Találatok a következő kifejezésre: Van egy fél éve (489 db)

Van egy fél éve vásárolt tv-m, de ez még nem támogatja a 3d-t ha most veszek egy 3-d támogatású házi mozi rendszert képes lesz lejátszani a tv 3dben a képet?

Legjobb válasz: Ha a tv-d nem támogatja a 3D-t,akkor köthetsz rá bármilyen 3D rendszert, akkor sem fogja lejátszani sajnos. Mindenképp egy 3D tv kell hozzá.

Ha a tv-d nem támogatja a 3D-t, akkor köthetsz rá bármilyen 3D rendszert, akkor sem fogja lejátszani sajnos. Mindenképp egy 3D tv kell hozzá.

Budapestre megyek egy fél évre. Találok kiadó szobát csak fél évre? Nekem egy néni esetleg egy csendes család is megfelelne, ha nem átjárós a szoba. Kb mennyiért? Vagy van valamilyen diákszállás?

Erasmus... :D remélem

Legjobb válasz: Én pont lakótársat keresek! Ja és lány lakótársat :) Akár fél évre is kiveheted a szobát!

Én pont lakótársat keresek! Ja és lány lakótársat :) Akár fél évre is kiveheted a szobát!
Pl. az alberlet.hu-n találsz sok kiadó szobát. Rezsivel együtt kb. 25-30-tól indulnak az árak.
Tele a piac kiadó lakással. Csak szoba szvsz már necces. Viszont sok apró /pl 30 nm-es/ kiadó lakás van.
A kérdező hozzászólása: huh, köszönöm az ajánlatot, de még nem biztos, hogy mehetek, ma derült ki, hogy nem csak ketten vagyunk egy helyre hanem kb tizen... a meghallgatás még hátra van, azt tudom, hogy van most sok kiadó lakás, de engem csak szeptembertõl érdekel, ugyanis arra a félévre megye, (ha megyek) és akkor nagyon sokan keresnek majd gondolom, és az ára is biztos felmegy... (nálunk mindig így van) lakás is megfelel, de az sokkal drágább általában és nah.. inkább szobatársnak vagy nénivel, esetleg nyugodt családdal. ha valakinek így is megfelelnék, írhat :D köszönöm a linket, nézni fogom mindenképp.

32 éves vagyok, elváltam, van egy 4 éve lányom. Most szüleimnél lakok. Ti itt laknátok még 4 évig, hogy addig összegyűjtsetek egy lakásra valót? Vagy vennétek fel hitelt min 15 évre?

Legjobb válasz: Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.

