Találatok a következő kifejezésre: Van egy kb (2710 db)

Van egy kb:16cm átmérõjü 20cm hosszú réz ágyú hüvely a talpára 1916 van ütve mit érhet?

Legjobb válasz: a sárgaréznek kb 500-1000 Ft kilója a vorosnek 1000-1300. mérd meg és szorozd be az árával. ha két kiló kb 1500-2000 ft kaphatsz érte. magát a tárgyat nem hiszem hogy keresik szóval örülhetsz ha 1-200 forintért el tudod adni szóval inkább addbe mint fém hulladék.

a sárgaréznek kb 500-1000 Ft kilója a vorosnek 1000-1300. mérd meg és szorozd be az árával. ha két kiló kb 1500-2000 ft kaphatsz érte. magát a tárgyat nem hiszem hogy keresik szóval örülhetsz ha 1-200 forintért el tudod adni szóval inkább addbe mint fém hulladék.

LG P710-emen az oldalsó krómcsíkon van egy kb.3-4mm-es lepattanás valamint a kijelzõn egy 2-3 mm-es karcolás; ennek a megcsináltatása kb. mennyibe kerül?

Tudom nem nagy hibák, de esztétikaialag zavaró.

Legjobb válasz: szerintem vegyél újat . barátomnak galaxy mini-je van teljes K.O a kijelzõje (de mûködik) 7.000 vette 30.000 lenne kicseréltetni brutálisak az árak és ha van is ismerõsöd õ se tudja olcsóbban megcsinálni vagy eltûröd vagy új telefon

szerintem vegyél újat . barátomnak galaxy mini-je van teljes K.O a kijelzõje (de mûködik) 7.000 vette 30.000 lenne kicseréltetni brutálisak az árak és ha van is ismerõsöd õ se tudja olcsóbban megcsinálni vagy eltûröd vagy új telefon

Van egy kb. fél éves Királypitonom, aki 5 hónapja van nálam az állat, eddig 3x vedlett. Eddig semmi gond nem volt a vedléssel. Most 2 hete opálosodott be a szeme, de még mindig nem vedlett. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....

ahogy idõsödnek egyre tovább tart a vedlés.... ha rendesen van tartva ne izgulj, nincs semmi baja... a vedlésen kívül a másik ilyen kényes téma az ürítés, erre hüllõs berkekben ez a válasz szokott jönni: "hagy békén, majd szarik ha akar" vedlésre is kb ez vonatkozik... 5 hónap alaltt a 3 vedlés teljesen normális....
Nekem is van 2 királypitonom. AZ ÓRIÁSI BAJ HA SOKÁIG SZÜRKE DE NEM VEDLIK , tom mert az ország legjobb állatorvosához vittük valami nõ nem tom hogy hívják meg a férje valami Zsolt ha jól emlékszem, az VITAMIN HIÁNY azért szürke és sokáig nem vedlik lehet venni / hozatni a hüllõknek ilyen vitamin port azt rá kell szórni a kajájára 1 kiskanálnyit és úgy odaadni. mert ha nem akkor darabokban fog vedleni ami nem jó a por neve : TerraVit Nagyon jó :) kicsi a doboz be nagyon sok van benne 5 év alatt se fogy el , nagyon hatásos próbáld ki nemcsak kígyóknak hanem jó ez : Kaméleon, gekkó :)
kizárt hogy vitaminhiánya legyen... a kígyók maradéktalanul pótolnak minden vitamint és nyomelemet az általuk elfogyasztott állatból, mivel minden porcikáját megemésztik... ha tojásrakás elõtt állna a nõstény akkor elképzelhetõ a kálcium hiány amit lehetne pótolni (nem szokott elõfordulni megfelelõ táplálás mellett) ha cafatokban vedlik azért a páratartalom a hibás... emeld fel 70% körülire pár napig és nem lesz semmi gond a vedléssel.... biztos jó summát fizettél az "ország legjobb állatorvosának akinek a férjének neve Zsolt" de nincs ilyen h a kígyó normális táplálás esetén vitaminhiányos legyen csak úgy.....


Van egy kb 30éves elég vastag törzsű rózsa bonsaiom kb 40cm magas szépen vágott jönnek a hajtásai szép lombos lesz milyen értéket képvisel?

