Találatok a következő kifejezésre: Van egy hetes (1041 db)

Adhatsz neki nyersen és fõzve is.
7 hetesen nincs szüksége ilyenekre, pláne nem nyersen a szalmonella miatt...
Mindkét formában adhatod :) (A szalmonellát simán leküzdi a kutya szervezete.)
Egy kellõen letisztított tojás nem lesz szalmonellás. Nagyon nem mindegy, milyen fajtájú kölyök. Azért egy yorki méretû apróságnak egy egész tojás túl nagy adag.
Nyugodtan adhatsz neki mind a 2 formában...fényesíti a szõrt...szebb lesz a kutya megjelenése...sõt a tojás héját is oda adhatod neki mert az meg calcium...ami egy kutya csontozatához szükséges...mondjuk tényleg attól függ milyen fajta!
A kérdező hozzászólása: igazábol havanese és yorki keveréke ugyhogy nem lesz nagy kutya

Van egy 7 hetes westim és sajnos meg van fázva és fosik. ILyenkor mi a teendő? Otthon kitudom én valahogy gyógyítani a betegségből. Már egyszer megfürdettem és még mindig kellemetlen ázott kutyaszaga van. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Miért nem viszed orvoshoz? 7 hetesen még amúgy is az anyja mellett lenne a helye és rendszeres orvosi ellenõrzés alatt kellene állnia! De ha az ember hazavisz egy legalább 8 hetes kiskutyát, akit addig minimum 2 hetente meglátogatott az állatorvos, akkor is az az elsõ, hogy el kell vinni a saját állatorvoshoz. 8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!

Miért nem viszed orvoshoz? 7 hetesen még amúgy is az anyja mellett lenne a helye és rendszeres orvosi ellenõrzés alatt kellene állnia! De ha az ember hazavisz egy legalább 8 hetes kiskutyát, akit addig minimum 2 hetente meglátogatott az állatorvos, akkor is az az elsõ, hogy el kell vinni a saját állatorvoshoz. 8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!
Elõször is, a megfázás miatt nem fosik, a fosás inkább emésztési problémákra utal. Ha nem most váltottál tápot és nem azért fosik, akkor kb. 4-5 napig csak natúr fõtt rizst és kaukázusi kefirt adj neki, a rizs megfogja a hasát, a kefir helyreállítja a bélflóráját. Az ázott szag ellen meg annyit tudsz csinálni, hogy megszárítod, utána már nem szabad erõs szagának lennie. Nekem is Westiem van és ha száraz nincs szaga, csak 1 minimális, mert azért csak kutya.
7 hetesen az anyja mellett lenne a helye és semmiképpnem szabadna fürdetni. megvan az elsõ oltása? ha nincssimánlehet parvós és már el is búcsúzhatsz tõle. Vidd orvoshoz!
Amikor te csecsemõ voltál, és fostál, meg meg voltál fázva, anyukád otthon kísérletezett veled? Gondolom nem. Felnõttkorban már az ember nem roha orvoshoz egy kis köhögéssel, de egy ilyen kis kutyánál muszáj! Oltások, féreghajtás ahogy elõttem mondták. Gondolom nem törzskönyves, és nem jó helyrõl vetted. A megfázás esélyes, hogy kennelköhögés, vagy valami más hasonló vírus, a hasmenés meg akár fertõzõ bélgyulladás miatt is lehet. Ha meg nem kezdtétek el az oltási programot, akkor tényleg bármi olyasmi is lehet, amitõl napokon belül temetheted. Ha már rossz helyrõl hoztál beteg kutyust, legalább szaladj vele az orvoshoz! Amúgy is egy új állatot normális embernek elsõ dolga orvoshoz vinni!
"8 hetesen egyébként is esedékes lenne neki a harmadik védõoltás és egy féreghajtás is!" Bocsánat, kapkodva írtam, természetesen 8 hetesen a 2. oltás, 6, 8, 10 hét a menetrend.
7 hetesen ilyen beteg? 7 hetesen még az anyja mellett a helye. Azonnal vidd dokihoz, egy ilyen pici kutya simán belepusztul egy enyhe megfázásba!
Mivel még nagyon kicsi, inkább ne te kísérletezgess vele, vidd orvoshoz. :S

29-30 hetesen c2000-es értékkel mennyit pihiztetek? Főleg, ha már van egy v. több gyerkőc is?

