Találatok a következő kifejezésre: Van egy három (347 db)

1.vakok 2.full sötét van 3.máshova néznek 4.nem egyenes a csõ stb...
A szabad a gazdát akkor mondják, mikor nincs meg a megoldás...Ebben az esetben viszont kb. 5000 féle magyarázat lehet...
A kérdező hozzászólása: Szabad a gazda? Azért nem látják egymást, mert két különbözõ idõben néznek bele mindkét végébe!
Vagyis hogy NEM látják egymást. Meg vákuumban amúgy is [email protected] nehéz levegõt venniük.
Mert a macskák vákuumban vannak, amiben nem terjed a hang, így nem tudják elmondani, hogy látják egymást.
Mert Chuck Norris megtiltotta, hogy egymásra nézzenek!
Megdöglöttek!
Középen beszorult egy kutya. Vagy a klotyómanó.
Egyébként a szennyvízcsatornát egybeírják. Különírva mást jelent. :)
A helyes válasz: azért mert seggel dugtad be a csõbe a macskákat!

Tegyük fel van egy három utas hangfalam, amiben egy 50W-os magas, egy 50W-os közép és egy 100W mély hangszóró, akkor hogyan lehet kiszámolni a hangfal összteljesítményét?

Tehát akkor a hangfal 200W, vagy nem ilyen egyszer? kiszámolni? (Persze RMS-t néztem)

Legjobb válasz: Az a hangdoboz egy erõsítõ kimenetén fityeg. Az, hogy mekkora teljesítmény ( zenei ) jut a hangdobozba azt az erõsítõ határozza meg. Ennek a zenei teljesítménynek a spektrumait egy hangváltó válogatja szét és küldi a megfelelõ hangszórókra.

Az a hangdoboz egy erõsítõ kimenetén fityeg. Az, hogy mekkora teljesítmény ( zenei ) jut a hangdobozba azt az erõsítõ határozza meg. Ennek a zenei teljesítménynek a spektrumait egy hangváltó válogatja szét és küldi a megfelelõ hangszórókra.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy egyáltalán nincsen a sarokban a sub mert nem tudom fal mellé se tenni mert annyi a bútor az albiban és nem lehet elvitetni, így a saroktól 2 méterre, a faltól pedig kb 1, 2 méterre van. A ládámat subvoice segédlete alapján csináltam jómagam (persze amit a weboldalról kiolvastam az alapján). Nagyon meglepõdtem rajta, mert ez autó hangszóró elsõsorban, és nem igényel akkora szoba térfogatot, de a 3 méteres belmagasság és a 20m2-es szoba meg sem kottyan neki fél hangerõn. Akkor lepõdtem meg igazán amikor 35hz-et generáltam gépen és a mellettem lévõ konyhai konvektor gázcsöve elkezdett zümmögni, és sokáig nem tudtam honnan jön a zaj, csak amikor kimentem kajáért :)
Mondjuk ha a cél az ablakrezgetés ahhoz elég egy 13cm -es hangszóró is mondjuk 80-100hz körüli teszt hanggal hallgatva. Vedd el a mélyet a sarokból vagy legalább legyen távolság. A 2db vidi hangfalat tedd állványra, így kicsit javulhat a térhatás is. A mély láda gyári vagy te építetted ?
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre még nem tekertem fel full hangerõre, csak gondoltam elõvigyázatosságból, ill. hangfal tuningolásnál nem utolsó szempont az elveket tudni, hogy ne legyen probléma. Az erõsítõn a hangerõ skálázás úgy van, hogy -80db ~ +18db -ig tart. A mikrofonos kalibrálás után beállította az erõsítõ hogy a +11, 5db-t ne lépjem túl (mert nem engedi tovább tekerni), de eddig egy 20 m2-es szobában használva a -20db-es hangerõvel már ablakrezegtetõ effektusok is társultak csak frontokkal és subbal.
Hali! Power Output 7x 90W @ 8ohm = 630w és 445w ot vesz fel az erõsítõd, hát igen, egyébként a denon jó márka. Én olyan 50w -ra tippelnék inkább csatornánként erre az erõsítõre. Jah és azért hallani egy hangfalon, hogy torzít, és nem bírja.
A kérdező hozzászólása: Most már hogy értem mirõl van szó, szeretném nevén nevezni a gyereket. Van nekem egy olyan front hangfalpárom amiben van 25cm-es videoton mély 100W-os, egy 55W mélyközép, és egy philips 30W-os magas, és van egy Magnat bull power 300-ból egy szubládám, és ezek rá vannak kötve egy DENON 1909-re, ami csatornánként lead 90 wattot 8 ohm-on. Szerintem olyan 50Watton hallgathattam eddig a rendszert, mert eddig nem durrantak szét, de akkor ez az erõsítõ kinyírhatja simán a frontokat, ha nem vigyázok, ugye? Persze tervben van a probléma kompenzálása, csak nem tudom még hogyan.
Azért egy mély sugárzónak nagyobb az amplitúdója, kis érzékeltetés képpen legyen 200w a hangfalad ebbõl 130 a mély 50 a közép és 20w a magas, csak példának persze. Mondjuk a wattokat felejtsd is el, inkább gondold át a témát kicsit másik oldalról, van egy noname hangfalad legyen 90dB -s, és egy márkás PA hangfalad 98dB érzékenységgel, egyértelmûen több energiát kell eldisszipálni annak a noname hangfalnak, hogy elérje a PA teljesítményét.
Nem lámáskodás, ez egy érdekes téma szerintem. A teljes valóságot azért árnyalja az a kép, hogy egy hangszóró teljesítménye változik az átviteli frekvencia tartományon belül is. Egyszerûbb azonban minden hangsugárzót azonos teljesítmény szerint összeválogatni.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a segítséged, másodszor akkor ez azt jelenti hogy ha 80W-ot kap a hangfal, és bármelyik hangszóró ami nem bír 80 W-ot az el fog szállni, ha jól értelmezem. Na haragudj a lámáskodásomért!
Bocs, én magyaráztam rosszul az én hibám. Ezen gondolkodj el légyszíves: Rákötöm az háromutas cuccodat és 80W-os erõsítõre. Feltekerem a maxumumra a hangerõt. Tegyük fel van egy teszt CDém, amint 3 sáv van: 1. Sáv: 45Hz-es minta 2. Sáv: 1 Khz-es minta 3. Sáv: 16 Khz-es minta. Mi fog szerinted történni ha vátozatlan ( csuma) hangerõ mellett lejátszom a 3 sávot egymás után?
A kérdező hozzászólása: A zenei teljesítményt értem, meg azt is hogy a váltó válassza szét a hangszórókat, de még is úgy érzem, hogy nem igazán kaptam választ a kérdésemre, de akkor másképp kérdezek. Hány wattos hangfal RMS-ben az a hangfal, amiben a maga 50W RMS, a közép 50W RMS, és a mély 100W RMS. Az egészet össze kell adni (azaz 200W RMS), vagy máshogy kell számolni?
Hát igen 35 hz az már tényleg jó, lehetnek ilyen hatásai :) )

