Találatok a következő kifejezésre: Van egy kiskutyam (219 db)

Van egy kiskutyám aki játszana. De a felnöttek lerázzák, és morognak rá, ha játszana velük? Miért? Nem vevők erre?

Játszana a kicsi, ugrál, menne oda hopzzájuk, ugrálna az arcukhoz, de a kutyáim egyb?l hátrálnak, lehuzzák a farkukat, eltartják a fejüket, és morognak. Olyan a mondani valójuk mint a "Menj már innen, nem akarok veled játsazani!"

Legjobb válasz: Nekünk is most van kiskutyánk, a felnõtt kutyák közül az összes ilyen, nem csak a tieid. Egyszerûen nem akarnak kölyökkutyákkal játszani. Csak a LEGTÜRELMESEBBEK fognak vele játszani, illetve a mi utcánkban van egy másik- a miénkkel egyidõs-kölyök, vele jól eljátszanak. Azt tanácsolom, ne erõltesd, szerintem idõvel majd megszokják a kicsit, akkor majd biztos játszanak vele, de míg kölyök nem hiszem.

Nekünk is most van kiskutyánk, a felnõtt kutyák közül az összes ilyen, nem csak a tieid. Egyszerûen nem akarnak kölyökkutyákkal játszani. Csak a LEGTÜRELMESEBBEK fognak vele játszani, illetve a mi utcánkban van egy másik- a miénkkel egyidõs-kölyök, vele jól eljátszanak. Azt tanácsolom, ne erõltesd, szerintem idõvel majd megszokják a kicsit, akkor majd biztos játszanak vele, de míg kölyök nem hiszem.
Nem minden kutya játékos... föleg nem a felnöttek.
Mióta van nálatok? Nálunk az idõs nem fogadta túl nagy lelkesedéssel a kölyök érkezését. Ugyanúgy viselkedett mint a tieid. Eltelt vagy két-három hónap, mire elkezdett vele "barátkozni", és még késõbb kezdtek játszani.
Ezt azért megcáfolnám. 5 hónapos a kutyusunk, szinte kizárólag felnõtt kutyák a haverjai. Egy kölyökkutyával találkozunk idõnként, de a napi szintû játék a felnõttekkel van. Egy felnõtt kutya is játszik.....
A felnõtt kutyák nem igazán szeretnek a kicsikkel játszani. Õk már úgy képzelik, õk a fõnökök - persze, csak ha a gazdi nincs ott - és az lesz, amit õk akarnak. Ha volt már saját kutyamamátoknak kölyke, akkor tapasztalhattad, hogy amikor a kiskutyák kezdenek rendes kaját is enni, a kutyamama a saját kölykét képes elmarni a kajától. Gyakori, hogy a kutyamamát a kicsik etetése alatt el kell különíteni a saját kölykeitõl. Lehet, hogy a te kutyáid nem vágytak egy tökmagra, és nem veszik jó néven, hogy vele foglalkoztok (ezzel nem azt mondom, hogy többet foglalkoztok, csak egyáltalán, hogy megoszlik a figyelmetek a kicsi kutya és õ közöttük.)
Az idõsebb kutyáknál elõfordul hogy nem szeretik a kis fiatal kutyus lelkesedését. Majd biztos találkoztok játékos kutyával vagy olyannal amelyik türelmesebb. Ha meg a tied a fiatal is meg az idõsebbek is akkor majd megszokják gondolom, csak arra figyelj hogy az öregekkel is foglalkozz mert úgy még szép hogy nem szeretik a "kis [email protected]"

Van egy kiskutyam mit tegyek?

mar lassan 1 eve megvan a kiskutyam egesz idaig nem volt problema csak hat most felmerultek bennem a kerdesek mi lessz ha megszuletik a kisbabam ?hogy fogom tavoltartani a babatol a kutyat?volt mar valaki hasonlo helyzetben???s.o.s ??

Legjobb válasz: Attól függ, hogy szobai- vagy kinti kutya?! Nekünk is van egy melák németjuhászunk, aki ráadásul szeret úgy játszani, hogy képes feldönteni az embert, igaz, õ kinti kutya, és ráadásul nemsokára jön a baba, csütörtökre voltam kiírva, de még semmi... :-))) Ha benti, maximum annyit tudsz tenni, hogy ahol a gyerek lesz, pl a szobája, illetve a cuccai vannak/lesznek, oda nem engeded, de ha szófogadó, nevelt kutya, egy pár tiltás, "nem szabad" után lehet megérti, hogy tényleg nem szabad... :-) csak tippelek Ne aggódj! :-)

