Találatok a következő kifejezésre: Van egy hónapos kiskutyám, és az (10 db)

Van egy 4 hónapos kiskutyám, és az egyik lába el van görbülve, pedig kapott injekciót és kap kálcium tablettát, mégsem akar javulni. Helyre jöhet még? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem írtad miféle kutyid van, de Te nyilván tudod mekkora lesz kifejletten. Nekem bullmasztiffjaim vannak és a kálciumadagolással mindig is bajban voltam, ugyanis mindenki mást mond. Egy biztos. Ha jó minõségû táppal, konzervvel etetsz Hills, Happy Dog, Eukanuba, Royal Canin stb. (nem Chappi, Pedigree Pal és a többi Cora-s, Tesco-s szemetet ne is említsem) csak a fogváltáskor kell kálciumot adnod, egyébként nem, mert a jó tápban minden benne van és maximum csak túladagolsz, ami még rosszabb, mintha nem adnál, mert csontkinövése, csont deformálódása stb. lesznek. A kálciumot ne a boltban vásárolt tabletta formájában add, hanem a patikában lehet kapni tiszta kálcium port. A görbe lábra pedig injekciót adni... Nem értem. Szerintem minél elõbb vidd orvoshoz, de most egy másikhoz!! És a kálciumot és kérdezd meg! Írhatnál, hogy mit intéztél, érdekel.

Nem írtad miféle kutyid van, de Te nyilván tudod mekkora lesz kifejletten. Nekem bullmasztiffjaim vannak és a kálciumadagolással mindig is bajban voltam, ugyanis mindenki mást mond. Egy biztos. Ha jó minõségû táppal, konzervvel etetsz Hills, Happy Dog, Eukanuba, Royal Canin stb. (nem Chappi, Pedigree Pal és a többi Cora-s, Tesco-s szemetet ne is említsem) csak a fogváltáskor kell kálciumot adnod, egyébként nem, mert a jó tápban minden benne van és maximum csak túladagolsz, ami még rosszabb, mintha nem adnál, mert csontkinövése, csont deformálódása stb. lesznek. A kálciumot ne a boltban vásárolt tabletta formájában add, hanem a patikában lehet kapni tiszta kálcium port. A görbe lábra pedig injekciót adni... Nem értem. Szerintem minél elõbb vidd orvoshoz, de most egy másikhoz!! És a kálciumot és kérdezd meg! Írhatnál, hogy mit intéztél, érdekel.
Szia! Az sem mindegy hol van elgörbülve a lába. Ha bokánál akkor az izület gyenge, ha feljebb akkor a pedig csont. Ennek megfelelõen vagy izületi erõsítõt vagy kalciumot kell kapnia, de napi adagolásban nem egyszeri alkalommal. A dokit kérdezd meg! Lehet csinál majd egy rtg vizsgálatot a biztonság kedvéért.

Mit tegyek a parvovírusos beteg kutyusommal? Van egy 5 hónapos kiskutyám és egy másfél éves ők be vannak oltva de attól elkaphatják? Mivel az elején még érintkeztek a beteg kutyussal de mostmár el vannak különítve.

9 éves cocker spániel, 4 nap lappangási idő után nagyon levert volt, hányt, nem evett, a testhőmérséklete 33° volt a 39° helyett. Már elvittük dokihoz 3× kapott antibiotikumos injekciót. Tegnap haza hozhattuk most infralámpával tartjuk melegen, sokat alszik, nem eszik csak iszik. Viszont nem úgy tűnik, h jobban van. Fel fog épülni? Normaflort szerintetek vegyek neki? Tapasztalatokat írjatok légyszi.

Legjobb válasz: Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?

Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?
Nekünk még inni sem akart, úgy kellett leönteni valamennyit a torkán, de ha iszik az már jó. A doki szavát ha komolyan veszed, akkor már csak a kutyustól függ, hogy ki-e tart. Gógyuást neki!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek már jobban van, evett és nem hányt. Egészen élénk alig akart lefeküdni :D Egyébként nem kicsiként került hozzánk hanem fél évesen, az elõzõ gazdája azt mondta, h be van oltva csak nincs meg a könyve... A doki szerint nem kapta meg a kölyökkori oltást ezért elkaphatta a parvot... Hát ennyit errõl.. Remélem most már tényleg meggyógyul a kicsikém! :D
A parvovírus felnõtt korban nem fertõz...legalább is nagyon nagyon ritka esetben. Csinált a doki tesztet? Amit csinálhatsz: tertsd melegen, segíthet a Calopet paszta, és a kiszáradás ellen (mivel a parvo hasmenéssel jár), ajánlott infuziót adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen kapott infúziót a dokinál meg infralámpáztunk neki, hogy meleg legyen + bent volt a lakásban. :) Már teljesen jól van és visszanyerte erejét a kutyus. :D

Van egy yorki kiskutyám 4 hónapos és volt neki egy fülgyulladása ami már elmult csak ez alatt az idő alatt a sok vakarózástól lekonyult az egyik füle. Helyre fog e jönni neki vagy ilyen marad?

Legjobb válasz: Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.

Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.
Ha sehogy sem áll fel, és nincs törzskönyve, akkor meg nem yorki.De fogváltás után fel kellene állnia.Amennyiben yorkie.
Most váltja a fogát. Még az egészségeseknél is elõfordul, hogy gyengül a fül tartása. Milyen étrenden van?
A kérdező hozzászólása: Száraz tápot eszik rendesen étkezik.Remélem úgy lesz ahogy mondtátok.Köszönöm a válaszokat.
De az sem mindegy, hogy milyen száraztápot eszik. Chappi, Darling, Friskies, stb, ezeknek a tápértéke nulla.
A vakarástól biztosan nem konyul le a füle. :) A gyulladástól inkább.

Van egy 3 hónapos kiskutyám csak az a baj, hogy nem tudom levinni reggel őt mivel suliba megyek de addig meg "bepiszkít" a házba, hogy csináljam azt, hogy szobatiszta legyen? és ne "piszkítson" a házba 5 óra hosszáig mert addig vagyok iskolába.

Tacskó keverék a kiskutyám és nem szeretnék arra hazamenni,hogy minden tiszta kaki meg pisi de ha ez lenne az sem baj mivel nagyon szeretem a kutyám és szeretni is fogom amúgy :D

Legjobb válasz: Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.

Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.
Legalább háromszor ki kellene õt vinni, reggel-délután-este, ebbõl az egyik egy órás séta legyen, amikor a legjobban ráérsz. Reggel kelj fel elõbb, hogy ki tudd vinni. Persze, hogy nem bír ki egy napot...te kibírnád?
Nagyobb korában is le kell majd vinni reggel. Jobb, ha hozzászoksz, hogy korábban kelsz és leviszed.
3 hónaposan nem bír ki egy egész éjszakát és egy fél napot egyhuzamban, fizikai képtelenség. Reggel még a felnõtt kutyákat is le kell vinni. Nem kell hosszú idõre, 10-15 perc bõven elég, csak míg pisil-kakil. Annyi az egész, hogy kicsit korábban kelsz, leszaladsz vele, megdicséred, ha pisilt, aztán irány haza és a suliba.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm szépen a válaszokat :D
A kutyatartás áldozatokkal jár, fel kell kelni egy kicsit korábban. Én fél 6-kor kelek 6 helyett, és este 10kor is még lemegyek vele. Önzõség elvárni, hogy a Te kényelmességed miatt fél napig vissza kelljen tartania a pisilést.
egy 3 hónapos kutyát legalább 3-4 óránként még lekéne vinni hogy szobatiszta legyen, egy kicsit reggel elõbb kelj fel és vidd le legalább 10 percre míg elvégzi a dolgát akkor haza jössz a suliból akkor esetleg 30-40 percre is levihetnéd.. legalább old meg hoyg 3x-4x lent legyen és az egyik séta legyen 1 órás legalább
A kérdező hozzászólása: Jó majd kelek hamarabb akkor :D B.U.É.K. :P

