Találatok a következő kifejezésre: Van egy kiskutyam 6 hetes, (6 db)

Van egy ozpincs kiskutyam 6 hetes, es szobatisztava szeretnem nevelni meg fogja szokni?

ugyanis en ha bepisil vagy veletlenul bekakil a szobaban,akkor nem szidom meg,hanem ugyanugy jatszok vele tovabbra is,de felkapom es viszem ki,de utana rokton be is jovok vele!szeretnek vele porazon setalni,hogy ugy hatha kint pisilne,hogy tudjam megdicserni,mert ha kiviszem az udvarra fazik es nem pisil csak bent!hogyna vihetnem ki setalni ugy,hogy ne fazzon meg??e-mailt is kuldhet aki nem akar ide irni :) elore is koszonom

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs kutyit még nem szabad sétálni vinni!Amíg minden oltását nem kapta meg,nemcsak hogy állattal nem találkozhat,de még azt is kerülni kell ahol állat megfordul.A fertõzést az utcán is megkaphatja,és ez akár az életébe is kerülhet!Szobatisztaságra nem 1-2 nap alatt lehet nevelni,hiszen nagyon kicsi.Ahogy most szoktatod az majdnem jó,csak próbáld meg evés,alvás után rögtön kivinni,és akkor nem lesz ideje bent pisilni.Akár 2 óránként vidd ki az udvarra.6 hetesen nem is tudom hogy lehetett elhozni,ilyenkor még nagy szüksége lett volna a mamára.Nyugodtan adj rá meleg ruhát,és csak addig vidd ki,amíg a dolgát végzi.Ha ugyanoda viszed,a szagokat felismerve elõbb-utóbb rájön,mit kell csinálnia.

Egy ennyi idõs kutyit még nem szabad sétálni vinni!Amíg minden oltását nem kapta meg, nemcsak hogy állattal nem találkozhat, de még azt is kerülni kell ahol állat megfordul.A fertõzést az utcán is megkaphatja, és ez akár az életébe is kerülhet!Szobatisztaságra nem 1-2 nap alatt lehet nevelni, hiszen nagyon kicsi.Ahogy most szoktatod az majdnem jó, csak próbáld meg evés, alvás után rögtön kivinni, és akkor nem lesz ideje bent pisilni.Akár 2 óránként vidd ki az udvarra.6 hetesen nem is tudom hogy lehetett elhozni, ilyenkor még nagy szüksége lett volna a mamára.Nyugodtan adj rá meleg ruhát, és csak addig vidd ki, amíg a dolgát végzi.Ha ugyanoda viszed, a szagokat felismerve elõbb-utóbb rájön, mit kell csinálnia.
szió elöször is a szobatisztaság nehéz mtéma. A bekakil vagy bepisil ne szid meg nagyon csak vid oda mutasd meg neki mit csinált és mind neki h nem szabad, és ha megoldható naponta többször vidd le sétálni(amig nem szobatiszta addig akár naponta 5-6szor)és ha lent elvégzi a dolgát akkor nagyon dicsérd meg. A megfázásról meg annyit, hogy a kutyákra már minden állatos boltban lehet rucit kapni és akkor nem fog fázni remélem segítettem valamennyire
A kérdező hozzászólása: de nekem mar masodszorra van benti kutyusom, es mind ketto oylan, hogy kint nem hajlando elvegezni a dolgat, lehet azert mert hideg van, e smjd nyaron elvegzi a dolgat kint is? mert csak fazik es sajnalom ot kint hagyni, setalni nem vihetem, mert nagyon kicsi foleg meg ozpincs is, es az udvaron sem hagyhatom szaldgalni mert felek, hogy oda megy hozza a nagy kutya es megharapja es o is fel toluk!
Itt van két tényleg érdekes olvasnivaló a kiskutyák szobatisztaságranevelésérõl: http://www.kutyapszichologia.hu/2007/09/07/szobatisztasagra-.. http://www.kutyapszichologia.hu/szobatiszta-kutya/

Azzal a problémával fordulnék hozzátok hogy van egy 6 hetes Amstaffom (tudom még korai volt elhozni), a kiskutya okos de nagyon-nagyon harapja a kezemet és rágókának nézi. Szerintetek hogyan nevelhetném meg hogy ne harapdáljon és játsszon a kezemmel?

