Találatok a következő kifejezésre: Van egy ezer (733 db)

A kérdező hozzászólása: Adunk nekik enni.
1-2 napot kihúzhatja megfelelõ lélegeztetés stb nélkül, de mivel a természetes körülményeit nem tudod biztosítani, fõleg nem egy 100literes hordóban ami még sok kinövésû díszhalnak is kevés lenne, meg fog pusztulni... ez így eléggé állatkínzás, szóval vagy öld meg és edd meg, vagy engedd szabadon, nem háziállatnak való.
A kérdező hozzászólása: Szoktuk levegõztetni. A papám vitt el horgászni. Én mondtam, hogy egybõl dobjuk vissza, de a végén csak erre jutottunk. Akkor szerintem holnap visszük vissza a tóba. Az ikráit a hordóban rakta le. Ha valaki kifogja a tóból ami eléggé valószínû, mert nem túl nagy területû megfullasztják és megy a konyhára. Nem igen ismerik a sporthorgászatot, de azért köszi!

Van egy kisfiam 8 éves és orrmandulája van. Ha csak egy kicsit is megfázik ilyen nagyon mélyről köhög. Ha szalad ha nevet akkor is. A védőnő szerint mert nyitva van a szája kicsit (o. M. miatt) kiszárad a torka és ezért köhög. Tényleg lehet ezért?

már attol féltem hogy asztmás de hát a tüdejével semmi nincs és nem is fullad,se nem sipol.kikellene vetetni a manduláját ,de félek töle hogy estleg többet beteg lesz mint igy .Ha van valakinek orrmandula mütétröl "élménye" akkor írjon.esetleg a garatmandulával kapcsolatba....? köszönöm!!!

Legjobb válasz: Minden gyereknek van orrmandulája ;) Orrmandula mûtét után sokkal kevesebbet volt beteg, és sokkal gyorsabban gyógyult

Minden gyereknek van orrmandulája ;) Orrmandula mûtét után sokkal kevesebbet volt beteg, és sokkal gyorsabban gyógyult
A gyermek sokkal jobban fog lenni, ha kivetetnétek az orrmanduláját. Menjetek el fül-orr gégészetre és konzultáljatok. Persze ha begyullad az orrmandula, vagy már akkora, hogy csak száján tudja venni a levegõt, az bizony nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat..tudom hogy minden gyereknek van orrmandulája:) csak neki kicsit nagyobb.rosszul fejeztem ki magam.

Van egy gyorshajtásos büntetésünk 60 ezer forintról.6 hónap haladékot kaptunk a befizetésére. Mi történik akkor ha a 6 hónap elteltével sem tudom kifizetni?

Érdekelne h mit tesz a rend?rség ebben az esetben.

Legjobb válasz: Le kell ülnöd. Nem tudom most hány ezer forintjával számolják a napokat, de mondjuk 5 ezer/nap, akkor az 12 nap.

Le kell ülnöd. Nem tudom most hány ezer forintjával számolják a napokat, de mondjuk 5 ezer/nap, akkor az 12 nap.
Gondolom elõbb utóbb küldik a sok felszólítást, azután megfenyegetnek a letöltésével érték-idõ arányosan. Undorító! Nekem is küldtek 30.000.-Ft-ról gyorshajtásért, mert haladtam a forgalommal, igaz 50 helyett 70-el. De! Miért nem állnak a sok bevásárló központhoz a nyomorék parkolójelzéssel ellátott helyekhez, vagy miért nem a BMW-s, Mercis autókat büntetik? És mikor õk a rendõrök szabálytalankodnak? Az ember gyomra kifordul már ettõl a bürökrata, gusztustalan rendszertõl! Ui: A múltkor 50-el haladtam, illletve, mióta büntettek berartom a "jogos" sebességkorlátozást. Na azóta kapom is a bemutatásokat! Szuper!
Szia kedves harmadik válaszoló! Én a második sajnáltatós sztoris vagyok Egyébként 5000.-Ft kell befizetni, ha valaki fellebbezni szeretne - halkan mondom - feleslegesen. Örülök, hogy ilyen ügyes vagy. Én csak Sajnálkozni tudok. Egyébként teljesen mindegy, hogy pesti, vagy vidéki Fajparaszt a mutogatós, húz 100-al, és ha megállok mint minden esetben a gyalogos átkelõhelynél, vagy ahol még nem is jelzik akkor is - mutogat. Kösz, hogy ilyen okos vagy! Nélküled nem lenne élet.
Ja és kedves harmadik okoska az írd az két DD.