Van egy 4 honapos roti kiskutyám és a veszetség elleni oltást mikor kell beadni neki? és az kb. mennyibe kerül? Köszii

Legjobb válasz: http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.

http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Ha egyszerre többet adnak, az általában kb 4000 szokott lenni, egy oltás 1000-1500 ft.
Ha végeztetek már a kölyök oltási programmal, akkor igen, lehet. 1 éves korában majd meg kell ismételni a kombinált oltással együtt, utána pedig évente ismételni mindkettõt. A doki nem mondta???
Ja, és én tavaly júniusban 3000Ft-ért adattam a veszettségit, 3500-ért pedig a kombináltat. Várostól és orvostól függ, valamint az oltóanyag márkájától is. Kombináltnál a több összetevõjû általában drágább, de érdemes azt beadatni.
Hivatalosan 3 hónapos koráig meg kell kapnia, tehát mielõbb!

Van egy 13 hónapos golden retirever szukám. Az állatorvosunk azt mondta, hogy a következő tüzelésnél legyenek kiskutyái, aztán 1 év múlva megint, mert így megerősödik az immunrendszere, és tovább él. Igaz ez?

Mondtam neki, hogy én nem értek ehhez, nem tudnám hogy kell felnevelni a kiskutyákat, de mondta hogy nem nagy dolog, a szülést megoldja egyedül a szuka, utána szopnak 4 hétig a kutyák, aztán adjak nekik szilárd kaját, és ha ötnél több kiskutya lesz akkor 6 hetesen adjam ?ket el, ha kevesebb akkor meg elég 8 hetesen. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Lõtte a diplomáját? Ivartalanítsd ha nincsenek tenyésztési szándékaid! És válts orvost! Nagyon sok elõnye van az ivartalanításnak egészségügyi szempontból is.

