Találatok a következő kifejezésre: Van egy kutyám német juhász és (12 db)

Van egy fajtiszta német juhász kutyám amit 6. napja fel bugatam és még mindig véresen váladékozik ez jo vagy nem? Kérem segitsenek

Legjobb válasz: akkor nyugodtan. Ha 6 napja magára engedte a kant és most véresen váladékozik akkor szar van. amikor ugyanis termékeny a kutya (tehát magára engedi a kant) akkor már nem kéne véreznie, csak kicsit rózsaszynes váladék távozik belõle. Ez a harmadik hétre megszûnik. Tehát ha még mindíg vérzik a kutyád (és te voltál az a tahó, aki 3-szor engedte õket összeragadni egy nap) akkor tuti, hogy a kutyád hüvelye sérült.

akkor nyugodtan. Ha 6 napja magára engedte a kant és most véresen váladékozik akkor szar van. amikor ugyanis termékeny a kutya (tehát magára engedi a kant) akkor már nem kéne véreznie, csak kicsit rózsaszynes váladék távozik belõle. Ez a harmadik hétre megszûnik. Tehát ha még mindíg vérzik a kutyád (és te voltál az a tahó, aki 3-szor engedte õket összeragadni egy nap) akkor tuti, hogy a kutyád hüvelye sérült.
Nem jó. Ajánlom egy állatorvosi kivizsgálását. Nagyon remélem, nem lesznek utódok a "felbúgatásból"
kedves kérdezõnek már volt kérdése, hogy egy nap háromszor ragadtak össze a kutyái és hogy akkor most titi vemhes-e. Megõrülök az ilyenektõl. Fingja sincs semmirõl de kölyökkutyákat gyárt.
???? esetleg magyarul????
Háromszor egy nap. Csoda hogy él az a szuka
Mit csináltál ?
Hehe ! :-D Itt is ellntmondásba keveredik saját magával a kérdezõ! Szal van egy két éves nj.-od akit már kétszer fedeztettél, és most nem tudod hogy a háromszori összeragadás ami te nem is láttál mert a két éves gyereked engedte ki a kutát, hogy elég e a vemhességhez? Ba...s neked meg van a nyóóóóóc általános???? A kérdésedre a válasz: Vidd el dokihoz, és ivartalaítsd!!!!
:D Jaj istenem...
elvitted már orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: figyeljetek 1: a 9 éves fiam a tutom nélkül küldte be 2 mér kell ilyeneket irni most fejezétekb és a kutyám 2 nap alat ragadt össze 3 szor
Bírom ezeket az embereket, elõbb cselekszik aztán kérdez. Ennyire nem értesz a kutyákhoz, minek szaporítod õket??
Ja így már értem.Am kedves kérdezõ ha neked 6 napig vérzik mondjuk az orrod , nem mész el orvoshoz? Vagy csak a kutyádat sz4rod le ennyire ?
egy falusi fogalmaz igy, legalább vidd el orvoshoz ha ennyi eszed van kérdezõ!!!!!tenyésztõ biztos nem vagy!!!
Bugatni a disznót szokták ...
igen, õ szaporitó
ja, egy szaporító...világos
Nem fajtiszta hanem fajtatiszta német juhász...és emberi nyelven, mit csináltál vele?
egyáltalán él még az a nyomorult kutya?

Mit tegyek? Van egy kölyök német juhász kiskutyám. Boltban csonterősítőnek kétféle tablettát ajánlottak. Az egyik kicsi és közép testű kutyáknak való, a másik nagytestűnek, mivel az én kutyám még kistestű ezért azt mondta, hogy a kicsit vigyem

Szerintem a másik kéne, mert nagytest? lesz. Amúgy a termék a Pet champion Ca/P 1.3-1

Legjobb válasz: Szerintem meg etesd jó minõségû táplálékkal és akkor nem kell semmiféle csonterõsítõ. Ha túladagolod, azzal csak tönkre teszed a kutyát.

