Találatok a következő kifejezésre: Van egy hónapos kiskutyám, és (33 db)

Van egy 8honapos cicám és mindne kis zajtol megijed ha szomszédba zörögnek akkor is. Amugy tömbházba van kint soha nem volt még. A párom egy 2 honapos kiskutyát akar idehozni. Szerintem vagy megijedne a macska tőle vagy megtámadná. Vélemény?

Legjobb válasz: Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.

Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.

Van egy 4 hónapos kiskutyám, és az egyik lába el van görbülve, pedig kapott injekciót és kap kálcium tablettát, mégsem akar javulni. Helyre jöhet még? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem írtad miféle kutyid van, de Te nyilván tudod mekkora lesz kifejletten. Nekem bullmasztiffjaim vannak és a kálciumadagolással mindig is bajban voltam, ugyanis mindenki mást mond. Egy biztos. Ha jó minõségû táppal, konzervvel etetsz Hills, Happy Dog, Eukanuba, Royal Canin stb. (nem Chappi, Pedigree Pal és a többi Cora-s, Tesco-s szemetet ne is említsem) csak a fogváltáskor kell kálciumot adnod, egyébként nem, mert a jó tápban minden benne van és maximum csak túladagolsz, ami még rosszabb, mintha nem adnál, mert csontkinövése, csont deformálódása stb. lesznek. A kálciumot ne a boltban vásárolt tabletta formájában add, hanem a patikában lehet kapni tiszta kálcium port. A görbe lábra pedig injekciót adni... Nem értem. Szerintem minél elõbb vidd orvoshoz, de most egy másikhoz!! És a kálciumot és kérdezd meg! Írhatnál, hogy mit intéztél, érdekel.

Nem írtad miféle kutyid van, de Te nyilván tudod mekkora lesz kifejletten. Nekem bullmasztiffjaim vannak és a kálciumadagolással mindig is bajban voltam, ugyanis mindenki mást mond. Egy biztos. Ha jó minõségû táppal, konzervvel etetsz Hills, Happy Dog, Eukanuba, Royal Canin stb. (nem Chappi, Pedigree Pal és a többi Cora-s, Tesco-s szemetet ne is említsem) csak a fogváltáskor kell kálciumot adnod, egyébként nem, mert a jó tápban minden benne van és maximum csak túladagolsz, ami még rosszabb, mintha nem adnál, mert csontkinövése, csont deformálódása stb. lesznek. A kálciumot ne a boltban vásárolt tabletta formájában add, hanem a patikában lehet kapni tiszta kálcium port. A görbe lábra pedig injekciót adni... Nem értem. Szerintem minél elõbb vidd orvoshoz, de most egy másikhoz!! És a kálciumot és kérdezd meg! Írhatnál, hogy mit intéztél, érdekel.
Szia! Az sem mindegy hol van elgörbülve a lába. Ha bokánál akkor az izület gyenge, ha feljebb akkor a pedig csont. Ennek megfelelõen vagy izületi erõsítõt vagy kalciumot kell kapnia, de napi adagolásban nem egyszeri alkalommal. A dokit kérdezd meg! Lehet csinál majd egy rtg vizsgálatot a biztonság kedvéért.

Mit tegyek a parvovírusos beteg kutyusommal? Van egy 5 hónapos kiskutyám és egy másfél éves ők be vannak oltva de attól elkaphatják? Mivel az elején még érintkeztek a beteg kutyussal de mostmár el vannak különítve.

9 éves cocker spániel, 4 nap lappangási idő után nagyon levert volt, hányt, nem evett, a testhőmérséklete 33° volt a 39° helyett. Már elvittük dokihoz 3× kapott antibiotikumos injekciót. Tegnap haza hozhattuk most infralámpával tartjuk melegen, sokat alszik, nem eszik csak iszik. Viszont nem úgy tűnik, h jobban van. Fel fog épülni? Normaflort szerintetek vegyek neki? Tapasztalatokat írjatok légyszi.

Legjobb válasz: Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?

Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?
Nekünk még inni sem akart, úgy kellett leönteni valamennyit a torkán, de ha iszik az már jó. A doki szavát ha komolyan veszed, akkor már csak a kutyustól függ, hogy ki-e tart. Gógyuást neki!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek már jobban van, evett és nem hányt. Egészen élénk alig akart lefeküdni :D Egyébként nem kicsiként került hozzánk hanem fél évesen, az elõzõ gazdája azt mondta, h be van oltva csak nincs meg a könyve... A doki szerint nem kapta meg a kölyökkori oltást ezért elkaphatta a parvot... Hát ennyit errõl.. Remélem most már tényleg meggyógyul a kicsikém! :D
A parvovírus felnõtt korban nem fertõz...legalább is nagyon nagyon ritka esetben. Csinált a doki tesztet? Amit csinálhatsz: tertsd melegen, segíthet a Calopet paszta, és a kiszáradás ellen (mivel a parvo hasmenéssel jár), ajánlott infuziót adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen kapott infúziót a dokinál meg infralámpáztunk neki, hogy meleg legyen + bent volt a lakásban. :) Már teljesen jól van és visszanyerte erejét a kutyus. :D

Van egy yorki kiskutyám 4 hónapos és volt neki egy fülgyulladása ami már elmult csak ez alatt az idő alatt a sok vakarózástól lekonyult az egyik füle. Helyre fog e jönni neki vagy ilyen marad?

Legjobb válasz: Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.

Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.
Ha sehogy sem áll fel, és nincs törzskönyve, akkor meg nem yorki.De fogváltás után fel kellene állnia.Amennyiben yorkie.
Most váltja a fogát. Még az egészségeseknél is elõfordul, hogy gyengül a fül tartása. Milyen étrenden van?
A kérdező hozzászólása: Száraz tápot eszik rendesen étkezik.Remélem úgy lesz ahogy mondtátok.Köszönöm a válaszokat.
De az sem mindegy, hogy milyen száraztápot eszik. Chappi, Darling, Friskies, stb, ezeknek a tápértéke nulla.
A vakarástól biztosan nem konyul le a füle. :) A gyulladástól inkább.

Van egy keverék kiskutyám, befogadtuk, nem tudjuk milyenek voltak a szülei. Jelenleg 4 hónapos, a marmagassága 27 cm és 7 kg. Szerintetek várhatóan mekkora lesz, mennyit nőhet még?

Legjobb válasz: egyébként fejre tényleg olyan bernis, meg a szeme kék--- husky talán... lehet berni pásztor meg husky - meg alacsony keverék... :D Még egy képet nem tennél fel? ahol áll vagy jobban látszik a lába? Mert innen nézve rövidek...

A kérdező hozzászólása: Nah, hát mostmár 7 hónapos és nagyjából látszódik milyen lesz :) rövid lábú juhászkutya :D 34 cm és 11, 5 kg-os kettéfûrészelt óriás :)
egyébként fejre tényleg olyan bernis, meg a szeme kék--- husky talán... lehet berni pásztor meg husky - meg alacsony keverék... :D Még egy képet nem tennél fel? ahol áll vagy jobban látszik a lába? Mert innen nézve rövidek...
Szerintem õ inkább Collis! Nagyon szép kiskutya!! :)
A kérdező hozzászólása: rövidek a lábai egy kicsit, igen :) csak közben meg olyan vaskosak is, és eddig úgy volt, hogy nõtt a lába, akkor arányos lett, de mindig hozzánõ hosszában és újra rövid a láb... :D
a mancsáról meg lehet állapitani. Elég rövidek a lábai, de a mancs meg nagyobb. Nem lesz nagy testû az tuti. Szeritem egy vizsla magasság maximum, de lehet hogy kisebb..
Körülbelül olyan lesz mint a Husky. :)
Szia! Ha 4 hónaposan ekkora, akkor max. középtermetû kutya lesz.
A kérdező hozzászólása: nagyon sok véleményt hallottam, hogy milyen keverék lehet, legjellemzõbb a berni pásztor, de ahhoz kicsi. én border collie-ra is tippelek, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol :) http://www.kepfeltoltes.hu/view/120803/lucuska_www.kepfeltol..
A kérdező hozzászólása: nagyon sok véleményt hallottam, hogy milyen keverék lehet, legjellemzõbb a berni pásztor, de ahhoz kicsi. én border collie-ra is tippelek, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol :) [url=http://kepfeltoltes.hu/view/120803/lucuska_www.kepfeltoltes... A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
Töltsél fel róla fotót.

