Találatok a következő kifejezésre: Van egy honlapom, (189 db)

Van egy honlapom, hogyan váltsak másik honlap szerkesztőt?

valaki megcsinálta nekem a honlapot,kifizettem minden rendben van,csak nagyon lassú nekem,mert ha valamit kérek kb:2-3 hét alatt teszi ki.vagy másnak is így van?most pedig babát vár,így kés?bb biztos nem lesz ideje.lehet mással tovább csináltatni,vagy újat kell csinálni?

Legjobb válasz: Persze. Ha keresel egy normális weblapkészítõ céget, aki ért is hozzá, (sajnos sok a kókler) akkor minden további nélkül fogják tudni a honlapot szerkeszteni. És nem 2-3 hét alatt fogja frissíteni. Az meg hogy a honlap lassú, az inkább a tárhelyszolgáltató hibája. Tárhelyszolgáltatót lehet váltani. Bérelni kell egy új tárhelyet, a domain-t átirányítani, és a honlapot és részeit (adatbázis, htaccess, stb) átimportálni és konfigurálni. Ezeket egy normális weboldalkészítõ cég meg tudja csinálni. Szóval nem kell újat csináltatni feltéve, ha nem flash az egész honlap. Ebben az esetben se kell újat csináltatni, csak el kell kérni a forrásfájlt az elõzõ szerkesztõtõl.

Persze. Ha keresel egy normális weblapkészítõ céget, aki ért is hozzá, (sajnos sok a kókler) akkor minden további nélkül fogják tudni a honlapot szerkeszteni. És nem 2-3 hét alatt fogja frissíteni. Az meg hogy a honlap lassú, az inkább a tárhelyszolgáltató hibája. Tárhelyszolgáltatót lehet váltani. Bérelni kell egy új tárhelyet, a domain-t átirányítani, és a honlapot és részeit (adatbázis, htaccess, stb) átimportálni és konfigurálni. Ezeket egy normális weboldalkészítõ cég meg tudja csinálni. Szóval nem kell újat csináltatni feltéve, ha nem flash az egész honlap. Ebben az esetben se kell újat csináltatni, csak el kell kérni a forrásfájlt az elõzõ szerkesztõtõl.

Mi a honlap címe? Pár éve bemutattak a televízióban egy remek dolgot, arról szólt hogy van egy honlap ahol lehet választani egy úticélt, és ott lehet keresni egy családot akinél el lehet lakni.

Nem találok semmi érdemlegest a google-ben.Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: a couchsurfing-re gondolsz? http://www.couchsurfing.org/

a couchsurfing-re gondolsz? http://www.couchsurfing.org/
A kérdező hozzászólása: Igen ez az!köszönöm szépen.:)

Van egy honlapom. Mi a menet annak ha én ezt felakarom rakni a világhálóra?

Legjobb válasz: ? van egy honlapod a gépeden de nincs fent a neten?

? van egy honlapod a gépeden de nincs fent a neten?
Regisztrálsz egy tárhelyet az okhost.eu oldalon, felpakolod rá FTP-n (pl. total commander) a weboldal elemeit (html/php/.. fájlok, képek, css és minden egyéb, amibõl áll. Ezután elkezded hirdetni, google-be beajánlani (webmaster tools a barátod lesz), hogy ne csak fenn legyen a neten az oldal, hanem meg is találják. - egy webfejlesztõ
A kérdező hozzászólása: és a domain névvel mi a helyzet?
vagy lesz egy neved.szolgaltatod.hu címed, vagy regisztrálsz egy sajatdomained.hu címet. Ma már párezerért lehet szinte bárhol regisztrálni.


Battlefield 2- őben van egy [FMR]. Server, annak van egy honlapja, ez egy német oldal, hogyan tudom megnézni, hogy áll a rangom és, hogy lehet átállítani más nyelvre?

(www.fmr-stats. De)

Legjobb válasz: Rangodat a FMRCQ stats menüpontban tudod megnézni a bal oldalon az FMR Ranking alcím alatt. Én is Battlefield 2-zök, jöhetnél egy elég híres, igaz nem magyar, (de elég sok magyar is van rajt) szerverre. www.soh-clan.co.uk

Rangodat a FMRCQ stats menüpontban tudod megnézni a bal oldalon az FMR Ranking alcím alatt. Én is Battlefield 2-zök, jöhetnél egy elég híres, igaz nem magyar, (de elég sok magyar is van rajt) szerverre. http://www.soh-clan.co.uk
A kérdező hozzászólása: Köszi, okés szólok majd!

