Találatok a következő kifejezésre: Van egy eves (4574 db)

Ha van egy éves bérletem, de júliusban külföldre utazom, a BKV visszaveszi a bérletet?

Legjobb válasz: http://www.bkv.hu/jegyinfo2009/csereesvisszavaltas.html Itt van info, nem tudom milyen van neked, azt írják, hogy a teljes évre szóló kedvezményes bérlet még az érvényesség kezdete elõtt SEM váltható vissza, míg az éves Budapest-bérlet (havi áras) visszaváltható, csak a meg nem kezdett hónap árát térítik vissza -250forint kezelési költség. Ott van az információ is, hogy hova kell menni és mit kell vinni magaddal.

http://www.bkv.hu/jegyinfo2009/csereesvisszavaltas.html Itt van info, nem tudom milyen van neked, azt írják, hogy a teljes évre szóló kedvezményes bérlet még az érvényesség kezdete elõtt SEM váltható vissza, míg az éves Budapest-bérlet (havi áras) visszaváltható, csak a meg nem kezdett hónap árát térítik vissza -250forint kezelési költség. Ott van az információ is, hogy hova kell menni és mit kell vinni magaddal.

Az érettségin az 5. tantárgy szabadon választható, de 2 évig tanulni kell előtte. Ezt heti 2 órás felbontásban oldják meg. Nálunk heti 4 van, egy éves tananyag. Ebben a felállásban hogyan érhetem el, hogy ebből a tantárgyból tegyek érettségit?

Legjobb válasz: tehetsz belõle érettségit, de ahogy tudom ezt nem választhatod 5. tantárgynak, csak 6.nak. (szval válassz egy olyat amit legalább 2 évig tanultál, plusz még 6.ként jelentkezz erre az 1 éves tantárgyra is).

tehetsz belõle érettségit, de ahogy tudom ezt nem választhatod 5. tantárgynak, csak 6.nak. (szval válassz egy olyat amit legalább 2 évig tanultál, plusz még 6.ként jelentkezz erre az 1 éves tantárgyra is).
(de a sulidban mindenképp kérdezz rá, ott biztos van valaki aki erre tud válaszolni)

Adtok-e valamilyen vitamint 15 hónapos babátoknak? (most hallottam róla, hogy van egy éves kortól adható vitamin is)

Mi sajnos gyümölcsök közül csak a banánt tudjuk enni,ezért gondolom jó lenne neki még valami amiben több vitamin van.

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hónapos kora óta adom a vitaminokat váltogatva. Cebion-Multi Vitacolan Polivitaplex és van, most az új Marslakocskák 1 éves kórtól, ezt fogom következõleg kipróbálni.

Szia! Én 7 hónapos kora óta adom a vitaminokat váltogatva. Cebion-Multi Vitacolan Polivitaplex és van, most az új Marslakocskák 1 éves kórtól, ezt fogom következõleg kipróbálni.
Én is Cebion multit adok 16 hónapos és még nem volt beteg:)
Szia! Én is a Cebion multit adom, de ettõl függetlenül sokszor beteg(bátyus ovis, sok mindent hazahoz)
nálunk mind a 3 gyerkõc kizárólag c vitamint kap. (cebion csepp formában) a többi vitaminban annyi hozzáadott gyanús cucc van, hogy inkább nem adom nekik. Hozzáteszem, egész télen max náthásak voltak, semmi más!! 5, 3és 1 évesek.
Multikid vassal. 1300 ft volt 2 dl. 4 hós kortól adható, azért ezt szedjük mert ebben van vas és az én fiam annyira nem eszi a húst hogy az félelmetes, voltunk vérvételen, és vérszegény is valóban. Elõtte a cebion 2x multit szedtük, de abban nincs vas. Egyébként sose volt még beteg (náthás vagy ilyesmi).


Milyen ajándék ötletetek van egy éves kapcsolathoz?

Hello! Volna egy kis problémám. A barátnőmmel hamarosan egy éve vagyunk együtt, ezért szeretném meglepni valamivel, viszont semmi jó ötletem nincsen. Szeret olvasni, kézműveskedni (pl kötés, gyöngyállatka fűzés, ilyesmi) és mivel az ilyenekben nekem is volt már részem, gondoltam megpróbálkozom vele, de nem tudom mennyire örülne neki. Esetleg meglephetném egy könyvvel, mert szeret olvasni, de az nem túl személyes. Emellett szeret zenét hallgatni, főleg Nickelbacket, meg mesét nézni (anime és waltdisney-s egyaránt). Mindenképp valami emlékezetest szeretnék neki adni, aminek örül(ne). Tudom, tudom, nekem kell a legjobban ismerni, de semmi jó ötlet nem jut az eszembe. Ha írnátok párat tudnék mazsolázni és a szerintem legjobbat kiválasztani, előre is köszi!:)

Legjobb válasz: Szerintem évfordulóra ne könyvet vagy cd-t vagy ilyesmit vegyél, hanem valami személyeset, ami veletek kapcsolatos! Mert ilyenkor nem az ajándék a lényeg, hanem az, hogy az a nap rólatok szóljon! Esetleg készíts neki valamit kézzel, ez bármi lehet, nem kell hozzá különösebb kézügyesség, de látni fogja, hogy idõt szántál rá, szóval biztos kedves ajándéknak tartja majd, bármi is lesz. Vagy esetleg szervezzetek valamilyen programot kettesben, menjetek el kirándulni, vagy egy másik városba szétnézni, vagy fõzz neki (tudom, ez a nõk dolga, de ha egy srác is megpróbálja az nagyon kedves gesztus!).

