Találatok a következő kifejezésre: Van egy hós (192 db)

Tudtok olyan filmet mondani amiben van egy hős, harcol a jóért de végül valami okból kifolyólag átáll a másik oldalra de visszatér?

Nem muszály visszatérjen de azt szeretném ha a film ne ebben a korban játszódjon. Nem fegyverekkel és ilyen új cuccokkal hanem kardokkal. Ha lehet valami varázslat is legyen benne és ne legyed nyálas. Tudom, hogy egy kicsit sokat kérek de na...

Legjobb válasz: ömm Star Wars?? abba kardok vannak (igaz lézer) és nem is ez a kor és annyira nemis nyálas:D habár 6 része van és mindegyik egészestés film szóóval... (3.-ban átáll 6.-ban vissza majd meghal)

ömm Star Wars?? abba kardok vannak (igaz lézer) és nem is ez a kor és annyira nemis nyálas:D habár 6 része van és mindegyik egészestés film szóóval... (3.-ban átáll 6.-ban vissza majd meghal)

Babám 6, 5 hós, van egy piros kiütés a végbélnyílásásnál. Mitől lehet, fogzástól?

Mostanában nagyon ny?gös és a keze állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 4 hetesen volt egy pattanásnak kinézõ vmi a végbélnyílásánál, aztán amikor kentem, éreztem, hogy elég nagy csomó van alatta, orvoshoz vittem másnap, mert egyre pirosabb lett- sudocream ellenére-, õ gyereksebészhez küldött, kiderült tályog, zselével elérzéstelenítette, felvágta szikével, egy csomó genny kijött, és még két hétig betadinos gézzel kellett erõteljesen törölgetni, hogy a nyílás ne forrjon össze, hanem tisztuljon. Szerencsére jól viselte a kisfiam és meggyógyult, de 1 éves koráig még visszajöhet, figyelni kell a gyanús patikra. Amúgy attól van ilyen, hogy még gyenge a bõrük ellenállóképessége, és a bacik betelepednek a redõk közé. Ezzel nem ilyesztgetni akartalak, csak azért írtam le, mert ilyen is elõfordulhat! Most 3 hós, és gyönyörû a popsija! Reméljük, hogy nektek egyszerûbb lesz a megoldás!

Szia! Nekünk 4 hetesen volt egy pattanásnak kinézõ vmi a végbélnyílásánál, aztán amikor kentem, éreztem, hogy elég nagy csomó van alatta, orvoshoz vittem másnap, mert egyre pirosabb lett- sudocream ellenére-, õ gyereksebészhez küldött, kiderült tályog, zselével elérzéstelenítette, felvágta szikével, egy csomó genny kijött, és még két hétig betadinos gézzel kellett erõteljesen törölgetni, hogy a nyílás ne forrjon össze, hanem tisztuljon. Szerencsére jól viselte a kisfiam és meggyógyult, de 1 éves koráig még visszajöhet, figyelni kell a gyanús patikra. Amúgy attól van ilyen, hogy még gyenge a bõrük ellenállóképessége, és a bacik betelepednek a redõk közé. Ezzel nem ilyesztgetni akartalak, csak azért írtam le, mert ilyen is elõfordulhat! Most 3 hós, és gyönyörû a popsija! Reméljük, hogy nektek egyszerûbb lesz a megoldás!
lehet, scudocrem, és adhatsz normaflore-t, ami védi a belét, és az ánuszt is, nekünk ez vált be. ha ez nem segít válts pelus, vagy törlõkendõ fajtát, mert arra is lehet érzékeny.
Ha nagyon nem múlik, gombás fertõzés is lehet, ami a azért jár a fogzással, mert kicsit gyengébb az immunrendszer, illetve a keze mindig a szájában van, ezáltal benyelhet bármit.Ha rosszabbodik, vagy pár nap alatt nem múlik el kend be Canestennel.Nálunk 2 nap alatt csodát tett(orvosi javaslatra)

A mellbimbom melletti barna részen van egy csomo és fáj, 3 hos fiam szopizik, ez mi lehet? Mellgyulladasnak keszül?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!

Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!
A kérdező hozzászólása: szoval keles lett a csomobol!a picur a cicit nem falja be, cumisüvegböl issza a tejet, agyulladt mellböl odaadhatom a tejet?
Szia! Persze, hogy adhatod a tejet abból a melledbõl, ez nem olyan gyulladás...! Jobb lenne, ha a babádnak nem üvegbõl adnád a tejcsit, és minél többször ûritsd azt a melled, ahol a tejcsomó van! Minden szopit kezdj azzal a mellel, amelyik fáj!! Csak a baba tudja tökéletesen leszívni. Üdv.