Akár véres sebet is ejt, hiába mondom neki hogy nem szabad, vagy hagyom ott, vagy pöccintek az orrára, semmi hatása. Már rengeteget olvastam és próbálkoztam sok lehet?séggel de egyszer?en semmi hatása.

Legjobb válasz: Biztos, hogy meg akarod tartani azt a kutyát, ha hat hetesen sem tudod leállítani a vérontásról? Ne féltsd, nincs cukorból, úgy mutasd meg neki, hogy nem szabad, hogy megértse. A testvérei meg az anyja sem finomkodnának vele.

Biztos, hogy meg akarod tartani azt a kutyát, ha hat hetesen sem tudod leállítani a vérontásról? Ne féltsd, nincs cukorból, úgy mutasd meg neki, hogy nem szabad, hogy megértse. A testvérei meg az anyja sem finomkodnának vele.
na, ezért nem lett volna szabad elhozni. a kutyuk 6-8 hetes korukban tanulják meg, hogy óvatosan kell harapdálni a gazdit :) ) de mindegy, írtad hogy tudod hogy korai volt. :) szerintem próbáld meg azt, hogy kicsit sikíts, mikor harap. ugye a tesója is sír, "vinnyog" ha fáj neki. próbáld meg leutánozni, hátha beválik :)
Nem gondoltam, hogy több lesz a tehetetlen amstaff gazdák kérdése, mint a yorkisoké. De ezt is megéltük. Szorítsd fogához a pofalebenyét, de rendesen!
Betekert újság papírral a fenekére! (egyébként csak játszik. 1éves korára már rég abba hagyja.
Nem azért harapdál, mert korán hoztad el. Ha 8 hetesen hoztad volna magadhoz, ugyanúgy harapdálna. Mert kutya. Mert neki ez a játék. Az alomban sem játszottak másként, mint birkóztak és harapdálták egymást. Kutyáéknál így szokás.A gazda dolga megtanítani a kiskutyának, az emberekkel másként kell játszani. Azt pedig ne várd, hogy akár kétszeri jelzés után a kiskutya azonnal jól nevelt lesz és nem próbálkozik. Beletelik bizonyos idõbe, míg eredményes lesz a tiltásod.
Ez tipikusan azokra a kutyákra jellemzõ, akik túl korán lettek elválasztva. Az enyém is ilyen volt kölyökként, de kinövik szerencsére. Addig is annyit tudsz tenni, hogy rászólsz, és ott hagyod, ha ezt csinálja. A kölyökkutyák így játszanak, viszont Te nem tudod olyan jól és egyértelmûen a tudtára adni, hogy hol a határ. Ezt az anyja mellett tanulta volna meg ezekben a hetekben. Nekem yorkim van, és õ is volt, hogy nekifutásból ráugrott a lábujjamra, és úgy megharapta, hogy vérzett. Azt hittem, hogy a kutyám egy idegbeteg fenevad lesz, de nem:) Ma már 6 éves, tökéletesen jól nevelt, nagyon szófogadó, semmi gond nincs vele. Kiegyensúlyozott, szereti a kutyákat, embereket. Szóval nyugi, foglalkozz vele sokat, tanítsd, neveld. Ezt pedig el fogja hagyni, de addig sajna még biztos lesz egy két fájdalmas pillanatod:)
A kérdező hozzászólása: A parvot már megkapta, a következõ oltás a kombinált lesz, és úgy tudom hogy utána már lehet sétálni vinni.
Hét hetesen kétlem, hogy három oltása meglesz, én nem vinném kutyatársaságba, amíg a teljes védettsége ki nem alakul, parvojárvány van.
A kérdező hozzászólása: Igen ezzel próbálkoztam már hogy amikor eszik például akkor ott nyúlkálok és csak a farkát csóválja, játék közben meg ha például húzogatósat játszunk kicsit morog, de szerintem ez természetes.Jövõhéten kapja meg a szurit és utána mehet már játszani a többi szomszédos kutyussal és abban reménykedem hogy azzal is sokat fog tanulni a harapdálásról hogy mit szabad és mit nem.
Az én tacskómat is korán hoztuk el, de ügyesen sikerült valamennyire leszoktatnuk róla.Nagyon szeretik a kutyakekszet a kutyaszalámit és egyebeket.Akár le is "tesztelheted" hogy ha odateszed a kezed a szájához persze sok nevelés után és nem harap meg megjutalmazhatod.Am. meg normális hogy egy kicsit harapdál de lelehet szoktatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat remélem segíteni fognak.
Remek ez a pontozás:) ) Látom, sikeres már az agymosás a 6 hetes és a 8 hetes korban elhozható kicsik helyzetében. Kérdem én....egyetlen olyan kérdés nem volt ezen az oldalon, ahol akár 8, akár 10 hetes kölyök gazdája nem kért tanácsot, mert "harap a kutyám"? Vajon az itt írogatók hány százaléka nevelt fel akár két-három almot? És milyen fajtát? Mert nagyon nem mindegy a fajta sem.A kölyök harap. Harap 6 hetesen és harap 8 hetesen. Sokszor a 8 hetes erõsebben harap, mert már nagyobb, erõsebb.Annyit valóban tanul a testvéreitõl, hogyha erõsen harap, a másik felvisít, és akár megadja magát. Az alfa ezt ki is használja addig, amíg az alomtestvéreivel van.Az embernek kell megtanítani a kutyát , hogy harapás helyett másként kell, lehet játszani a gazdával, az emberrel.

