Találatok a következő kifejezésre: Van egy hangfalam (164 db)

Ha van egy hangfalam az csak erősítővel megy? (:

nem értek ilyenhez. csak annyit szeretnék hogyha vennék (egy vagy kett?) hangfalat, akkor az csak er?sít?vel menne ? vagy úgy jobb a hangja ? :Ð számítógéppel használnám. keresgettem már itt ilyesmi kérdést de nem nagyon volt.. bár lehet ez hülye kérdés.. o.o

Legjobb válasz: Hát teljessen ellenkeznék az elsõ hozzá szólóval. Mert ugye attól függ mien hangfal, ha aktv hangfalat veszel akk csek 230V + bedugod a gépbe és szól, de a másik erõsítõ nélkül nem szól, és a hangfalak különben sem mennek, csak ha viszik õket.

Hát teljessen ellenkeznék az elsõ hozzá szólóval. Mert ugye attól függ mien hangfal, ha aktv hangfalat veszel akk csek 230V + bedugod a gépbe és szól, de a másik erõsítõ nélkül nem szól, és a hangfalak különben sem mennek, csak ha viszik õket.
Ha veszel a számítógéphez aktív hangfalat, az szólni fog erõsítõ nélkül is, vagyis tartalmaznak erõsítõt. Ha veszel két mondjuk 60-100W-os hangfalat, azt is bedughatod a gépbe, szólni fog, csak épp azzal a 2x0, 5W-tal amit a hangkártya ki tud adni (baja nem lesz tõle). Ehhez tehát érdemes egy erõsítõ. Egy hangfalnak nincs értelme...
A számítógéphez készített hangfalak többégében van erõsítõ is. De ha azt akarod hogy jobban szóljon legalább kétutas hangfalat kell venni.
nem kell semmit venni külön. fogod a hangfal csatlakozóját, beledugod a gépbe és szól.
A kérdező hozzászólása: oké köszi.
A kérdező hozzászólása: köszi (: tehát akkor a passzív hangfal(ak)hoz kell erõsítõ, az aktívban van. de ha van egy aktív az szól erõsítõvel is? tehát ha rákötöm. de mondjuk több hangfalat hogy dugok gépbe ? a kábelt össze lehet egybe kötni ?
aktívhoz nem kell erõsítõ, mivel vonalbement van rajt. amit a beépítetterõsítõ erõsít fel. aktiv hangafalat nem tudsz összekötni. passziv hanfalakat ha sorba kötöd összeadodik az impedancia. párhuzamos kötésnél foridtva. pl: két 4ohmos hangfal sorba kötve 8 ohm eredõje lesz, párhuzamosan kötve pedig 2 ohm. minél kisebb az impedancia annál nagyobb terhelést kap az erõsítõ, gyorsabban melegedik. és kb midnen kérdés a waatokról szól, egy hangszórónak, hangfalnak vannak sokkal fontosabb tulajdonságai a teljesítménynél.
A kérdező hozzászólása: köszi
Nagyon sok dologtól függ.Ahhoz hogy érezhetõ legyen a különbség, már hangszóró, és olyan erõsítõ is kell. Milyen márka?
A kérdező hozzászólása: Pioneer megvan köszönöm erõsítõ volt :DD
A kérdező hozzászólása: Mondjuk alap 300w De MAX. 700w
A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés, ha meg vannak hozzá az alkatrészek (tekercs+kondi), akkor azt hogyan kell bekötni?
Impedanciája a hangszórónak van. Az erõsítõ meg nem szereti, ha pl 8ohm stabil és 4ohmra terheled. Melegedni fog és tönkre is mehet, fõleg, ha nagyobb hangerõn használod. A hangváltó ezen nem változtat. Tehát 4ohmod hangfalat ne köss arra az erõsítõre!


Van egy Videoton DB 2040 A hangfalam (30/40W) s egy 2x50W os erősítőm, kérdés hogy ha mondjuk 2x35W os erősítőre kötöm rá jobban szól vagy rosszabbul?

