Találatok a következő kifejezésre: Van egy hónapos (1294 db)

S. O. S szerintetek van egy honapos cicám ma kéne vinnem az első oltásra! Ha csuszok 3 hetet az nagyon nagy gond és oldjam meg mindenképpen ma? Vagy nem vészes ha csuszok 3 hetet?

Legjobb válasz: 2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!

2.-nak! Ha szerinted a többibe nem hal bele, akkor mondanék nekd egy párat: leukózis, macskanátha! Ha nem értessz hozzá, tedd meg, hogy nem írsz ide!
Ha egy hónapos a cica akkor várj még három hetet.
én csak veszetség ellen oltatom a macskáim. nemhal bele ha nem kapja meg a többit.
A veszettség nagyon ritka, de a macskanátha és társai eléggé gyakoriak..így a kombinált szükségesebb mint a veszettség...
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm!!!!!!
2.-nak: pont a fertõzõ betegségek ellen kellene oltatni. Veszett állattal való találkozás sokkal valószínûtlenebb, minthogy vírusos fertõzést kap.
2-es vagyok.már van egy 11 éves házimacskám semmi baja pedig csak veszetség ellen van oltva.és maine coonjaimat is csak azellen oltom "érdekes" semmi bajuk.honnan veszed hogy te jobban értesz a macskákhoz..
Akkor ne írkálj be ilyet fellengzõsen, hogy fésülget a díjnyertes macskáidat! Te is ugyanazt csinálod, mivel a te macskád hosszabb szõrrel rendelkezik!
ez van..

Ha van egy hónapos elmaradt számlatartozásom, akkor arra a számra vehetek új elõfizetést?

A lányomnak akarok szülinapjára telefont venni, de én még nem tudtam rendezni a számlatartozásom, mert egy idõben nagyon megcsúsztam vele, és még egy hónapnyi hátra van, amit most nem tudok kifizetni.

Legjobb válasz: tudtommal nem

tudtommal nem
Most mit is akarsz? Havidíjas szolgáltatást vagy mobiltelefont? Új szerzõdést a nevedre nem kötnek amíg hátralékod van. Telefont meg annyit veszel amennyit akarsz, csak gyõzd kifizetni.
A kérdező hozzászólása: mobiltelefont. a lányomnak van egy száma, elõfizetéses, azt õ állja, de az én nevemen van. és ehelyett szeretnék egy új elõfizetéses mobiltelefont, ha változik a szám az nem probléma.
Annyi mobilt veszel és olyat amit ki bírsz fizetni.
Ha elõfizetés, akkor nem vehet addig, amíg ki nem egyenlíti a tartozását! Én már egy napja várok, hogy kiegyenlítsék a számlámat, tegnap reggel elutaltam a pénzt, de még mindig semmi!!!

Van egy kutya a családban! Szerintünk 8 hónapos. Mindent szétrág meg ugrál. Szerintetek mi lehet a baj? Az, hogy még túl fiatal vagy így született?

Legjobb válasz: Akiteki a kérdezõ : "Szerintünk 8 hónapos"....azt se tudják mennyi idõs a kutya :) A fogváltás meg 7 hónapos korig tart,úgyhogy éppenséggel még az is lehet.Meg van kivétel,hogy csak 6 hónapos korig tart,meg van olyan is,hogy tovább...