Hogyan szoktassam össze 7 éves Golden Retriveremet (kan), egy 6 hetes kiskutyával (kan)? Mert a pici egy napja van itt, de a nagy nagyon féltékeny rá.

Legjobb válasz: Olyan nincs, h egy kutya féltékeny a másikra, ha a falkavzerségi pozíció rendben van. Erre kéne ráfeküdni.

Olyan nincs, h egy kutya féltékeny a másikra, ha a falkavzerségi pozíció rendben van. Erre kéne ráfeküdni.
Igenis van olyan hogy féltékeny egy kutya! Ha mondjuk a kiskutyát simogatja a nagyobbik odamegy hozzá hogy õt is simogassa, elkezd ugatni ilyen a féltékenység jele! :) Egyébként hogy választ is adjak, hívd oda magadhoz mind2 kutyát és kezd el egyszerre simogatni õket majd az idõsebbet kicsit többet aztán a kisebbet. Nekem bevált jól megvannak :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megpróbálom.
Mik a jelei a féltékenységnek?
szia! Ha új kutyát visz haza az ember, arra kell nagy gondot fordítani, hogy mindig a régi (idõsebb) kutya mindenben az elsõ! A legkisebb simogatásban, az etetésben, mindenben. Nem szabad a kicsit ajnározni elõtte, persze, hogy rosszul esik neki!
6 hetes kutya hogyan lehet nálad? Utcáról befogadtad?


Van egy 6 hetes szuka Pitbull kiskutyám. A szőrén mint a korpa olyasmi lehet de épp hogy van a kis hátán meg a szeménél. Mit Csináljak vele?

Én arra gondoltam hogy azért olyan mert korábban megfürdettem bolhairtó samponnal és nem eléggé mostam ki a szőréböl, megfürdettem samponnal elismúlt neki de viszont megint van egy kicsi a szőrén. Ilyenkor mit lehet rá kapni és mennyiért?