Tudom, hogy mit jelent, a doki semmi extrát nem mondott a magnéziumon kívül, csak úgy érdekelnek a személyes tapasztalatok.

Legjobb válasz: én 22 hetes korom ota 2000 vagyok,vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget,na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett,de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit,mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km

én 22 hetes korom ota 2000 vagyok, vagyis voltam mert 30 hetesen 2100-1100 lettem.mert nem pihentem eleget, na most bepotolom mert egész nap szinte fekszem.nem tudom hogy mennyit tudsz pihenni a gyerköc/eid mellett, de amikor csak tudsz pihenj.a gyogyszert meg szedd rendesen.ha érzed hogy fáradsz ülj vagy feküdj le egy picit, mert még nem kéne kijönnie annak a pindurnak a pocakodból. 31+6 hetes km
Szia! Nekem 30 hetesen c2100 volt az érték. Az orvos semmit nem mondott, ugyhogy a neten jártam utána mit is jelent, itt tudtam meg hogy nem ártana pihenni. Babám még nincs, ugyhogy könnyebb volt a helyzet, apuci is többet besegitett, de azért nem feküdtem egész nap. Most 36 hetes vagyok, az értékem c2000. =) Na csak lestem, hogy ez hogy lehet, szóval abban van valami, hogy nem egyformán mérik. Csak tudnám, hogy melyiknek higgyek...
Én a 20. héttõl 1.5100-ás értékkel vagyok.Sokat pihenek, fekszek amikor csak tudok.Eddig két vizsgálat alkalmával nem változott az eredményem, most 31 hetes vagyok, majd két hét múlva kell mennem ismét, majd akkor kiderül.Neked ez az érték tökéletes, nekem 13 hetesen volt utoljára ennyi.
A kérdező hozzászólása: pihizek, amennyit tudok, de egyáltalán nincsenek fájdalmaim, sõt keményedésem sem igazán számottevõ.

S. O. S Mennyi esélye van egy 30 és fél hetes babának a túlélésre ha megszületik?

Legjobb válasz: Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4,5 3,5 és 1,5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4,5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!

Minden rendben lesz, ne aggódj. Elég erõs már ahhoz a pici hogy életben maradjon. Viszont ha kell, akkor minél hamarabb császározzák, mert abból is baj lehet ha húzzák és nem veszik ki idõben. Nagyon sok erõt, egészséget nektek, és írj kérlek hogy mi lett veletek :)
Nézd! Az orvosok az anya és a bab aéletét nézik, ebben a sorrendben. Ha császárról és és nem gyógyszerrel beszélnek, akkor nyilván az a legjobb megoldás. A 20 hetes baba még nagyon pici, viszont a 30 hetes már sokkal nagyobb. Rengeteget számít az a 10 hét! Nagyon nagy esélye van a babának. Unokatesóm kislánya 29. hétre, két jó imserõsm gyereke pedig a 27. héten született. A gyerkek 4, 5 3, 5 és 1, 5 évesek. A két nagyobb szemüveges lett. Aranyosak jól áll nekik. A 4, 5 éves kislány szinte biztos, hogy a koraszülés miatt szemüveges, õ született a 29. hétre. Ennyi problémája lett. Tény, hogy születése után inkubátorban volt és 6 hetet volt kórházban nem epdig 3 napot. Viszont most már egészséges és nagyon eleven nagylány. Telejsen beérte a kortársait!
Én 31. hétre születtem. Jelentem, egészséges vagyok. Van még az ismeretségi körben 31. hétre született baba, vele sincs semmi gond. Talán 4-6 hetet volt kórházban, de nem kellett kezelni, csak figyelték. Szerintem 1 héttel korábban sem nagyon lehet kisebb az esély. Valahol volt errõl egy hivatalos táblázat, de most sajnos nem találom.
A túlélésre? Rengeteg, szinte 100% Ami szinte biztos, hogy fejlesztésre szorul majd, meg eleinte inkubátorra stb. Barátnõm kislánya a 28. héten született, már elmúlt 4 éves, makk egészséges. A Te babád lenne? Terhes vagy? VAgy ismerõsé?
Már elég sok, de pár hétig kórházban kell maradnia felügyelet mellett.
Nyugi semmi baj nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 2 orvos is tanácskozott, hogy mi legyen, és azt mondták neki, hogy ha ez a vérlelete is kimutatja a magas májfunkciót akkor átviszik másik kórházba és ott megcsászározzák, mert ahol most van, ott nincs koraszülött osztály.Nem is tudom mit élhet át szegény, ez már a második terhessége, az elsõnél 20 hetesen elvették tõle a babáját, az kislány lett volna.Most meg megint jönnek a gondok, szegény már sír a szülõszobán, mert nem akarja, hogy ez a babája is meghaljon.A család sem szeretné!!! :( Én is csodálkozom, hogy nem kap rá gyógyszert meg semmit, hanem egybõl ezt mondták az orvosok, hogy császár. :(
Lehet, hogy off, mert nem vagyok orvos, de nekem terhességi cholestasisom volt, a normálisnál többszörös májfunkciós értékekkel (testszerte nagyon viszkettem tõle), de megvárták a császárral a 38. hetet. Addig persze minden nap volt NST, 2naponta ultrahang, vérvétel. Az Ursofalk nevû gyógyszert is lehet szedni ilyen esetben (segíti az epesavak kiürülését).
A kérdező hozzászólása: A tesómék babájáról van szó.Tegnap került be a kórházba a sógornõm magas vérnyomással, azt sikerült lehúzniuk, viszont a vérlelete meg úgy jött vissza, hogy magas a májfunkciója..fél óra múlva jön a következõ vérlelet és ha azon is magas lesz, akkor viszik császározni, mert a szervezete mérgezi a kisfiát. :(
Kérlek írd meg mi lett, nagyon drukkolok nekik.

