Találatok a következő kifejezésre: Van egy hónapos kiskutyám, (56 db)

Van egy yorki kiskutyám 4 hónapos és volt neki egy fülgyulladása ami már elmult csak ez alatt az idő alatt a sok vakarózástól lekonyult az egyik füle. Helyre fog e jönni neki vagy ilyen marad?

Legjobb válasz: Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.

Ahogy írták, fogváltásnál lekonyul a többségnek, de utána magától vissza fog állni. A lényeg, hogy megfelelõ száraztápot kapjon, illetve a szõr le legyen nyírva teljesen, nullára. Ha még így sem állna föl, akkor érdemes ragasztani, néhány nap alatt úgy fog maradni.
Ha sehogy sem áll fel, és nincs törzskönyve, akkor meg nem yorki.De fogváltás után fel kellene állnia.Amennyiben yorkie.
Most váltja a fogát. Még az egészségeseknél is elõfordul, hogy gyengül a fül tartása. Milyen étrenden van?
A kérdező hozzászólása: Száraz tápot eszik rendesen étkezik.Remélem úgy lesz ahogy mondtátok.Köszönöm a válaszokat.
De az sem mindegy, hogy milyen száraztápot eszik. Chappi, Darling, Friskies, stb, ezeknek a tápértéke nulla.
A vakarástól biztosan nem konyul le a füle. :) A gyulladástól inkább.

Van egy keverék kiskutyám, befogadtuk, nem tudjuk milyenek voltak a szülei. Jelenleg 4 hónapos, a marmagassága 27 cm és 7 kg. Szerintetek várhatóan mekkora lesz, mennyit nőhet még?

Legjobb válasz: egyébként fejre tényleg olyan bernis, meg a szeme kék--- husky talán... lehet berni pásztor meg husky - meg alacsony keverék... :D Még egy képet nem tennél fel? ahol áll vagy jobban látszik a lába? Mert innen nézve rövidek...

A kérdező hozzászólása: Nah, hát mostmár 7 hónapos és nagyjából látszódik milyen lesz :) rövid lábú juhászkutya :D 34 cm és 11, 5 kg-os kettéfûrészelt óriás :)
egyébként fejre tényleg olyan bernis, meg a szeme kék--- husky talán... lehet berni pásztor meg husky - meg alacsony keverék... :D Még egy képet nem tennél fel? ahol áll vagy jobban látszik a lába? Mert innen nézve rövidek...
Szerintem õ inkább Collis! Nagyon szép kiskutya!! :)
A kérdező hozzászólása: rövidek a lábai egy kicsit, igen :) csak közben meg olyan vaskosak is, és eddig úgy volt, hogy nõtt a lába, akkor arányos lett, de mindig hozzánõ hosszában és újra rövid a láb... :D
a mancsáról meg lehet állapitani. Elég rövidek a lábai, de a mancs meg nagyobb. Nem lesz nagy testû az tuti. Szeritem egy vizsla magasság maximum, de lehet hogy kisebb..
Körülbelül olyan lesz mint a Husky. :)
Szia! Ha 4 hónaposan ekkora, akkor max. középtermetû kutya lesz.
A kérdező hozzászólása: nagyon sok véleményt hallottam, hogy milyen keverék lehet, legjellemzõbb a berni pásztor, de ahhoz kicsi. én border collie-ra is tippelek, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol :) http://www.kepfeltoltes.hu/view/120803/lucuska_www.kepfeltol..
A kérdező hozzászólása: nagyon sok véleményt hallottam, hogy milyen keverék lehet, legjellemzõbb a berni pásztor, de ahhoz kicsi. én border collie-ra is tippelek, de kíváncsi vagyok, ki mit gondol :) [url=http://kepfeltoltes.hu/view/120803/lucuska_www.kepfeltoltes... A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
Töltsél fel róla fotót.

Van egy németjuhász kiskutyám úgy kb3 hónapos nagyon neveletlen mit tegyek?

próbáltam tanitgani meg fegyelmezni de egyszerüen nem lehet bírni vele rengetek könyvet elolvastam de nála nem vállt be semmi.

