Találatok a következő kifejezésre: Van egy hetes rottweiler (3 db)

Van egy kilenc hetes rottweiler kiskutyák, eddig csak két parvo kapot lee vietem park pa wcre? Csak ara az idöre hogy el ne kapjon valami betegséget.

Legjobb válasz: Én személy szerint csak az elsõ kombinált után egy héttel vinném le olyan helyre, ahová nem járnak kutyával. Ha 6 hetesen kapta az elsõ oltását, akkor ez még 2 hét szobafogságot jelent.

Én személy szerint csak az elsõ kombinált után egy héttel vinném le olyan helyre, ahová nem járnak kutyával. Ha 6 hetesen kapta az elsõ oltását, akkor ez még 2 hét szobafogságot jelent.
ne vidd le.ha fertõzött a terület 5perc is elég, h megbetegedjen, és az általában azzal jár, h elpusztul. én még az udvarra se nagyon engedtem ki, jo, nekem szobakutyám van.de ezek a kis kölykök hamar összeszednek mindent.

Segítséget kérnék 8 hetes rottweiler szuka kiskutyám Paróvírusban szenved, Múlt hét csütörtökön fogadtam örökbe egy állatmenhelytől. Tudni szeretném milyen esélyei vannak a gyógyulásra?

Kicsi Lizit múlt héten szerdán fogadtam örökbe egy állatmenhelyt?l, a kutyus már csütörtök éjjel hányt, péntek óta folyamatos kezelés alatt áll. 8 szurit kapott, infúziót is hétf?n este, tegnap egyszer volt véres hasmenése, azóta nem volt, de sokat hányik, nincs kiszáradva, itatom, több gyógyszert kap, Beba Pro Ha 1 hypoalergén baba tápszerrel etetem.Ma már egyedül ivott vizet, még sokat fekszik, de a gyógyszerbeadásnál harcol velünk ma reggelt?l! Tudni szeretném mik az esélyei Lizimnek? Ma felhívtam az állatmenhelyt és szóltam, a paróvírusról ?k már kett? másik kutyusnál észlelték a vírust egyik meggyógyult másik sajnos nem. Oltást megkapta ott a menhelyen múlt hét szerdán akkor került oda reggel.

Legjobb válasz: Mamám pincsije 9 évesen kapta el, mert õ nem adatta neki a kombináltat, csak a veszettség ellenit. 1 hétig nagyon ramatyul volt, infúziózták. Neki azt mondták akkor, hogy ha magától iszik már, akkor lehet reménykedni a jóban. Végül a kutya felépült.:) Szerintem a tiéd is ki fogja heverni.

