Találatok a következő kifejezésre: Van egy kutyám német juhász (21 db)

Van egy fajtiszta német juhász kutyám amit 6. napja fel bugatam és még mindig véresen váladékozik ez jo vagy nem? Kérem segitsenek

Legjobb válasz: akkor nyugodtan. Ha 6 napja magára engedte a kant és most véresen váladékozik akkor szar van. amikor ugyanis termékeny a kutya (tehát magára engedi a kant) akkor már nem kéne véreznie, csak kicsit rózsaszynes váladék távozik belõle. Ez a harmadik hétre megszûnik. Tehát ha még mindíg vérzik a kutyád (és te voltál az a tahó, aki 3-szor engedte õket összeragadni egy nap) akkor tuti, hogy a kutyád hüvelye sérült.

akkor nyugodtan. Ha 6 napja magára engedte a kant és most véresen váladékozik akkor szar van. amikor ugyanis termékeny a kutya (tehát magára engedi a kant) akkor már nem kéne véreznie, csak kicsit rózsaszynes váladék távozik belõle. Ez a harmadik hétre megszûnik. Tehát ha még mindíg vérzik a kutyád (és te voltál az a tahó, aki 3-szor engedte õket összeragadni egy nap) akkor tuti, hogy a kutyád hüvelye sérült.
Nem jó. Ajánlom egy állatorvosi kivizsgálását. Nagyon remélem, nem lesznek utódok a "felbúgatásból"
kedves kérdezõnek már volt kérdése, hogy egy nap háromszor ragadtak össze a kutyái és hogy akkor most titi vemhes-e. Megõrülök az ilyenektõl. Fingja sincs semmirõl de kölyökkutyákat gyárt.
???? esetleg magyarul????
Háromszor egy nap. Csoda hogy él az a szuka
Mit csináltál ?
Hehe ! :-D Itt is ellntmondásba keveredik saját magával a kérdezõ! Szal van egy két éves nj.-od akit már kétszer fedeztettél, és most nem tudod hogy a háromszori összeragadás ami te nem is láttál mert a két éves gyereked engedte ki a kutát, hogy elég e a vemhességhez? Ba...s neked meg van a nyóóóóóc általános???? A kérdésedre a válasz: Vidd el dokihoz, és ivartalaítsd!!!!
:D Jaj istenem...
elvitted már orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: figyeljetek 1: a 9 éves fiam a tutom nélkül küldte be 2 mér kell ilyeneket irni most fejezétekb és a kutyám 2 nap alat ragadt össze 3 szor
Bírom ezeket az embereket, elõbb cselekszik aztán kérdez. Ennyire nem értesz a kutyákhoz, minek szaporítod õket??
Ja így már értem.Am kedves kérdezõ ha neked 6 napig vérzik mondjuk az orrod , nem mész el orvoshoz? Vagy csak a kutyádat sz4rod le ennyire ?
egy falusi fogalmaz igy, legalább vidd el orvoshoz ha ennyi eszed van kérdezõ!!!!!tenyésztõ biztos nem vagy!!!
Bugatni a disznót szokták ...
igen, õ szaporitó
ja, egy szaporító...világos
Nem fajtiszta hanem fajtatiszta német juhász...és emberi nyelven, mit csináltál vele?
egyáltalán él még az a nyomorult kutya?

Mit tegyek? Van egy kölyök német juhász kiskutyám. Boltban csonterősítőnek kétféle tablettát ajánlottak. Az egyik kicsi és közép testű kutyáknak való, a másik nagytestűnek, mivel az én kutyám még kistestű ezért azt mondta, hogy a kicsit vigyem

Szerintem a másik kéne, mert nagytest? lesz. Amúgy a termék a Pet champion Ca/P 1.3-1

Legjobb válasz: Szerintem meg etesd jó minõségû táplálékkal és akkor nem kell semmiféle csonterõsítõ. Ha túladagolod, azzal csak tönkre teszed a kutyát.