Legjobb válasz: Én ezt minden német juhásznál tapasztalom, hozzájuk amúgy is határozottabb és következetes tulajdonos kell, ha alami rosszat csinál, ne sajnáld, rákiabálsz és bezárod valahova pár percre, az a lényeg h megijedjen, és ezt ismételd minden alkalommal. Nem mondom hogy könnyû lesz, de laglább erõszakmentes.

Én ezt minden német juhásznál tapasztalom, hozzájuk amúgy is határozottabb és következetes tulajdonos kell, ha alami rosszat csinál, ne sajnáld, rákiabálsz és bezárod valahova pár percre, az a lényeg h megijedjen, és ezt ismételd minden alkalommal. Nem mondom hogy könnyû lesz, de laglább erõszakmentes.
Szerintem ez az a pillanat, amikor érdemes egy kutyaiskolába ellátogatni. Ez egy jövõbeli befektetés, pénzbe kerül, de a végeredménye is meglesz.
Ha könyvbõl nem megy, akkor irány a kutyaiskola! Nem fogja kinõni.
Az olvastam, ha ugrál a kutya, amikor felugrik, finoman rá kell lépni az egyik hátsó lábára, ezt nem szeretik, ezáltal leszokik majd róla. A harapdáláshoz pedig annyit, hogy amikor harapna, rákiabálsz, hogy nem szabad, és rákoppintasz az orrára. Ezek segítenek, de ahogy felnõ, szépen lassan leszokik róla. Sok szerencsét!:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld."

Egy 1 hónapos kiskutyának mar lehet féreghajtót adni? Van külön kiskutyáknak is? Ha túl nagy akkor eltorhetem 2 fele is? Akkor is ugyan olyan hatékony?

Azert kerdezem , mert ezt a kiskutyat ugy hoztak ide nekunk es szeretnenk megtartani, de ferges.

Legjobb válasz: 1 hónapos kutyának az anyja mellett lenne a helye :S és már rég kellett volna féregteleníteni...kérd ki a doki véleményét,de én inkább a pasztát javaslom a tabletta helyett és sürgõsen kapja meg a parvo ill szopornyica oltásokat

1 hónapos kutyának az anyja mellett lenne a helye :S és már rég kellett volna féregteleníteni...kérd ki a doki véleményét, de én inkább a pasztát javaslom a tabletta helyett és sürgõsen kapja meg a parvo ill szopornyica oltásokat
A kérdező hozzászólása: Jovoheten megyunk allatorvoshoz, de addigra en szeretnem feregteleniteni, mert ferges.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy az anyja mellett a helye, de az anyja elpusztult, 4-en lettek es csak o elte tul. Es nekunk adtak.
Lehet féregteleníteni pasztával is meg tablettával is. Viszont nagyon fontos hogy mekkora a súlya! Tíz kg. ra van egy tabletta. A pasztát már nem isemerem annyira. Amikor mi féregtelenítettük a piciket négy hetesen, egy negyed tablettát kaptak a dokitól. Oltást viszont hat hetesen kaphat elõször a kölyök. ( doki szereint ) Addig meg szerintem vigyázz nagyon rá. Ne engedd hogy idegenek simogassák, és a környezetébõl se vidd ki. Ha bementek hozzá ( bár nem tudom panelban vagy kertesben van e tartva ) sose utcai cipõvel tegyétek! Ez is nagyon fontos. És lehetõleg kutyázás elött is meg utána is nem árt a kézmosás.
Én is a pasztát javaslom! Vidd el orvoshoz majd Ö ad megfelelõ féreghajtót. Az oltásait 6. héttõl szokták megkezdeni a parvo oltással. Még azzal nem késtél el.
szegény kutyuska :( oltásokról kérdezd a dokit, lehet nem ártana elõbb, ha nem szopik, mert így kevésbé védett..hívd fel a dokit féreghajtás ügyben ha Tata közelében laksz, ajánlom a Tatai Állatkórházat éjjel-nappal vannak, olcsóak és nagyon kedvesek, és jók a dokik
Ha a dokinál jártok a kosarából ne vedd ki a váróban. Mivel nincs immunrendszere így bármit összeszedhet a földrõl.