Van egy 3 honapos kiskutyám és tegnap este evett csontot de hajnalba egész este hányt tölle. Ma még nem evett semmit nem kell neki kaja. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el,pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben,elzáródást okozott,megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!

Szerintem ilyen kis kutyának egyáltalán ne adj semmilyen csontot! A felnõttnek is csak ritkán! Szilánkos szárnyasat meg tilos! Egy ismerõsöm kutyája a csonttól pusztult el, pedig már 5 éves volt! Felgyülemlett a beleiben, elzáródást okozott, megmûtötték de mégis elpusztult! Inkább ne adjon csontot senki a kutyának!!!
Milyen csontot kapot? Tehát tudod hogy értem: csirke...
De, a csont a ludas.Túlette magát vele. Nem a csont fajtája számít, hanem, hogy mennyit kapott belõle. Tudni kellene, mennyit lehet adni egy ilyen fiatal kutyának. Egy nagytestû kölyök nyilván többet képes megemészteni, mint egy kistestû.
Örülök, hogy nem a csont a ludas. Jobban van már?
A kérdező hozzászólása: gyomor rontása volt.most sok viszet kell neki adnom meg könnyü kaját.
És mit mondott az orvos, mi volt a baj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat elvittem a kutyust az orvoshoz kapott egy inekciot, már eszik iszik :)
Az a legrosszabb. Sürgõsen vidd orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: combját, de most alszik és elégmeleg szerintem lázas a kutya.
Melyik részét?
A kérdező hozzászólása: csirke csontot evett
Az, hogy kihányta, nem lenne gond. De hogy nem eszik, az már baj. Vidd orvoshoz.
Igen. Csirke csontot lehet adni bár ilyen kicsinek...:s Kacsa csont viszont szilánkos!!!!
Többet evett, mint amit meg tud emészteni a gyomra. Figyeld. Széklet legyen, ha kihányja a felesleget, az nem baj. Ha szemmel láthatóan rosszabbul van, délután doki.
A kérdező hozzászólása: már semmibaja nincs a kutyának amamstaff

Miért csinálja ezt a kiskutyám? Van egy 3 hónapos csivava-spicc keverék kiskutyám, kb 15 percenként kakíl és utána a fenekét dörzsölve a földön megy.

Mintha viszketne neki.Mit?l lehet?Féáreghajtót már kapott.

Legjobb válasz: A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.

A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.
Ha férges volt, akkor 1x nem elég, meg kell ismételni, mert a lárvák 5 napon belül kelnek ki a kutyában.
Talán még kell egy kis idõ míg kitisztúl a férgektõl a szervezete.De ha simogattad, nem árt nektek is, szedni féreghajtót.
pedig akkor még férges. hányszor kapott féreghajtót? Mert lehet, hogy csak a kifejlett férgeket ölte meg, a lárvákat nem, azok pedig újra kifejlõdtek. A leírt tünet galandféregre utal.
A kérdező hozzászólása: 3 napja kapta a féregtelenítõl, mert nagyon hosszú férgeket kakílt.Miután megkapta agyógyszert azóta tiszta aszéklete, de mégsem az igazi, olyan nyálkás.Adhatok még neki féreghajtót?Köszönöm.
Orvossal kellene egyeztetni, hogy mikor lehet ismételni a féreghajtót.
A féreghajtást nem érdemes (és nem is szabad) 2 héten belül ismételni. Nem igazán gusztusos, de meg kéne nézni, hátha valami beszorult a végbelébe. Ha otthon nem megy, akkor állatorvos. Cérna, szõrcsomó, egyéb hasonlóságok lenyelése szokott ilyen tünetet okozni.
nm biztos, de szerintem férges vagy csak fosott

Van egy 3 és fél hónapos német juhász kiskutyám. Mikortól javasolt elkezdeni tanítani?