Akiteki a kérdezõ : "Szerintünk 8 hónapos"....azt se tudják mennyi idõs a kutya :) A fogváltás meg 7 hónapos korig tart, úgyhogy éppenséggel még az is lehet.Meg van kivétel, hogy csak 6 hónapos korig tart, meg van olyan is, hogy tovább...
Ismét egy nagyon tapasztalt, hozzáértõ családba került egy kutya. A kölyök kutyával folyamatosan foglalkozni kell.Miután megvan minden oltása, naponta el kell vinni sétálni, foglalkozni kell vele, tanítani kell, játszani kell vele.Ezek a dolgok szükségesek ahhoz, hogy a kutya levezesse az energiáit és ne rongáljon a lakásban. Továbbá fogváltós korszakban van, ezért célszerû valamilyen szárított kaját (malacfül pl)adni neki, amit nyugodtan rágcsálhat.Ez jó a fogainak és nem mást rág helyette.De ez se legyen elõtte 0-24, csak idõnként oda lehet neki adni. ÉS OLVASSATOK A KUTYANEVELÉSRÕL...KUTYAISKOLA KÖTELEZÕ.
Az a baj, hogy nincs vele foglalkozva, és nincs lefárasztva.
A kérdező hozzászólása: DE ez a kutya családi házban van. És rengeteget foglalkozok vele.
8 hónapos kutya már rég túl van a fogváltáson. Azért már nem rág. Viszont még nagyon kölyök, persze hogy ugrál.
Persze, azért idõvel lecsökken. Ismerek olyan dalmatát akivel rengeteget foglalkoznak, kutyasuliba jár (igaz Alfába, ami nem a nyugtatásról híres) mégis amikor elhozták hozzánk, az elsõ dolga az volt, hogy az új telepítésû facsemetéket megrágja. A mi kutyánknak ez eszébe nem jutott, elvolt a gumijátékival és elvan a mulcs rágogatásával a kertben.
A foglalkozás nem annyiban merül ki, hogy odaadod neki a kaját, olykor megsimogatod és csókolom.
Óóóó egy baja van: Kamaszodik :D Kitartást hozzá. Ez az idõszak nehéz, mert iszonyú bolondok. Miénk is ezt csinálta és csinálja még mindig :D Sok-sok higgadtság és következetesség kell :)
Elõzõ vagyok: A miénkel is rengeteget foglalkozunk.Agyilag testileg fárasztjuk. Neveljük szüntelenül, kutyasuliba járunk vele. Kutyanevelés könyvek és tanácsok ezreit elolvastuk már. Hat is, de ez a kor a KAMASZ kor. Fogváltás ilyenkor már megtörtént. Tipikus kamasz viselkedés. Miénk is ugrál, csipked harapdál, nekünk fut nekifutásból. Vagyis csinálta ezt, de kitartóan és HIGGADTAN lekezelve visszavesz a lendületbõl. Csak minden nap ezerszer el kell neki simételni és CSAK HIGGADTAN. Mert erõszak erõszakot szül. Márpedig ilyenkor nagyon idegesítõek tudnak lenni :D


Egy hónapos a babám és van már olyan nap hogy szépen nézeget de van olyan pl ma hogy szinte egész nap alszik csak enni kell fel! Ez normális? Nem kéne már többet ébren lennie?

Legjobb válasz: Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)

Nekem már majdnem 4 hónapos a kislányom, de még most is van olyan nap, hogy 2 óránként alszik egy jó órát. Attól is függ, hogy milyen idõ van kint. Ha fúj a szél, akkor pl alszik egész nap. Ha hûvösebb van, mint tegnap is volt, akkor meg éber, játszik egész nap. Majd kialakul nálatok is a napirend, nálunk kb 2 hónapos korára állt be és tök jó kiszámítható gyerek lett. :)
Talán a front miatt alszik, nekem meg a fejem fáj. :) Örülj neki, hogy jó alvó. Majd lesz még ébren többet is, ahogy nõ. Szóval normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem aggódom!Ha hûvösebb az idõ akkor õ is éberebb ezt már észrevettem ma nagyon meleg volt nálunk úgyhogy aludt és a férjemmel mi is vele!De jó volt!:-)
Az én lányom egy hónapos korában szinte egész nap nem aludt(akkor még nem voltak melegek). Azóta voltak jobban alvós idõszakai, meg rosszabbul alvósak is. Most 4 hónapos és a meleg miatt szinte egész nap alszik. (És az éjszakát is átalussza).
de jó nektek! az enyém ma egész nap üvöltött és csak 2szer fél órát aludt...

Van egy 11 hónapos francia bulldogom. Nagyon bosszúálló. Ha egyedül hagyom akkor szétrágja a bútort, hiáby minden cselekedetünk. Mit csináljak?

Hogy neveljem rá arra hogy nem szabad rágni.Ha azt mondom neki jó kutya legyél,mindjárt jövök,akkor szót fogad,de viszont nem mindig! Mit tegyek? Már azon gondolkodom hogy eladom,mert ezt már nem bírom hogy kárt tesz a konyhába,mert oda van bezárva.Ha nem zárnám oda akor az egész lakást szét szedné.

Legjobb válasz: Semmire sem megoldás a verés! Természetesen lehet büntetni, de elég, ha megrázod a grabancát és megszidod, a lényeg, hogy érezze, haragszol rá. Egyébként a kutyák nem bosszúállóak, csak mi ruházzuk fel õket mindenféle negatív emberi tulajdonsággal. Valószínûleg sokat van egyedül és unatkozik, hiányzik neki a gazdája. A bútorokat nem tudod elpakolni, de minden mást, amit nem szeretnél, hogy megrágjon, el kell tenni elõle. Meg persze sokat kell mozgatni, foglalkozni vele. Arany igazság: fáradt kutya - jó kutya. Éppen kamasz korban van, az én francia bulldogom is kezelhetetlenebb volt kb. 6 hónapos és 12-13 hónapos kora között. Türelem, ki fogja nõni.