Van egy tanarunk, eleg fiatal. Az osztalybol a lanyokat sokat tapizza es olelgeti. En sokat szoktam ba*tatni, es mondtam neki, h ezert biztos, h ezert nem en leszek a kedvence. Erre azt mondta, h ezt el varja tolem es elvezi. Ezek utan mit gondoljak?

Amugy nekem nem tettszik a tanar...

Legjobb válasz: Hiába fiatal a tanár,simán kirughatják ezért!!!!!! Am szerintem ha tapizza a többi lányt akkor valószínûleg élvezi a "hatalmát" .NEked meg szerintem azért mondta ezt mert hogy valamivel visszavágjon.

Hiába fiatal a tanár, simán kirughatják ezért!!!!!! Am szerintem ha tapizza a többi lányt akkor valószínûleg élvezi a "hatalmát" .NEked meg szerintem azért mondta ezt mert hogy valamivel visszavágjon.
Akiket tapiz mobil elõ go igazgató...
EZ NEM NORMÁLIS! Mi anno gimiben rúgattunk ki egy tanárt azért, mert üzletet ajánlott: a lányok vagy leveszik a melltartójukat és kiteszik az asztalra és nem írat dogát, vagy nem veszik le és dogaírás. Természetesen a [email protected] vetkõzni kezdtek. A tanár csak azokkal íratott dogát, akik nem vetkõztek. A nem [email protected] 1. útja az óra után az osztályfõnök volt, majd az igazgató. A tanár repült a suliból. A [email protected] meg osztályfõnökit kaptak, de én õket is kivágtam volna a suliból, mint macskát xarni. Ja és hogy minden frankó legyen, a szomszéd városban suliigazgató lett a tanár! Ha egy csöpp eszetek is van, akkor irány az osztályfõnök vagy az igazgató. Aztán szembesítik az osztályt a tanárral. Na akkor kell kinyitni a szátokat és nem se*et nyalni! Aztán tuti eltávolítják a közeletekbõl.
Lehet, hogy csak "haverkodni" akart.Nekem is volt ilyen tanárom, de csak jófej akart lenni.Mindenféle hülyeséget mondott, meg viccelõdött órán, néhányunkat közelebb engedett magához, mármint haveri szinten.Volt aki ezt félreértette, de volt aki meglátta benne az igazi arcát:azt akarta elérni, hogy élvezzük és figyeljünk az óráján jobban, mint mások óráján.Innen látatlanba a saját tapasztalataim alapján mondtam egy véleményt.Remélem ez így van és nem egy csak egy "olyan" tanárral van dolgod. Egyszerû, nézdd a reakcióit, tetteit és ha õszintén figyelsz rá, akkor látni fogod a tisztes vagy nem túl tisztes szándékait. Sok sikert, remélem azért tudtam segíteni!
Nehéz kérdés. Ha olyan hajlamai vannak, mennie kell. Ha csak az önbizalma kevés, és ezt próbálja így rendberakni - próbáljatok segíteni neki. Tartsatok ti egy kis távolságot, de legyetek elnézõbbek vele. Beszéljétek meg elõször egymással - aztán vele.
Szia! Nyugi már csak fél év és ballagsz :) Talán kibírod ^^
Már nem azért, de nem a kis tudatlan tiniken kéne az önbizalmát fejleszteni! Ez egy hatalmas marhaság, amit írtál. Erre nincs mentség! A diákok nem eszközök és kísérleti nyulak! Atyám...még igazat is adtok a tanárnak...szánalmas...
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat.
A kérdező hozzászólása: Aze elfelejtettem irni, hogy 14 eves vagyok, 8.-os.
A kérdező hozzászólása: Remelem:D xD
A kérdező hozzászólása: ja es meg azt is elfelejtettem, hogy en vagyok az egyik akivel a legrendesebb es kivetelez velem...
Utolsó egy kissé félreértette - nagyon köszönöm a lepontozást! A jóindulat csöpög belõle... Nem arra gondoltam, hogy egy személyiségzavarral terhelt tanár útját kéne egyengetni - hanem arra, hogy ma a tanárok kezében gyakorlatilag semmi eszköz nincs a normál óra megtartására. Részletezzem? Ezek után egy kezdõ tanár természetes, ha zavarban van - és esetleg így kompenzál, hogy próbál bizalmasabb lenni. Ezen lehetne segíteni.

