Találatok a következő kifejezésre: Van egy kb. 10 (179 db)

Hogy találhatnék meg valakit, akitől csak egy rajzom van, és nem tudom se nevét, se az életkorát pontosan? Csak ezt tudom, hogy van egy kb 10-14 éves fia és ő olyan 40-55 éves lehet most.

Legjobb válasz: Szia! Hát ez így elég bajos,ha nagyon komoly az ügy a rendõrséget tudom javasolni. Fantomkép alapján talán megtalálják. Illetve hirdetéseket adhatsz fel magadról, ha érdekled talán rád ismer. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Hát ez így elég bajos, ha nagyon komoly az ügy a rendõrséget tudom javasolni. Fantomkép alapján talán megtalálják. Illetve hirdetéseket adhatsz fel magadról, ha érdekled talán rád ismer. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nem fantomképem van róla. Hanem anno amikor kórházban voltam egy hétig, az õ fia is akkor feküdt bent. Sokat beszélgettünk és rajzolgattunk. Rajzolt nekem egy rajzot, és máig õrzöm (7-8 éve kb). Szeretném megtalálni õt.
Itt elõdtem azt írod hogy 7-8 éve kb! Szóval ekkor rajzolta, de a gyerek még most is csak 10 esetleg 14, a te álitásod szerint!! Ha 7-8 éve rajzolta, akkor még 5 éven alul volt, vagy 8 éven alul!! Hát nem lehet valami profi kép! Egy rajzról szinte lehetetlen megtalálni!
A kérdező hozzászólása: Félreértetted. A nõ rajzolta (az anya), nem a fia. :)
A kérdező hozzászólása: http://www.kephost.com/view3.php?filename=izsb8wa3ucqn76yedr.. Ezt a rajzot kaptam amúgy.
de aranyos történet! Remélem, megtalálod õket!

Van egy kb 10 éves negatív filmem, mivel még akkor nem volt digitális fényképezõgépünk, azt akarom tudni hogy lehet-e kezdeni vele valamit? Mivel 2 kép össze van mosodva szerintem elakadt a kép . Akkor nem volt még fontos de mára az lenne

Legjobb válasz: gugli: "negatív film digitalizálás" pl. http://www.digitalmaster.hu/digitalizalas.php?resz=foto_dia http://digitalizalok.hu/content/dia-film-%C3%A9s-fot%C3%B3-n.. vagy http://www.argep.hu/trend/FILM/Film-digitalizalo.html

Van egy kb.10 éves pulim, pár hónapja észrevettem nála h vakul megfelé és mostanra már szinte teljesen vak, nagyon sajnálom. Miért van ez?

Úgy gondolom még fiatal a vaksághoz, továbbá rendszeresen nyírtam el?tte még nem volt baj a szemköröli nyírással!

Legjobb válasz: idõsödõ kutyáknál gyakran elõfordul az üvegtest elhomályosodása. sajnos nem lehet mit tenni.