Lõtte a diplomáját? Ivartalanítsd ha nincsenek tenyésztési szándékaid! És válts orvost! Nagyon sok elõnye van az ivartalanításnak egészségügyi szempontból is.
Nekem is ezt mondta a doki de nem ezért lesznek kicsik.
Nagyon helyesen gondolkodsz, a doki meg egyszerûen hülye! Eleve nem szokás, nem szabad a harmadik tüzelés elõtt befedeztetni a kutyát. Az elléstõl meg nem lesz erõsebb az immunrendszere! Ja és az ellés sem úgy megy, h potty és már meg is vannak a kiskutyák. Félidõs vemhesen oltatni kell a szukát, fedezés elõtt pedig féreghajtani is. A kölykök születése sem megy sokszor simán. Császározásra kerülhet sor. Sõt akár a szuka el is pusztulhat, aztán ott maradsz a kölykökkel és etetheted õket 4óránként cumisüvegbõl. Egyébként meg kb 4hetes kortól 2hetente féreghajtás kell a piciknek, plusz 6-7hetesen az elsõ oltás és csak utána 8-9hetes koruk körül lehet õket új gazdihoz adni. Ezen felül klasszul szétszedhetik a kertet, a házat. Egész nap visítoznak, játszanak, díbolnak. Ezt nem mindenki képes elviselni. Erre fel kell készülni.
A kérdező hozzászólása: Igen én is ezek gondolkoztam, ráadásul gondolom hogy azoknak is ezt mondja, akiknek keverék kutyájuk van. Na ugye az õ esetükben meg sajnos még nehezebb gazdit találni. Az orvos kb 55-60 éves, úgyhogy egy jó ideje praktizálhat, gondolom hogy lányos gazdinak mondta már ezt jó párszor a kb 30 év alatt:( Gyálon lakom, õ a 18. kerületben dolgozik.
Tyû, a mindenit... még szerencse, hogy ilyen felelõsségteljesen, normálisan gondolkozol! Csak megerõsíteni tudom a 2. hozzászóló véleményét, én is a MÁOK véleményét akartam belinkelni. Azt a dokit nagyon szépen popón tudnám csapdosni a diplomájával. Szüljön, kétszer is, és a kölykök 6 hetesen gazdához? Pff.... Az a baj, hogy ha neked ezt mondta, akkor másnak is ezt mondja, és nem mindenki jár utána a dolognak olyan rendesen, mint te, és vakon hisz az orvosnak. Aztán a kölykök a menhely kapuja elõtt landolnak vagy az út szélén. És még meg vagyunk lepõdve a másfél millió kóbor kutyán meg azon, hogy a menhelyek képtelenek több állatot befogadni? Hihetetlen, hogy a MÁOK álláspontja ellenére vannak orvosok, akik még ezt terjesztik. Szerintem is válts orvost, és akinek lány kutyája van, és hozzá hordja, annak mondd, hogy ez a doki ***! Hány alom születhetett már az õ jóvoltából! A hányinger kerülget, komolyan. Hol laktok?
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam hogy ez nem így van. Rögtön elolvasom amit belinkeltél. Mondtam hogy én inkább ivartalaníttatnám ha lehet, mert nem szeretnék véletlen sem kóborkutya sereget a kapunk elõttés kiskutyákat. Na és akkor mondta hogy nehogy ivartalaníttassam, mert teljesen felbordul a hormonháztartása, mindenképpen legyenek kiskutyái. Akkor keresek másik orvost, pedig eddig normálisank tûnt, bár oltáson kívül eddig nem jártunk hozzá, azt meg ugye mindenki be tud adni.
Ez hülye ... keress másik orvost ... A szülés megviseli a szuka szervezetét, nem javult töle az immunrendszere (ez kapitális baromság). Csak arra utazik hogy minél több pénzt hagyj nála ... és 6 hetes kiskutyát nem szakitunk el az anyjától akkor se ha 8 testvére van .... Felháborito ... Ezt mindenképp olvasd el: "A Magyar Állatorvosi Kamara Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának állásfoglalása az ivartalanítás kérdésében" http://www.maok.hu/content/_common/attachments/ivartalanitas..
Sajnos neki nem állat a kutya, macska... :-((( Õ még úgy tanulta, hogy csak a haszonállatok fontosak. A többit el tudja látni, de (föleg ha nem is szereti õket) nem ért hozzájuk...
A kérdező hozzászólása: Hát törzskönyv az van, de én tényleg csak családi kedvencnek szerettem volna a kutyust. Nekem is nagyon furcsa volt amit mondott, azért is kérdeztem itt rá. Pont ma voltunk nála, mert be volt gyulladva a kutyusom szeme, és akkor mondta ezeket. Sûrgösen keresek másik orvost, mert most tényleg nagyot csalódtam. És amint lehet ivartalaníttatom a kutyusom.
Hát ez az orvos egy nagy... inkább váltsd le õt jobb lesz neked is meg a kutyának is. Amúgy hol laktok, hogy nehogy a kis bernáthegyimnek is ugyanezt javasolja. Amúgy a golden retrievert sokan keresik én is azt akartam de sehol nem volt eladó és 40 000 Ft szép kis összeg 1 kutyusért. Te tudod az ivartalanítás is egy megoldás a gazda dönt nem mások és nem az állatorvos.Jah és 13 hónapos kutyának még tilos kiskutyát csináltatni csak a második tüzelés után szabad ami kábé 2 év egy 10 hónapos kutyától számolva.
A kérdező hozzászólása: Pfff. Gratulálok a te orvosodnak is, és neked meg végképp hogy csakazértis lesznek kiskutyák:S
A kérdező hozzászólása: Az enyém is hamarosan ivartalanítva lesz:)
Az én bullterrier szukám 8 hónapos korában lett ivartalanítva, nem is tüzelt még, és köszöni jól van.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is hülye. Tegnap óta bújom a netet, és sehol nem találtam olyat, hogy egyszer ellenie kell a kutyának. Ez tiszta barom, na mindegy. Találtam egy jó dokit, legalábbis annak tûnt telón keresztül, 2 hét múlva megy ivartalanításra a kutyum. Elmeséltem ennek az orvosnak, amit a dokink mondott, mondta hogy ez abszurdum, nem kell ellenie egyszer sem, sõt.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom végigolvastad-e a kommenteket, de már írtam hogy váltunk, a kutya ivartalanítva lesz, és Gyálon lakom, õ a 18. kerületben dolgozik. De gondolon nem olvastad el, mert akkor ezeket tudnád és nem kérdeznéd meg még egyszer...
hány hetesen választották el az anyjától?
Nálunk eddig minden kutyának volt valami kedvence, amit nem adott oda senkinek. A mostaninak is van. Ha szopást utánoz, lehet, hogy korán lett elválasztva. de nem hiszem, hogy errõl van szó. Szerintem ne izgasd magad miatta.
az enyémnek is van "cumis" párnája, az az övé, szereti, és esténként cumizik, meg közben röfög is. Szerintem magát nyugtatgatja. ja és 5 éves dobi szuka.
Nálunk a macska cumizik! Én is kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek! Az én kutyáimnak is szoktak lenni "kis barátai", amivel szerintem nincs is gond amíg nem morog vagy kap meg érte, neked vagy a családodnak mindig szó nélkül oda kell adnia, te vagy a "fõnök", a gazdija, meg kell értenie, hogy hol a helye még az elején, mielõtt ez eldurvulna a helyzet, azaz a következetes nevelésre célzok.
Jah, vagy amíg nem lesz álvemhes tõle, sajnos olyat is láttam már :S Persze a tiéd még túl kicsi ahhoz szerintem, meg a nemét sem írtad...
a tüzelés utáni 2 hónap tájékán valóban nem árt kicsit eldugni elõle az álvemhesség miatt. Ez egyfajta pótcselekvés, jó kis önnyugtató.

