Találatok a következő kifejezésre: Van egy honapos kisfiam, (125 db)

Van egy egy hónapos kisfiam. Kb másfél hete kezdődött hogy nappal minden rendben a szopizással és éjjel is de este nem hajlandó a mellemből enni csak cumisüvegből. És ha már nem kell neki a tej akkor is sír. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja

ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja
Nem törvényszerû, hogy leszokik a cicirõl. Az enyém 2 hetes kora óta kap üvegbõl is enni és most 1 évesen még mindig szopik. Egyébként este az én lányom sem fogadja el a cicit, akkor csak üvegbõl akar enni. Lehet, mert abból gyorsabban jön.
A kérdező hozzászólása: Ha este nem akar enni üvegbõl sem bírom etetni mert este fejni sem tudok. Eszik egy kicsit utána meg sír és nem fogadja el a cicimet.
Sajnos valóban cumizavarral lehet gond:(. Próbáld ki, hogy nem üvegbõl, hanem presszóspohárból, kanállal vagy fecskendõvel adod neki a pótlást, ezek nem változtatják meg a szopási technikát. Ahogy erõsödik, valószí}ûleg újra fog szopizni, de ahhoz az üveget félre kéne tenned, és a fent lertak mellett próbálkozni mindig, folyamatosan a mellbõl etetéssel.

Délben vendégek jönnek, rengeteg dolgom van még, de az egy hónapos kisfiam folyamatosan ordít. Ti hogy szoktátok megoldani az ilyen helyzetet?

Csak ölben hallgat el. Most evett, a pelusa tiszta, kakálni is kakált már, nem hiszem hogy a hasa fáj. Folyamatosan cicilni akar, de csak cumizik rajta. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vagy az idõ zavarja vagy csak egyszerûen álmos. Én ugy oldom meg,hogy már meg ne haragudj,de nem jönnek vendégek Csak a közeli család jött és õk fõztek míg én babáztam._Tudom bunkóságnak tûnik amit írtam de te kérdezted.Ha van cumid add a szájába vagy ringasd el tedd közel magadhoz mondjuk babakocsiba és akkor aludni fog.Én így csinálnám.üdv

Vagy az idõ zavarja vagy csak egyszerûen álmos. Én ugy oldom meg, hogy már meg ne haragudj, de nem jönnek vendégek Csak a közeli család jött és õk fõztek míg én babáztam._Tudom bunkóságnak tûnik amit írtam de te kérdezted.Ha van cumid add a szájába vagy ringasd el tedd közel magadhoz mondjuk babakocsiba és akkor aludni fog.Én így csinálnám.üdv
jöhetnek a vendégek csak legyenek tisztában azzal, hogy nem õk az elsõk, hanem a baba. Ha nincs ebéd, hát nincs ebéd. Ha nincs nagy rend, hát nincs nagy rend. Ha kultúrált emberekrõl van szó, akkor meg fogják érteni. Ne aggódj ez miatt. Babádnak ma ilyen kedve van, semmi gond, ha cici kell, akkor add oda neki, érezze jól magát. Most õ a LEGFONTOSSABB. Jó babázást. :)
Jaj en is pont ezt utaltam. Alig, hogy kezd felebredni az ember a szules utan meg miegyebek, alig van egy perce magara es akkor jonnek a vendegek, akiknek mosolyogni kell meg ki kell szolgalni. Nekem szerencsere a parom segitett abban, hogy osszseszedjuk egy picit a lakast es en csak a babara tudtam figyelni. nem tudom ki talalta ki ezt a szules utani latogatast de egy nagy baromsag. Ilyenkor a mamabak pihenni kell es nem vendegeket fogadni ha akar ha nem.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazatok van, csak a dédnagymamája és a nagyapja szeretné meglátogatni, nem modhatom azt, hogy ne jöjjenek...
Õk közeli rokonnak számítanak, jöjjenek, de akkor olyan a lakás amilyen, ha nincs rend nincs rend. Segítsenek inkább mikor megérkeznek, vagy a babát vegyék ölbe (persze ez rajtad múlik, hogy oda akarod/szeretnéd/mered adni nekük vagy sem), hanem fõzzék le õk a kávét, vagy süssék meg a húst míg te babázol :-) utolsó válaszadó (gondolom még mindig) :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 83 éves dédnagyit csak nem foghatom be takarítani :) Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Igazatok van, nem erõltetem magam, hogy ragyogó rend legyen.

