Találatok a következő kifejezésre: Van egy jegyeben (144 db)

Ha egy BKV járművön utazok és van egy jegyem, és nem lyukasztom ki, csak akkor amikor látom, hogy jön az ellenőr, akkor megbüntethet? (Két variáció lent)

Els? variáció, hogy az ellen?r még nem ér oda hozzám, de látja, hogy akkor lyukasztom ki amikor meglátom ?t. A második variáció, hogy odamegy hozzám, konkrétan t?lem kéri a jegyet, és abban a pillanatban lyukasztom ki.

Legjobb válasz: ha eléggé gyors vagy, akkor szerintem nem. Csak akkor büntethet meg, ha nincs érvényes jegyed.

ha eléggé gyors vagy, akkor szerintem nem. Csak akkor büntethet meg, ha nincs érvényes jegyed.
Mindenképpen megbüntet. Legalább is megpróbálja.
A kérdésed csupán elméleti. Elvben megbüntethet, hiszen a jegyet az utazás megkezdésekor kell kezelned. A gyakorlatban viszont bizonyítsa rád, hogy nem korábban kezelted. Mi van, ha látta? Szerinted meg nem úgy volt. Nem õ az atyaúristen.
Az elsõnél igazából nem tud mit csinálni, hiszen van érvényes jegyed. A második viszont tuti bukta. Jóhogynem azt mondod neki, van nálad bankkártya, amirõl tudsz levenni pénzt, hogy jegyet vegyél, amit aztán ki fogsz majd lyukasztani:)
A második esetben tuti, hogy megbüntet, az elsõben attól függ, hogy mennyire van kedve szívózni. De nem szép dolog ilyent csinálni, ugye tudod?
Volt az adott járatra érvényes jegyed, amikor kérte? Volt. Akkor miért büntetne meg???

Tudom, hogy légitársaság válogatja, de mégis mire lehet számítani, milyen költsége van egy repjegy visszavonásnak illetve annak, hogy másra (barátomra) ruházzam át a jegyet?

Legjobb válasz: Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Fontos hogy diszkont vagy nemzeti légitársaságról van e szó. A fapados cégeknél nincs lehetõség visszavásárlásra, át lehet íratni más járatra, vagy más idõpontra. Ez többnyire nem jár plusz költséggel, esetleg ha van különbözet a jegyek ára között azt fizettetik meg. Az átírás legtöbbször annyiba kerül mint maga a jegy, vagy akár a többszörösébe. A Ryanair-nél tavaly nyáron 100Eu-ot kértek egy névátírásért, a jegy pedig 35eu. volt.

Lehet-e Sziget Fesztivalra egy adott koncentre jegyet venni vagy csak napi jeggyel lehet bemenni? Ha van ilyen jegy mennyibe kerul?

Legjobb válasz: ha csak egy koncertre akarsz bemmeni akkor vegyél perc alapú jegyet :) vagy másodperc alapú nemtom most lusta vok megnézni :D de nézz utána sziget.hu-n ;)

ha csak egy koncertre akarsz bemmeni akkor vegyél perc alapú jegyet :) vagy másodperc alapú nemtom most lusta vok megnézni :D de nézz utána sziget.hu-n ;)


Hogyha kerékpárt akarok szállítani vonaton, akkor mennyibe kerül egy jegy a kerékpárnak? És hogyha van Budapest bérletem, akkor is kell venni jegyet neki, vagy a bérlet feljogosít a kerékpár szállítására?