Surgos! Van egy harom eves ivartalanitott kan brit rovidszoru cicank. Egy hete kaptunk egy 9 hetes kis kan cicat. Eddig semmi baj nem volt, de ma egyszeruen elkezdte "levadaszni". Miert csinalja?

Eloszor felt a nagy a kicsitol, majd szep lassan szagolgatni kezdtek egymast, egyutt ettek, aludtak es elkezdtek jatszani is. Minden a legnagyobb rendben volt. Tegnap este egy kicsit durvabb volt a jatek, de akkor meg nem gyanakodtunk semmire. Ma azonban teljesen elszabadult a pokol, elloki es elkezdi harapni a hasat (persze azonnal odafutunk szetvalasztani), a kicsi nem is nyavog hanem sikit felelmeben/fajdalmaban, ilyet meg sosem hallottam. Nagyon megijedtunk, de a kicsi nem fel tole, mert jatszana vele tovabb, de azota megint megtortent, es nem merjuk egyedul hagyni oket mostmar. Miert csinalja ezt a nagy cicank? Meg akarja olni? Mit tegyunk? Lakasban elunk, kicsukni nem tudjuk, max a kisszobaba, ha nagyon szukseges. Olyan elszomorito :(

Legjobb válasz: Ú, nagyon durván hangzik, sose hallottam ilyet. Mikor szétválasztottátok, nem dorgáltátok meg? Vagy nem lehet h féltékeny a kicsire, nem foglalkoztatok túl sokat vele? Valami olyan kéne amire a nagy megijed, ha ilyet csinál, pl vízzel spiccelés vagy nem tudom :( Megértem, mi is most akarunk hozni egy kicsit, én is ilyenektõl tartok :( Esetleg ha más nem állatorvossal nem beszélsz h miért lehet? Nincs jobb ötletem :(