Semmire sem megoldás a verés! Természetesen lehet büntetni, de elég, ha megrázod a grabancát és megszidod, a lényeg, hogy érezze, haragszol rá. Egyébként a kutyák nem bosszúállóak, csak mi ruházzuk fel õket mindenféle negatív emberi tulajdonsággal. Valószínûleg sokat van egyedül és unatkozik, hiányzik neki a gazdája. A bútorokat nem tudod elpakolni, de minden mást, amit nem szeretnél, hogy megrágjon, el kell tenni elõle. Meg persze sokat kell mozgatni, foglalkozni vele. Arany igazság: fáradt kutya - jó kutya. Éppen kamasz korban van, az én francia bulldogom is kezelhetetlenebb volt kb. 6 hónapos és 12-13 hónapos kora között. Türelem, ki fogja nõni.
Sziasztok... Nekem egy 9honapos angol bulldogom van, ö is megtett mindent a bsszantasomert.A legdurvabb amikor egy ülögarniturat szedett szet az ágyat vegig csocsalta es folyamatosak voltak az ágyban valo dolgok elvégzése.Egy alapos elverés miután megcsinalta a bajt es meglett büntetve, nekem segitett...(igaz a szivem szakadt nekem is majdne bele) de megtanulta a rendet.Azota nincsenek ilyen problemak...Az egyeül letet ha lakasban vannak valoban gyülölik, mert unatkoznak de meg tudják szokni...szerintem nem azzal van a baj.Ezert még ne akard eladni mert hianyozna biztosan.
Adj neki v.mi rossz cipõt v.csonto amin elcsócsálgathat egy ideig.Ha odavinnéd ahhoz a dologhoz v.bútorhoz amit szétrágot és erélyesen rászólnál, hogy mit csináltál, rossz kutya vagy, nem szabad, üss rá a farára.Néha nem árt megbüntetni és ezt többbször el kell mondani.Zárd a fürdõbe, ott talán kevesebb kárt tudna tenni!?
A kérdező hozzászólása: mindent csináltam amit ajánlottál...sajnos sikertelen...amit odaadok neki, azt azért sem rágja...a kaját is egészbe nyeli, majd' megfulad, de a bútort vagy amit nem szabad, azt csakazért is...pedig már jó párszor elég csúnyán kikapott, még sem hatásos..
A veréssel szerintem sokra nem mész. Ha büntetsz, akkor is vagy a tett elkövetése közben, vagy utánna 3-4 másodpercen belül kell, különben nem fogja tudni, miért kapja. Ez, amit leírtál, azt kell mondjam nem egyedi eset, a legkevésbé sem bosszúállás, a fiatal állatok nagy részére jellemzõ, hogy sose az kell, ami éppen van. Nekem 5 kutyám van és mindegyiknél voltak károk, éppen ezért. Volt, aki a cipõket tette tönkre, megrágta a kanapé sarkát, szétrágott vagy 3-4 távirányítót, a tujákat rángatta ki a helyérõl, vagy a szõlõlugast fektette le a földre, hogy ki kellett vágni és még sorolhatnám tovább egy darabig. Mennyi idõre szoktad magára hagyni? Elviszed elõtte sétálni? Mert ugye ha alszik, akkor biztosan jól viselkedik.
Kutyakiképzõ iskola? Ott fegyelmet tanul, nem csak a parancsokat, én a helyedben megpróbálnám, lehet ott tudnak is segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytk! Próbálkozom :)

Van egy négy hónapos Westim, és kicsi kora óta rágja az én és a párom kezét. Mitől lehet ez?

Mi azt hittük ha „cseréli” majd a fogát, utána majd elmarad, de nem így lett. Szóval miért rágja a kezünket?