Legjobb válasz: http://www.elvira.hu/kerekpar/jegyek.php mindenféleképpen kell jegy csak akkor nem kell ha "Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret - és tömeghatáráig – a vasúttársaság díjmentesen szállítja!"

http://www.elvira.hu/kerekpar/jegyek.php mindenféleképpen kell jegy csak akkor nem kell ha "Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret - és tömeghatáráig – a vasúttársaság díjmentesen szállítja!"
Budapest-bérletre tudsz venni 500 Ft-ért bringás matricát, ami egy hónapig vagy a bérlet lejáratáig érvényes, Budapesten belül. De ha csak egyszer szállítanál, akkor elég kerékpárjegyet venned.
Ne hallgass a másodikra... Hiába van bringás matricád, vonatra nem jó, még Budapesten belül sem.
Külön kell venni, mert a Budapest bérlet neked szól, nem a kerékpárnak. A BKK-s 500Ft-os matrica viszont nem jó a vonatra! A kerékpárjegy 50km-ig, tehát Budapesten belül bárhonnan bárhová 235Ft, egy regsiztráció után meg tudod venni a neten is, ki is tudod nyomtatni magadnak: https://jegyvasarlas.mav-start.hu/

Székesfehérváron mennyibe kerül egy jegy a helyijáratokra? VAn gyűjtőjegy vagy hasonló amivel olcsóbb, ha sok jegyet veszünk?

Gyorsan kellene válasz,de neten nem találtam infot, a telefont meg nem veszik fel.

Legjobb válasz: Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem a helyközi, hanem a HELYI (városon belüli) buszokra való jegy ára kellene.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de nem a helyközi, hanem a HELYI (városon belüli) buszokra való jegy ára kellene.
Majdnem minden megyeszékhelyen van gyûjtõjegy, ami 5-10% kedvezményt ad. 220 Ft egy jegy, de nincs gyûjtõjegy! (Bár ez kissé furcsa, mert a legtöbb megyeszékhelyen van!) Buszon 250 Ft. (Dunaújvárosban 290, de csak ott! Hiába egy cég, a díjszabás nem a Volán, hanem az önkormányzat hatásköre!)
Újvárosban per pill 290 Ft.Mivel egy cég szerintem Fehérváron is így van.
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy valószínû, de az nekem kevés, nem egy jegyrõl lenne szó, hanem kb. 50 db kell. Tényleg nincs itt egy fehérvári sem, aki tudná?:(
nincs gyûjtõjegy, fehérvár nem budapest. meg lehet próbálni az autóbusz pályaudvaron megvenni, talán 10-15 ft-al olcsóbb lesz a jegy, de nem biztos. kb 10 éve utaztam utoljára busszal.
A kérdező hozzászólása: De mennyibe kerül a jegy? A buszpályaudvart sokszor próbáltam hívni, de soha nem veszik fel a telefont.

Van egy 17+ os buli és még nem vagyok annyi, de elõvételbe megvetetném valakivel a jegyet magamnak úgy beengednek?

Legjobb válasz: Ha megnézik az igazolványodat, akkor nem. Attól, hogy van jegyed, nem vagy jogosult részt venni rajta.

Ha megnézik az igazolványodat, akkor nem. Attól, hogy van jegyed, nem vagy jogosult részt venni rajta.

Ha ketten moziba megyünk és kérek egy jegyet, és a pénztárosnak azt mondom hogy ő az ölembe ül akkor mi van? :D

Legjobb válasz: Mi lenne? Megmondja, hogy gyökér vagy, és vetet egy jegyet a csajjal is.:D

Mi lenne? Megmondja, hogy gyökér vagy, és vetet egy jegyet a csajjal is.:D
GYanítom kérné a másik jegy árát is. NEm helyjegyet veszel ugyanis. :P Ha már ilyen szörnyen menõ dolgokat akarsz eljátszani, inkább egy IC-vel próbálkozz a MÁV kasszánál.

Mennyibe kerül egy jegy az olimpiára, illetve több fajta jegy is van?

Minden tapasztalat érdekel, mert mennék a londonira, de tájékozódni akarok az árakról, és a mikéntr?l.

Legjobb válasz: oda én is megyek majd szerintem, de még semmi infóm, talán még korai is

oda én is megyek majd szerintem, de még semmi infóm, talán még korai is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!