Találatok a következő kifejezésre: Van egy f10 (4 db)

Legvalószínûbb, hogy nem vízálló a gyertyapipád, így elmegy a gyújtás ha vizes lesz.
A kérdező hozzászólása: Gyertya pipa ki vanc serélve nem az a gond!Ha víz megy bele mért megy el a gyújtás?
ha vizetlocsolsz a tv-re akkor mértnemmûködik? remélem rájöttél ebbõl.
Trafó. Csere. http://www.youtube.com/watch?v=uJrj4DGAewY Ilyesmit csinál? Haver Peugeot-jának ez volt a baja, esõben nem lehetett vele elindulni, mert otthagyott.
A kérdező hozzászólása: akárki is írta ezt a tv-re veló vízlocsolást sztem maga se tudja mit beszél..nah mind 1!A videót megnéztem ugyanígy kihagyogatott a gyújtás nekem is!De csak akkor ha esõben mentem vele!CSak nekem meg is áltt!elektorika trafó új benne!mégis megáll ha esõ van!nem értem..
Amúgy az egy dolog, h új gyertyapipád van, de ha nem vízálló típus, egybõl lehet ez a hiba.
A kérdező hozzászólása: Nem az a hiba mert oda egy csomó vizet folyattam járó motornál és nem ment el a gyújtás nem állt meg!Annak smemi baja!Valahol lent a lbokkban van a hiba!De minden kábel ki lett cserélve még is megáll!Ha a lend kereket víz éri attól is megállhat?

Van egy malaguti f10 sem 50ccm, és azt olvastam hogy jobb bele a 98 benzin vagy a vpower racing, eddig 95-set tettem bele. Nyugodtan tehetek bele vpowert vagy 98-at, lesz változás?

neten olvastam hogy jobban mennek t?le

Legjobb válasz: Nézz utána a gépkönyvben, hogy a motor mire van kalibrálva - ha 95-ösre, akkor nem érdemes. Ha 98-asra, akkor érzékeli a magasabb oktánszámot és jobb telsesítményt nyújt 98-assal, azonban a különféle 99-es meg százas nyálak (MOL EVO, Shell V-power, ÖMV alpesi akármi és a többi méregdrága szar) semmire se jók.

Nézz utána a gépkönyvben, hogy a motor mire van kalibrálva - ha 95-ösre, akkor nem érdemes. Ha 98-asra, akkor érzékeli a magasabb oktánszámot és jobb telsesítményt nyújt 98-assal, azonban a különféle 99-es meg százas nyálak (MOL EVO, Shell V-power, ÖMV alpesi akármi és a többi méregdrága szar) semmire se jók.
Ha eddi 95-össel szépen ment, nem csörgött, akkor tehetsz bele. A változás annyi lesz, hogy jobban fog fogyni a pénzed. Ha magasabb az oktánszám, a benzin magasabb sûrítésnél sem kezdene öngyulladásba és nagyobb elõgyújtás esetén sem csörögne. Ha egyik paramétert sem változtatod, akkor olyan hatalmas nagy teljesítménybeli változás sem lesz (van némi különbség a "mezei" 95-ös és az adalékolt hiperszuper benzinek fajsúlya között, de annyitól azért nem fog megvadulni egy Malaguti). Ellenben ha van hozzá mûszered, szabadidõd és kedved, kikísérletezheted, hogy a "jobb" benzinnel mennyivel nagyobb elõgyújtást tudsz adni neki, illetve le lehet szedni a hengerfejbõl valamennyit, hogy nõjön a sûrítés. Attól már jobban fog menni (de ha egyébként nincs otthon mûhely, ekkora átalakítás miatt nem éri meg elvinni).


Egy HP Compaq mx6110 laptopom van. A hiba a következő, nem tölti be a rendszert. A képernyőn csak a HP logó és F10-ROM Based setupés alatta F12-Network Service Boot. Mi lenne a megoldás, mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem sok köze van a programozáshoz... Mindenesetre ez így egyelõre kevés a hiba okának felderítéséhez... Elindult már valaha bármi a gépen? A hiba elõtt volt kékhalál vagy ilyesmi? Egyéb korábbi (nem túl régi) hibák? Ez így sok minden lehet... Láttam már BIOS memóriatesztjét végtelen ciklusban futni egy hibás memóriamodul miatt... Lehet, hogy a Boot Sequence van elállítva... Esetleg bent maradt egy CD, és az okozza a gondot. Mindenesetre nyomd meg az F10-et. Ne állíts át egyelõre semmit. Csak nézd meg, hogy 1) lát-e a BIOS merevlemezt 2) van-e bármi a Boot Sequence-ben. (valószínûleg CD-ROM, Hard Drive, Network)

Nem sok köze van a programozáshoz... Mindenesetre ez így egyelõre kevés a hiba okának felderítéséhez... Elindult már valaha bármi a gépen? A hiba elõtt volt kékhalál vagy ilyesmi? Egyéb korábbi (nem túl régi) hibák? Ez így sok minden lehet... Láttam már BIOS memóriatesztjét végtelen ciklusban futni egy hibás memóriamodul miatt... Lehet, hogy a Boot Sequence van elállítva... Esetleg bent maradt egy CD, és az okozza a gondot. Mindenesetre nyomd meg az F10-et. Ne állíts át egyelõre semmit. Csak nézd meg, hogy 1) lát-e a BIOS merevlemezt 2) van-e bármi a Boot Sequence-ben. (valószínûleg CD-ROM, Hard Drive, Network)
A kérdező hozzászólása: Nem tudok semmit a gép elõzõ életérõl, mert igy kaptam és szeretném megvenni, de nem tudom így kipróbálni se.
A kérdező hozzászólása: mennyit lehetne így érte adni?
Legjobban akkor jársz, ha semennyit, mert nem tudni, hogy mi lehet a hibája. Akár az is elõfordulhat, hogy mondjuk az alaplap hibás. Ezesetben viszont kuka az egész laptop, tehát nem ér túl sok pénzt. Persze az is lehet, hogy csak apró hibája van, de ezt így ebbõl nem tudjuk megmondani. Próbálgatni kéne, és rájönni, hogy mi a gond, majd csak utána megvenni esetleg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!