Lehet úgy másik 8 órás munkaviszonyt létesíteni, hogy már van egy 8 órás, csak felszámolás alatt áll a cég ezért ott nincs bér számolva?

Még egy évig felmondási védelem alatt állok, munkát ?k már nem tudnak adni, felmondani nem tudnak, csak közös megegyezéssel, viszont lenne egy lehet?ségem új munkára, de kár lenne elbukni a végkielégítést. Lehetséges ez? Ha ez az id?szak lenne a tgyás és gyed alapja, akkor nem fog bezavarni, hogy a felszámolás alatt lév? cégt?l nem lesz bérezett nap, csak az újtól? Lépjek én ki, legalább tisztább lesz a helyzet és nyugodtan kezdhetek egy új munkahelyen? Volt már valaki ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Az információ nagyon kevés. Az lenne a kérdésem, hogy a 8 óra milyen címszóként van elszámolva. Állásidõben vagy, vagy hogyan? Milyen jogcímen vagy felmondási védelem alatt? Miért nincs bér számolva, ha a munkaviszony fennáll? Akkor miért nem mondanak fel? Ezeket tudnom kéne. Ezért csak általánosságban tudok nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Ha nem kell bemenni dolgozni, mert úgysem tudnak munkát adni, akkor lehet máshol párhuzamosan 8 órás munkaviszony. Lehet úgy is, hogy valaki fizetés nélküli szabira megy pont ilyesmi miatt. A lényeg, hogy ezt közölni kell a mostani munkáltatóval is (Munka törvénykönyve elõírja), lehetõleg írásban ha nincsen rá más tanú, nehogy késõbb le tudja tagadni. Nem kell megadni, hogy hol és milyen feltételekkel, csak hogy másodállásod van YX naptól kezdve. A thgy. GYED alapja mindig az lesz, ahol pénzbeli egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség van. Másodállásból - pont a fõállásra való tekintettel - csak természetbeni egészségbiztosítási járulékot vonnak. Tehát ott nem lesz thgy. és GYED alapod. Viszont a fõállásnál, ha nem tudnak összeszedni adott idõszakban 180 bérezett napot, akkor a szerzõdés szerinti bért veszik figyelembe/vagy adott esetben a minimálbér összege lesz az irányadó, ami után az ellátást kiszámolják. Helyetted ezt nem fogja tudni senki eldönteni, hiszen nem ismerjük teljesen a körülményeket.

Az információ nagyon kevés. Az lenne a kérdésem, hogy a 8 óra milyen címszóként van elszámolva. Állásidõben vagy, vagy hogyan? Milyen jogcímen vagy felmondási védelem alatt? Miért nincs bér számolva, ha a munkaviszony fennáll? Akkor miért nem mondanak fel? Ezeket tudnom kéne. Ezért csak általánosságban tudok nyilatkozni ezzel kapcsolatban. Ha nem kell bemenni dolgozni, mert úgysem tudnak munkát adni, akkor lehet máshol párhuzamosan 8 órás munkaviszony. Lehet úgy is, hogy valaki fizetés nélküli szabira megy pont ilyesmi miatt. A lényeg, hogy ezt közölni kell a mostani munkáltatóval is (Munka törvénykönyve elõírja), lehetõleg írásban ha nincsen rá más tanú, nehogy késõbb le tudja tagadni. Nem kell megadni, hogy hol és milyen feltételekkel, csak hogy másodállásod van YX naptól kezdve. A thgy. GYED alapja mindig az lesz, ahol pénzbeli egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség van. Másodállásból - pont a fõállásra való tekintettel - csak természetbeni egészségbiztosítási járulékot vonnak. Tehát ott nem lesz thgy. és GYED alapod. Viszont a fõállásnál, ha nem tudnak összeszedni adott idõszakban 180 bérezett napot, akkor a szerzõdés szerinti bért veszik figyelembe/vagy adott esetben a minimálbér összege lesz az irányadó, ami után az ellátást kiszámolják. Helyetted ezt nem fogja tudni senki eldönteni, hiszen nem ismerjük teljesen a körülményeket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat, azért nem dolgozom mert felszámolás alatt van a cég, csak még nem szünt meg, decemberben jár le a gyedem és nem szeretnék gyesre menni, hanem dolgozni szeretnék, de akkor máshogy nem tudok kilépni csak közös megegyezéssel, az új törvény miatt, így nem leszek jogosult végkielégítésre. Viszont a következõ gyed alapja pont ez az évem lenne remélem.
Ha közös megegyezéssel lépsz ki, akkor a megegyezésnek pont az a lényege, hogy a végkielégítést te szeretnéd megkapni ezzel a feltétellel, lemondasz mondjuk a felmondási idõdrõl és a ki nem vett szabidról (ez csak egy példa volt) és így mindenki jól jár. Tehát vedd fel a kapcsolatot a felszámolóval!