Attól függ, hogy szobai- vagy kinti kutya?! Nekünk is van egy melák németjuhászunk, aki ráadásul szeret úgy játszani, hogy képes feldönteni az embert, igaz, õ kinti kutya, és ráadásul nemsokára jön a baba, csütörtökre voltam kiírva, de még semmi... :-))) Ha benti, maximum annyit tudsz tenni, hogy ahol a gyerek lesz, pl a szobája, illetve a cuccai vannak/lesznek, oda nem engeded, de ha szófogadó, nevelt kutya, egy pár tiltás, "nem szabad" után lehet megérti, hogy tényleg nem szabad... :-) csak tippelek Ne aggódj! :-)
Nekem németjuhász kutyám és egy palotapincsim volt amikor a fiam megszületett.Semmi gond nem volt a kutyákkal.Az elsõ nap amikor haza mentünk a fiammal a kórházból a férjem a babát megfogta és megengedte a kutyáknak, hogy szagmintát vegyenek.Ugyanis onnantól kezdve õ is a család rész lett.A kutyák megszagolták, és soha nem bántották.SÕT.A németjuhász például ha a fiam aludt akkor az ágy elé feküdt, és vigyázott rá.Ha mi nem voltunk a szobában, és nem hallottuk hogy , ébredezik a kutya jött és jelezte.Amikor elkezdett a fiam tipegni a nagykutya mindig ment mellette, és vigyázott rá.Ha úgy érezte nem jó felé megy egyszerûen elállta sz útját, és így más felé ment a fiam..a kis kutya is mindig mellette volt.A fiam a kutyákkal együtt nõtt fel..
Nálunk is volt német juhász (pontosabban nagynénéméknél, ahol laktunk kiskoromban). Mikor hazahoztak a kórházból, két napig folyamatosan vonyított, ugatott. Anya megunta, és az "orra alá dugott". Marci megszaglászott, onnantól kezdve a mi ablakunk alatt aludt, és ha kinn voltam a babakocsiban, mindig mellettem feküdt. Mikor nagyobb lettem, simán lovagoltam rajta, nem bántott egyszer sem, mindig vigyázott rám. Viszont ez kutyafajtától is függ, mert vannak, akik kimondottan nem gyerekbarátok. :)
Lehet le fogtok hurrogni, de szerintem nagyon nagy hülyeség emiatt megválni bármiféle háziállattól. Az elsõ sok hónapban a kisbaba úgyis vagy valakinek az ölében lesz, vagy kiságyban, vagy ágyon, heverõn... Csak onnan kell "letiltani" az állatokat, ha eddig felmehettek rá. OFF: Valamelyik nap olvastam végig anyukám naplóját, amit születésem óta vezetett. Rengeteg macskánk volt abban az idõben, õ is próbált mindenféle állattól védeni. De ahogy leírta, kifejezetten imádtam macskák közt játszani, volt, hogy embert nem engedtem a közelembe (elkezdtem üvölteni), de a macskák azok jöhettek. Hiába karmoltak meg néha.
Nekünk mopszunk van. Mióta megszületett a baba, nem jöhet fel az ágyra, ha majd elkezd mászni valószínûleg a gyerekes szobából is ki lesz tiltva egy idõre, míg a kicsi stabilan nem jár. Amúgy mikor hazahoztuk, megszagolta, tudomásul vette, hogy velünk lakik, egyelõre nem különösebben foglalkozik vele.(3 hónapos a baba)
Nekünk is mopszunk van. Õ ugye szobakutya, ráadásul most csak 1 szobánk van. Amikor hazaértünk megszagoltattuk vele a babánkat, de ennyi volt. Ha sír, már nem is néz, hogy ugyan mi ez. Szóval nem érdekli. Nemsokára költözünk egy nagyobb lakásba. Lesz saját szobája a babának is, meg nekünk is. Akkor már egyik szobába sem fogjuk beengedni, csak a köves nappali-konyhában lehet. Szerintem ha kicsit megnõ a lánykám akkor is jól meglesznek egymás mellett, jól tûri a nyúzást a kutya :) Szerintem te se aggódj emiatt. A kutya nem olyan, mint egy macska. Annak sokkal több veszélye lehet.
nekünk 2 Bischon van a 2 lányomnak.most jön a pici én szeretném elajándékozni õket mert néha bepisilnek a kõre és aggaszt nagyon.minden nap 5* minimum le vannak víve.Mégis néha éjjel bepisilnek.a férjem nem engedi elajándékozni õket, minden napi vita tárgya már.
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszaitokat mi kertes hazban lakunk kint van egy nemetjuhasz bent meg egy yorki hat eddig viszonylag szot fogadott teljesen szobatiszta csak hat amiatt agodom nem e lessz feltekeny a babara mert hogy most egesz nap a kutyus velem van mig a ferjem dolgozik:) meg egyszer koszi a valaszokat
Szia! Nekem is yorkim van, szobakutya. 4 hónapos a kislányom, nem is foglalkoznak egymással. Kutya részérõl annyi, hogyha sír a kislányom, és én kint vagyok a konyhában, akkor jön a kutya és addig vakkangat, amíg be nem megyek a kislányhoz. Remélem, ez azért van, mert aggódik érte, és nem azért mert idegesíti a sírás. Nem kell távol tartanod a gyerektõl, mert akkor féltékeny lesz. Szeretgesd a kutyát ugyanúgy, mint szülés elõtt, és akkor nem lesz gond. Soha nem hagyom kettesben õket, jobb félni, mint megijedni. Ja, még annyi, hogy naponta többször használok BradoLife kézfertõtlenítõ gélt, nem csak simán kezet mosok!
Játszál vele az udvaron.Etesd ott.Tedd számára az udvart pozitív hellyé!:)
Teljesen normális, hogy az udvaron van. most még lehet, hogy az emberek közelsége miatt akar bent lenni. játsz vele sokat kint, és ne engedd, hogy bemenjen. :) ja, és persze ne bent etetsd, mert akkor nyilván oda akar majd menni.
Itt nagyon egyszerûen fel lehet tölteni: http://www.kepfeltoltes.hu Kíváncsi vagyok!
Ez állati :D
nem akita?
Hát ha esetleg feltennél róla egy képet az sokat segítene! :) így látatlanba lehet találgatni.... Vettem egy autót, azt mondták Suzuki, de szerintem valami más... 4 kereke van, piros színû és benzines, milyen autó lehet ez? :D
A kérdező hozzászólása: igen, a képre én is gondoltam de sajna nem vagyok informatikai zseni... de igyekszem megoldani :)
A kérdező hozzászólása: és mielõtt kicsattana valakinek a mája a rosszindulattól, szólok, hogy nem vettem a kutyust. meghirdették, hogy ajándékba lehet elvinni... :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100512/P5120126_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/100512/P5120131_www.kepfeltoltes..