Legjobb válasz: Egy formán szól mind a két erõsítõn csak oda kell figyelni hogy a 2x50-es erõsítõre ne adj max kakaót mert az szét fogja hajtani a hangfalaidat mivel a hangfal teljesítménye kisebb mint az erõsítõé. Ja és figyelj oda hogy a hangfal ellenállása (ohm) ne legyen soha kisebb mint az erõsítõé mert ha kisebb az ellenállás az erõsítõjénél akkor az erõlködõd jobban fog melegedni a kelleténél és hamar meg pusztul majd! Nekem kb 1 éve van egy Technics erõsítõn (5x80W) 3db kb. 50W-os fal és nem tekerem fel csumára a hangot úgy hogy már betorzítson nincs vele gong. Túlhajtás ellen célszerû mindig kisebb teljesítményû erõsítõt venni mint a hangfalé egy kicsivel így elkerülhetõ a túlhajtás de ha nagyobb az erõsítõ teljesítménye akkor meg ha oda figyelsz rá nem lehet bajod belõle.

Egy formán szól mind a két erõsítõn csak oda kell figyelni hogy a 2x50-es erõsítõre ne adj max kakaót mert az szét fogja hajtani a hangfalaidat mivel a hangfal teljesítménye kisebb mint az erõsítõé. Ja és figyelj oda hogy a hangfal ellenállása (ohm) ne legyen soha kisebb mint az erõsítõé mert ha kisebb az ellenállás az erõsítõjénél akkor az erõlködõd jobban fog melegedni a kelleténél és hamar meg pusztul majd! Nekem kb 1 éve van egy Technics erõsítõn (5x80W) 3db kb. 50W-os fal és nem tekerem fel csumára a hangot úgy hogy már betorzítson nincs vele gong. Túlhajtás ellen célszerû mindig kisebb teljesítményû erõsítõt venni mint a hangfalé egy kicsivel így elkerülhetõ a túlhajtás de ha nagyobb az erõsítõ teljesítménye akkor meg ha oda figyelsz rá nem lehet bajod belõle.
Helyesbítek: Nem biztos hogy egyformán szól mert ha ez egyik egy gagyibb erõsítõ akkor nem lesz olyan szép és tiszta dinamikus hangzásod mint egy jobb fajtán. Nekem a Technics elõtt egy Samsung hifi volt és az nem nyújtott olyan szép hangzást mint a Technics, ugyanazokkal a hangfalakkal és kábelekkel.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a választ! :)

Van egy 500w-os végfokom (Castone cpa 500b) milyen hangfal az ideális hozzá?

Minõségi cuccra gondolok ami évek múlva is hangfal marad :)

Legjobb válasz: Általában inkább hangfalhoz szoktak erõsítõt venni, mint fordítva. De egy Reflex baby pár, vagy egy Reflex hangfal ami 12 colos mélyközéppel van szerelve, teljesen jó. A minõségrõl szerintem itt nem beszélhetünk, mivel a Castone a ma kapható legrosszabb hangú hangosításra való végfok. Minõségben egy Reflex passzol hozzá. Tartósságról szintén nem beszélhetünk, ha te szándékosan nem cse_ed szét, 15 év múlva is hangfal marad. :)