30 ezer ft-om van egy tömegnövelő pak összeállítására, milyen termékeket ajánlotok?

Nagyon nehezen fejl?döm sajnos, hónapokat kell dolgoznom 0,5-1kg-ért is.

Legjobb válasz: Kenyér, tej. A két legolcsóbb kaja egészségtelen annyira, hogy fantasztikusan anabolikus hatású legyen. Magas inzulin szintet okoznak, tápanyagot szállítanak a sejtjeidhez (a zsír sejtekhez is). Ezért fölösleges drágán árult cukor+fehérje port venni, a fehérjét nyilván eszed, elég drága az is. Ne húzasd le magad, 30 rugóból egy csomó vitamin, hús stb. kijön!

Kenyér, tej. A két legolcsóbb kaja egészségtelen annyira, hogy fantasztikusan anabolikus hatású legyen. Magas inzulin szintet okoznak, tápanyagot szállítanak a sejtjeidhez (a zsír sejtekhez is). Ezért fölösleges drágán árult cukor+fehérje port venni, a fehérjét nyilván eszed, elég drága az is. Ne húzasd le magad, 30 rugóból egy csomó vitamin, hús stb. kijön!
Az étrend rendben van ? 2-2.5g/tskg fehérje és 5-6g/tskg CH ? Mióta edzel ?
A kérdező hozzászólása: Persze, étrend rendben van! Ez ilyen könnyet jött pénz, ezért gondoltam hogy ebbõl meglepem most magam valami csomaggal.
Ha az étrend rendben van, akkor nem kéne hónapokat dolgoznod fél és 1kg-ért. Kivéve, ha brutál ektomorf vagy, illetve ha már több éve gyúrsz és közel vagy a határaidhoz. Tuti rendben van a kaja, kiszámolt fehérjével szénhidráttal mindennel?
A kérdező hozzászólása: Igen! 90kg vagyok jelenleg, 220-230g fehérjét viszek be naponta, szénhidrátból pedig 550g-ot.
Amit montez írt, az tökéletes. Ha marad még pénzed, és erre áldoznád, akkor valami NO fokozó sem lenne hülyeség.

Kiírtam egy Xbox 360 játékot ami NTSC-s és hogy lejátsza-e a boxom? (Lite on drive, LT+ 1.1) Utánna néztem és a tv-n múlik de nekünk új HD van szóval ezért kérdezem hogy elmegy-e. (a gép nincsen birtokomba ezért ne javasoljátok hogy próbáljam ki)

Legjobb válasz: Akkor próbáld ki majd ha nálad lesz a gép! Ezt ennyibõl elég nehéz megmondani, meg szerintem felesleges is ezen pörögni. Majd meglátod, ha meg nem jó, letöltesz egy másik verziót.