idõsödõ kutyáknál gyakran elõfordul az üvegtest elhomályosodása. sajnos nem lehet mit tenni.
honapok ota beteg a szeme es meg nem latta doki????
Attól függ, hogy mi okozza a vakságát; ezt az állatorvos megmondja, de elég sokba kerül a hályogmûtét, így sajnos elég nehéz. Másrészt nem olyan rossz nekik a vakság, mint az embernek, de a házat már ne rendezzétek át, és akkor fog tudni tájékozódni.
Ha "vakul megfelé" akkor egy felelös gazda (vagy bárki aki szereti valamilyen szinten az állatát)elviszi a kutyát állatorvoshoz, nem itt kérdezget. Fõleg pár hónap alatt ... Egyébként ez volt a hónap mondata ...
Nem tudom mennyire szoktátok lenyírni a szeme elõl (?) a szõrt, de az az egy pont amit nem volna szabad vágni a puliknál. Mondhatni majdnem tilos. A puli arra lett tenyésztve, hogy kint a pusztában, ahol alig vagy egyáltalán nincs árnyék terelje az állatokat, s a tûzõ napsütés elõl az a szõr volna hivatott a szemét védeni. Hosszú évszázadok alatt ehhez alkalmazkodott a fajta. Ha túlságosan nyírtátok neki, akkor bizony könnyen lehet, hogy az okozza a bajt. Én mindenképpen megnézetném orvossal.
A kérdező hozzászólása: Na köszi a kommenteket, mert az állatorvos mit csinál, tesz be neki egy új szemet okos?!
B+, egy nyüves glaukómát szemcseppel ki lehet kezelni. A felelõs állattartás csúcsa vagy te is ...
Ha magadban eldöntötted, hogy a doki sem tudna vele mit csinálni, akkor nem értem mi értelme volt a kérdezni... Pedig bizonyos szembetegségek, cseppel v. mûtéttel viszonylag könnyen gyógyíthatók. (akár hiszed akár nem, egy nyomorult szürkehályog mûtét miatt hoztak a nagy "Ámérikából" Szentesre kutyát, a kutya köszöni azóta jól van)
A kérdező hozzászólása: Na csak h megnyugodjanak a kétkedõk! Engem az érdekelt legfõbb volna h miért van, így tudtam van ellene tenni. Másik dolog megnézte ma a doki szerinte ez természetes a korral jár mivel e faj átlagéletkora 10 év, az enyém pedig 8 éves. Egy dolog volna ami segíthet egy Pesti lézeres szemûtét, ami naon sokba kerül, ámbár ilyenkor a többi érzékszerve kifinomul és nem viseli olyan roszul a dolgot. Ezt azoknak írom akik majd idõvel hasinló kérdést tennének fel.


ÜDV! Van egy kb:10 éves ORION TV-m. Az lenne a gondom, hogy néha elmennek a csatornák amiket beállítottam. És akkor ujra kell keresni mindent. Ezt főleg akkor csinálja ha gyorsan ki és be kapcsolom. Miért csinálhatja ezt?

Ilyen fogyatékos válaszokat ne irjatok, hogy dobja ki meg ilyenek! :) Köszi :D Teljesen jól müködik amugy szépek a szinek.

Legjobb válasz: Nagyfeszültségû tápegység hibája okozhat ilyen hibát, elöregedett alkatrész miatt. A hiba keresése és a javítása tényleg több lehet mint egy olcsó új TV ára.

Nagyfeszültségû tápegység hibája okozhat ilyen hibát, elöregedett alkatrész miatt. A hiba keresése és a javítása tényleg több lehet mint egy olcsó új TV ára.
Dobja ki. Az Orion TV színei pedig higgye el, nem szépek.
Nekem tavaly nyáron egyszerûen, egyik napról a másikra leblokkolt, beállt készenléti módba. Gyönyörû volt rajta még elõtte a kép, de egyre kevésbé volt hajlandó behozni a csatornákat. Nem lehetett vele mit kezdeni, kidobtam, van helyette egy olcsó kis képcsöves AKAI tv. (Saturnban 20 ezer ft. egy ilyen, ingyen házhoz viszik).
nekem is ez volt a baja bekapcsolom és csatorna nuku azt akkor egy félórát kerestem mert úgy eltûnt de kidobtam és vettem egy samsugot
A csatorna tárolópanel memóriáját azért veszti el, mert elöregedett, kiszáradt kondenzátor miatt már lassan töltödik be, és elejti a feszültséget, ezért felejti el a csatörnákat pl.bekapcsoláskor.ki kell cserélni akkor jó lesz
12 ezer lett volna a javítás, megvettem az újat (AKAI). Nem nagyon éri meg javíttattni.

Van egy kb 10 cm hosszú 1, 5 éves ékszerteknősöm. A gond az vele hogy zabálna ész nélkül, de állítólag csak 2 naponta kellene etetni. Most reggel eszik rákot este kap pár db halat és így is csak a hasára gondol, és folyton enne. Ti hogy etetitek?

Legjobb válasz: Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.

