Találatok a következő kifejezésre: Van egy kb. 10 éves (33 db)

Van egy kb 10 éves negatív filmem, mivel még akkor nem volt digitális fényképezõgépünk, azt akarom tudni hogy lehet-e kezdeni vele valamit? Mivel 2 kép össze van mosodva szerintem elakadt a kép . Akkor nem volt még fontos de mára az lenne

Legjobb válasz: gugli: "negatív film digitalizálás" pl. http://www.digitalmaster.hu/digitalizalas.php?resz=foto_dia http://digitalizalok.hu/content/dia-film-%C3%A9s-fot%C3%B3-n.. vagy http://www.argep.hu/trend/FILM/Film-digitalizalo.html

Van egy kb.10 éves pulim, pár hónapja észrevettem nála h vakul megfelé és mostanra már szinte teljesen vak, nagyon sajnálom. Miért van ez?

Úgy gondolom még fiatal a vaksághoz, továbbá rendszeresen nyírtam el?tte még nem volt baj a szemköröli nyírással!

Legjobb válasz: idõsödõ kutyáknál gyakran elõfordul az üvegtest elhomályosodása. sajnos nem lehet mit tenni.

idõsödõ kutyáknál gyakran elõfordul az üvegtest elhomályosodása. sajnos nem lehet mit tenni.
honapok ota beteg a szeme es meg nem latta doki????
Attól függ, hogy mi okozza a vakságát; ezt az állatorvos megmondja, de elég sokba kerül a hályogmûtét, így sajnos elég nehéz. Másrészt nem olyan rossz nekik a vakság, mint az embernek, de a házat már ne rendezzétek át, és akkor fog tudni tájékozódni.
Ha "vakul megfelé" akkor egy felelös gazda (vagy bárki aki szereti valamilyen szinten az állatát)elviszi a kutyát állatorvoshoz, nem itt kérdezget. Fõleg pár hónap alatt ... Egyébként ez volt a hónap mondata ...
Nem tudom mennyire szoktátok lenyírni a szeme elõl (?) a szõrt, de az az egy pont amit nem volna szabad vágni a puliknál. Mondhatni majdnem tilos. A puli arra lett tenyésztve, hogy kint a pusztában, ahol alig vagy egyáltalán nincs árnyék terelje az állatokat, s a tûzõ napsütés elõl az a szõr volna hivatott a szemét védeni. Hosszú évszázadok alatt ehhez alkalmazkodott a fajta. Ha túlságosan nyírtátok neki, akkor bizony könnyen lehet, hogy az okozza a bajt. Én mindenképpen megnézetném orvossal.
A kérdező hozzászólása: Na köszi a kommenteket, mert az állatorvos mit csinál, tesz be neki egy új szemet okos?!
B+, egy nyüves glaukómát szemcseppel ki lehet kezelni. A felelõs állattartás csúcsa vagy te is ...
Ha magadban eldöntötted, hogy a doki sem tudna vele mit csinálni, akkor nem értem mi értelme volt a kérdezni... Pedig bizonyos szembetegségek, cseppel v. mûtéttel viszonylag könnyen gyógyíthatók. (akár hiszed akár nem, egy nyomorult szürkehályog mûtét miatt hoztak a nagy "Ámérikából" Szentesre kutyát, a kutya köszöni azóta jól van)
A kérdező hozzászólása: Na csak h megnyugodjanak a kétkedõk! Engem az érdekelt legfõbb volna h miért van, így tudtam van ellene tenni. Másik dolog megnézte ma a doki szerinte ez természetes a korral jár mivel e faj átlagéletkora 10 év, az enyém pedig 8 éves. Egy dolog volna ami segíthet egy Pesti lézeres szemûtét, ami naon sokba kerül, ámbár ilyenkor a többi érzékszerve kifinomul és nem viseli olyan roszul a dolgot. Ezt azoknak írom akik majd idõvel hasinló kérdést tennének fel.

ÜDV! Van egy kb:10 éves ORION TV-m. Az lenne a gondom, hogy néha elmennek a csatornák amiket beállítottam. És akkor ujra kell keresni mindent. Ezt főleg akkor csinálja ha gyorsan ki és be kapcsolom. Miért csinálhatja ezt?