Általában inkább hangfalhoz szoktak erõsítõt venni, mint fordítva. De egy Reflex baby pár, vagy egy Reflex hangfal ami 12 colos mélyközéppel van szerelve, teljesen jó. A minõségrõl szerintem itt nem beszélhetünk, mivel a Castone a ma kapható legrosszabb hangú hangosításra való végfok. Minõségben egy Reflex passzol hozzá. Tartósságról szintén nem beszélhetünk, ha te szándékosan nem cse_ed szét, 15 év múlva is hangfal marad. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem konkrétan itthonra kellene. Néha-néha menne 1-2 óra hosszát, had örüljön a fejem :D Más terveim nincsenek vele kapcsolatban.
Olvasgatva a hozzászólásokat, nem igazán értem miért kell leszólni a castone végfokot??? Személy szerint nekem is van egy Caston CPA-500-asom ( B nélküli ) amivel azért csináltam pár nagyon klassz bulit. Én ugyan magam épített hangfalakat használok hozzá, de a hangképben eddig sosem csalódtam sem én, sem a "hallgatóság". Ráadásul van 3db Siva végfokom is 2 1200-es, 1 1600-os, (EV hangrendszerrel) és mivel hallottam a különbséget (ami nem nagyon van ugyanazon hangfalakkal való meghallgatásnál) épp ezért is tartottam meg a Castone-t a kisebb bulik megtartásához. Nem tudom a kérdezõ mihez akarja használni a Castone-t? Otthoni zenehallgatáshoz, vagy házibulikba, de 100-150nm-es termet kényelmesen lehet vele hangosítani gond nélkül. Az én hangfalaim 2db top (amiben van egy 3 utas hangváltó a mély sáv pedig kivezetve a továbbfüzéshez) 2db mélyláda.
A kérdező hozzászólása: Esetleg, Jbl, EV?? Meg , ha jól értem ehhez a végfokhoz hiába vennék profi hangminõségût nem adná ki olyan jól, mint egy komolyabb cucc.
A kérdező hozzászólása: Értem. Ha ezt tudtam volna már annó ezt a Castone-ról lehet, hogy jobb márkát választottam volna. Gondoltam, hogy nem a legjobb, de azért nem gagyi. Miket ajánlanátok még ami szóba jöhet?
A kérdező hozzászólása: Nekem otthonra kellene , néha házi bulihoz, kerty partihoz. A végfok kb 4 éve megvan és összesen 3-4 órát ment aktívan egy sulibulin, és néha otthon 2-3 naponta amikor bulizós hangulatom volt. 2 éve be sincs kapcsolva , mert szar M.N.C. hangfalakkal csak a baj volt, szarrá ment (nem is bánom) pedig 100watton hallgattam kb. Mind1. Kellene egy ütõs hangfal aminek darabja max 90.000 nagyon max 100.000. Persze teljesítményben a végfokhoz való kellene. Asszem ennyi.
Jó lesz az, ilyen hobbi felhasználásra nem éreznél annál sokkal nagyobb különbséget, hogy az erõsítõ korlátai miatt nem bírod kihasználni azt, amivel a Cerrwin Vega többe kerül a Reflexnél. Hangzásban nyilván jobb lenne a Cerwin, de ahhoz, hogy lényegesen jobb legyen, erõsítõt is kéne cserélni. Ami meg már sok pénz, talán nem is ér annyit, mint amennyi pluszt ad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a reflex egész jó választásnak tûnik.
Egy pár ilyet egy 500 wattos Castone-al nem fogsz tudni kihajtani. 100%. Ezekhez kell legalább egy 800 wattos Siva erejû végfok.
A kérdező hozzászólása: http://knaurek.unasshop.hu/spd/INT152/Cerwin-Vega-INT152-han.. Esetleg ez??
Értem. Mint mondtam, otthon néha hangos zenéhez oké. Én mélyre otthonra se vennék Castonet. Inkább Kiso, Siva, de még az alulméretezett betáppal rendelkezõ Ágota is erõsebb. Azoknak van csillapítása, fogják a hangszórót, nem úgy mint a Castone. Nincs fölöslegesen kis hangerõ mellett végkitérésben libegtetés. De szobában, 5-600 watt mély Castone-bõl is elég komoly. :D

Van olyan hangfal amihez nemkell erősítő mert bele van építve? Találtam egy hangfalat de nemtudom hogy ez olyan e?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Van olyan, úgy hívják aktív hangfal. Az általad írt hangfal nem olyan. Széles minõségi skálán gyártják,természetesen ez az árra is vonatkozik, kérdés, hogy mire akarod használni.