Szerintem meg etesd jó minõségû táplálékkal és akkor nem kell semmiféle csonterõsítõ. Ha túladagolod, azzal csak tönkre teszed a kutyát.
Mivel eteted a kutyát? ha megfelelõ minõségû táppal, akkor nem szabad pluszban csonterõsítõt adni. Többet árt, mint használ. Csontfejlõdési zavarokat okoz.
Akkor az a "mindenki" nem értett a kutyákhoz. ;) A kutyáknak nem kell változatos táplálkozás, hanem megfelelõ táplálék összetétel kell. Akár nyers, akár fõtt táplálékot kap, be kell állítni a megfelelõ összetételt és mindig ugyanazt kell kapnia. Száraztáp esetén sem kell váltogatni. Ez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem kaphat mellé ezt-azt, de a fõ táplálékot nem kell ok nélkül változtatgatni.
Találtam még két cikket: http://www.tappancsvilag.hu/news/Csonter%C5%91s%C3%ADt%C5%91.. http://kutyakonyha.blogspot.hu/2011/04/csonterositok-adjuk-v.. Végül is ki lehet számolni nagyjából, hogy menniyt kap és hogy mennyit kell mellé pótolni. Nézz utána a neten, hogy a most adott kaják mibõl mennyit tartalmaznak és számold ki, hogy mennyi tabletta kell mellé. Inkább kevesebbet kapjon, mint többet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már olvasgatom is!
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólásodra azt tudom írni, hogy nekem eddig mindenki azt mondta, hogy vegyes táplálkozás a jó. a nagytestû táp mindig nem az igazi, mert túl egyoldalú lesz az étkezése.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Nagyon köszönöm. De akkor úgy nem lehetne, hogy nem mindig kap ebbõl?ha már megvettem, akkor nem lehetne valami pozitív módon felhasználni az õ számára? és amúgy is a kicsi és közép méretû kutyáknak valót vettem. nem is tudom...akár hetente egy tabletta, persze ezek után odafigyelek, hogy mibõl mennyit adok neki. Még egyszer köszönöm!
Azt nem tudod megoldani, hogy a vegyes étkezés helyett inkább kizárólag jó minõségû, nagytestû kölyök tápot adj neki? Inkább megéri most többet rákölteni, mint késõbb az állatorvosnak adni a pénzt. A németjuhászok közt amúgy is gyakori a csípõ DP.
Így nem fogod tudni, hogy mennyit kell belõle adnod, hiszen nem tudod, hogy a táplálékkal mennyi kálcium jut a szervezetébe. Amúgy a kálcium hiányt sokkal jobban tolerálja egy fejlõdõ kutya, mint a kálcium többletet. Ha orvosilag nem indokolt, akkor én nem adnék neki. http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/nagytestu-kutyafaj..
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a gyors válaszokat! Az igazság az, hogy nem mindig minõségi tápot kap.Kapja az egyszerû junior tápot és a házi kosztot.Mellette gondoltam azt, hogy valamiféle csonterõsítõt lassan elkezdek.
A kérdező hozzászólása: hmmm, rendben. szerencsére még nem késõ átalakítani a kutyám táplálkozását, bár nem mondhatom, hogy jelen pillanatban annyira rossz lenne az étrendje. köszönök mindent, ritka az ilyen segítõkész ember! :)

Van egy keverék kutyám (német juhász és magyar vizsla keverék) már van vagy 7 hónapos és még mindig elviszi a cipöket. Mit tegyek hogy leszokjon erröl?

és mostanság uj hobijja akadt az hogy vödröket tör szét. nem tudom mit csináljak vele.

Legjobb válasz: Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.

Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.
Kutyasuli és minél több foglalkozás! Jól írta az elsõ válaszoló: a vizsla hiperaktív, kell neki az elfoglaltság, a német-juhász meg egyszerûen igényli a feladatokat, a kihívást, ahol megmutathatja észbeli és fizikális képességeit. Már hamarabb kellett volna. És egy ilyen kutyával mindenképp sokat kell foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: nah nagyon szépen kössz a válaszokat.:D
A mi német juhászunk is elhordta.Mutasd neki a cipõt amit elvitt.Mikor jön érte vágj vele az orrára.Két szer megcsinálod nem fogja elvinni mert tudja hogy nem szabad.
Bocsi az offért: Nem tudnál küldeni egy képet privátban a kutyusodról? Mert az én kutyum pár napja elhunyt, Isten nyugosztalja, és szeretném kideríteni, hogy milyen keverék volt, és vizsla-németjuhászra gondolok. Köszi!