Ú, nagyon durván hangzik, sose hallottam ilyet. Mikor szétválasztottátok, nem dorgáltátok meg? Vagy nem lehet h féltékeny a kicsire, nem foglalkoztatok túl sokat vele? Valami olyan kéne amire a nagy megijed, ha ilyet csinál, pl vízzel spiccelés vagy nem tudom :( Megértem, mi is most akarunk hozni egy kicsit, én is ilyenektõl tartok :( Esetleg ha más nem állatorvossal nem beszélsz h miért lehet? Nincs jobb ötletem :(
A kérdező hozzászólása: Veletlenul epp holnap megyunk allatorvoshoz, meg fogjuk feltetlen kerdezni. Szerintem is feltekeny, de direkt sokat olelgetem, meg puszillgatom, meg velunk alszik, nehogy ejszaka megtamadja. Nem tudom, esetleg macska tenyeszto valaki? Valaki segitsen, mert mndkettot nagyon szeretjuk, es nem akarjuk a kicsit elajandekozni.
Az bizony elõfordulhat, hogy féltékeny a kicsire, ha többet foglalkoztok vele. Nálunk is volt ilyen eset, bár nem ennyire durva. Attól kezdve sosem "felejtettük" el, hogy az öreg is ott van. Sokan "jajj de cuki" alapon sokkal többet foglalkoznak a kiscicákkal, mint az öregekkel.
Védi a területét. nekünk is volt 1 kan kiscicánk és állandóan üldözte a felnõtt lánycicánkat, kergette , üldözte. ez náluk terület védést jelent.
két kan macskát nem szerencsés együtt tartani, fõleg nem lakásban.
Nem jó párosítás. Két fiú cica együtt. A nagyobb macska félti a területét. El fogja üldözni, vagy meg is öli.
Bunny hop, manual, esetleg nose manual.
bunny? 14f
A kérdező hozzászólása: és ezeket hogy kell?
Oltasd be
Vidd el sétálni, különben Te is megõrülsz. Figyelj oda rá, ne egyen semmit fel. Legjobb ha lefoglalod játékkal, labdával, mozgással.
Épp ez az, hogy a szerencsén múlik minden...Minek kockáztatni a kutya biztonságát és egészségét?Miért annyira sürgõs dolog ez?Utána remélhetõleg 12-15 évig nyugodtan sétáltathatja az ember az oltásoknak köszönhetõ védett betegségektõl nem tartva.:)
Idõpont ma 12:07 Csak nem volt szerencséd. A rotik sajnos, köztudott, hogy nagyon érzékenyek a parvóra.
3 hónapos korában már 3 oltásának meg kéne lennie bõven! A második oltást sürgõsen adasd be, utána pár nappal már óvatosan viheted utcára. Még nem volt kölyökkutyám, de szocializáció miatt tuti, hogy már 9-10 hetes korától fogom vinni sétálni...addigra két oltása már lesz :)
Ezt mindenki addig teszi míg rá nem fázik.Mi ráfáztunk erre a hülyeségre, hogy "majdmimegmutatjukmilyenfaszákvagyunk" és levisszük a kutyát 5 perce max.Köszi szépen, gazdagabbak lettünk egy parvóval, majdnem elvesztettük a kölyök rotinkat, hiába nem szimatolt szinte semmit, de elég az ha a mancsával belelép valamibe otthon meg lenyalogatja vagy tudja a fene, hogy sikerült.Hál istennek túlélte, de közel volt a halálhoz.Ha nem sajnálod a pénzt az esetleges betegség kezelésére és hajlandó vagy kockára tenni a kutyusod életét, akkor vidd ki bátran.
Amelyik kutya 3 hónapot megér, annak azért az immunrendszere némileg erõsebb, mint a kisebb korúaké. Az is számít, nagytestû, vagy kistestû a kutya.
azért veszélyes kivinni, mert még nem erõs az immunrendszere, sõõõt ugye legyengített kórokózókat is kap az oltásokban. Nem tudhatod, hogy ha mászkál pl a fûben, milyen kutya mászkált ott elõtte, milyet pisilt-kakilt oda, amit te már nem látsz esetleg, de ott a nyoma, bacik, esetleg férgek... én mentett kutyust hoztam el, 7 éves, de mi is tartottunk egy hetet az új oltások után mialatt felturbóztam vitaminokkal, hiszen nem tudtam mikor kapott utoljára.
A környéken dolgozó állatorvos meg tudja mondani, van-e valamilyen fertõzés azon a részen, ahol laksz. Ha nincs, , ahogy elõttem írták, csak addig séta, míg elintézi a dolgát és lehetõleg semmi felszedés a földrõl. Szagolgatnia szükséges, mert az indítja be a piszkítást.
3 hónaposan már minden oltásának meg kellene lennie. Elsõ kutyámat én is az elsõ oltás után vittem, ügyelve hogy semmivel ne érintkezzen. A második kutyámnál már elõvigyázatosabb voltam, 2. oltás után mentünk.
2-es vagyok. Egyébként 3 hónaposan miért csak egy oltása és egy féreghajtása van??
Hasonló helyzetben voltak anno, és hasonló tanácsokat kaptam. Én kivitttem, csak pórázon, csak a ház körül, és nem hagytam nagyon szaglászni...de mire az állatorvos is megengedte, hogy kivihessem, addigra már szobatiszta volt...
Most biztos le leszek pontozva, de nem érdekel. Az én kutyám már 6 hetes kora óta sétál. Oda kell figyelni arra, hogy olyan helyre ne vidd, ahol sok kutya jár, illetve arra , hogy ne szimatoljon pisit/kakit. És ne egyen fel kakit, meg lehetõleg semmit. Egy-egy rövid sétára simán el lehet vinni, ha odafigyelsz.
lelehet vinni sétáltatni de nem szabad. hogy felegyen valamit!és kutyák közé se annyira enged! Vagy ha van kertetek akkor oda is kiviheted!

