Találatok a következő kifejezésre: Van egy hasam (818 db)

Mennyit van egy nap hason a babátok? Mikor fordítjátok hasra?

Gondolom a fejl?dése szempontjából fontos, hogy hason is legyen. És kaja után? Mennyivel?

Legjobb válasz: Az enyém 4 hónapos, ha leteszem, azonnal hasra fordul, a kiságyban reggelre is hason van. Elvan 15-20 percig, nézelõdik, próbálja elérnia köré tett dolgokat.A ztán jön anyafogás. Egyszer-kétszer már sikerült neik visszafordulni hátra.

Az enyém 4 hónapos, ha leteszem, azonnal hasra fordul, a kiságyban reggelre is hason van. Elvan 15-20 percig, nézelõdik, próbálja elérnia köré tett dolgokat.A ztán jön anyafogás. Egyszer-kétszer már sikerült neik visszafordulni hátra.
Kislányom 3 hós. Ha játszunk, általában a hátán van, aludni csak hason hajlandó. Így aztán egy hete hasról át is fordult a hátára, és azóta folyamatosan csinálja... fõleg ha még nincs kedve aludni :) ) Pedig elvileg hátról tudnak elõbb hasra fordulni.
kb 3 hónapos koráig szinte semmit nem volt hason. Néha átfordítottam, de nem vittem túlzásba, nem igazán szerette. Majd 3, 5 hónapos volt, hátról hasra elkezdett pörögni, 5 hónaposan már pörög ide-oda. Most 5, 5 hónapos, szinte folyamatosan úgy nézeget, jobban tudja intézni a dolgait.
Az enyém szenved, ha hasra teszem.3.5 hónapos, nagyon duci, lehet, hogy ezért nem szereti.Az ortopédián megkérdeztem, mert a háziorvos szerint hasaltatni kell, azt mondták ne erõltessem! Napi 2-szer 5 percet van hason.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Mi ertelme van annak, ha egy pasi bicepszre gyur, de hasra nem? Nagyon csunya az, ha egy pasi felul testes, de van egy kis sorhasa?

Legjobb válasz: Azért, mert "gyúr" hasra, még nem lesz kocka hasa. Ahhoz alacsony testzsírszázalék kell elsõsorban.

Azért, mert "gyúr" hasra, még nem lesz kocka hasa. Ahhoz alacsony testzsírszázalék kell elsõsorban.
Miért lenne szégyen ? :) Mondja ezt egy átlag ember, aki így látja. Lehet pont keményen tömegel.
Közöd van hozzá ki hogy gyúr? Ha nem tetszik ne nézz rá. Menj aludni.

Van egy szép fekete ruhám. De van egy kis hasam, mit tegyek hogy ne látszon?

Legjobb válasz: Lehet az a kis has tesz nõiesen formássá. :) Ha a has helyén 1 gödör van, na az a gáz.

Lehet az a kis has tesz nõiesen formássá. :) Ha a has helyén 1 gödör van, na az a gáz.
Ha tényleg csak egy pici, akkor semmit. Érezd jól magad, mosolyog és senkit nem fog érdekelni a pocakod. Na meg az is megeshet, hogy csak te látod ezt az "eget rengetõ hibát" és valójában nem is áll fent probléma :)
Ha csak egy kicsi, az még bele fér, azt lehet mutogatni.
Az elsõ válaszolóval maximálisan egyetértek! Szerintem is nagyon szép és nõies tud lenni ha egy lánynak van egy kis pocakja. Inkább a befordult hasú, csontváz tinip*csák a visszataszítóak. (Legalábbis nekem.)


Ma találkoztam az egyik ismerősömmel, és kérdezte hogy mikor fogok szülni, mert látja hogy nagyon lent van a hasam és hogy fel van dagadva a szám. Mire számíthatok?

Még nem kéne szülnöm, most vagyok a 34-ik hétben, igaz uh szerin 37. Ráadásul még cukros is vagyok, (terhességi, inzulinos), meg a vérnyomásom is magas. Szóval mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyanezt mondták a héten, hogy lent van a hasam, nemsokára itt az idõ. És még csak szintén a 34.hétben vagyok. szerintem ez nem mérvadó, hogy a has lent van, attól még a szülés maga tolódhat késõbbre. Viszont azt hallottam, hogy úgymond ha a "száj kifordul", akkor már tényeg nem sok van hátra. Szóval éppen lehetséges hogy a napokban megtörténik:). Amúgy én is terhességi cukros vagyok, sajnos. Hogyhogy inzulint kaptál? Nagyon magas lett a terhelés, nem sikerült a diéta? Boldog babavárást, talán már nem sok van!!!