Ez a kérdés elég értelmetlen. Ha jól érezném magam otthon a szülõkkel, ha nincs vita akkor hülye lennék hitelt felvenni 15 évre.
A mai világban nem vennék fel hitelt. Soha nem tudhatod, hogy nem veszíted-e el az állásod? De a gazdasági helyzet is olyan bizonytalan, hogy 15 évre nem lehet elõre tervezni.
Én azt nem értem, hogy: 1) 4 év alatt összegyûjtesz egy lakásra valót, ha otthon maradsz 2) ha nem maradsz otthon, és most veszel fel pénzt, akkor azt 15 évig kell fizetned. Ezek szerint te a 4 év alatt összegyûjtesz annyit, amennyit 15 évre adnak hitelként?
Arany középút: Valami ismerõssel, barátnõvel, rokonnal nem tudtok kivenni közösen egy kicsi lakást?
Hitelt ne vegyél fel soha! Ahhoz túl szemetek a bankok. Viszont ha esetleg lesz új kapcsolatod, akinek esetleg lakása is lesz, akkor nem is gond rögtön az egész.
A kérdező hozzászólása: igen, lehet, hogy nem is kapnék hitelt :( amúgy én sem így terveztem, még mindig hiányzik a régi életem... Nektek nem? szóval nem lettem okosabb igazából le van kötve egy kis pénzem most 4 évre, ha most még átgondolom nem bukok annyit, mint mondjuk 1 év múlva....
Egyidõsek vagyunk. Mennyi lenne a havi törlesztõ, ez sem mindegy, sõt ettõl tenném függõvé a választ. De egy fizetésre nem nagyon adnak hitelt, hacsak nem keresel nagyon jól vagy nincs fedezet.
#9-es vagyok, 30éves. Én nem élnék 4évig 1 szobában a gyermekemmel annak reményében hogy 4 év múlva lesz saját lakásunk, ettõl még egy másfél szobás albérlet is jobb, ha jó a viszony a szüleiddel és elfogadják az önállósodási törekvéseidet, még mindig visszaköltözhettek abba a szobába ha baj van. Azon túl ha lesz párod, gondolom idõvel összeköltöztök és nem te fogod eltartani õt, hanem enyhülnek a költségek, nem kell erre alapozni de ha bejön, így lesz. Én személy szerint jobban félek attól hogy a szüleimmel történõ együttélés miatt a gyerekek másképp lesznek nevelve mint az én eredeti elképzelésem, amit anno a férjemmel megbeszéltünk.
A kérdező hozzászólása: ti amúgy mennyi idõsek vagytok? és nem féltek, hogy nem tudjátok majd fizetni a törlesztõt évekig? én is vágyom az "egyedüllétre" nagyon, hiányzik, hogy a magam ura legyek, meg a gyereké mondjuk én abban nem bízok, hogy lesz új társam...
Én megpróbálnék saját lábra állni, akár hitel árán is. De ez én vagyok, mások lehet, hogy mást tennének.
hasonló helyzetben vagyok csak 2 gyerek, 2 szoba. Én nem anyagi oldalról közelítettem meg, hanem úgy hogy saját otthont szeretnék saját életet (eléggé zavaros itt, hogy ki nevel, kit nevel, mibe adjak, mibe nem) és nem utolsó sorban szeretnék magunk mellé valakit idõvel. Tuti nem szívesen járna ide udvarolni amikor közös a bejárat. Helyetted nem dönthetünk, csak leírtam az én szempontomat.
A kérdező hozzászólása: ez a baj, hogy nem tudok dönteni pedig lassan el kellene döntenem, mert a kis pénzem le kellene kötnöm 3 évre vagy sem
Te döntsd el, hosszútávon mi a jobb... 4 év alatt a gyerek elkezdi majd az iskolát, kell majd neki íróasztal, hely, stb, 4 év alatt lehet ám neked is egy párod, akivel nem biztos, h megoldottak lesznek az együtt töltött percek, ha egy szobában leszel a gyerekkel, függeni fogsz a szüleidtõl anyagilag, DE lesz pénzed. VAGY veszel saját lakást, amit a saját ízlésed szerint rendezel be, lesz saját magánszférád, és a lányodnak is, lehetne normális párkapcsolatod, független lennél, viszont anyagilag ez a megterhelõbb megoldás. Választani neked kell.
Kapsz egyáltalán hitelt? Vagy megterheled a szüleid házát? Szerintem gyûjtögess pénzt, és még ne vegyél fel hitelt.
A kérdező hozzászólása: ezek után mit mondtok?
A kérdező hozzászólása: igazából szerintem nem értelmetlen a kérdés mert azért elég nehéz 7 év után újra visszaköltözni, amikor valaki független volt ráadásul akkor 36 éves leszek, mire újra a saját életem élhetem, nem pedig egy szobában ezért kérdeztem
A kérdező hozzászólása: végülis akkor max marad az ha megismerek valakit, akkor közös albi amúgy szerintetek lehet így párt találni. Nem gáz, hogy 32 éve vagyok, 1 gyerekkel lakom egy szobában anyámékkal. És nics se autóm, se pénzem....
folytasd a terápiát!a kényszerbetegség jól gyógyitható

Ha egy kisvárosban már elegetek van mindenből, és minden szerelmi zűrötök oda köt, és adódna lehetőségetek, h máshol tanuljatok, legalább egy fél évet, ti megtennétek, elmennétek?

egy nagyvárosban vagyok egyetemista, de egy kisvárosból származom. haza kell járnom pénzért, meg néhány baráthoz, akik számitanak. valamint egy tv-s munka is ideköt, meg a táncolás. de megpályáznék egy cserediákprogramot, legszivesebben mindent itthagynék, magam mögött, a rossz kapcsolatomat, a lányt, akire féltékeny vagyok, meg úgy mindent. de mégse merek még lépni. segitség.. 21, l

Legjobb válasz: Igen.Izgulnék elõtte,hogy milyen lesz az a fél év,nem mondom.De belevágnék.