Van egy 8honapos cicám és mindne kis zajtol megijed ha szomszédba zörögnek akkor is. Amugy tömbházba van kint soha nem volt még. A párom egy 2 honapos kiskutyát akar idehozni. Szerintem vagy megijedne a macska tőle vagy megtámadná. Vélemény?

Legjobb válasz: Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.

Nyugodtan jöhet a kiskutya, megszokják majd egymást. Mivel a kutya kölyök, könnyen le lehet tiltani a macska üldözésérõl, fõleg hogy õ valószínûleg sokkal jobban meg lesz illetõdve a macskánál.
sehogy! Csak törzskönyves szülõk kölykének válthatja ki és csak a tenyésztõ!
nincsen lehetõség ha a szülei nem törzskönyvesek akkor a kölyök sem lehet az
Nincs.
Hát ezzel sajnos melléfogtál. Ha fontos neked a törzskönyv, akkor legközelebb eleve törzskönyvezett kutyut vegyél. Ha a szülei sem törzskönyvezettek, akkor hivatalosan õk sem fajtatiszták, hiszen nem tudják igazolni a származásukat. Ettõl függetlenül szerintem nagyon meg fogod szeretni a kicsit és késõbb már századrangú lesz, hogy fajtatiszta-e vagy sem. Csak légyszi ne szaporítsd, inább ivartalaníttasd! Hosszú távon mindkettõtöknek jobb lenne.

Miért csinálja ezt a kiskutyám? Van egy 3 hónapos csivava-spicc keverék kiskutyám, kb 15 percenként kakíl és utána a fenekét dörzsölve a földön megy.

Mintha viszketne neki.Mit?l lehet?Féáreghajtót már kapott.

Legjobb válasz: A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.

A féreghajtó tablettákat kétszer kell adni, a másik adagot két héttel az elsõ után, hogy a maradék (késõbb kifejlõdõ) férget is kiirtsa.
Ha férges volt, akkor 1x nem elég, meg kell ismételni, mert a lárvák 5 napon belül kelnek ki a kutyában.
Talán még kell egy kis idõ míg kitisztúl a férgektõl a szervezete.De ha simogattad, nem árt nektek is, szedni féreghajtót.
pedig akkor még férges. hányszor kapott féreghajtót? Mert lehet, hogy csak a kifejlett férgeket ölte meg, a lárvákat nem, azok pedig újra kifejlõdtek. A leírt tünet galandféregre utal.
A kérdező hozzászólása: 3 napja kapta a féregtelenítõl, mert nagyon hosszú férgeket kakílt.Miután megkapta agyógyszert azóta tiszta aszéklete, de mégsem az igazi, olyan nyálkás.Adhatok még neki féreghajtót?Köszönöm.
Orvossal kellene egyeztetni, hogy mikor lehet ismételni a féreghajtót.
A féreghajtást nem érdemes (és nem is szabad) 2 héten belül ismételni. Nem igazán gusztusos, de meg kéne nézni, hátha valami beszorult a végbelébe. Ha otthon nem megy, akkor állatorvos. Cérna, szõrcsomó, egyéb hasonlóságok lenyelése szokott ilyen tünetet okozni.
nm biztos, de szerintem férges vagy csak fosott

Van egy 3 és fél hónapos német juhász kiskutyám. Mikortól javasolt elkezdeni tanítani?

Már most is nevelhet?, ugyanis a 'nem szabad' parancsra az esetek nagy többségében hallgat, és látszik rajta, hogy tudja, hogy ilyenkor valami rosszat csinált. Kérdésem pedig az lenne, hogy a vezényszavakra (ül, fekszik, marad, stb.) mikortól érdemes tanítani? vagy inkább kés?bb kezdjem, mert ilyenkor még szétszórtabb? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.