Legjobb válasz: kérdezd meg a szaporítót, akitõl vetted

kérdezd meg a szaporítót, akitõl vetted
6 hetesen még meg sem fürdethetnéd, arról nem is beszélve, hogy nálad sem lehetne, plusz itthon nem is igazán van pit.Az expresszes 10 ezeért vettem "pitttbú" nem az, csak mondom. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye, az állatvédelmi törvény írja elõ, nem véletlen. Alapból el kellett volna vinned orvoshoz, ahogy hozzád került, mivel gondolom oltása sincs, és a bolhásságot ilyen fiatalon az orvossal oldjuk meg, nem saját kútfõbõl. Menjetek el az orvoshoz és õ megmondja mennyi a kezelés ára...
Mégis mióta van nálad a kutya? Utánanéztél elõtte a kutyatartásnak? Akkor tudnád, hogy egy felnõtt kutyát is maximum 2 lehet egy évben fürdetni, különben tönkremegy a bõre... Komolyan mondom, ez már állatkínzás... És nem azért mondom, mert nem néztél utána honnan tanácsos kutyát venni, az én kutyám is szaporított és vállalom, hogy hülye voltam. De annak utánanéztem, mikor hozhatom el, hogyan kell tartani, mivel etethetem, milyen oltások kellenek stb és elsõ dolgom volt állatorvoshoz vinni állapotfelmérésre! Na pont ez a fajta tudatlanság/hozzáállás okozza késõbb a legtöbb problémát a kutya viselkedésében... Szóval ha pár hónap múlva azzal jönnél ide, hogy agresszív és harapós a kutyád, akkor gondolkozz el azon te mit tettél a kutyádért a legelején...
Lehet a korai fürdetés (ezt csak gyógysamponnal lehet), vagy immunbetegség, vagy más.... nem tudom, hogy került hozzád ez a kutya, de szerintem most járj utánna a dolgoknak....

Van egy 6 hetes kiskutyám, menhelyről hoztuk. Tegnap voltunk vele állatorvosnál, adott neki féreghajtót, azóta a kutyus folyamatosan üríti a férget, egyszerre többet is, mennyi idő alatt tisztul ki a bele?

Lakásban tarjuk, jelent ránk is veszélyt a féreg?Mit tegyek hogy a lehet? legkissebb veszélynek legyünk kitéve a féreg miatt, és egy kezelést?l kijön a kutyából az összes féreg?

Legjobb válasz: szerintem nyugodtan kaphat a gyerek is egy féreghajtót, házi/gyerek orvostól persze, baja nem lesz!