7 hetes terhes vagyok. Múlt héten voltam dokinál, aki azt mondta, hogy van egy kis bevérzésem. Írt fel utrogestant. Jövőhéten kell visszamennem. Van okom aggódni?

Már láttuk, ahogy dobog a szivecskéje.

Legjobb válasz: Nekem is volt, nem a legjobb, hogy ott van, de nem feltétlenül okoz bajt. amire viszont szerintem készülj, hogy elõbb utóbb a bevérzésbõl ki fog jönni. Elképzelhetõ, hogy felszívódik, de nekem kijött és nagyon megijedtem, de a baba teljesen jól volt. Azóta 27 hetes vagyok és minden a legnagyobb rendben. Én egyébként 6 hetesen Duphastront kaptam.

Nekem is volt, nem a legjobb, hogy ott van, de nem feltétlenül okoz bajt. amire viszont szerintem készülj, hogy elõbb utóbb a bevérzésbõl ki fog jönni. Elképzelhetõ, hogy felszívódik, de nekem kijött és nagyon megijedtem, de a baba teljesen jól volt. Azóta 27 hetes vagyok és minden a legnagyobb rendben. Én egyébként 6 hetesen Duphastront kaptam.
Nekem is volt, és én is utrogestant kaptam pont 7 hetesen. Azt hiszem egy hét alatt felszívódott, és nem volt semmi gond utána. Ne aggódj, csak bízzunk benne, hogy minden rendben lesz!
Szia. Ne aggódj! Ez rengeteg nõvel elõfordul. Magamon kívül még ismerettségi körömben két kismamát is tudnék említeni :-) Én most álltam le az utrogestannal. Minden jót. !:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtató szavakat! :)
szia! nekem a 6.hettol kezdodott eloszor a barnazas, aztan felvaltva hol verzes aztan megint barnazas, es meg a mai napig tart. a hematoma egyre kisebb. most vagyok a 8+5 napos, egy hete minden rendben volt a babaval. pedig elotte is vereztem. sokat fekszek, kaptam mar 6hettol magne b6-ot, utrogestan pedig mar tobb hete, mivel lombikos vagyok.nem tudom mikor marad abba ez a barnazas, verezgetes, de doki mondta hogy addig mig ki nem urul.ez mar majdnem 3 hete tart. sokat kell fekudnom. ket hetig majdnem csak wc-re keltem fel, meg zuhanyozni.te is sokat pihenj es mindenm rendben lesz.nekem mellette meg sok minden van, folyadek a hasuregben, ket hematoma , es egy nagy ciszta. de az utolso uh-n mondta a doki hogy minden kissebbedik. sok sikert.

Kinek milyen tapasztalata van 3 hetes hormon vizsgálat után progeszteron "hiány-t" mutatak ki állítólag egy 3 hónapos kúra után nem vesztjük el a babát! Igaz ez vagy csak van mire fogni a dokinak?