Van egy honlapom amit szeretnék kiegészíteni egy plusz oldallal. Olyat szeretnék mint a www.hirkereso.hu/. Hogy tudom a híreket importálni a weblapomra, hogy állandóan frissüljön is az?

Legjobb válasz: RSS-bõl például. Vagy egy crawlert is írhatsz rá. De nézz utána, hogy van-e hozzá jogod megjeleníteni a saját weblapodon.

RSS-bõl például. Vagy egy crawlert is írhatsz rá. De nézz utána, hogy van-e hozzá jogod megjeleníteni a saját weblapodon.

Van egy honlap az ebay magyar változata és látom hogy a legtöbb cuccnál oda van irva hogy magyarországra szálitás esetén plussz 2000 ft ez igaz vagy nem?

pl egy játék 2000ft+1300=3300ft.tényleg ennyi vagy rám soznak plussz 1000000.

Legjobb válasz: itt a egy cucc például:http://viewitem.eim.ebay.hu/McDonalds-Toy-Batman-Brave-and-t..

A kérdező hozzászólása: itt a egy cucc például:http://viewitem.eim.ebay.hu/McDonalds-Toy-Batman-Brave-and-t..
Hát a plusz 2000 reális. Nem, nem sóznak rád plussz 100000ket. Néhány tanács: Nézd meg, hogy honnan küldik(eu-n kívülrõl x összegen felül könnyen fizettethetnek veled vámot! (asszem kb 30 000es összegtõl))! Mindig paypal-el fizess, ekkor ugyanis ha nem jön meg az áru/nem felel meg a leírásnak, akkor a paypal visszafizeti az árát és a szállítást is. A magyar ebay elég gyenge(még?). Angliai találatokat ad, amit szerintem valami google fordító fordít magyarra. Nagyobb kínáatra találsz: ebay.com (amerikai, szóval vámolhatnak rendesen) ebay.de (német) ebay.au (osztrák) ebay.co.uk (kb az itteni találato vannak a magyaron) +extra: nézd meg a visszajelzéseket, amit mások adtak az eladónak. ebbõl nagyjából tudható, hogy mire számíts.
boccs az osztrák ebay az ebay.at címen lelhetõ fel. :)

Van egy honlapon egy nagyon jó szám, de sehonnan sem tudom letölteni. A honlapról nem tudnám valahogy leszedni?

Legjobb válasz: Én úgy csináltam régebben, hogy elindítottam egy audió rögzítõ programot (pl. Sony Soundforge) ez fel tudja venni azt ami a hangkártyán keresztül megy és el lehet menteni MP3-ban. Túl jó minõséget ne várj az ilyen veboldalról lementett zenéktõl, lehet, hogy csak mono lesz.

Én úgy csináltam régebben, hogy elindítottam egy audió rögzítõ programot (pl. Sony Soundforge) ez fel tudja venni azt ami a hangkártyán keresztül megy és el lehet menteni MP3-ban. Túl jó minõséget ne várj az ilyen veboldalról lementett zenéktõl, lehet, hogy csak mono lesz.
Melyik dalt szeretnéd és honnan levenni ?
A honlapról már sikerült meghallgatni? Ha igen, akkor már valószínûleg a gépeden van a böngészõ temp könyvtárába (jól eldugva, de meg lehet találni). Pl. az összes youtube-on (stb-n) megnézett video is megvan flash-ként a temporary-ba, de sokszor kiterjesztés nélkül, idióta néven. Innentõl csak átnevezés kérdése.
A kérdező hozzászólása: A szám címe: Jaylene Johnsontól az Only have my love
Én ADOBE AUDITION-t hasznalok, allitsd at a hangkartyanak a RECORDINGS sávját es mehet is. Sikert amugy nekem arra a szamra lenne szuksegem, hogy NETUDDMEG - UNOM A HETFOT

Ha van egy honlap, annak üzemeltetője látja azok IP-jét, akik oda regisztrálnak vagy csak ott járnak?

Ehhez kapcsolódóan pedig: ez egész véletlenül nem min?sül adatkezelésnek? és nem kell hozzá külön engedély?

Legjobb válasz: IP alapján nem hivatalosan sem tud rólad egy oldal semmi infót. A facebook, Google és hasonló szolgáltatásokat pedig ne keverjük be ide. (Mellesleg a Google sem mástól veszi az adatokat, hanem azokat használhatja fel, ha megengeded, amiket te magad adsz meg magadról a neten az õ szolgáltatásikban.) Az Alex67 által említett minden mozgást figyelõ vállaltok pedig így ebben a formában nincsenek és csak paranoid képzelgések. Igen, léteznek követõ sütik, de ez nem így mûködik.