Igen.Izgulnék elõtte, hogy milyen lesz az a fél év, nem mondom.De belevágnék.
El hát!
A kérdező hozzászólása: és ti hogyan gyûjtenétek erõt az egészhez?

Segítségre van szükségem Pár órája tudtam meg hogy bátyám szilveszter éjszaka öngyilkos akart lenni ez a tett, egy fél éve kitervelt hazugságrendszer befejezése lett volna. Ti mit javasoltok?

Felment a westend tetejére, kilépett a párkányra de szerencsére nem tudta megtenni. Most hazament a lakására, szüleink már nála vannak, mai nap biztos hazaviszik. Jeleleg nem tudja mi a valóság, és mi az amit ? talált ki benne. Én másik városban vagyok sajnos, elég szörny? a helyzet. Pszicihátereket, ötleteket tanácsokat keresek!

Legjobb válasz: Tudnod kell, hogy van olyan depresszió, amiben a beteg nem ura saját magának, akár öngyilkos is lehet, ha nem kap megfelelõ segítséget!... Pár évvel ezelõtt az én lányomnál is kijött egy ilyen betegség (bipoláris depresszió) amiben elérkezett egy olyan fázisba, hogy hol "királynak" (legyõzhetetlen személynek, aki mindenre képes) hol meg egy "senkinek" (aki semmire sem jó, egy nulla) érezte magát... Ezeket a betegeket sokáig úgy kezeli a környezete, mint akik beilleszkedésre képtelen, antiszociális, kezelhetetlen alakok lennének, pedig csak betegek!!! Sürgõsen vigyétek a bátyádat pszichiáterhez, vannak gyógyszerek, amelyekkel kezelhetõ ez az állapot, és a bátyád is jobban fogja érzeni magát. Most semmiképpen ne hagyjátok magára és még jó ideig mindig legyen mellette valaki. Javaslom, hogy a pszichiáter által adott gyógyszerek mellé adjatok a bátyádnak HALOLAJ KAPSZULÁT (napi 3x 1200mg) is, mert tudományosan kimutatták, hogy ahol kevés halat fogyasztanak az emberek, ott jóval gyakoribb a depressziós betegség, mint tengerparti településeken.

Tudnod kell, hogy van olyan depresszió, amiben a beteg nem ura saját magának, akár öngyilkos is lehet, ha nem kap megfelelõ segítséget!... Pár évvel ezelõtt az én lányomnál is kijött egy ilyen betegség (bipoláris depresszió) amiben elérkezett egy olyan fázisba, hogy hol "királynak" (legyõzhetetlen személynek, aki mindenre képes) hol meg egy "senkinek" (aki semmire sem jó, egy nulla) érezte magát... Ezeket a betegeket sokáig úgy kezeli a környezete, mint akik beilleszkedésre képtelen, antiszociális, kezelhetetlen alakok lennének, pedig csak betegek!!! Sürgõsen vigyétek a bátyádat pszichiáterhez, vannak gyógyszerek, amelyekkel kezelhetõ ez az állapot, és a bátyád is jobban fogja érzeni magát. Most semmiképpen ne hagyjátok magára és még jó ideig mindig legyen mellette valaki. Javaslom, hogy a pszichiáter által adott gyógyszerek mellé adjatok a bátyádnak HALOLAJ KAPSZULÁT (napi 3x 1200mg) is, mert tudományosan kimutatták, hogy ahol kevés halat fogyasztanak az emberek, ott jóval gyakoribb a depressziós betegség, mint tengerparti településeken.
Szia, édesapám halála után egy évvel kezdõdött, halálfélelem, tudathasadás, totál kikészültem.Állandóan hangokat hallottam, hogy megölnek, mentem dolgozni és azt éreztem, hogy löknek be a metró alá.Az volt a szerencsém, hogy tudtam segítséget kérni, az éjszaka kellõs közepén kocsiba ültem, mezitláb, pizsamába rohantam át anyuhoz, hogy segítsen!A karjába sírtam reggelig, aztán elvitt a háziorvoshoz, aki azonnal elküldött a kerületbe lévõ, körzetes kórház pszichiátria ambulanciájára.Kaptam gyógyszereket, enélkül sajnos nem ment, mert annyira féltem, hogy máshogy nem bírtam elaludni, még így is nehéz volt, mert ha egyedül voltam, akkor gyógyszerrel is féltem, volt hogy bevettem a gyógyszert és kimentem emberek közé, ott meg elájultam, mert a gyógyszertõl aludnom kellett volna.Az orvos táppénzre vett, édesanyám pedig elvitt öt hétre a családi nyaralónkba, ez a kikapcsolódás nagoyn jót tett, fõleg, mert ott nem féltem annyira.Ennek már öt éve, teljesen jól vagyok és van két gyönyörû gyermekem.Fontos még, hogy pszichiátert is vegyetek igénybe, mert a pszichiáter csak a gyógyszert írja fel, nem nagyon beszélget.Ki kell deríteni, hogy milyen lelki probléma van a háttérbe.Én édesapám halálát ill, az azt megelõzõ egy éves ápolását (rákos beteg volt) nem bírtam feldolgozni.Jobbulást a testvérednek és legyen mellette valaki szinte állandóan.
Elõzõ vagyok, bocs, szóval pszichológust is vegyetek igénybe, mert õ az, aki beszélget sokat vele.