Mennyi idős korukig kell használni a sportbabakocsit? 16 hósak vagyunk érdemes még vennem újat? Van egy amit kaptam de már "elég rossz formában" van.

Legjobb válasz: Attol függ mennyire szeret/tud sétálni a babád. Láttam már olyat aki 16 hósan anyukájával sétált a boltba meg vissza,de az én fiam ennyi idõsen,most kezdett járni. Van akinek tudna járni a gyereke,de kényelmesebb neki ha beteszi a kocsiba. A normál babakocsit is használhatod,én a helyedben ujat nem vennék már,mert ami jobb az elég drága,inkább egy használt jo állapotút probálj kifogni.

Attol függ mennyire szeret/tud sétálni a babád. Láttam már olyat aki 16 hósan anyukájával sétált a boltba meg vissza, de az én fiam ennyi idõsen, most kezdett járni. Van akinek tudna járni a gyereke, de kényelmesebb neki ha beteszi a kocsiba. A normál babakocsit is használhatod, én a helyedben ujat nem vennék már, mert ami jobb az elég drága, inkább egy használt jo állapotút probálj kifogni.
Szia! Szerintem is kell még a kocsi. Az én fiam is 16 hónapos, sokat ül még benne, ha a boltba gyalog mennénk(2 perc gyalog NEKEM), akkor nem érnénk oda. 2 lépés hátra, egy elõre vele:) Én is egy könnyebb, de jó állapotú használtat vennék.

Mi lehet ez? 2, 5 hós babóm mostmár mindkét lábán hátul van egy piros csík. Úgy néz ki mintha piros filccel rajzolták volna. Megsimítottam, nem hiszem hogy fáj neki.

Legjobb válasz: Zokni nem nyomhatta meg? Babám lábát ugyan így nyomta meg a zokni, kb:3-4 hetesen és még mindig ott van, bár már nagyon halványan. most 7 hós.

Zokni nem nyomhatta meg? Babám lábát ugyan így nyomta meg a zokni, kb:3-4 hetesen és még mindig ott van, bár már nagyon halványan. most 7 hós.
Figyeld, hogy megy-e felfelé a csík! Ha igen, azonnal ügyelet, mert az vérmérgezés jele lehet. Én felhívnám a védõnõt, vagy a dokiját, hogy mit mond.
A kérdező hozzászólása: Jézus ne hozzátok rám a frászt! Kb. 2-3 napja van ez a csík a lábán.
Nálunk az volt, hogy állandóan csiszálta/csiszálja a lábát. És ha zokni volt rajta, legalább az egyik igen hamar lekerült a lábáról, majd a csupasz lábujjaival karmolgatta a másik lábát. Mert ugye ott már nem volt zokni. Nálunk olyan 3-4 hónaposan nézett ki állandóan úgy a lába hátul, mintha vasvillával vakargatnánk.
Pár óra alatt növekvõ, sziv felé haladó csik a végtagon a vérmèrgezés jele!
Akkor sajna nem tudok segíteni:(
A kérdező hozzászólása: Odáig nem ér fel a zokni.
A kérdező hozzászólása: Meg a zokni más nyomot hagy.
A kérdező hozzászólása: A vérmérgezésnek más jelei is vannak (most néztem utána) pl. láz, hidegrázás, légzésszám és pulzusszám növekedése. Semmi ilyet nem tapasztaltam, békésen alszik.

Van egy 9 hós kisfiunk és jön a második babánk. Milyen 2 kisbabával?

könny? velük bánni? a kisfiunk 18 hónapos lesz ha megszületik a kicsi. Izgulok, hogy el fogom e tudni látni JÓL mindekett?. de biztosan...

Legjobb válasz: Szia! AZ elején buzti nem lesz könnyû,késöbb mindég "jobb"lesz,ahogy nõnek a lurkók!Akinek ikrei vannak az is egyszerre 2 babócát nevel,elvannak:-))) Az én kicsi lányom is 9 hós,de mivel csaszis v.tam,mi még nem tervezzük a következõt! Neked mikor született a kicsi?