Van egy 6 és fél hónapos roti kiskutyám és tegnap ota nem eszik csak vizet iszik és kihánnya az egészet mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nálunk lenyelt plüssállat okozott iyen tüneteket! Bár az én kutyám evett is,jó kedvû is volt,csak kihányt mindent. Másnap reggel a plüsst is!!

Nálunk lenyelt plüssállat okozott iyen tüneteket! Bár az én kutyám evett is, jó kedvû is volt, csak kihányt mindent. Másnap reggel a plüsst is!!
Ahelyett, hogy itt írkálsz, vidd el orvoshoz! Az eszem megáll. Mit gondolsz, megnyugtatunk, hogy kis hányás nem a világ?
Azonnal vidd orvoshoz, csúnya ferzõzés is lehet, ha a vizet kihányja kiszáradhat! Futás az orvoshoz!
Szerintem is irány a doki, de minél hamarabb!
Milyen oltásai vannak? Lehet kölyökkutya betegség, pl. parvo, szopornyica, korona vírus, leptospirózis, lehet bélgyulladás. Ha volt benne kullancs, lehet, hogy babéziás. Lenyelhetett játékot (pl. bélelzáródás), mérget. Vidd dokihoz!

Milyen hátrányokat szenvedhet egy német juhász kiskutya ha 1 hónaposan van leválasztva az anyjától! Mire muszáj ügyelnem? Mikor oltassam be, és mivel muszály hogy egészséges legyen? És mit adjak neki enni, míg ilyen kicsi?

Sajnos az anyja elpusztult így az 1hónapos kis német juhász anya nélkül maradt...most került hozzám! Küls?re teljesen egészséges kutya egyébként:)

Legjobb válasz: Annyi hátránya lehet, hogy nem tanul meg "kutyául" viselkedni, nagy korában más kutyákkal rendellenesen (agressziven vagy épp félénken viselkedhet). Nem tanulja meg azokat az emberrel szembeni reakciókat, amit az anyja megtanítana neki. Ha már mindenáron ezt a kutyát akarod, jó lenne keríteni kölcsönbe egy nyugis dajkakutyát, aki nevelgetné.