Szerintetek valami nagy baj van ha nem szedtem sosem fogamzásgátlót, mindig megszakítással védekeztem, sosem lett belöle baba, de most, hogy szeretnék védekezés nélkül lassan egy fél éve most sincs belöle?

Legjobb válasz: Hát erre nehéz válaszolni. Csak doki tud válaszokat adni. De olyan is van hogy semmi baj sem a nõnél sem a férfinál, a baba mégis éveket várat magára. A szomszédaim így voltak, de végül összejött:) Ne idegeskedj! Biztos minden ok. Az egyik csoptársam 2 évig nem esett teherbe most 8 hósak az ikrei:)

Hát erre nehéz válaszolni. Csak doki tud válaszokat adni. De olyan is van hogy semmi baj sem a nõnél sem a férfinál, a baba mégis éveket várat magára. A szomszédaim így voltak, de végül összejött:) Ne idegeskedj! Biztos minden ok. Az egyik csoptársam 2 évig nem esett teherbe most 8 hósak az ikrei:)
Én is ebben a cipõben járok, csak régebb óta. Ez a kérdés már megfordult az én fejemben is. Annak idején bizonyos okokból a legtöbbször megszakításos módszerrel védekeztünk, nem is volt baj sosem, most pedig már régóta szeretnénk, de nem jön a baba.:(
kösd le bankban.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg le van kötve, 200 forintot kapok érte havonta. Ezzel az összeggel azért nem annyira vagyok megelégedve.

MIért van az, hogy én egy befordult srác vagyok és félek a szextől mint valami ovodás a kutyáktól? Félek ettol félek attol ezért már tőbb mint egy fél éve nem szexeltem és ugy érzem hogy már soha nem is fogok. Dikk de szar az életem.

Már pszhiologusnál is voltam és a megoldás az hogy nincs megoldás mert ugye nekem kéne megoldanom magamban ezt a dolgot. HA összekeröl?k egy csajjal hiába iszok vagy veszek be valamit bepánikolok. Egyébként meg ha ?nkielégitek no problémo nincsen azzonal megy minden. Legyek Homokos? Kihagyom kosz inkább aszexuális leszek de nem mert jo érzés az élvezés. Csak jo lenne már valakivel.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Lehet még nem vagy elég érett a szexhez. De ha mégis, akkor tényleg nem kéne görcsölnöd ezen az egészen. Próbáld magad elengedni, koncentrálj arra, hogy "most jó lesz" és "sikerülni fog". Meg közben persze a lányra is. Konkrétan mik azok a dolgok, amiktõl félsz? A pia meg a bogyók tényleg nem fognak segíteni rajtad.