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő! Rendszertelen a menstruációm, vagyis 7 hetente jön meg! Már van egy három éves kisfiam, de szeretnénk neki kistestvért és ez nem jön össze! 25 éves vagyok és még szeretnék kisbabát szülni!!! Mi lehet a probléma

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő! Rendszertelen a menstruációm, vagyis 7 hetente jön meg! Már van egy három éves kisfiam, de szeretnénk neki kistestvért és ez nem jön össze! 25 éves vagyok és még szeretnék kisbabát szülni!!! Mi lehet a probléma?? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Legnagyobb valószínűség szerint ez hormonális probléma. Javaslok egy mielőbbi kivizsgálást, illetve a PreMens tabletta szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Legnagyobb valószínűség szerint ez hormonális probléma. Javaslok egy mielőbbi kivizsgálást, illetve a PreMens tabletta szedését. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Van egy három és fél hónapos kismacskám és megszeretném tanitani neki hogy hogyan másszon fel a létrára valakinek valami ötlete?

Mert a padlásunkon él illetve a házunkhoz tartozó melléképület padlásán és mindig a falból kilógó apró szöbön ugrik le megszeretném tanitani hogy hogyan mszon fel mert néha lejön éjszaka és már volt rá példa hogy valamejik szomszédunkból elvitte a róka a macskát és én nagyon féltem mert az annya nem mindig van vele és még van 2 másik macskám az eggyik valószinüleg az apja és nem bántaná de ma másik egy ivartalanitot nőstény akit folyton kerget a kicsi anyja és félek hogy bántaná, tudom hogy képes lenne felmászni de szeret lent játszani és nemtudom vele megértetni hogy a létrát használja fel és le mászni.

Legjobb válasz: Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :))

Vidd le és fel le és fel de úgy hogy tedd a mancsait :) Lehet hogy megszokja :) Vagy találj egy másik helyet ahol lakhat mert nm biztonságos :) )

Van egy három hónapos staffim mindentől fél miért?

3-hete van nálunk a séta közben minden kutyától megriad még a galamboktól is!:) Ezt csak azért csinálja mert még kicsi? esetleg lehet ez ellen valamit tenni?

Legjobb válasz: Lehet tenni ellene (valamilyen szinten), sõt kell is, de attól tartok, ez nem csak azért van, mert kicsi...... Ennyire nem lenne szabad félnie idegenektõl ebben a korban.

