Találatok a következő kifejezésre: Van egy jegyeben (154 db)

Ha egy BKV járművön utazok és van egy jegyem, és nem lyukasztom ki, csak akkor amikor látom, hogy jön az ellenőr, akkor megbüntethet? (Két variáció lent)

Els? variáció, hogy az ellen?r még nem ér oda hozzám, de látja, hogy akkor lyukasztom ki amikor meglátom ?t. A második variáció, hogy odamegy hozzám, konkrétan t?lem kéri a jegyet, és abban a pillanatban lyukasztom ki.

Legjobb válasz: ha eléggé gyors vagy, akkor szerintem nem. Csak akkor büntethet meg, ha nincs érvényes jegyed.

ha eléggé gyors vagy, akkor szerintem nem. Csak akkor büntethet meg, ha nincs érvényes jegyed.
Mindenképpen megbüntet. Legalább is megpróbálja.
A kérdésed csupán elméleti. Elvben megbüntethet, hiszen a jegyet az utazás megkezdésekor kell kezelned. A gyakorlatban viszont bizonyítsa rád, hogy nem korábban kezelted. Mi van, ha látta? Szerinted meg nem úgy volt. Nem õ az atyaúristen.
Az elsõnél igazából nem tud mit csinálni, hiszen van érvényes jegyed. A második viszont tuti bukta. Jóhogynem azt mondod neki, van nálad bankkártya, amirõl tudsz levenni pénzt, hogy jegyet vegyél, amit aztán ki fogsz majd lyukasztani:)
A második esetben tuti, hogy megbüntet, az elsõben attól függ, hogy mennyire van kedve szívózni. De nem szép dolog ilyent csinálni, ugye tudod?
Volt az adott járatra érvényes jegyed, amikor kérte? Volt. Akkor miért büntetne meg???

Tudom, hogy légitársaság válogatja, de mégis mire lehet számítani, milyen költsége van egy repjegy visszavonásnak illetve annak, hogy másra (barátomra) ruházzam át a jegyet?

Legjobb válasz: Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.


Lehet-e Sziget Fesztivalra egy adott koncentre jegyet venni vagy csak napi jeggyel lehet bemenni? Ha van ilyen jegy mennyibe kerul?

Legjobb válasz: ha csak egy koncertre akarsz bemmeni akkor vegyél perc alapú jegyet :) vagy másodperc alapú nemtom most lusta vok megnézni :D de nézz utána sziget.hu-n ;)

ha csak egy koncertre akarsz bemmeni akkor vegyél perc alapú jegyet :) vagy másodperc alapú nemtom most lusta vok megnézni :D de nézz utána sziget.hu-n ;)

Hogyha kerékpárt akarok szállítani vonaton, akkor mennyibe kerül egy jegy a kerékpárnak? És hogyha van Budapest bérletem, akkor is kell venni jegyet neki, vagy a bérlet feljogosít a kerékpár szállítására?

Legjobb válasz: http://www.elvira.hu/kerekpar/jegyek.php mindenféleképpen kell jegy csak akkor nem kell ha "Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret - és tömeghatáráig – a vasúttársaság díjmentesen szállítja!"

http://www.elvira.hu/kerekpar/jegyek.php mindenféleképpen kell jegy csak akkor nem kell ha "Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret - és tömeghatáráig – a vasúttársaság díjmentesen szállítja!"
Budapest-bérletre tudsz venni 500 Ft-ért bringás matricát, ami egy hónapig vagy a bérlet lejáratáig érvényes, Budapesten belül. De ha csak egyszer szállítanál, akkor elég kerékpárjegyet venned.
Ne hallgass a másodikra... Hiába van bringás matricád, vonatra nem jó, még Budapesten belül sem.
Külön kell venni, mert a Budapest bérlet neked szól, nem a kerékpárnak. A BKK-s 500Ft-os matrica viszont nem jó a vonatra! A kerékpárjegy 50km-ig, tehát Budapesten belül bárhonnan bárhová 235Ft, egy regsiztráció után meg tudod venni a neten is, ki is tudod nyomtatni magadnak: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/

Székesfehérváron mennyibe kerül egy jegy a helyijáratokra? VAn gyűjtőjegy vagy hasonló amivel olcsóbb, ha sok jegyet veszünk?

Gyorsan kellene válasz,de neten nem találtam infot, a telefont meg nem veszik fel.

