Találatok a következő kifejezésre: Van egy főútvonal (1 db)

Van egy kanyarodó főútvonal a közelünkben. Ha a főútvonalról jövök, és ténylegesen egyenesen megyek, akkor kell irányjelezni?

Szóval van egy 4-es ekresztez?dés, én úgy jövök a védett úton, hogy az balra kanyarodik, jobbról és szemb?l van a stop táblás mellékút. Én szembe haladnék tovább, ha irányjelzek, hihetik azt, hogy abszolút jobbra indulok, így lehet bel?le baleset. Ha nem irányjelzek, azt hiszik, hogy lekanyarodok a f?út vonala szerint.

Legjobb válasz: (Milyen kicsi a világ... nekem is egybõl ez a dunaújvárosi helyszín ugrott be a kérdést olvasva:-) ) Én ezen a részen mindig megvárom, amíg elérek a keresztezõdés közepéig, ahol már nem hihetik azt, hogy még be fogok jobbra kanyarodni. Ekkor még van idõ kirakni az irányjelzõt, mert pl. szembõl még mindig el tudnak indulni, aki meg esetleg balról (a fõ útról) akarna egyenesen tovább menni, annak meg mindenképpen meg kellene várnia, amíg elhaladnék mellette. A tõlem jobbra lévõnek meg elég nyilvánvaló, hogy ha keresztben elõtte vagyok, akkor nem indul el.

(Milyen kicsi a világ... nekem is egybõl ez a dunaújvárosi helyszín ugrott be a kérdést olvasva:-) ) Én ezen a részen mindig megvárom, amíg elérek a keresztezõdés közepéig, ahol már nem hihetik azt, hogy még be fogok jobbra kanyarodni. Ekkor még van idõ kirakni az irányjelzõt, mert pl. szembõl még mindig el tudnak indulni, aki meg esetleg balról (a fõ útról) akarna egyenesen tovább menni, annak meg mindenképpen meg kellene várnia, amíg elhaladnék mellette. A tõlem jobbra lévõnek meg elég nyilvánvaló, hogy ha keresztben elõtte vagyok, akkor nem indul el.
Nálunk is hasonló a helyzet Pesten, Kõbánya-Kispest és Határ út között, a Lehel utca sarkán. Általában az emberek, akik a fõúton jönnek, tudják, hogy mi a közlekedési helyzet, de akik a betorkolló útról érkeznek, valahogy mindig elfelejtik a Stop táblát. (Fõleg a taxisok, de ez más tészta...) Pedig ott van a tábla, jól látható minden irányból, ... minden reggel megnézem.
Igen, kell irányjelezni. KRESZ szerint is. Az már más téma, hogy az autósok jelentõs része nem így tesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ez így elég egyértelmû már :) ) Mondjuk én mindig irányjeleztem, de most már figyelek arra is, mikor ;)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha valaki beparkol elém vagy mellém úgy, hogy nem tudok kiállni az autóval sehogy, olyankor mi a teendő?

6

Kinek mi a véleménye a mostanában gyártott traktorokról/erőgépekről? (Véleményem lentebb)