Lehet tenni ellene (valamilyen szinten), sõt kell is, de attól tartok, ez nem csak azért van, mert kicsi...... Ennyire nem lenne szabad félnie idegenektõl ebben a korban.
Honnan van? A tenyésztõ mit mond erre? Azért ez még egy ilyen kis kölyöknél sem teljesen normális. Ilyen korban, fõleg ennél a fajtánál az a természetes, hogy mindent meg akar ismerni, mindent fel akar fedezni.
a staffordshire terrier fajta a tulajdonságaiban hordozza a bátorságot, élénkséget, magabiztosságot, ezt a standard is megköveteli tõlük, olyan ez, mint a dalmatán a pöttyök. már ha tényleg stafford... ezek a kutyák ha félõsek, az már régen rossz, ott valami nem stimmel. lehetnek bizalmatlanok, de sokkal inkább az élénkség, szemtelenség jellemzõ rájuk. bármi is okozza (szerzett vagy veleszületett) rá kell feküdni a problémára. a tanyasi kutya is csak a gyávább fajtából reagál így, egy bátor, stabil kutya a megszokott környezetébõl kiragadva sem fog kiszaladni a világból, legfeljebb bizalmatlanul szemléli azt.
egy kis kölyök terriernek mokánynak, bátornak, vidámnak, érdeklõdõnek kellene lennie! egyáltalán nem normális, hogy fél, valami nagyon félrement nála, vagy genetikusan gyenge (ezen sem csodálkoznék), vagy nem volt rendes gyerekszobája, vagy 3 hét alatt sikerült belenevelni a félelmet. sok szocializáció, kötelezõ olvasmányként Jan Fennel Kutyapszichológiája, és kutyaóvoda.
sajnos atvert egy szaporito... egy tokeletesen bizonytalan szarmazasu kolyokert adtal penzt, torzskonyv nelkul ugyanis nem tudhatod - igy nem is allithatod - hogy fajtatiszta. mivel a szaporitok donto tobbsegenek lovese sincs mind a tenyesztesrol, mind a kolykok korai neveleserol, lehetseges az is, hogy eleve gyengek idegileg a szulok, es az is, hogy babakorban maradtak ki nala fontos dolgok, vagy akar mindketto. minel elobb keressetek egy jo kutyaovit!
Azért mert nem ismeri, mert új, te nem félnél, ha még életedben nem láttál galambot és egyszer feltûnik a semmibõl? Szoktasd hozzá minél több dologhoz. És ne babusgatsd ha megijed, mert akkor az rögzül benne, hogy az a dolog rossz, és a következõ alkalommal is félni fog.
Ne dramatizáljuk túl, a jellem a temperamentum/viselkedés nem csak fajta függõ! Kutya függõ. Lehet, hogy õ egy érzékenyebb típus. Szocializálás? Mondd ez valamit? Nem csak kutyákhoz és emberekhez kell szoktatni az ebet, hanem tárgyakhoz, más állatokhoz és jármûvekhez is. Ez olyan eset mint pl: egy tanyasi kutya meglát egy villamost és fülét farkát behúzza, miért??? Mert nem látott még soha , nem ismeri, nem lett hozzászoktatva.
Ne foglalkozz a többi hozzászólóval. Nem minden azonos fajata kutya egyforma. Más a habitusok, az érzékenységük, stb. Vidd kutyaoviba, vidd sokszor kutyák közé, és ne ijedj meg ha megijed, légy határozott, menj oda másik kutyához ismogasd meg, híd oda õt is. Mutasd meg neki nincs mitõl félni. Kutyaovit mindenképpen ki kéne használnod.
Az se biztos, hogy az általuk mondott kutyák a szülõk.Simán lehet ideggyenge a szaporítótól, szûretlen szülõktõl származó kutyád. Én a Cerbi sulit ajánlanám, Õk talán tudnak segíteni.Nagyon értenek ehhez a fajtához.
a bordernél (bizonyos fokig) normális az érzékenység. a német juhásznál a félõsség nem. még egyszer mondom: nevelni, képezni csupán a fajta által meghatározott korlátok között tudunk. képzelhetsz mást, visszavezethetsz mindent a farkasig, de gondold már végig, hogy a fajták hogyan és miért lettek... ha nem határoznák meg a kutyák jellemét, viselkedését, akkor nem is lennének fajták! lenne három méret, tízféle szín, aztán azt veszel magadnak amit akarsz, és eldöntöd otthon, hogy vadászkutya lesz belõle, vagy terelõ... -.-, kérdezõ, törzskönyv hijján bizony keveréked van. még ha a szülõk azok is, akiket neked mutattak (már ez is kétséges) akkor is benézhetett a kutyába más fajta az elõzõ generációk során.
A borderem kicsit összetett, fél, de ugyanakkor baromira domináns, egy sima kutyasuliban addig nem jutottunk el, hogy összeeresszük egy másik kutyával pórázon, a balfax oktató meg összeeresztette egy németjuhásszal (póráz nélkül), mondhatom k****va jót tett neki, mikor megkergette a németjuhász. Gyakorlatilag azt mondták nem értik a kutyám viselkedését, és megfélemlítéssel akarták, fojtónyakörvvel leszoktatni a nemkívánt viselkedésrõl. Mert, õk ilyen viselkedésû Bordert nem láttak. S láss csodát: Tükrös iskolába eljutottunk oda, hogy játszik más kutyákkal!!!! korábban soha! Apám... javaslom menj el egy tükörmódszeres tanfolyamra, olvass el egy jan fennel könyvet. A kérdezõnek pedig: Keress fel egy tükörovit mielõtt a kutyádat félrediagnosztizálják, és azt mondják rá ez nem is kutya.