Kutacs probléma!? Kisfiam 25 hónapos és még mindig van egy kicsi kutacsa. Gond lehet? Másnak mikor nõtt be teljesen? Volt olyan akinek így szintén elhúzódott.

Doki még hónapokkal ezelõtt azt mondta, hogy nem gond ha lassabban nõ, erõsebb, vastagabb a csontozata... De már kicsit aggódom, hisz ideje lenne, hogy benõljön.

Legjobb válasz: Kisfiam 21 hónapos, és még neki is van egy kicsi. Attól is függ, hogy születéskor milyen nagy volt.

Kisfiam 21 hónapos, és még neki is van egy kicsi. Attól is függ, hogy születéskor milyen nagy volt.
A lányom 16 hónapos neki pl szinte már nincs is. LEgalábbis nagyon tapogatni kell h érezzek vmit. Ha a doki szerint nem gond akkor biztos nem baj. NEm minden gyerek egyforma. :) Csak nyugi, de ha nem vagy biztos a dokiban kérdezz meg mást is. Védõnõ mit mond?
Szia! Kislányom 23 hós, neki is van még kutacsa.. Engem is zavar néha, de hát ez van, de mikor megszületett nagy volt neki.

Van egy 3 hónapos gyönyörű kisfiunk. Amióta megszületett 180 fokot fordult a kapcsolatunk a párommal. Mit tegyek?

Nagyon el vagyok keseredve. Azóta ordítozik velem, mindenért én vagyok a hibás, nem viseli el, ha sír a kicsi, inkább felhangosítja a tv-t, minthogy oda adja neki a cumit vagy felvegye ölbe, rá sem néz. Szerinte csak hisztizik a baba és hagyjam már a francba is sírni(megjegyzem egész nap összesen sír egy órát és nagyon jó baba) Minden nap veszekszünk és tehetetlen vagyok. Van egy nagylánya el?z? házasságából, na azzal viszont állandóan simisimi, meg puszi, meg apuci kislánya ...stb. Tudom, hogy lányos apa, mert mondta már régen, de ez már mindíg így lesz? Igyekszem mindenhez jópofát vágni de már nem megy. Nem vagyunk házasok. Soha nem is akart elvenni, viszont a babát tényleg akarta, mert sok vetélés után sikerült szülnöm, és ?s is szenvedett. Úgy érzem, hogy csak magamnak szültem. Hagyjam el? És a kicsi? Soha életemben nem voltam még ilyen boldogtalan..... :(

Legjobb válasz: Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!

Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!
Nagyon sajnállak, bár ezzel nem sokra mész. Az igaz, hogy az elsõ idõben az emberlánya sokszor érez ilyet, ha van alapja, ha nincs (bizony engem is kapott el a sírás a mérhetetlen tehetetlenség és egyedüllét érzése miatt). MIndig azt olvasom, hogy türelmesnek kell lenni a férfiakkal mert ez nekik nehéz idõszak. Nekik?! (talán nekik is) Az, hogy errõl mit gondolok-nem ide való... Elõttem már írták, próbáld vele megbeszélni, kérdezd meg miért ilyen - v. elõször gondold át, tényleg ennyire sötét a helyzet, valóban ennyire passzív, nem segít, nem törõdik...?, ha igen, akkor beszélgessetek errõl. Már ha ez mûködik közöttetek. De van egy olyan érzésem, hogy Te még nem említetted meg neki ezeket a dolgokat. Nem kell mindig mindenhez jópofát vágni, igenis Te is lehetsz fáradt, neked is fájhat ez az, neked is szükséged van egy kis kikapcsra. Õ is játszon egy cseppet a fiával, fürdesse, etesse meg-vezesd rá, kérd meg segítsen ezekben a dolgokban, mert fáradt vagy..v. más dolgod van, mi lenne ha Õ öltöztetné, hogy Te még gyorsan el tudj mosogatni... Ha nem megy, hát várhatod a focizós korszakot-hátha akkor javul a helyzet... Egyébként szerintem csak a fáradtság miatt látod ennyire sötéten az életet-ez ismerõs:(, a 3 órás alvás nagyon kevés. Én is 2 hónapig csak ennyit aludtam, sõt volt olyan éjjel, hogy csak 45 percet:( Másnap én is majdnem költöztem.... Ne add fel, legyél Te az okosabb. Ha szerette volna Õ is a babát (és feltételezem, hogy tudta fia lesz) akkor nincs nagy baj. Reméljük, én szorítok. "Sajnos mindegyik pasi ilyen :(" írta az elsõ válaszoló) Ez nem igaz, szerencsére! Az én párom minta apuka, most is szalad, mert felébredt a kislányunk, megcsinálja neki a tápszert, megeteti, aztán ha kell még álomba ringatja (lánykám is 3 hónapos). És ez így megy minden nap, Õ fürdeti (addigra szigorúan hazaér, 1x nem tudott itt lenni a 3 hónap alatt, bevallom én zokon vettem), eteti, pelenkázza, játszik vele, nem hagyja sírni (pedig az elején Õ is mondta, hogy az is kell-mostmár Õ az aki elõször felkapja) és nem utolsó sorban ha elmegy mellette mindig jut egy puszi, becézgetés..
Szia.Én nem tudom azt írni, hogy megértelek, mert nekem segítségem is van, meg az Apuka is rendes.Viszont nem értem a párodat, az õ lányával is így viselkedett, amikor pici volt?Az én Férjemnek is van már egy lánya, de remélem nem fogja jobban szeretni, mint a közös Kisfiunkat.Szerintem jogosan vagy felháborodva emiatt, és ez nem féltékenység.Csoda, hogy eddig jópofát tudtál vágni mindenhez.Le kellene ülnöd beszélni a pároddal.Ez így nem mehet tovább, a picinek nem erre van szüksége!!!És persze Neked sem.Becsüllek a kitartásodért, és remélem hamar változik majd a helyzet.A picurkának pedig adjál meg minden szeretetet, mert õk azok, akik igazán MINDENT megérdemelnek.Kitartás!!!Egy 10 hetes Csöppség anyukája
A kérdező hozzászólása: Még valami. Kezdettõl fogva nincs segítségem. Egyedül csinálok mindent. N api 2-3 órát alszom és vezetem a háztartást is. Mosás, vasalás, takarítás... A párom viszont épp a minap mondta a testvérének, hogy õ robotol, én meg csak itthon lazsálok. Azt hittem, hogy felrobbanok.
Fenyegesd meg, hogy holnap elköltözöl a gyerekkel együtt, kamuzz, hogy már kinéztél egy albit, vagy hazaköltözöl a szülõkhöz! Mondd el, hogy boldogtalan vagy, hogy megváltozott, és õt hibáztasd! Nem foglalkozik a gyerekkel, szerinted nem is szereti...stb. Nekem bevált, 1 órán belül, már puncsolt is, megbeszéltük a dolgainkat, szeret minket, és azóta rendben minden. 11 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok. Sajnos nem tudjuk megbeszélni a problémákat, mert az válasza, hogy "ha nem tetszik, el lehet meni, de a baba marad"! Reggel héttõl délután egyig dolgozik. Szóval nem abban fárad el. A másik gyerekével álítólag nem volt ilyen, hanem mindent õ csinált. Szóval marad a tehetetlenség...
szegény..akkor passz.. vagy tudod mit, menj a szüleidhez akkor és majd a bíróság úgyis neked ítéli a kisfiút! Huuu, rossz helyzet, sajnálom!
Nem tudok tanácsot adni, mivel én is ugyanebben a helyzetben vagyok! De teljesen, azon kívül, hogy az én páromnak az elõzõ kapcsolatából kisfia van, nem lánya, MINDEN mást én is írhattam volna! Én gondolkodom a külön költözésen, de nem tudom megtenni. Minden nap reménykedem, hogy hátha történik valami, ami miatt megváltoznak a dolgok. Egyedül nehéz, érzelmileg is, hát még anyagilag. A fõ dolog pedig, hogy megszakad a szívem a kisfiamért, ha apa nélkül, vagy egy idegen férfival kellene felnõnie. Én is tanácstalan vagyok, szörnyû, hogy vannak ilyen önzõ és bunkó férfiak, akikkel nem lehet beszélni, mert semmit nem fognak fel, csak nekik lehet igazuk. Mintha mindegy lenne, hogy én ott vagyok-e mellette vagy sem.

