Találatok a következő kifejezésre: Van egy egy 15 hónapos (34 db)

24 fok van kint. Egy 15 hónapos járó babára már rövid ujjú bodyt adjak vagy hosszút? Árnyékba hűvösebbnek érzem. Sajna még nincs vékony nadrágja, csak vékony kordgatyája. Nem meleg az így? Olyan hirtelen jött ez a meleg.

Ti mibe viszitek ki?

Legjobb válasz: 18 hós a fiam. Én bodyt még kevesellek. Rajta egy vékonyabb kord gatya volt most meg egy rövidujjú body hosszúujjú pamut pólóval. Most jöttünk be, kicsit melege lett a végére de azért árnyékban elkelt az a póló is.

18 hós a fiam. Én bodyt még kevesellek. Rajta egy vékonyabb kord gatya volt most meg egy rövidujjú body hosszúujjú pamut pólóval. Most jöttünk be, kicsit melege lett a végére de azért árnyékban elkelt az a póló is.
16hónapos a kislányom, kb 10 perc kintlét után vörös a feje. Én csak rövidujjú bodyt, és térgatyát adok rá!
Hosszú ujjas body, és melegitõnaci volt délelõtt a lányomon a játszótéren.
A kérdező hozzászólása: naa :-) mondjuk mi nem a beton dzsungelbe lakunk, ahol szaladgálni szokott ott már a város vége van, patak, rét szerintem marad a kitapasztalás
Szintén 15 hós. Nálunk kevés árnyék van a játszótéren, ezért hosszú ujjú body (nincs naptejem basszus, délután veszünk), vékony gatya és sapi volt rajta (mármint olyan karimás kalap vagy mi, hogy árnyékoljon). Itt dög meleg van és tûz a nap.

Szerintetek mennyire visel meg egy 15 hónapos kicsit ha reggel 7-től délután 5-ig bölcsiben van? !

Legjobb válasz: Kislányom 1 éves kora óta bölcsis. Az elsõ hónapban csak 9-tõl 3-ig volt a bölcsiben, de 13 hónapos kora óta kb. 3/4 8-tól fél 5-ig van ott. Ritkán fordul elõ, hogy valaki a családból el tud menni érte korábban. Egyáltalán nem viseli meg. Már 27 hónapos. Tökéletesen jól érzi magát ott, imádja a gyermek társaságot, a gondozónéniket, szeret ott lenni.

Kislányom 1 éves kora óta bölcsis. Az elsõ hónapban csak 9-tõl 3-ig volt a bölcsiben, de 13 hónapos kora óta kb. 3/4 8-tól fél 5-ig van ott. Ritkán fordul elõ, hogy valaki a családból el tud menni érte korábban. Egyáltalán nem viseli meg. Már 27 hónapos. Tökéletesen jól érzi magát ott, imádja a gyermek társaságot, a gondozónéniket, szeret ott lenni.

SOS! 15 -20 fok van és süt a nap. Mit adnál egy 15 hónaposra rohangáláshoz a margitszigeten?

Legjobb válasz: Közepes nadrág, rövidujjú body, hosszú kardigán/pulcsi. vagy forditva, hosszúujjú body plusz rövidujjú pufi mellény, sima mellény. plusz leveszem, ha melege van, vagy adok még rá, ha fázik.

Közepes nadrág, rövidujjú body, hosszú kardigán/pulcsi. vagy forditva, hosszúujjú body plusz rövidujjú pufi mellény, sima mellény. plusz leveszem, ha melege van, vagy adok még rá, ha fázik.
vékony naci vékony harisnyával, félcipõ, vékony sapi, body, vékony felsõ, vastagabb pulcsi, mellény volt ma 2 évesemen nem fázott, de attól is függ meddig maradtok ott, ennyi ruha elég lesz kb 4 fél 5-ig utána hûvös lesz nagyon hirtelen
2 éves, közepesen vastag nadrág, rövid ujjú bady, pólópulcsi és egy tavaszi farmerkabár volt rajta.sapi nem, és volt hogy a kabátot is levettem róla.
Az én fiamon ma rövidujjú body, póló, pulcsi és egy termomellény volt. Egy vékony sapit is vittünk magunkkal. Ha fújt a szél, ráadtam.
hu body, nadrág és valami pulcsi, zokni mellényt és sapit NEM!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm mindenkinek!