Jan Fennelt olvastam, köszönöm. õ is írja - a könyve legelején - hogy bizonyos fajták esetében õ nem garantálja a módszere hatásosságát. õ ugyanis tisztában van vele, hogy a fajta jelentõsen befolyásolja az adott kutya viselkedését.
A kérdező hozzászólása: Na de ha az apja és az anyja is TK-s akkor hogy csúszhatott be egy másik fajta????Nem szaporítótól vettük ezek a kutyák nekik becsúsztak és az egyik haverunk által meg vettük a kutyát ráad. ajándékba.Értsem úgy hogy a kutyám keverék de ha szerzek neki tk- akkor már nem is az?Még egyszer mondom hogy az anyja és apja tk-s és valóban õk a szülei!! a kutyus ugyan olyan mint az apja az apjának és az anyjának is van egy kis rózsaszínt folt az orra fölött és a kicsinek is olyan.De az nem lehet hogy azért is fél a kutyáktól mert mikor idehoztuk a nagyktyánk neki ment és õ nagyon megijedt? köszi mindenkinek a segítséget :)
Attól, hogy törzskönyvesek a szülõk, az eladó még szaporító. Tenyésztõnél nem csúszik be véletlen alom, minden párosítást elõre megterveznek.Eleve törzskönyv és szerzõdés nélkül tenyésztõ kutyát nem ad el.A szülõk szûrve vannak a fajtára jellemzõ betegségekre.Figyeli a szülõk idegrendszerét, és problémás kutyát nem vesz tenyésztésbe.Garanciát vállal a kölykökre.
A kérdező hozzászólása: Végülis annyira nem fél. Csak ha nálánál nagyobb kutya meg ugatja akkor riad meg egy kicsit de nem szalad el.Nagyon kíváncsi felfedez mindent.Ugyan olyan mint egy staffi (tulajdonságra értem) csak za hogy mikor a kutyák megugatják akkor kicsit megriad. Vagy mikor a porszívót bekapcsoltuk kifutott a szobából utána megfordult csóválta a farkát de végül is nem jött be :) Azért kezdi kinõni hogy a zajoktól meg ijed.De mikor megugatják a kutyák nem fut el csak úgy ledermed viszont volt már h odaakart menni ahhoz a kutyához aki épp megugatta :) De volt olyan is hogy mikor(elég nagy darab és erõs hangú) kutya meg ugatta akkor elszaladt volna.Kutyaoviba apum nem fogja vinni mert elég erõs akaratú ( de van tapasztalata is mert volt már ilyen kutyája aki ráad. tk-s volt meg rotija is)és nem fog pénzt áldozni kutyasulira :( mivel hogy övé a kutya.... DE mindenkinek köszönöm a segítséget.
Pedig bizony keverék. Mert se te, se a szaporítók nem tudják bizonyítani, hogy valóban azok a szülõk, akiket õk mondanak. Nagyon is könnyen meglehet, hogy a kan nem az, amelyiket te hiszel. Ne legyél ennyire naiv, ne higgy el mindent, amit hozzá nem értõ szaporítók mondanak! És azt írod, vettétek, vagyis fizettetek érte. Ha becsúszott és nem tk-eztették le (megtehették volna, csak nem akarták) és még pénzt is kértek egy keverék kölyökért, akkor csak azt tudom mondani, rendesen rászedtek titeket! Tipikus mocskos szaporítók ezek. Sajnos ti sem vagytok sokkal jobbak, hogy támogattátok õket. És te nem tudsz tk-et kikérni a kölyöknek, csak tenyésztõ tudna, ha minden dokumentum meg van hozzá, amit nagyon kétlek.
A kérdező hozzászólása: Leírtam már az elõbb hogy ajánbékba adták és tényleg azok a szüleik akiket mutattak mert: 1. hasonlít rájuk 2. Miért mondták volna rá hogy õk a kutya szülei ha nem kértek érte pénzt? akkor nem tök mindegy hogy kik a szülei? fõleg hogy staffit vagy olyan jellegû keveréket akartunk. De köszi a választ. És tudom hogy nem tk-s vagyis nem fajtatiszta :) és am. így is sokat költöttek rájuk oltások, kaja ( royal canin!!) meg ilyenek.... és gondolom a tk-zás is pénzbe kerül de nem vagyok benne biztos úgyhogy ha nem igaz akkor elnézést :)
A törzskönyv 5 ezer ft körül van. De arról nem írsz, hogy a szülõk átestek-e bármiféle szûrõvizsgálaton, illetve az idegrendszerük, viselkedésük milyen. Nem lehetett az véletlen alom.Egy tüzelõ szuka ritkán kerül véletlenül össze egy azonos fajtájú törzskönyves kannal. Ha meg kant és ivaros szukát tartanak együtt, szerinted miért?
A kérdező hozzászólása: Na de 5-ezer forint egy tk akkor számold ki hogy 10 kölyöknek mennyi lenne..... A szülõk Szûrõ vizsgálaton átestek az idegrendszerük is jó fõleg hogy díjnyertes kutyik:) Azt nem tudom h miért tartanak két tk-kutyát fõleg hogy nem is ivartalanították õket de ha szaporításra akarták akkor miért nem kértek pénzt?