Van egy koca kutyám korcs (német juhasz és magyar vizsla) 2 éves kaptam egy koca rotit amelyik 7 hónapos megfognak egyezni két nőstény kutya?

Legjobb válasz: Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.

Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.
MOst akkor disznód van, vagy kutyád?
A kérdező hozzászólása: akkor legyen szuka es a 2 éves az terhes :)
Vemhes. Ivartalanítsd.
A kutya vemhes, nem terhes...úgy látom fogalmad sincs semmirõl, ami a kutyatartást illeti:( Miért kell elletni a kutyádat? Legyenek ivartalanítva mindketten, és akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: de ugyan az a lenyeg a terhesbe is es a vemhessegbe is
Úristen ember! Az ilyen észjárású és agyi szinten leragadt emberek miatt tartunk itt ahol tartunk, aki a vemhes szuka keverék kutyáját, terhes koca korcs kutyának nevezi. Nem is kezdek beszélni arról, hogy mi az, hogy ivartalanítsd ki a kutyáidat, hogy ne legyen felesleges szaporulat, mert nem hinném, hoyg eljutna az agyadig. Úgy írom, hoyg megértsd: miskároltasd ki a koca korcs kutyáidat, mert sok lesz a kisbaba és akkor lesz ám baj. Javaslom tényleg tarts disznókat, azok jobban valók neked!

Mit csináljak? Van egy 4 hónapos szuka német juhászom és amikor elmegyünk egy kutya őrzőtte ház előtt ugat de így ilyen félig nyűszitősen!

Van tanácsotok hogy mit csináljak?

Legjobb válasz: Mennyit van kutyák között? Naponta mennyit játszhat a fajtársaival és hányszor találkozik idegen kutyákkal?

Mennyit van kutyák között? Naponta mennyit játszhat a fajtársaival és hányszor találkozik idegen kutyákkal?
Kedves verzió: fogd a kezedbe a kedvenc játékát, kajáját, keltsd fel a figyelmét, és ahogy rád figyel, adj neki kaját, játékot. Keményebb verzió: amikor kezdi a hisztit, ugatást, akkor pórázzal korrigáld, ültesd le háttal az ugató kutyának addig, amíg le nem higgad. Ha lenyugodott, mehettek tovább! Ennek a veszélye, hogy kijön és ordibálni fog a ház tulaja, hogy hecceled a kutyáját :(
A kérdező hozzászólása: minden nap sétáltatom kutyás ház elõtt az idegenekkel nincs baj, és sok vendég jön át hozzánk!
A kérdező hozzászólása: nincsen lehetõsége játszani a fajtársaival!

Van egy német juhász kutyán, és a mellében találtunk buzzanatot, valami daganatra gyanakszunk. Hol tudnánk ugy megvizsgáltatni h segitsenek? Nekünk nincsen pénzünk megvizsgáltatni h mi a baja. Nem akarjuk h meghaljon, még fiatal?

Legjobb válasz: Akkor mibõl etetitek,mibõl tartjátok azt a kutyát? Nem szeretem mikor valaki sopánkodik,hogy miylen kevés pénze van. Hidd el nekem,ha kevés pénzed lenne,nem ülnél az internet elõtt,és nem lenne kutyád sem. Lehet ,hogy ház sem a fejed fölött..