Van egy kiskutyám, megkapta az első 3 oltását, azt mondta az állatorvos a veszettség elleni oltást majd 1 éves kora előtt kell, de hallottam olyat is, hogy 3-4 hónap között. Most ráér akkor 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.

Érdekes dolgot mondott az állatorvos. Ugyanis minden 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül be KELL oltatni veszettség ellen, ezt fél éven belül megismételni, majd évente ismételni. 4 hónapos koráig pedig chip is kell, hogy kerüljön bele. Úgyhogy nem ér rá 1 éves koráig, mert megbüntethetnek érte.
16 hetesen ajánlot a veszetség elleni oltás amit hat hónap mulva kell ismételni, majd onnantól évente egyszer.
sajnos most már 3 hónaposan meg kell kapnia az elsõ veszettség elleni oltást. (megint egy idióta törvény) Régebben valóban 1 éves korig adták be. Én nem szoktam 6 hónap múlva ismételni, hanem csak rá egy évre. annyi is bõven elég.
A kérdező hozzászólása: De most, ha nem a törvényt nézzük, hanem a kutyát, veszélyes rá, ha akkor kapja csak meg?
nem veszélyes rá, csak ha beleszaladsz egy ellenõrzésbe, akkor megbüntetnek.
Igazából ha nem lakotok olyan helyen ahol nagyobb a kockázata a betegségnek akkor nem baj ha csak akkor kapja meg. De szerintem kóbor kutyák nagyjából mindenhol vannak. Nálunk rókák és egyéb ragadózó állatok is lófrálnak néha, úgyhogy az én kutyám pl biztos, hogy elõírás szerint fogja kapni és míg meg nem kapja, nem engedem ki felügyelet nélkül a kertbe sem (még kölyök, úgyhogy egyébként sem engedném).

Az állatokkal csak az első hónapokban kell vigyázni nehogy elkapjunk tőle vmi, vagy gond ha van egy kiskutyám és szeretgetem?

Legjobb válasz: Mindenképpen legyél óvatos a kutyákkal, macskákkal terhességed alatt, és nem csak az elsõ 12 hétben. Ha még nem estél át az általuk terjesztett betegségeken,(toxoplazma, toxocara) akkor veszélyes lehet a magzatra nézve, ha terhességed alatt kapod meg, mert a kórokozók átjutnak a méhlepényen és károsítják a babát, ill. vetélést is okozhat. Szerintem nézz utána a neten. Vérvételbõl meg lehet állapítani, hogy átestél-e már ezeken a fertõzéseken. Úgy tudom, hogy Magyarországon kötelezõen szûrik a toxoplazmózis ellenanyagát a vérbõl. Legalábbis az én terhességeim alatt megnézték.Az én dokim automatikusan elküldött erre a vizsgálatra.