A kérdező hozzászólása: nincs benne sharpei rossz szemszögbõl van a kép :) nem keverék. Aklik adták azok nem szaporítók hanem a csávó anno vett egy tk-s kutyát és a csaj mikor összejöttek.
*egytõl
A kérdező hozzászólása: itt egy kép róla http://kepfeltoltes.hu/view/130307/734859_472593819462572_15.. És fajtatiszta. elég rossz kíváncsi, élénk meg minden.... csak az hogy megijed más kutyáktól a világgá szalad tõlük :) Az apja és az anyja is TK-s csak akiktõl vettük azoknak "becsúsztak" a kutyusok és mivel hogy nem is hivatalos tenyésztõk így a kutyinak nincs tk-ja.
Vagy tükörmódszeriskolát.
Nem érzékenyebb, hanem gyengébb idegrendszerû, ami ennél a fajtánál nagyon komoly problémák forrása lehet. Ebben a korban nem lenne szabad így reagálnia idegen ingerekre. Ilyenkor a kölykök számára feltárul a világ, kíváncsisággal kell reagálniuk az újdonságokra, más kutyákra. Kérdezõ, mindenképpen irány egy jó kutyasuli óvodája, de minél hamarabb, gondolom már megvannak az oltásai.
Nekem is fajtiszta kutyám van.. vagy legalábbis ezt mondták, mivel szaporítótól van... bizti azt mondanád rá gyenge idegrendszerû, de nem... ilyen temperamentumú, nevelés és hozzáértés kérdése.
Az ideg gyengeség késõbb agresszióba fordulhat át ami egy ilyen fajta esetén nem valami jó sõt veszélyes is. Egy nagyon jó kutya suli segíthet valamennyit, de tökéletes sose lesz és ezt tapasztalatból mondom.
pangaziusz, a kutyád egészen biztosan fajtiszta, viszont ha szaporítótól van, a fajTAtisztasága már erõsen megkérdõjelezhetõ. és mégis milyen fajta (jellegû keverék) a kutyád? stafford, vagy egyéb bull-típusú terrier? mert ha nem, akkor fölösleges õt felhoznod példaként, egy bull-típusú terriernél egyéniség ide vagy oda, az ilyen szintû félõsség az bizony már gyengeség. már a második tükör-fan vagy ma, akit itt a gyiken olvastam, és aki azt sugallja, hogy a fajta a kutya jellemét nem befolyásolja... ez nagy tévedés! a fajta határozza meg azt a keretet, _amin belül_ te neveléssel tudsz rajta formálni.
Mintha shar pei-t látnék benne, a ráncos bõre miatt; de amúgy szép kutya. Remélem minden rendben lesz.
Kutya pszichológia, a kutya mint állat, a kutya mint faj, a kutya mint fajta, a kutya mint személyiség. Törzskönyves németjuhász, csodaszép felmenõkkel, mi a képünk a németjuhászokról? Jó kiállású, bátor, lenyûgözõ fajta. Ellenben a mient egy félõs, beszari, bamba borjú. Megvannak valóban a fajta jellemek, de nem lehet erre korlátozni, minden egyes kutyát.
Gondolom, a szocializációja 0, mivel szaporítók erre nem fordítanak gondot.
"Törzskönyves németjuhász, csodaszép felmenõkkel, mi a képünk a németjuhászokról? Jó kiállású, bátor, lenyûgözõ fajta. Ellenben a mient egy félõs, beszari, bamba borjú. Megvannak valóban a fajta jellemek, de nem lehet erre korlátozni, minden egyes kutyát." elõtte még azt írtad, nem biztos, hogy fajtatiszta, mert szaporítótól van... ha a kutyád német juhász, és félõs, beszari borjú, akkor az sem érzékeny, hanem gyenge idegrendszerû. a német juhászok tenyészszemléjének része a bátorságpróba (még a show vonalénak is), ha azon nem felel meg, akkor tenyésztésbe sem vonható, hibás vézenû a kutya. amstaffnál nincs bátorságpróba, de attól még sem érzékenynek sem félõsnek nem kéne lennie.
A németjuhász, a másik kutyánk. (Törzskönyves) A szaporítótól Border van. Tipikus "sima" kutyasulis oktató a hozzáállásod. Gyakorlatilag mindent a fajtára fogsz (mert ennek és ennek a fajtának ilyennek kell lenni), gondolom a tipikus "rossz" viselkedést is ennek tudod be. Pedig nem lehet mindent erre fogni. Picit olvass kutyapszihológiáról is. Remélem azt tudod, hogy mindegyik kutyafajta a farkastól származik. A legjobb, ha a kérdés feltevõje elviszi a kutyát egy hozzáértõ állatorvoshoz, s megmondja, valóban a szaporító által "okozott" difik mutatkoznak e a kutyán. Még egyszer mondom: Egy hozzáértõ kutyatréner TUDJA(nem az elõtõl hallom már), hogy nem lehet az idegrenszerre fogni, hogy egy kutya nem olyan, mint a fajta fõbb jellemzõi.
Gondolom azért nem kértek pénzt, mert senkinek se tudták eladni õket pénzért, esetleg azért, mert ismerõs vagy. Tele van szebbnél szebb staffival meg pittel az összes gyepi.Ilyen kutyákat altatnak a napokban pl.Ajkán és Ózdon.Semmi bajuk, szépek, egészségesek, fiatalok, csak épp nem kellenek senkinek.

