Találatok a következő kifejezésre: Van egy kiskutyam 6 hetes, es (3 db)

Van egy ozpincs kiskutyam 6 hetes, es szobatisztava szeretnem nevelni meg fogja szokni?

ugyanis en ha bepisil vagy veletlenul bekakil a szobaban,akkor nem szidom meg,hanem ugyanugy jatszok vele tovabbra is,de felkapom es viszem ki,de utana rokton be is jovok vele!szeretnek vele porazon setalni,hogy ugy hatha kint pisilne,hogy tudjam megdicserni,mert ha kiviszem az udvarra fazik es nem pisil csak bent!hogyna vihetnem ki setalni ugy,hogy ne fazzon meg??e-mailt is kuldhet aki nem akar ide irni :) elore is koszonom

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs kutyit még nem szabad sétálni vinni!Amíg minden oltását nem kapta meg,nemcsak hogy állattal nem találkozhat,de még azt is kerülni kell ahol állat megfordul.A fertõzést az utcán is megkaphatja,és ez akár az életébe is kerülhet!Szobatisztaságra nem 1-2 nap alatt lehet nevelni,hiszen nagyon kicsi.Ahogy most szoktatod az majdnem jó,csak próbáld meg evés,alvás után rögtön kivinni,és akkor nem lesz ideje bent pisilni.Akár 2 óránként vidd ki az udvarra.6 hetesen nem is tudom hogy lehetett elhozni,ilyenkor még nagy szüksége lett volna a mamára.Nyugodtan adj rá meleg ruhát,és csak addig vidd ki,amíg a dolgát végzi.Ha ugyanoda viszed,a szagokat felismerve elõbb-utóbb rájön,mit kell csinálnia.

Egy ennyi idõs kutyit még nem szabad sétálni vinni!Amíg minden oltását nem kapta meg, nemcsak hogy állattal nem találkozhat, de még azt is kerülni kell ahol állat megfordul.A fertõzést az utcán is megkaphatja, és ez akár az életébe is kerülhet!Szobatisztaságra nem 1-2 nap alatt lehet nevelni, hiszen nagyon kicsi.Ahogy most szoktatod az majdnem jó, csak próbáld meg evés, alvás után rögtön kivinni, és akkor nem lesz ideje bent pisilni.Akár 2 óránként vidd ki az udvarra.6 hetesen nem is tudom hogy lehetett elhozni, ilyenkor még nagy szüksége lett volna a mamára.Nyugodtan adj rá meleg ruhát, és csak addig vidd ki, amíg a dolgát végzi.Ha ugyanoda viszed, a szagokat felismerve elõbb-utóbb rájön, mit kell csinálnia.
szió elöször is a szobatisztaság nehéz mtéma. A bekakil vagy bepisil ne szid meg nagyon csak vid oda mutasd meg neki mit csinált és mind neki h nem szabad, és ha megoldható naponta többször vidd le sétálni(amig nem szobatiszta addig akár naponta 5-6szor)és ha lent elvégzi a dolgát akkor nagyon dicsérd meg. A megfázásról meg annyit, hogy a kutyákra már minden állatos boltban lehet rucit kapni és akkor nem fog fázni remélem segítettem valamennyire
A kérdező hozzászólása: de nekem mar masodszorra van benti kutyusom, es mind ketto oylan, hogy kint nem hajlando elvegezni a dolgat, lehet azert mert hideg van, e smjd nyaron elvegzi a dolgat kint is? mert csak fazik es sajnalom ot kint hagyni, setalni nem vihetem, mert nagyon kicsi foleg meg ozpincs is, es az udvaron sem hagyhatom szaldgalni mert felek, hogy oda megy hozza a nagy kutya es megharapja es o is fel toluk!
Itt van két tényleg érdekes olvasnivaló a kiskutyák szobatisztaságranevelésérõl: http://www.kutyapszichologia.hu/2007/09/07/szobatisztasagra-.. http://www.kutyapszichologia.hu/szobatiszta-kutya/

Azzal a problémával fordulnék hozzátok hogy van egy 6 hetes Amstaffom (tudom még korai volt elhozni), a kiskutya okos de nagyon-nagyon harapja a kezemet és rágókának nézi. Szerintetek hogyan nevelhetném meg hogy ne harapdáljon és játsszon a kezemmel?

Akár véres sebet is ejt, hiába mondom neki hogy nem szabad, vagy hagyom ott, vagy pöccintek az orrára, semmi hatása. Már rengeteget olvastam és próbálkoztam sok lehet?séggel de egyszer?en semmi hatása.

Legjobb válasz: Biztos, hogy meg akarod tartani azt a kutyát, ha hat hetesen sem tudod leállítani a vérontásról? Ne féltsd, nincs cukorból, úgy mutasd meg neki, hogy nem szabad, hogy megértse. A testvérei meg az anyja sem finomkodnának vele.