Jó hír a rosszban! Rendbe fog jönni a kicsi és igen hálás lesz azért, amit tettél vele, hogy meggyógyuljon. Hidd el, még szorosabb lesz a kapcsolatotok. Viszont vigyázz, el ne rontsd, ha meggyógyul :) )
Mamám pincsije 9 évesen kapta el, mert õ nem adatta neki a kombináltat, csak a veszettség ellenit. 1 hétig nagyon ramatyul volt, infúziózták. Neki azt mondták akkor, hogy ha magától iszik már, akkor lehet reménykedni a jóban. Végül a kutya felépült.:) Szerintem a tiéd is ki fogja heverni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, nagyon bízom Liziben, nagyon szeretem ezt a kutyust és sokat sírtam érte, Gyógyszerekbõl jelenleg kap: Normaflore, Prohydral, Vitamin B6, Bolus adstringens, carbo activatus, pro+ kid, én a legelejétõl sajnos biztos voltam benne, hogy parvóvírus, az állatorvos nem tudta biztosan, de sajnos mára 100Százalék mert a másik két kutyus aki egy kenelben volt Lizivel õnáluk kimutatták a parvót! Most beszéltem az állatorvossal telefonon és most mennem kell venni hányás csillapító kúpot a kutyusnak amit 4-5 óránként kell adni neki! Féltem Lizit, és nagyon várom a tapasztalatokat még, hogy kinek, hogy sikerült legyõznie ezt a fránya vírust?!
Ragaszkodj ahhoz, hogy csináljanak vizsgálatot, mi a baja. Ha csak egyszer volt véres hasmenés, rezeg a parvó.Lehet másféle fertõzése van.Ha beteg valaki, akkor meg a megfelelõ gyógyszer az, ami meggyógyítja.
A menhelynek jeleznie kellett volna felétek, hogy fertõzés van a kölykök között. Nagyon nem fer, hogy nem szóltak. Tisztában vagyok azzal, hogy kevés a pénz mindenhol, de úgy örökbe adni kutyát, hogy majd az õ gondja lesz a gyógyítás, netán az elviselése annak, hogy belepusztul a kölyök a betegségbe, milyen dolog? Ha iszik, az már jó jel. Gyógyszerrel ne harcolj. Nyisd ki a száját, tartsd felfelé a fejét, és ejtsd bele a torka végébe a gyógyszert. Utána zárd gyorsan össze a száját és felfelé tartott fejjel a torkát simogassad lefelé. Igen hamar le fogja nyelni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, ma megvizsgálták Lizit, diagnózis: vírusos gyomorgyulladás! Azaz nem parvó, de sajnos az elõzõ állatorvos félrekezelte Lizit, csak tüneti kezeléseket adott. Kaptunk infúziót rendesen vénába, meg egy két antibiotikumot, stb. 3 órán át folyt neki ott a doktor úrnál, az infúziót haza kellett hoznom most este is kapott kettõ órán keresztül, reggel is kell neki adni ugyan ennyit, délben és délután is, este pedig irány vissza az állatorvoshoz. Állatorvos azt mondta rendbe jön, bár elég rossz állapotban é már az utolsó pillanatokban került õ hozzá. Az infúzió olyan jót tett a kutyinak, igen lelkes volt tõle, a tünetek valóban nagyon hasonlítottak a parvovírushoz, de szerencsére nem az!:) Így még egy jó hír az állatmenhely is fel lélegezhet, hogy nem parvó, hanem náluk is, vírusos gyomorgyulladás max. Remélem rendben lesz minden, annyira örülök, köszönök nektek mindent, :) ))
már aznap kapott oltást a menhelyen, ahogy odakerült????? Ez nagy felelõtlenség. Minimum várnak 2 hetet, addig karanténban van a kiskutya, mert csak egészséges kutya oltható. lehet szegénykében már benne volt a virus, azért is jött ki rajta. nagyon nagyon kivánom, hogy gyógyuljon meg!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Eddig harmincezer forint ment Lizi kezelésére, engem nem zavar a pénz, ilyen esetben mikor egy ártatlan állat kiskutya szenved, inkább nem eszek vagy nekem elég a vajas kenyér is, csak a kiskutyus élje túl, és az zavar, hogy Lizi állapota kiszámíthatatlan hol egy kicsit jobban van pár óra múlva ismét szörnyen néz ki. Nem tudom mi tévõ legyek sajnálom, hogy ennyire szenved, talán nem is jó neki ez a sok gyógyszer szúri, infúzió, ...:(
A kérdező hozzászólása: Igen most az lesz, addig én onnét az állatorvostól el nem jövök, míg nem derül ki mi a baja. Olyan furcsa a gyomra a pocija fáj neki, jelzi!:(
szerintem meggyógyul mert kezelés alatt áll és mint olvastam hamar megkapta a kezelést.. én kutyám(most 10 éves) is volt parvo vírusos, sajnos neki figyelmetlenségbõl egyik évbe a kombináltat nem adtuk be, õ véreset hányt és kakilt, azonnal elvittük dokihoz, azt mondta , hogy ennél a betegségnél fontos a mihamarabbi kezelés és akkor nagyon jók az esélyek, én nem gondoltam azt , hogy belehalna vagy vmi csak a jót reméltem, sokat kellett nekünk itatni végül rendbe jött, bár a kutyám akkor 7 éves volt, szóval nem kölyök..de szerintem a te kutyud is meggyógyul majd, csak sok vizet igyon az a legfontosabb, fõleg ebbe a melegbe.. Jobbulást a blökinek!! :)
Még annyit... Ha egy orvos azt mondja, nem tudja pontosan mi a baja a kutyának, keresni kell másikat és van mindenféle labor, vizsgálat, amivel meg lehet tudni a baj okát. Addig kell menni, míg ilyen orvosra nem akadsz, ha valaha ilyen helyzetbe kerülsz.
A kérdező hozzászólása: Örömmel mondhatom mindenkinek Lizi teljesen rendbe jött!:) )) Ugat, játszik, harapdál, nagyon jó kedve van, rengeteget futkároz, igazi, kis kölyök kutya!:) ))) Megtaláltuk, a legjobb állatorvost, aki már szinte a halálból hozta vissza õt!
Egy vizsgálattal ki lehetett volna mutatni, milyen fertõzése van a kiskutyának.Már az elején meg kellett volna csinálni. Az a legkevesebb, hogy a menhely orvosa veletek megy.Az õ felelõssége nagyon is az egész valahol. Egy jól felszerelt kórházban, rendelõben minden szükséges vizsgálatot el tudnak végezni. Ha bent tartják, a szükséges infúzió, miegymás azonnal használható nála. Szorítok annak a kiskutyának, hogy végre élvezhesse a szeretõ gazdát, családot!