Mindenképpen legyél óvatos a kutyákkal, macskákkal terhességed alatt, és nem csak az elsõ 12 hétben. Ha még nem estél át az általuk terjesztett betegségeken, (toxoplazma, toxocara) akkor veszélyes lehet a magzatra nézve, ha terhességed alatt kapod meg, mert a kórokozók átjutnak a méhlepényen és károsítják a babát, ill. vetélést is okozhat. Szerintem nézz utána a neten. Vérvételbõl meg lehet állapítani, hogy átestél-e már ezeken a fertõzéseken. Úgy tudom, hogy Magyarországon kötelezõen szûrik a toxoplazmózis ellenanyagát a vérbõl. Legalábbis az én terhességeim alatt megnézték.Az én dokim automatikusan elküldött erre a vizsgálatra.
Mióta élsz együtt a kutyival?Ha nem e1-2 hete kaptad, akkor nem lehet belõle baj, mert már úgyis elkaptál tõle mindent, amit el lehet.De amikor mész a következõ vérvételre kérd a toxoplazma szûrést, ha nagyon aggódsz.
Egyáltalán nem kell fokozottabban vigyázni, ez egy baromság! Ha gyerekkorodban voltak állataid, már régesrég túlestél a toxoplazmán, egy rendben tartott kutya pedig nem terjeszt semmi olyan betegséget, ami árthat a babának.
Egyetértek az elõttem szólókkal, nézesd meg, hogy átestél-e már a toxoplazmózison. Ha már igen (ami valószínû, ha régebb óta élsz állatok között), akkor nem lesz semmi baj! Ha nem, akkor sem kell megijedni, csak óvatosabbnak kell lenni a kutyával: kézmosás rögtön kutyázás után, ne puszilgasd és nem tudom, mennyi idõs a kutya, de ha még nem szobatiszta, akkor ne Te takarítsd el a "bûnjelet". http://ebadta.blog.hu http://kisgazdik.extra.hu
Csak a cicák terjesztik a toxoplazma vírust, õk is csak egyszer kapják el egész életük során, a kakijukban van. A kutyáktól szinte semmi baci nem megy át az emberre! negyedévenként féregtelenítés, meg a szokásos évenkénti rutin orvosi ellenõrzés elég a kutyussal. Persze most ne engedd hogy képen nyaljon, meg moss kezet utána, de semmin nem kell változtatni a vele való szokásaidon. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszolóknak!

Mit tegyek? Tanácstalan vagyok. Van egy 8 hetes keverék kiskutyám. Egyik probléma a szobatisztaság. Mit tegyek, hogy minnél előbb megtanulja? Másik problémám, hogy iszonyatosan harap.

Gondolom csak játékból. A nadrágom, a lábam és a kezem, ahol éri csak harap. A rászólás nem használ.Kérlek írjatok tippeket, hogy mit tegyek, mert egyre szemtelenebb úgy veszem észre.Minnél több ötletet és tapasztalatot várok.

Legjobb válasz: Az én kiskutyám már 3 éves, de nálunk ezek a dolgok váltak be. Szobatisztaság: A Freshnapfban lehet kapni "kutyapelenka" néven futó, leteríthetõ mûanyagot, aminek a teteje nedszívós, az alja pedig mûanyag illetve rászoktató sprayt, ami odavonzza a kicsit. Nekünk ez teljesen bevált, szinte az elsõ pillanattól kezdve odajárt (nem mondom azért néha történt baleset). Nálunk aki kutya annyira hozzászokott, hogy néha még most is ha tudjuk, hogy esetleg hasmenése van és nem vagyunk otthon, letesszük neki, háta szüksége van rá (bár kb 1 éve nem volt rá szükség). A rágásra köteles játékok vagy rágócsontok a legjobbak, de préselt kiscipõt is vehetsz neki, ráadásul le is foglalja. A rágásról még most le tudod szoktatni, késõbb mikor már rákap a bútorokra, nagyon nehéz lesz. Sok sikert!