Szerintem a Magyarországon kapható traktorok minősége, és kínálata elég siralmas. Jóformán a márkát veszi meg az ember. Vannak ezek 280-320 Le-s John deere, case ih, stb. 70-80 mázsa körül vannak. Alig adják le a lóerejüket. Pl ott volt a Dutra. Az volt majdnem akkora súlyú 90 Le-vel és érdekes mód vitte az ekét. A mostaniak jó formán csak az esztétikára gyúrnak. Amivel dolgozni kell iszonyú drága. Egy autót olcsóbban veszek. Az MTZ talajmunkára lótrágyát nem ér. Az elsőhajtás tönkremegy. Folyik orrán száján az olaj. Már-már műanyagból készül. 3-4 év múlva sokat kell rá költeni. Igaz olcsók az alkatrészek. De akkor romlik el, mikor dolgozni kell vele. (ez nem új dolog). A Rába az jó gép. De már azt se gyártsák. :( Nekünk van egy. 80-100 ha dúr évente. alig van vele baj. Szerintem újra kellene gyártani a Dutrákat. Nem csak 90 lovas kivitelben. Hanem mondjuk 130-140. Mert MTZ-ben kapható nagyobb gépek azok szerintem felejtősek a földön. A Dutrával meg az a baj, h nincs hozzá alkatrész szinte. Ha a járószerkezet megbomlik, bajok vannak. Strapabíró, orrnehéz gépek kellenének elérhető áron. - Nem pattogó kecskék, amelyek alig bírják az ipart. - Olyan, mint a Dutra, vagy mint az amcsiknál gyártottak a 80' években IH 33/35/3788 (130-170 LE) ill. 62/64/6688 (210-260 LE) tipusú orrnehéz derékcsuklós gépeket. A Rába egynek jó volna. A Dutra pedig másodiknak. Lenne egy nagy erős nehéz talajmunkára (RÁBA). Lenne egy középkategóriás univerzális, mindenes. AZ MTZ pedig elhúzza a pótkocsit, permetezőt, rendsodrót, vagy éppen homlokrakodózik. Az mellett, hogy lennének elérhető áron jó gépek, visszafoglalnánk a helyünket a traktorgyártás élén. (Nem mennyiségileg, mint ahogy a ruszkik tették, hanem minőségileg.)
Ámbár ez az én véleményem. De szerintem elég szégyen, hogy UE 28-as DUTRA (28 lovas) többet bír, mint egy 82-es MTZ. Vagy az 1 hengeres Hoffher MTZ 80-s elveri. Pedig a Hoffherbe szintén gyengébb motor van.
Egyértelműen tudom, hogy a DUTRA gyártás politikai okok miatt szűnt meg. Illetve a Rába is el lett menesztve külföldre. Azt is tudom, hogy fogyasztói társadalom. Alacsony minőséget kell gyártani..., hogy hamar vegyél egy újat De akkor se hagyjuk már magunkat földbe döngölni mezőgazdaság terén...

8

Mennyi idő alatt lehet belejönni egy ilyen targonca irányításába? Nekem csak az ülés pozíció furcsa, na meg az hogy ha előre akarsz menni, akkor jobbra mész, stb.

http://www.szugyi.hu/term_kep/149.jpg

2

Van egy MTZ-50-esem bálát hordok vele és az a bajom hogy ha már felemeltem 2 bálát akkor már nehezen emel de már vettem bele új hidrolika szivattyút és még mindig ugyan azt csinálja?

4

Igaz lehet ez? Kezdő jogsit minimális szabálysértésért is elveszik?

Előző kérdésben olvastam, hogy kis szabálysértésért is elveszik a kezdő jogsit. Igaz ez? Nem rég kaptam meg én is és még néha szoktam ügyetlenkedni. Eddig rendőr nem látta, de ha látja mondjuk, hogy nem adom meg vhol az elsőbbséget ahol kellene vagy nem teszem ki az indexet akkor megállít és elveszi a jogsim? És mennyi időre? :/

7

Úgy tervezem, hogy veszek egy két személyes helikoptert. Viszont a pilóta vizsgát nem tudom, hogy képes vagyok-e megszerezni. Nagyon nehéz? Van valakinek valamilyen tapasztalata róla, amit szívesen megosztana velem?

24

Mennyit kell fizetni az okmányirodában egy 19 éves, 1.3-as benzines, Suzuki átíratásáért?

4

Be lehet menni a Palatinus strandra autóval? A negyedik kerületből hogy lehet eljutni oda autóval?

2

Ti felvennétek stoppost?

A Totalcar friss cikke ihlette a kérdést.

Kíváncsi lennék Ti, hogy álltok ehhez a témához?
Felvennétek stoppost? Miért igen és miért nem?
Esetleg Ti szoktatok stoppolni?

8

Ha valakit elkapnak jogosítvány nélkül azt mennyi időre tiltják el a vezetéstől és mekkora bírságra számíthat?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!