A kérdező hozzászólása: A torka az is nagyon be volt gyulladva ezt elfelejtettem írni!
Örülök, hogy túl vagytok a nehezén, mielõbbi teljes felépülést kívánok! A tápszert tényleg add be neki bármi áron, az most nagyon fontos! Probiotikum és vitaminok is kellenének. A menhely óriásit hibázott, mert hacsak nem a saját gazdája adta le oltási könyvvel együtt, melyben szerepeltek a kölyökkori oltások, akkor két hétig megfigyelés alatt kellett volna tartani és utána adhattak volna neki oltásokat és kerülhetett volna gazdához! Én is menhelyrõl hoztam a kutyámat 9 hónaposan: saját gazdája adta le hétfõn oltási könyvvel, mindenféle oltásokkal együtt, ezért már csütörtökön elhozhattuk :)
Felelõtlenség volt az egész eljárás. Azonnal oltani, azonnal odaadni. Nem jó menhely, nem jó magyarázat. A lényeg, meggyógyul a kiskutyád! Kívánom, ritkán járj életében orvoshoz vele ezentúl és éljen veled sok-sok évet ! A parvónál a bélbolyhok eltûnnek szinte teljesen. Add csak neki azt a tápszert valahogy. Ha igazán éhes lesz, meg fogja enni.
A kérdező hozzászólása: Lizike sokkal jobban van!:) )) Gyönyörû fényes újra a szõre, rengeteget iszik magától, enni még nem mer mert fél, hogy kihányja, viszont a tápszer ellen harcol, nem ízlik neki, meg akar harapni, egyszerûen nem tudom már neki adni, jó erõre kapott! Ül a kaja elõtt nagyon gondolkodik, hogy egyen e?! Reméljük legyõztök a parvót, nagy nehézségek árán! Az elõzõ kommmentre írnám Lizi rendes állatmenhelyrõl került hozzám oda akkor szerdai napon került be a kutyus, megkapta az oltást és már tették is fel egy közösségi oldalra, hogy elvihetõ, telefonon le is foglaltam, és másnap hoztam haza 1 napot töltött a menhelyen! Ott nekem azt mondták azért kerestek ilyen gyorsan neki gazdát mert a kis rottweilerek minden betegséget elkapnak hamar és féltették ott a menhelyen!
1.Véletlenül nem sintérteleprõl hoztad? Leírnád, hogy konkrétan honnan került Hozzád: 2.Olyan nincs, hogy a bekerülése napján oltatják és még aznap gazdihoz adnak kutyát!!! Min. 2 hét karanténban eltöltött idõ kell a megfigyelés miatt. 3.Az állatdokitokat kérdezd esély ügyben…de szerintem ha 1 hetet már kibírt, akkor jó eséllyel felépülhet! 4.Gyógyszert vagy párizsiba rakd és úgy add be a kutyusnak, vagy egészen tedd le a torkára, amilyen mélyen csak tudod, csukd össze a száját, emeld fel a fejét és maszírozd a torkát...hamar le fogja nyelni...
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is azért szólniuk kellett volna, mert így találgatta az állatorvos is, hogy mi lehet ez a vírusos fertõzés, közben õk ott a másik két kutyust kezeltették a parvó ellen. Nagyon sokba került már Lizi kezelése eddig, mindent megpróbálunk nála csak gyógyuljon meg! Eddig az elõzõ napokba hagyta, hogy beadjuk a gyógyszert nem csinált semmit ma reggel pedig már erõre kapott a gyógyszerszedési idõre, és a tápszer ellen is harcol, azt mondta az állatorvos ez jó jel, hogy már ellenkezik, és, hogy magától iszik, de még mindig nagyon elhagyja magát fekszik a szemei sem tetszenek, de nagyon bizakodok! A másik válaszolóknak gratulálok, hogy kutyusuk felépült a parvóból, nagyon jó látni, hogy van remény nekünk is!:)
Az én kutyám is menhelyi, kétszer ment végig rajt a parvó, míg odabent volt. Nem tudták beoltani, mert mre lejárt volna a karantén, beteg lett, mire gyógyulás után oltható lett volna, újra beteg lett. 3 másik kölyökkel együtt voltak a menhelyen (az enyém jóval a többi elõtt került be, valahogy nem kellett senkinek). Szerdai napon hazahoztuk, azon a hétvégén mind a 3 másik kutyus elpusztult. Õ egy életmûvész. Úgyhogy van remény, kitartás.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos ez volt szerintem is a legnagyobb felelõtlenség, az állatmenhely részérõl, lehet, hogy már Liziben lappangott a vírus és úgy oltottak rá, de attól tartok, hogy mivel kevés hely volt a menhelyen egy kenelbe tették a parvóval fertõzött másik két kutyussal! Állítólag egy német vitte be szerdán a menhelyre, de nem értették mit mond mert senki nem beszélt németül, és már hívták is az állatorvost, hogy oltsa be! A kutyus elõélete nem ismert, de az biztos, hogy fajtatiszta, és gondozott kutyus volt, látszott rajta! A rottweilerekre nagyon veszélyes ez a vírus! Bocsánat a kérdés feltevésnél elírtam a Parvóvírust, és már szerdán lefoglaltam a kutyust a menhelyen, de csak csütörtökön tudtam hazahozni! Az az igazság, hogy nem sokat aludtam a napokba Lizi miatt!
En ugy tudom, hogy ha 1-2 napon belul nem viszi el a parvovirus, akkor nagy eselye van a gyogyulasra. Parvo jarvany van egyebkent. Nekem egy 7 hetes Labradorom van, 5hetesen kapta meg az elso oltast, a parvo ellen, es most jott a doki, mivel eltelt 2 het, es meg kellett volna kapnia a kombinalt oltast, de a doki azt mondta, hogy jarvany miatt inkabb most beadja neki a masodik parvot. Biztos, ami biztos! Valassz olyan orvost, aki odafigyel erre is!! De azert majd ird meg legyszi, hogy mi lett vele:)
Legyen az együtt töltött sok-sok évetek innentõl csak öröm! Az orvos mellett pedig tarts ki! Nagyon sokan akár 100 km-t is képesek menni, ha ott találnak számukra megbízható orvost.