IP alapján nem hivatalosan sem tud rólad egy oldal semmi infót. A facebook, Google és hasonló szolgáltatásokat pedig ne keverjük be ide. (Mellesleg a Google sem mástól veszi az adatokat, hanem azokat használhatja fel, ha megengeded, amiket te magad adsz meg magadról a neten az õ szolgáltatásikban.) Az Alex67 által említett minden mozgást figyelõ vállaltok pedig így ebben a formában nincsenek és csak paranoid képzelgések. Igen, léteznek követõ sütik, de ez nem így mûködik.
Látja az ip-t, de attól még nem tudja, hogy te ki vagy.
A kérdező hozzászólása: ez alatt mit értesz? "De "csak úgy" megfigyelni kintrõl, " mint említettem, nekünk egyszer sokmilliós kár keletkezett abból h az illetõ cég látta az IP-ket ... szal most nem tudom, miért állítasz ilyet, fõleg ha szakértõ is vagy ... Vagy a másik lehetõség h nem tudom, mire érted a "kintrõl" szót. Aztán olyanra hivatkozni, hogy de azokat az adatokat úgyd adja ki 3. félnek, hát ez nem éppen túl szakmai. Itt a technikai lehetõségekrõl van szó, nem arról, h éppen ki mit hogyan tart etikusnak. mellesleg ha már a kezében van a lehetõség, akkor nyugi, az csak pénz kérdése, hogy kinek és mit ad ki.
"Nem vagyok számítástechnikai szakember" Én viszont igen. :) Az általad említett követés csak akkor mûködik, ha az adott céloldal szerzõdik velük/kiteszi egy reklámjukat, amin keresztül tudnak adatot beszedni. De "csak úgy" megfigyelni kintrõl, hogy kik látogatnak, mit és mennyi mindent vesznek fizikailag nem kivitelezhetõ. Ezeket pedig: " fogyasztott tartalom mennyiségét, vásárláskor választott fizetés módját, vásárolt termék kategóriáját, darabszámát, vásárlás értékét" A cégek nem adják ki 3. félnek.
Tisztelt #8. hozzászóló... Elõször szeretném megköszönni, hogy elolvastad a hozzászólásomat, majd hogy kifejtetted a hozzá kapcsolódó álláspontodat. Ezen lehetõséget megragadva engedd meg, hogy reagáljak rá.... Azt mondod, hogy nem léteznek olyan cégek, amelyek az általam leírt módon figyelik az interneten történõ mozgásokat? Nos, akkor íme néhány olyan cég, amelyek reklám, protokoll, valamint online hirdetések, vásárlási szokások elemzésére, közzétételére, ezen tevékenységek fokozhatóságára, fogyasztói célcsoportok könnyebb elérhetõségére szakosodott vállalkozások számára is készít felméréseket a saját felhasználásain túl. AOL Advertising ( http://advertising.aol.com/ ) Ez a cég példásul a divatmárkák népszerûsége szerint végez demográfiai felméréseket, kutatásokat az általad "(is)" látogatott oldalak alapján. AWeber (http://www.aweber.com/?gclid=CPuJkZPJrbQCFUON3godiUsACQ) Õk kifejezetten az email marketingre szakosodtak, és az online reklám üzletágában érdekelt cégek számára végzik áldásos tevékenységüket. Acerno (http://www.akamai.com/html/solutions/aqua-ads.html) Online üzletépítésre szakosodott cég, melyek hasonló irányultságú partnerei számára végez kutatásokat, tervez piaci bevezetéseket, melyeket online "marketingdömpinggel" támogat. Nos, még mindig azt mondod, hogy nincs teljes körû felhasználói fogyasztói szokás, és mozgáskövetés a neten? Akkor íme a teljesség igénye nélkül még néhány cég, hogy látható legyen, hogy gyakorlatilag nincs olyan területe az életnek, amelyet ne elemezne aktívan valaki. AdLegend, AdMeld, AdNexus, AdSafe, AdShuffle, AdTech, Adap.TV, AdaptiveBlue Smartlinks Adara Media, Adblade, Adbrite, Adcentric, Adconion, AddThis, AddToAny Adify, AdnetInteractive, Adnetik, Advertising.com, Adxpose, Aggregate Knowledge, AlexaMetrics, AlmondNet, BTBuckets, Bizo, BlogRollr és még sokan mások! A Tracking Company-k tevékenysége, és a "követõ" süti mûködése bár hasonló, de funkcióit tekintve ég és föld a kettõ. Egy "követõ süti" egy adott cég/honlap, adott paraméterei alapján "követ", pontosabban