Van egy ismerõsöm aki egyedül neveli 5 hónapos kisfiát. A kicsi minden férfihez ragaszkodik. Vajon miért?

Ha egy férfi megáll velük beszélgetni a kicsi már nyújtja is a kezét és mosolyog.

Legjobb válasz: 5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..

5 hónaposan még messze nem tud különbséget tenni hogy szereti a nõket vagy sem. Valószínûbb hogy a mélyebb hangok érdekesek számára. Amúgy meg minden 5 hónapos gyerek ezt csinálja. Az én fiam is ezt tette, pedig neki ott volt az apja mindig..
5 hónapos kisgerek még nem ragaszkodik számára idegen emberekhez, ne értsd félre ezeket a reakciókat, teljesen természetes egy ennyi idõs, kiegyensúlyozott babánál ez a viselkedés..
Szerintem ha növel beszélget, akkor is ugyanazt csinálja a gyerek, ez jellemzö az ekkora gyerekekre.
Ha nõ az ismerõsöd, akkor azért, mert a gyereknek hiányzik az apa.
"Ha egy férfi megáll velük beszélgetni" Itt a kulcs. A kisgyermekekre sokkal inkább nyugtatóan ha a férfiak hangja, mint egy nõké (leszámítva az anyjukét), így a férfiakkal e téren jobban szimpatizálnak. Az errõl szóló megállapításokat bármelyik fejlõdéspszichológia könyvben megtalálod.
Valószínû azért, mert bármelyik idegennek-legyen az bármilyen nemû-nyújtaná a kezét. 5 hónapos, még nem is tudja a nemek közti különbséget.
azért, mert 5 hónapos.
Ha a nõket nem szereti, és tud különbséget tenni, az elég gázos, mert valószínûleg a gyermek érdesanyja bántja. Levakarni nem lehet egy ilyen korú babát egy nõnemû lényról, aki felveszi.
A kérdező hozzászólása: A nõket nem szereti.
A kérdező hozzászólása: Legalább az anyuka könnyebben tud pasit fogni.
jaj, annyira tudtam, hogy erre megy ki a dolog... Mit vársz, írjuk azt, hogy mert az anyuka direkt csak pasikkal áll le, és szegény gyerekbe már belenevelte, hogy minden pasit imádni kell, hátha emiatt beleszeretnek? Hülye vagy, ne haragudj. Egy ekkora gyereknél ez teljesen normális. HA egy kiskutya áll meg mellettük, a gyereknek az is élmény.
Gondolkodni kell kinek szulunk gyereket es akkor nem kell anyukakent pasikat fogdosni magunknak.

Egy 23 fokos lakásban mibe öltöztessem 3 hónapos kisfiam? Most csak hosszú ujjú body, egy plüssös nadrág és zokni van rajta, de félek ez kevés.