Ilyen fogyatékos válaszokat ne irjatok, hogy dobja ki meg ilyenek! :) Köszi :D Teljesen jól müködik amugy szépek a szinek.

Legjobb válasz: Nagyfeszültségû tápegység hibája okozhat ilyen hibát, elöregedett alkatrész miatt. A hiba keresése és a javítása tényleg több lehet mint egy olcsó új TV ára.

Nagyfeszültségû tápegység hibája okozhat ilyen hibát, elöregedett alkatrész miatt. A hiba keresése és a javítása tényleg több lehet mint egy olcsó új TV ára.
Dobja ki. Az Orion TV színei pedig higgye el, nem szépek.
Nekem tavaly nyáron egyszerûen, egyik napról a másikra leblokkolt, beállt készenléti módba. Gyönyörû volt rajta még elõtte a kép, de egyre kevésbé volt hajlandó behozni a csatornákat. Nem lehetett vele mit kezdeni, kidobtam, van helyette egy olcsó kis képcsöves AKAI tv. (Saturnban 20 ezer ft. egy ilyen, ingyen házhoz viszik).
nekem is ez volt a baja bekapcsolom és csatorna nuku azt akkor egy félórát kerestem mert úgy eltûnt de kidobtam és vettem egy samsugot
A csatorna tárolópanel memóriáját azért veszti el, mert elöregedett, kiszáradt kondenzátor miatt már lassan töltödik be, és elejti a feszültséget, ezért felejti el a csatörnákat pl.bekapcsoláskor.ki kell cserélni akkor jó lesz
12 ezer lett volna a javítás, megvettem az újat (AKAI). Nem nagyon éri meg javíttattni.


Hogy találhatnék meg valakit, akitől csak egy rajzom van, és nem tudom se nevét, se az életkorát pontosan? Csak ezt tudom, hogy van egy kb 10-14 éves fia és ő olyan 40-55 éves lehet most.

Legjobb válasz: Szia! Hát ez így elég bajos,ha nagyon komoly az ügy a rendõrséget tudom javasolni. Fantomkép alapján talán megtalálják. Illetve hirdetéseket adhatsz fel magadról, ha érdekled talán rád ismer. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Hát ez így elég bajos, ha nagyon komoly az ügy a rendõrséget tudom javasolni. Fantomkép alapján talán megtalálják. Illetve hirdetéseket adhatsz fel magadról, ha érdekled talán rád ismer. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nem fantomképem van róla. Hanem anno amikor kórházban voltam egy hétig, az õ fia is akkor feküdt bent. Sokat beszélgettünk és rajzolgattunk. Rajzolt nekem egy rajzot, és máig õrzöm (7-8 éve kb). Szeretném megtalálni õt.
Itt elõdtem azt írod hogy 7-8 éve kb! Szóval ekkor rajzolta, de a gyerek még most is csak 10 esetleg 14, a te álitásod szerint!! Ha 7-8 éve rajzolta, akkor még 5 éven alul volt, vagy 8 éven alul!! Hát nem lehet valami profi kép! Egy rajzról szinte lehetetlen megtalálni!
A kérdező hozzászólása: Félreértetted. A nõ rajzolta (az anya), nem a fia. :)
A kérdező hozzászólása: http://www.kephost.com/view3.php?filename=izsb8wa3ucqn76yedr.. Ezt a rajzot kaptam amúgy.
de aranyos történet! Remélem, megtalálod õket!

Van egy kb. fél éves gépem és amikor kikapcsolom (leáll minden, nem telepít. ) akkor elkezd zúgni a ventilátor. Miért van ez? Nem hagyja abba 5-10 perc után sem.

Élősszőr arra gondoltam, hogy valameddig lehűt 1-2 alkatrészt. De most nincs kánikula és most is ezt csinálja.

Legjobb válasz: soha nem hagyja abba?

soha nem hagyja abba?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nagyon sokáig nem vártam. Mennyit várjak? 15-20 percet?
Azonnal le kellene hogy álljon. Valószínûleg a tápod szarakszik (nem kapcsolja le a 12V-ot a ventillátorról).