Szerintem meg etesd jó minõségû táplálékkal és akkor nem kell semmiféle csonterõsítõ. Ha túladagolod, azzal csak tönkre teszed a kutyát.
Mivel eteted a kutyát? ha megfelelõ minõségû táppal, akkor nem szabad pluszban csonterõsítõt adni. Többet árt, mint használ. Csontfejlõdési zavarokat okoz.
Akkor az a "mindenki" nem értett a kutyákhoz. ;) A kutyáknak nem kell változatos táplálkozás, hanem megfelelõ táplálék összetétel kell. Akár nyers, akár fõtt táplálékot kap, be kell állítni a megfelelõ összetételt és mindig ugyanazt kell kapnia. Száraztáp esetén sem kell váltogatni. Ez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem kaphat mellé ezt-azt, de a fõ táplálékot nem kell ok nélkül változtatgatni.
Találtam még két cikket: http://www.tappancsvilag.hu/news/Csonter%C5%91s%C3%ADt%C5%91.. http://kutyakonyha.blogspot.hu/2011/04/csonterositok-adjuk-v.. Végül is ki lehet számolni nagyjából, hogy menniyt kap és hogy mennyit kell mellé pótolni. Nézz utána a neten, hogy a most adott kaják mibõl mennyit tartalmaznak és számold ki, hogy mennyi tabletta kell mellé. Inkább kevesebbet kapjon, mint többet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már olvasgatom is!
A kérdező hozzászólása: Elõzõ hozzászólásodra azt tudom írni, hogy nekem eddig mindenki azt mondta, hogy vegyes táplálkozás a jó. a nagytestû táp mindig nem az igazi, mert túl egyoldalú lesz az étkezése.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Nagyon köszönöm. De akkor úgy nem lehetne, hogy nem mindig kap ebbõl?ha már megvettem, akkor nem lehetne valami pozitív módon felhasználni az õ számára? és amúgy is a kicsi és közép méretû kutyáknak valót vettem. nem is tudom...akár hetente egy tabletta, persze ezek után odafigyelek, hogy mibõl mennyit adok neki. Még egyszer köszönöm!
Azt nem tudod megoldani, hogy a vegyes étkezés helyett inkább kizárólag jó minõségû, nagytestû kölyök tápot adj neki? Inkább megéri most többet rákölteni, mint késõbb az állatorvosnak adni a pénzt. A németjuhászok közt amúgy is gyakori a csípõ DP.
Így nem fogod tudni, hogy mennyit kell belõle adnod, hiszen nem tudod, hogy a táplálékkal mennyi kálcium jut a szervezetébe. Amúgy a kálcium hiányt sokkal jobban tolerálja egy fejlõdõ kutya, mint a kálcium többletet. Ha orvosilag nem indokolt, akkor én nem adnék neki. http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/nagytestu-kutyafaj..
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a gyors válaszokat! Az igazság az, hogy nem mindig minõségi tápot kap.Kapja az egyszerû junior tápot és a házi kosztot.Mellette gondoltam azt, hogy valamiféle csonterõsítõt lassan elkezdek.
A kérdező hozzászólása: hmmm, rendben. szerencsére még nem késõ átalakítani a kutyám táplálkozását, bár nem mondhatom, hogy jelen pillanatban annyira rossz lenne az étrendje. köszönök mindent, ritka az ilyen segítõkész ember! :)

Van egy kutyám, az anya 100%malinois az apa német juhász 7 hónapos dem ég nem ált fel a füle teljesen (70%) áll fel fog még álni neki?

Legjobb válasz: Meg ami még fontos a kutyát olyan helyre is vigyed ahol még nem voltál vele azért mert egy ismeretlenebb helyen jobban hegyezi a fülét vagyis jobban használja.Egy ingerszegény környezettõl is elõfordul, hogy a fül nem áll fel.

Meg ami még fontos a kutyát olyan helyre is vigyed ahol még nem voltál vele azért mert egy ismeretlenebb helyen jobban hegyezi a fülét vagyis jobban használja.Egy ingerszegény környezettõl is elõfordul, hogy a fül nem áll fel.
Gondolod, ha másként kérdezel, akkor azt a választ kapod, hogy ----de, holnap már áll a füle?
Akkor mi? Egyszerûen a piac kiszolgálása. Mert épp ilyesmikre van igény.Éles munkára megfelelõ egyedek összeengedése, hogy a két fajta használható tulajdonságai lehetõleg egy egyedben meglegyenek. Aki valóban dolgozik a kutyával, annak mindegy, mibõl van, csak mûködjön. Lehetõleg nagyon jól. De ez nem tenyésztés.
Munkakutyásoknál elõfordul, hogy egy top malit rátesznek egy top nj-ra. Nem nevezném szaporitásnak. Én is láttam már ilyen almot, nem voltak egyszerûek!!
12:21-es! Az elõzõ kérdésében olvastam hogy ilyen feltétellel kapta a kutyust: "helyhiány miatt kaptam, majd egy kölyköt kell vissza adnom.kiderítettem az az anya 100%mali, az apa német juhász, ez lehet a baj a "fülével"?" Tehát õ is tovább szaporítja.. :(
Csak annyit tehetsz, zöldkagyló-kálcium, és várakozás. Szerezhetsz fülsablont mellé, amit beszoktak ragasztani.
ma 12:14-nek. Nem õ szaporít, hanem a "tenyésztõ" adta oda neki ilyen feltételekkel. Tipikus..... sok a szuka, kevés a hely, de a kölyök kell a piacra.
Tuti hogy fajtiszta, csak nem fajtatiszta! :D Mivel keverék xD Olvastam az elõzõ kérdésed, hát neked nem való kutya! Minek egy keveréket szaporítani??? Menhelyeken van több 1000 németjuhász keverék.. Istenem! És a füle valszeg kajla marad.
Mivel mind a két fajta álló fülekkel rendelkezik. A kölyöknek legkésõbb 6-hónapos koráig fel kellett volna állnia a fülének. De ha ez nem történik meg akkor valami besegítéssel. Mivel a te kutyádnak 70%-ban áll, akkor mésztartalmú étrendet kell neki adni.
A kérdező hozzászólása: nem csak utána jártam hogy fajtiszta e.és hogy ez nem e befolyásolja
Ne keverjük össze azért a pusztán haszonszerzés céljából pároztatott szûrés nélküli egyedek szaporitásával. A kettõ nem ugyanaz.