Az én kiskutyám már 3 éves, de nálunk ezek a dolgok váltak be. Szobatisztaság: A Freshnapfban lehet kapni "kutyapelenka" néven futó, leteríthetõ mûanyagot, aminek a teteje nedszívós, az alja pedig mûanyag illetve rászoktató sprayt, ami odavonzza a kicsit. Nekünk ez teljesen bevált, szinte az elsõ pillanattól kezdve odajárt (nem mondom azért néha történt baleset). Nálunk aki kutya annyira hozzászokott, hogy néha még most is ha tudjuk, hogy esetleg hasmenése van és nem vagyunk otthon, letesszük neki, háta szüksége van rá (bár kb 1 éve nem volt rá szükség). A rágásra köteles játékok vagy rágócsontok a legjobbak, de préselt kiscipõt is vehetsz neki, ráadásul le is foglalja. A rágásról még most le tudod szoktatni, késõbb mikor már rákap a bútorokra, nagyon nehéz lesz. Sok sikert!
a harapásról egy fontos, már máshol is leírtam: a kiskutya ilyenkor tanulja meg, hogy mekkorát haraphat még játékból, és milyen erõsségû harapás az, ami már nem játék. ha túl erõsen megszorítja, amit megharapott, jelezd neki természetes reakcióval, jajongással, fenékre csapással, hogy egyértelmûen tudja, azt már nem szabad. ha ezt nem tanulja meg, akkor felnõtt korában kiszámíthatatlanná, harapóssá, fegyelmezetlenné válik.
Harapás: Írta már elõttem valaki, hogy ilyenkor próbálgatja meddig mehet el. Ez így is van. csak nem szabad neki hagyni, hogy erõset harapjon. Ha mégis megtörténik - hogy is fogalmazzam meg - szorítsd össze a pofáját, hogy ne tudja kinyitni és rázd meg kicsit így a fejét, miközben leszidod. Ne ess túlzásba, nem kell bántani, tudja õ, hogy miért kap ki. Szobatisztaság: Az orrbeletolós megverõs módszer õsrégi és tévhit. Igen, bejön, de azon az áron, hogy a kutya félni fog tõled és nem pedig tisztelni fog. Sose bántsd! Szorítsd meg a nyaka feletti bõrt és húzd oda a pisihez, kakihoz, hogy érezze a szagát és rángasd meg kicsit. Az anyja is itt fogja meg neki ha rosszat csinál. Egyébként 2-3 hónapos koruk elõtt nem nagyon tudják visszatartani ha akarják se. szóval ne légy annyira szigorú, javaslom én is a kutyapelenkát.
szia! Szobatisztaság: vidd ki sokszor, kisebb az esélye a balesetnek Harapás: vegyél neki gumijátékot mert a fogváltásnál majd úgyis rágni fog mindent, és jelezd neki egyértelmûen hogy nem jó. Mondjuk visíts fel mint egy kutya. 8 hetesen az anyukájának kellene ezt megtanítani neki, de ha ez már nem lehetséges akkor neked kell.
A legbizarrabb, de a legjobb megoldás is:ha valahová odapiszkít, egyszerûen dugd bele az orrát, szidd le, üss a fejére!(Persze ne olyan nagyot, csak hogy észbe kapjon)Utána rögtön vidd arra a helyre, ahová szeretnéd hogy végezze a dolgát!(Udvar, valami erre szánt edény...)Hidd el, brutálisnak és gusztustalannak hangzik, de nekem van 3 kutyám és 2 macskám ebbõl a macskák járatosak a házba, a kutyából 1.ÉS MIND SZÓL HA DOLGA AKAD!!!!Éjszaka kaparják az ágyamat, nyávognak ahol vagyok, mindent megtesznek hogy tudtomra adják!Mindet ezzel a módszerrel tanítottam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Játékja sok van neki, csak az a baj, hogy nem csak játék közben harap, hanem ha megyek a lakásban akkor is elkapja a nacimat és a lábamat.Ha rászólok, vagy ráütök egy nagyon kicsit, csak morog, vagy még ugat is és tovább csinálja. Olyan mintha jobban felidegesíteném.Várom a további ötleteket.
Szerintem azért kapja el a labádat, mert így akarja felhívni magára figyelmet, hogy heló itt vagyok foglalkozz velem. Az én kutyám bögdös vagy hozza a labdáját. A szobatisztasággal még annyit, hogy én sosem dugtam bele az orrát és sosem vertem! Mégis megtanulta, sõt szól (kapar, bögdös, szalad az ajtóhoz) ha le kell mennie.
Szia! Nyáron kaptam egy beagle kiskutyát, nekem is hasonló problémáim voltak. Szobatisztaság: hát a piszkába sztem semmiképp ne nyomd bele az orrát. Sztem ez egy nagyon buta módszer (egyéni vélemény). Ha látod, hogy rossz helyre végzi a dolgát, akkor persze meg lehet szidni. Hidd el, érteni fogja.. Én sajnos egy irtó rossz beaglet fogtam ki, enyém bosszúból végezte mindig a tiltott helyre a dolgát.. (ezt úgy kell elképezlni, hogy nyáron nappal kint szaladgált az udvaron, estére meg be lett "zárva" + amikor nappal esett az esõ.. Egész nap semmi, se pisi, se kaki, de amint bezártam lebogyózott nekem..) Másrészt 8 hetes kutyától még jó darabig ne várjál csodákat szobatisztaság ügyében. Sztem kutyafüggõ is a dolog. Van amelyik egyik napról a másikra megtanulja, viszonylag hamar, van amelyik meg majd csak 8 hónapos korára. De igen, télleg minél többször elvinni sétálni, és ha ott végzi a dolgát, akkor nagyon nagyon megdícsérni, gügyögni neki, hogy Pisil a jó kutyus.. :D 2. Harapás, karmolás.. Ez egy jó kérdés.. Engem is harapott, karmolt, ahol ért. Pusztán játékból. Nekem javasolták azt, hogy hangosan szóljak rá, vagy ráncigáljam meg picit a grabansát, mert hogy az anyja is ezt teszi vele. Hozzáteszem: nem használt.. Volt neki egy rakás játéka is, de neki mindig a kezem kellett.. Egy biztos módszer van a leszoktatásról: várd meg, amíg felnõ. Én se tudtam az enyémet leszoktatni a harapdálásról, karmolásról. De idõvel, ahogy nõtt, teljesen abbahagyta a harapdálást. Amúgy jól látod, hogy egyre szemtelenebb. Enyém is az volt. ha leszidtam, visszaugatott rám. :)
A kérdező hozzászólása: mindenkinek nagyon szépen köszönöm.utolsó válaszoló: kiskutyám talán beagle keverék, mert a feje teljesen olyan, és az elmondottaid alapján úgy viselkedik mint a tied.