Szia! Nekem ugyanezt mondták a héten, hogy lent van a hasam, nemsokára itt az idõ. És még csak szintén a 34.hétben vagyok. szerintem ez nem mérvadó, hogy a has lent van, attól még a szülés maga tolódhat késõbbre. Viszont azt hallottam, hogy úgymond ha a "száj kifordul", akkor már tényeg nem sok van hátra. Szóval éppen lehetséges hogy a napokban megtörténik:) . Amúgy én is terhességi cukros vagyok, sajnos. Hogyhogy inzulint kaptál? Nagyon magas lett a terhelés, nem sikerült a diéta? Boldog babavárást, talán már nem sok van!!!
ja, az nem olvastam hogy uh szerint 37, hááát, akkor már tényleg lehet benne valami!!! Talán tényleg nemsokára meglesz!!
Nekem végig fent volt a hasam még az utolsó héten is, és mégis megszültem. Ez vmi régi hiedelem, ami vagy bejön vagy nem.
Szia! Ha magas a vérnyomid, a szád attól is be lehet dagadva!Birom az ilyen beszólásokat!Én is inzulinos voltam, már a 22.héttõl nyitva, azt kihúztam a 40.hétig, rajtam is minden kedves ismerõs látta, hogy "mindjárt meg fogok szülni", azt mégse jól látták!Ne törõdj velük!Ha nincsenek görcseid meg kakilási ingereid, és nem vérzel meg ilyesmi , már bocsi, hogy ezt irom, akkor akár végig is viheted a terhességedet! További jó egészséget nektek!!!:) ))
Szerintem is kihúzod egy darabig, attól mert még lent van a hasad, nem biztos, hogy korábban jön a baba. Én 27 hetes vagyok és már régóta lent van a hasam. Nekem még a méhszájam is a 11. héttõl 2100-as és a doki be se fektetett, mert azt mondta, hogy valószínû nem jön hamarabb.

Eddig amikor megjött, fájt a hasam, picit. Most, ebben a kb 5 napban végig van egy alapfájás, szóval egy folytonos hasfájdalom, ami már magában elég elviselhetetlen. Sokszor még egy nagy görcs is belevág a hasamba, amitől üvölteni tudnék. Normális?

13 éves lány vagyok.több mint egy éve jött meg,akkor nem fájt úgy az els? 8nál semennyit,most meg olyan mint azt leírtam.ha már nagyon elviselhetetlen,beveszek egy algopirint,attól jó úgy 1 órára,majd visszatér.forduljak evvel orvoshoz?anyával soha nem beszélek ilyenr?l.szoktam vele beszélgetni,meg hát mégiscsak az anyám,de nem ilyen dolgokról. amikor megjött,akkor is fél mondatban közöltem vele,és ennyi.nem valami közvetlen a kapcsolatunk.na szóval mi lehet a baj?tudom,hogy mindenkinek fáj a hasa,de én már menni nem tudok annyira fáj...

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fel vagy fázva? Mer akkor is szokott fájni a has vagy a petefészek.

Nem lehet, hogy fel vagy fázva? Mer akkor is szokott fájni a has vagy a petefészek.
A kérdező hozzászólása: csak akkor fáj, amikor megvan.és már õsszel is így volt
szija. én 14 éves vagyok és énis ugyan így vagyok az anyámmal. pontosan ugyanígy xD . szerintem menj el nõgyógyászhoz.nem kell félni, mert lehet (sõt szerintem biztos) h nem fog megnézni, csak felír egy gyógyszert, vagy tanácsol valamit. ha szerinte ez nem normális, akkor lehet, hogy meg fog vizsgálni, de nem hiszem. de ha mégis, akkor ürölj, hogy elmentél és meggyógyít. fuh..ez jó felnõttes volt xD amikor én itt olvasgattam a kérdéseimre a választ a nõgyógyásszal kapcsolatban, azt mondtam magamba, h persze könnyû mondani. végül elmentem (folyási panaszokkal..és anyámmal -.-) aztán meg sem vizsgált, csak felírt egy gyógyszert. nemhatott, úgyhogy valószínûleg visszafogok menni.csak most nem akarom h jöjjön anya is :\.. namind1 nem ez a lényeg xD szóval.ez.ahogy mondtam:D mellesleg nem mindenkinek fáj a hasa. nekem sem szokott...eddig 2ször volt ojan nap, hogy egy kicsit fájt a hasam.kb. 1 órán át.. de nem nagyon, csak épp hogy egy kicsit :D
én hosszú tapasztalatszerzés után rájöttem, hogy nekem sokszor nemcsak amiatt fáj, hogy meg fog jönni, vagy megjött, hanem van egy másik oka is. mielõtt megjönne, elkezd vizet tartalékolni a szervezet, ami fokozza a székrekedést. Sajnos, ez hatalmas lapáttal rátesz (legalábbis nálam) a fájdalomra. Sokszor görcsöl tõle az alhasam (tudom, furcsán hangzik, de így van).