Biztos, hogy meg akarod tartani azt a kutyát, ha hat hetesen sem tudod leállítani a vérontásról? Ne féltsd, nincs cukorból, úgy mutasd meg neki, hogy nem szabad, hogy megértse. A testvérei meg az anyja sem finomkodnának vele.
na, ezért nem lett volna szabad elhozni. a kutyuk 6-8 hetes korukban tanulják meg, hogy óvatosan kell harapdálni a gazdit :) ) de mindegy, írtad hogy tudod hogy korai volt. :) szerintem próbáld meg azt, hogy kicsit sikíts, mikor harap. ugye a tesója is sír, "vinnyog" ha fáj neki. próbáld meg leutánozni, hátha beválik :)
Nem gondoltam, hogy több lesz a tehetetlen amstaff gazdák kérdése, mint a yorkisoké. De ezt is megéltük. Szorítsd fogához a pofalebenyét, de rendesen!
Betekert újság papírral a fenekére! (egyébként csak játszik. 1éves korára már rég abba hagyja.
Nem azért harapdál, mert korán hoztad el. Ha 8 hetesen hoztad volna magadhoz, ugyanúgy harapdálna. Mert kutya. Mert neki ez a játék. Az alomban sem játszottak másként, mint birkóztak és harapdálták egymást. Kutyáéknál így szokás.A gazda dolga megtanítani a kiskutyának, az emberekkel másként kell játszani. Azt pedig ne várd, hogy akár kétszeri jelzés után a kiskutya azonnal jól nevelt lesz és nem próbálkozik. Beletelik bizonyos idõbe, míg eredményes lesz a tiltásod.
Ez tipikusan azokra a kutyákra jellemzõ, akik túl korán lettek elválasztva. Az enyém is ilyen volt kölyökként, de kinövik szerencsére. Addig is annyit tudsz tenni, hogy rászólsz, és ott hagyod, ha ezt csinálja. A kölyökkutyák így játszanak, viszont Te nem tudod olyan jól és egyértelmûen a tudtára adni, hogy hol a határ. Ezt az anyja mellett tanulta volna meg ezekben a hetekben. Nekem yorkim van, és õ is volt, hogy nekifutásból ráugrott a lábujjamra, és úgy megharapta, hogy vérzett. Azt hittem, hogy a kutyám egy idegbeteg fenevad lesz, de nem:) Ma már 6 éves, tökéletesen jól nevelt, nagyon szófogadó, semmi gond nincs vele. Kiegyensúlyozott, szereti a kutyákat, embereket. Szóval nyugi, foglalkozz vele sokat, tanítsd, neveld. Ezt pedig el fogja hagyni, de addig sajna még biztos lesz egy két fájdalmas pillanatod:)
A kérdező hozzászólása: A parvot már megkapta, a következõ oltás a kombinált lesz, és úgy tudom hogy utána már lehet sétálni vinni.
Hét hetesen kétlem, hogy három oltása meglesz, én nem vinném kutyatársaságba, amíg a teljes védettsége ki nem alakul, parvojárvány van.
A kérdező hozzászólása: Igen ezzel próbálkoztam már hogy amikor eszik például akkor ott nyúlkálok és csak a farkát csóválja, játék közben meg ha például húzogatósat játszunk kicsit morog, de szerintem ez természetes.Jövõhéten kapja meg a szurit és utána mehet már játszani a többi szomszédos kutyussal és abban reménykedem hogy azzal is sokat fog tanulni a harapdálásról hogy mit szabad és mit nem.
Az én tacskómat is korán hoztuk el, de ügyesen sikerült valamennyire leszoktatnuk róla.Nagyon szeretik a kutyakekszet a kutyaszalámit és egyebeket.Akár le is "tesztelheted" hogy ha odateszed a kezed a szájához persze sok nevelés után és nem harap meg megjutalmazhatod.Am. meg normális hogy egy kicsit harapdál de lelehet szoktatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat remélem segíteni fognak.
Remek ez a pontozás:) ) Látom, sikeres már az agymosás a 6 hetes és a 8 hetes korban elhozható kicsik helyzetében. Kérdem én....egyetlen olyan kérdés nem volt ezen az oldalon, ahol akár 8, akár 10 hetes kölyök gazdája nem kért tanácsot, mert "harap a kutyám"? Vajon az itt írogatók hány százaléka nevelt fel akár két-három almot? És milyen fajtát? Mert nagyon nem mindegy a fajta sem.A kölyök harap. Harap 6 hetesen és harap 8 hetesen. Sokszor a 8 hetes erõsebben harap, mert már nagyobb, erõsebb.Annyit valóban tanul a testvéreitõl, hogyha erõsen harap, a másik felvisít, és akár megadja magát. Az alfa ezt ki is használja addig, amíg az alomtestvéreivel van.Az embernek kell megtanítani a kutyát , hogy harapás helyett másként kell, lehet játszani a gazdával, az emberrel.

Van egy 6 hetes keverék kiskutyám, reggel remegett és összeesett egymás után többször is. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Rohanj vele az orvoshoz, mert ilyen pici kutya egy-két nap alatt képes elpusztulni. Nem is értem miért itt kérdezed, erre senki nem tud válaszolni, csak orvos.

Rohanj vele az orvoshoz, mert ilyen pici kutya egy-két nap alatt képes elpusztulni. Nem is értem miért itt kérdezed, erre senki nem tud válaszolni, csak orvos.
Egy 6 hetes kiskutyanak meg az alomban lenne a helye, az anyjaval es a testvereivel. Sokminden lehet a baja, kalciumhiany, vercukorszint-eses, epilepszia, es kulonbozo fejlodesi rendellenessegek. Vidd azonnal allatorvoshoz!!!!
Nem írod, hogy megvannak e a kötelezõ oltásai! Lehet, emiatt van rosszul! Állatorvos!!!!!!
Vidd el orvoshoz, azonnal. Oltást kapott már? Féreghajtást? Az is lehet, hogy ez epilepszia. Mellesleg hat hetesen még az anyja mellett a helye!!!
Egy 6 hetes kolyoknek meg nincsenek oltasai, viszont lehet ferges, es ez okozhat ilyen (toxikus) tuneteket. Csak gratulalni tudok a gazdinak, hogy hazavitt egy 6 hetes kolykot, de allatorvoshoz mar nem vitte el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!