Pedig jó lenne ha legalább egy kutyustól megtanulná a dolgokat. :) Amit írtam is neked még az elején. :) Sajnos te nem tudod megtanítani a kutyák testbeszédét neki. :) Ha van lehetõséged akkor hozz egy dajkakutyát neki, aki elfogadja õt. :)
Annyi hátránya lehet, hogy nem tanul meg "kutyául" viselkedni, nagy korában más kutyákkal rendellenesen (agressziven vagy épp félénken viselkedhet). Nem tanulja meg azokat az emberrel szembeni reakciókat, amit az anyja megtanítana neki. Ha már mindenáron ezt a kutyát akarod, jó lenne keríteni kölcsönbe egy nyugis dajkakutyát, aki nevelgetné.
Közben jött a válaszod, azt nem olvastam: miért lenne bolhás? A többi 3 bolhás? Nincsenek oltva, hogy elkapna tõlük valamit?
na nem olyan biztos hogy egészséges, ha az anyja elpusztult, nem tudhatod mire számíthatsz, ha a szaporítókat támogatod, fõleg az egészségét illetõen oltanod majd 6 hetesen kell elõször, elmész egy dokihoz, veszel nála egy oltási könyvet, majd abban benne lesz minden az oltásokról jó ha tudod, hogy a fülének nagyon jót tesz a porcerõsítõ amúgy meg én a helyedben nem hoztam volna el a kölyköt szaporítótól, hanem én a fajtamentõktõl hoztam volna kutyát, ahol tudod, hogy mire számíthatsz és milyen is a kutya amúgy pedig egyáltalán nem tudhatod, hogy az a kölyök milyen lelki sérüléseket szenved ez miatt és mennyiben fogja megváltoztatni ez az eset a jellemét, akár agresszív is lehet :(
Az én kutyám 4 hetesen került hozzám. Rendesen ette a kölyöktápot, Darált hússal elegyítve. Természetesen velem volt a lakásban. Ma gyönyörû, nagy termetû kutya lett belõle. Nagyon ragaszkodik hozzám.Munkavizsgás.
06:03-as, nem feltételnül betegségbe kell meghalnia az anyának, sajnos a szülésbe is beletud halni. :S
Ha szeretettel van nevelve, akkor nem hiszem, hogy baj lesz belõle. :) Csak most neked kell megtanítani mindenre amire az anyja nem tudta. :) Az pedig marha nehéz.. Konkrétan kimaradt a kutyának az a korszaka, amiben megtanulja a testbeszédet, stb. Esetleg nincs még egy kutyátok, aki teljesen egészséges és a kölyköt tudná terelgetni? Mert így bajos lesz késõbb... :S De nem hiszem, hogy agresszív lesz, csak amikor majd lehet vinni kutyák közé (3 hónapos kor körül) akkor minél többet járjatok ki vele, és emberekkel is ismertesd meg. Szeresd nagyon, mint egy pici babát (mert amúgy az), dédelgesd, babusgasd és legyen sokat melletted. Elhiheted, iszonyatosan fog ragaszkodni hozzád, de leszel az anyukája úgymond. :) Sok sikert! Jah.. és szerintem még vegyél neki kölyök tápszert (szokták adni, ha anya valamiért nem szoptat), aztán mikor eljött az ideje, akkor áttérhettek apránként a szilárd táplálékra. De ezt bármelyik kutyás könyvbe elolvashatod (ahol le van vezetve a tenyésztés). :)
Nekem van egy tenyésztõ ismerõsöm, ahol ellésnél sajnos meghalt a mamakutya. Kézzel lettek a picik elsõ naptól felnevelve. DE nem adta oda õket 8 hétnél hamarabb. Ha van mami, ha nincs, a kiskutyának 8 hétig a megszokott környezetében, a testvérei között van a helye. Remélem nem fizettél érte!!!! Féregtelenitsd, 6 hetesen oltasd, és kölyöktejet, vagy beáztatott starter tápot adj neki.