Ha lent van a has, azaz leszáll, az mit jelent? Vagy ez csak egy újabb hülyeség? Anyukám szerint, lent van a hasam nagyon, és nem húzom már sokáig. Népi babona ez is?

33 hetes

Legjobb válasz: Én 28 hetes vagyok(vagyis a baba) és nagyon lent van a hasam de még nem hallottam róla h baj lenne,ez engem is érdekelne...

Én 28 hetes vagyok(vagyis a baba) és nagyon lent van a hasam de még nem hallottam róla h baj lenne, ez engem is érdekelne...
Népi babona, de megfigyelésen alapszik. Azt jelenti, hogy a baba fejjel van a kijárat felé. Leszáll a has, tehát könnyebb a légzés, viszont lehet, hogy többször kell pisilni.Baba kész a szülésre, ami nem jelenti a korábbi érkezést:-)) Könnyû szülést, jó egészséget!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Remélem is, hogy nem akar még kijönni. Bár az elsõ kisfiam is hamar elhelyezkedett, és így is 41+6 hétre született.
Szerintem ez is egyéni, én a 42.héten szültem, és 39hét vége fele "ment le" a hasam, barátnõmnek pedig 34. héten.. Aggodalomra semmi ok, legalább kapsz levegõt! Fontosabb mint a pisi "gond", nekem elhiheted! :) Sok sikert!

Nem lesz baja a babámnak? Laptopról írok, és általában hasamon van a gép, úgy hogy egy párna van a hasamon! Remélem nem baj?

9 hetes km

Legjobb válasz: én nem tenném a hasamra a laptopot ha terhes lennék, mint ahogy egyébként sem teszem. de hogy árt e ez jo kérdés. még nem nyomod a laptoppal mert még kicsi. de h van e esetleg a laptopnak valamiféle sugárzása azt nemtudom :(

én nem tenném a hasamra a laptopot ha terhes lennék, mint ahogy egyébként sem teszem. de hogy árt e ez jo kérdés. még nem nyomod a laptoppal mert még kicsi. de h van e esetleg a laptopnak valamiféle sugárzása azt nemtudom :(
Szia! Én is 9 hetes vagyok, és én is mindig fekve, a hasamon laptopozok...Pont a napokban jutott eszembe, hogy vajon nem árt-e a babának...Néha felmelegszik a hasam, ahogy a gép löki ki a meleget... Nem tudom, árt-e neki, de remélem, hogy nem... :(
Nem! Ez még puffadás!:)
Anyukám -7 kilóval ment szülni, pedig nem volt rosszul és rendesen evett a terhessége alat. Én pedig egészségesen születtem :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) eszem rendesen, napi 5-6 alkalommal, de mégis fogyok, a doki is csak nézett amikor a mérlegre álltam, hogy az nem létezik. nem vagyok magas így ez nem is gond hogy nem nagy a súlyom, remélem a végére se lesz sokkal több, csak amennyivel kell :) Boldog babavárást akinek esedékes :)
Igen lehetséges, fõleg ha vékonyabb vagy! Az, hogy 40 kiló semmiben nem befolyásolja a te vagy baba egészségét! Ilyen az alkatod, és kész :) Nekem kb 10 hetes korom óta simán látszik, mindenki más!!!!és én is vékonyka vagyok és kicsike :) ) Sok boldogságot és örömet!
attól még megírhattam amit gondolok nem? semmi rosszindulat nem volt benne.
Utolsó: miért kéne ennie? Gondolom, nem éhezteti magát, nem fogyózik babásan, akkor meg felesleges nyaggatni. Eszik, amennyi jólesik, kész. Vitamin már más téma, azt muszáj szedni. Én is ilyen alkat vagyok, elsõ babámmal 40 kgról felmentem 50re, két hét múlva még a férjem sem mondta volna meg hogy szültem valaha is. Ez genetika, nem mérleg kérdése.
40 kiló vagy?????? jézus mária..még jó hogy nem fúj el a szél. nagyon sovány vagy, tessék enni !!!
A kérdező hozzászólása: vagyis hogy most vagyok 40 kiló :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat :) elsõ babám és nagyon vékony vagyok és ez alatt a 10 hét alatt még fogytam egy pár kilót, most járok 40-nél, és minden rendben van :) elsõnek páromnak tûnt fel, mert reggel amikor felkeltem akkor eddig nem volt hasam, meg este fele is ha elmentem nagy wc-re (bocs a részletekért) akkor megint nem volt semmi hasam, de egy pár napja meg mondja, hogy már gömbölyödik a hasam szerinte, azért érdekelt volna hogy jól látja-e :) várom még a további válaszokat :)
Bocsi, nagyszájú lányt akartam írni, nem nagyobb szájút. A szája nem volt nagyobb a normál méretnél :)
Van akinek már kicsit látszik. Ugyan az még nem babahas, de nem is puffadás. Volt egy tanárunk, aki nagyon vékony volt. Láttuk rajta, h babát vár és következõ héten az egyik nagyobb szájú lány rá is kérdezett, h mikor szül. A tanárnõ totál elcsodálkozott, h már látszana, hiszen csak 11 hetes volt. De tényleg volt egy kis gömbölyödõ pocakja, pedig az elsõ babát várta. Családomban is volt egy kismama, akinek az elsõ terhessége már 12 hetesen látszott. Viszont az ellenkezõje volt a munkatársammal, akinek 4 héttel nagyobb volt a terhessége rokonomnál és még mindig lapos volt.
Ha nem elsõ baba, akkor lehetséges, ha olyan alkat vagy, bár én is inkább a puffadást mondanám, reggel is lehetünk puffadtak. Nekem harmadikkal a 11 hetes terhességet kiszúrták a szemfüles kollégák... Igaz, este, és feszülõs felsõben... :o)
A kérdező hozzászólása: az nem semmi :) én sokat vagyok rosszul sajnos :(