Szerintem évfordulóra ne könyvet vagy cd-t vagy ilyesmit vegyél, hanem valami személyeset, ami veletek kapcsolatos! Mert ilyenkor nem az ajándék a lényeg, hanem az, hogy az a nap rólatok szóljon! Esetleg készíts neki valamit kézzel, ez bármi lehet, nem kell hozzá különösebb kézügyesség, de látni fogja, hogy idõt szántál rá, szóval biztos kedves ajándéknak tartja majd, bármi is lesz. Vagy esetleg szervezzetek valamilyen programot kettesben, menjetek el kirándulni, vagy egy másik városba szétnézni, vagy fõzz neki (tudom, ez a nõk dolga, de ha egy srác is megpróbálja az nagyon kedves gesztus!).
Én örülnék ha a barátom végre nem valami bolti cuccot venne, hanem csinálna valami ajándékot. Nem kell nagy dolog. Mondjuk süthetõ gyurmából csinálsz neki nyakláncot, disney vagy anime figurásat amit szeret. De lehet gyûrû alapot is kapni, arra is lehet figurát csinálni. Ha szereti az ilyesmiket. Mi mondjuk elmentünk oda ahol találkoztunk, egész nap együtt voltunk. Nekem ez volt a legfontosabb, az ajándék annyira nem lényeg.
az elsõ kettõvel egyet értek, vidd el valahova - mozi, színház, állatkert, vidámpark stb. töltsetek együtt egy laza napot, esetleg készíthetsz is neki valamit, de ezt tuti értékeli, és rendhagyó ajándék is :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szeretek sütni, sajna fõként édességet ami meg is látszik kissé. Én is valami kézmûvesre gondoltam, akkor megnézem minek örülhetne, ami nem csak pofogó lesz :) Köszönöm a segítséget!
1Éves sehol sincs. Most nem tudom 2 vagy 3 év a legrövidebb.
Munka mellett csak estire mehetsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És nagyon jó estit vagy levelezõt tudtok ajánlani?
szerinted ha 1 év alatt is meg lehetne csinálni, akkor miért járna mindenki 4 évig középsuliba????? én is estin végeztem, de 4 éves volt. a szakmunkás bizonyítványt 1 évnek beszámították, így azzal lehetett 10.-tõl kezdeni. heti 2szer volt suli délután, de le se szarták, ha nem mentél be, csak legyen elég jegyed minden tárgyból, amivel lezárhatnak. én pl a nem fontos tárgyakból (társadalom ismeret, földrajz...) megírtam az elsõ dolgozatot 5ösre és mondtam a tanárnak, hogy írjon mögé két 1est aztán lezárhatnak 2esre. ezzel le volt tudva az a pár tárgy, amibõl úgysem érettségizem. :-) http://sziltop.hu/

Fiu kutyusom van egy eves es gyakran nyalja a nemiszervet, amit ezelott, csak ritkan csinalt! Ha raszolok abba hagyja! Ez normalis viselkedes, vagy hianyzik egy lanykutyus?

Legjobb válasz: Nem hiányzik neki a lánykutya, ugyanis õ ezt nem tudja. Ivartalanítani kell, és akkor majd abbahagyja. Ez náluk nem az élvezetre megy, hanem a fajfenntartásra. Ha pároztatod nem fog változni semmi, csupán felesleges fájdalmat okozol a szukakutyának.

Nem hiányzik neki a lánykutya, ugyanis õ ezt nem tudja. Ivartalanítani kell, és akkor majd abbahagyja. Ez náluk nem az élvezetre megy, hanem a fajfenntartásra. Ha pároztatod nem fog változni semmi, csupán felesleges fájdalmat okozol a szukakutyának.
Azt nem tudom, hogy normális e, de ha egyszer összeengeded egy szukával, akkor utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Ivartalanítani mindenesetre nem ártana.
Szerintem normális. Az enyém is ezt csinálja, 2 hónap múlva lesz 1éves, ráadásul mindent meg akar.... énszerintem most lettek "nagyfiúk" bár még mindig úgy pisil mint a lányok.
Az én kan kutyusom 3 éves, és gyakran elõfordul. Szerintem normális. Én nem szólok rá. Bár kertben van, nem vagyunk "összezárva", ezért a látvány sem tud zavarni...