Na most van egy három részű név, pl. : Csonka Lukrécia Ilona. Akkor egy angol megkérdezi a nevünket, hogy kell mondani? Lukrécia Csonka Ilona vagy Ilona Lukrécia Csonka?

Legjobb válasz: Elõször a keresztneveket kell sorba mondani(nem kell cserélgetni!) és utána jön a vezetéknév. ennyi, nem bonyolult.

Elõször a keresztneveket kell sorba mondani(nem kell cserélgetni!) és utána jön a vezetéknév. ennyi, nem bonyolult.
Lukrécia Ilona Csonka.
A kérdező hozzászólása: ez biztos?
A kérdező hozzászólása: És a négy tagú? Csonka Lukrécia Ilona Mirabella?
szerintem ne kavard bele szegényt, elég ha a két "sima" nevedet mondod.
miért nem csinálsz tesztet?
A kérdező hozzászólása: holnap csinálok
igen lehet.
Na, most hogy töröltettük a másik kérdésed, remélem nem teszed fel többször. Benne van a szabályzatban, hogy ne kérdezd meg ugyanazt 2-szer, hanem használd a kiemelés funkciót. 1 órás különbséggel meg pláne sok értelme van. És ne te legyél felháborodva. Tök igénytelenül tetted fel a kérdést, se pont, se vesszõ, komolyan, a 8 éves gyerekek szebben tudnak fogalmazni. És akkor még hülyeség is...mi vagyunk mi, médiumok? Szomorú, hogy magadtól nem jutottál el odáig, hogy csinálj egy tesztet. És miután itt már megírták, azért nem baj, te megkérdezed megint, hátha belefutsz egy röntgenlátásúba?
A kérdező hozzászólása: jo oké de ne haragudj, én szerintem normálisan kérdeztem, valamit s véletlenül kétszer.Szerettem volna valamit megkérdezni, amire kiváncsi vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!