Milyen fajhoz tartozik? (ha betta, azoknál ez elõfordul)
A kérdező hozzászólása: Nem. Elevenszulo fogasponty, platti. Van 2 testvere is, egyik ivarerett him, vele semmi gond, a masik is kissebb, de o gerincferduleses es megis nagyobb, mar a felnott halaknal van.
http://diszhal.info/Xiphophorus_maculatus.php Tehát egyáltalán nem való az akváriumodba, ajándékozd el. Amúgy ekkora akiban nem is lehet halat tartani. Tarts benne inkább csigát, garnélát, vagy törpe karmosbékát.
A kérdező hozzászólása: Azért az sem igaz, hogy 100 literre kell 10-12 platti. 2 akváriumom van, az egyik ez a 15 l, a másik 80 l. 80 literben tartok 20 halat. Sõt, van egy szifóm, 6 hónapos, nálam született és szült is, kicsi kora óta egy "ivadékhálóban" tartottam, ami a 80 literesben lógott. Érdekes, õ felnõtt, pedig kisebb helyen volt. Sõt 6 hónaposan szült 5 kicsit, ami nálam sok, mert eddig az 1 évesek szültek ennyit.
A kérdező hozzászólása: Ja utolsó kommenthez, sokan a guppit befõttes üvegben nevelik oxigén nélkül, apámnak így volt több 100, és õk felnõttek.

Normális az, hogy egy méregdrága Römer gyerekülésből "ki tud szabadulni" egy 15 hónapos gyerek? Bármilyen szorosra van húzva az öve (ami még elviselhető) : ki tud bújni belőle.

Legjobb válasz: Nem, nem normális. A gyerekülés övét teljesen szorosra kell húzni (persze ne úgy hogy ne kapjon levegõt) különben egy esetleges koccanásnál kicsúszhat a gyerek. Ha nincs meghúzva rendesen, akkor nem sokat ér a dolog.

Nem, nem normális. A gyerekülés övét teljesen szorosra kell húzni (persze ne úgy hogy ne kapjon levegõt) különben egy esetleges koccanásnál kicsúszhat a gyerek. Ha nincs meghúzva rendesen, akkor nem sokat ér a dolog.
Ki az apa? David Copperfield? Akkor szorítsd annyira a szíjat, hogy pont felvegye az arca a cékla egy ritka árnyalatát. Akkor tökéletes
Az én fiam is bármilyen övbõl kivarázsolja magát. Römerben még nem ült, de több fajtában, és mindbõl így-úgy ki tud bújni sajnos.
Akkor nincs elég szorosra meghúzva, ha kitudja húzni a kezeit.
Az én második gyerekem is Houdini reinkarnációja volt ebben a korban, felléphetett volna szabadulómûvészként a cirkuszban. A barátnõmnek is az egyik ilyen volt, egyszerûen semmit sem lehetett vele tenni, mindenhonnan kibújt.

Hogy lehet egy 15 hónapos babát, akinek már 10 foga van rávenni a rágásra?

Kislányom 15 hónaposan még semmit nem rág, legfeljebb majszol. Ha valami nem kell neki, kiköpi. Főzeléket kizárólag turmixolva fogad el. Ha pici darabot észlel benne, öklendezik, és mindent kihány. Gyümölcsöt villával összetörve fogyasztja. 11 hónapos kora óta próbálkozom, hogy rágjon, de semmi eredmény. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: babakeksz?

babakeksz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötletet. Próbáltam már babapiskótát, kenyeret, kiflit, túrórudit, de minddel azt teszi, hogy addig majszolgatja, míg teljesen megpuhul, felázik, és lenyeli. De egyáltalán nem rágja sajnos.
Ezelött legalább 6-8 hónappal kellett volna adnod neki rágcsálnivalókat, akkor most tudna rágni. Amit most meg tudsz próbálni, hogy megfött zöldségfélét nagyobb darabokban odaadsz neki, hogy kézzel meg tudja fogni és saját maga enni.
A kérdező hozzászólása: Aha, értem. De 8 hónapja még csak 7 hónapos volt, és egy évesen is csak 2 foga volt alul. Ezért vártam kb. 11 hónapos koráig, mert korábban nem lett volna mivel rágnia. De megpróbálom. Köszi.
A 7 hónapos gyereknek már lehet adni puhára fött zöldségeket, és akkor megtanul rágni, késöbb leszokik róla. négy gyerekes anya

Egy 15 hónapos gyereknél hogy lehet diétát tartani, ha hasmenése van?

Mit adtok a saját gyereketeknek,ha megy a hasa?Laktívot,normaflore-t adhatom,azt mondta a véd?n?.Napi 2* van hígabb kaki(vírus,vagy a foga-nem tudom),mit adjak,ami megfogja a hasát?Lehet?leg tejmentes kellene,mert az is felmerült,hogy allergiás(bár nem kap 2 napja tejterméket,és mégis hasmenéses:-().

Legjobb válasz: Sós krumpli, tea, ropi.

Sós krumpli, tea, ropi.
Répa, banán, rizs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Tényleg ropi!És még szereti is!!!