Akkor próbáld ki majd ha nálad lesz a gép! Ezt ennyibõl elég nehéz megmondani, meg szerintem felesleges is ezen pörögni. Majd meglátod, ha meg nem jó, letöltesz egy másik verziót.
A kérdező hozzászólása: Végülis ésszerû, azért köszi. Bocs ha láma vagyok, csak ez lesz az elsõ xboxom :D
Ja most jut eszembe, én ntsc-s Castlevaniával toltam (mondjuk eredeti minden + hdtv), és semmi para nem volt vele. Szóval szerintem menni fog, ha tört játék akkor lehet az esetleges régiózár is ki van szedve belõle.
szerintem menni fog mert ps3-on nekem mennek az usa játékok.
A kérdező hozzászólása: Ment nagyon szépen elvitte :)
ps3 más, ott nincs egy játéknál sem régiózár.
Lehet futtatni NTSC-s játékot Palos boxon?? Én eddig mindenhol úgy olvastam, hogy nem, bár sehol se láttam rá magyarázatot. LT+ óta lehet, v hogy van? igazából csak classicos dolgokra kéne, mert azokból lehetetlen néhányat pal-ban megtalálni, de ott is mûködik a védelem... Vagy ez mindig is csak a tv miatt volt ezekszerint? 60hz-s képbeállítást meg tudta jeleníteni a tv, azt tudom.
Lehet, és nem hekkelõs téma. Nekem nincs módosítva a boxom, és vannak ntsc-s játékaim. A lényeg, hogy régiózáras-e. Ezt google-ben meg tudod nézni, ha nincs régiózár, akkor tök mindegy, hogy ntsc vagy pal. Pl ntsc-s japán l.a. noire-om van, és semmi gond nincs vele.

Van 450-ezer Ft megtakarításom, mit tanácsolnátok mibe fektessem hogy kamatozzon, nõjön egy kicsit?

Max 6-hónap lenne az az idõtartam ami alatt szeretném kamatoztatni, növelni. Utána felhasználásra kerülne az összeg.

Legjobb válasz: Ennyi idõre, és ekkora összeget max a rulett asztalon. Még ha tõzsdére is vinnéd, akkor is max 40-50 ezer ft lehetne vele csinálni, biztonságosan. Ha jó az idõszak. Vagy pedig nagyot kockáztatsz és duplája is lehet, vagy el is bukhatod az egészet. Ha tudnád több évre nélkülözni, lehetne belõle csinálni 1-2 milliót. De itt 5-6 évrõl beszélünk.

Ennyi idõre, és ekkora összeget max a rulett asztalon. Még ha tõzsdére is vinnéd, akkor is max 40-50 ezer ft lehetne vele csinálni, biztonságosan. Ha jó az idõszak. Vagy pedig nagyot kockáztatsz és duplája is lehet, vagy el is bukhatod az egészet. Ha tudnád több évre nélkülözni, lehetne belõle csinálni 1-2 milliót. De itt 5-6 évrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Értem, és 5-6 év alatt milyen módon, formában lehetne belõle 1-2 milliót csinálni nagyon minimális kockázattal? Mit javasolnátok?
1 milliót csinálni 5 év alatt, az évi 15% hasznot jelent. Az a szomorú hír, hogy ilyen, kockázatmentes ajánlat nem igazán van. Állampapírra kaphatsz 5-6%ot is (de már azt sem sokáig ha így haladunk), egyébként maradnak a kockázatos megoldások. Esetleg ott van a lakástakarék, amire az állam ad a befizetéseid után 30% támogatást, de azt csak lakáscélra használhatod fel.
Van ilyen, csak tudni kell mibe fektetni, de egy jó bróker is megcsinál neked ennyit. Ha meg van a pénz küld privátot, és megosztom veled.
.
En vennek rajta aranyat.. Annak sosem esik az erteke.
Az ilyen kijelentés elõtt én azért utána néznék az arany árfolyamának és annak az ingadozásának...
Az arany tavaly esett...

Éósz - Hajnal Istennõje. A Wikipédián van egy szó amit nem értek és ezért nem tudom értelmezni a mondatot? :/

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89%C3%B3sz Arész istennel is többször együtt hált, amivel kiváltotta Aphrodité haragját. Ez a "hált" szó amit nem értek. Ha valaki tudja azt kérem írja le ide nekem. Köszönöm elõre is! :)

Legjobb válasz: együtt hálni = lefeküdni valakivel A hálószobát is ezért nevezik hálószobának, mert ott lehet a lakásban szeretkezni. Nem véletlenül nem nevezik hálószobának a gyerekszobát :)

együtt hálni = lefeküdni valakivel A hálószobát is ezért nevezik hálószobának, mert ott lehet a lakásban szeretkezni. Nem véletlenül nem nevezik hálószobának a gyerekszobát :)
hál=alszik hálózsák, hálóterem, hálóing, hálósapka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!