Szia! AZ elején buzti nem lesz könnyû, késöbb mindég "jobb"lesz, ahogy nõnek a lurkók!Akinek ikrei vannak az is egyszerre 2 babócát nevel, elvannak:-))) Az én kicsi lányom is 9 hós, de mivel csaszis v.tam, mi még nem tervezzük a következõt! Neked mikor született a kicsi?
Nem könnyû két gyerekkel, ha azt veszed, hogy az egyik már jár, a másik meg cicizik, az egyik kel éjjel a másik meg már nem...szóval nem könnyû. De az anyukák mindig megoldanak mindent, ne izgulj neked sem lesz gondod. Nekem 5 hós ikreim vannak és nekem az eleje sokkal nehezebb volt, mint az egyes gyerekeseknek, viszont késõbb meg már könnyebb lesz. Szóval ne aggódj nem lesz baj, ott lesz apa is meg a nagyik is!!!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak: 9 hónapos, így 2008, májusban. :)
Szia!Nálunk is ez a helyzet.Van egy 9 hónapos kislányom(májusi) és most vagyok 8 hetes.Én is félek egy kicsit, de majdcsak megoldjuk.Jó babavárást és babázást!
A kérdező hozzászólása: 4 hetes vagyok, tegnap lett pozitív a tesztem... :) :)
Szia. Nekem 22 hónap van a két gyerkõc között.Nagyon féltem mindattól, amit te is írtál, ja meg persze jöttek a megjegyzések jól meggondoltad?Bírni fogod?Ekkor elhatároztam mindent megteszek értük ami tõlem telik. Amitõl mégis a legjobban tartottam az a féltékenység. Már a terhesség alatt készítgettük a nagyobbat hogy lesz kistesója. Ha olyan vizsgálatra mentem (pl: hasi ultrahang) akkor vittük magunkkal. Egyszóval semmibõl nem hagytuk ki.Segített választani kiságyat, paplant...stb meg ilyenek.Olyan lelkes volt hogy csak lestünk. Amikor betöltöttem azt az idõt hogy fájás mérésre kellett járni mindig elvittük. Az elsõ alkalommal sírt amikor bementem, de amikor kijöttem teljesen megnyugodott. Onnantól kezdve nem sírt, hisz tudta visszajövök nem örökre megyek el.Így mire a szülésre került a sor egy könnycsepp nélkül hazament az apjával.5 napig voltam bent de egyszer sem sírt, jó kedvû volt.Otthon segített fürdetni, kiválasztani mit adjak rá, segített bekenni... stb.Mindezeknek köszönhetõen amikor a pici szopizott soha nem csinált semmi rosszat, szépen játszott. Soha nem bántotta sõt úgy félti a hugát, hogy van aki meg se nézhette sokáig.Mindezt azért írtam le, hogy ha tudatosan felkészítitek a törpét nem gondolnám hogy nagy baj lenne.Ma már3 és 1 évesek és egész nap eltudnak játszani.Nekem nem jött be a mondás, hogy 2 gyerek dupla gond.Nem bántam meg.Jó babavárást.
Tuti nem könnyû. Az enyém és 2008 májusi és lehet nálunk is jön akistesó, még nem csináltam tesztet. De szerintem is igaz, hogy az anyukák mindíg mindent megoldanak. Én emiatt nem is igazán aggódok. A gazdasági válság miatt megugrott törl. részlet jobban aggaszt, ha tényleg jön a tesó. Boldog babázást és babavárást.

Kisfiam karácsonykor 10 hós lesz. Mit vegyünk neki? Ami ugye fejleszti is, de jó játék. Van egy pár ötletem már, de hátha tudtok jobbat.

Legjobb válasz: Mi is 10 hósak leszünk és fogalmam sincs. Elmondanád az ötleteidet? Az enyém kislány.

Mi is 10 hósak leszünk és fogalmam sincs. Elmondanád az ötleteidet? Az enyém kislány.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. Gondoltam puha építõkockára, nagyon szeret rakosgatni. Akkor egymásba illeszthetõ poharak, esetleg keményfedeles mesekönyv. Kislánynak lehetne venni rongybabát is.Ilyen stílusú játékokra gondoltam.
Köszi. Ezek tök jók. Nekem ami most eszembe jutott és idõszerû lesz valamilyen járássegítõ. Talán akkor már próbálkozni fognak.
Az én lányom is ennyi idõs volt az elsõ karácsonyán. Ezeket kapta: Puha activity kocka, formaberakó, karikákból építhetõ torony, poharakból építhetõ torony, keménylapos meséskönyv és fa építõkocka( ez még akkor korainak bizonyult).
Kislányom is 10 hónapos lesz karácsonykor! Mi valamilyen járássegítõt veszünk neki, mert már felállt, úgy gondolom, hogy karácsonyra már szépen próbálgat menni is talán. A formabedobót is szokták szeretni, legalábbis rokongyerekek nagyon értékelték már ennyi idõsen. Én még addig figyelem, hogy lesz-e valami, ami igazán érdekli, és annak megfelelõen alakítom majd ki az ajándék-igénylést a nagyszülõknek... :-D (pl: "letörölhetõ" rajztábla, vagy valami mesekönyv - még nem kötik le a mesék sem, és a könyveket is tépkedné, meg a szájába gyömöszölné - esetleg már bébitaxi... ki tudja, hogy mennyit fejlõdik addig a törpe)
Az énkisfiam majdnem 9 hónapos lesz karácsonykor, (1.-én tölti majd a 9-et)"hintalovat" veszünk neki.Lehet olyat kapni, ami nem ló formájú, hanem egy csigabiga és fotelszerû az ûlõke része, így nem tud leesni róla. Mondjuk azt is hozzáteszem, hogy a babám nem átlagos gyerek, most 6 hónapos, járássegítõvel tud egyedül állni, pár lépést megy is, egyedül stabilan ül, nem kell már kitámasztani. Méretileg meg akkora, mint egy 1 éves gyerek, 80-as méretet hord.