Van itt még olyan anyuka, akinek a gyereke 15 hónaposan nem evett még egyedül kanállal és nem ivott egyedül pohárból?

Védőnő szerint a 15 hónapos lányomnak már egyedül kellene tudni kanállal enni, és pohárból is önállóan kellene innia. Kanállal eszegetés kisebb-nagyobb sikerrel már megy, de még nagyon sokszor be kell segítenem neki. Pohárból úgy iszik egyedül, ha én tartom a poharat, mert egyedül mindig úgy meglódítja hogy a nyakában köt ki az egész. Nagy baj ez, hogy 15 hónaposan még nem mennek ezek teljesen önállóan?

Legjobb válasz: ÁÁÁÁ, nagyon érdekes a védõnõd.... kisfiam 15 hónapos és még egyáltalán nem eszik kanállal, még csak próbálkozik, de azt is inkább villával.Néha sikerül felszúrni a húst, krumplit, de általában nem jön össze.A pohárból ivás meg még nagyon messze van, szívószálas pohárból iszik, az megy egyedül is, viszont pohárral még õ is nagyon ügyetlen.Õ megfogja a poharat, iszik is 1-2 kortyot de a nagyja neki is a nyakába ömlik.Ezeket még nem kell, hogy csinálja.Szerintem az már elég ha próbálkozik ezekkel a dolgokkal.Na az már durva, hogy az ismerõsöm kislánya 3 éves, a lányommal kezd szeptembertõl oviba, de még nem eszik se kanállal, se villával csak kézzel.....de hát abba se szólok bele, õ tudja hogy neveli/nevelte a lányát....Ne aggódj nincs elkésve semmivel!

ÁÁÁÁ, nagyon érdekes a védõnõd.... kisfiam 15 hónapos és még egyáltalán nem eszik kanállal, még csak próbálkozik, de azt is inkább villával.Néha sikerül felszúrni a húst, krumplit, de általában nem jön össze.A pohárból ivás meg még nagyon messze van, szívószálas pohárból iszik, az megy egyedül is, viszont pohárral még õ is nagyon ügyetlen.Õ megfogja a poharat, iszik is 1-2 kortyot de a nagyja neki is a nyakába ömlik.Ezeket még nem kell, hogy csinálja.Szerintem az már elég ha próbálkozik ezekkel a dolgokkal.Na az már durva, hogy az ismerõsöm kislánya 3 éves, a lányommal kezd szeptembertõl oviba, de még nem eszik se kanállal, se villával csak kézzel.....de hát abba se szólok bele, õ tudja hogy neveli/nevelte a lányát....Ne aggódj nincs elkésve semmivel!
Anyósom óvónõ. Most hétvégén mondtam neki, hogy lassan nekiállok a lányom megtanítani hogy bölcsire menjen neki. Erre elmondta, hogy az oviban a kiscsoportosok nagy részének még segítenek az ivásban és a kanállal evésben. Persze lehet tanítani (én is fogom), próbálkozni, de nem hiszem hogy 15 hónaposan elvárás lenne.
kislányom 17 hónapos. csõröspohárból pár napja tud egyedül inni. rendes poharpol ügyesen iszik de csak ha fogjuk neki. a kanállal csapkod belenyomkodja a kajába kenegeti aztán lenyalja róla a kaját. õk még nagyon kicsik hogy ezeket egyedül tudják.
Érdekes a védõnõtök. Dehogy baj! Az én fiam 17 hónapos. Kanállal még nem eszik, mindig oda van neki téve az etetõszékre, ha kedve van, rápakolja a kaját kézzel és próbálja úgy enni. Nem sok sikerrel. Itatópohárból sem mindig megy az ivászat, sokszor csak rágja és nem szivja. Ezért még cumisüvegezünk. Sima pohárból kortyolgat, ha tartjuk neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már megijedtem, hogy kellene már egyedül csinálnia ezeket. Egyébként itatópohárból már régóta tud inni. Sima pohárból még nem igazán megy.
A fiam 17 hónapos. Védõnõ ide, vagy oda, nem eszik-iszik önállóan. És nehogy már a védõnõ siettesse a dolgokat....Mindennek eljön az ideje, én úgy vagyok vele. Mostanság kezdi kezébe venni a kanalat, nézegeti, rágja. Hál isten minket lesz..r a védõnõnk.
nekem 20 hós a láynom, és most a hetekben kezdett ek egyedül enni. Eddig is próbálkozott vele, de õszintén rossz volt nézni. aztán egyszer csak azt vettük észre h szépen kanalazza a levest is. Inni is ekkortájt tanult meg, de még így is kiönti. Szóval nincs elmaradásotok. Én uyg tudom h a 2 évesen bölcsibe kerülöknél "várják" el ezt már, de nekik is segítenek.
Na most megnyugodtam én is! Az én kisfiam is 15 hónapos. A kanállal játszik, belemártja a kajába és keni mindenhová. Meg repülni tanitja a kaját. Inni csörös pohárbol iszik magában a sima poharat ugy elhajintja, hogy csak ugy repül. Amugy is sokat csapkod még.