Hány éves vagy? Lehet még nem vagy elég érett a szexhez. De ha mégis, akkor tényleg nem kéne görcsölnöd ezen az egészen. Próbáld magad elengedni, koncentrálj arra, hogy "most jó lesz" és "sikerülni fog". Meg közben persze a lányra is. Konkrétan mik azok a dolgok, amiktõl félsz? A pia meg a bogyók tényleg nem fognak segíteni rajtad.
Nyugi, parára semmi ok...ha jól értettem attól félsz, hogy elbénázod. De minek elõre félni tõle? Próbáld meg legközelebb, ha egy csajjal találkozol lassan és könnyûre venni a figurát. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy na most én megdöntöm... ha már lelkileg is egy hullámhosszon vagytok, soksok csók, érintés, simogatás, és ha már bízol benne akkor adja magát a szex. Szerintem. A csaj meg el lesz ájulva tõled, hogy milyen kedves és megértõ srác vagy, aki nem akarja az elsõ randin legfektetni. Piára meg egyébre meg semmi szükség.
Inkább azt írnád le, hogy mi OKOZZA a félelmed. Gyengén muzsikál a készülék bevetéskor? Vagy nem tudod, hogyan jut a nõ a csúcsra? Egy biztos, ha komolyabb (irányodbeli) érdeklõdésû lányt találsz, és nem egy elkapkodott dugást kezdeményeztek, hanem nyugodt körülmények közötti egymás társaságának élvezetét és felfedezõsdit elõtte, akkor az se lesz baj, ha mellélõsz elsõre. De ennek akkor már kicsi lesz az esélye, inkább fog jól sikerülni. Egyébként meg a gyakorlat teszi a mestert, így ne kitérj elõle, hanem csináld.

A párom egy fél éve szexoldalakt nézeget és msn-en lányokkal szex-chatel. Egy ideje már nem is akar velem lefeküdni, utóbbi időben havonta egyszer van velem. Én lehetek a hibás?

A párom egy ideje sex oldalakat nézeget, ezzel önmagában nincs is probléma , de egy fél éve észrevettem , hogy msn-en lányokkal szex-chatel és olyanokról beszélnek , hogy "mennyire megB..ná,hogy kinyalná stb".Err?l megkérdeztem miért csinálja és ? letagadta, amikor megmutattam neki amit elmenetett akkor meg azt mondta , hogy ? csak azt írja amit a lányok hallani akarnak t?le.Egy ideig nem csinálta , legalábbis én azt hittem azután kiderült , hogy a lomtárban benne maradt egy beszélgetés és kiderült ugyaugy folytatta, csak mindig kitörölgette ?ket.Egy ideje már nem is akar velem lefeküdni, utóbbi id?ben havonta egyszer van velem.Atz tudom , hogy nem csalt meg , mert itthon dolgozik én meg a babánkal vagyok itthol és mindenhová együtt megyünk.Mégsem tudom mi a baj,lehet , hogy én vagyok a hibás?

Legjobb válasz: Szerintem egy kapcsolat megromlásánál mindkét fél hibás! Nem tudom megérteni, hogy miért csak a férfiakat hibáztatják! Az ha egy férfi "ilyenekhez folyamodik", valószínûleg megromlott valami, amirõl a nõ is tehet, hisz ha minden okés lenne, nem lenne szüksége ilyen chatelgetésre!! Szerintem gondolkodj el magadban, hogy te miben hibázhattál! Sok nõ makacs és váltig állítja, hogy õ tökéletes és a férfiban van a hiba! Ez nem igaz! Gondolom eltávolodtatok egymástól a szülés után, és talán emiatt csinálja! Nem tudom, hogy mennyi idõs lehet a picur, de ha már nem olyan pici, akkor talán 2-3 órára rábízhatnátok valamelyik nagyira, vagy egy jó ismerõsre és kettesben lehetnétek, mint régen! Hívd el vacsizni, vagy fõzzél neki este valami finomat, aztán gyertyafénynél megbeszélnétek, hogy mi is történt!