Legjobb válasz: bonsai-os fórumon kérdezz,ott pontosat tudnak mondani de több tizezret biztosan ér (kis bonsai-okat lehet venni 5ezertõl felfele kb 15 ezerig,ezek a kereskedelemben sok helyen kaphatóak)

bonsai-os fórumon kérdezz, ott pontosat tudnak mondani de több tizezret biztosan ér (kis bonsai-okat lehet venni 5ezertõl felfele kb 15 ezerig, ezek a kereskedelemben sok helyen kaphatóak)
hát igen nekem semennyit, én nem szeretem a bonsai fákat :( DE biztos sokat ér, így hozzáértõket célozz meg, az elõttem szóló javaslatára a bonsai fórumokon. Gratulálok hozzá, kitartó munkádnak biztos meg lesz az eredménye :)
Ezt így ennyibõl lehetetlen megmondani. Ha esetleg mutatnál pár képet akkor talán. Elsõ: 15 ezerig?:) Az igazi bonsai ott még elsem kezdõdik! Magok plusz egy normális bonsai tál jön ki belõle maximum:) 10-12 centis bonsaiok is kerülhetnek 100-200 ezerbe is, és ezek a kereskedelemben nem sok helyen kaphatók:)
elsõ vagyok én a sok helyen kaphatóra irtam 5-15ezret

Van egy kb.3-4 éves Sony Vaio laptopom. Azt írja ki hogy cseréljek telepet. Ehez kb. mennyi egy? Illetve ennyi év használás után reális ez a csere?

Legjobb válasz: Minek cserénéd ha nincs rá szükséged vagy ha még bírja. Ha meg nem bírja már akkor normális,hisz minél többször lemeríted annál kevésbé bírja.

Minek cserénéd ha nincs rá szükséged vagy ha még bírja. Ha meg nem bírja már akkor normális, hisz minél többször lemeríted annál kevésbé bírja.
A kérdező hozzászólása: Tök vicces nekem mindig is azt tanították hogy kell hogy minél jobban lemerüljön. De köszönöm a választ.Kb. mennyi bele egy telep?
Rosszul figyeltél: a nikkel-metál-hibrid aksiknál volt az a mondás, hogy le kell meríteni és utána feltölteni. A litiomos (polimer, ion) aksiknál már nem szabad, sõt tilos teljesen lemeríteni, mert tönkremegy. Persze valamiért a legtöbb telefonos szaküzletben, laptop boltban még a nikkel aksikra vonatkozó állítást mondják. Sony Vaio latoptól kapásból 6-ot találtam, kétlem, hogy mindegyikbe azonos árú akku megy, szóval egy típust kénytelen leszel elárulni.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok biztos benne hogy ezaz de hátha: VPCEA3L1E/P
Szerintem az aksid életkora már meg érett egy cserére!!

Van egy kb.30 literes akváriumom és szeretnék bettákat rakni bele. (1fiú-2/3 lány) Hogyan rendezzem be?

Milyen kavicsot rakjak alulra? Melyek azok a növények, amelyek nem igénylik annyira a fényt és nem n?nek meg nagyra? Szeretnék bele bambuszt is rakni dísznek, az udvarból vágok. Mit lehet nekik rejtekhelynek házilak berakni? (pl:csésze eldöntve vagy kavicsokat ugy építeni hogy alábújahassanak.A halak így megfelel?eln lennének társaságban? Ti hogy rendeztétek be?

Legjobb válasz: 30 liter szerintem még egy bettának is kevés...szerintem inkább tegyél le a halakról és rakj bele pár szép csigát vagy rákot és sok növényt. megjegyzés: neten utána olvastam mert engem is érdekel a téma és úgy kb 100 literre írnak 1 hímet és 2-3 nõstényt...