Kisfiam ma kapta a 15 hónapos oltást, rá egy órára lázas lett nyügös, van a kettönek köze egymáshoz?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 15 hónapos oltás "tünetei" 7-10 nap után jelentkezhetnek.

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 15 hónapos oltás "tünetei" 7-10 nap után jelentkezhetnek.
Valószínûleg már lappangott benne a betegség. 1 óra nagyon rövid idõ, még a 2-3 hónapos oltásnál is (ami gyakran jár lázzal) kb. 2-3 óra, vagy fél nap után jön a láz, mint reakció. A 15 hónapos oltásra adott reakció 7-10 nap elteltével jelentkezik, hamarabb nem. Ez tuti nem az oltástól volt. Azért beszélja dokitokkal, mert beteg gyereket nem szabad beoltani, nem tudom, ez mennyiben befolyásolja egyrészt az oltás hatásosságát, másrészt a betegség lefolyását.
A kérdező hozzászólása: most alszik de ha felébred és még lázas, felhivom majd, reggel még nem látszott rajta a betgség, a doki is meghallgatta elötte, torkát is megnézte, ugy adta be a sz oltást.
Sajnos ez nem az oltastol van. Nekem is azt mondtak, hogy mindenkeppen az 5-dik nap utan figylejek ra nagyon mert utanna barmikor jelentkezhet tunet.
A kérdező hozzászólása: volt itt a doki, torokgyulladása van sajnos, lázas nagyon

Kisfiam 15 hónapos. Játékainak 80%-val nem játszik. Van neki sok gumi, rágható állatka stb, zenélős játékok. Az állatkákkal még később úgy is játszik, de a zenélős játékok érdekelni fogják még, mert most elpakolok egy párat, és mászómicimackó?

Legjobb válasz: Az elso valaszadonak nagyon igaza van. El kell oket tenni 3-4 hetre es ujbol elovenni. Szamukra szinte uj lesz. :) Baratnom kisfianak is sok jatekja van es valtogatom oket (en vigyazok ra). Pl tegnap megorult a zenelo gyumolcseinek majdnem 2!!! orat is kepes volt veluk jatszani pedig ezelott egy honappal mar unta oket es rajuk sem hederitett! Igaz o meg csak 11 honapos.

Az elso valaszadonak nagyon igaza van. El kell oket tenni 3-4 hetre es ujbol elovenni. Szamukra szinte uj lesz. :) Baratnom kisfianak is sok jatekja van es valtogatom oket (en vigyazok ra). Pl tegnap megorult a zenelo gyumolcseinek majdnem 2!!! orat is kepes volt veluk jatszani pedig ezelott egy honappal mar unta oket es rajuk sem hederitett! Igaz o meg csak 11 honapos.
Fogalmazd meg újra kérlek, mert én is csak egyik részét értem.
A kérdező hozzászólása: Remélem értitek, mert így visszaolvasva elég értelmetlennek tûnik számomra:)
Tényleg kicsit zavgya a kérdés, de az elsõ felét értem. Én szoktam elrakni a játékait, egy hónap múlva már nem is emlékszik rá, és nagyon jókat játszik vele, egy nyûgös délután nagyon szuper egy "új" játék. A mászós micivel mi is van? hogy fog -e játszani vele késõbb? igen, lehet.
Ma fogom eltenni ezeket sztem végleg. 19 hós a fiam. A micimackójához fél éve nem nyúlt hozzá. Ugy kellene gondolkodni, mint a ruháknál. Ha fél évig nem kellett, akkor már többet sosem fog kelleni. Túl sok a fiamnak is a játék. Jönnek festeni a nappalit, igy pár napja csak párat hagytam ott elöl, a többit betettem a járókába. Tele lett:) egyet sem keres!!! Vagyis egy járókányi felesleg van csak a nappaliban:((
9:36-os vagyok, elfelejtettem mondani, hogy en ezt a tippet meg regen olvastam egy babas konyvben. Most is eppen a gyumikkel jatszik itt mellettem. A narancsnak a hejat bontogatja es huzogatja a belsegeben elrejtett rezgot. :) Szerintem pakold el oket, de ne nehez helyre. Vedd elo egy ido utan es ha akkor sem kell neki elpakolhatod vegleg. Egy probat meger.
mászó macit nem adod el? :-) bocs az offért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!