Akkor mibõl etetitek, mibõl tartjátok azt a kutyát? Nem szeretem mikor valaki sopánkodik, hogy miylen kevés pénze van. Hidd el nekem, ha kevés pénzed lenne, nem ülnél az internet elõtt, és nem lenne kutyád sem. Lehet , hogy ház sem a fejed fölött..
http://www.zoldzebra.hu/page.php?220 Hívj fel pár menhelyet is, több állatorvost, esetleg kérhetsz részletfizetést. Bár a telefonszámlád is lesz annyi a végére.
az, hogy valaki elõ tud fizetni az internetre havi 2500-3000 ft-ért és az, hogy minden nap kerül valami étel az asztalra az nem egyenlõ azzal, hogy van felesleges hatezer forintja fizetés elõtt állatorvosra. Egyébként a fiatalkori ivartalanítással nagy mértékben csökkenthetõ a kutyák emlõdaganatának a kockázata.
a 10:34essel egyetértek. ha kutyád van, igenis kell gondoskodni róla hónap elején, hónap végén, ünnepnapon, szóval mindig. ha majd gyereked lesz, nem viszed el hónap végén orvoshoz, mert nincs pénz a gyógyszerre? nem bizti, hogy kell ultrahang, lehet, hogy csak begyulladt egy tejmirigye, de ezt mindenképp orvosnak kell megmutatni. miért segélyszervezettõl vársz segítséget?
Bármelyik állatorvosi rendelõben, ahol van ultrahangos készülék. A vizsgálat 5-6 ezer forint, szóval ha nem éheztek és van mobilotok, meg van ugye internet elõfizetésetek, akkor ezt is ki tudjátok fizetni.
A kérdező hozzászólása: nah hát ez asztán k..a nagy segitség, én valami egyesületre gondoltam akik tudnak segiteni.... õszintén mondom h nincsen rá pénzünk...
Egyrészt nem értem hogy jön ide az emlõdaganat, meg az ivartalanítás, ami mellesleg jóval drágább egy ultrahangnál, másrészt nem tudom elhinni, hogy nincs 5 ezer forint arra az esetre, ha segíteni kell a kutyának. Inkább ennék egy hónapig vajas kenyeret ha ezen múlna, vagy autó helyett járnék gyalog, vagy eladnám a mobilom, vagy vállalnék valami munkát suli után pár napig. Nekem ne magyarázd már meg, hogy olyan szintû nyomorban élsz, hogy nem tudod ezt az összeget elõteremteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznosakat, nem oltásokat kértem. barátnõmnél vagyok most azért tudok netezni, kocsink nincsen.... szoval ne oltsatok 4en lakunk és havi 150e bõl gazdálkodunk... köszi

Van egy német juhász kutya a családnál és a legyek folytonosan a fülén a vért szívják! A volt kutyánknak már szó szerint lerágták a füleit. Van-e valami krém vagy spray ami segít ez ellen? ! .

Legjobb válasz: A légy távol tartására még pluszban kezelni kell a kutyát. Adventic csepp, advocate, befújás akár kétnaponta . Talán elég neki ,ha ecetes vízzel, vagy eukaliptuszos vízzel permetezed be a kutyát.

A légy távol tartására még pluszban kezelni kell a kutyát. Adventic csepp, advocate, befújás akár kétnaponta . Talán elég neki , ha ecetes vízzel, vagy eukaliptuszos vízzel permetezed be a kutyát.
nálunk is ez volt, a fülét és az orrát kezdték ki. én betadint csepegtettem rá, pár nap után már nem bántották. de ha bemész a patikába ott tutira adnak ár valamit.
Le kell nyírni rövidre az egész fülén kívül, belül a szõrt amilyen rövidre csak lehet, a száradt vért kifésülni, ledörzsölni, lemosni, betadinnal naponta kezelni az egész fület és lefújni BioKill-el. Betadine-Biokill minden nap amíg teljesen be nem gyógyul, BioKillt utána is használjatok legalább 4-6 naponta mindkét fülén, nehogy újra megkezdjék.
Mi Flystopot használunk a kutyikra, plusz Neostromosannal is lefújjuk a testüket!

6éves német juhász kutyám nem eszik egy hete most fehér habot hány és a lábára sem tud állni tul van egy gennyes méh gyúlladáson egy fél éve természetesen orvosi kezelés alatt áll lehetséges e hogy nagy foku gyomor rontása volt?

Legjobb válasz: Ne haragudj, nem lecseszésnek szánom, de ha az én kutyám 1-2 napja nem a megszokott módon és mennyiséget eszi meg, akkor már gyanakszom és orvoshoz fordulok, nem várok egy hetet. Szóval, szerintem vidd el a dokihoz!