Kaptunk egy kiskutyát de bőrproblémái vannak. Nem tudjuk hogy rühes lehet e vagy más. Pattanás szerű sárga. Dudrok vannak rajta de nem vakaródzik, szóval szerintem nem rüh. Szerintetek mi baja lehet?

kb.: 1 hetes

Legjobb válasz: Tudod te, hogy néz ki egy egyhetes kiskutya? Tuti hogy nem azt kaptatok, de ha mégis, akkor kérlek, verd agyon péklapáttal a nevemben azt, akinél születtek. Vidd el álaltorvoshoz, új kutyánál mindig ez az elsõ, kell neki féreghajtás, oltás, meg hát ezek szerint valami kezelés is.

Tudod te, hogy néz ki egy egyhetes kiskutya? Tuti hogy nem azt kaptatok, de ha mégis, akkor kérlek, verd agyon péklapáttal a nevemben azt, akinél születtek. Vidd el álaltorvoshoz, új kutyánál mindig ez az elsõ, kell neki féreghajtás, oltás, meg hát ezek szerint valami kezelés is.
Az is baromi kevés, 8 hetes koráig az anyjánál lenne a helye, törvény szerint is. Azt írd inkább, hogy mit mondott az állatorvos.
1 hetes kutyát sosem választunk el az anyjától!Õ még szopik, még a szeme sincs kinyílva! Nagyon remélem, hogy csak elírtad a korát!Ha nem akkor vidd vissza az anyjához, és oda hívd ki az állatorvost! De amúgy mindenképp doki! Rüh nem sárgás, és azzal vakaródzna.
Ha egy hónapos, még akkor is fiatal. Mindenképp doki!
Nagyon remélem hogy csak te nézed egy hetesnek, mert a 4. hét elõtt soha nem is szabad elválasztani az anyától, elhozni pedig elvileg nem is szabad a 8. hét elõtt. Azonnal vidd állatorvoshoz!
Jó fej akitõl kaptátok, lehet hogy a kiskutya az Õ hülyeségétõl kapott már kiütést :D 6-8 hetes korában szokták a kutyusokat elválasztani. 1 hetesen még szopnia kell, valószínûleg még a szeme sem nyílt ki rendesen. Vidd vissza a gazdájához, mert így nagy esélye van hogy elpusztul. Amúgy meg állatorvoshoz kell vinni, nem érdemes találgatni. Ha jól tudom, kell kapnia minimum egy kombinált oltást, de veszettség elleni sem árt.
Mi most csináltuk végig az oltássorozatot, 4 hetes korától 2 hetente féreghajtó, 6. héttõl parvo+szopornyica oltás, ezt megismétlik, majd kombinált amit szintén megismételnek és aztán a veszettség elleni és a chip..rühesség egyébként nem jár gennyedzõ kiütéssel, és akárhány hetes a kutya, 6 hetes korától három hónapos koráig kb. kéthetente kéne látni állatorvosnak a védõoltások miatt.. de nagyon remélem hogy nem 1 hetes. Ha netán az anyuka elpusztult és azért került hozzátok ilyen fiatalon, akkor is tápszerrel kell még etetni, és állatorvos segítsége kell, hogy egészségesen kifejlõdjön.
Ha egy hetes kutyád lenne, akkor nem a bõrprobléma lenne a legnagyobb baj, hanem hogy hogyan etessétek. A szemük 2 hetes korban nyílik ki, 3 hétig csak szopni tudnak. Gyorsan vidd el orvoshoz, mert bõrféreg is lehet és átterjedhet az egész családra.
Remélem elírtad, és 11 hetes...
És mi lenne, ha mondjuk olyan táplálékot kapna, hogy legyen neki immunrendszere, meg úgy általában megkapja a neki szükséges tápanyagokat? Mert a májkrém meg a tej nem megfelelõ táplálék egy semmilyen korú kutyának, de egy kölyöknek meg végképp nem. Vegyetek neki legalább közepes minõségû kutyatápot (Brit, Josera - netrõl rendelhetõ és nem vészes az ára), és etessétek azzal, ha jót akartok neki.
Ha tényleg 1 hónapos, akkor még tejpótló tápszert kéne kapnia (Fressnapfban van), és kiegészítésnek valami jobbfajta nedves tápot.
A kérdező hozzászólása: macskakonzervet is kap de egy akkorka kutyának nemtom hogy agyjak tápot. kül. is adnák neki mert van egy boltunk is de nem lehet, és meg se eszi. kül. nem nagyon tudom mennyi idõs a többiek szerint van 6-7 hetes is, mivel már nem szopott
A kérdező hozzászólása: már nem olyan kicsi igy megeszi a májkrémet tejet tejes kenyeret stb. 2-3-mat el is osztogattak demár csak õ maradt és ha nem lett volna gazdája... vettünk az állatkereskedésbe valami fürdetõszert azzal kell megfürdetni vagy lefujni. kül. mátr jobb a bõre
Figyu, miért nem vittétek már el állatorvoshoz? Tõle teljeskörû felvilágosítást és gyógymódot is kaptál volna. Ha megakarták ölni akkor szép tõled, hogy elhoztátok. De akkor most már orvoshoz kellene vinni. Így nem fog tudni senki segíteni. Két napja mit eszik nálatok a kutyus?
A kérdező hozzászólása: azt írtam hogy kb. nem biztos kül. is azért hoztuk el mert megölték volna. legalábbis nekem azt mondták!!!
Akumi, ma már feltette ugyanezt a kérdést újra, csak úgy hogy négy hetes. A mai kérdése eltûnt :-O
A kérdező hozzászólása: bocsi tényleg elírtam :( írtam kb. 1 hónapos!!!
Úgy adj tápot, hogy veszel valamilyen kölyöknek való tápot (de ne a sarki közértben, hanem minimum állateledel boltban prémium tápot, vagy az állatorvosnál ha lehet kapni), felforralsz egy kis vizet, ráöntöd a tápra és megvárod, amíg kihûl. Ha van már foga, akkor szárazon is elrágcsálja. A macskakonzervvel nem sokra mész, lesz egy gyenge csontú beteges kutyád.