Van egy keverék kutyám (német juhász és magyar vizsla keverék) már van vagy 7 hónapos és még mindig elviszi a cipöket. Mit tegyek hogy leszokjon erröl?

és mostanság uj hobijja akadt az hogy vödröket tör szét. nem tudom mit csináljak vele.

Legjobb válasz: Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.

Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.
Kutyasuli és minél több foglalkozás! Jól írta az elsõ válaszoló: a vizsla hiperaktív, kell neki az elfoglaltság, a német-juhász meg egyszerûen igényli a feladatokat, a kihívást, ahol megmutathatja észbeli és fizikális képességeit. Már hamarabb kellett volna. És egy ilyen kutyával mindenképp sokat kell foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: nah nagyon szépen kössz a válaszokat.:D
A mi német juhászunk is elhordta.Mutasd neki a cipõt amit elvitt.Mikor jön érte vágj vele az orrára.Két szer megcsinálod nem fogja elvinni mert tudja hogy nem szabad.
Bocsi az offért: Nem tudnál küldeni egy képet privátban a kutyusodról? Mert az én kutyum pár napja elhunyt, Isten nyugosztalja, és szeretném kideríteni, hogy milyen keverék volt, és vizsla-németjuhászra gondolok. Köszi!

Van egy koca kutyám korcs (német juhasz és magyar vizsla) 2 éves kaptam egy koca rotit amelyik 7 hónapos megfognak egyezni két nőstény kutya?

Legjobb válasz: Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.

Elõször is tisztázzuk a fogalmaakt. Koca a disznónál van. Kutyánál szuka. Korcs kifejezés használata, egyfajta rendellenes fejlõdést sugall. A kérdésre válaszolva pedig: A 2 szuka ki fog jönni egymással. Fõleg akkor ha a keverék Német juhász kutya jól van szocializálva.
MOst akkor disznód van, vagy kutyád?
A kérdező hozzászólása: akkor legyen szuka es a 2 éves az terhes :)
Vemhes. Ivartalanítsd.
A kutya vemhes, nem terhes...úgy látom fogalmad sincs semmirõl, ami a kutyatartást illeti:( Miért kell elletni a kutyádat? Legyenek ivartalanítva mindketten, és akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: de ugyan az a lenyeg a terhesbe is es a vemhessegbe is
Úristen ember! Az ilyen észjárású és agyi szinten leragadt emberek miatt tartunk itt ahol tartunk, aki a vemhes szuka keverék kutyáját, terhes koca korcs kutyának nevezi. Nem is kezdek beszélni arról, hogy mi az, hogy ivartalanítsd ki a kutyáidat, hogy ne legyen felesleges szaporulat, mert nem hinném, hoyg eljutna az agyadig. Úgy írom, hoyg megértsd: miskároltasd ki a koca korcs kutyáidat, mert sok lesz a kisbaba és akkor lesz ám baj. Javaslom tényleg tarts disznókat, azok jobban valók neked!

Van egy 9 hónapos német juhász kutyám de a szõre elég rövid, fog még változni a szõre hosszra?

vagy már ennyi idõs korában látni lehet hogy milyen hosszú szõrzete lesz ? köszönöm!

Legjobb válasz: Kérdezd meg a tenyésztõjétõl,már ha törzskönyves.Amennyiben nem az,így nem biztos,hogy csak német juhász van benne,így a válasz is megvan a kérdésedre.