Olyan kérdésem volna van itt olyan anyuka akinek 3 gyermeke van? Mennyire nehéz? Nekem van egy 4.5 éves és egy 12 hós lánykám. De szeretnénk 3 babát. Szerintetek?

Legjobb válasz: nekem 4 éves és 16 hónapos van és én is szeretnék harmadikat. Mostanában rengeteget vigyázok a barátnõm fiára aki 2 éves. Nagyon jól elvagyunk. Egyáltalán nem nehéz. egyszerre alszanak el dél-fél egy körül, minden csak szervezés kérdése. nyilván nehezebb lenne ha egy újszülött lenne és nem 2 éves de szerintem azt is meg lehetne oldani. Vannak persze nehéz idõszakok, de ha azokat túléljük, akkor utána már minden sínen lesz. Párom még meg akarja várni hgoy beköltözzünk a házunkba és csak akkor kezdjük a 3. babaprojektet.

nekem 4 éves és 16 hónapos van és én is szeretnék harmadikat. Mostanában rengeteget vigyázok a barátnõm fiára aki 2 éves. Nagyon jól elvagyunk. Egyáltalán nem nehéz. egyszerre alszanak el dél-fél egy körül, minden csak szervezés kérdése. nyilván nehezebb lenne ha egy újszülött lenne és nem 2 éves de szerintem azt is meg lehetne oldani. Vannak persze nehéz idõszakok, de ha azokat túléljük, akkor utána már minden sínen lesz. Párom még meg akarja várni hgoy beköltözzünk a házunkba és csak akkor kezdjük a 3. babaprojektet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszodat!! Nem tudom nekünk is mikor sikerül majd mert 1 évig fogamzásgátlót szedtem most hagytam abba... Reméljük hamar sikerül majd meg hát az a 9 hónap még a pociban lehet hogy lesz addigra 2 -2.5 éves is a kicsi majd... Hát remélem minden jó lesz... Most is nehéz kicsit a nagyobbikkal sokkal több figyelmet kér mint eddig bármikor!!!

Segítség! A barátnőmnek van egy 3 és fél hós fia, és kb.3 hete minden nap egyszer rájön egy olyan "hiszti"-síró görcs, hogy alig lehet megvigasztalni. Mi lehet a gond?

FONTOS! Ma voltak az orvosnál, aki nem is foglalkozott ezzel a témával, inkább azon lovagolt, hogy hogy-hogy nem alussza még át a baba az éjszakát:-(((( Kit érdekel, nem?

Legjobb válasz: nálunk is volt, nyugi. az idegrendszerük még éretlen, nehezen dolgozzák fel a külvilág rettentõ sok ingerét és emiatt van mikor "kiborul" a bili.