Legjobb válasz: Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem a helyközi, hanem a HELYI (városon belüli) buszokra való jegy ára kellene.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem a helyközi, hanem a HELYI (városon belüli) buszokra való jegy ára kellene.
Majdnem minden megyeszékhelyen van gyûjtõjegy, ami 5-10% kedvezményt ad. 220 Ft egy jegy, de nincs gyûjtõjegy! (Bár ez kissé furcsa, mert a legtöbb megyeszékhelyen van!) Buszon 250 Ft. (Dunaújvárosban 290, de csak ott! Hiába egy cég, a díjszabás nem a Volán, hanem az önkormányzat hatásköre!)
Újvárosban per pill 290 Ft.Mivel egy cég szerintem Fehérváron is így van.
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy valószínû, de az nekem kevés, nem egy jegyrõl lenne szó, hanem kb. 50 db kell. Tényleg nincs itt egy fehérvári sem, aki tudná?:(
nincs gyûjtõjegy, fehérvár nem budapest. meg lehet próbálni az autóbusz pályaudvaron megvenni, talán 10-15 ft-al olcsóbb lesz a jegy, de nem biztos. kb 10 éve utaztam utoljára busszal.
A kérdező hozzászólása: De mennyibe kerül a jegy? A buszpályaudvart sokszor próbáltam hívni, de soha nem veszik fel a telefont.
Sajnos csak angolul találtam leírást, de errõl van szó. [link]
A kérdésed egyik része a yield managementre vonatkozik. Errõl tisztességes magyar nyelvû leírásokat fogsz találni. A másik része értelmezhetetlen megállapításokkal van tele. NEm tudjuk hova találtál ötvenezres jegyeket, és innentõl nehéz megmondani, vajon miért is van ez. Egyáltalán jó helyen, és jól keresel-e. Azt pedig hagyjuk, hogy "félévre elõre kellene foglalni a jegyeket, mert így sokkal olcsóbb". Ez így nem igaz.
Meg ha talalsz is yield management-rol leirasokat a legegyszerubb ha veletlennek tartod az arakat. Vedd meg es ne nezz vissza. Nemigen van jobb.
Az úgy mûködik, hogy alapból egy gépen van teszem fel 250 ülõhely. Ebbõl értékesítenek tízet 5000 Ft-ért, további tízet 8000-ért, és így tovább, egyre drágábban, míg az utolsók már egészen drágák. (a számok nem hitelesek, hasból írtam, de a lényeg ez) Hogy te milyen áron kapsz jegyet, az azon múlik, hogy hányadik vásárló vagy arra a napra az adott járatra. Ezért van az, hogy a járat megnyitásakor, azaz kb. félévvel az indulás elõtt legolcsóbbak a jegyek. Ha nagyon nem fogynak a jegyek, akkor késõbb nekiállnak akciózni, így az utazáshoz közeledve megint lehetnek olcsóbbak a jegyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyébként Londonba néztem augusztus szeptemberre jegyeket, Wizzairnél, mert velük már repültem többször is és átlagban baráti árakkal dolgoznak.Viszont horribilis összegek voltak, EasyJet már jobb volt, de ott is csomag nélkül 40 rugóra hág az út, amit sokallok, mert múltkor 30 körül mentem csomaggal úgy, hogy elõtte 2 hónappal foglaltam le. Biztos a nyári idõszak is befolyásolja..
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadó: igen, ez valószínû, hogy így van.. nem lenne rossz, ha létezne olyan program, ami méri, hogy adott oldalon online hányan vettek már:)
A foglalások, vásárlások száma több okból nem lehet nyilvános! Repülésbiztonság, üzleti titok, stb... Viszont olyan foglalási rendszer van, amelyik a foglalás és utazás közötti idõszak alatti legalacsonyabb árra automatikusan korrigálja a fizetendõ árat! Miután magam is használom, a válasz nem elméleti...
Utolsó ezt kifejted bõvebben? Melyik ez a rendszer? Tehát ha jól értem, akkor veszek egy jegyet 20 ezerért de utána ugyanaz 3000 Ft lesz akkor a különbséget vissza kapom? Ez elég hihetetlen de ha tudsz ilyet akkor írd a honlap címét. Köszi.

. Igazold h ha egy 2010 jegyû szám minden jegye =, akkor a szám osztható 13-al? .1-1998 cédulq van egy sapiban, hányat kell kihúzni, h biztosan legyen olyan amelyek összege osztható 5-el?

Legjobb válasz: 2010 osztható 6-tal, a 999999 999999 ... 999999 999999 szám pedig 999999-nek 1 + 10^6 + 10^12 + ... -szerese 999999 = 999 * 1001 ; 1001 = 7 * 13 * 11 Ha a csupa 9-es osztható 13-mal, akkor a kilencede, ill. annak többszörösei is.

2010 osztható 6-tal, a 999999 999999 ... 999999 999999 szám pedig 999999-nek 1 + 10^6 + 10^12 + ... -szerese 999999 = 999 * 1001 ; 1001 = 7 * 13 * 11 Ha a csupa 9-es osztható 13-mal, akkor a kilencede, ill. annak többszörösei is.

Van egy 17+ os buli és még nem vagyok annyi, de elõvételbe megvetetném valakivel a jegyet magamnak úgy beengednek?

Legjobb válasz: Ha megnézik az igazolványodat, akkor nem. Attól, hogy van jegyed, nem vagy jogosult részt venni rajta.

Ha megnézik az igazolványodat, akkor nem. Attól, hogy van jegyed, nem vagy jogosult részt venni rajta.

Ha ketten moziba megyünk és kérek egy jegyet, és a pénztárosnak azt mondom hogy ő az ölembe ül akkor mi van? :D

Legjobb válasz: Mi lenne? Megmondja, hogy gyökér vagy, és vetet egy jegyet a csajjal is.:D

Mi lenne? Megmondja, hogy gyökér vagy, és vetet egy jegyet a csajjal is.:D
GYanítom kérné a másik jegy árát is. NEm helyjegyet veszel ugyanis. :P Ha már ilyen szörnyen menõ dolgokat akarsz eljátszani, inkább egy IC-vel próbálkozz a MÁV kasszánál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!