tárolja az oldalhoz tartozó, oldalbeállítástól a tartalomfogyasztásig bezárólag az általad elvégzett mûveletek adatait, viszont miután kilépsz az adott oldalról nem tud tovább követni, míg a Tracking, IP alapján, illetve beállításának függvényében képes tovább "követni", minden mozgásodat figyelni függetlenül a meglátogatott oldalak számától, és a "fogyasztott" digitális tartalom mennyiségétõl. (Ez utóbbi, már a rosszindulatú követések közé tartozik.) Ezek a módszerek egyébként mára már drága, és bonyolult alternatívát jelentenek. Ettõl létezik sokkal hatékonyabb "kutatási" módszer is. A napjainkban használatos, és lassacskán általánossá vált gyakorlat, viszont a könnyebb technikai kivitelezés, olcsóbb, pontosabb fenntarthatóság, és kezelés miatt az az, hogy a statisztikák szerint kiemelkedõen népszerû, sûrûn látogatott, komoly hírértéket közvetítõ, közérdeklõdésre számot tartó adatokat tartalmazó oldalak IP címét/elérhetõségét figyelik a Tracking cégek, és az oldalt meglátogatók adatait, megnézett / fogyasztott tartalom mennyiségét, vásárláskor választott fizetés módját, vásárolt termék kategóriáját, darabszámát, vásárlás értékét, illetve az oldalon eltöltött idõt rögzítik anonim módon reklám, és marketing céllal. Ezzel egyidejûleg szeretném kihangsúlyozni, hogy ezek a cégek NEM ROSSZINDULATÚ követésekre szakosodtak, pusztán a reklám erejét kihasználva, bár nem biztos hogy túl etikus módon próbálnak üzleti profitra szert tenni. Engem személy szerint az dühít, hogy mindez az Én tudtom, és beleegyezésem nélkül történik. Bár gyûlölöm a kéretlen reklámokat, sokszor tolakodóan agresszív hirdetéseket, stb, ettõl függetlenül nem tartom kizártnak, hogy ha tisztességesen, a felhasználó tudomására hozva, hogy reklámcélból szeretnének felméréseket gyûjteni fogyasztási szokások elemzéséhez, akkor nemet mondtam volna. Mivel nincsen sem bizalmas, sem titkos, vagy törvénybe ütközõ böngészési tevékenységem, egyáltalán nem zavart volna ha megkérdeznek, sõõõt még azt is eltudom képzelni, hogy teljes mértékben támogatok egy valóban JÓ cél érdekében indított reklámkampányt, vagy ehhez fûzõdõ piackutatást. Ellenben így, hogy sunyi módon, mindenféle álca mögé bújva, gusztustalanul, név nélkül megbújva kutakodnak a böngészési szokásokban, fogyasztói magatartásban, azt teljes mértékben elítélem! Ami a Google-t illeti.... Az, hogy miként szerzi az adatokat nem érdekel, ellenben az sokkal inkább, hogy bár a felhasználói feltételekben feltüntetik, hogy a "személyre szabott" hirdetésekrõl le lehet iratkozni, azt már nem teszi közzé, hogy ha újraindítod (pl. másnap) a Google valamelyik szolgáltatását, akkor a hirdetések automatikusan újragenerálódnak, attól függetlenül, hogy elõzõ nap leiratkoztál. Ami végképp bosszantó, hogy nem lehet kikapcsolni a hirdetéseket! Oké, értem én, hogy ettõl ingyenes, hogy reklámokat, hirdetéseket, stb közöl, és ezek bevételeibõl tartja fenn magát, de könyörgöm, tegyen már azért valamit a reklámozó, és reklámoztató egyaránt, hogy engem, mint fogyasztót érdekelté tegyen abban, hogy megnézzem / elolvassak, kvázi fogyasszam az általa közzétett reklám célú tartalmakat. Mindemellett hozzáteszem.... Nem vagyok számítástechnikai szakember, csak egy egyszerû, idõközben sok mindent megtanult naiv áldozat, akit egyszer csúnyán megszívattak a "jó indulatú" követésbõl adatlopássá "fejlõdõ" reklámokból élõ cégek. Ellenben szeretném ismét kihangsúlyozni, hogy a hozzászólásban említett cégek közül bár több, a felhasználó engedélye nélkül (is) gyûjt(het) böngészési szokásairól adatokat, de mivel ezt törvényesen, személyes adatok közlése, továbbadása nélkül teszi, így tevékenységük jogilag nem, de etikusan elképzelhetõ, hogy megkérdõjelezhetõ.