szerintem nyugodtan kaphat a gyerek is egy féreghajtót, házi/gyerek orvostól persze, baja nem lesz!
Igen, akkor is benne volt a féreg.. Akkor nagy valószínûséggel õ is elkapta, de akkor ti is tõle..:/ Észre sem veszitek..
Rendszeres kézmosás, felmosás, két hét múlva újra féreghajtás mindkét kutyánál.
Izé, szóval a kutyánál, sorry, máshol járt az eszem félig :D
szia! énis ajánlok féreghajtást a gyerkõcnek is, bár mikor én megkaptam a kiskutyámat akkor nyalogattam összevissza, és utána láttam a férgeket a kakiban, mégsem lett semmi bajom, nem kakiltam ki semmit :) és mivel gyerek van a portán (meg amúgy is), ajánlott 3 havonta adni a blökinek egy tabellát. :) persze csak miután ez a kiskori kiírtás megtörtént.
a normális féreghajtót az állatorvos adja, mi is bejárunk kutya nélkül kérni egyet-egyet, M betûs, nemtudom pontosan a nevét, de gyerek mellé ezt ajánlották, 1200 ft/db körül van. aztmondta hogy ezzel még tényleg, nyalakodhatnak is, semmi gond nem lesz. esetleg még kisállatpatika
A kérdező hozzászólása: Hát remélem a gyerek nem kapta el, de azért 2 hét mulva beadok neki egy féreghajtót és a kutyusnak is. Remélem a kutyus is megszabadul a férgektõl. Hány napig fogja még üríteni a férgeket? Állandóam alszik, de ez gondolom természetes ebben a korban.
El lehet kapni a férgeket! Ha gyerek van, próbáljátok elkülöniteni, székletet takaritani, utána felmosni. Féregirtást ismételni kell, általában két hét után, de ha nagyon férges, akkor az állatorvos javasolhatja elõbb is. Bár a 6 hetes még nagyon kicsi, de az állatorvos tudni fogja hogy a legjobb.
Szia! Megkérdezhetem, hogy honnan hoztad a kicsit? Jöhet privátban is.
A kérdező hozzászólása: Egy állatmenhelyrõl, vidékrõl.
Drontalt illetve cestal plust vény nélkül is kapsz az állatpatikában és ezek jók. 3-500Ft közt szokott lenni/db
A kérdező hozzászólása: Féreghajtót csak az állatorvos ad, vagy be lehet szerezni máshonnan is? Pl. állateledeles üzletben, ahol mindenfélét árulnak.
2hét múlva újra kell adni neki féreghajtót amíg üríti addig ezt 2hetes periódusban ismételni. Lehetõleg azonnal takarítsátok fel az ürüléket és fertõtlenítsetek, kutyázás után is szappanos vagy fertõtlenítõszeres (van ilyen kéztisztító) kézmosás. Ágyba ne engedjétek, fõleg ne aludjon senkivel. Háziorvossal irassatok fel magatoknak is féreghajtó készítményt és akkor alkalmazzátok ha a kutyában már nem lesz több. Ha bennetek is volt akkor ismételni kell az eljárást.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a meghatározott idõ? Hogy a szõnyegben lévõ féregpeték is elpusztuljanak.
Az egész családnak féreghajtást javaslok :/
A kérdező hozzászólása: Nem korai még a gyereknek féreghajtót adni? Gondolom több nap kell míg a lárvából kifejlõdjön a féreg. És ugye a lárva nem távozik el a féreghajtótól.
A kérdező hozzászólása: Nálunk mindenhol szõnyeg van, amit fertõtleníteni nehéz. Mosószeres vízzel szoktam átkefélni az ürítés helyét. Az nem elég? A kutya akkor is fertõzõképes volt mielõtt megkapta a féreghajtót? Akkor nem volt a székletében semmi. Csak azért kérdem mert az elsõ napon a gyerek sokat maga mellé tette éjjel ha nyüszített, még aludt is vele.
igen!! úgy is elkaphatja a gyerek, amikor simizi a kutyát és megnyalja a kezét és úgy bele a szájába, amikor a kutyával van mindig ügyelni kell hogy mosson kezet utána!! esetleg mond azt hogy kukacos a kutya és ha nem mosol kezet akkor te is kukacos leszel, lehet, hogy kicsit megijed vagy vmi, de jobb mintha tényleg elkapná a férgességet!!
ahogy észrevettétek a kaksit egybõl szedjétek fel és fertõtlenítõs vízzel mossatok fel és nyilván utána alapos kéz mosás, ha van gyerek azt tényleg el kell különíteni , mert õ könnyen elkaphatja!! 2 hét múlva megint adni kell neki féregtelenítõt és mindig pontosan 2 hét legyen!!! addig kell adni amíg a kaksijába nem láttok férget!! nekünk is volt férges a kutyánk, mi is lakásban élünk, nekünk 3x kellett adni féregtelenítõt mire kiment belõle az összes!! akkor még kölyök volt és voltak balesetek , de egybõl feltakarítottuk és domestoszos vízzel felmostunk, mi nem kaptuk el , szerencsére!
A kérdező hozzászólása: Van egy kilenc éves gyerek, állandóan játszik vele, hiába mondom neki hogy most nem szabad. Hogyan lehet elkapni? Elég ha mondjuk a kutya megnyalja a kezét, õ meg azzal a kézzel pl a szájába nyúl?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Van egy 6 hetes keverék kiskutyám, reggel remegett és összeesett egymás után többször is. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Rohanj vele az orvoshoz, mert ilyen pici kutya egy-két nap alatt képes elpusztulni. Nem is értem miért itt kérdezed, erre senki nem tud válaszolni, csak orvos.

Rohanj vele az orvoshoz, mert ilyen pici kutya egy-két nap alatt képes elpusztulni. Nem is értem miért itt kérdezed, erre senki nem tud válaszolni, csak orvos.
Egy 6 hetes kiskutyanak meg az alomban lenne a helye, az anyjaval es a testvereivel. Sokminden lehet a baja, kalciumhiany, vercukorszint-eses, epilepszia, es kulonbozo fejlodesi rendellenessegek. Vidd azonnal allatorvoshoz!!!!
Nem írod, hogy megvannak e a kötelezõ oltásai! Lehet, emiatt van rosszul! Állatorvos!!!!!!
Vidd el orvoshoz, azonnal. Oltást kapott már? Féreghajtást? Az is lehet, hogy ez epilepszia. Mellesleg hat hetesen még az anyja mellett a helye!!!
Egy 6 hetes kolyoknek meg nincsenek oltasai, viszont lehet ferges, es ez okozhat ilyen (toxikus) tuneteket. Csak gratulalni tudok a gazdinak, hogy hazavitt egy 6 hetes kolykot, de allatorvoshoz mar nem vitte el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!