Kérdezd meg a tenyésztõjétõl, már ha törzskönyves.Amennyiben nem az, így nem biztos, hogy csak német juhász van benne, így a válasz is megvan a kérdésedre.
Képet nem tudsz feltölteni róla?
Igen, de ez a többi kutyafajtáról is elmondható, kivéve az extra rövid szõrûeké, mint a vizsla, boxer stb. Amirõl beszélsz, az a téli -nyári bunda. Mint más kutyáknak is. Azonban a németjuhásznak 3 szõrtípusa van, téli-nyári bundától függetlenül is.
nekem van ket nemetjuhaszom az egyik kan/2 eves/ a masik szuka /3 eves/ . tapasztalatbol mondom, hogy fog valtozni, mivel a nemetjuhszok szorzete minden evszakban mas, hosszusagu es szinuek. /kiveve a rajzose, ott csak a szor surusege valtozik/ nem kell aggodnod biztosan a szamara megfelelo bundat visel..:-)
Mi az, hogy vakond szõrû?!?! Tudtok róla, hogy a németjuhász 3 szõrtípusban létezik? Bizony ám! Enyém is rövidszõrû és munkavonalas. Nekik a legrövidebb a szõrük.
Az enyém most lesz 8 hónapos, nyáron rövid volt a szõre, de vedlett kb. két hónapig, és mostanra olyan dús és hosszú bundát vett fel, hogy az hihetetlen. Szóval lehet hogy akkor a tiéd ilyen típus, és ilyen is marad.
Az megfelelõ étel. Nem lehet oka a rövid szõrnek. Akkor sajnos, ilyen kutyát fogtál ki.
A kérdező hozzászólása: brit premium tápot
Milyen szõre volt a szülõknek? Sajnos, egyre több a vakondszõrû nj. Még lesz egy vedlése, mire a felnõtt kori szõrminõsége elõjön, de a hossza nem igen szokott változni. Inkább a rajzolata. Mit adsz enni a kutyádnak?
Nincs 3 féle szõrtípus. 2 van Félhossú és hosszú szõr. A rövid szõr eleve kizáró ok a tenyésztésbõl. Régebben pont ennek kiküszöbölésére vontak be sutyiban hosszú szõrût idõnként a vonalakba. Hivatalosan ma sem engedélyezett a két szõrhosszúságú párosítása. A tenyészszemlén meg sokszor nem veszik figyelembe a szõrt. Amúgy a kutyád tenyésztõtõl van?

Mit csináljak? Van egy 4 hónapos szuka német juhászom és amikor elmegyünk egy kutya őrzőtte ház előtt ugat de így ilyen félig nyűszitősen!

Van tanácsotok hogy mit csináljak?

Legjobb válasz: Mennyit van kutyák között? Naponta mennyit játszhat a fajtársaival és hányszor találkozik idegen kutyákkal?

Mennyit van kutyák között? Naponta mennyit játszhat a fajtársaival és hányszor találkozik idegen kutyákkal?
Kedves verzió: fogd a kezedbe a kedvenc játékát, kajáját, keltsd fel a figyelmét, és ahogy rád figyel, adj neki kaját, játékot. Keményebb verzió: amikor kezdi a hisztit, ugatást, akkor pórázzal korrigáld, ültesd le háttal az ugató kutyának addig, amíg le nem higgad. Ha lenyugodott, mehettek tovább! Ennek a veszélye, hogy kijön és ordibálni fog a ház tulaja, hogy hecceled a kutyáját :(
A kérdező hozzászólása: minden nap sétáltatom kutyás ház elõtt az idegenekkel nincs baj, és sok vendég jön át hozzánk!
A kérdező hozzászólása: nincsen lehetõsége játszani a fajtársaival!

Ha van itt német juhász kutya gazda, leírná nekem, hogy hogyan zajlik egy átlagos napja a kutyájával?

Legjobb válasz: Mint a többi fajtánál, nem fajta függõ hogyan és mit csinálunk egy kutyával. Ha volt már kutyád,akkor nem kell ezen gondolkodni, ha ez lesz az elsõ, akkor viszont jó ha olvasol. Korábban már többször feltettek hasonló kérdést, keresd vissza.

Mint a többi fajtánál, nem fajta függõ hogyan és mit csinálunk egy kutyával. Ha volt már kutyád, akkor nem kell ezen gondolkodni, ha ez lesz az elsõ, akkor viszont jó ha olvasol. Korábban már többször feltettek hasonló kérdést, keresd vissza.
Hát igen, vissza lehet olvasni, de én szívesen válaszolok... Egy átlagos napom vele: elõször is, reggel elviszem sétálni. Ha fiatal, adok neki reggelit, ha már idõsebb, akkor nem. Délben kimegyek hozzá az udvarra, és játszunk egy kicsit (mivel munkakutya, nem igazán az a típus, aki nyugton tud maradni.). Bemegyek, és délután 4 óra fele megint elviszem sétálni. Aztán hat-hét óra körül kap vacsorát. Ennyi :) Ha nagy a kert, akkor elég napi egyszeri séta. :)

Juhász kutyák közül van olyan ami nem olyan izgága mint pl egy vizsla? Hanem az a nyugodtabb természetű?