A kérdező hozzászólása: Bevannak oltva, csak a legkisebb kutya állandóan vakarózik és érzésem szerint bolha az oka! Hiába vettem spray-t meg bolhanyakörvet valamelyikük mindig vakarózik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Van egyébként 3 kissebb testú de idõsebb kutya még az udvaron, csak attól félek hogy bolhás lesz vagy el fog kapni tõlük valamit! Egy ideig a pincében, ami meleg hely ott tartom, én biztos jól fogok vele bánni mert volt egy skót juhász kutyám ami olyan intelligens és hûséges volt hogy szinte emberi értelemmel bírt! Értek a neveléshez:)
Nem kell hozni, ott van a kertben 3 másik. Vegyél rájuk Advantix spot-ont és akkor bátran összeeresztheted õket. Nagyon fontos ebben a korban más kutyák társasága. Persze elõször mutasd be a többieknek és figyeld, nehogy bántsa valamelyikük.
Mindenhol eszi, vagy csak bizonyos helyeken?
Ezt is perverz étvágynak hívják.
A kérdező hozzászólása: Jézusom!Akkor végül is úgy látom ez nem egyedi amstaff eset.Most már biztos, hogy póráz lesz és csak olyan helyen lehet szabadon ahol fõleg kavicsot nem talál, aztán csak kinövi... vagy szájkötõ neki...
Rossz szokás, ami halálos lehet. Állatorvos rokonom praxisában az elmúlt fél évben volt olyan kölyökkutya, aki fogzás ideje alatt evett földet meg rágott földes ágakat, és tetanuszt kapott tõle, bele is pusztult... és egy másik, szintén amstaff, akit pár hónapon belül háromszor operáltak bélelzáródással, mert a kocsibejáróról ette a kavicsokat. A harmadik mûtétet nem élte túl.
A kérdező hozzászólása: Hasmenése is van egy pár napja, de már azt sem tudom, hogy a földevéstõl, vagy az rc táp nem jó. Megpróbálom ezt a javasolt brit car-t, és ahol fölhöz jut, vagy kavicshoz szigoruan póráz...Köszi!
Szerintem egy jó táphoz felesleges a rizs, mert túl sok lesz a szénhidrát és esetleg túlsúlyos lesz. Ha veszel egy valóban jó minõséget. (pl. Brit vagy Brit Care) akkor amellé max a farhát kell és bõven elég. Errõl a viselkedésrõl pedig egyértelmûen tiltsd le, mert komoly bajok lehetnek. Nálunk a menhelyi kutya evett meg fél éven keresztül MINDENT, de szó szerint...ágakat, köveket, bogarat, fának a termését...mindent.A kakijában mindent fel lehetett fedezni.Mondta a doki, hogy vannak ilyen kutyák, de figyelni kellene rá, mert kicsinálja a gyomrát. Csak hát nem tudsz 0-24 figyelni egy kinti-benti kutyára munka mellett.De lekopogom, most 11 hónapos és kezd róla leszokni.Ha mázlitok van kinövi és addig nem lesz baja :)
Brit Caret rendelni lehet netrõl.
http://www.petissimo.hu/kutyaknak/szarazeledelek/brit ott a carni love abból van halas is. Vagy a care-be a bárányos rizses.
Ezt a kavicsevést komolyan kellene venni. Én csak olyan formában hallottam ilyen viselkedésrõl, hogy egy cikkben írták, mûteni kellett a kutyát miatta.
A kérdező hozzászólása: Ezt fressnapba van csak? Csirkés?
rc helyett vegyél neki inkább brit care-t abból is van már nagyon prémium :D is az még jobb
A kérdező hozzászólása: Royal canin juniort eszi, csirke-farháttal és rizzsel keverve. Csak ezt, és négyszer naponta.
Kölyökkorában az enyém is ette, aztán leszokott róla magától. Bár a nagyobb kavicsokat még ma is elkezdi rágcsálni (másfél éves)..
Egyen prémium tápot, fõzzetek neki néha és legyen egy nagy cupákja amit rágcsálhat.
A kérdező hozzászólása: Mindenhol ahol hozzájut.Fõleg a száraz por földet imádja.
A kérdező hozzászólása: Köszi zsuzsabazsa! A legjobb megfogalmazás, mert a kajáját is ugy eszi, olyan gyorsan és vadul, hogy csak pislogok. A hétvégén viszont haladtunk az ügyben.Amikor látom, hogy elkezdené enni a földet gyorsa felajánlok egy virsli karikát. eddig bejött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!