Legjobb válasz: Nálunk is 23 fok van, két hónapos a kislegény. Hosszúujjú body és hosszúlábú rugi van rajta. Vagy ha a body fölé nem rugit adok hanem nacit (pl farmert) akkor még kap egy vékony pulcsikát is. A tarkóját nézegesd - ha hideg akkor fázik, ha izzad akkor melege van. A keze ilyen kicsi korban még nem mérvadó.

Nálunk is 23 fok van, két hónapos a kislegény. Hosszúujjú body és hosszúlábú rugi van rajta. Vagy ha a body fölé nem rugit adok hanem nacit (pl farmert) akkor még kap egy vékony pulcsikát is. A tarkóját nézegesd - ha hideg akkor fázik, ha izzad akkor melege van. A keze ilyen kicsi korban még nem mérvadó.
Bõven elég ennyi :) ) Azt, hogy esetleg fázik-e a tarkóját megfogva tudod megnézni. Ha ott hûvös, akkor fázik. A végtagjai akkor is hûvösek lehetnek, ha közben izzad, mert a vérkeringése még fejletlen. Egyébként, ha elalszik, tegyél rá egy vékony takarót, alváskor kicsit jobban szeretjük a meleget :) Az én gyerekeim 21 fokos lakásban se voltak jobban felöltöztetve, soha egyik sem volt beteges...
Teljesen eltérõ a babák hõháztartása. Nem az a lényeg, hogy ki hogy öltötztetni ennyi, meg ennyi fokban a babát. Egy 3 hónapos babát másként kell öltöztetni, mint mondjuk az én 8 hós babámat, aki utálja a meleget és most szinte ugyanannyi ruha van rajta 23-24 fokban, mint rajtam, de pl. rajtam póló, tréningnaci, zokni, rajta hosszú ujjú body, harisnya (mert már lépeget és az nem csúszik le a lábáról, mint a zokni). Amikor 3 hós volt, azért egy kicsit melegebben öltöztettem, de mindig ellenõriztem a tarkóját és vetkõztettem, ha kellett. Ez talán segít:http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/mennyire-oltoztessu..
Nálunk 21-22 fok van, és szintén hosszú ujjú body, melegítõ gatyó és zokni van rajta. Ha szellõztetek, vagy éppen fagyos "kedvében" van, ráadok még egy rövid ujjú pólót is. De 23 fokban ez elég, nyugi! Egyébként a négy gyerekes anyukának üzenném, hogy 20 fokban még én is fázok, nemhogy a gyerek... Ez van, ezek vagyunk mi, ti meg azok vagytok. Ja, és 11 hónaposan volt az elsõ náthája (egyszóval szerinted burokban tartom a gyerekemet, de látod, mégsem beteges). Az a megfázás is csak azért volt, mert egy hétvégét egy szállodában voltunk, ahol 19 fok volt a szobában, és láss csodát, megfázott...
Egy 23 fokos lakásban ez inkább sok - te mit hordasz ilyen meleg lakásban? Mert én legfeljebb egy pólót meg vékony vászonnadrágot tudnék elviselni. Ha 23 fokban agyonöltözteted a gyereket, akkor ne csodálkozz, hogy állandón beteg lesz, igy nem tud az immunrendszere rendesen müködni. Gyereknek (sem) szabad 20 foknál melegebbet tartani a lakásban, ha nem akarod, hogy állandóan baja legyen. négy gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! egyébként én is egy vékony hosszú ujjúban vagyok a 23 fokban, mert fázós vagyok, úgyhogy a babámat se öltöztetném rövid ujjúba, hogy lengébben legyen, mint én, szerintem ettõl még nem lesz beteges késõbb.
11.55-nek: 20 fokban van hogy még én is fázom, nemhogy a fiam :) Ne ijedj meg kedves kérdezõ, nem mindenki ugyanolyan! A baba immunrendszere akkor is kifejlõdik ha melegebb lakásban vagytok :)
kisbabára mindig eggyel több réteget kell adni mint amit megunkra veszünk - ez nekünk bevált. Nem mindenkinek ugyanolyan a hõtûrése.... én rövidujjúban vagyok ls hosszú gatyóban itthon, tehát babámra több cuccost adok. Egyébként elsõ voltam.
Nálunk 20 fok van , hosszú ujjú body, harisnya, és egy rugi van rajtunk, mondjuk mi nagyon fagyosak vagyunk, õ akkor alszik jól ha melegbe van....ezek mi vagyunk.
Tényleg mindenki más. Anyukám nem szereti a meleget, otthon mindig max. 20 fok volt télen és állandóan szellõztetett - én egész gyerekkoromban mindig fáztam, volt, hogy az ágyból se volt kedvem felkelni. Az immunrendszerem mégsem lett bivalyerõs, rendszeresen elkaptam náthát, influenzát. Amióta eljöttem otthonról, 23-24 fokban élek fûtési idõszakban, és nagyon ritkán vagyok beteg. A babám 2 hónapos, 23 fokban egy hosszú ujjú body, egy hosszú ujjú pamut rugdalózó, alatta zokni van rajta. Ha alszik, egy könnyû pléddel takarom be. Nem szokott izzadni ennyitõl ;)
az nem hiszem hogy baj lenne az én kisfiam se kuszot söt ö még négykézláb se volt hajlando közlekedni de egy éves korába már járt
Szia! Az öcsém is gurulva közlekedett enyi idõs korában. Egészségügyis édesanyám rohant fûhöz-fához kétségbeesetten, de igaz választ nem kapott. Az öcsém ma végzõs jogászhallgató, nagyon jó mozgáskoordinációval. Ha nagyon aggódsz beszélj a védõnéniddel, hátha ajánl valami jó szakembert a közeledben. Kitartás, a fiad hamarosan járni fog, csak gyõzz majd futni utána!
Ismerõsöm kislánya pont ezt csinálta, azóta már szépen jár. Szóval más babáknál is van ez így.
Igen, ne aggodj, ezutan jon a kuszas. Az en kisfiam is gurult 6 es fel honaposan es 7 es fel honaposan kezdett kuszni. Most mar 3 hete kuszik, nagyon ugyesen. :) Szoval ne izgulj, minden rendben a kisfiaddal.