Minden reggel. A teknõsök alapból ilyenek: folyton ennének, kivéve ha tényleg majd kipukkadnak. De ugye eleget adsz nekik? Annyit kell nekik adni, amit pár perc alatt el tudnak fogyasztani.
Én hetente egy db elõ halat, plusz azon felül 3 naponta táp. Nyári idõszakban a kerti tóban van, ott meg zabál mindent amit talál, de ott ezen kívül naponta 2x van etetés, szintén táppal.
Minden este kap enni, nagy ritkán van hogy csak pár falatot eszik.

Van itthon egy kb 10-12 kilós vasúti sín darabom. Szerintetek ha azzal végzek kettlebell gyakorlatokat akkor annak lesz eredménye?

Legjobb válasz: A vasúti síneket nyilván nem arra tervezték, hogy azzal ilyen gyakorlatokat. Ebbõl kifolyólag nem úgy terhelik a gyakorlatok az ízületeidet ahogy az természetes lenne. Feltételezem, ha nem akarsz súlyra pénzt kiadni, akkor a gyakorlatokat is egyedül sajátítod el. Másrészt 10-12 kilóval szeretnél dolgozni, ebbõl meg az következik, hogy az alap mozgáskultúrát sem sajátítottad el máshonnan. Így együtt garantált sérülés.

A vasúti síneket nyilván nem arra tervezték, hogy azzal ilyen gyakorlatokat. Ebbõl kifolyólag nem úgy terhelik a gyakorlatok az ízületeidet ahogy az természetes lenne. Feltételezem, ha nem akarsz súlyra pénzt kiadni, akkor a gyakorlatokat is egyedül sajátítod el. Másrészt 10-12 kilóval szeretnél dolgozni, ebbõl meg az következik, hogy az alap mozgáskultúrát sem sajátítottad el máshonnan. Így együtt garantált sérülés.
A kérdező hozzászólása: Egész jó a fogása és az alapgyakorlatok nagy része kivitelezhetõ vele.Ha nem kell akkor nem költök feleslegesen, plusz épp államvizsgázok ezért nagyon idõm sincs otthonról elmenni
Lattam mar embert aki sindarabokkal edzett, es nem volt rossz borben , de szerintem vegyel otthonra bellr ha tudsz. Allamvizsga utan viszont kezdj el ujra edzesre jarni
Az ízületeidnek nem fog túl jót tenni valószínûleg, meg 10-12 kiló az meg amúgy se jó túl sokáig.
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd, hogy miért nem tesz jót?
inkább add le a vasgyûjtõbe
Használni fog, erõsödni fogsz hidd el, még ha csak 12kg is:) az a baj itt, úgy látom mindenki a testépítésel van megáldva, arról nem akarnak hallani hogy csak otthon edz kisebb súlyzókkal... a mozgás a lényeg hidd el:)

Illeték . Van egy kb.8 M Ft értékű lakásom. Szeretnék venni egy 10 M Ft értékű házat. Ha a házat most veszem meg (családi kölcsönből) de a lakást később adom el (egy éven belül), akkor az illetéket a 10 millás ház után kell kifizetnem?

Azt figyelembe veszik, ha 1 éven belül eladom a lakásom? Akkor visszakapok pénzt (illeték)?Azt tudom, hogy a két ingatlan különbözete után kell az illetéket kifizetni, csak ha el?bb van meg a ház, és aztán adom el a lakást (tehát effektív 2 ingatlan van a nevemen egy ideig), akkor mi újság.