Már most is nevelhet?, ugyanis a 'nem szabad' parancsra az esetek nagy többségében hallgat, és látszik rajta, hogy tudja, hogy ilyenkor valami rosszat csinált. Kérdésem pedig az lenne, hogy a vezényszavakra (ül, fekszik, marad, stb.) mikortól érdemes tanítani? vagy inkább kés?bb kezdjem, mert ilyenkor még szétszórtabb? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.

Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.
Már rég el kellett volna kezdeni.
szétszórtabb, de fogékonyabb is egyúttal. Sokszor 5 perces gyakorlások, utána mindig nagy öröm, nagy játék, nyugodtan mehetnek. Elvárás szintre viszont 7-8 hónapos koránál elõbb nem emelheted a feladatot. Tehát addig mindig legyen megjutalmazva mindenért, amit jól csinált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hamarosan el fogom akkor kezdeni :)

Van egy Labrador Retriever kiskutyam aki nemsokara lesz 3 honapos es mindig raharap a kezemre, a bokamra, es mar tobb ruhamat ki is szakitotta! HOGY LEHETNE LESZOKTATNI?

Legjobb válasz: Én még nem, találkoztam olyan 3 hónapos blökivel,aki ne ezt csinálta volna. Erélyesen rá kell szólni. De idõ kell hozzá mire leszokik róla.

Én még nem, találkoztam olyan 3 hónapos blökivel, aki ne ezt csinálta volna. Erélyesen rá kell szólni. De idõ kell hozzá mire leszokik róla.
A kérdező hozzászólása: Ok Koszonom!!!
A kérdező hozzászólása: Varom a tovabbi commenteket!!! :)
A kérdésed alatt általában hasonló kérdéseket találsz. Ezersokan kérdezik állandóan , amit te is leírtál. Vedd a fáradtságot és szemezgess a válaszok között.
Spórolok neked egy kis idõt: Ne engedd neki.
Mi jutifalattal szoktattuk le. ha rákap a naci szárára, szolj rá, hogy Nem szabad! told el magadtol, és adj neki juti falit, és közben dícsérd meg, hogy milyen ügyes! Nálunk elég hamar megtanulta.Nagyon okosak, hamar rájön, hogy mit szeretnél tõle! :)
én úgy csináltam mikor az én kutyámat tanítottam, hogy fél kézzel megfogtam az orrát és a száját és a másik kezemmel pedig meglegyintettem picit az orrát.azután már csak kicsit megemelem a kezem és tudja, hogy nem szabad harapdálni.
Adj neki valami rágcsálni valót pl labda, rongy vagy valami, hogy azt rágcsálja, mivel még kicsi, ha játszol vele, simogatod akkor téged is rágcsál, szólj rá és kész, késõbb leszokik róla.
Türelmesnek kell vele lenni és nyugodtnak.Nem szabad ordibálni vele.Kenjél egy kis vajat a kezedre és hagyd hogy lenyalja akkor megtanulja hogy a bõr nem olyan mint a szõr és nem fog harapni.

Van egy 4 es fel honapos bernathegyi kiskutyam es a tegnap kezdett santitani nagyon felti a bal elso labat es nem tudom mi lehet vele?

Legjobb válasz: Megsérült (meghúzódott, megszúrta vagy hasonló) vagy csonthártya gyulladása van a hirtelen növekedéstõl. Nézd meg, hogy van-e rajta szemmel látható sérülés, vagy esetleg egy tüske a tappancsában! Ha nem találsz semmit, akkor irány az állatorvos! Milyen táppal eteted?

Megsérült (meghúzódott, megszúrta vagy hasonló) vagy csonthártya gyulladása van a hirtelen növekedéstõl. Nézd meg, hogy van-e rajta szemmel látható sérülés, vagy esetleg egy tüske a tappancsában! Ha nem találsz semmit, akkor irány az állatorvos! Milyen táppal eteted?
A kérdező hozzászólása: nem lehet latni semmit rajta a reggel ota egy picit megdagadt a labacskaja es a tappancsan a talpa is bepirosodott
Akkor valószínûleg mégiscsak megszúrta valami. Érdemes lenne kézzel végignyomkodni, hogy hol fáj neki, de ettõl még el kell vinned orvoshoz, mert ha bedagadt és piros, akkor gyulladásban van, tehát gyógyszer kell neki. Na meg ha idegen test is van benne, akkor fõleg doki kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!