Van 2 rottweiler szukánk egyik 4, a másik 2, 5 éves. Vettünk egy 7 hetes roti kant. Hogyan tudnánk őket összeszoktatni?

Nehéz dolog, mert el?ször kerítésen keresztül próbáltuk és egymásnak ment a 2 szuka. Mikor külön zártuk ?ket, akkor sem t?nt úgy, mint aki örülne a kicsinek.

Legjobb válasz: Kezdjük ott, hogy nem kerítésen keresztül kellett volna megmutatni nekik, hanem idegen terepen. Akkor játszhattak volna stb, és akkor hoztátok volna csak haza.

Kezdjük ott, hogy nem kerítésen keresztül kellett volna megmutatni nekik, hanem idegen terepen. Akkor játszhattak volna stb, és akkor hoztátok volna csak haza.
mindenképpen a helyes hierarchikus rend kialakításával kellene kezdeni!-amíg nem tudod irányítani a már meglévõ kutyáidat miért viszel közéjük egy harmadikat (pláne miért szaporítónál vásárolsz rotit)?
viszont ha egy rendes kutyát vásároltál volna, képeznéd és nevelnéd, törõdnél vele rendesen, és nem csak a kertbe [email protected]ád ki õket, hogy õrizzék a házat akkor az az egy roti is megvédene bármitõl és bárkitõl! minnél több kutyád lesz csak annál több probléma fog jelentkezni az ilyen hozzáállás mellett-és a házat még mindig nem õrzi senki!:)
Így van, elvégre védte a területét. Bár nekem 3 roti kicsit soknak tûnik, de Te tudod... Folyamatosan, idegen terepen szoktassátok össze õket, sok sok pozitív megerõsítéssel!
Semleges területen mindenkepp. Ha meg nincs penzed tenyesztötöl kutyat venni, akkor 1. minek csodalkozol hogy, egymasnak mennek 2. nem öriznek (volt munkavizsgas szülö/felmenö? vagy akit erre neveltek) 3. miert nem hoztal ki egy nagyobb testü kutyat menhelyröl/sintertelepröl Nem lenne nehez dolog, mert normalis felnött kutya kapasbol nem bantana egy kölyköt... Masik meg 7 hetes kutyat NEM hozunk el.. Legalabb TE tudnad...
A kérdező hozzászólása: azért vettem "szaporítónál" mert nincs 80.000-100.000 ft-om 1 kutyára remélem õrzésre jó lesz. Azért vettem a 3. kutyát is mert az elõzõ 2 nem vállt be õrzésre, de viszont hozzám nõttek, és nem szeretnék tõlük megválni.
És miért gondolod hogy ha kétszer nem sikerült egy rotiból házõrzõt nevelni, akkor harmadikra sikerül(mert nem úgy néz ki mintha felelõsségteljes gazdi lennél)?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!