Legjobb válasz: ha a 8 millios ház több mint 5 évig a neveden volt, akkor csak a 2 különbsége után kell illetéket fizetni

ha a 8 millios ház több mint 5 évig a neveden volt, akkor csak a 2 különbsége után kell illetéket fizetni
ja, hogy utolag adnád el a másikat, akkor ki kell fizetni a teljes illetéket
kéménynek és gáz nélkül? hmmhmm. nehéz kérdés. forró tehéntrágya gyorsan cserélve? áram van?
Vagy árammal, vagy gázpalackról hõlégfúvóval. Inkább az áram mert nincsen gázfejlõdés, a hõlégfúvó necces.
Én a csípõspaprikát javasolnám! 2-3 szemtõl mindenki izzadna.
A kérdező hozzászólása: köszi a komoly válaszokat :) :)

Szükségem van egy nagy hatótávolságú wifi-s routerre, ami minimum 5-6 falon (tégla) (2 ház) keresztül tud egy kb.10-20mbit/s-s sávszélességet biztosítani, melyik routerrel tudom ezt megoldani, hogy árban is jó legyen?

Legjobb válasz: Az sem mindegy, hogy milyen vastagok azok a falak, illetve hogy milyen messze van egymástól a két épület. Én elsõ körben TP-Link eszközöket ajánlanám, olcsók, és megbízhatóak, továbbá jó antennával rendelkeznek (amelyek cserélhetõek, ergo nagyon nyereségû antennákkal tovább növelheted a lefedett területet). Egy biztos: belsõ antennás, design-os routereket felejtsed el.

Az sem mindegy, hogy milyen vastagok azok a falak, illetve hogy milyen messze van egymástól a két épület. Én elsõ körben TP-Link eszközöket ajánlanám, olcsók, és megbízhatóak, továbbá jó antennával rendelkeznek (amelyek cserélhetõek, ergo nagyon nyereségû antennákkal tovább növelheted a lefedett területet). Egy biztos: belsõ antennás, design-os routereket felejtsed el.
A kérdező hozzászólása: A 2 ház egymás szomszédságában van, olyan 30-35m. Van 3 vastag(ház külsõ fala, bõvítés miatt), és 3 szoba fal.
Ez sztem simán routerrel nem fog menni. Vszeg egy kültéri antennával fogod csak megoldani a dolgot. http://wlan-antenna.arukereso.hu/tipus-kulteri/?st=wifi+ante..
A kérdező hozzászólása: Akkor ahhoz a TP-Link kültéri antennához, melyik TP-Link routert ajánlod?, és hova lenne érdemes kitenni?

Milyen lehetőségünk lenne jelzáloghitelre? Jelenleg Szegeden van egy kb.15-16 milliós lakásunk. Helyette házat szeretnénk venni.10 millió hitel van rajta és 2, 4 millió szocpol.

A szocpolt át engedné vinni a jegyz?. Kb 14 milliós házat néztünk Hódmez?vásárhelyen. Kb.8-8,5 millió hitel kellene. Én gyeden vagyok, a férjem minimálbérre van bejelentve, de sokkal többet keres.

Legjobb válasz: semmilyen. Minimálbérre egy vasat sem fogtok kapni, nemhogy 8 milliót. :(

semmilyen. Minimálbérre egy vasat sem fogtok kapni, nemhogy 8 milliót. :(
mennyi a ház, amit meg akartok venni? hiteltanácsadóval beszéljetek, de majdnem 100%, hogy egy vasat sem kaptok
A kérdező hozzászólása: Mekkora jövedelemre adnának ennyi pénzt?
kb.: max. törlesztõ részlet = össz. jövedelem (papíron) - együtt élõ személyek száma x minimálbér. a gyed nem számít, mert abból nem lehet semmit letiltani.
tudok olyan bankot, ahol minimálbérrel és gyeddel hitelképesek vagytok, de szerintem már kiírtad ezt a kérdést és ott már kalkuláltam stb. A lényeg, hogy 25% önerõ meglegyen a szocpolon felül, de az nálatok meg is van. Díjmentesen dolgozó hiteltanácsadó vagyok, de mivel a bank csak akkor ad fizetést nekem, ha rajtam keresztül igényled a hitelt (ez Neked többlet díjat nem okoz), így banknevet csak akkor tudok mondani, ha találkoztunk személyesen. Adásvételi elõtt elõbírálatot is csináltatok, ha szeretnétek, hogy nehogy feleslegesen fizessetek foglalót. üdv, Évi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!