Legjobb válasz: A kutyák tudtommal 6 hónapos korukig cserélik a fogaikat. Amúgy meg még fiatal, kiskutya még, most abban a korszakában van, hogy amit meg lehet enni, azzal játszani kell, ami meg nem ehetõ, azt meg kell csócsálni. =) Ha rágja a kezeteket, akkor szóljatok rá hangosan (sikítsatok, jelezzétek, hogy fáj), rá fog jönni, hogy meddig mehet el, rájön, mi fáj és mi nem fáj a másiknak. Egy idõ után meg kinövi majd. A mi kutyánkkal is így volt, most 6 éves, bár õ németjuhász keverék, õ is rágta a kezünket, kb 6-7 hónapos koráig, utána leszokott róla, ha meg birkózunk, akkor csak megfogja, és nem szorít rá. Pedig csak egy mozdulat lenne neki súlyos sérülést okoznia.

A kutyák tudtommal 6 hónapos korukig cserélik a fogaikat. Amúgy meg még fiatal, kiskutya még, most abban a korszakában van, hogy amit meg lehet enni, azzal játszani kell, ami meg nem ehetõ, azt meg kell csócsálni. =) Ha rágja a kezeteket, akkor szóljatok rá hangosan (sikítsatok, jelezzétek, hogy fáj), rá fog jönni, hogy meddig mehet el, rájön, mi fáj és mi nem fáj a másiknak. Egy idõ után meg kinövi majd. A mi kutyánkkal is így volt, most 6 éves, bár õ németjuhász keverék, õ is rágta a kezünket, kb 6-7 hónapos koráig, utána leszokott róla, ha meg birkózunk, akkor csak megfogja, és nem szorít rá. Pedig csak egy mozdulat lenne neki súlyos sérülést okoznia.
Ne hagyd. Rossz szokás és fáj is. Nekem egy kutyám próbált ilyet, beraktam a szájába a saját farkát, harapja azt. Elég hamar leszokott róla:) )
meg ha most hagyjátok, azt fogja hinni késõbb is, hogy ez játszás, csak akkor már tudni fog nagyobbakat harapni. amúgy nem westi, hanem westie.
Amikor még váltja a fogát és hagytátok, hogy rágja a kezeteket akkor most is azért rágja. Nekünk is ez volt a bajunk a Westienkel és leszidtuk amikor rágta a kezünket és leszokott róla. CSAK A TANÍTÁSON MÚLIK.

Van egy két hónapos pincsi kutyám. A baj, hogy nem megy a kialakitott fekhelyére, inkább a család tagjai mellett alszik, hogy lehet a fekhelyére szoktatni?

mert a barátom a lakásból való kizárással tanitaná meg és ütlegeléssel.De szerintem van jobb megoldás is mint kirakni az útcára

Legjobb válasz: A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható,hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen,amikor a kutya,akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi,de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót,kidobjátok?

A kutyát SOHA nem büntetjük ütéssel. Pláne nem egy 2 hónapos pincsit. Azt egy rosszul sikerült taslival ki is nyírhatjátok. A testi fenyítésbõl az egyetlen elfogadható, hogy a grabancánál megfogod egy kicsit erélyesebben. De mi ezt is csak nagyon nagy "bûnök esetén használjuk. Konkrétan pl akkor használta a kutyakiképzõ még egyszer régen, amikor a kutya, akivel jártam ( menhelyi kutyákat hordtunk kuyasuliba ) a póráz gyenge rántására harapással reagált. Szoktasd a helyére jutalomfalattal. Már bocsi, de ez tényleg felháborít. Egy 2 hónapos pincsit utni... És mi az hogy utcára tevés? Ha nem fogad szót, kidobjátok?

Van egy 5 hónapos törpetacskóm, még nem szobatiszta, pedig sokszor kirakom az udvarra, mit tegyek vele?

A másik meg , hogy mindent rág, lop, szétszed, mikor higgad le? Már egész nap csak rendezem! Szeretem, de már nagyon kiborít!

Legjobb válasz: 5 hónaposan még teljesen normális, hogy ilyen! Még kölyök! Egyes kutyák hamarabb megtanulják ezeket a dolgokat, mások késõbb, de 5 hónaposan várható, hogy így viselkedik. A rongálásról csak úgy tudod leszoktatni, ha sokat játszol, sétálsz vele, naponta több órát. Minden nap tanitgasd egy kicsit. Ha fizikailag és szellemileg is lefárasztod, magától megszûnik a probléma. Persze nem azonnal, hiszen még bõven benne van a kölyökkorban. Ezt el kell tudnod fogadni, másképp nem megy.