nálunk is volt, nyugi. az idegrendszerük még éretlen, nehezen dolgozzák fel a külvilág rettentõ sok ingerét és emiatt van mikor "kiborul" a bili.
Még annyit, hogy minden baba sír, nyilván nem foglakozik ezzel az orvos, ezért ne ítéljétek el.
Túlpörög. Sok az inger, ki kell rekeszteni valahogy. Kapcsoljatok be "fehér zajt" neki ilyenkor, pl. porszívó, hajszárító, ez szokott segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, nem is ítéljük el, de ha szinte sírva megy a szülõ, kocsit lehetne segítõkészebb vagy legalább próbálna nyugtatni. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: *kicsit
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy mégis csak kólikás? Nem "öreg" már ahhoz? Mettõl meddig tarthat?
Ez nem hiszti 3 honaposbabanal meg nincs hiszti minden pici baba sir ki tobbet ki kevesebbet
nálunk is van vagy 28 fok, 1 szál rövidujjú bodyban alszik a picim, 6 hónapos
Tescos 3 db-os rövid ujjú rövid lábú rugiban alszik, amibe széltében kétszer beleférne, ezért szellõs. Napozónak vettem, de olyan béna, hogy ilyen szélesre csinálták, de nem baj, mert jó pizsinek. Jó kis pamut, szívja az izzadságot. Amikor mi is megyünk aludni, akkor takarom be egy vékony kifogóval a derekáig. Panelban lakunk, és 7 hónapos a babám
25C van bent és rövid bodyban alszik, vékony kistakaróval. 6 hós
30 fok van bent. Múlt éjjel már csak egy pelusban aludt 8 hónapos babám. Elõtte egy ujjatlan bodyban. Ma éjjel is ujjatlan body-t fogok adni Rá. Szerintem sok amit a babádra adsz. Egy rövid ujjú body és egy zokni elég lenne. Ha nem forgolódik, akkor zokni sem kell, csak egy vékony textilpelus vagy az a textil anyagú törölközõ (nem is tudom mi a neve) a lábára.
Szia.Nálunk 26-27 fok van, de 13 és fél hónapos kisfiam vékony rövid ujjú bodyba alszik.Sokszor még így is izzad.
28-30 fok van panelben.2.vagyok.
Én a lányomat akkoriban csak egy rövid ujjú bodyban altattam. Pelenkával betakartam, de azt úgyis mindig letornázta magáról. Sosem fázott így. 26-27 fok volt nálunk. Barátnõm a 3 hónapos kislányát csak pelenkában és egy nagyon vékony ujjatlan hálózsákban altatja.
5 hetes a babám és egy rövid ujjú body és kis zokni van rajta, textil pelussal betakarva.
Panel ezer fok, és tesco rugi. Fagyos a szentem :D Látom azért a tescos cuccok másnak is bejönnek alvósnak.
és szerintem is sok nagyon a hosszú ujjú! Tavaly nekem is ilyen kicsi volt, volt bõven ekkora meleg, és rövid ujjú napozóban, zokni nélkül altattam
ja, elõzõ vagyok, 13 hós
tetõtér, 34 fok, egész éjjel tárva az ablak, reggelre 30 fok---ezért egy ujjatlan póló (vagy az sem) és pelenka
28-29 fok van éjszaka. Ujjatlan body-ban alszik és még így is sokat forgolódik.
Szia! Kb. 28 fok van nálunk is éjjel és egy laza napozóban és egy kis zokniban alszik nyitott ablaknál 11 hós kisfiam.
27 C fok és szintén tescós napozó, amit én is pizsinek vettem és derékig ráteszek egy textil kifogót és még az ablak is nyitva van.6 hós
vályogház, de kétoldalról süti a nap, szóval 28-29 fok van bent. r.ujjú body, vékony textílpelus. Nyitott ablak egész éjjel. 4, 5 hós, szakad róla a víz. Most is úgy tudott csak elaludni, hogy a textílpelust is levettem róla. Majd éjszaka visszaterítem rá. Néha még egy vékony kisplédet is rátakarok, bár felesleges, úgyis lerugja magáról.
5000 fok, ujjatlan body, másfél éves.
panel, 28-30 fok a 21 hós lányom és a 4 hós kisfiam is 1 szál rövidujjú bodyban alszik (halnaltájt a kicsire terítek egy textilpelust. a nagyra nem, õ azért szokott könyörögni hogy meztelenül elhasson).
Szimpla melegben nekem is tescós napozóban alszik, most ebben az extra hõségben pedig csak egy rövid ujjú bodyban. Hajnalban takarom csak be, akkor is csak a lábát.
4, 5 hós r.ujjú bodyban alszik. 27 fok van, éjjel csak kicsit hül le a szoba 25 fokig. Ha úgy látom, egy pelust ráterítek még. Nyitva az ablak nála is, a fejvédõ remélem felfogja a mozgó levegõt, ezért merem kinyitni az ablakot és a baldahint is jól ráhúzom az ágyára. Eddig még nem fázott meg. Kop-kop. Nem izzad nagyon a babád?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen a textilpelussal az a gond, hogy lerúgja magáról. Szerintem is sok amiben eddig aludt a picim, de apuka mondta, hogy így legyen. Félti a szerelmét! :) Most megegyeztünk, hogy a dédivel varratunk két nagyon vékony kis hálózsákot és abba mehet meztelenül. Ja a teraszajtó nálunk is nyitva van. Reggelre már "csak" 25 fok volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!