Van egy kb 10 cm hosszú 1, 5 éves ékszerteknősöm. A gond az vele hogy zabálna ész nélkül, de állítólag csak 2 naponta kellene etetni. Most reggel eszik rákot este kap pár db halat és így is csak a hasára gondol, és folyton enne. Ti hogy etetitek?

Legjobb válasz: Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.

Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.
Én hetente egy db elõ halat, plusz azon felül 3 naponta táp. Nyári idõszakban a kerti tóban van, ott meg zabál mindent amit talál, de ott ezen kívül naponta 2x van etetés, szintén táppal.
Minden este kap enni, nagy ritkán van hogy csak pár falatot eszik.

Fel fogja ismerni az ősrégi gépem az új monitort? Egy kb.10 éves gépem van, 2.4 Ghz, 32 MB Ati radeon 7500 vidikártya, 512 MB ram. Nem fog szaggatni vagy hasonlók?

A monitor:

Legjobb válasz: Max a játékok fognak szaggatni, de ezt te is tudod. A monitorral szerintem nem lesz gond, hisz ez a dolguk...

Max a játékok fognak szaggatni, de ezt te is tudod. A monitorral szerintem nem lesz gond, hisz ez a dolguk...

Van a Kürt kft-hez hasonló csak olcsóbb cég? Tönkre ment egy kb.10 éves winchasterünk és az összes adatunk oda. Meg szeretném csináltatni!

Legjobb válasz: Nincs. Az adatokat nagyon nehéz visszahozni, és ezt csak az engedheti meg magának, akinek nagyon sokat ér meg.

Nincs. Az adatokat nagyon nehéz visszahozni, és ezt csak az engedheti meg magának, akinek nagyon sokat ér meg.
Králik és Társa Kft. Én vittem már hozzájuk vinyót, aminek az elektronikája és a mechanikájai is halott volt (Túlfeszt kapott és elfüstölt). Az adataim 99% százalékát épségben kaptam vissza. Fontos: ne nyisd ki véletlenül sem a vinyót! Árban jóval olcsóbbak mint a kürt, de szerintem azért 100e-t számolj a dologra. A honlapjukon van részletes leírás és árlista. http://www.kralik.hu/ Eléred Õket Prohardver fórumon is, adatmentéses topicban keresd "liksoft"-ot. Egyébként, hogy ment tönkre, mik a tünetek? Mindenképpen kell hozzá cég?
A kérdező hozzászólása: elsõnek üzenem, hogy nagyon sokat ér meg, mert 10 év nyaralás képei és egyéb adatok vannak rajta. Igaz nem céges dolgok, de mivel számomra pótolhatatlanok, magér ennyit! második, köszi, megnézzük! Egyszercsak kiírta, hogy a lemez nem olvasható vagy valami ilyesmit. Elvittük szerelõhöz, akit a netrõl néztünk, õ megcsinálta, tedd bele újat, de mondta, hogy a régirõl nem tudja leszedni az adatokat :((( Õ javasolta Kürt kft-t...
Bízd szakemberre máskor meg erre a célra legyen egy kisebb hdd-d (esetleg DVD írás?) Amúgy a hd sentinel pro sokat segít, elõre jelzi a meghibásodást. Nem érdemes a halálig várni amúgy nekem is volt már adatvesztés de nekem mindent visszahoztak. üdv koki2000
ne hagyja magát az ember a kürt kft.-nek! iszonyat pénzt kérnek el egy szimpla mentésért is...én csak bevizsgálásra adtam be egy winchestert, kaptam is árajánlatot 150.000 vagy 200.000Ft + áfa-ról, mentéstõl függõen aztán megkérdeztem jó barátunkat, google-t és lám...5800Ft-ért áfa-val, megcsinálták 2 napon belül, vírust is irtottak rajta... ja és a szakember jelezte, hogy ha legközelebb a kürt-höz fordulunk vigyázzunk mert ha a bevizsgálás után nem kérjük a munkájukat, elõfordulhat , hogy megbabrálják a winchestert, hogy valóban mindenképpen visszatérj hozzájuk - tapasztalatok mutatják - borzalmas

Nem hűt a kb.10 éves Zanussi hűtőgépem. Nem megy egyáltalán a motor, síri csend van, és nagyon büdös van a hűtőben, persze nincs benne semmi romlott. Mindez egyik napról a másikra, teljesen hirtelen. Van valakinek valami ötlete?