Pont ma tanítottam meg egy 7 hetes kuvasz kölyöknek 3 perc alatt az ült és a feksziket. Már 6 hetes kortól lehet tanítgatni, nyilván a maga szintjén, játékosan, nagyon apró lépésekben. 3 és fél hónaposan már bõven mehet neki az ül, fekszik, gyere, lábhoz, helyedre, marad, meg ami még eszedbe jut. A német juhászok elég okosak hozzá, hogy még egy ilyen fiatal kutya is elég jól megeméssze a tanultakat, ha megfelelõen adagolod. (Értelemszerûen egyszerre csak 1 dolgot követelj.) Ja, és ha nagyon szétszórt, akkor tanulás elõtt jól sétáltasd meg. Miután egy órát gyalogolt, nem fogja minden arra repülõ légy elvonni a figyelmét, fõleg ha kajával motiválod. 5-10 percig "kínzod", aztán mehet is pihenni.
Már rég el kellett volna kezdeni.
szétszórtabb, de fogékonyabb is egyúttal. Sokszor 5 perces gyakorlások, utána mindig nagy öröm, nagy játék, nyugodtan mehetnek. Elvárás szintre viszont 7-8 hónapos koránál elõbb nem emelheted a feladatot. Tehát addig mindig legyen megjutalmazva mindenért, amit jól csinált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hamarosan el fogom akkor kezdeni :)

Van egy 3 hónapos német juhász - alaszkai malamut keverék kiskutyám. Hogy taníthatom meg neki, hogy ne menjen az udvar egy bizonyos területére?

A házunk mellett van egy üres telek. Kb 10m-en nincs kerítés, és át tud menni a kutya. Szeretném megtanítani, hogy a mi udvarunkon szaladgálhat, de ne menjem át a szomszéd területre. Hogy tudom ezt megtanítani neki?

Legjobb válasz: Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.

Egy 3 hónapos kutyát bûn lenne megkötni. Ha nincs mellette felügyelet, zárd el, vagy legyen veletek a lakásban erre a 2 hónapra. Ha kimegy, bárki elviheti (és nem feltétlenül jó szándékkal!), vagy elütheti egy autó is.
Amikor elindul a kerítés felé, odaállsz elé, és mondod, hogy nem, nem szabad. A következetesség lenne a legfontosabb. Mivel nem tudsz mellette 0-24 ott állni, így lehetetlen ezt kivitelezni. Pláne egy 3 hónapos kutyával. 10m nem sok, nem hiszem el, hogy ne lehetne oda venni egy tekercs drótkerítést.
Ezt ne várd el tõle fõleg ne ilyen korban. Inkább egy kerítésre lenne szükség.
Az elôzôekkel kell egyet értsek, màrcsak a kutya fajtàjàbòl adòdòan is... elég nagy kettôsség lakhat a kutyiban, biztos tûndérien is fest, de az engedelmes, okos németjuhàsz mellett jò, ha utànanézel mit hoz a màsik oldalròl... 3 malamutot neveltûnk fel, a vilàg leg leg leg imàdnivalòbb kutyài, de az, hogy valamit is megparancsolj neki, az esélytelen! Tanìtani lehet, bàr nem kônnyû, mert rettenetesen ôntôtvényû, de pont ezt lehet benne annyira szeretni, mindegyik egy kûlôn egyéniség, aki ha àt akar menni azon a 10 méteres keristés"rés"en akkor àt is megy... Szerintem sok hasznos dolgot olvashatsz a fajtàròl, de ugyanùgy a njuhàszròl is, hajrà!!! Fogadd baràtoddà, sokkal kônyabb lesz minden! és szeresd :)
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat. Az elsõnek: Ez az elsõ kutyám, nem tudom mit várhatok el tõle, de tudom, hogy a német juhász nagyon okos, gyorsan tanul, ezért gondoltam, h meg lehet neki tanítani.. Kerítés lesz, félig már kész van, festeni, hegeszteni kell még. márciusban elkészül, csak addig nem akartam bezárni, megkötni egy ilyen kis kutyát. Közbe rájöttem, hogy lehet, h mire megtanítanám, már kész lenne a kerítés.. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!