Szerintem egy kapcsolat megromlásánál mindkét fél hibás! Nem tudom megérteni, hogy miért csak a férfiakat hibáztatják! Az ha egy férfi "ilyenekhez folyamodik", valószínûleg megromlott valami, amirõl a nõ is tehet, hisz ha minden okés lenne, nem lenne szüksége ilyen chatelgetésre!! Szerintem gondolkodj el magadban, hogy te miben hibázhattál! Sok nõ makacs és váltig állítja, hogy õ tökéletes és a férfiban van a hiba! Ez nem igaz! Gondolom eltávolodtatok egymástól a szülés után, és talán emiatt csinálja! Nem tudom, hogy mennyi idõs lehet a picur, de ha már nem olyan pici, akkor talán 2-3 órára rábízhatnátok valamelyik nagyira, vagy egy jó ismerõsre és kettesben lehetnétek, mint régen! Hívd el vacsizni, vagy fõzzél neki este valami finomat, aztán gyertyafénynél megbeszélnétek, hogy mi is történt!
Igen valószínüleg kiveszett a szenvedély belõled, és az hiányzik neki! persze gyerekkel ez nem könnyû, estére gondolom örülsz hogy ágybazuhanhatsz, de azért próbálj aktívabb lenni, mert baromira nem könnyû kihûlt kapcsolatban élni, sosem csak az egyik fél a hibás, aki mást gondol az felejtse el a baromságát!
Nem hinném hogy te lennél a hibás! De tudsz talán segíteni a helyzeten. Lehet az a baj hogy mindig együtt vagytok, és egy kis "szabadságra" vágyik, amit így él ki. Baba, otthoni munka, te is mindig ott vagy vele, lehetséges, hogy túl sok neki, de nem is tud róla. Beszélgess el vele errõl, de ne ítéld el, csak mondd el neki, Te hogy érzel ezzel kapcsolatban, és kérdezd meg tõle, õ hogy érez, és hogy ez a lányokkal chatelés neked nem esik jól... Ha nem ért meg és továbbra is folytatja, nem hajlandó változtatni, akkor ott komolyabb lehet a baj.
Szerintem a cset-szexben az a jó a pasiknak, hogy nincs felsülési lehetõség. Úgy értem, hogy a gép másik végén úgy se látja a csaj, hogy mi is történik. Írhatja hogy felállt, írhatja hogy 25 cm, és írhatja a végén hogy hatalmasat élvezett. Azon kívül szerintem ez olyan mint egy maszturbálás, csak idõnként belebeszél valaki.
Lehet hogy megunt!Próbálj meg ujdonságokat bevinni az életetekbe, szeretkezésbe pl:sexis alsónemû amilyen még soha nem volt a ruhatárad közt, különleges cuccok amivel megleped õt...Az is lehet hogy csak a gyerek miatt van veled!Nem? Ha nem lenne gyermek simán azt tanácsolnám hogy hagyd el azt a pinamániás barmot!Nem te vagy a hibás!A hülye felfogása, hozzáállása a hibás!Mit tesz ha rá mászol?Lelök magáról vagy mi?Kérdezted már hogy miért csinálja ezeket?Mond meg neki hogy ne legyen gyerekes, legyen érett férfi akinek van családja, s akinek nincs szüksége pornókra hisz van felesége...Vagy vágj vissz valamilyen mértékben...Hátha észhez tér...Nehéz dolgod van!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Azt nem irtam , hogy én nem vagyok hibás, sõt eddig csak magamban kerestem a hibát.Hibátlan ember nincs akár nõ, akár férfi valaki.Kettesben szoktunk lenni, amikor nem találja ki mást és vacsorázni is elszoktunk járni , csak az utolsó pillanatban mindig beszervez valakit vagy valakiket.Ha kettesbe akarok vele lenni akkor mindig kitalál valamit, ha mégis sikerül akkor próbálom megbeszélni vele , de azt mondja képzelõdök és , hogy õ nagyon szeret.Én nem utasitottam el õ utasit el mindig, mindent kitalál csak , hogy ne kelljen velem lennie.A szexrõl mindig megbeszéltünk mindent , tudom mit , hogy szeret és próbálom minél változatosabbá tenni, mindig valam új dolgot próbálunk ki.Ha valami nem jó azt is elmondja és én is.Õ azt mondja , hogy neki ennyi elég és szerinte nincs semmi baj a kapcsolatunkkal.De ha ez elég akkor miért kell neki chatelni?Kicsit ellentmondásos.
Hát akkor valószínûleg neked nem elég. Ha neki ez így jó, neked nem jó, így is meg lehetne közelíteni! Te szereted õt, és vele akarsz lenni így, ilyen minõségben?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!