Legjobb válasz: Kilyukad a hûtõvezeték és elszökött a hûtõgáz. Ez egyértelmû ha büdös szinte dögszerû szagot érzel a hûtõ körül mert a hûtõgáznak ez jellegzetes szaga van. Ha a kompresszor(motor) jó akkor szakszervíz feltölti gázzal és beforrasztja a lyukat bár ezt csak akkor vállalják ha hozzáférhetõ helyen lyukadt ki.És lehet annyi pénzbe kerül hogy jobban megéri újat venni! Addig is áramtalanítsd hogy ne menjen a motor üresen mert akkor az is leég és teljesen kuka a hûtõ.

Kilyukad a hûtõvezeték és elszökött a hûtõgáz. Ez egyértelmû ha büdös szinte dögszerû szagot érzel a hûtõ körül mert a hûtõgáznak ez jellegzetes szaga van. Ha a kompresszor(motor) jó akkor szakszervíz feltölti gázzal és beforrasztja a lyukat bár ezt csak akkor vállalják ha hozzáférhetõ helyen lyukadt ki.És lehet annyi pénzbe kerül hogy jobban megéri újat venni! Addig is áramtalanítsd hogy ne menjen a motor üresen mert akkor az is leég és teljesen kuka a hûtõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors hozzászólást. Akkor ezt dobhatom ki?
Hát nem mondtam hogy egybõl dobd ki mert lehet hogy valamelyik szervíz elvállalja de nagyon érdemes elgondolkozni azon hogy megéri e egy 10 éves hûtõ javítása. Viszont ha teheted tényleg inkább vegyél újat gondolkodás nélkül.
A kérdező hozzászólása: nyilván ha hív az ember egy hûtõszerelõt, úgyis átvágják és egy csomó pénzt elkérnek tõle... legalábbis Budapesten így megy ez :(
"Kilyukad a hûtõvezeték és elszökött a hûtõgáz. " Ember! Ettõl még miért nem mehetne a motor? Az nem tudja, hogy van-e hûtõgáz vagy nincs.. (A dolog azért bonyolultabb, tudnék hozni példát pro és kontra, de egyértelmûen nem lehet odavágni ezt a választ) És ha csak az indítóegysége vagy a termosztátja romlott el? A tünet ugyanaz, meg még más is lehet. HÛTÕSZERELÕ...
"mert a hûtõgáznak ez jellegzetes szaga van." Nézz utána, ha nem hiszed: a hûtõközeg színtelen, szagtalan, nem éghetõ, nem mérgezõ gáz. (A háztartási kompresszorosokról beszélek, normál viszonyok között, mielõtt belémkötsz).
Kicsit késõn találtam rá a témára. Szerintem a hûtõ motorjának az áramkörében néhány alap dolgot kellene megnézni. Van a motornál néhány mozdítható csatlakozó, amit néha elég lehúzni és vissza nyomni a villákra. Az is elég lehet, ha régi a hûtõ. A motor mellett van egy kis szögletes doboz, az indító relé. Azt is le lehet húzi és vissza tolni egyes típusoknál. Egyébként lehet, hogy a benne lévõ relé érintkezõ pogácsái oxidálódtak. Annak elég a felületét kicsit megcsiszolni, megkapargatni v. megreszelni finoman, míg fémtiszta nem lesz. Akkor ha a motor nem indul, kb ezek lehetnek az okai. Ha a gáz megszökött, akkor a motor járna, de nem kapcsol ki és nem hût. Gondolom azóta már rég nincs meg a hûtõ..

Van egy film, kb 10 éves, talán több. Egy dologra emlékszem. A főszereplő srác valami biztosítási ügynök, és nagyon fél, hogy balesetben hal meg. Ezért mindig sisakot viszel, aztán találkozik egy lánnyal, és beleszeret. Mi a film címe?

Nem láttam a filmet, csak a bemutatóját anno, most meg akarnám nézni, de nem tudom a címét. Amúgy valami vígjáték, és nekem úgy rémlett, hogy a Derült égből Polly, de azt megnéztem, és nem ez a film az. Arra sem emlékszem, hogy ki a főszereplő, csak annyi van meg, hogy egy bukósisakkal a fején járkál mindenhova.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!