Van egy 10 hetes Cane Corso kiskutyam. Miutan elhoztam a kennelbol nagyon jol ette a tapot, azota eltelt 2 het, egyre kevesebbet eszik. Nagyon jo kedelyu, nem beteg, de nem eszi meg az adagjat csak 70%ban. Mit adjak neki?

Eukanuba tapot eszik. Mit adjak neki melle, lecsereljem a tapot?

Legjobb válasz: Zöldkagylót nyugodtan kaphat (korábbi válaszadónak mondom), a kiskutyáknak is segít, fõleg azoknak, amelyek gyorsan nõnek (a kölyöktápok miatt pl. hirtelen megnyúlhatnak). Rá is van írva a miénkre, hogy fejlõdésben lévõ és idõsebb kutyáknak ajánlott elsõsorban:)

Zöldkagylót nyugodtan kaphat (korábbi válaszadónak mondom), a kiskutyáknak is segít, fõleg azoknak, amelyek gyorsan nõnek (a kölyöktápok miatt pl. hirtelen megnyúlhatnak). Rá is van írva a miénkre, hogy fejlõdésben lévõ és idõsebb kutyáknak ajánlott elsõsorban:)
Szia! Próbáld meg azt, hogy a kajájára rátörsz egy nyers tojást. Keverd össze picit azzal az ételét. Általában ez segít. Esetleg hagyj ki neki 1 napot, hogy nem kap enni. De tényleg semmit. Mit kap most enni? Konkrétan táp neve, esetleg mellé megy más is? A tenyésztõ ugyanezt adta neki?
Az evés a kölyök kutyáknál egy szociális, közösségi esemény. Az alomban ott volt mindenki, ennek a közösségnek az érzése mostanra elmúlt. Próbáld ki azt is, hogy ottmaradsz mellette, amíg be nem fejezi az evést. Ne csinálj semmit, csak ülj, vagy állj mellé... Ez talán a "legolcsóbb" tanács, ami létezik, és a legegyszerûbb kipróbálni :)
A kérdező hozzászólása: Ma reggel felkelt evett, nagyon keveset es ratortem neki egy tojas osszekevertem vele, es az egeszet megette. Meglatom mi lesz delben. Haromszor eszik egy nap. Koszonom a valaszokat.
Én osztom az utolsó véleményét, ha mellett állsz az is szokott segíteni
Azért egy 10 hetes kutyának minden étkezésnél egy tojás sok. Bármit rátehetsz kicsit a tápjára amúgy. Egy kanál tejföl, kefir, yoghurt, konzerv, stb.
Nem néztem vissza, ne haragudj, de be szoktad áztatni vízbe? Az enyém azóta eszi a tápot (amúgy tény, az elsõ 2 hétben inkább jött volna utánam, de nem evett, ha nem voltam ott:) ) szépen és lelkesen. Sokan mondják, hogy a beáztatás nem jó a fogak miatt, de nálam úgyis annyi rágnivalót kap, hogy ettõl nem felejt el rágni...Ráadásul sokkal több víz is van így a kaján, tuti nem akad a torkán, nem krákog. Én csak éppen annyit öntök rá, hogy alulról ellepje, közvetlenül azelõtt, hogy odaadom.
Mielõtt adnál neki tojást, ezt a cikket mindenképp olvasd el! http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/tojas-beiktatasa-a.. Nekünk is cane corsonk van, õ 6 hónapos most. Mi Pro Plan-al etetjük.
Azt ne felejtsd el, hogy a száraztáp önmagában minimálisan bír csábító tulajdonságokkal egy kutya számára. MEgeszi, mert van VALAMI illata, és mert éhes, de ennyi. Rakj rá kevés konzervet, vagy fõtt kaját, rizst zöldséget, csirkehúst persze fõzve, és rögvest bekajálja. Egyszerûen csak megunta az ízét.
Ne adj neki egy napig (semmi baja se lesz) és utána csak annyit, amit jóízûen megeszik. El van telve, de fordulj inkább a tenyésztõhöz!