Legjobb válasz: Persze, pláne h a vizsla vadász és nem juhászkutya. Német juhász nem izgága csak dolgozni kell vele.

Persze, pláne h a vizsla vadász és nem juhászkutya. Német juhász nem izgága csak dolgozni kell vele.
Collie, sheltie, corgie és esetleg még a komondort is idesorolnám.
skót juhász, sheltie, corgie...az elsõnél a pont :)
Komondor- csak akkor jön, ha hívod.
Nem izgágák, hanem energikusak inkább. Egy Border Collie is lehet izgága, ha nem mozgatod kellõen. de ha megfelelõ feladatot kap, igen kezelhetõ. A skótjuhász is nyugodt, a Sheltie-rõl nincs tapasztalatom. A komondor inkább védõkutya, az nem terelte a jószágot

Van egy német juhász kutyán, és a mellében találtunk buzzanatot, valami daganatra gyanakszunk. Hol tudnánk ugy megvizsgáltatni h segitsenek? Nekünk nincsen pénzünk megvizsgáltatni h mi a baja. Nem akarjuk h meghaljon, még fiatal?

Legjobb válasz: Akkor mibõl etetitek,mibõl tartjátok azt a kutyát? Nem szeretem mikor valaki sopánkodik,hogy miylen kevés pénze van. Hidd el nekem,ha kevés pénzed lenne,nem ülnél az internet elõtt,és nem lenne kutyád sem. Lehet ,hogy ház sem a fejed fölött..

Akkor mibõl etetitek, mibõl tartjátok azt a kutyát? Nem szeretem mikor valaki sopánkodik, hogy miylen kevés pénze van. Hidd el nekem, ha kevés pénzed lenne, nem ülnél az internet elõtt, és nem lenne kutyád sem. Lehet , hogy ház sem a fejed fölött..
http://www.zoldzebra.hu/page.php?220 Hívj fel pár menhelyet is, több állatorvost, esetleg kérhetsz részletfizetést. Bár a telefonszámlád is lesz annyi a végére.
az, hogy valaki elõ tud fizetni az internetre havi 2500-3000 ft-ért és az, hogy minden nap kerül valami étel az asztalra az nem egyenlõ azzal, hogy van felesleges hatezer forintja fizetés elõtt állatorvosra. Egyébként a fiatalkori ivartalanítással nagy mértékben csökkenthetõ a kutyák emlõdaganatának a kockázata.
a 10:34essel egyetértek. ha kutyád van, igenis kell gondoskodni róla hónap elején, hónap végén, ünnepnapon, szóval mindig. ha majd gyereked lesz, nem viszed el hónap végén orvoshoz, mert nincs pénz a gyógyszerre? nem bizti, hogy kell ultrahang, lehet, hogy csak begyulladt egy tejmirigye, de ezt mindenképp orvosnak kell megmutatni. miért segélyszervezettõl vársz segítséget?
Bármelyik állatorvosi rendelõben, ahol van ultrahangos készülék. A vizsgálat 5-6 ezer forint, szóval ha nem éheztek és van mobilotok, meg van ugye internet elõfizetésetek, akkor ezt is ki tudjátok fizetni.
A kérdező hozzászólása: nah hát ez asztán k..a nagy segitség, én valami egyesületre gondoltam akik tudnak segiteni.... õszintén mondom h nincsen rá pénzünk...
Egyrészt nem értem hogy jön ide az emlõdaganat, meg az ivartalanítás, ami mellesleg jóval drágább egy ultrahangnál, másrészt nem tudom elhinni, hogy nincs 5 ezer forint arra az esetre, ha segíteni kell a kutyának. Inkább ennék egy hónapig vajas kenyeret ha ezen múlna, vagy autó helyett járnék gyalog, vagy eladnám a mobilom, vagy vállalnék valami munkát suli után pár napig. Nekem ne magyarázd már meg, hogy olyan szintû nyomorban élsz, hogy nem tudod ezt az összeget elõteremteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznosakat, nem oltásokat kértem. barátnõmnél vagyok most azért tudok netezni, kocsink nincsen.... szoval ne oltsatok 4en lakunk és havi 150e bõl gazdálkodunk... köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!