a tobbi is akkor az az oka a koborlasnak,hogy egy szuka van a kozelben es egyikojuk sincs ivartalanitva ,igy a szuka magahoz vonzza a kant.ivartalanitsd,vagy szerelj keritest sok sikert :)

hat nem irtad oda, hogy milyen nemu kutyaid vannak, ha a koborlos kutya kan es a tobbi is akkor az az oka a koborlasnak, hogy egy szuka van a kozelben es egyikojuk sincs ivartalanitva , igy a szuka magahoz vonzza a kant.ivartalanitsd, vagy szerelj keritest sok sikert :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!