2013 március 25 én 9 hetesen ikreket vesztettünk el most állt be rendszeresre a menszeszem azóta !

Legjobb válasz: sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.

sajnálom a babákat :( mi az a 3 hetes hormonvizsgálat? Nekem is progeszteronhiányom van (egyébként nálam az az inzulinrezisztencia "mellékhatása"), én csak progeszteronpótlást kaptam beültetés után. Mert nekünk csak lombikkal lehetett babánk. Semmi kúra, semmi egyéb. 23. hetes terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 3 héten keresztül heti 2* ill háromszor vérvétel , ebbõl nézték meg hogyan változik a hormonok értéke .Ezen eredményeken alacsony a progeszteron szint .Ezért kell a következõ menszesz 3.napjától 5 napon keresztül 2*1 et Clostylbeg nevû gyógyszerbõl .ezt 3 hónapon kersztül , aztán oktoberben 26 körül kontroll hormon vérvétel ( Hormon értékek miatt) és reméljük utána sikerül a baba!
8 hetes kora elõtt el se lehet válaszani.... Illetve te egy 7 hetes kiskutyát kinn akarsz tartani ilyen idõben? Oké h husky, de BABA!
Kell majd neki, majd tavasszal ha jó idõ lesz, addig bent kéne lennie.
7 hetesen a törvények szerint még nálad sem lehetne! Chippel, oltásokkal, szerzõdéssel hoztad el? Mert ha ez is hiányzik, akkor téged is és az eladót is fel lehetne jelenteni. 7 hetes kutyát, akinek még a mamája mellett lenne a helye, ki akarsz zárni? Utána kellett volna olvasnod, mielõtt magadhoz vetted a kutyát, hogy milyen teendõk vannak, mit szabad és mit nem, hogyan tartsd. De hogy a kérdésedre válaszoljak: Ha csak nappal lenne kint, akkor legyen neki egy kutyaház, ami szigetelt, tegyetek bele pokrócot, rongyokat, de az éjszakákat mindenképp bent töltse veletek.
11x9 méter eleve nem olyan hatalmas nagy, hogy abból még le is keríts a kutyának! Hagyd szabadon, de mint ahogy elõttem is írták, majd csak tavasszal. Addig legyen szobakutya!
Legalább márciusig-áprilisig tartsd bent, hogy meg tudja tanulni az alapvetõ dolgokat, szocializálódjon, megismerjen Titeket, az életeteket!!! Aztán tavasszal kezdd el kiszoktatni, de legyen jól szigetelt háza és SZÖKÉSBIZTOS KERÍTÉS!!! Addig is amint megkapta legalább 2 oltását, naponta irány sétálni, szocializálni, kutyákkal ismertetni!
Napi 4 etetés? 3 bõven elég.
Három hónapos kor alatt 4x kell, utána 3x, majd 1 éves kortól 2
Mondom bõven elég a 3, majd úgy váltani a 2-re.
Rendben, akkor etessetek egy 7 hetes Husky-t naponta 3x ha bõven elég. Én nem vitatkozom, személyes tapasztalataim ha nem jók, akkor nem jók. Nem gondolod hogy egy túlsúlyos beteg Husky-t neveltünk fel?! Nem akartam rosszat mondani, vagy becsapni a kérdezõt.
Ja, a napi 4 etetés az csak 3 hónapos koráig érvényes, utána már csak 3x kell!
Naponta 2x1, 5 óra séta minimum. Naponta 4x etetés. 4-5 óránként vízcsere. Ennyi hirtelen ami lényeges szerintem, ja, és vigyázat! Szótfogadatlan fajtáról van szó! Bátor, makacs, szóval figyelni kell rá és foglalkozni vele, mert ha unatkozik akkor káosz is lehet a vége.
A kérdező hozzászólása: Minden tapasztalatott, tanacsot szivesen fogadok, azonkivul, hogy utanaolvasok es hogy a kutya jolete erdekeben torekszem , a szemelyes tapasztalatokat sokra ertekelem.Kosz
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Akitol kaptuk nem tudta tartani es mi ugymond befogadtuk.Van jo meleg kutyahaza amiben alszik, de ugy vettuk eszre hogy nem szereti bent, ez lehet azert, mert ahonnan jott, ott is kint volt tartva.Oltasokkal napirenden vagyunk, legkozelebb nov.5-en viszem dr.hoz.
Mások már írták, hogy legyen legalább télen benti kutya. Ez az opció miért nem jó neked? Féltek, hogy rongálni fog, míg nem vagytok otthon?
Vagy szobakutya legyen vagy pincébe garázsba ahol azért jobb idõ van!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tanacsokat....en haromszor szoktam enni adni, s kozben mikor tanitgatjuk , adunk jutalomfalatkakat...ami nem annyira kalorias. A nyakorvet elturi de a porazra haragszik...nagyon edes..kikeri maganak...de azert meg probalkozom, tudom sok turelem kell.
Nem. Nekem 7 hét 6 naposan volt 14 mm. Gratulálok! 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a neten azt találtam, hogy 5hetesen 10-12 mm, 6hetesen 15 mm körüli
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Itt figyelemmel kísérheted a baba növekedését. 8 mm 6 hét, 4 napnak felel meg.
Az a petezsák lehetett, amit a neten néztél. CRL a baba fej-far távolságát jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megynugtattatok. de mi lehet a ciszta? volt már vkinek?valóban felszívódik?
Fel fog szívódni!Nyugi! A babának nem lehet baja!
Szia! A ciszta az a petefészkedben van, egy olyan "képlet", ami folyadékkal teli és fel fog szívódni. Azt mondják akkor alakul ki, amikor a petefészekbõl a petesejt nem tud kiszabadulni. Az esetek 99, 9%ban felszívódik! Ne aggódj! Bízza dokidban! A legjobbakat!