5 hónaposan még teljesen normális, hogy ilyen! Még kölyök! Egyes kutyák hamarabb megtanulják ezeket a dolgokat, mások késõbb, de 5 hónaposan várható, hogy így viselkedik. A rongálásról csak úgy tudod leszoktatni, ha sokat játszol, sétálsz vele, naponta több órát. Minden nap tanitgasd egy kicsit. Ha fizikailag és szellemileg is lefárasztod, magától megszûnik a probléma. Persze nem azonnal, hiszen még bõven benne van a kölyökkorban. Ezt el kell tudnod fogadni, másképp nem megy.
Türelem és figyelem a kulcsa mindennek! Az hogy kiteszed nem biztos hogy elég, gyakran kell dícsérgetni ha jó helyen végzi a dolgát, különben honnan tudná mit vársz tõle. ...azt meg ne várd hogy magától lehiggad, mert tanítani kell mindere. Ha szereted menni fog csak legyél vele türelmes!
A minden szétszedése azér van mert jönnek a fogai és rágni akkar meg kemény dolgokat a szájába venni. A szobatiztaságra van egy jó módszer ha rajtakapodhogy pisil vagy kakil egyböl fogd meg és vidd ki az udvarra.

Van egy 1 hónapos cicám és még a padláson van egy dobozban. Nagyon melege van és ilyenkor egy kicsit beszoktam vizezni a szőrét. Szerintetek ez jó neki vagy nem?

Hogy oldjam meg hogy kint is legyen de ha visszateszem akkor nyávog és akkor nem tudok micsinálni otthagyni meg nem merem mert leesik vagy beszorul valahová. Mit csináljak?

Legjobb válasz: padláson tudod hány fok van ilyen idõben?? Legalább 42 fok! Te meg egy 1 hónapos cicát ott tartasz? Olyan hõgutát fog kapni mint annak a rendje! Vidd be a hûvõs lakásba,nem lehetsz ennyire önzõ!

padláson tudod hány fok van ilyen idõben?? Legalább 42 fok! Te meg egy 1 hónapos cicát ott tartasz? Olyan hõgutát fog kapni mint annak a rendje! Vidd be a hûvõs lakásba, nem lehetsz ennyire önzõ!
Egyébként egyedül van ott a cica vagy az anyjával? Utóbbi esetben az anyja elvinné onnan, ha nem lenne jó helyen. Ha egyedül van, akkor meg sürgõsen hozd le a padlásról, és vidd be a házba. Amúgy a macskák szeretik a meleget, jobban bírják, mint mi. Az enyémek képesek az egész telet a forró radiátorokon tölteni.
Meg kell adni, sok eszed van kedves kérdezõ.
Hozd le a padlásról, és vidd be a házba!
Szerintem költözz fel te is a padlásra! Lehet élve nem kerülsz elõ! Na macskával is ugyanez fog történni!
Vidd hûvös helyre õt is és az anyját is. Én már attól is félek, hogy a lakásmacskáimnak túl melegük van a házban, nemhogy padláson. Menj fel a padlásra ahol a kicsi van és maradj ott ameddig bírod aztán ha nem bírod akkor vidd magaddl a picit is, mert ha neked nem jó az a hõség akkor bizony neki se és könnyen hõgutát kap mert ilyen picin a hõmérsékletét nemtudja szabályozni, bár padláson egy felnõtt sem.
"..otthagyni meg nem merem mert leesik vagy beszorul valahová..." Egyáltalán miért van még a padláson, ha a hõgután kívül még bármikor baleset is érheti??????
Egyedül van vagy az anyjával? És mit keres nálad 1 hónaposan ha egyedül van?
A kérdező hozzászólása: Az anyjával van és õ a doboz mellett van megszokta nézni bevinni a házba nem engedik a szüleim nemtudok mitcsinálni legszivesebben és is behoznám a házba megyek a Balatonra jövõhéten addig mi lesz vele? nem vagyok önzõ kedvenc állatom a macska és egész napot vele töltöm meg anyjával és a testvérével leviszem õket jövõhéten Balatonra megyek addig mit csináljak ha anya csak 4 után jön haza???? Én imádom a macskákat és legszivesebben behoznám a házba õket. Ne nézzetek õnzõ kis dögnek.
Kertes házban laktok vagy panelban? Akkor sem értem miért van a padláson? Az anyja sem tud jönni-menni amikor õ akar? A szüleid ezek szerint nem is etetik õket? De ha nem akarnak macskát, hogy kerültek egyáltalán a padlásra?
A kérdező hozzászólása: De az anyja akkor megy fel le amikor akar most már nincs ott annyira meleg de most már nem a dobozban van csak a padláson.