Két napja hasmenése van egy éves lányomnak. Milyen diéta javasolt neki? Krumpli-krumpli-krumpli?

Legjobb válasz: amit az elõttem szóló írt, normaflore, sok folyadék, krumpli, alma, banán, répa, ha már eszik húst akkor azt is adhatsz neki. Mi most estünk át egy hasmenéses víruson, nekünk ezt ajánlották.

amit az elõttem szóló írt, normaflore, sok folyadék, krumpli, alma, banán, répa, ha már eszik húst akkor azt is adhatsz neki. Mi most estünk át egy hasmenéses víruson, nekünk ezt ajánlották.
Lehet kapni a gyógyszertárban valami sárgarépás direkt hasmenésra való italt és normaflor tablettát, ezen túl inni, inni, amennyit csak lehet. A kaja nem lényeg.
Nekünk smectát, és normaflort javasolt a doki, sok-sok folyadékot, reszelt almát, banánt, krumplit, répát.
Akkor miért nem szülsz ott kint??
Szia! Èn is Németországban élek, 1, 5 hónapja szültem, de itt kint. Ha Magyarországon szülsz, akkor is jár a családi pótlék és az Elterngeld is, csak szerintem kell otthonról akkor igazolás, hogy nem folyósítanak neked MAgyaroszágon családi pótlékot. De miért nem szülsz itt kint? Èn biztob állíthatom, hogy teljesen megvoltam elégedve mindennel, pedig nekem még nem megy annyira a német, de nem származott semmiféle hátányom miatta. :)

El tudnak helyezkedni a kozmetikusok? Van egy éves okj képzés?

Érdekel a divat, a szépség. Otthagytam a fősulit és elvégeznék egy kozmetikus okj képzést. Csak nem tudom, hogy érdemes-e. Hisz rengeteg gépeket, krémet, sminket kell venni... El lehet helyezkedni? Megtérül az ára?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy el, mert a nõk igénylik a szépséget, a törõdést, és a férfiaknak tetszeni szeretnének, ezért igen, megéri szerintem.

Én úgy gondolom, hogy el, mert a nõk igénylik a szépséget, a törõdést, és a férfiaknak tetszeni szeretnének, ezért igen, megéri szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :)
Szia! Nem akarlak kiábrándítani, de nem fogok hazudni! Nem térül meg az ára, hogy ha nem ölsz bele annyi pénzt, amit (ha nem vagy millás szülõk gyereke) nem hiszem, hogy eddig összespóroltál! Az unokatesóm érettségi után csinált meg egy kozmetikus képzést, de egy év után abbahagyta, mert hiába volt vendégköre, gépei (hitelre) és helye, ami visszajött volna pénz, az épp elég volt a bérleti díjra.
Elsõ vagyok. Körmözésre írtam a válaszom, valahogy elértettem a kozmetikus dolgot.

Aki már el van egy éves, annak hogy adjátok a halat és milyet, amiben nincs szálka? Esetleg a fagyasztott halrudacskák is jók?

Legjobb válasz: Én tengeri halfilét szoktam csinálni, úgy eszi, ahogy mi, tehát valami enyhébb fûszerezés, és sütõben megsütöm. Édesvízi halak közül jó a fogas és a süllõ, mert ezeknek sincs szálkája, csak gerince. A halrudacskáról nem nyilatkoznék, én nem vagyok híve, nem is esszük.

Én tengeri halfilét szoktam csinálni, úgy eszi, ahogy mi, tehát valami enyhébb fûszerezés, és sütõben megsütöm. Édesvízi halak közül jó a fogas és a süllõ, mert ezeknek sincs szálkája, csak gerince. A halrudacskáról nem nyilatkoznék, én nem vagyok híve, nem is esszük.
Szia Én tonhalat veszek mindig. Abban nincs szálka.Igaz elég drág, de a lányom nem kilókat eszik egy evésre :) Halrudacskát én sem adtam még.
Én egyszer próbáltam a halrudacskát (mivel volt 2 hó hogy semmilyen formában nem akarta megenni a halat) hát úgy sem ette meg! Mondjuk a lányom semmit nem eszik meg amin panír van!Vagy a túrógombócot sem, azon ugye morzsa! Amúgy én mostanábna magamnak csináltam ilyen gabonás salikat, (5 féle gabona, salátalavél, sajt, paradicsim, és olivás tonhal) és ezt így megette! Szóval én most csak így kisérletezem!
Nekem apósom nagy horgász, úgyhogy én olyan halat adok a gyereknek. Elõször törpe harcsát adtam neki, mert annak csak a gerince szálka, de a bõrét ne tudtam rendesen leszedni és kipöttyösödött tõle. Azóta busát, pontyot adok neki az 1. szelet az övé. Megfõzöm kakukkfüves vízben és általában fõzelék feltétként adom neki. Kedvence a tökfõzelék hallal. Tengeri halat nem merek neki adni ( a higany miatt), a halrudakban pedig szerintem annyi hal van, mint mackósajtban a brummogás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!