Ne haragudj, nem lecseszésnek szánom, de ha az én kutyám 1-2 napja nem a megszokott módon és mennyiséget eszi meg, akkor már gyanakszom és orvoshoz fordulok, nem várok egy hetet. Szóval, szerintem vidd el a dokihoz!
Ha fél éve orvosi kezelés alatt áll, akkor az orvos miért nem mondott még semmit az étvágytalanságra???
Azonnal vidd orvoshoz!
Ez nekem mérgezésnek tûnik. Lehet, hogy megkóstolt egy mérgezett egeret. Remélem azóta már az orvos gyógyítgatja. Nekem 2 éve csak nem vacsorázott rendesen a kutyám és már aggódtam. És milyen jól tettem, hogy másnap munka helyett az orvost hívtam, mert babéziás volt a kutyus.
A kérdező hozzászólása: A kutyámat hétfõn meg vizsgálta az orvosa azt mondta nem belakott ez a kutya de igen feleltem adott neki vagy 5 szurit és azt mondta szerdán nem ér rá csütörtökön a kutyám meg halt mire ki jött hozzá.Szerintem is mérgezés történhetett de hogy nem jött rá mikor elmondtam a tüneteit
Nagyon sajnálom!

Van egy német juhász kutyám 8-9hónap körül lehet. Akarnám vinni sétáltatni és a nyakörvére rá kapcsolom a pórázt a kutya nem mozdul sehová. Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy fél, indulj el valamerre, és addig ne add fel, amíg nem kezd el követni. (Ezek lennének az elsõ sétáltatásai amúgy? Mert nem mindegy.)

Elképzelhetõ, hogy fél, indulj el valamerre, és addig ne add fel, amíg nem kezd el követni. (Ezek lennének az elsõ sétáltatásai amúgy? Mert nem mindegy.)
Gondolom kertes házban laktok. Most kerûlt hozzátok, szoktattad a nyakörvhöz, pórázhoz? Ha nem szokta meg a pórázt akkor érthetõ hogy fél. Elõször is nem tudja mi az ami rajta van, és azt sem te mit akarsz. Tedd rá elõször csak a nyakörvet hogy szokja, néha hívd magadhoz. Aztán csatold rá a pórázt és hagyd sétálgatni úgy hogy húzza maga mögött a pórázt. Néha hívd magadhoz simogasd meg és adj neki jutalaom falatot. Ha már nyugodt akkor fogd meg a pórázt és induljatok sétálni. Sok türelem, simogatá, dicséret és jutalaom falat. Lehet hogy két három napba is beletelik mire kijuttok a kapun. Az elsõ néhány alkalom lehet hogy csak 10 perc lesz, aztán lehet hosszabb is. Sok sikert.
En kiprobalnam ha mar ismeri a nyakorvet hogy egy kis idore rakapcsolnam a porazt es hagynam hogy ugy menjen es ismerkedjen vele( nem fogod hanem a foldon huzza, persze udbaron)lehet igy megbaratkozna vele es n felne). hozza kell szoknia mert meg idegen neki
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget..Igen kertes házban lakunk..Nyakörve már régóta van azzal nincs gond..De mikor rá teszem a pórázt nem indul semmi meg sem mozdul és ha el engedem akkor meg el kezd szaladni össze vissza és már majdnem vonyít.

Van egy német juhász kan 8 hónapos kutyám. Okos, de nem akar szót fogadni, sőt harap és morog. Rengeteg cikket elolvastam már. Vajon mit rontottam el a nevelésében? Hogy tudom engedelmességre bírni?

Legjobb válasz: Menjetek kutyaiskolába. Pár mondatban nem lehet elmagyarázni, a kutyák reakciója sokféle, amelyre többféle válasz a jó. Nem tudom, hogy neelted, így azt sem, hogy mit rontottál el. Ha morog és harap, azt azt is jelentheti, hogy fél, de azt is, hogy agresszív, de azt is, hogy rangban fölötted állónak érzi magát.

Menjetek kutyaiskolába. Pár mondatban nem lehet elmagyarázni, a kutyák reakciója sokféle, amelyre többféle válasz a jó. Nem tudom, hogy neelted, így azt sem, hogy mit rontottál el. Ha morog és harap, azt azt is jelentheti, hogy fél, de azt is, hogy agresszív, de azt is, hogy rangban fölötted állónak érzi magát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!