A kérdező hozzászólása: utolsó, és esetleg ecsetelnéd kicsit ezt a bonyolult helyzetet ? :D hálás lennék ... egyébként nem kezdek el regélni itt, de nekünk már volt egy olyan ügyünk, ami miatt majdnem per lett, mert csupán abból több milliós kár lett, hogy egy oldal üzemeltetõje látta az ip-ket .. szal azért nem látom én ezt egyértelmûen jónak Persze most akkor megoldják jogilag annyival, h nem személyes adat és innentõl kezdve mindegy, de azért valóban nem ilyen egyszerû és igenis lehet egészen konkrét emberhez kötni egy ip-t akár teljesen legálisan is.
Nem, nem ennyire egyszerû a helyzet.
A kérdező hozzászólása: én nem azt kétlem h jogszabályilag így van ... hanem h a gyakorlatban bõven elég pl az adott szolgáltatónál egy bejáratos informatikus ismerõs, és semmi perc alatt megnéz bármit most nem?
Nem kell elhinned, de ez attól még így van.
A kérdező hozzászólása: figy, én azért ebben nem lennék olyan biztos: "A szolgáltatók tudják csak, hogy kinek milyen IP-t osztottak és ezeket bizalmas adatként kezelik. CSAK és kizárólag bírósági végzésre adják ki. " magyarországon ????? ááhh ugyan ....
@22:26: Nagyon-nagyon sok melóba, hidd el. A szolgáltatók tudják csak, hogy kinek milyen IP-t osztottak és ezeket bizalmas adatként kezelik. CSAK és kizárólag bírósági végzésre adják ki. Ha pedig egy alkalmazott szivárogtat ki ilyen adatokat, akkor bizony jó idõre a hûvösre kerül, ezt nem kockáztatják meg.
A kérdező hozzászólása: "mert nem tudja az IPcím nevét és címét sem." hát sztem ebben ne legyünk olyan biztosak ... a mai technika mellett ugyan meddig tart ezt megtudni? mármint feketén persze
A kérdező hozzászólása: hát ez az .. 5-ös tudsz valamit ... na meg a kulcsszó: "hivatalosan " aztán hogy nem hivatalosan meg ténylegesen egészen pontosan beazonosítja az illetõt, ez már ugye más kérdés, és valóban undorító, de hát jól leírtad a dolgokat ... Ezek után én mindig csak azon csodálkozom h olyan szinten naiv emberek léteznek h az valami eszméletlen, de hát csak akkor szembesülnek ezekkel a dolgokkal, ha egyszer beszívnak vmit.
* IPcím gazdájának nevét és címét sem
Látja az IP-d, a regisztráltakét és a többiekét is... Ez nem minõsül adatkezelésnek, mert nem tudja az IPcím nevét és címét sem. Azt a szolgáltatód tudja, õ kezeli az adatokat és csak bíróságnak, rendõrségnek adja ki...
A regisztráltakét mindenképpen.
Ha kifejted a károtok pontos forrását, akkor meg tudom mondani, hogy miben tér el. A "külsõt" pedig úgy értettem, hogy egy oldalhoz beérkezõ lekérdezéseket nem látja az adott szerveren kívül más, maximum a szolgáltató szerverei, amiken az áthalad. Az informatika pedig pont egy olyan terület, ahol a komolyabb rendszereknél eszméletlenül sok szabályt be kell tartani, különben az ember nagyon csúnyán megjárhatja. Abból, ha valaki látja az IP-det nem lehet semmi károd. Ki fejted pontosan, hogy neked hogyan sikerült? Akkor ha gondolod részletesebben leírom, hogy mi volt a gond.

Van egy honlap, ahol URL cím alapján átviheted a videókat a youtube-ról videótáradba . Ezek a videók sértik a szerzői jogokat?

Rengeteg videó fent van azon a honlapon. Filmek , zenék stb.. A youtube-ról vannak átvéve URL cím átragasztással. Ezek sértik a szerz?i jogokat? A honlap nem ír semmit err?l a feltöltésr?l , csak ha a számítógépedr?l töltöd.

Legjobb válasz: Nem hinném. Bizonyos videóknál nincs beágyazási lehetõség sem, tehát csak a Youtube-on lehet megnézni. Ha annyira védenék, azok is ilyenek lennének, amik jelenleg azon az oldalon vannak.

Nem hinném. Bizonyos videóknál nincs beágyazási lehetõség sem, tehát csak a Youtube-on lehet megnézni. Ha annyira védenék, azok is ilyenek lennének, amik jelenleg azon az oldalon vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!