Van olyan, úgy hívják aktív hangfal. Az általad írt hangfal nem olyan. Széles minõségi skálán gyártják, természetesen ez az árra is vonatkozik, kérdés, hogy mire akarod használni.
Persze hogy van [link] Sõt, vannak aktív szubok is.

Gitárosok! Van egy gitár hangfalam 300 wattos, és egy kiskombóm. Ezeket egyberaktam de a 10 wattos komón a hangfal nagyon halk. Tudnátok ajánlani fejet vagy kombót?

Árban úgy kb. 28 ezerig mennék el.

Legjobb válasz: Vicc... 28 ezerért semmilyen fejet nem kapsz, de még csak olyan kombót sem, amin van hangfalkimenet. Nem is teljesen értem, hogy kötötted rá a 10 wattos kombódra a hangfalat, vagy milyen hangfal az egyáltalán...

Vicc... 28 ezerért semmilyen fejet nem kapsz, de még csak olyan kombót sem, amin van hangfalkimenet. Nem is teljesen értem, hogy kötötted rá a 10 wattos kombódra a hangfalat, vagy milyen hangfal az egyáltalán...
A kérdező hozzászólása: Mondom 300 wattos hangfal és a phones kimenetbe nyomtam bele a hangfalt. Amugy néztem fejet 25-ért.
A kérdező hozzászólása: http://www.hangszerdiszkont.hu/hu/shop?page=shop.product_det..
Fülhallgatókimenetbe... És csodálkoztál ha halkan szól? Szerinted a 300 wattos hangfalad fülhallgató? Vicces ez a Kustom, de otthonra "jáccani" jó lehet...

Van egy 6 ohmos, 80 wattos hifim, amire rá van kötve kéttő, egyenként 75 wattos 4 ohmos 3 utas hangfal. Mennyire bírja vajon ez az öszeállítás a strapát, mondjuk egy házibulit?

f?leg amiatt aggódok hogy a er?sít? nagyobb ohmos mint a hangfal

Legjobb válasz: Hogy van rákötve a két hangfal? Sorban vagy párhuzamosan? Mert nem mindegy. Ha sorba van kötve a 2 hangfal akkor nem lesz semmi gond mert 2x4 Ohm sorbajötve 8 Ohm lesz, nem terheli túl az erõsítõt. Ha viszont párhuzamosan van kötve akkor 2 Ohm és elég szépen túlterheli az erõsítõt, ami ettõl tönkre is mehet fõleg ha nagyobb hangerõvel hallgatod.

Hogy van rákötve a két hangfal? Sorban vagy párhuzamosan? Mert nem mindegy. Ha sorba van kötve a 2 hangfal akkor nem lesz semmi gond mert 2x4 Ohm sorbajötve 8 Ohm lesz, nem terheli túl az erõsítõt. Ha viszont párhuzamosan van kötve akkor 2 Ohm és elég szépen túlterheli az erõsítõt, ami ettõl tönkre is mehet fõleg ha nagyobb hangerõvel hallgatod.
Így van, csatlakozom az elõttem szólóhoz + egy kérdés: mekkora házibuli? Egy lakásban, kisebb helyen oké, de 80 W azért nem egy túl nagy teljesítméány. Nézd pl. tömblakásban azt mondom oké ..., na de csak mert 2 x 75 W-os hangfalat kötsz rá, nem fog ám az erõsítõd többet tudni, igaz baja se lesz, ha nem viszed le nagyon az Ohm számot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Eddig párhuzamosan volt bekötve, de most megcsináltam sorosba, szal most csak a Left szól. Más megoldás nincs rá? (mivelhogy így nem stereo) Gondolok iylenre hogy ellenállás kicserélése a erõsítõbe vagy plusz ellenállás hozzátoldása a hangfalhoz valahogy? Ezek kivitelezhetõek e?
A kérdező hozzászólása: Jah és amúgy nem oylan nagy egész kertes házibuli, hanem csak kb egy szoba. Volt már azért, hogy feltekertem a hangerõt és úgy tûnt hogy elég lesz:)
Nem olyan egyszerû hogy csak bekötsz egy ellenállást és kész. Ha csatornánként kötsz a 6 Ohmos erõsítõre 4 Ohmos hangfalat azt ki fogja bírni, ha nem teljes hangerõn járatod órákon keresztül. Azt figyeld, hogy mennyire melegszik az erõsítõ, ha már 50-60 fok a hûtõborda akkor kicsit vedd lentebb a hangerõt.
A kérdező hozzászólása: A hûtõbordát nem tudom hogy mennyire melegszik fel, mert azt eddig nem találtam benne (ez egy hifi, nem külön erõsítõ), de a tekercsnek a hõmérsékletét szoktam méregetni (sima hõmérõt ráteszek) és az viszont fel szokott menni 45 celsius fokra, még akkor is ha nem megy zene és hangfal sincs rákötve, csak be van kapcsolva. Ez baj hogy így felmelegszik? Hány celsius foknál áll fenn a veszély hogy leég vagy akármi baja lesz?
Az erõsítõ és a hangfal teljesítmény adata csak a rendszer mennyiségi számításakor fontosak, az elérendõ hangerõ szempontjából a hangnyomás adat lényegesen többet jelent.