Hány olyan hétjegyű szám van amelyben nincs hetes és hány olyan szám van amelyben legalább egy hetes van?

Kombinatorika , levezetéssel kérném.

Legjobb válasz: Amibe nincs 7-es: 2 számjegye van. Az elsõ 8 féle lehet: 1,2,...,6,8,9 (nem lehet az elsõ számjegy 0 vagy 7.) A második számjegy 9 féle lehet 0,1,2,...,6,8,9 Összeszen 8*9=72. Mivel összeszen 90db kétjegyû szám van, ezért a maradék 18-ban mindenképp lesz legalább egy 7-es.

Amibe nincs 7-es: 2 számjegye van. Az elsõ 8 féle lehet: 1, 2, ..., 6, 8, 9 (nem lehet az elsõ számjegy 0 vagy 7.) A második számjegy 9 féle lehet 0, 1, 2, ..., 6, 8, 9 Összeszen 8*9=72. Mivel összeszen 90db kétjegyû szám van, ezért a maradék 18-ban mindenképp lesz legalább egy 7-es.
A kérdező hozzászólása: Nos ez jó , de HÉTjegyû számokról van szó az nincs hetes és a legalább egy hetes kérdésre vonatkozólag is.
JA bocs, hétjegyûre ugyanez. 7 számjegy Az elsõ lehet 8 féle a másik 9 féle a harmadik megint 9 féle stb. 8*9*9*9*9*9*9 Összesen 9*10*10*10*10*10*10 7-jegyû szám van Tehát amiben lesz hetes az úgy jön ki, hogy az összesbõl levonod azt, amiben nincs.

Már van egy 7 éves fiú tengerimalim, ma kaptunk mellé egy 6 hetes fiú malit, és nem tudom, hogy miért csinálja azt, hogy rágcsálja a fülét a picinek?

Ez most a dominancia? Kés?bb bántani fogja, vagy verekednek? Vagy ez minek a jele?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez volt, csak nõstény malackáknál. Az idõsebb malac (1 éves) kapott egy fiatal malacot maga mellé (6 hetes) és végigszaglászta és a fülét nyalogatta. Nálunk jól kijönnek, kb egy hete vannak együtt. Bár a fiúk verekedõsebbek, de szerintem ez még nem annak a jele.

Nálunk ugyanez volt, csak nõstény malackáknál. Az idõsebb malac (1 éves) kapott egy fiatal malacot maga mellé (6 hetes) és végigszaglászta és a fülét nyalogatta. Nálunk jól kijönnek, kb egy hete vannak együtt. Bár a fiúk verekedõsebbek, de szerintem ez még nem annak a jele.
szerintem sem.
Általában ha 2 fiú tengerimalacot tart együtt az ember azok össze szoktak verekedni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!