Nekem menstruáció kimaradásom van? 12 éves korom óta van menzeszem de soha nem volt pontos 16 éves vagyok van egy 7 honapos kisfian négse jelentkezik a menzeszem 1 szer volt szülés után! Az lehet ok hogy fogytam 51kilo vagyok és 56 szoktam lenni?

Legjobb válasz: Ez igen! Gratulálok a kisfiadhoz! Hogy sikerült 15 évesen?? Amúgy szülés után idõbe telik, mire beáll újra a menstruáció. Ilyen kevés fogyástól általában nem szokott még elmaradni, de nem kizárt. Menj dokihoz!

Ez igen! Gratulálok a kisfiadhoz! Hogy sikerült 15 évesen?? Amúgy szülés után idõbe telik, mire beáll újra a menstruáció. Ilyen kevés fogyástól általában nem szokott még elmaradni, de nem kizárt. Menj dokihoz!
szia. igen lehet ok. hirtelen fogyás, lehet felborult a hormonháztartásod.Elég ok ez is hogy késsen.Gratula a babádhoz:)
jézusom te már akkor 15 évesen keményen vágtad a témát a szex-ben ehhez csak gratulálni tudok én biztos szégyenleném magam hogy ilyen korban szülök:S:S:S gyakorlatilag nem is éltél hogy ugy mondjam, de ezútán már fogsz mert fel van adva a lecke

3 hónapos kisfiamnak van a homlokán egy fél cm-es hemangióma, amit ma lézerrel elkeztünk kezeltetni, de azt olvastam skan először fagyasztatják. Nem gond hogy nekünk egyből lézerrel van?