Van egy 5 hónapos lassan 6 hónapos Amerikai Staffordshire terrierem és túl makacs nehéz vele bírnom amikor hívóm akkor jön csak oda mikor kedve tartja és minden kutyának erősködik így kerítésen kívül! Tanácsokat kérnék hogy hogy lenne jol nevelni?

Legjobb válasz: Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!

Üdv! Látom a kutyád a fejedre nõtt! Fogadni merek, ha a "körmére" akarnál nézni letépné a kezed! Elsõ körben be kell vezetni a kajálásnál, hogy csak akkor eszik, ha arra te engedélyt adtál. Addig õnagysága a kicsi seggét mereszti a talajon. Amikor megkísérled ezt kivitelezni, akkor lehet hogy morogni fog, vagy odakap, amikor megpróbálod megakadályozni, hogy akaratod ellen cselekedjen. Ha odakap, akkor szó nélkül adhatsz neki egy fülest és utána azonnal a földre kell nyomni a nyakbõrénél fogva. Addig kell lent tartani, amíg meg nem nyugszik hosszabb idõre (nem kalimpál, nem akar a kezedbõl kifolyni, nem visít, mint a disznó, amikor le akarják vágni, légzése lelassul, tehát megadja magát). Ha csak morog, akkor elég lenyomni, majd leültetni, és az engedélyezési procedúrát elölrõl kezdeni. Minden olyan helyen, ahol ajtó van te mészbe elsõnek és õnagysága megy be utoljára. Mindig nyugodtan és halkan beszéljél vele. A különbözõ hangszínen és hangmagasságon beszélj vele, hogy érezze mikor mit csinál helyesen. A kutyád MINDIG a PRÓBÁLKOZÁSAIBÓL tanul. Az arra kapott válaszreakciótól függ, hogy az adott tevékenység bevésõdik, vagy elsorvad. Szeretet: mindig akkor kap simit, ha hívod, és odajön. Ha õ jön oda szeretetért, akkor figyelmen kívül kell hagyni. Behívás: hívod a kutyádat, nyugodt hangnemben, de nem hangosan. Addig hívod, míg oda nem jön. Ezt elõsegítheted legugolással is. Amikor látod, hogy jön, akkor széttárod a karjaidat és fokozódóan boldogabb hangon hívod. Ha beérkezett jól megdicséred, majd tovább engeded. Ezt többször, célzottan ismételni kell, addig amíg elsõre nem jön. Ezután a dicséretet lehet lecsengetni, egy alacsony szintre. Kerítés melletti õrjöngés: Amikor látod mire készül szólsz neki nyugodt, de határozott hangnemben: NEM Szabad, NEM utasításokkal. Alkalmazhatod a MIT csinál utasítást is megkérdõjelezõ és egyben leszidó hangnemben. Továbbá bevezetheted a hármas szabályt, mely szerint: utasítod majd mondod: EGY, megismétled az elõzõ utasításodat majd mondod: KETTÕ, odamész szó nélkül és nyakbõrnél fogva lenyomod, miközben leszidod, ez a három. Másik kutyával való "púposkodás" esetén is úgy kell eljárni, mint az õrjöngésnél. Ügyelj arra, hogy lehetõség szerint mindig ugyanúgy járj el. Mivel ebben a témában rengeteg megoldás van, így most én befejezem, ha van valami kérdésed, írj privátban. Üdv!
Hát ez a fajtával jár... De legyél nagyon határozott vele. amire egyszer nemet mondasz késöbb sem lehet (parancs nélkül persze.). Pl ugrálni az emberekre... Soha ne kiabálj, vagy verd meg! Ezek a kutyák amugyis jól bírják a fájdalmat és hiddel késõbb nem szeretnél egy agresszív kutyát, aki mindig azt figyeli mikor ütöd meg. Ha lehet ne kenelbe legyen amikor otthon vagy hanem folyamatosan melletted! lassan megszokja mit lehet és mit nem. ha rossz szólj rá hogy nem, és vidd el onnan. játsz vel sokat hogy ne legyen ereje rosszalkodni:) Amugy is kamaszodik, próbál vezér lenni, de ne hagyd, mert az TE vagy. A bizonytalanságot megérzik... szemtelenek lesznek. Nekem két pitem van, már túl vagyunk a nehezén... ti is túl lesztek.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mind 2 ötöknek vannak jó tanácsai, megfogadom õket :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!