Én a helyedben nem mennék bele a fõzõcskébe. Mármint az egy kis tojás, egy kis májkrém, egy kis húsleves, egy kis pörkölt mizériába... Frankón el lehet rontani egy kutyát ilyennel. (A jutalomfalat meg a "gyógyszer" beadása persze más.) Ne félj, eszik annyit, amennyire szüksége van. Az Eukanuba jó táp, nem fog éhen pusztulni. Nekem egy csomó kutyám volt, akik fél éves koruk körül olyan finnyásak lettek, hogy jóformán tényleg semmit, de semmit nem ettek, ugyanakkor rohantak egész nap, mint a mérgezett egerek. Már-már túl soványak voltak, bár izmosak. Aztán pár hónap múlva spontán megint kezdtek enni és szépen felszedték a szükséges súlyt. Ha félsz, hogy nem eszik eleget, inkább etesd többször kevesebbet. Nagytestû kutyáknál felnõtt korban is jobb a napi 2x-i etetés.
Az elõírt adag a tápon csak egy iránymutató. Ha nem eszi meg a kutya, kevesebbet kell adni belõle. Valóban nem kap napközben némi kis kiegészítést nasiként senkitõl? Lehet, a mozgás kevés neki.
Telítõdött már a táppal. Adjál neki húsféleséget is.
A kérdező hozzászólása: Most Eukanuba tapot eszik es ezt ette a tenyesztonel is. Meg kap ket fele kiegeszitot amit majkrembe rejtve adok be. Azt nagyon szereti.
Mik ezek a kiegészítõk?
A kérdező hozzászólása: Az egyik Csontpor a masik kagylokivonat+Aminosav+C vitamin+es vas tartalmu kapszula. ennyi. Koszonom a gyors valaszokat
Annyit adsz neki, ami a csomagoláson van? (mondjuk én mindig egy kicsit kevesebbet szoktam). Ahogy nõ, úgy kell majd egyre csökkenteni az adagját, valószínûleg van étvágya, csak nem ekkora. Jutifalat is ha van napközben, amiatt is ehet kevesebbet.
A csontra szerintem felesleges adnod most bármit. Fõként egy Eukanuba mellé. A zöld kagylót meg elég késõbb adnod. Még fiatalka a kutyi :) A kevesebb néha több, szokták mondani :) Ne izgulj, gyönyörû, egészséges lesz a kutymákod. Az pedig, hogy most picit kevesebbet eszik, ne töltsön el aggodalommal. Nekem az egyik kan kutyám 12-14 hónapos koráig szinte semmit nem akart megenni. Se tápot, se húst, semmit... Elmentem vele a dokihoz, aki azt mondta, túl sok a tesztoszteronja és majd idõvel jobb lesz. Csak legyek türelmes. Így is lett. Ma már mindene a kaja :)
Hol él a kiskutya? Udvaron? Szabadon? bezárva kennelbe? lakásban?
Azért arról se feledkezz el, hogy nagyon magas energiatartalmú tápot kap, simán elképzelhetõ, hogy nem kell neki annyi, amennyit papírforma szerint ennie kéne. Amíg nem látod, hogy fogyna, bõven jó, ha a túlnyomó részét megeszi az adagjának, sõt, nyugodtan le is veheted arra a mennyiségre, amit tuti megeszik. Nyugi, ne parázd túl :)
A kérdező hozzászólása: A kutya lakasban el, de nagy teruleten szaladgalhat kinn az udvaron. Nincs bezarva, de igenyli a tarsasagot. Koszonom a valaszokat, lehet tulsagosan figyelem. De nagyon lehet aggodni egy kutyusert.
nekem is cane corso van 3 hónapos és ugyan ezt csinálta. mi úgy oldottuk meg hogy nagyon lecsökkentettük az adagját. ha nem evett, azonnal elvettem elõle és az a kaja kimaradt. most eszik rendesen:)

Van egy 8honapos cicám és mindne kis zajtol megijed ha szomszédba zörögnek akkor is. Amugy tömbházba van kint soha nem volt még. A párom egy 2 honapos kiskutyát akar idehozni. Szerintem vagy megijedne a macska tőle vagy megtámadná. Vélemény?

Legjobb válasz: Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.

Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!