Legjobb válasz: Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2,4,10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?

Az én babámnak is van, mi fagyasztó kezelésre járunk a Heim Pálba az angiológiára (érsebészetre). Már 3-szor voltunk (2, 4, 10 hónaposan). Még egyszer kell majd menni (14hós lesz). Valószínû utána el is fog múlni, egyre kisebb! Hogyhogy lézerrel csinálják nektek? Magándoki? Gondolom ez nem tb-re megy. Ezzel egybõl elmúlik vagy többször kell menni?
Elsõ vagyok, egyébként szerintem mindegy mi a kezelés, csak múljon el minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: magán dokihoz járunk azt mondta hogy a 2. kezelés után már megmondja hogy kell e még, de általában nem szokott több kelleni, és havonta lehet menni.
Az én kislányomnak is van egy pici hemangióma az arcán. Fájdalmas a lézeres kezelés, vagy a fagyasztás? Mi most készülünk elkezdeni kezelni (3, 5 hónapos)

A 4 hónapos kisfiam popsiján a lyuk feletti részen van egy pici kis lyuk. Ez normális?

Ma vettem észre fürdetés után. Nem tudom,hogy írjam le,hogy megértsétek. A fenékcsont alatt és a lyuk felett, a két fenékpofa között bennt a mélyedésben, ami nekünk egy egyenes rész neki ott van egy kis tollhegyni lyuk. Olyan mintha nem nött volna rendessen össze az a rész. Tudtok valamit err?l? Mit?l van ez és mit tegyek? Igazából csak véletlenül vettem észre,nem piros meg semmi különös,de azért aggaszt!!!

Legjobb válasz: az én fiamnak is van ilyen már születésekor is ott volt. Igaz férjemnek is van ilyen tehát nálunk örökletes. Dokit is kérdeztem aztmondta amíg nem jön belõle váladék semmi gond. Ilyen van. Ha váladékozna sebésznek kell megmutatni. Amúgy sipoly annak a kis lyuknak a neve. Bõvebben ha beírod a keresõben találsz róla. 3 hónapos baba anyukája :))

az én fiamnak is van ilyen már születésekor is ott volt. Igaz férjemnek is van ilyen tehát nálunk örökletes. Dokit is kérdeztem aztmondta amíg nem jön belõle váladék semmi gond. Ilyen van. Ha váladékozna sebésznek kell megmutatni. Amúgy sipoly annak a kis lyuknak a neve. Bõvebben ha beírod a keresõben találsz róla. 3 hónapos baba anyukája :) )
elég gyakori ez a jelenség, semmi problémát nem okoz
Nálunk is van a kislányomnak ilyen, egy kis bemélyedés, neki még szõrös is:-))A gyerekorvosunk látta, semmi komoly, szerinte ezzel nincs teendõ, van akinek ilyen.Szerintem mivel Te is még csak most vetted észre, nem lehet olyan szörnyû.hagyd, majd ha a fiad késõbb ha zavarja, felnõtt korában , megmûtteti, szerintem kár bántani. Boldog babázást!
Szia! Én ismerek ilyen babát. Õt megmûtötték azt hiszem esztétikai és higiéniai okból. Mutasd meg a gyerekorvosnak, Õ majd valószínû beutal a sebészetre. Ne aggódj, nem komoly!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!!! Biztos hogy nem mûttetem meg! Nem lehet látni, csak ha "keresem"!
A kérdező hozzászólása: Ha eddig nem váladékozott, akkor ezután már talán nem fog, de köszönöm, megnézem a keresõben!!!
Én is a tegnapi nap folyamán véletlenül vettem észre a 4 hónapos kislányomnál egy kis lyukat ugyanott, ahol te is írtad. Hát nagyon megijedtem. Voltam gyermekorvosnál megmutatni, azt mondta, hogy nem okoz gondot. Nem váladékozik, nem piros. Remélem, hogy tényleg semmi gondunk nem lesz vele. Elsõ babás anyuka

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!