Van egy komoly 2 csatornás zenei erősítőm, de a hangfalaim túl "kicsik" hozzá. Csatornánként 2-2 hangfalat rá lehet kötni? Ha igen akkor párhuzamosan, vagy sorosan? A hangfalak 8 ohm-osak, az erősítő 4-16 ohm-os terhelhetőségű.

Legjobb válasz: Ahhoz, h válaszolni lehessen korrket módon, ismerni kellene a hangfalaid terhelhetõségét, vmint az erõsítõd teljesítményét különbözõ terhelések esetén.

Ahhoz, h válaszolni lehessen korrket módon, ismerni kellene a hangfalaid terhelhetõségét, vmint az erõsítõd teljesítményét különbözõ terhelések esetén.
A kérdező hozzászólása: Hangfal 4db Jamo 130-as 50/130W 92dB, az erõsítõ 2x450W max, 2x300 szinuszos.

Egy hangfalat milyen paramétere határoz meg, hogy szépen szól, vagy hogy úgy mint egy doboz (ha van mélyládája, akkor a láda geometriáján kívül)?

például egy bose champion 3 , és egy logitech z 523 , árban a bose kb 5szöröse , és 5ször ha nem többször jobban is szól , nem feltétlen hangosabban, de sokkal szebben. Ez paraméterek közt , miben nyilvánul meg?

Legjobb válasz: egy hagfal egy komplett rendszer. a rendszer egésze határozza meg, hogy mennyire szépen szól. bármelyik komponensét/paraméterét megváltoztatod, másképp fog szólni. tehát nem lehet egy vagy két paramétert kiemelni. a hangfalakat meg kell tervezni, hogy úgy szóljanak, ahogy. egy nagyon jó hangszóró köré is lehet hogy hangfalat építeni, hogy rettenetesen szóljon, és egy közepes vagy gyenge hangszóró köré is lehet olyan rendszert építeni, ahol bizonyos határokon belül szépen szól.

egy hagfal egy komplett rendszer. a rendszer egésze határozza meg, hogy mennyire szépen szól. bármelyik komponensét/paraméterét megváltoztatod, másképp fog szólni. tehát nem lehet egy vagy két paramétert kiemelni. a hangfalakat meg kell tervezni, hogy úgy szóljanak, ahogy. egy nagyon jó hangszóró köré is lehet hogy hangfalat építeni, hogy rettenetesen szóljon, és egy közepes vagy gyenge hangszóró köré is lehet olyan rendszert építeni, ahol bizonyos határokon belül szépen szól.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ , tehát akkor a bose azért szol ugy , mert jol meg lett tervezve , a logitech meg azért nem , mert nem lesz olyan jol összerakva (pedig ugyananyi anyagból ami bennevan , jobb is lehetne)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!