30 liter szerintem még egy bettának is kevés...szerintem inkább tegyél le a halakról és rakj bele pár szép csigát vagy rákot és sok növényt. megjegyzés: neten utána olvastam mert engem is érdekel a téma és úgy kb 100 literre írnak 1 hímet és 2-3 nõstényt...
Igen, nagy valószínûséggel kinyírnák egymást! 30 literbe inkább tényleg ne tegyél halat! De, ha mégis TALÁN-nagyon-nagyon-nagyon a határon beleférne egy hím. De nagyon sanszos, hogy nem fogja sokáig bírni, biztos lesz valami fertõzés, stb.. (és általában a nagy többség kinyírja az elsõ halait) Ha berendezted , akkor a szûrõt bekapcsolva 2-3 hétig járatni kell az akváriumot! REMÉLEM VAN SZÛRÕD!
30l be csak 1 bettát tarthatsz!
A kérdező hozzászólása: már olvastam sokat róla, és 20 litertõl már írták hogy lehet tartani, de most utána kerestem ezt írják:"Nagyobb akváriumban (20-40 literes), mutatós csak igazán a Betta család, melynek vize közepesen kemény (7 pH körüli) és 24-27 °C-os legyen. Heti egyszeri vízcserét igénylik. Általában békés természetû, kivéve a szaporítási idõszakot, amikor el kell különíteni." *wikipédia* Máshol is ilyeneket olvastam. De a kérdéseimre kaphatok választ?
Elõzõ vagyok! Még annyit, hogy a harcsa azért van mert ajánlották, hogy vegyem meg mert elvileg tisztitja az akvárium alját! (megeszi a kavicsokról a kaját pl.)
Mivel a betta ragadozóhal, és védi a területét, így elképzelhetõ, hogy kis akváriumban akár a nõstény bettákat is megöli a hely miatt. Ezért mondják azt, hogy minimum 75 literes legyen az akvárium ha 1 hímet és 2 nõstényt akarunk tartani.
Akkor jól sejtettem:) Amúgy nekem 35l be van 1hím betta és egy harcsa sok növénnyel :) Amúgy mi van ha pl. én beraknék 1-2 nõstényt a 35literes akváriumomba a hím mellé? Megölnék egymást? (nem tervezek ilyet csak érdekel)
Mielõtt Bettát szeretnél, olvass utána mi a jó neki. Kezdésnek: - Tudományos név: Betta splendens - Magyar név: Sziámi harcoshal - Testhossz: 6-7 cm - Medence: Minimum 50 literes - Halnépesség: 75 literre 1 hím és 3-4 nõstény - Dekoráció: Gyökerek és sok növény. - Hõmérséklet: 24-28 °C
A kérdező hozzászólása: jó akkor, az ilyen törvényes válaszok kikerülése végett, mondjuk azt, hogy 50 literes az akvárium.. így már kaphatok választ is a kérdéseimre?
Törvény írja elõ, hogy 30liter alatt nem lehet gerinces halat tartani! Meg alapból én szerintem nagyon nem jönne ki egymással 30 literbe 1 hím és 2-3 nõstény betta. (lehet most butaságot mondatam!) Ez engem is érdekelne amúgy:)
A wikipédia hibás. (nem is értem miért nem javítják ki, de most hogy én is olvastam, jelezni fogom nekik a hibát. itt van pár link amit érdemes elolvasni. http://diszhal.info/Betta_splendens.php http://www.hotdog.hu/akvarium/labirint-halak/betta-splendens..

Van egy kb 800-1000, literes csillém, mennyiért lehetne eladni? Kb. milyen súlyú lehet, érdemesebb a méhbe vinni?

Legjobb válasz: megméred a falvastagságát milyen lemezbõl van meg a méreteit +a kerekeket tengelyeket és kiszámolod

megméred a falvastagságát milyen lemezbõl van meg a méreteit +a kerekeket tengelyeket és kiszámolod

Ha van egy Kb:50 négyzetméteres vas felület, és kb:180 celzius fokos akkor hogy lehet azt kiszámolni hogy mekkora a hő leadó képessége persze KW-ban?

Persze több kisebből adódik össze a felület ,de az nem érdekes.Ezek egy gépen vannak és az érdekelne igazából ,hogy mennyi a hő veszteség?Nem tudom érthető-e a kérdésem de előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha csak ennyit tudunk, abból nem lehet pontosan megmondani, mert nagyon függ a rendszer geometriájától, szellõzésétõl, a benne létrejövõ áramlásoktól. Na és persze a környezet hõmérsékletétõl. Ezt leginkább csak kimérni lehet.

Ha csak ennyit tudunk, abból nem lehet pontosan megmondani, mert nagyon függ a rendszer geometriájától, szellõzésétõl, a benne létrejövõ áramlásoktól. Na és persze a környezet hõmérsékletétõl. Ezt leginkább csak kimérni lehet.
Ehhez még nagyon sok adat megadása szükséges lenne... - Milyen közegek találhatóak a felület két oldalán (gáz/folyadék) - Milyen anyagi minõségûek ezek a közegek - Milyenek az áramlási viszonyaik (stacioner, vagy áramlás esetén lamináris/turbulens) - Milyen a két közeg hõmérsékletkülönbsége (ha dT=0, úgy a veszteség 0) - Milyen vastagságban van elpiszkolódva a felület, és mivel (vízkõvel, olajjal, satöbbi) - Stb.
Megnézed az anyagi minõségekre vonatkozó szám értéket a vas és a levegüét és ahõmérséglet külõnbséget. Ha áló levegõt feltételezel egy zárt rendszerbe egszerû. Viszont ez csak elméleti számitás mert gyakorlatban tudnod kell a pontos anyagot mijen õtvõzet mibõl menyi van ben szintiszta vasat nem használnak. Mekora hejen adja le hogy melegiti a hejiséget. Ha elméletbe akarod számolni egy dogához vagy lenyóhoz akor nyis dki a fügvény táblázatot a hõtannál.
A kérdező hozzászólása: Ez így már bonyolultabb.Ezeket az adatokat így nehéz megadni mert ezek tartály dóm fedelek , csövek amikrõl itt-ott hiányzik a szigetelés kb:50nm. Belül pedig hõközlõ olaj van a fûtésükre. Hát azért köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!