Jól tettem hogy lemondtam a kenyérről? Csak a hasamon van egy nagyon kis felesleg. Már nagyon régóta futok, mozgok, de a kenyeret mindig ettem.

Volt, mikor naponta 15 szelettel megettem, mert annyira nem laktam vele jól. Aztán azt hallottam, hogy a tésztafélék leginkább a hasat célozzák meg - tehát oda kerül a zsír. Ami az én esetemben így is van. Hiába mozgok, az ottmarad, és engem zavar. Valaki fogyott úgy, hogy elkerülte a kenyeret? És tejbedarát vagy tejberizst se lehet enni?

Legjobb válasz: Az nem egészen így van, hogy a tészta kifejezetten a hasra rakódik. Különben és honnan tudná a tészta? "én most a hasra megyek". Mindenkire oda rakódik a zsír ahova ahová hajlamosabb a hízásra, de általában mindenhova csak valahol jobban meglátszik. Viszont jól tetted, hogy nem fogyasztasz kenyeret!

Az nem egészen így van, hogy a tészta kifejezetten a hasra rakódik. Különben és honnan tudná a tészta? "én most a hasra megyek". Mindenkire oda rakódik a zsír ahova ahová hajlamosabb a hízásra, de általában mindenhova csak valahol jobban meglátszik. Viszont jól tetted, hogy nem fogyasztasz kenyeret!
Ehetsz kenyeret, csak ne fehéret. Barnakenyér, vagy vmi magvas szerintem tökéletes ha nem tudod elhagyni..
nagyon jól tetted, hogy a kenyeret már nem eszed. helyette tudom ajánlani az abonettet van már kukoricás és pizzás is és csak 19-23 kcal van bennük és nekem nagyon ízlenek:D Amugy a tejbegríz szerintem nem annyira tiltott mert pl van olyan egy napos diéta ahol kimondottam csak tejbegrízt lehet enni egész nap , mert az emésztésnek nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. nyammi, az jó, hogy ehetek tejbepapit, mert imádom:P
szia! Hasonlóan hozzád én sem eszek kenyeret, igaz ezzel nem fogyok csak tartom a súlyomat. Ha segíthetek azt javasolnám, hogy próbáld ki a Norbi féle kúrát, persze nem mondom hogy a méregdrága update kajákon élj..csak tényleg kerüld azokat amik 3as kóduak. Így sikerült 20 kg-ot fogynom:) Sok sikert!

A fiu cicaknak van cicije? Van egy fekete egy honapos kiscicam es ugy tunik hogy fiu de vannak pici pontok a hasan. Szerintetek az cici?

Legjobb válasz: Igen a fiucicaknak is van cicijuk es azok a kis pontok a hasan mivel csak egy honapos valoszinuleg a cicjei

Igen a fiucicaknak is van cicijuk es azok a kis pontok a hasan mivel csak egy honapos valoszinuleg a cicjei
Vannak. Én az enyémet néha úgy hívom Cici úr, mert mikor kinyújtózik, akkor tökre látszanak a fekete szõrös hasán a kis cicik.
Egész pontosan mellbimbók. A férfiaknak is van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!